- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kilizsima
tag
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám h van egy fent említett notebookom.Van benne egy Ati mobility radeon 7500 AGP 4x 32 MB-s vga. és abban kérném a segítségeteket h találjak hozzá drivert. sajnos az ati.com -on nem találtam!
Szóval ha valaki tud ebben nekem segíteni akkor írjon!
Előre is thx -
Bomc
aktív tag
Felraktam a gépemre a Vistát, kártyaolvasó kivételével az összes eszközt felismerte és az lenne a kérdésem hogy hagyjam igy vagy érdemes feltenni a gyártó vistás drivereit?
-
válasz
Orcsik #11295 üzenetére
Kaptál hozzá egy gépkönyvet, abban minden le van írva részletesen.
Ha nem találod, akkor a Start menü / Acer System / Acer System User's Guide
Ha ez sincs meg, bár ezt kétlem, akkor nézz körül az acer honlapján.
Amúgy az eRecovery program segít rajtad.
Egyszerű mind a gumislag...(csak előtte mindent ments le egy külső vinyóra, ami a C-n fontos lehet, pl: levelezés, névjegytár, kedvencek a büngésződben, dokumentumok, stb)
:-)
-
Orcsik
csendes tag
Helló!
Új tag vagyok, üdv mindenkinek! És már lenne is egy kérdésemVan egy Acer 7520G típusú notebookom, Vistával. Ezt a vistát hozzá kaptam a géphez. már több mint egy éve fent van, és az a helyzet h eléggé belassult, és újra szeretném telepíteni. Xp-t telepítettem már cd-ről, nem is 1x, de azt hallottam h ez a windows rajta van a gépemen, és nem tudom hogy csináljam. Tud nekem vki segíteni? Előre is köszi!
Üdv: Orcsik -
Blue@X
senior tag
Aki nem tudná melyik Core 2 Duo CPU kompatibilis Acer Aspire 5315-el(minden GL960-as chipsetű géppel), az ITT megtudhatja.
-
Sziasztok,
Keresek grafikai munkához, akár távmunkában is munkatársat.
Képszerkesztés, szövegírás, szkennelés, stb...
Kiegészítő jövedelmet tudok biztosítani, kb. 2 hónapig, napi 4-5 óra munkával.
Részleteket telefonon, vagy személyesen.
Mindent megtaláltok az adataimnál. -
Blue@X
senior tag
Idézet a wikipediáról:
"Az általános csatlakozó a SATA-hoz az AHCI, mely elérhetővé teszi a SATA fejlett képességeit, úgy mint a hot swap és a Native Command Queuing-et (NCQ). Ha az alaplap nem támogatja az AHCI-t akkor lehetőség van az IDE emulációra, azonban ekkor a SATA nem képes hozzáférni az ATA/IDE által nem támogatott képességekhez. A Windows eszközkezelő általában IDE emulációban működteti a SATA eszközöket mindaddig, amíg be nem állítják AHCI módra. A Windows XP hivatalosan nem támogatja az AHCI-t, azonban néhány saját eszköz meghajtó engedélyezheti azt. A Windows Vista, a jelenlegi Mac OS X és a Linux már alapból támogatják az AHCI-t." -
Marsy51
aktív tag
Sziasztok!
Seniken nincs 5lete erre ?
-
M.W.H
aktív tag
hyhy valaki mondja meg miért jobb ha ahci modban van a vinyom köszi
-
toranis
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szűk seggem:
Acer aspire 5720 Vista az alany, kórisme:
sensor's view szerint igen magas hőmérsékleten 55-65 fokon működik a proci, ha megy a ventilátor, viszont ha egyszer is eljut képernyő kikapcsolásig, alvó állapotig, vagy hibernációig a gép, utána ha visszakapcsolom hőmérséklettől függetlenül nem kapcsol be a hűtés, felmegy 100 fokra a hőmérséklet, a laptop pedig leáll az önvédelem miatt, azonnal nem tudom visszakapcsolni, csak kicsit később ha hűlt egy kicsit, bekapcsolom, beindul a hűtés és visszahűti, majd minden kezdődik elölről
- mit tegyek? BIOS flash? Van erre valami szoftver? Rakjam újra a vistát? -
Blue@X
senior tag
Hy, a beígért írás
Acer Aspire 5315 CPU upgrade -
M.W.H
aktív tag
mondjuk everest ezt irja a procimra mobile intel pentium conroe L
nemértem -
M.W.H
aktív tag
válasz
SG3rg0 #11276 üzenetére
acer aspire 5315 ez a fajta féle
lehet procicsere lesz akkor talán jobban fog viselkedni a szenzor meg a fogyasztás miatt
nincs mese szétkell szedni elviselhetetlen
mennyire féljek a garvesztéstöl amiota megvan a gép azota semmi parám nem volt vele pedig párszor lepottyant igaz táskástol
valakinek van valami kis használhato anyaga arrol hogy kapjam szét? mert még notit nem moddoltam xD -
Marsy51
aktív tag
Sziasztok!
Adva van egy Acer Aspire, 5715Z 1,8FGHz Dual Core Intel Proci 120GB HDD 2GB RAM , BIOS 1.4, előretelepített Windows Vista. Eleinte szépen működött kb. 1 hete naponta többször rendszertelen időközönként kék halál, majd újraindulás, ha sikerül. Van, hogy elmegy hibátlanul 4-5 órát, de van úgy, hogy 1órán belül akár 2-3X kék halál.
Memóriateszt, HDD teszt hibátlanul lefutott, a proci hőmérséklete 22-25°C, ha lehet hinni a szoftvernek, igaz a ventillátort nem igazán hallom sose, hogy bekapcsolna.Valakinek valami 5lete, hogy mi a rák csinálja ezt dolgot?
-
M.W.H
aktív tag
helo ugyanez a gép
de hogy tudnám megregulázni a kurva(elnézést) ventillátort hogy ne a saját kénye kedve szerint pörögjön összevissza mert annyira idegesitö hogy 46 fokon leáll aztán 47 fokon pörög de iszonyat hangosan aztán megint leáll majd olyan középálláson pörög aztán egy utolsó lökettel üvölteni kezd 2 mp ig majd leáll. szoval nézem a hömérsékletét a procinak meg hallgatom a drága duruzsolását és annyit vonok le hogy semmi logika nincs ebben. nemis lenne idegesitö ha nem igy összevissza dolgozna...( az asztali gépem vizhütéses ezért kényeskedek ennyire)
valami megoldást ha valaki jobban benne van az ilyen acer dolgokban nagyon megköszönném ha tudna mondani vagy ha jobban ismeri a neten az acert utánna nézne hátva van valami mert én semmit nem találtam ezzel kapcs
nagyon köszi üdv -
Jani79
csendes tag
Helló.
Köszönöm a választ
Akkor ez van -
Jani79
csendes tag
Helló.
szeretnék érdeklődni hogy:Acer Aspire 5315 gépem van,aminek az akkuja 4000mah.
Nekem az akku max:1h 25p bir nállam!!
Ez normális?
A géppel szinte csak a netet használom,wifivel.
Lehet hogy a wifi miatt birja csak eddig??Köszi
-
Jani79
csendes tag
Helló
szeretnék érdeklődni hogy: Acer Aspire 5315-gépem van amiben 4000mah akku van.
A akku teljesitménye nállam max -1h 25p.
Ez normális??
Persze a nethez a wifi használom,az lehet hogy emiatt birja eddig?? -
Blue@X
senior tag
válasz
DarkGubi #11263 üzenetére
Jelenleg net és zenehallgatás mellett 40-43 fok.
Még nem izzasztottam meg, de nem hiszem hogy sokkal melegebb lenne.
A cerkához képest igen hűvös, nekem 50 fok körül volt.
A ventillátor szinte minimálisat megy, és lassan, míg a cerkánál azért sokszor, hosszú ideig kotort, és jött belőle a meleg.
Szerintem a T8100-nak is menni kellene a lapoddal.
Elvileg -
DarkGubi
aktív tag
válasz
Blue@X #11262 üzenetére
Nos igen. Ott vettem a T8100-t is. A T8100 kompatibilis a lapommal, de az a proci nem működött vele. Remélem, hogy egyedi eset és nem a laptopomnak van baja a penryn alapú procikkal.
Hömérsékletekkel hogy állsz az új procinál?
Nekem 35°C volt alapjáraton és 45-50°C terhelve, ami a cerkához képest szép eredmény. -
DarkGubi
aktív tag
-
Blue@X
senior tag
Na végre meglett az új proci(T7100)
Nagyon hasít, tényleg jobb mint a Celeron 530-as volt.
Szépen állítja az órajelet XP alatt az ePowerrel(500Mhz-1800Mhz között, sőt még overclock is van
Ha visszaveszi az órajelet 500Mhz-ra, akkor ePower 5,5 órát ír még akkuidőből hátra...
Tehát ég és föld a régi cerka-val összehasonlítva, 12000ft-t megért.
És viszi minden gond nélkül az 5315-s, tehát a chipsetes írások nem igazak(hogy a GL960 csak cerka procit támogat)
A 800Mhz-s FSB-t is szépen támogatja, sőt már a RAM-ok is futnak 667Mhz-n, a cerkaval csak 533-ra voltak képesek. -
balibatyi
csendes tag
bela5
Az a baj tudod, hogy ebbe nincs gomb elem ez attól kicsit korszerűbb.
Egyébként nyugodj meg szedtem már szét jó pár gépet.
A bioshoz meg hozzá sem nyúltam de ezt le is írtam, olvasd el talán újra és értelmezd az üzenetem még egyszer.
Na mindegy kb. erre számítottam.
Azért kössz a semmit! -
cipy
csendes tag
Akinek kell XP-s driver pakk acer 5720ZG-hez az privátba jelentkezzen. Sikerült beszerezni ami kell.
-
SG3rg0
őstag
Van valakinek tapasztalat az ACER 5930g kapcsolatba?
-
Benőke
őstag
válasz
h_rowley #11245 üzenetére
Spec a Puma miatt vettem.
Az ujjlenyomat olvasó amit nem tudtam működésre bírni de már nem is akarok. Nekem ez felesleges amúgy is. Amit nem értek hogy a Proci órajelt a gép össze vissza álígatja alapállapotban is 500-1000MHz között Vagy Driver vagy a Vista nyavajája.
Amióta kikapcsolatm a Vista előtöltését azóta a win is használható lettAmúgy tökéletesn elégedett vagyok vele. Bár memória bővítésnél meglepődtem hogy az egész alsó műanyag borítást le kell venni... Sok felé csak egy kis ajtócska van aztán annyit elég kicsavarozni meg vissza. kb 3 hete van meg de kopp kopp szuper.
A régebbi játékok is gond nélkül elzörögnek rajta -
h_rowley
tag
Gyarapodnak a TM 5530asok! Ez az!
Nektek mi a véleményetek a friss szerkenytűkről?
-
Peetta14
tag
válasz
brumi1024 #11182 üzenetére
Nem, nem bios supervisor passwordot rontottam el, hanem egy user passwordot szerettem volna módosítani egy sima enterre, amit el is fogadott. Majd a gép újraindulását követően az entert már nem fogadja el. A biosba nem tudok belépni, és wint se tudok felrakni. Az entert, mint jelszót pedig nem fogadja el (se a régi jelszót).
-
cipy
csendes tag
ok, látom lehet nekiállni drivert vadászni. jó móka lesz
-
cipy
csendes tag
Kaptam egy Aspire 5720ZG-t. Természetesen előre installt vistával. Természetesen első dolgom volt ledarálni róla. Természetesen ezután szinte azonnal realizáltam, hogy XP-s driver nincs. Természetesen nem csináltam backup-ot...
Ilyenkor mit lehet tenni? -
twollah
nagyúr
válasz
balibatyi #11224 üzenetére
Kicsit utana neztem a dolognak a neten es ezeket talaltam.
How do I reset a BIOS password?
How do I reset an Acer BIOS password?
Sajnos eleg korulmenyes a dolog.
-
JÓL BESZÉL!!!!!!!
-
-
balibatyi
csendes tag
sziasztok
most cseréltem le az asztali gépemet egy acer 5530G-s notira.
gondoltam kipróbálom az ujjlenyomat olvasót tök jól működött is kért biztonsági jelszót
beírtam egy egyszerűt nehogy elfelejtsem.
Leszedtem a progit és a következő újraindításnál ahogy elindul a gép jelszót kér és nem tudok még a biosba se belépni amit megadtam jelszót azt pedig nem fogadja el.
cmos resetet nem tudok csinálni nincs rajta semmi jumper meg elem se.
nem tud valaki valami trükköt, valami default passwordot vagy valamit.
Az eccoval már beszéltem 6000ft-ért csinálják meg bios frissítéssel, és nem nagyon van kedvem az 1 hetes notimra máris 6 ezret fizetni.Előre is köszi a válaszokat!
-
GRaul
őstag
Sziasztok!
Van Egy Acer Travelmate 2430as laptopom.
Az lenne a problemam h a dvd irom nem akarja leformazni az ujonnan vasarolt TDK RW DVD met.Az asztali leformazta, tudtam is Vele ra irni.Ezt a laptopom beolvasta le is tudtam jatszani a filmeket.Viszon irni meg mindig nem tudok ra.
Ah lattam 2006os a legfrissebb frissites a dvd iromhoz.Vkinek vmi tipp?
A dvd irom pontos tipusa philips sdvd8441 -
hvb
tag
válasz
twollah #11172 üzenetére
Köszi a választ megvettem a gépet (7720z), eddig nagyon tetszik. Az x3100 nem a legjobb kártya, de a T9300-as procival szvsz jól hasít.
A x3100-ra az VISTA 3 élményidex pontot adott...., A többi az mind 5-6 között mozog.
A kérdésem az lenne, hogy elég a VGA-nak csak az intel chipset driver (amit az intel honlapjáról szedtem le Driver Revision: 15.11.2.1554) vagy van külön VGA driver, ami esetleg gyorsít rajta?Kösz.
Üdv
-
storm3
senior tag
Hiho!
Travelmate 5530ra érdekelne az Acer empowering softwareja,nekem nemsikerült találnom,de ha valakinek van és megosztaná,szívesen veszem.
Előre is kösz -
!attis!
tag
Travelmate 5310 van M520 procival. kérdésem az lenne h milyen procit tudok beletenni helyette. Van valakinek tapasztalata? Kerestem az intel oldalán a chipsetről leírást de nem igazán volt egyértelmű.Főleg úgy h az angol nem az erősségem
. Everest szerint "Mobile Intel Calistoga-G i940GML" a "Grafikus vezérlő típusa Intel GMA 950".
-
spacer
aktív tag
Vinyót is egyszerű benne cserélni??? Pontosabban egy második vinyót beletenni.
-
spacer
aktív tag
Ide is leírom, mert sokan kérdezitek privibe, hogy az ATi 3650-es VGA-hoz honnan szedtem az xp-s drivert.
A vga drivert innen,
Le kell szedni az ati.com -ról a legfrissebb driver csomagot.
Ezek után innen [link]a Mobility Modder programot
A letöltött drivert installálni kell, majd előbb beszól, hogy nincs olyan hardver ami neki kell, ekkor ki kell lépni a telepítőböl, installálni a mobility moddert és futtatni.
Megkell keresni az c meghajtón a : C:ATI/SUPPORT/ könyvtárat és a modder progival módosítani. Ez automatán működik, csak ki kell jelölni-
Ezután újra kell indítani a már módosított drivert, és láss csodát feltelepül.
Azt hiszem ennyi.
Az ATI HDMI-t pedig innen kell leszedni és telepíteni:[link] -
twollah
nagyúr
Anno szegeny Amiga 1200asomba lottyintettem veletlenul jo par korty teat.
Mire szarazra takaritottam jo parszor engem is levert a viz.Azota a folyadekokat minnel tavolabb tarolom a gepektol.
-
Skynet258
veterán
Mondjuk ezt egy pöttyet benézted, nem a Mhz többlet számít, hanem hogy az egyik egymagos celeron, a másik meg core2duo...
Beszerelés meg körülbelül 10 perc, én is már rég túl vagyok rajtaGarit csak akkor vesztesz, ha nagyon nyomin rakod össze a gépet, aki vigyáz, és megtartja a gyári procit (eladni úgyse lehet
), az bármikor vissza tudja csinálni gond esetén.
Blue@X: eszerint a thread szerint megy benne (socket P amúgy). A csere egyébként baromi egyszerű, nekem is 5315-ös notim van - T5450-esre cseréltem a cerkát
-
sine_morbo
csendes tag
válasz
joe2119 #11192 üzenetére
Igen, ezt is néztem. Azért szimpatikusabb nekem a TM6293, mert lehet hozzá normális dokkolót kapni (ezDock II+). Az Aspire 2930-hoz csak nagyon gyengus portreplikátor van (EasyPort IV).
Amúgy olyan notit kerestem, ami dokkolható, és a dokkon van SVideo, SPDIF és DVI - na meg persze a szokásosak. Summa 250.000-ig. Így jutottam a TM6293-hoz.
Vajon miért nem ismeri senki ezt a típust? Nem túl új, jónak tűnik, mégsem terjedt el valamiért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest