- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jon Mathias
senior tag
Lejszi gépe akkor is cool! nekem is kéne
-
nlb84
tag
Sziasztok!
Micsoda viták vannak itt???????
Hanee meg férjezett és gyereke van, nincs randi!
Amd vs Intel!
Attól függ kinek mire van szüksége!!!!Ennyi!!!
Nem mi fogjuk eldönteni melyik a jobb!Üdv:
NLB
-
Lejszi
senior tag
válasz
Jon Mathias #4296 üzenetére
az az amit belinkeltel, 5050-3371 a pontos tipusa
-
Lejszi
senior tag
egy GERICOM laptop utan feludules ez a ACER
nem jatekra vettem, a GAME mar nem kot le, inkabb a bnommel foglalkozom
szal nekem tokeletesen megfelel az 5050-es. -
Lejszi
senior tag
válasz
Jon Mathias #4291 üzenetére
CPU tulajdonságai:
CPU típusa Mobile AMD Turion 64 ML-38, 2200 MHz (11 x 200)
CPU stepping DH-F2
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3
Eredeti órajel 2200 MHz
Min / Max CPU szorzó 4x / 11x
L1 kód gyorsítótár 64 KB (Parity)
L1 adat gyorsítótár 64 KB (ECC)
L2 gyorsítótár 512 KB (On-Die, ECC, Full-Speed)CPU gyártó:
Cégnév Advanced Micro Devices, Inc.
Termék információ [link]röviden ennyi
-
Jon Mathias
senior tag
Ilyened van?:[link]
-
toM517
aktív tag
Szerintetek meirt van az, hogy eddig ki tudtam kapcsolni kijelzojet a lapimnak az Fn-F6 komboval, de mostmar nem?
-
Lejszi
senior tag
válasz
Jon Mathias #4286 üzenetére
ezt tolem kerdezted?
AMD Turion™ 64 Mobile Technology --->ez mindent elárul
Ha eladová válik szolok, de nagyon meg vok vele elégedve uh egyenlore marad
-
Jon Mathias
senior tag
mi nem jó benne?
-
Jon Mathias
senior tag
Ha eladnád szólj nekem! Abból még csak Sempron-ost láttam. 1magos v 2?
-
Lejszi
senior tag
válasz
Jon Mathias #4278 üzenetére
nekem Turion-os ACER 5050-em van, nem vok az AMD ellensége, de ami tény az tény, hogy az Intel sztem ütősebb procikat gyárt (Ez az én szubjektiv véleményem)
minden tekintetben és ha lehetőségem lenne rá (elsősorban pénzugyi
) akkor inkabb egy C2D-d laptopot vettem volna.
-
Jon Mathias
senior tag
Nagyszerű! Nekem akkor sem felel meg. ez a véleményem.
-
BluEyes
őstag
válasz
Jon Mathias #4275 üzenetére
Osz meg velünk a véleményed, ha az megalapozott. Használtad, tesztelted, méregetted, összehasonlítottad bármivel. Ha csak egy fórumokról összeollózott véleményed van hozzád hasonló, a konkrét dologgal soha kapcsolatba nem került szakértők tollából, akkor inkább tényleg tartsd meg magadnak.
Az ominózus Celeron M530 egy teljes értékű Merom magos processzor. A Celeron nevet a hülye Intelnek köszönheti, aki nem hajlandó ezt az alaposan lejáratott nevet végre elfelejteni, és ezért a lájkus hárdver teknikusok egyből asszociálnak a jó öreg P4-korabéli Celeronokra, oszt kijelentik, hogy ez szar irodai processzor.
Az M530-nak két fontos hátránya van (azon kívül, hogy csak 1 maggal bír):
Mindössze 1 MB L2 - ezzel kapcsolatban olvasd el ezt a PH-s tesztet, ez alapján eldöntheted, mekkora is a hátrány.
Nincs benne a Speedstep - ez ugye az akkuidőre van hatással, a teljesítményre nincs.
És ennyi. Létezik ugyanez a proci Core 2 Solo néven, Speedsteppel, 2MB L2-vel. Az nem cerka, tehát fasza Intel proci. Amúgy a teljesítményük kb. egyforma. -
Jon Mathias
senior tag
Legközelebb úgy lesz.
-
hanee
senior tag
válasz
Jon Mathias #4280 üzenetére
Lehet véleményt mondani, csak a stílust és módot érdemes megválogatni előtte
-
Jon Mathias
senior tag
Vegyen mindenki olyat amilyet akar. pfff már véleményt se lehet mondani.
-
hanee
senior tag
válasz
Jon Mathias #4278 üzenetére
Senki sem írt itt ilyet, hogy Celeront vegyen mindenki, csak nem kéne leszólni ilyen 14 éves hülyegyerek módjára..
-
Jon Mathias
senior tag
Mondja az intel fan. gyerekek cerkát mindekinek! az a menő! Amd fos sempron fos turion fos én meg nem értek hozzá hülye vagyok.kösz
-
hanee
senior tag
válasz
Jon Mathias #4275 üzenetére
De legalább helyesen megtanulnátok írni.
Hagyjuk és nem hadjuk.. ááááááá -
Jon Mathias
senior tag
De volt! mobil cerkákat eszek reggelire. de hadjuk már ezt. máskor ikább megtartom a véleménye magamnak
-
Lejszi
senior tag
válasz
Jon Mathias #4266 üzenetére
Jaja, vmi AMD fanatikus!
koztudott, hogy az AMD-k melegednek, ezt gondolom nem kell ecsetelnem...ott van pl a Barton.
A Sempron meg 1 akkora F*S, hogy akkorát még én sem tudok sza*ni, miutan felzabaltam a hűtőt.....
-
BluEyes
őstag
válasz
Jon Mathias #4268 üzenetére
Hardware technikusokat eszek reggelire.
Nyilvánvaló, hogy még sose volt a kezedben mobil cerka. Hülyeségeket beszélsz. -
Jon Mathias
senior tag
Szerintem nagy kíszúrás hogy csak macerásan lehet xp-t telepíteni vista helyett. Nem igazán fer Acer részéről. A user hadd haszáljon olyan os amilyet akar ne legyel már megkötve a keze!
-
Jon Mathias
senior tag
Hmm erre csak azt tudom mondani vegyél sokat. Ha visszaolvasol nem csak én nem ajnánlom.
-
BluEyes
őstag
Egyébként nekem már az gyanús volt hogy gyárilag nem indult a gép, és biosban át kellet állítani a vinyót, hogy fel ismerje legalább az xp telepítő cd.
HOPPÁ.
Az xp-d nem tartalmazza a sata drivert, így a hdd-t ide módba kell kapcsolni. Ez teljesen korrekt dolog, semmi köze a hibádhoz. A fél fórum azon rinyál, hogy hogyan lehet satás gépre xp-t rakni, te magadtól rájöttél, grat. (nem cikizés, tényleg dícséret) tehát a biosban a sata beállítást hagyd úgy. Legalább tudjuk, hogy ebben a modellben (is) benne van az ide-módba kapcsolás opció.
A linux semmi galibát nem okoz, csak egy OS, amit az xp installal letöröltél.Ennyi.
A hiba esetén automatikus újraindítást kapcsold ki, valszeg van kékhalál, csak túl rövid ideig látszik. Talán kiderül belőle, mi okozza a galibát. -
hanee
senior tag
válasz
Jon Mathias #4268 üzenetére
"ragtam össze"
Ezt ugye csak véletlenül írtad így?
"cerka igen is gyenge "irodai proc" ha még mobil is"
Ez igaz, de arra tökéletes, legalább is szerintem.
"De legalább emberemre akadtam. Randizunk?"
Nem
-
Jon Mathias
senior tag
Bocs de nem felvágásból mondom HARDWARE TECHNIKUS a szakmám hidd el láttam 1s mást. nem 400 gépet ragtam össze a 7évem alatt hanem több ezret. a cerka igen is gyenge "irodai proc" ha még mobil is.... Mivel dolgoztam nagykerben is ezért van lehetőségem kipróbálni az új gépek hardware-ket. Nem alaptalanul mondtam. Bocs ha valaki mesértettem.
De legalább emberemre akadtam. Randizunk? -
hanee
senior tag
válasz
Jon Mathias #4266 üzenetére
Azért mert neked volt egy Celeron processzoros géped és nem voltál vele megelégedve még nem kéne ilyen következtetést levonni, hogy akkor az Intel sz@r, vagy a Celeron sz@r. Nekem speciel az AMD processzorokkal van rossz tapasztalatom, mégsem szídom őket és nem vagyok fan sem. De ez elég gyerekes szerintem, nem lehet ilyen következtetést levonni, legfeljebb ha már személy szerint összeraktál mondjuk legalább 400 konfigurációt különböző processzorokkal és jól le is tesztelted volna őket, de valahogy van egy olyan érzésem, hogy ez nem történt meg
-
Jon Mathias
senior tag
Az hogy lassúak megbíhatatlanok és melegszenek. nem a levegőbe beszélek volt ilyen gépem utáltam mint a xart. Igen AMD fan vagyok.
-
hanee
senior tag
válasz
Jon Mathias #4264 üzenetére
Ez most ugye csak valami vicc? Te valami AMD fanatikus vagy?
Mi a gond a Celeron processzorokkal? -
Jon Mathias
senior tag
Nem csodálkozom :cerka én soha nem vettem volna ilyet. inel csak a baj van vele. azért a pénzért vehettél volna sempronos vagy turionos gépet sokkal megbízhatobbak. a vista még asztalin is lassú nem hogy laptopon.
-
Bahama
aktív tag
válasz
Athanáz9 #4260 üzenetére
Én is gondolkoztam hogy a gyári lnux miatt lehet a probléma, de az xp- is simán ment rajta azon kivül hogy a driverek nem mindegyike akart felmenni, de a vistával viszont minden gördülékeny, és nagyon tuti.
Csak valamiért kikapcsol.
Egyébként nekem már az gyanús volt hogy gyárilag nem indult a gép, és biosban át kellet állítani a vinyót, hogy fel ismerje legalább az xp telepítő cd.
HOPPÁ.
Lehet hogy azt kéne visszaállítani. -
Athanáz9
aktív tag
Bahama: egész más a tippem, mint másoknak.
Pedig szó volt itt is róla, hogy a Linux-szal árult új Acerek Vistára várnak, és NEM LEHET rájuk simán XP-t telepíteni.
Vagy itt, vagy talán az index.hu Notebook topikban (ahol szintén a a legtöbb szó az uj Acer gépekről esik) valaki belinkelt egy saját programot a linuxos Acer-gépek XP-telepítésére. Nem egyszerű.
A lényeg: valszeg semmi baja a gépnek, úgy árulják jó áron Linux-szal, hogy csak a Vista telepíthető rájuk - mint fönt írtam: az XP telepítéséhez külön segédprogram kell! -
hanee
senior tag
Szia!
Bár ez nem segít rajtatok, de szerintem lehet, hogy esetleg a proci melegszik. Van rá program, amivel meg lehet nézni, hogy hány fokos (illetve nem meleg a gép valahol?).
Asztali gép legalább is akkor csinált nekem ilyet, amikor a processzor túlmelegedett, automatikusan kikapcsolt olyankor időnként.hanee
-
Bahama
aktív tag
-
Bahama
aktív tag
Egyébként ezeket tartalmazza a gép.
15.4" Cryst", 1.73GHz Celeron processzor, 1024 Mb ram, 80GB HDD, Mobile Intel Graphics Media Accelerator X3100 128MB shared, WiFi Lan, 3 db USB
Én valami hardwer problémára tippelek. Remélem valaki tud valami okosat mondani, vagy megy vissza garival.
-
Bahama
aktív tag
Sziasztok!
Problémám lenne 1 új Acer laptoppal.
Barátnőm kapott nagyszüleitől 1 új Acer laptopot. Mondanom sem kell, nem igazán értenek hozzá, így sikerült 1 olyat venni amin alapon linux van.
Mivel a barátnőm még életében nem látott linuxot, és én sem sokat, gondoltam felrakom az xp-t. Be is kapcsolom a gépet, de ahogy már a telefonban is mondta a barátnőm, nem indul. Amennyire kivettem próbál a linux elindulni, de nem sikerül neki. Már itt kezdtem kicsit gyanakodni hogy vesz az ember 1 dobozból kinyitott gépet telepítve, és nem indul.
Ezek után még az xp sem akart települni. Kb 1 órá után meglett ta hiba. A biosban át volt állítva a vinyó csatlakozása, és ezért nem látott az xp telepítő vinyót, de a biosban meg ki volt írva. Na mind1. XP felmegy berakom a driveres cd-t és látom hogy a driverek 90%-a vistás, még az autorun sem jött be. Azért amit lehetett felraktam, de már ekkor jött a hiba néha ami miatt írok.
NÉHA szó nélkül újraindul a gép és 1 percig nem lehet bekapcsolni.
Ezek után vista fel, minden driver fennt, minden fasza, és most mondja barátnőm, hogy megint csinálta már 2X.
Várom az ötletek, és bocs hogy ilyen hosszúra sikerült.egyébként a típusa: Acer Aspire 5315-051G08Mi
-
erasto
csendes tag
nem tudom megvaltoztatni valahol a jeszavamat??? nem talalom sehol ezt az opciot
-
erasto
csendes tag
Köszönöm a gyors valaszokat! Sztem a masodik mellett döntök, az a kis lassulas belefer sztem
-
Darth_Revan
veterán
Nos érdekes...az 1.ben szerintem jobb a Turion 64 X2 CPU (bár a FSB méretét sehol se találtam meg),mint a 2.ban levő Core Duo,viszont a VGA szempontjából a 2.ban levő 8400M GS jobb,mint az 1.ben levő 8400M G...dönts te melyik a fontosabb,a CPU vagy a VGA
(jah és CPU bővíthető,de VGA nem
)
-
Lejszi
senior tag
válasz
Darth_Revan #4242 üzenetére
ott a pont.
-
erasto
csendes tag
SZIASZTOK! Melyiket ajanljatok???
ezt:
http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=08269
vagy inkabb ez:
http://www.kirakat.hu/Szamitastechnika/Notebookok/Acer_Aspire_5720ZG1A2G16Mi_LXANG0X017/termek/45_3788
Lenyegesebb különbseg talan csak a videokartyaban van...
SEGITSETEK PLIIIIIIZ!!!
köszi: erasto
-
twollah
nagyúr
Mas is tapasztalt olyat, hogy hiaba vette le a CPU orajelet a leheto legalacsonyabbra a ventilator csak azert is bekapcsolt bizonyos ido eltelte utan.
Nekem az lett volna a celom az orajel levetelevel, hogy ejszaka ne zugjon a gep, de sajnos az otletem nem valt be.
Ahogy lejar a garancia azonnal lecserelem a ventilatort benne egy Papst ventilatorra.
-
hanee
senior tag
válasz
dekoninck #4236 üzenetére
Bármelyik Office felajánlja megnyitásakor, hogy letöltsön-e hozzá egy kiegészítést, amivel meg lehet nyitni az összes ilyen dokumentumot. Kb. 2 perc alatt frissíti az Office-t és működik is. De majd csinálok egy 2003-as XLS verziót is.. Azért remélem a txt használható
-
dekoninck
aktív tag
Szólok, hogy a 2007-es Office fájlokat egyelőre csak a 2007-es Office-szal lehet megnyitni, kivéve, ha telepítve van a 30 MB-os Sun konverter az OpenOffice-hoz, vagy a Microsoft saját konvertere. Szóval szerintem légy jó és az Excelben mentsd el Office XP-2003 formátumba.
A HTML sem érhető el. Mellesleg talán a CSV formátum a leguniverzálisabb táblázatformátum, persze csak adatbevitelre (grafikonokat már nem tud tárolni). -
twollah
nagyúr
Ha nagyon nem erted akkor allitsd egyszeruen WEPre az SSIDnel adjal meg vmi kamu nevet, de az eredetit amit a router alapbol sugaroz, az alap admin kodot ird at es a gepeket pedig csak a mac cim alapjan engedd ki a netre.
Es erdemes a router logjara is neha ranezni hatha kiszursz vmi gyanus forgalmat.
-
twollah
nagyúr
Bovebben link.
Ha annyira erdekel. -
hanee
senior tag
válasz
twollah #4226 üzenetére
Konyorgom az Acer 5710Zben es a tobbiben is csak az operacios rendszer valtozik.
Adott az 5710 szeria es az utanna kovetkezo betuvel kulonboztetik meg a kulonbozo konfiguraciokat.Ez nem így van, te nagyot tévedsz. A konfigurációt a típus után következő pl. 1A2G16Mi és hasonló jelölésekkel különböztetik meg. Csak 5720Z-ből van 2 különböző konfig, 5720G-ből 3 féle, és 5710Z-ből is van vagy 2 fajta (ha gondolod előkeresem a nagyker árlistát és bepötyögöm). Árulják ilyen meg olyan processzorral, ilyen meg olyan VGA-val és ilyen meg olyan mennyiségű RAM-al. Szóval szépen kérlek légy olyan kedves és ne oktass engem arra, hogy legyek önállóbb, hanem írd meg, hogy mi van a gépedben ha nem okoz túl nagy megerőltetést a dolog.
Köszi!
hanee
-
hanee
senior tag
Szia!
Neked igazad van, köszi a tippet!
Tehát innen elérhető ezentúl:
Office 2007 Excel formátum
Html formátum
Text formátumVárom az eredményeket e-mailben: info@lilimode.hu
hanee
-
twollah
nagyúr
Konyorgom az Acer 5710Zben es a tobbiben is csak az operacios rendszer valtozik.
Adott az 5710 szeria es az utanna kovetkezo betuvel kulonboztetik meg a kulonbozo konfiguraciokat.Ja es tessek egy kicsit onallobbnak lenni ne varja senki, hogy a sult galamb a szajaba repuljon.
-
toM517
aktív tag
Hanee, koszi a faradozast, de miert nem teszed fel inkabb egy tarhelyre es akkor mindenki letoltheti
Mar megkerdeztem az illetekes topikban, de hogyan lehet WIFI internetet jelszoval levedeni, az a WEP ize az az? Hogy mukodik pontosan, segitsetek pls
-
hanee
senior tag
válasz
twollah #4223 üzenetére
Én meg nem arra használom a gépemet, hogy méregessem. Mert ugye mit ér egy Vista Office nélkül kopaszon, ha amúgy abban dolgoznék?
Tudod szokták volt mondani, hogy jobb ma egy lassabb Vista programokkal, mint holnap egy gyors Vista programok nélkül
Mert hát hiába gyorsabb, ha nem tudsz rajta dolgozni
Megkaptam a mailt, köszi.. ezt a "google a barátod" szöveget megtennéd, hogy mellőzöd? Rohadtul idegesítő, főleg akkor, amikor egy notebook-ból árulnak 3 különböző konfigurációt. Én honnan tudjam, hogy te melyiket vetted meg a három közül??
hanee
-
twollah
nagyúr
-
hanee
senior tag
válasz
parandroid #4211 üzenetére
Nem baj, ettől függetlenül nem fogok áttérni a jól beváltról másra
-
hanee
senior tag
válasz
twollah #4212 üzenetére
Elküldtem html-ben, remélem azt kezeli az OpenOffice-od
Valahogy nem vmi gyumolcsozo a mi forumos "kapcsolatunk"...
Szerintem ez nem az én hibám, vannak időnként hozzá(m)szólásaid, amikkel nem lopod bele magad túlzottan a szívembe (bocsi de jobb tisztázni már a "kapcsolatunk" elején, hogy én nem szeretem ha beszólnak nekem) -
twollah
nagyúr
Es persze megvetted jo penzert...
Mas nem tudnad azt a tablazatot vmi egyszerubb formatumban elkuldeni, mert az OpenOffice szettarta a kezet es kesz + a Thunderbird spamnak nezte a leveled es azonnal torolte ahogy kileptem belole.
Valahogy nem vmi gyumolcsozo a mi forumos "kapcsolatunk"...
-
parandroid
félisten
Ez nem feltétlenül az oO hibája. Az MS elég nagyvonalúan kezel bizonyos szabványokat, ezért a szabványoknak megfelelő szoftverek kompatibiltásával probléma lehet MS alkalmazásokban. Ugyanez a helyezet az Outlookkal is egyébként. Itt ráadásul még a kiterjesztések körüli szabadalmakkal is visszaél...
p
-
hanee
senior tag
válasz
twollah #4209 üzenetére
No way.. Nekem nem jött be az Open Office, például írtam benne valamit és utána eltűntek belőle karakterek a word-ben meg ilyesmi. Nekem pont a word-excel a kritikus pont, mert ezekben dolgozom főképp és elég idegesítő tud lenni ha valami nem klappol utána egy másik gépen, amikor fontos munkát kell csinálni.
hanee
-
Gerzsonxx
csendes tag
Sziasztok
Acer travelmate 5520g-m van. Tökéletesen ekégedett vagyok vele az lcd panelje kivételével. Kiakarom cserélni 1680x1050-re. Már rengeteg helyen nézelődtem az ügyben de nem igazán tudtak segiteni. Esetleg valaki nem e tud valami normális helyet ahol megcsinálnák normálisan nem sz@r mókolt munkával?
-
hanee
senior tag
Sziasztok!
Csináltam egy excel táblát, amibe bele lehet írni a pontszámokat... kérlek jelentkezzetek minél többen, hogy születhessen a sok véleményből egy új cikk
Bárkinek elküldöm e-mailben, aki szeretné.hanee
-
Blackraven
csendes tag
Üdv!
Tegnap este megint tulmemegedett a gép(tm 4270) de már nem kapcsoltam vissza. Addig minden működött rendesen. Ma viszont inditásnál, miután a bejelentkezésnél kiválasztom a felhasznákót, 10-15 percig mintha le lenne fagyva,(legalábbis a startmenü és a tálca, az asztalon jobgombra előjön a menü de sok hasznát nem lehet venni) utánna megy minden normális tempóval, csak épp billentyűzetet+touchpadet nem érzékeli. Ha csökkentett módban indítom el, akkor van billentyűzet és egér is. Valami driver mehetett tönkre vagy a windowsnak van valami bánata? Mit lehet ezzek kezdeni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest