Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IQ_betyár
csendes tag
Kellene egy kis HELP.
extensa 5630g notimon nem tudom hol lehet beállítani a kijelző fényerejét.
egy rövid tutoriallal megmentenétek a vakságtól.(pedig már napszemüvegben nézem)
Előre is kösz! -
kem
addikt
válasz
SzalaiG
üzenetére
Legyártják a szériamodelleket, és ezek különböző felszereltséggel kerülnek a piacra. Nézz csak bele a csatlakozóba, lehet,h az erek sincsenek behúzva. Egyébként ha eszközre rádugod akkor világít a LED azon a porton? pl. routeren. Ha nem akkor fake
...driver nélkül is világítania kell. -
_Berci_
aktív tag
nekem a notim jelszavas hálóra nem hajlandó felmenni
de lusta vok vele foglalkozni
itthun router pw nélkül azt hello
( kb 500m körzetbe csak nekem van notim
) -
Gazsi1
csendes tag
válasz
sapenge
üzenetére
Üdv
(ACER ASPIRE 5315 Wifi hiba) Nekem 5715Z gépem van, már mindent kipróbáltam, hogy működjön a wifi, végül utazott Brnoba garanciába, valamit biztos javítottak rajta, mert visszaérkezés után a működő Vistát töröltem (a kedvenc játékom nem működik rajta), Xp fel driver telepít és azóta működik minden.
Javítás előtt is ezeket a drivereket raktam fel mindkét rendszerre és semmi.Gazsi
-
sapenge
csendes tag
Sziasztok
Nagyon jó hogy megtaláltam ezt a forumot. sok problémát megoldottam hogy olvasgattam, csak most nem találom a megoldást , van a WIFI nevevezetü internetfogás ami nekem nem akar bejönni , vagyis nem akar csatlakozni azt irja hogy HÁLOZATI CÍM LEKÉRÉSE, a géppel ugy goldolom hogy nincs gond vagyis a progi jól van feltelepítve, mert más helyen befogja . vagyis csatlakkozik és megy a net, ja a gép ACER ASPIRE 5315.
A jel is godolom hogy jó mert a házból használják egy páran meg én is használtam . csak újra kellet telepíteni aztán ez a jelenség.. voltam a tulajdonságokban TCP/IP protokol beállításba
igen automatikusra van állitva, na meg meg is néztem a haver IP cimét , probáltam kézi megoldással megadni , akkor meg jó csatlakozik , de a francért sem jön be egyetlen oldal sem
. már ezer lapot olvastam az elmult 3-4 napban hátha van valami megodás , de nem jött az iklet
.Ha valami javaslat valami progi vagy egyéb megoldás akár ötlet akár más , jöhet mert már nem tudom hogy mi is legyen. csak igy tudok internetezni , meg a haver gépével de ez nem megoldás.
Kösz elöre is
sa
-
emaema
csendes tag
Hello!
Van egy olyan problémám, hogy a wifi led működése megfordult: ha a wifi be van kapcsolva nem villog, csak akkor villog ha a wifi ki van kapcsolva.
Vissza lehet állítani?
Előre is köszi, üdv -
funkygee
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Acer Aspire 4315 noti, aminek néha elkezd villogni a kijelzője, bios setup alatt is, tehát nem win gond, az biztos. Szerintetek ez milyen gond és mennyi lehet megjavíttatni?

-
tardkk
csendes tag
Sziasztok!
Arról érdeklődnék, hogy találkoztatok e már olyan problémával, hogy a bekapcsolás után a boot képernyőnél megáll és lefagy kb 10 ki-be kapcsolás után továbbmegy!
A gép Acer 5920g
Köszi
-
_Berci_
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Helló!
Először is mindenképpen olyan gépet ajánlok neked (ha intelnél maradsz) amiben P szériás illetve T ből 8×××-9××× szériás proci van, VGA is legalább 512 Dedikált memóriával rendelkezzen ! a többi finomság már rábízott
azokkal bajod nem lex
(memória szinte mindig 4GB az ilyen gépekben azé nem írtam)
Itt egy
Sony gép ami egész tűrhető paraméterekkel rendelkezik, viszont ha jól emléxem akkor jobb oldalon van 3 usb azt hello
Viszont itt egy Acer gép ami sz.tem jobb választás lenne
USB mind a 2 oldalon van
de tudásra hasonló gépek és az áruk is kb egyforma
-
Helló,
Szeretném lecserélni az adatlapomon levő 5920g noteszt egy jobb, újabb típusra.
Szerintetek mit érdemes választanom? A mostani típusokat nem ismerem...
Főleg grafikai programokkal dolgozom, néha egy kis FPS játék és nagy tárhely kell. Fontos, hogy a külső kijelző csatija és minimum 2 USB a bal oldalon legyen, de kell egy USB a jobb oldalra is. Wide kijelző, 15-17 col körül, fényes és nem baj ha van numerikus bill. is. Árban 300-ig tudok elmenni, persze OP-rendszerrel együtt.
Amúgy ha érdekel valakit, eladom a régit. Karcmentes, kifogástalan és legális Vista Home premium jár mellé. Feltelepítve, default állapotban adom. -
mozesgy
tag
válasz
stryker.hu
üzenetére
Szia.
Nekem is ilyenem van, és a napfényben kicsit nehézkes a képernyőt érzékelni, de ha nem szikrázó napfényben használod, akkor viszont kárpótol a fényes képernyő mindenért, mert gyönyörű, MKV-kat nézek rajta sokat, és nagyon tökéletes.
Enyémben csak az 512-es VGA van, de ezzel eddig minden új játék szépen ment, és a kissebb 20-25 fős lan party-kon sem voltam vele szégyenben, sok gép meg sem közelítette a töltési sebességemet, és a pingemet sem, a kijelzőt pedig az 50 ezer forint feletti monitorokkal lehetett összehasonlítani minőségben, a többi meg sem közelítette.
A vistával is amit adtak hozzá, meg vagyok elégedve, kivéve, hogy csak 3GB ramot tud kezelni, mert csak 32 bites vistával kaptam, de így is gyors a masina kellően.
Az enyémben a RAM 800-as és a proci P8400, a tobbit ahogyan olvasom ugyan az, ja meg a VGA nekem 512-es.
Sokat szoktam hordozni, és jól bírja, nem recseg a burkolat soha, kamera kiváló, hálózati dolgok jól műxenek (wifi, BT, stb) tapi pad is jól kezelhető.
ujjlenyomat olvasó is frankón műxik, de BIOS jelszó megadásánál figyelni kell, hogy ékezetes karakterek ne legyenek benne, mert én sikeresen kizártam magam a BIOS-ból, de ha lesz időm frissítem, hátha megoldódik a problematika.Ha még van kérdésed válaszolok szívesen.
Centrino2 P8400 (2.26GHz, 1066MHz FSB, 3M cache), 17" WXGA+ CB, NVidia GeForce 9600M-GT 512MB, 2x2GB DDR2, 2x250GB S-ATA, BluRay drive, AGN wireless, 6 cells, 0.3 CrystalEye, BT, Fingerprint , HDMI, DASP, 5in1 card reader, ExpressCard, PC card slot, EasyPortIV connector
-
_Berci_
aktív tag
válasz
üzenetére
Én is az acerre voksolok... mivel nálunk is (1ik fukar helyen pesten) van mind2ből
Hp néha elég hulladékul van összerakva:S és a touchpad sz.tem nagyon bénára sikerült (picit izzadt kézzel naon tapad) igaz "minőségi hangszórók" benne
Acer ugyan azért az árért erősebbet ad, ha gondolkozol a gari bővitésen kb +25-30k a +2 év gari. Dizájn se oly rossz
kijelzője jobb! és ha Telik rá P szériás C2D procit ajánlok hozzá
arra figyelj, h Acer "hajlamos" kihagyni a BT-t a notikból
1: max 25W fogyasztás
2: 45nm gyártás
3: nagy számítási sebesség -
_Berci_
aktív tag
-
mozesgy
tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Első körben BIOS frissítés lesz, és ha nem segít, viszem a szervizbe.
Nem fogom magam hagyni, mert már vannak tapasztalataim vision szervizéből, ahol napokat mondtak egy VGA kipróbálásra, és a fogyasztóvédelem emlegetésére 10 perc után készen is volt, és azonnal kaptam cserébe egy újat.Mégegyszer köszi mindenkinek.

Ha valakinek info kell 7730G-ről írjon nyugodtan.
Nekem ez van:
Centrino2 P8400 (2.26GHz, 1066MHz FSB, 3M cache), 17" WXGA+ CB, NVidia GeForce 9600M-GT 512MB, 2x2GB DDR2, 2x250GB S-ATA, BluRay drive, AGN wireless, 6 cells, 0.3 CrystalEye, BT, Fingerprint , HDMI, DASP, 5in1 card reader, ExpressCard, PC card slot, EasyPortIV connectorÉn nagyon meg vagyok vele elégedve minden téren (Játék, internet, munka, filmnézés, stb)
Igaz most wifi-n nem tudok csatlakozni semmire,
de elméletben megvan a megoldás, amire most nincsen időm sajna. (Firevire 1394 driver gajjravágta a wifi drivert)
Akku játékkal csúcson közel 2 óra (Cod5, NFS) -
kem
addikt
Sziasztok! Vettem ma egy ilyet: Acer Travelmate 2312LMI. Valamivel lehetne javítani az akksiján? csak kb 40percet bír. Van ebbe való proci ami kevesebbet fogyaszt a mostani 1,4-es Celeronnál?
-
atirag
őstag
Van egy acer aspire 5710-es notim.A touch driver minden inditásnál telepiti magát.Nem lehet ezt valahogy ugy megoldani,hogy ne kelljen az inditásnál ennyiszer kattingatni.Xp-nél nem kellett.
Köszönöm. -
Bomc
aktív tag
Csak egy érdekességet szeretnék irni, az elözö laptopomban (acer 5710) ha irtam dvd+rw lemezt akkor asszem 2,4x-es meg 4x-es irási sebességet ajánlott fel, a mostani notim (acer 7730g) meg 3x-ost meg 4x-est...
-
_core
aktív tag
válasz
Jarod1
üzenetére
Akkor a Microsoft oldalan kozolt modon probalkozzunk tovabb: A NUMLOCK bejelentkezési problémát okoz a hordozható számítógépeken Itt mint lathatod mashol kell allitgatni a registryben.
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Adott egy ACER TravelMate 210TEV noti aminek elvileg nincsen gyári XP drivere a lan-kártyához. Honnan tudom meg, h milyen van benne???
Megy rajta az XP csak nem tudok rá netet varázsolni. -
_core
aktív tag
válasz
üzenetére
En Acert valasztanam...Ismerem mind a ketto gepet vagyis Acerbol a AS6930G-844G64N tipusu kifutott model van nalam HP-ja meg az egyik ismerosmnek van ami jart nalam es hasznaltam is rovid ideig.
Ami nem tetszik a HP-ban:
-Zajos (venti) mar kisebb terheleskor is!
-Nem olyan szep a kijelzoje mint az Acerben talalhato
Ha barmi erdekel mi van a gepben tudok segiteni mivel van Everest riportom lementve
megj: Geforce nV9600M GT GDDR2-es memoriaval van szerelve a HP!Acerben csak egy dolog nem tetszik:
-Nem nyilik eleg hatra a kijelzoje
Acernal uj modellekbe nemtudom milyen 9600M GT-t raknak errol nincs infom
Gondolom az 512MB-os GDDR3-as az 1024MB-os GDDR2-es.Valaki irhatna errol!#13433 Itt van 3DMark06 meres Hp-val is
-
Nunder
őstag
-
törölt tag
Sziasztok! Döntenem kéne a következő két laptop között, érveket és ellenérveket kérek szépen: Acer 6930G-644G25 VS HP dv5-1180
Acer mellett szól: 1GB VGA memória, 4GB RAM, numpad, ujjnyomi
-
_core
aktív tag
válasz
Jarod1
üzenetére
Letoltottem es becsomagoltam majd ujbol feltoltottrem a regisztracios bejegyzeseket: Letoltes
Kicsomagolas utan talalsz 2 reg. bejegyzest
- numon.reg - Num Lock a számítógép indításakor bekapcsolva
- numoff.reg - Num Lock a számítógép indításakor kikapcsolva
Amire szukseged van arra klikkelj es ezzel mar be is kerult a registry adatbazisodba a kivant ertek.Ennyi a hasznalata.Varjuk a fejlemenyeket... -
Jarod1
veterán
A következő a gondom : adott 1 acer 2410-es noti, Amikor elindítom az xp-t és elér a bejelentkezésig, ott át kell váltanom FN+f11 billentyűkombinációval a normál kiosztásra mert egyébként a numerikus billenntyűzetet a UIOPJKLÉM billenyűkre osztja és így a jelszót csak átváltással tudom beírni, van Mód rá hogy az alap billentyűkiosztással induljon????
-
csl1982
tag
Sziasztok!
Véleményt kérnék a következő ügyben:
Acer 5630G-s notebookom van, XP-vel. Néhány esetben ha hibernálásra nyomok, egyszerűen nyom egy resetet. PCMCIA-s mobilnettel netezek, amennyire észrevettem, csak már netezés után (nincs kapcsolat), de még bedugott kártyával, futó mobilnet programmal jön elő a probléma.Van valakinek hasonló tapasztalata?
Köszi
-
KisBundi
őstag
-
Bomc
aktív tag
Hello!
Vettem egy ACER 7730G-t és nem tudok rá xp-t tenni mert elkezdi betölteni dvd-ről az illeszőprogramokat aztán kékhalál
ez mitöl lehet?
Másik meg az hogy a geforce 9600 GT mennyivel rosszabb a GS-nél (vagy fordítva) -
dunc
nagyúr
válasz
Tutivesztes
üzenetére
Ha nincs gond a géppel nem kell piszkálni a biost,el kell olvasni mit változtat,javít az új bios,ha szükséged van rá akkor dobd fel.(én vista alól csináltam meg,fél perc volt)
-
_Berci_
aktív tag
Nekem egy Acer 5720Z szériából való notim van... Novemberben lett egy és Teljesen hibátlanul működik

-
twollah
nagyúr
válasz
Tutivesztes
üzenetére
Lehet, hogy csak Vista alol engedi a BIOS frissitest.

-
kybic
tag
válasz
lordjancso
üzenetére
- nagyon valószínű, hogy a hűtőbordákat kellene kitisztítanod, ill a ventillátorral is lehet gond. Üdv.
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Acer Aspire 5710G típusú notim van. Akármilyen komolyabb energiaforrást igénylő alkalmazást elindítok (játék, nagy mérető fájl tömörítése, renderelés), egy bizonyos idő után kikapcsol a gép és csak akkor indul el újra ha várok pár percet. Túlmelegedésre gyanakodtam és be is igazolódott. Az Everest szerint 95-96 fokosak a processzorok amikor megadja magát a masina.
A hűtés szerintem nem koszolódott el, mert kb 3-4 hónapja vettem még memóriát a gépbe és akkor szépen kitakarítottam, de akkor sem volt túlzottan koszos (a memóracsere előtt nem csinált ilyet soha, pedig kb 1 éves volt a gép mikor vettem bele a ram-ot).
Szóval furcsállom egy kicsit a dolgot, hogy másfél évesen kezd el előjönni ilyen szintű probléma. Eddig nem volt semmi gondja.
Szerintetek mitévő legyek? Elvigyem szervízbe a gépet? Tudnak valamit kezdeni ezzel a problémával? Esetleg a procihűtő ventillátorot kellene kicserélni valami komolyabbra? Vagy esetleg valami komolyabb külső hűtést kellene vennem a géphez? Igaz a külső hűtést nem ajánlotta senki, mert a légáramlatok akkor össze-vissza kavarognának állítólag a gépben és nem lenne olyan hatékony az egész. Szétszedni mégsem akarom a gépet és egy marhanagy ventillátort sem tennék alá...Előre is nagyon szépen köszönöm a segítésget!
Üdv
J -
dunc
nagyúr
válasz
stryker.hu
üzenetére
Korrekt masina,én beltérbe használom ott nem zavaró a kijelző,de így is valamikor magamat látom benne(ami jóérzés
) szerintem természetes fénybe nem sok látszana belőle. -
stryker.hu
csendes tag
A 7730G ilyen bensőségei lennének:
17" 1440 x 900 WXGA+ C2D T6570 2x 2048MB DDR-II 667MHz 2 x 250GB S-ATA Nvidia GeForce Go 9600M GT 1024MB
Crystal bright kijelzőre valaki tud vmi okosságot modnani, mennyire fénylik ,mennyire látszik ha rásüt a nap
Sajnos Vistát adnak hozzá de majd kipucolom -
twollah
nagyúr
Itt nezelodj.
Pici segitseg:
- lehetoleg NE Celeron legyen, mert az allandoan porog, nincs benne a SpeedStep funkcio.
- lehetoleg 2 giga rammal vegyed.
- az integralt VGA filmnezesre, pici jatekra, netezesre tokeletes.
- ha engedi a penztarcad akkor OEM Vistaval vedd es nem kell kuzdeni az installalassal, azonnal megy minden poccre.
-
stryker.hu
csendes tag
Sziasztok!
Egy Acer Aspire 7730G laptopot néztem ki magamnak s elötte érdeklődnék, hogy vane valakinek személyes tapasztalatai
pl. mennyire fényes, tükröződik a kijelző, burkolat pár h után mennyire kezd forróvá válni, játékok hogyan futnak rajta, akumlátor filmnézésnél meddig bírja, milyen a support hozzá -
burzum
tag
Sziasztok,
Vasarlasi tanacsra lenne szuksegem. Asszonynak kellene egy notebook. Nagyjabol ezekre lenne hasznalva:
- netezes
- zenehallgatas
- filmnezes
- irodai dolgok (szovegszerkesztes, email-ezes, stb.)Szoval az alap dolgok. Jatek nem lesz rajta. Az ar, mondjuk max 140.000. Az eMachines szeriat mar neztem, de azok nem tetszenek, tul nagyok. A netbook-ok meg irrealisan kicsik.
Koszi.
-
twollah
nagyúr
válasz
Tutivesztes
üzenetére
Itt olvashatsz rola.

-
1. Elolvasod a kézikönyvet (ha nincs meg, a Start menüben megtalálod az Acer System könyvtárban, PDF formátumban)
2. Elindítod az eRecovery alkalmazást (ha korábban még nem tetted meg, jelszót kell létrehoznod) és kiválasztod, hogy mit szeretnél:
• Gyári, alapértelmezett rendszerkép visszaállítása
• Felhasználói mentési kép alapján történő helyreállítás
• Korábban készített CD/DVD-lemez alapján történő helyreállítás
• Alkalmazások/illesztőprogramok újratelepítése3. Az eRecovery biztonsági mentések készítésére is alkalmas:
• Gyári, alapértelmezett rendszerkép
• Felhasználói mentési kép
• Aktuális rendszerkonfiguráció
• AlkalmazásmentésAsszem ezeket tudja. Én mindig a gyári állapotot választom és lezúzom a rendszert, majd felteszem a frissítéseket és a programokat, amiket használok. Ebben az esetben leformázza a vinyódat is, de csak a "C" partíciót. Amit a "D" partíción tárolsz, sértetlenül hagyja. Ettől függetlenül érdemes mindent kimenteni előtte.
Nekem másik típusú gépem van, de asszem az eRecovery működése megegyezik a Te gépeden futó alkalmazással.
Remélem segítettem!

-
Tutivesztes
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy ilyen gépet: ACER TravelMate 5720-5B2G16MN
Linuxal adták, de én szeretnék rá xp-t. A kérdésem az lenne hogy miként tudok én satás xp telepítőlemezt készíteni [xp sp2-es telepítőlemezem van](azt olvastam hogy nLite-al, na de hogyan) vagy ne is foglalkozzak vele, és állítsam át a biosban IDE módba? Kár volt hülyének születnem...
És még egy kérdés...Biost upgradelni csak akkor tudok, ha már van fent operációs rendszer? Szánjatok meg alázás helyett, köszönöm
-
bigor
csendes tag
Hali!
Le akarnám formázni a gépem (AS 5535G), és valaki legyen szíves írja már le, a lépéseket, hogy Recovery-vel hogy kell ezt csinálni.
Előre is kösz!
-
dunc
nagyúr
válasz
twollah
üzenetére
"én konkrétan egy 2-es régiókódú amerikai lemezzel jártam így"
Egy lemez miatt cseréljen optikai meghajtót?
Természetesen ő dönti el nem te.
és nem más.
Asztali gépek esetébe 3x változtatható volt még anno a sima dvd olvasó esetébe a régió kód,de az is visszafordithatatlan. -
Ukraan
aktív tag
Szevasztok!
Acer 5710Z laptopom Matshita UJ-850S típusú optikai meghajtójával különös problémát tapasztalok. Sajnos nem hajlandó kezelni a nem európai régiókódú lemezeket(én konkrétan egy 2-es régiókódú amerikai lemezzel jártam így). A Guglival már pár napja keresem a megoldást(új firmware stb.), de semmi értelmesre nem bukkantam. Valaki esetleg tud javasolni valamilyen kipróbált megoldást erre a problémára(a meghajtó cseréjén kívül)? Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvenc zene a mai napra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- World of Tanks - MMO
- AliExpress tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Crimson Desert
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7235HS - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 1,5 év gari
- Akció! Csere-Beszámítás! Gari: 2028.12.01 - MSI Thin Gamer notebook! R7 7735HS /RTX 4060 /16GB DDR5
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- Samsung Galaxy S23+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
...driver nélkül is világítania kell.

. már ezer lapot olvastam az elmult 3-4 napban hátha van valami megodás , de nem jött az iklet
.Ha valami javaslat valami progi vagy egyéb megoldás akár ötlet akár más , jöhet mert már nem tudom hogy mi is legyen. csak igy tudok internetezni , meg a haver gépével de ez nem megoldás.