Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
linus89
tag
ACER Extensa 5630G-582G25MN....
ez alapból linuxxal jön. adnak-e hozzá drivert(vista) vagy le lehet szedni az acer oldaláról? így konkrétan nem találtam... vagy ezt is össze kell vadászni? akkor inkább kicsit drágábban veszek vistás verziót.
hd 3650 most ddr2es vagy ddr3as? annyi mindenféle információt lehet erről hallani, hogy nem tudom eldönteni. az acer persze nem írja. van olyan laptop amihez írja, van amihez nem. aranyosak

és végül... ezt már korábban is kérdeztem, de belevaló 6 cellás(esetleg nagyobb, 8/9) akksit hol lehet kapni(ha lehet egyáltalán) és kb mennyibe kerűl?
előre is köszi..
-
spacer
aktív tag
válasz
danyboy1978
üzenetére
Nincs ott semmi hiba. Amióta világ a világ a 640k ott csücsül a maga kis posztján.
Régi jó kis dos-os idők amikor egy játékhoz úgy kellett az extended memóriát cseszegetni, hogy elinduljon a kocka kergettte háromszög... -
danyboy1978
csendes tag
válasz
danyboy1978
üzenetére
Megnéztem a BIOST...
System memory: 640k
Extended memory: 2000Ez igy jó???? Vagy lehet hogy itt van a hiba?????
-
jociacer
csendes tag
Igen majdnem mintha konektorba dugnád!))
-
breezer55
csendes tag
Még pár sorral feljebb írta valaki, hogy a ram-ot otthon bele tudom tenni a laptopba...ez tényleg így van? Minden nagyobb bonyodalom vagy szerelgetés nélkül magamtól bele tudom rakni a ramot a laptopba?
-
vASalo
tag
válasz
Bibendum
üzenetére
a hátra lévő idő sok mindentől függ: monitor fényerő, wifi be van-e kapcsolva, proci terhelés, stb. a windows az elején fura dolgokat írhat, statisztikailag dolgozozik, pár töltés-lemerülés ciklus után beáll majd normális értékre. akuidő nálam: netezés wifivel kb 2óra, teljes terheléssel kb 1 óra.
üdv, vASalo
-
DimeRiko
csendes tag
Helló mindenkinek! Segítség kéne! Vettem egy Acer Aspire 5930-es tipusu laptopot. Van rajta egy eredeti vista de leakarom pucolni róla! Hogy csináljam? Az Xp-ét beraktam és boot-olt, elvégezte a hardware ellenőrzést és kékhalál azzal a szöveggel, hogy indtsam újra és ha megin ez a probléma akkor tíltsam le az azonosított illesztőprogramokat vagy a bioszban álítsam le a memória árnyékolást vagy lépjek kapcsolatba a termék forgalmazójával...stb.. Nos mit tegyek? minden képpen Xp-ét szeretnék rá rakni.
-
jociacer
csendes tag
válasz
Bibendum
üzenetére
Üdv!
Az e 520 az nem csak abban külömbözik,hogy a 2gb ram mellé jár webkamera is?Mert én csak annyi külömbséget vettem észre!
Aze510ek pedig vagy 1gb ram+vebkamera vagy 2gb ram és webkamera nélkül jöttek ki!
Szóval van más külömbségis az e510 és 520 között?
Én 520 ast szerettem volna elvileg és az auchanban a 2gb ramosat 79 ért osztogatták,de le csúsztam már róla!Így 2gb ram-os e510est vettem 85000ért igaz kéz alól de ugyan olyan garanciás meg stb és 1 hetes sőt használva sem volt!
Nézegettem a neten a laptopokat és ilyen paraméterekkel nem találtam ilyen árban!Esetleg ettől gyengéb fujisu siemens lett volna de azok meg állítólag nem olyan jók!
A gépem még nem érkezett meg és ezért azt szeretném kérdezni hogy ha xp-t akarok rá rakni akkor annak mi lessz a menete mert ehez linux van meg vista driver!De én az xp-t szoktam meg!Meg hát az nem is fogja a gépet!
Még úgy tudom hogy ha ruoterrel akarom használni otthon wifit akkor az is szívás mire be lehet állítani!
Szóval tud valaki ezekről a dolgokról érdemben nyiolatkozni?
Előre is köszönöm a válaszokat!Még valami szerintetek ez viszi a cod 2 őt?Elvileg kéne neki nem?
Ja és még. milyenek ezek az intel x3100 video kártyák? -
Gazsi1
csendes tag
Sziasztok
A memóriatémához szólnék hozzá.
Én a mult héten vettem a meglévő 1giga mellé plusz 2 giga ramot. Elvittem a gépet magammal egy számtech. boltba és a srác két perc alatt belerakta a memóriát és kipróbálta a gépet. (Én is bele tudtam volna rakni de szétszedés után az eredeti meghatározhatatlan márkájú memória mellé nem tudtam mit vegyek) Így legalább tuti működik. Amit vettem: 2GB Corsair DDR2 667 MHz 6600,- Ft.
Szerintem így érdemes meglévő memória mellé venni másikat, mert nem mindenhol veszik vissza a kipróbált de nem kompatibilis memóriát.Bosz a hosszúért
Gazsi -
danyboy1978
csendes tag
Sziasztok!
A problémám nem konkrétan acer probléma, de remélem azért valaki tud nekem segíteni.
Van egy: ACER ASPIRE 5920
T7300 2.0GHz
2GB DDR2 RamNemrégen törölnöm kellet a CMOS memóriát, újraraktam a Vistát, viszont azóta használhatatlan lett a gép......alaphelyzetben csak vistával 60%-ot használ a memóriából!!!!!!
Bármit elindítok azonnal lefagy,akad.....

Nem tudom köze van e a setup törléséhez vagy sem viszont elötte tökéletessen müködött!!!
-
JamesHolden
aktív tag
Sziasztok
Egy Acer Aspire 3100-ról lenne szó!
Nem az enyém, hanem haveromé, de a win-t meg a progikat én szoktam rátenni mikor kezd behalni a rendszer!
A héten egyik nap felhívott, hogy furcsa sercegő hangok jönnek a hangszórókból meg hogy valami nem okés a géppel!
Elhozta, ma ránéztem, de elsőre win faszán betöltött semmi hibajelenség nem jelentkezett. Aztán úgy 5-10 percre rá a hangszórókból ilyen erős sercegő hang jött, majd megfagyott abban az állapotában a windows! Először azt hittem szoftver hiba, de miután újraindítottam a gépet, már a BIOS-nál is előjött a jelenség. Után kikapcsoltam, majd pár percre rá újra be, win újra betöltött de 5 perc után már megint kezdődött előről...
Csináltam egy hangrögzítést a jelenségről, szerintem kivehető (gép bekapcsolástól a win bebootolásáig):
http://www.zshare.net/audio/517974540f4ac506/
Ötlet? Találkoztatok már ilyennel?
üdv
-
Bomc
aktív tag
Véletlenül letöröltem a rejtett particiót, most viszont újra szeretném rakni a Vistát, valahonnan a gyártótól vagy a forgalmazótól lehet kérni valami helyreállitó CD-t vagy DVD-t?
-
twollah
nagyúr
-
Bibendum
csendes tag
válasz
kalinkoz
üzenetére
Üdv!
A Corában volt akciós 23-ig 89 900-ért, de ismerős révén bevásárlókártyával még 10% lejött az árából, így lett 81 000 (1 év garancia). Szerintem az Edigitalos ajánlat is jó, csak kell még hozzá 1 GB memória és akkor már a Vista is simán menni fog. A Media Marktban láttam még E520-ast, ami szerintem gagyibb, de mégis 110 000-ért akarják adni. Amit adnak hozzá driver cd-t, azon csak a vistás driverek vannak rajta. Én azt mondom, hogy ár-érték arányban verhetetlen.
Annyit kérdeznék még Vasalótól, hogy az reális, ha az XP azt írja ki az akksira: 99% töltötség, hátralévő idő 2 óra 46 perc? Van egyébként olyan progi, ami pontosan meg tudja mondani, hogy mennyi idő van hátra a lemerülésig? Köszi a választ!
-
baracsi
tag
válasz
twollah
üzenetére
legalábbis notebook-ban nem mivel ezek nem igazán tuning-barát BIOS-ok, de persze nem is elvárás, arra ott az asztali gép, egyébként is gond lenne a plusz hőtermelés. Tényleg egy újabb Acer BIOS felrakás javíthat a hőtermelésen? Valahol olvastam, de ezt a topic.ot még nem volt időm átböngészni. Egyáltalán milyen pluszt tud adni egy új BIOS? Most v1.17-es van, de letölthető a v1.42-es. Érdemes felrakni?
-
blueMerle
veterán
-
Lcapitano
tag
nvidia 8400M GS honnan tudom a legújabb drivert leszedni? PLS valaki
-
Bibendum
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Használatba vettem az új Emachines E510-es noteszemet. Egészen potom pénzért jutottam hozzá (80 ruppó) és elmondhatom, hogy annyit mindenképpen megért. Tegnap feltettem rá az XP-t, fent volt egy fél óra alatt, a driverekkel sem volt semmi gond (csak annyit furcsállottam, hogy némelyik driver vista-s formában is felment és működik). Arra kell figyelni, hogy a chipset és vga driver xp-s legyen, le lehet szedni a honlapról. (Tettem még fel hozzá egy vista-skint is.)
Súlyra nem sok, simán lehet hordozgatni táskában, a design is tetszetős, de ez egyéni véleményem. A billentyűzet kiváló, a tapipad is rendesen érzékeli az ujjakat, a kijelző szerintem kicsit furcsa a felbontás miatt (meg csak 60Hz-et tud
). A gombok is tartósnak tűnnek, jól összerakott gépről van szó.a többi tapasztalatról majd később.
-
cellpeti
nagyúr
mennyi van alapba a gépedbe?
Ha 2x1GB-t veszel,akkor az DualChannel,nem sokkal,de valamivel gyorsabbak lesznek,te nem fogod érzékelni,de megéri Dualba rakni sztem! -
cellpeti
nagyúr
Nem tudom kinek új vagy kinek nem,de az Acer eMachines E510-re ha felteszitek az ALPS nevű touchpad progit,akkor a touchpad legszélét lehet scroll-ként használni!

-
Lcapitano
tag
laptop nvidia 8400M GS VGA-hoz keresem a legújabb driver de sehol nem találom.
most 167.46 van fent de ennél szeretnék újabbat.Ha valaki tud pls segítsen hogy honnan tudom letölteni.
Amúgy Acer Aspire 5720G laptopom van. -
bonat
senior tag
valakit érdekel, eladó a notim (HD2400XT-vel)
[link] -
bela5
senior tag
Sziasztok!
Volna egykérdésem...
Acer e-powering managert nem használom, ezért a gyorsító gombok is szabadon maradtak. A minap hógondoltam kihasználom őket, és launch managerrel, átmódosítottam, és megint semmi... Mit lehet ilyenkor tenni? Nem jók a gombok? -
Boolash
aktív tag
Nincs valakinek Acer aspire 2920 laptopja XP-vel? Sehogyse mennek fel rá a driverek..

Ezt [link] az egy használhatónak tűnő oldalt találtam (mutattátok), de az itt lévő drivereket hiába próbálgatom, nem mennek fel.... Valamit nem jól csinálokok? Van esetleg valami "sorrend, vagy tudomisén... Csak van valakinek ilyen gépe!!!
köszi -
lajszer
tag
Olyan gondom lenne:
Van egy Acer Notebookom ((Aspire 5720) nagy nehezen sikerült felköhögnöm a SATAII-s wincsire a XP-t, nagyjából minden drivert meg találtam, de viszont a S-video kimenet sehogy nem akar működni
Lécci segítesetek!!!!
-
volumass
csendes tag
Sziasztok! Az elmult napokban vásároltam egy Acer Aspire 5715Z-t (dualcore,1gbRAM,x3100VGA). Nos a problémám h elinditottam a lineage II.-t és kiirtah a VGA is deactived
.Tisztában vagyok vele h ez a VGA (meg maga a gép is) nem játékokra tervezett de sztem elklne h inditsa
Megnéztem everestel a GPU megjelenitését és ott üres a mező.. amikor letörlöm a driverét elmosodott a képernyő, de felraktam egy ujjab divert és csak a monitor plugandplay-et segitette..nemtom micsináljak.segithetnétek
kösziii a választ sziasztook -
breezer55
csendes tag
Ha memóriával akarom bővíteni a laptopomat akkor melyik márkát ajánlanátok?
A ram beszerelési költsége mennyibe fájhat kb?
-
kalinkoz
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni notebook vásárláshoz. Kinéztem egyet
:Acer eMachines E520-571G16Mi
www.laptop.hu/index.php?main=main&page=akciok&subpage=kirakat&action=view&itemid=10511
Nem tudom mi a buktatója, miért ennyivel olcsóbb, mint a hasonló memóriával és HDD-vel rendelkezők. Sajnos a többihez nem nagyon értek (processzor, videokártya stb.).
Internetezésre, fotószerkesztésre, CD-DVD írásra kellene leginkább. Minden tanács érdekel, de nem akarok túl sokat költeni rá, mert a legújabb extrákat én úgysem tudom kihasználni.
Köszi -
lajszer
tag
Olyan gondom lenne:
Van egy Asus Notebookom ((Aspire 5720) nagy nehezen sikerült felköhögnöm a SATAII-s wincsire a XP-t, nagyjából minden drivert meg találtam, de viszont a S-video kimenet sehogy nem akar működni
Lécci segítesetek!!!!
-
vASalo
tag
válasz
Bibendum
üzenetére
nekem is csak vga kimenet van rajta, az lcd tévével nem volt gond.
ramot és a dvd-t nem néztem. nem igazán lényeges nekem.
ehez a procihoz elég az 533, ha jól emlékszem az FSB is annyi..
a dvd-t meg nem igazán használom van 2év gar, addig tönkre mehet, ha akar.üdv, vASalo
-
Bibendum
csendes tag
válasz
vASalo
üzenetére
Üdv!
Felmerült még bennem egy két kérdés (valószínűleg hétfő lesz a vásárlás időpontja). Annyi még, hogy
- milyen márkájú dvd-író van az E510-ben?
- hány MHz-n működik a memória? úgy olvastam, 667, de lehet, h 533...
- össze lehet kötni tv-vel? mondjuk filmnézéshez (ha nem, az sem baj, csak tudni szeretném)Köszi a választ!
Már nagyon várom, hogy megvehessem!!! XD

-
Boolash
aktív tag
Igen köszi, itt elvileg azok vannak, csak egyrészt marha lassan jön le, de mindegy, párat leszedtem, de egyszerűen nem teszi fel. Telepítés közbe nem ismeri fel az eszközököet, lényegében nem települ semmi.... Nincs valakinek 2920-as Acere Xp-vel? Hogy kell erre a drivereket feltenni?

-
_core
aktív tag
válasz
netboy
üzenetére
Gyors megoldas XP telepiteshez.Gep bekapcsolasa utana lepjunk be a BIOS-ba (F2) itt sata modot allitsuk at ACHI-rol IDE-re utana mentes es lepjunk ki.Ujraindulas utan mar indulhat is a telepites.Viszont ha szeretnel letrehozni egy egyeni telepitolemezt amibe beleintegralod pl a sata drivereket is akkor itt egy nagyon jo kis iras nLite nevezetu programhoz: [link]
-
netboy
senior tag
köszönöm a segítségeket
-
_core
aktív tag
válasz
Fapuma1977
üzenetére
-
Fapuma1977
csendes tag
Sziasztok!
Leszedtem a legfrissebb vga drivert amit itt kaptam de a problémám a következő.
Nem engedi feltenni.Régebben még vista frissítés elött anno már volt ilyen bajom de akkor vki leírta h h is lehet feltenni. emléxem vmien trükkre vagy vmiféle cselre h felengedje tenni az Nvidia vga drivert de már olyan rég volt és nem emléxem rá.Nem segítene vki?
Please HLP. -
vamzi
senior tag
válasz
spacer
üzenetére
én tudom hogy.mivel bekell állítani a bios jelszavakat is.az usert is meg a superwisor vagy, hogy is kell azt írni.háth nem tudom, meghagyjam-e
én csak annyit szeretnék, hogy a vistába úgylépjek be, h elhúzom az ujjam.mindjárt megnézem, hogy az ubuntu live lemez bootol-e ujjlenyomat olvasó nélkül, bár valszeg nem fog. vagy nem tudom.mindenesetre köszi mindenkinek, működik végre
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy melyik sorozatba van még benne az a funkció ami az Acer 5715-ösön?
Hogy a touchpaddal lehet zoomolni és valami forgatást csinálni?
-
Blue@X
senior tag
A régi RAM-t kitudod venni, nem hiszem hogy rálenne forrasztva(az elképesztő lenne számomra)
A 4200 vs. 5400-ra azt tudom mondani, hogy elégé érezhető a sebesség különbség, nekem 5400-ról 7200-ra váltáskor felgyorsult a rendszer, nem szöszmötöl annyit. Tehát inkább az 5400 rpm-re szavaznák a helyedben. -
vamzi
senior tag
Sziasztok. Megvettem a héten az acer tm 5530g-702g25mi-t. Minden tök jó, csak sehol nem találom meg a neten az acer bio-protection utility-t az ujjlenyomat olvasóhoz. Tudnátok nekem linkelni?előre is köszi.
-
euchi
aktív tag
válasz
lordjancso
üzenetére
Aminek én tanuja voltam, az egyik nagyobb áruházban(nevet direkt nem írok, mert az már másik topic), az elég durva volt. A szerencsétlen vevő csak akkor vette észre, hogy mást sóztak rá, mikor már a pénztárnál sorrakerült. Kiszúrta hogy, a doboz oldalán, "kicsit" más volt írva a specifikációban(apró betűvel természetesen),
mint amit a kilállított terméken feltüntettek.
Az a cinkes, hogy a laptopok egyes változatai, a nevükben csak pár karakterrel térnek el. De ez a pár karakter bizony pár száz megahetz is lehet.
De azért nem kell aggódnod, ha kezedbe kapod a dobozát, akkor nem kell kibontanod ahhoz, hogy megtudd mi van benne. Kötelesek részletesen feltüntetni, beleértve a típus kódját is, ami azt határozza meg, hogy milyen vidkarit, procit, mennyi memóriát raktak bele. Ha nem stimmel valami, ki se kell nyitnod. Küldheted/viheted is vissza. Ha nem nyitod ki, gond nélkül visszaveszik. -
Fapuma1977
csendes tag
Sziasztok!
Leszedtem a legfrissebb vga drivert amit itt kaptam de a problémám a következő.
Nem engedi feltenni.Régebben még vista frissítés elött anno már volt ilyen bajom de akkor vki leírta h h is lehet feltenni. emléxem vmien trükkre vagy vmiféle cselre h felengedje tenni az Nvidia vga drivert de már olyan rég volt és nem emléxem rá.Nem segítene vki?
Please HLP. -
lordjancso
senior tag
Dehogynem, kibírok én egy hetet játék nélkül, de a legtöbb munkámhoz elkél a számítógép, és két gépet nem tudok fenntartani sajnos.
Persze, arra mindenképpen figyelek hogy azt kapjam ami benne is van. Everesttel le fogom ellenőrizni a hardvereket. Vagy van erre valami módszer, hogy a vásárlás során bebizonyítsák hogy tényleg az a vas van benne ami a papíron szerepel? Mert ha otthon csekkolom le, még mondhatják azt is, hogy én otthon kiszereltem belőle...
hunkami: Nagyon szépen köszi a linket!!!
-
sancdan
csendes tag
Valaki a felvetett problémámra a hangfelvétellel kapcsolatban esetleg tud valami megoldást?
Előre is köszönöm. -
spacer
aktív tag
-
breezer55
csendes tag
Hello!
Acer Extensa 5630G tipíúsú notebookokkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Egy ilyet néztem ki magamnak, de kíváncsi lennék, hogy mennyire vált be annak aki ilyet vett...
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
Acer Aspire 2920 notim van. Eredetileg Vista volt rajta, de rátettem az én Xp-met. De sajnos sehol nem találok drivert.... elég sürgős lenne mert szeretném használni...
Kérlek segítsetek. Acer honlapon csak vista-s van...
Köszi! -
Dzsetzon
csendes tag
Lécci válaszoljatok az én kérdésem re is !plsplsplsplspls

Új hozzászólás Aktív témák
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Garanciás MAGYAR BILL lenovo thinkpad t14 gen3 i5 12 gen EXTRÉM AKMU IDŐ!
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- Lenovo thinkpad x13 g2 ryzen5
- TP-LINK TL-WA850RE 300M vezeték nélküli jelerősítő / 12 hó jótállás
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3733, 91% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- AMD AM5 Setup! Akár kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

:

). A gombok is tartósnak tűnnek, jól összerakott gépről van szó.

mint amit a kilállított terméken feltüntettek.