Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mister_X
üzenetére
De illegális. Az EU-ban is. Ezek már lefutott körök sajnos, pláne ebben a "bérleti konstrukcióban" ami egy ideje van (nem a tiéd az OS az apple EULA szerint, csak kölcsönzöd, bérled).
Egyébként nem ajánlom. Ha jól értettem nem magadnak vennéd, hanem produktív munkára a cégedbe, kollégáknak. Ha csak egyszer rányom valamelyik egy updatere ami miatt keresztbe áll a cucc, akkor barkácsolhatod a gépét, lehet hogy az állásidő drágább lesz mint a brand apple vas. Persze ezeket neked kell tudni, ha van kedved olvasgatni néha (mert azt kell hozzá), illetve megoldod a rendszerek mentését az updatek előtt, akkor annyira nem fájdalmas.
Egyébként vicces, hogy pl. itthon van ember aki üzletszerűen űzi ezt, és nem kis nevű cégek (webdesign stúdiók, audio/video stúdiók) nevei vannak kint publikusan a honlapján a referenciái között, fotókkal(!). Ez azért már szerintem kicsit durva, otthonra azt mondom hogy kit érdekel, büntessenek meg (úgyse fognak), de én a cégembe valószínűleg nem tennék ilyen megoldásokat.
-
válasz
Mister_X
üzenetére
(#22526) Mister_X:
Szerintem ez az LG baromi jó kijelző. Ha bejön a széles dizájn, vedd nyugodtan. Én konkrétan imádtam, de azért egy erősebb gép nem árt alá...(#22529) Chal:
Sajnos nem emlékszem, mert töltésre nem használtam. Az egerem nem világított alvó állapotban, de kattintásra elindult minden. Egyébként az almás kijelző a fényes felület miatt élénkebb, az sokat dob az élményen. Viszont full tükör. Nekem az LG tényleg bejött, nagyon szép színei voltak és a matt felület sem volt durván rücskös, szóval bitang nagy élményt adott. -
válasz
Mister_X
üzenetére
Air asztali dockra tipp:
http://www.landingzone.net/products/macbook-docks/
https://www.youtube.com/watch?v=jjiyOpRBbT8
Szemezgetek vele egy ideje, de mindig arra jutok hogy inkább dugdosom, ettől függetlenül elég jó cucc

-
válasz
Mister_X
üzenetére
Ha tudnám, hogy az OS X most jól néz ki nem retinán is, talán belevágnék megint. Így viszont nem vagyok biztos benne. Thunderbolt kijelzőn hogy muzsikál az El Capitan? Mert ha azon jó, ezen is az lesz, Szinte megegyezik a két megjelenítő PPI-je.
LG UltraWide, 34" 3440x1440 - 109.68 PPI
Apple Thunderbolt, 27" 2560x1440 - 108.79 PPIGyakorlatilag kapsz még 900 pixelt vízszintesen, minden más megegyezik. Azaz mégsem. Matt IPS a kijelző, van benne hangszóró, USB HUB, még 2db Thunderbolt 2 csatlakozó, HDMI és Diplay bemenet, hang kimenet, szóval ráaggathatsz pár dolgot. A gyári megoldás ellenben fényes, szintén IPS, viszont van benne kamera (akinek fontos) és néhány csatlakozó. Dokkolhatóságban majdnem mindegy, de szerintem az LG jobban megéri. Nagyobb, jobb az ára, tehát részemről nem kérdés.
-
válasz
Mister_X
üzenetére
34 col után minden kicsi. Ekkora volt az LG, amit imádtam. Kár, hogy megpusztult... Vagyis foltos lett a kijelző. Sajnos ezen túl a szerviz is elkeverte és 2 hónappal később sem találták meg, visszakaptam az árát, szóval korrektek voltak.
Amúgy szívesen ajánlom, mert a beépített Thunderbolt csatlakozás nagyon szépen tette a dolgát, átvitt mindent amire szükségem volt és így nem kellett felesleges kábelekkel bajlódnom. Én még 300-ért vettem, de most 230 körül megkapod. Szerintem az egyik legjobb monitor ennyi pénzért. Már gondolkodtam, hogy veszek még egyet, de amíg nem jönnek meg az új Mac-ek, kivárok. Ráadásul a retina kijelzőhöz nagyon hozzá is lehet szokni, ebben meg nem az volt. Bár a PPI így is elég magas, de mégsem ugyanaz a látvány.
13-as retinaá MacBook Pro-val hajtottam irodai munkára. Több Excel tábla, levelező, böngészőablakok, stb. kifért egymás mellé, ez volt az ok. Illetve filmet nézni is teljesen más élmény egy ilyen nagy és széles "vásznon". Sajnálom, na.
-
válasz
Mister_X
üzenetére
Nekem mondhat bárki-bármit, hogy az OS X memóriakezelése milyen jól van optimalizálva, szerintem 8GB alatt nem szabad Mac-et venni.
Amúgy jelzem, hogy lassan mindent hülyére optimalizálnak, csakhogy ne kelljen hardvert adni. Ennyi pénzért kezd kissé ciki lenni.
A dokkolhatóság nagyon klassz, ha van egy Thunderbolt-os kijelződ. Nekem így volt megoldva, csak sajnos bedöglött a monitorom. Arra volt csatlakoztatva a gigabites LAN, egér, USB-s meghajtó, stb. Egyetlen kábelt rányomtam és ment minden, mint a szél. Leszámítva a vezeték nélküli egeret. Azt madzagosra kellett cserélnem, mert laggolt mint állat. (valami Inteles-USB3-as probléma végett)
Jelenleg arra várok, hogy az Apple kiadjon valami komolyabb mobil vasat új CPU-val, több kakaóval és egy nagyobb felbontású kijelzőt, amit meg is tud hajtani. Akkor talán vennék egy szettet. Ha meg nem, akkor fogalmam sincs. Talán iMac. De az nagyon nem tetszik és a kijelző sem túl nagy. Kettő kellene, viszont retinában ez jelenleg szintén nem megoldható.
-
válasz
Mister_X
üzenetére
Teljesen jó gép az Air (ár/érték arányban is), de azt neked kell tudni, hogy amire használni akarod, arra elég e.
Én napközbeni munkagépnek használom régóta, office cuccok, böngészés, levelezés, filmezés, stb.. vígan oké, és ezek mellett egy kisebb win7 is szokott rajta futni folyamatosan Fusionben. Szolidan még játszogatni is lehet rajta. Felette görnyedni egész nap viszont szenvedés szerintem, ahhoz elég szar a kijelző, ezért én melóban dokkolom, ha vinni kell, akkor viszont ultimate mobil eszköz. Itthon meg van tisztességes asztali gépem mellette. Szóval ilyen körülmények között remek nagyon, remélem nem kúrják el ezt is
Fő gépnek viszont nem venném meg. -
hemaka
nagyúr
válasz
Mister_X
üzenetére
Én ezt találtam, ez azért már eléggé odaver kategória.
Még a HDD-t kicserélném és jó pár évig mac marad.
Konkrétan ez az i7-es erősebb, mint a mostani i5 3570-em, ami azért vígan elboldogul bármivel még a mai napig is. -
-
omikron23
senior tag
válasz
Mister_X
üzenetére
Tobb helyen mondtak mar, hogy az integralt vgakicsit keves mar ehhez a felbontashoz.
A RAM rohadt draga, ha ok teszik bele, es a 21"-nal nem bovitheto.
Sajnos az alap 8GB neha eleg keves, sajnos ezt tapasztalom, kovetkezo honapban mindenkepp kipotolom 16GB-ra.
A HDD-t es a FusionDrive-ot ossze sem lehet hasonlitani egymassal...
A csavo is azt mondta, hogy ha az ember ennyit kolt egy gepre, akkor "kicsit" sporoljon a 27"-os modellre, mindenkepp megeri a felarat.
A Dell ennyi penzert adja az 5K-s monitorat, ha ezt vesszuk alapul, akkor a tobbi, amit belerak az Apple, az ajandek...

-
omikron23
senior tag
válasz
Mister_X
üzenetére
En jelenleg az USA-ban elek (Atlanta), itt vettem, csereltem a gepet. Eloszor sima asztali PC-t akartam venni, de amunkahelyen mindenki iMac-en dolgozik, igy en is. Eleinte kicsit idengenkedtem tole, de rajottem, hogy grafikai munkara, programozasra ez a tokeletes valasztas.
Jatekok mar engem sem erdekelnek annyira, de ha minden kotel szakad erre is lehet telepiteni Windowst...
-
TBMC
addikt
válasz
Mister_X
üzenetére
en 5k imacen grafikazok, miota kijott akkor vettem meg, elotte sima 27es imacem volt. nagyon bevallt.
a sima hdd felejto, a fusion drive mar jobb megoldas. en ctokent 256ssd-vel szereltettem a late 2014es 5k imacet, meg a nagyobb procival, videokartyaval. panaszra semmi okom, mindent tokeletesen visz.a 27esek elott volt 21,5os imacem, hat megvaltas utana egy 27es az biztos

illetve parhuzamosan hasznalok egy 13as rmbprot is, ha videkre kell mennem.
az uj imacekre visszaterve, nem ertem miert lettek kisebb orajellel szerelve ismetelten a gepek processzorai, mintha valamifele visszalepes lenne, vagy-hogy a regebbi modellek is megtartsak az araikat az uj modellekkel szemben?
(ja illetve a 8gb ram, gyarilag mocskos keves, szerintem. min 16al szereltetnem, en jelenleg 24gb Kingston hyperXel hasznalom, egyszeruen nem fogy el, videovagaskor sem.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC v5 , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
- PRÉMIUM WHITE PC - 9800X3D / 9070 XT Hellhound Spectral White OC / ASRock X670E Taichi Carrara (L)
- Szupergyors Core i7 7700 FSC P757 TOWER SSD PC 4X4.0Ghz 16Gb DDR4 512Gb SSD DVD WIN11 1Év GARANCIA!
- Zotac Magnus One barebone számítógép Core i5 processzor, 32 GB memória és RTX 3060 VGA kártyával
- Lenvoo M70q / M90q Micro - Mini PC - Core i5 10400T / 10500T- 16GB DDR4 256GB NVMe SSD - több db
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z690 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB be quiet Pure Base 500 850W
- Apple iPhone 15 Plus Black Dynamic Island, 48 MP fő kamera 256 GB -100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

TigerCat