Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jon Mathias
senior tag
Ma néztem kiszerlet lapot a memo felett van a foglalat de szét kell hozzá szedni az egészet. nem olyan mint a fusim volt. ott egybe volt az egész hátlap látható volt minden még a vga is abba 1xűbb volt cserélni. én saját magam nem bizti h neki mernék állni.
persze jól jönne erősebb vga de sztm nem cserélhető ebben. -
törölt tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
-
roxan
senior tag
válasz
Jon Mathias
üzenetére
Elvileg igen, de néztem a géped leírását, elég pici nyílások vannak hátul. Azért lehet, hogy valamelyik alatt ott a proci. Meg kéne nézni, mennyire van rejtve.
Rox,
-
YxVs
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Köszi!
Arról van infó, hogy a kétmagos SU9600 procival mikortól lesz kapható nálunk? -
lajszer
tag
Sziasztok!
Acer laptopommal lenne egy kis gond!
Ha csatlakoztatok egy fejhallgatót és egy mikrofont, semmi gond nincs a rögzítéssel, simán felveszi a hangom! De én közvetelenül neem hallom magam vissza a fejhallgatóba (asztali gépemben, amit mondok mikorfonba egyből hallom fejhallgatón/hangszórón). Mi lehet a baj? (van usb-s "hangkártyám" az a kis pendrive-szerű, de azzal is ugyanez a gond)
-
roxan
senior tag
válasz
Jon Mathias
üzenetére
Nem!
Hátlap leszed, hűtő leszed, proci ki, új be, hűtő, fedlap vissza.
Gyerekjáték, 5 perc sincs.
-
Jon Mathias
senior tag
Üdv fórumtársak! a héten jutottam hozzá 1 Aspire 9301hez. szép nagy dög az biztos! az első 17es notim. sajnos a külseje csúnya de a kijelző kárpótol érte. a hűtése halk nem melegxik annyira mint a FuSi-k. MK36 van benne le szeretnél cserélni X2re. Acer-ekbe nehéz a proci csere?
-
Alvin_ti4200
félisten
Mindkettő elég, az SU2700 pedig már feljebb megtárgyaltuk, hogy jó eséllyel szintén egy magos (bár ezt még nem bizonyítottuk be), viszont 5.5W helyett (SU3500) 10W-ot eszik átlagban, ami miatt az akksis üzemidő csökken. Én biztos, hogy a 4810T-t venném az SU3500-zal, sőt ha nincs szükséged optikai meghajtóra, akkor a 3810T-t.
-
roxan
senior tag
válasz
teigro
üzenetére
Szia!
Nekem 7520G van, szintén 17"-os. Most másfél éves, az aksija 4000MAh. Teljes töltéssel 50-60 percet bír, levett fényerővel. Most volt egy kis VGA és proci upgrade, ezért még jobban merül.
Jó a 17", de nehéz és zabálja az aksit. Nem mondom, hogy rossz, mert jó (ma is ezt venném, mert dolgozom itthon rajta -CAD), csak valamit valamiért.Üdv, Rox
-
mozesgy
tag
válasz
teigro
üzenetére
Szia.
Szerintem is jobban jársz az ACER-el ha "egy kis játék"-ra is szeretnéd használni.
VAG-król egy kis információ:[link]
A kijelzője az ACER-nek nagyobb felbontású, a VGA majdnem 80%-al többet teljesít, és a cikkeben szerintem mind a kettőnek elírták a VGA adatait, mert véleményem szerint NEM integráltak, hanem cserélhetőek, és a mai gépeknél már ez is fontos szempont, mert lehet nagyobbra cserélni a későbbiekben.
[link]
A vinyó egy picik kisebb, de azt akár egy külső egységgel is gyorsan lehet orvosolni.HP-t nem tapasztaltam még, hogy milyen minőség, de én nagyon meg vagyok elégedve az ACER-el.
Remélem tudtam segíteni a döntésedben.
Eredeti Windows Vista® Home Premium , Centrino2 P8400 (2.26GHz, 1066MHz FSB, 3M cache), 17" WXGA+ CB, NVidia GeForce 9600M-GT 512MB, 2x2GB DDR2, 2x250GB S-ATA, BluRay drive, AGN wireless, 6 cells, 0.3 CrystalEye, BT, Fingerprint , HDMI, DASP, 5in1 card reader, ExpressCard, PC card slot, EasyPortIV connector
-
YxVs
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Szia Alvin,
4810T szériát is nézegetem.
Szerinted melyik proci az erősebb 1080p mkv-hez?4810TZ - Intel Centrino Duo SU2700 1.3 GHz
vagy
4810T - Intel Centrino Solo SU3500 1.4 GHzMelyiket javasolod, illetve egyáltalán érezhető különbség? Mi a különbség?
üdv.
YxVs -
sagesz93
addikt
válasz
teigro
üzenetére
Saját véleményem hogy az acer jobb. Aza HD4570 szerintem jobb mint a hd3430. Az acernek jobb a kijelzője, viszont kisebb a vinyója. De ha egy kis játék is lesz, biztos hogy a 4570 jobb mint a 3430.
Szerintem!! Várd meg mások véleményét is. Annyira nem vágom a notis témát, de azért a vga számozásokban még képben vagyok.
-
aggleány
addikt
Sziasztok!
Szerintetek érdemes megvenni egy Acer Aspire 2920Z notit (a legegyszerűbb konfig-gal) 130.000,- ért? Most boltban kapható 159.900,- ért. A gép 4 hónapos, alig használták, még a fóliák is rajta vannak. Kicsi, 12"-os, hibátlan, garis. Nagyon tetszik a fazonja is, a tudása nekem elég, és fontos, hogy kicsi, és mégis van benne DVD író-olvasó.
Köszi,
aggleány
-
h_rowley
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Mikorra várható így a Timeline-os cikk?

-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
A cikket leadtam, de úgy néz ki, egy hülye Windows 7-es írás fontosabb volt...

-
Thom!
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
egyértelmű
SU3500 csak 5.5Wfogyaszt és vmivel erősebb -
Thom!
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
On the other side, the new ULV Intel Pentium SU2700 single-core processor, with a 10W TDP, will be used in affordable ultra-thin laptops. The SU2700 features a core clock speed of 1.3GHz, 2MB of L2 cache, and a 800MHz FSB.
szóval 1magos
-
Alvin_ti4200
félisten
S12-re szeirntem nem, U350-ről még nem hallottam megmondom őszintén, de megjelenési dátum és előzetes ár hiányában passzolnám is a kérdést. Ez a 3810T most is van és ÁFA emelés előtt be lehet szerezni, ami plusz egy érv lehet még azoknak, akik nyaralás előtt le akarják tudni a noti vásárlást. 720p-s mkv-knél még csak VLC-vel próbálkoztam, de az nem volt az igazi, Media Player Classic Homecinema-ban viszont semmit nem kellett beállítani, ment alapból a DXVA támogatás. RAM-tól nem igazán függ a lejátszás sebessége, 2 GB-tal is simán mennie kell.
-
YxVs
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ok koszi, azt hittem a 4810TZ-re irtad. Ezek szerint sikerult beallitani a hardveres VGA tamogatast a Media Player Classicban? Mert korabban azt irtad, hogy a 720p-s mkv-kat is csak hellyel kozzel viszi.
Remuljuk, hogy a tesztedben reszletesen kitersz az mkv lejatszassal kapcsolatos kepessegekre, mert en speciel medialejatszokent is szeretnem hasznalni plazmara kotve.
Egyebkent 2 GB memoriaval is lejatssza az 1080p-s videokat?
Illetve meg arra lennek kivancsi, hogy szerinted erdemes varni a Lenovo S12-re es a Lenovo U350-re? Tudtommal ez a ket gep lehet ennek az Acernek az egyik fo konkurenciaja..kerdes persze, hogy milyen lesz a Lenovok arcedulaja..Koszi es udv
YxVs -
raquan
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Hehhh! Köszi! Már várom. Úgy érzem elég pozitív lesz a teszt, ha így mondod: "kicsit megbolondítja a 160 ezer körüli gépek piacát, akkor finoman fogalmaztam". Holnap remélem már reggel fent lesz....

Csákány
-
BloOdKA
csendes tag
Hello,olyan problémám lenne,hogy tegnap vettem egy WD MyBook Essential 500gb-t külső vinyót. Az a baj hogyha bedugom gépbe,az látja,felismeri de csak olyan 600kb/s-el másol csak,jön hogy gyorsabban működne az eszköz,ha nagy sebességű portra csatlakoztatom,és ott kidob 2 host controllert usb2 enhanced host controller 2836 ill. 283A. Tehát mintha nem ismerné fel usb2.0nak. Viszont ha ugyanarra a portra rádugok 1 pendriveot arra több megával, usb2es sebességel másol. Mindent próbáltam már volt fent vagy 3-szor vista,seven is,de mindegyiknél kiírta ugyanezt.Kipróbáltam mindegyik usbbe bedugni,mindegyiknél ugyanez a baj.Próbáltam az alap windows usb driverekkel még chipset driver telepítése előtt,akkoris,chipset után dettó,egyszerűen már nemtudok mit kezdeni vele.
Konfig: win vista business 32/ windows 7, acer aspire 5720zg notebook.
Nagyon szépen megköszönném a mielőbbi segítséget ! -
sysrq
őstag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem.
Acer 2493 NWLMIAz akkuja:
BATBL 50L6
Csereszabatos ez a:
GRAPE32-vel?
Kinézetre ugyanaz.
Specifikáció is ugyanaz.
Tud valaki válaszolni?
Ilyesmivel hívjam telefonon az ACER Magyarországot? -
YxVs
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Szia Alvin!
Írtad, hogy a 4810TZ szépen viszi az 1080p-s mkv-ket is.
Viszont a 3810T változat SU3500-as procival nem nagyon..
Ezt azt jelentené, hogy a 4810TZ-ben lévő SU2700-as proci annyival jobb?
Ha valóban jobb a SU2700 1080p-hez, akkor a kérdésem: a 3810-hez választható az erősebb proci? Tehát lesz 3810TZ változat, ami ugyanúgy gond nélkül viszi az 1080p-t?Válaszod előre is köszi!
üdv.
YxVs -
roxan
senior tag
Üdv!
Van egy Aspire 7520G notim. Kicsit upgradeltem, kapott 2*2GB ramot, és egy Geforce 8600 GT videókarit. Eddig minden rendben ment.
Legutoljára vettem bele egy használt TL-68-as procit. Ezután néha érdekes dolgokat művel, és nem tudom mi a baja.
Legfrissebb bios és driverek vannak fent, és magyar XP Prof. Újratelepítés nem történt a procicserével.A gondom: be van dugva a táp, és töltés közben egyszer csak úgy csinál, mintha lehúztam volna. Jobb alsó kis ikon átvált töltésről elemre, és mintha be sem lenne dugva a hálózatba, megy az aksiról. Kihúzom, aztán vissza, és akkor tölt megint. Van hogy csak egy darabig, és újra a fenti dolog, vagy tölt rendben.
Leggyakrabban akkor csinálja, amikor prociigényes feladat van, és "tekerni" kell. De lehet, hogy ez csak paranoia, mert az új proci óta csinálja.A akksi szeptemberben lesz 2 éves, elég sokat töltöm és sokszor közben táp is van rajta. Szóval nem aksibarát módon használom.
Nem tudom, mi lehet a hiba oka, ami eszembe jutott:
- szarakodik a töltő
- az akksi a végét járja
- kicsit melegebb van "bent" a proci és vga miatt, azért lekapcsol vmi
- proci hibás (nem tudom, ilyen hibát okozhat-e proci, más baja nincs, teszteken OK, használtan vettem)
- újra kéne raknom az XP-tHa valakinek van vmi tippje, szívesen venném.
Köszi, Rox
-
SP0K
csendes tag
Üdv mindenkinek! Oltári problémám van! Van egy Acer emachine g520-572g16mi laptopom, amihez sehol sem találok Xp drivereket! De még a gyártó honlapján sem! Még csak emachine sincs ott! Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm
-
-
h_rowley
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Allig várom, hogy olvashassam a cikket, már nagyon várok róla egy tesztet

-
brutaka
tag
sziasztok! kis segítséget kérnék
Acer Aspire 5630 notit vennék, szerintetek megéri 85ért? 512-es VGA-val (GeForce) és 1.66 Core 2 Duo-val?
A másik kérdésem, hogy milyen core 2 duo procikat tudnék még beletenni? Mert majd gondoltam veszek bele jobb cuccokat
-
djadji
senior tag
Hello!
A napokban vettem egy Asus F8TR notit.
Az első pofára esésem az volt hoyg Xp driver nincs hozzá. A magyar support tel száma persze felhívhatatlan. Tud valaki valami tippet mondani hogy hol keressem, van e hozzáegyáltalán? Elképzelheteő hoyg egy notihoz nincs csak Vista driver???!!!Másik gondom hoyg a Vista driver CDről feltetem a drivereket (addig is) és mikor telepítettem, akkro a VGAt csak HD+200nak ismerte fel, holott ebben HD3470es VGA van. Ecerest is annak ismerte fel. Töb drivert is kipróbáltam, de egyik sem segített, mind csak 3200nak használja. teljesítménye persze messze van 3470től (legalábbis az általam talált tezstek szerint).
Tud valaki valami okosat mondeni ezzel kapcsolatban??!!Köszi előre is.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
jelentem az 1080p is hasonló terheléssel megy

-
xtech2
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
hát ez most cseppet elbizonytalanított

-
xtech2
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
most hoztam egy 4937-est (pont előtted írtam róla egy bejegyzést, hdmi-jével szívok) de ez most a timeline-hoz képest egy betondarab
Jahh egyébként mondjuk hogy "visszakértem" a pénzt (hálisten kiváltságos helyzetben vagyok ezen a téren). Valszeg ez is megy vissza mert nem tetszik.A végső megoldásnak az Aspire 3935 látszik, bár ez kicsit borsosabb árban van, ~227+fa. Ez ugyanolyan dizájn mint a timeline, csak P8600-as procival. 10órát írnak az akkura, na ezt azért már tényleg nem hiszem el
Bár ki tudja 
Ami nálam volt timeline az egész pontosan a ASP4810T-354G50MN3EV.
Felfedeztem rajta egy olyan hibát is, hogy az F7 - F12 közti billentyűk felpúposodtak 1-2óra használatot követően, ekkor vissza kell nyomkodni a helyükre (gyanítom ez egyedi hiba volt az én példányomnál)
Összességében amúgy szimpatikus darab. Fogásra, anyagminőségre is jónak tűnik (sokkal jobbnak mint a drágább 4937-es).Oprendszert használtam rajta a gyári vistat és win7-et is (mcafee-t google desktopot dobtam egyből
Viszont a win7 nem ment rajt jól (meg a vista se) pl Firefox vagy IE8-al elkezdtem böngészni (nem flash-es oldalt) és pikk-pakk 100%-on hajtotta a procit. Vista alatt nem tűnt fel a lassulás, de win7 alatt azonban még az egér is akadt! Előtte MSI PR200-am volt azon a win7 szó szerint hasított. -
xtech2
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Timeline
Én már vissza is cseréltettem, 2nap működés után se kép se hang volt. A forma, dizájn kiváló, a billentyűzete is tetszik. A teljesítmény már kevésbé
Egy atomhoz képest persze sokkal jobb, de engem nem győzőtt meg. Az akku üzemidő viszont már annál inkább! A 8óra nem hülyeség! Továbbá kiváló a hűtés, valóban igaz hogy egész napos használat után is hideg a gép! -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
raquan
üzenetére
Hétfőn egy cikk formájában elolvasható lesz a szokásos helyen (nem akarok reklámot) az én tollamból
Tegnap érkezett két heti könyörgés után...Ha azt mondom, hogy kicsit megbolondítja a 160 ezer körüli gépek piacát, akkor finoman fogalmaztam
Core 2 Solo SU3500 1.4 GHz / 800 MHz FSB / 3 MB L2 cache / 5.5W TDP
4 GB DDR3-800 RAM
500 GB seagate 5400 rpm HDD
Intel GMA X4500MHD
6 cellás 60 Wh-s akksi (8 órás üzemidő elméletben, majd meglátjuk)
13,3" LED háttérvilágítású kijelző (1366x768 16:9)
HDMI, D-Sub, 3xUSB, 802.11n WLAN, kártyaolvasó, Bluetooth, HD webkam, új billentyűzet, stb.720p-s mkv-kat úgy néz ki hellyel-közzel viszi, egyelőre codec pack nélkül VLC-vel néztem (0.99). Ha valahogy be lehetne lőni Media Player Classicban a hardveres VGA támogatást, akkor szerintem az 1080p se lenne álom.
-
xtech2
tag
Hi!
Van egy 4937-es aspire gépem amit hdmi-n keresztül szeretnék LCD Tv-re kötni... eddig teljesen sikertelenül. Rádugom, a tv észleli hogy van vmi, de a noti nem foglalkozik vele. FN+F5-re is csak annyit ír hogy a laptopkijelzőn kívül nincs más megjelenítő.
Van vmi egyéb megoldás, vagy sz@r lehet a gép?
-
válasz
Czimby
üzenetére
Ezt nem értem. Nekem adtak egy gépkönyvet, amiben minden érthetően benne volt.
Ha leformáznám a vinyót, ezzel akkor is vissza tudnám állítani.Amúgy egy ismerősömnek ugyanilyen gépe volt és lezúzta a Vistát.
Kiírtam neki egy default rendszerképet és arról visszatette. Egyforma volt a gépünk, így nem volt vele probléma.Esetleg ezt javaslom, csak keress valakit akinek ilyen van. Én is postán küldtem el 3 DVD-n. Nem nagy költség...
:-)
-
aqwer21
tag
válasz
Czimby
üzenetére
Ebben teljesen igazad van...! Én egy 8930g-t vettem majdnem 400 ezerért és egy dvd-t sem kaptam hozzá,
na jó kaptam egy demo blue-ray-t, de progikat semmit csak előre telepítve voltak...! Ugyhogy azonnal csináltam egy back up ot, dvd re (amit mondjuk nagyon profin megcsinál az acer progi) De ez a lényegen nem változtat tehát: Ejnye-bejnye Acer...! 
-
Czimby
addikt
válasz
aqwer21
üzenetére
Köszi a segítséget, már rajta vagyok az ügyön!
Csak az a vicc, hogy haverom most vett egy asztali HP gépet,
ahhoz volt XP, VISTA mindkettőhöz külön Recovery, meg még egy jópár Bundle program.
(5-6 lemezt kapott mellé)Nem hiszem, hogy belehalnának az Acer-nél ha ők is így adnák át a gépeket.
-
Czimby
addikt
-
aqwer21
tag
válasz
Czimby
üzenetére
Akkor menj fel az acer.hu ra és le tudod onnan tölteni az osszes programot ami volt rajta...! Nekem van egy dvd-m recovery vista 32 bit ről...! Csináltam egyet mert win 7 van fenn..csak ugye azzal most semmire nem mész! One way... acer.hu/support
Legális e? Sztem ha megvan a matrica akkor ok, a mikrosoftot meg ugy is csak a key érdekli, hogy az vali legyen! üdw
-
dragonboy
csendes tag
az lenne a kérdésem hogy acer aspire 6930g 644g32N nél normális az ha a proci alapjáraton, 1% os kihasználtságnál (mondjuk energia menedzsmentebn maxra húzva a proci teljesítményét) 50 fok körüli és már kisebb terhelésre is "felbőg" a hűtőventi?
-
h_rowley
tag
válasz
Czimby
üzenetére
legálisnak legális
hát nem mindig vannak úgy a dolgok ahogy szerenénk, szal most ezt le kell nyelnie
acer-es progikat meg később is rátudja rakni.. emprowing stb .. ha meg a trial office hiányzik meg iylenek
egy időután az is lejárt volt openoffice legújabb verziója nagyon jó tudom ajánlani.. win7 rc alatt is jól műkszik. -
aqwer21
tag
Bakker! Akkor nálam valami nagyon nem stimmel, mert terhelésnél az evga 90 fokot mutat!
Az akkor rengeteg...!Core clock: 750Mhz
Memory Clock: 1015Mhz
Shader clock: 1812 MhzNéha 90 foknál a játék alatt fekete csikok bevillannak! Amugy 3dmark06 ban tunin elött 6200 pontot kaptam most meg 7600 at!
Csak hát ha ilyen meleg...! 
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire 5520G amin teljesen összeomlott a Vista.
Mivel se Vista se Recovery CD-t nem adtak hozzá(mint utóbb kiderült),
nem tudunk életet lehelni bele.
Letöltöttem az eRecovery progit, de sajnos annyira vége van az Op. rendszernek, hogy ez is lefagy.Mit tehetnénk ebben az esetben?
A tulaj szeretné legálisan Vista-val használni ha már fizetett érte. -
-
h_rowley
tag
válasz
mozesgy
üzenetére
Én is láttam már olyan MSI-os táskát,de amit én spóroltam h Acert vettem MSI helyett azon a pénzen vettem egy frankó Samsonite laptoptáskát, amiben van egy rendszámszerűség, amivel igazolni tudod ha ellopják, hogy a tiéd, és rendkívül jó minőségű táska. Ha csak a táskán múlok a választásod, sztem ne amiatt válaszd az MSI-t.
-
mozesgy
tag
válasz
Milan24
üzenetére
Szia.
Én december óta használok egy 7730G 844G50-est, amit napi szinten nyúzok a feleségemmel együtt, minden terű használatra(Játék, Film, Zene, Videószerkesztés rengeteg, internet, stb).
Az akkut csak akkor rakom bele, ha leveszem az áramról, mert kint vagyok az udvaron, vagy ha megyek valahová, és meghálálja.
Rengeteget van nyitogatva, és tökéletesen működik a zsanér, és a kijelző is.
Az MSI-t nem ismerem saját tapasztalatból, de még nem igazán hallottam rosszat az ismerősöktől akiknek az van.
Szerintem az ACER-el jobban jársz, mert megnéztem a linkeket amiket küldtél, és azért a tizenegykétezer forintért sokkal többet kapsz érte, mint az MSI-nél, kivéve a jóminőségű táskát amit tudomásom szerint az MSI ad a gép mellé (Láttam havernál, és olyat nem igazán lehet 15 ezer alatt kapni).VAG-ról egy kis infó, amit pár hozzászólással feljebb találtam.
[link]
ACER mellett
agyobb vinyó, komolyabb VGA, A proci bőven elég a legújabb játéknak is, komolyabb memória (DDR3), Szerintem van még egy CGA hely is a gép belselyében ha kevés lenne az 500GB-nyi hely. röviden ennyi.
Nekem szerencsére eddig jók a tapasztalataim.Sok sikert a választáshoz.
Eredeti Windows Vista® Home Premium , Centrino2 P8400 (2.26GHz, 1066MHz FSB, 3M cache), 17" WXGA+ CB, NVidia GeForce 9600M-GT 512MB, 2x2GB DDR2, 2x250GB S-ATA, BluRay drive, AGN wireless, 6 cells, 0.3 CrystalEye, BT, Fingerprint , HDMI, DASP, 5in1 card reader, ExpressCard, PC card slot, EasyPortIV connector
-
Thome
veterán
válasz
Milan24
üzenetére
Szia!
Ugyan új vagyok, sőt, nem is okoskodni szeretnék, csak iránymutatónak vedd/lehet venni.
Acer 5310 Gemstone designú noti tulajdonos vagyok 2 éve. Sokan írták, hogy elszokott törni a zsanér. Hát, ez a gép szinte sosincs leállítva. /Akksi már gallyon van emiatt, de ez egyedi eset, nem szakszerűen kezeltem az akksit le
/Ebből adódóan rengetegszer volt lecsukva-felhajtva a kijelző, de minimális hiba sem akadt azóta. Ennek a videókártyája elég "tré" darab, a kijelzőre nem sok panasz lehet, Szvsz az Asus hasonszőrű kategóriáját veri, bár arról nem olvastam sokat, nem tudom hogy mi fán terem.
De egy gond volt vele, még az elején:
3 hónap után valami alaplap-hdd-memória trió gondja lett a gépnek, nem tudom milyen okból kifolyólag, gondolom gyári hibás volt a cucc. Telefon ment az ügyfélszolgálatnak, rá 1 munkanapra jött a GLS, elvitte a gépet Brno-ba, nyomkövető számsort kaptam, mindenről tudtam, hogy épp mikor mit tesznek vele, javítják-e már, stb... Mivel Csehországba kellett vinni a gépet, az elviteltől számítva 2 hétre kezembe volt a készülék, javítva, a hibás alkatrészek cserélve (mily meglepő
), és persze teljesen díjmentesen.Azóta is tökéletesen üzemel a cucc.
A következő laptopom /amelyről egy másik topicban érdeklődöm/, az is Acer lesz valószínűleg, nekem totálisan bejött.
Én csak ajánlani tudom, de várd meg, míg szakavatottak, öreg motorosok hozzászólnak ők valószínűleg okosabbakat tudnak hozzászólni. Ár-érték arányban azonban nagyon jó a cucc, ha nem a legjobb.
Thoma
-
_core
aktív tag
válasz
aqwer21
üzenetére
9700M GT-t orajeleinek modositasara ajanlom a NVIDIA System Tools 6.03 nevezetu programot.Jatekok alatti monitorozasra pedig az EVGA programjat hasznalom mert ez szepen kijelez minden infot amire szukseg lehet (hofok,orajelek,FPS).A kepernyore tetszoleges helyre szinben, meretben ki tudod rakni az informaciokat amire kivancsi vagy.Mutatok egy videot amin jol latszodik a program mukodes kozben: [link]
Azt nem tudom hogy erdemes-e huzni egy 9700-es kartyat de egy olyan butitott 9600M GS nek mint az enyem annak jol jon mivel nagyon sok plussz van benne
Proci huzasa egyelore passz.En probaltam regebben de nem talaltam hozza akkor megfelelo megoldast (Clock Generator-t).
-
Milan24
aktív tag
Hello mindenkinek. Új vagyok ebben az Acer témában. Nekem MSI noteszom van amit most szeretnék lecserélni. A választásom két noti között fog eldőlni, de mivel nem nagyon ismerem az Acer márkát, megbízhatóság, hőmérsékletek ezért kérem a segítséget a hozzá értő emberektől.
Íme a 2 lapos:
Az MSI GX720-ról már olvastam teszteket, de erről az Aceről nem találtam semmi tesztet, hőmérsékletek, játékok hogy mennek kijelző, zajszint, stb.....!
Ha van valakinek esetleg ilyen notija (Acer)-ből, megoszthatná velem a véleményét. MSI-t nem akarok megint, mer most jelenleg is az van, és hát a billentyűzet már hol működik hol nem.
. A zsanér eltörött recseg ropog.
Most megy vissza is szervízbe.Ha bírja az Acer lapos és jókat írtok róla akkor mellette fogok dönteni, csak szeretném lechekkolni milyen is valójában ez a vas.
Köszi minden segítséget előre is.
-
Szép az élet...
A fenti vitához:
Acer 5920g
Gyári driverek frissítése nem tett túl jót, pedig az Acer oldaláról szedtem le mindet.
Konkrétan, ha az előtelepített Vista drájvereit és Empowering alkalmazásokat frissítem, elég ramatyul működnek utána (ha egyáltalán működnek), nem beszélve az Acer Arcade Delux update-ről, ami menet közben belepusztul a folyamatba!
Viszont a gyári konfig hibátlan!
Így hát megértem az előttem szólókat, ha nem akar működni egy-egy gyári oldalról letöltött drájver, vagy szoftver!
Azé' szép napot mindenkinek!

Óóó, ezt elfelejtettem:
Erre valaki? #13810 -
Zolivok
csendes tag
Valaki segítsen! A BIOS-ban video memory: 8 MB és nem engedi h belépjek és felhúzzam de miért?egyszerűen átlépi azt a részt. Ismétlem minden driverből a legújabb van fent és minden fent van.Légyszi válaszoljatok h mit csináljak a biosban de ha lehet akkor szájba rágósan. Ty Ui.: Egy e machines E510-ről beszélünk.

-
DJviolin
csendes tag
válasz
aqwer21
üzenetére
Már megbocsáss, de kérlek ne nézz engem ennyire hülyének. Meg se volt még a noti, amikor már innen leszedtem minden drivert. A noti a SAJÁT HIVATALOS ACER drivereit sem eszi meg! A múltkor frissen felrakott Vistára telepített hivatalos Acer nvidia driver is kékhalállal vágta agyon magát a telepítés végén. Nemhogy az nvidiáról letöltötteket.
PS.: A Sata driver meg nincs fent Aspire 5935-höz.
de már leszedtem az Intel-től. ICH9M/M-E AHCI driver kell hozzá. -
DJviolin
csendes tag
Tudnátok nekem linkelni egy Acer aspire 5935G-hez való Sata drivert? Szeretném majd felrakni a 64bites xp-t, de nem találtam olyan verziót, amiben van integrált sata driver.
-
deatom
tag
hi!
egy acer és egy asust szemeltem ki, de nem tudok dönteni
az acer
[link]
az asus:
[link]
ill van még egy acer, de ennek az ára már picit húzósabb
[link]
melyik lenne a legjobb választás?melyik márka megbízhatóbb és strapabíróbb?
GeForce Go 9600M-GT 512MB mint az ATi Radeon HD4570 512MB, esetleg ATI Mobility Radeon HD4650 512MB a jobb?a gépet mindenre használnám, net, film tanulás, játék stb.
a válaszokat előre is köszi -
h_rowley
tag
hello!
Azt szeretném kérdezni, mi lehet a gond az új bios-sal, amit letöltöttem. Acer Travelmate 5530g-hez szeretném az 1.14es bios .. kicsomagoltam, de amikor elindítom az olan114.exet azt írta, hogy a flash.sys fail vagy error ilyesmi.. mi lehet a gond vajon?
-
Zolivok
csendes tag
Mondom mindenből a legújabb driver. Viszont a BIOS-ban video memory: 8 MB és nem engedi h belépjek és felhúzzam de miért?egyszerűen átlépi azt a részt. Ismétlem minden driverből a legújabb van fent és minden fent van.Légyszi válaszoljatok h mit csináljak a biosban de ha lehet akkor szájba rágósan. Ty
-
krokk
senior tag
srácok van egy travelmate 4650ünk. eddig működött szépen 2 memória modullal.
ma reggel bekapcs és hangos éles folyamatos sipolás. csak aksi kivétellel szűnik meg.
az egyik memóslotba ha memória van teljesen mindegy melyik a 2közül akkor csinálja. ha nincs akkor indul és működik rendesen. csakhát fele memória....valakinek ötlet? elsőre volt egy bios defaultra állítás de nem javít rajta.
-
Zolivok
csendes tag
Hali nekem van egy emachines e510-es notebook-om. Minden drivert felraktam everesttel is utána néztem a dolgoknak és minden ok. a legújabb xp van rajta, csaupán annyi a probléma h a warcraft3 befagy minden indításkor. próbáltam a játékban is a legalacsaonyabb grafikus beállításokkal elindítani,de akkor is befagy. Valaki segítsen,mert már hetek óta kínlódok!!! Ha CoD-ozni is lehet rajta akkor ezt is. (de nekem a cod se fut)
-
Zolivok
csendes tag
Hali nekem van egy emachines e510-es notebook-om. Minden drivert felraktam everesttel is utána néztem a dolgoknak és minden ok. a legújabb xp van rajta, csaupán annyi a probléma h a warcraft3 befagy minden indításkor. próbáltam a játékban is a legalacsaonyabb grafikus beállításokkal elindítani,de akkor is befagy. Valaki segítsen,mert már hetek óta kínlódok!!! Ha CoD-ozni is lehet rajta akkor ezt is. (de nekem a cod se fut)
-
aqwer21
tag
Hello, again!
P8400 as procit (8930g) vagy /és 9700gt -t húzni kizárt ugye? Sajnos a progik nem ismerik fel semelyiket, BIOS meg nem enged overclock-ot!
Esélyelen mi?
Esélytelen , mint fél lábú kalóznak a seggberugó versenyen...!
Ötlet?

-
bela5
senior tag
válasz
Juhiii
üzenetére
Javaslatom szerint szerezz be egy notihűtőt.
Szedd szét a géped éés ellenőrízd,hogy a központi ventillátor működik-e. Általában ezek szoktak csapágyasak enni,vagy esetleg bedögleni. Nekem a notihűtő segített.
Lehet ez idő alatt megváltozott a szokásod, és elkezdtél játszani. Tudomásom szerint ez egy integrált kártya. Ezek nem játékra lettek kialálva, de működik velük. Ezt is vizsgáld meg. Ha akarod ,hogy skat segítsek írj privit. -
raquan
csendes tag
Valaki tud valami infót a Acer Aspire 3810T-ről, mármint tapasztalatot mondani?
-
Sziasztok,
Egy érdekes dolgot vettem észre a minap.
Leállítás után véletlenül rányomtam az Acer Arcade Deluxe gombra a billentyűzeten.
Ilyenkor a számítógép csak ezt tölti be, a Vista nem kapcsol be.
Igen ám, de egy bazi nagy XP boot logo fogadott a médialejátszó betöltődése előtt!
Ráadásul le sem kapcsol, csak hibernálja magát.
Ha a bekapcsoló gombot nyomom meg, akkor a Vista tölt be.
Nem értem, mivel tudtommal csak Vista van a gépen.
Szóval, ez most X-akta?
Tud valaki magyarázatot rá? -
Magnat
veterán
Sziasztok,
itt van nálam egy barátom Acer 5735-ös gépe, mert van egy kicswi gondja: ha beteszek egy üres dl-es lemezt (elvileg kellene tudnia írni), akkor elkezd nyekeregni és utána (legalábbis ha mindez a Media Center alatt történik, akkor biztosan), eltűnik a cd-rom és az eszközkezelőben kérdőjel lesz mellette, és a Vista persze nem talál hozzá drivert sehol. Első alkalommal vhogy sikerült visszaállítani, de nem volt egyértelmű, h mitől, mert a rendszervisszaállítás nem segített, de aztán egy idő után mégis megjelent az eszköz. Közben mondjuk letiltottam és megint engedélyeztem (akkor kérdőjel lett mellette) és azt hittem, attól lett jó, de most kipróbáltam egy más típusú dl-es lemezzel és megint ez a jelenség, de fogalmam sincs, hogy varázsoljam vissza a driveot, mert most nem segít a letiltás. (1 rétegű lemezt csont nélkül ír)
Valami javaslata akadna vkinek? Köszi!
Mod: ha ki is töröltem az eszközt, akkor jó lett, de vajon miért csinálja ezt?
-
mozesgy
tag
Szia.
Látom megjött a másik fórumban a kérdésedre a konkrét válasz.
Azért ajánlottam azt az oldalt, mert már figyelem egy ideje, és a zsoca929 eddig mindenre tudott válaszolni, max nem azonnal, de 1-2 napon belül megvan a válasz.Eredeti Windows Vista® Home Premium , Centrino2 P8400 (2.26GHz, 1066MHz FSB, 3M cache), 17" WXGA+ CB, NVidia GeForce 9600M-GT 512MB, 2x2GB DDR2, 2x250GB S-ATA, BluRay drive, AGN wireless, 6 cells, 0.3 CrystalEye, BT, Fingerprint , HDMI, DASP, 5in1 card reader, ExpressCard, PC card slot, EasyPortIV connector
-
blueMerle
veterán
A kiégett 5220G -hez:
a szerviz hivatalos válasza szerint az egyik höszabályzó ment el, az hogy graf kártyáé vagy a procié, nem tudom, nem írják. A lényeg hogy ezvégett nem tudta rendesen hüteni, ill nem elégségesen, ezért történhetett hogy kiégett. Levásárolhatom a boltban, egy HP ProBook lesz belöle
Nem azért mert nem biznek az Acerben, csak most ez fogott meg mind külsöleg, belsöleg és az árcetli alapján is. -
kybic
tag
válasz
twollah
üzenetére
Üdv.
- lehet, hogy már kicsit késve írom, de a WD-40 -el ilyen finom elektro cuccoknál vigyázni kell, mert petroleum származékot is tartalmaz és az ilyen szén alapú szabályozók alapanyagát feloldhatja. Inkább kontakt tisztítót ajánlanék, abból is létezik olyan ami tisztító-kenő. ( ui.: LCD és egyéb fóliás csatlakozású érintkezőkhöz pedig kifejezetten nem szabad WD-40 -et használni pont a fentiek miatt, legalább is ez a tapasztalat. )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- Akció! Csere-Beszámítás! Gari: 2028.12.01 - MSI Thin Gamer notebook! R7 7735HS /RTX 4060 /16GB DDR5
- Dell 2in1,Érintős,12.gen.Intel Core N100(4x3,4Ghz)INTEL UHD VGA,DDR5 RAM,Nagyon jó akku
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
- Lenovo X13 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- 215 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- 27% - GAMER PC! i5-14600KF / RTX 4070 Super / Z790 / DDR5 32GB / 1TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
persze jól jönne erősebb vga de sztm nem cserélhető ebben.

agyobb vinyó, komolyabb VGA, A proci bőven elég a legújabb játéknak is, komolyabb memória (DDR3), Szerintem van még egy CGA hely is a gép belselyében ha kevés lenne az 500GB-nyi hely. röviden ennyi.
/

Ötlet?