- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
TigerCat #32899 üzenetére
Emlékszem, panaszkodtál sokat ez végett. De basszus, annak már lassan egy éve... És képtelenek javítani!
Hadd ne kelljen már kidobnom egy 250 ezres grafikus monitort, csak azért, mert az Apple-nél töketlen programozók vakargatják a sejhajukat!
A következő mi lesz? Vegyek másik házat, mert a macOS11 majd nem bírja a széljárást?
Félreértések elkerülése végett: az Apple ellen szól a dühöngésem!
-
Üdv a klubban. Emiatt vettem új kijelzőt 370 ezerért. Na jó, nem csak amiatt. 34-ről 38 colra váltottam és őszintén szólva sokkal nagyobb élmény a 38-as ívelt monitor, mint a 34-es egyenes. De igen, rém béna és nincs rá megoldás. Beszéltem az Apple-lel, még gariba is visszaküldtem a Minit, de semmi. csak a File Vault kikapcsolása segít. Vagy gépelek vakon. Ja, arról nem is beszélve, hogy amikor meg elindul, akkor a HDR b...szakszik és amíg nem kapcsolom ki, majd be a kijelzőt, minden túlszaturált, neon színekben pompázik. "It just works" vagy mit is szoktak mondani...
-
Syl
nagyúr
Kezd kiborítani az Apple!
Több mint egy éve hibátlanul működik a 2018-as Mini két monitorral.
Kb. két hete elkezdte azt játszani, hogy bekapcsolásnál nincs kép (egyik monitoron se), vakon kell loginolni és csak a boot legvégén jön meg a kép. Ez többeknek lehet ismerős dolog, állítólag a filevault-tal kapcsolatos.
Aztán pár napja elkezdte azt művelni, hogy bekapcs, ohne kép, vak login, boot, várakozás a végtelenségig és mégsincs kép. Le kell húznom a gépről a monitort, majd visszadugni, hogy helyrerázódjon.
A vicc az, hogy nem minden bootnál csinálja. És az se biztos, hogy egy illetve két rákötött monitorra műveli. Olyan tipikus, "amikor rájön a 💩-ás, akkor nem ad képet" történet...Egyre többször fordul meg a fejemben, hogy előkotrom a szekrényben található pécés alkatrészeket (csak egy ház kell és komplett az i5 16GB pécé) és átköltözöm vindózra...
-
-
Ear001
addikt
Annál a Mininél szerintem már nincs ez, legalábbis a leírásban nem találtam.
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, mennyire vállalható egy Mac mini 2014 late gép (i5, 8 gb ddr3, 1 TB HDD) irodai alklmazàsokra meg böngészésre...max levelezés és filmezésre, szóval elég "light" alkalmazásokra?
Találtam egy ilyen gépet, makulátlan állapotban, apple egér és billenryüzettel kb 100.000 HUF-ért.Megéri?
-
-
Nyugis
senior tag
sziasztok! akkor ezt átgondoltam és Imac lesz belőle..
az még a kérdésem, hogy a 2012 és utáni gépekre rá lehet kötni +1 monitort? -
Nyugis
senior tag
Tiszteletem!
egy olyan kérdésben KÉREM a segítségeteket, a hozzáérőtökhöz címezve,
hogy HA veszek egy WORKSTATIONT akkor arra lehet telepíteni Macintosh OP rendszert?
Grafikai munkáról van szó, és a sima asztali MAC irgalmatlanul drága.
eddig laptopról ment két monitorral de már a macbook igen nagyon nyüszít akad, (nem hiába már kb 8-10 éves) szóval lassan kéne váltani.
viszont a worksationoknak a hardvere igen erős és nekem az ADOBE programokhoz kifejezetten célirányos lenne.
na szóval ha valakinek van használható ötlete, azt tisztelettel megköszönném!! -
Syl
nagyúr
Safarit hogy lehet rávenni, hogy mentse el egy oldal (konkrétan a routerem) jelszavát? A password mezőben megjelenik a kis kulcs, de nem csinál rá semmit.
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Létezik olyam megoldás hogy az iphone-om ikonjait a mac-en rendezzem át? Telefonon olyan...nem esik kézre. -
Syl
nagyúr
Használ valaki desktop Mac-et UPS-re kötve?
Mert nálam bosszantóan sűrűn dobálja el a kapcsolatot pár másodpercnyi időre a szünetmentessel. Ilyenkor a tálcán az óra mellől eltűnik az ikon és a Rendszerbeállításokban az Energiatakarékosság részből a UPS fül is. -
Syl
nagyúr
Mikor jön a Big Sur?
-
RaZroX
addikt
Hali!
Frissítettem 14.0-ás Safarira, látom, hogy benne sok update amit a Big Sur videóban mutogattak. A "4k youtube" is fog jönni hasonlóképp vagy az csak a Big Sur által lesz elérhető ? -
-
tboldi
nagyúr
-
Lesz vhol magyar komment csatorna az event-re?
-
-
rii
nagyúr
a forklift tölti persze ... meg a cyberduck is ... csak ha megszakad akkor mért nem tudja onnan folytatni ahol abbahagyta?
mert mind a forklift minf a cyberduck előről kezdi ha megszakad(#32859) blakey: 1-2 órával ezelőtt megpróbáltam win-alatt megint, tényleg jó-e.
de ott is megszakadt. 2x is megpróbáltam -
-
-
Syl
nagyúr
Egyelőre ez a Mimestream nem nyerte el a tetszésemet. A levélküldés végül megoldódott (Advanced, Retry Failed User Accounts menüpont), de az új levelek begyűjtése kehés. Az egy dolog, hogy nincs badge a dock ikonon. De a megnyitott alkalmazás is csak akkor szedi le a levelet, ha előtérbe hozom az ablakot.
-
rii
nagyúr
azt mondja, egy idő után - cannot be copied -
The request timed out.megszakad a net, és nem bírja a forklift se kezelni?
error handnling-et beállítottam 99-re
-
Divinity
őstag
Mimestream
Ha valaki asztali GMail klienst keresneAz Apple Mail app egyik volt fejlesztője keze munkája, tegnap raktam fel, eddig nagyon jól szuper, GMail API-t használ így biztonságos és okos is, na meg persze a design is olyan amilyennek lennie kell
-
Syl
nagyúr
Aki régebb óta használja a BTT-t:
Csak én nem találok benne olyan Actiont, hogy megmutassa az elrejtett (hidden) alkalmazásokat? Mert ugye a Mission Control nem mutatja ezeket (sem). -
moleculez
veterán
Sziasztok! A gépen mennyi helyet foglal/valaszt le magának, egy user account? (természetesen üresen, media, file, docs nélkül) Mert most van egy nekem, egy asszonynak, ha ez van kezel, akkor ezt használja, lenne értelme torolni a fiókját, nyernek tarhelyet, vagy nem számottevő ( par MB miatt nem torolnem).
-
rii
nagyúr
sziasztok
nem találtam OSX oprendszerrel foglalkozó topikot.
azt szeretném megkérdezni, hogy volna olyan program, ami Google Drive -ról le tud tölteni anyagot?
aminek be lehetne adni a google drive linkjét?
ha megszakad a net, akkor a chrome nem tudja folytatni.
-
-
Syl
nagyúr
válasz
bmwk1200s #32822 üzenetére
Ma reggel sem adott képet
A fő monitor tb-displayport-on csatlakozik, a mellék pedig tb-vga-n. Ha a mellék monitor rá van dugva a gépre bootkor, akkor nem ad képet. Szerelés, memóriabővítés előtt is ugyanígy volt összekötve, de akkor soha nem volt ezzel gond. Morci vagyok!
-
Syl
nagyúr
Ma délután én is megejtettem a Mini 2018 memóriabővítését. Amikor szétkaptam, volt ám csodálkozás
Oké, gondoltam hogy lesz benne kosz (másfél éves), de nem ennyi.
Memóriabővítés után elsőre elég nyögvenyelősen indult a gép. Elég sokára jött a "bong" és képet sem adott displayporton. Hard power off után helyrerázódott.
És ha már költöttem némi zsetont a Minire, vettem egy Magic Trackpad 2-őt. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: mivel lehet komolyabban konfigurálni? Mármint a Rendszerbeállítások adta lehetőségen kívül? Mert hiányzik a Logitech egérre mappelt hide (cmd+h) és az egérgörgővel kattintás (megnyitás új lapon).
A BetterTouchToollal be lehet ilyesmiket pluszban állítani? -
A LO oldalán ti át tudtok váltani a macOS, vagy Linux-os verzió letöltésére?
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Történt egy kis baleset. Life with Cats
Sikeresen felborították ma a Thunderbolt Displayt, ami szerencsére megúszta (meg végre ki lett takarítva, de maga az LCD is szét lett szedve és végre eltüntek a porosodás miatti foltok) de az előlapi üvegpanel széttört. Esetleg tud valaki elfekvőben, vagy ismer valakit aki tudna szerezni?
-
bmwk1200s
őstag
válasz
CharlieDrop #32811 üzenetére
Nem vészes, de azért oda kell rá figyelni.
iFixit-es 64bit készletem van, azzal simándi a dolog.
Ezzel a videóval biztos menni fog: [link] -
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #32813 üzenetére
okosat írtam, remek, ahelyett, hogy megnéztem volna. sry
-
Syl
nagyúr
válasz
CharlieDrop #32811 üzenetére
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Line-in csatlakozón keresztül a Loopback alkalmazással tudom "hallatni" a rádugott eszközt a gépen az alábbi beállítással:
Ez hibátlanul is működik, ha rádugok bármilyen eszközt ami hangot játszik le azt hallom a gépen.
Viszont ez egy 30 rongyos progi és nekem csak erre az egy funkciójára lenne igényem. Mivel tudnám ezt helyettesíteni ami ingyenes?Előre is köszi!
-
dud998
őstag
válasz
germinator66 #32806 üzenetére
Az sajnos akksi probléma lesz. Már eleve a csontra merültség sem jó.
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vettem használtan egy Apple Magic Keyboard-ot (tehát a beépített akkusat), ám a probléma, hogy egy feltöltéssel csupán pár napot bír ki. A párja egy Mac mini 2012, legfrisebb Catalina OS-sel, illetve egy elemes Wireless Mouse. Előtte elemes Keyboard-dal nem volt ilyen gond, és az egér is bírja rendesen. HTPC-nek van használva, így sok leütés nem keletkezik rajta. Az eladó arra hivatkozik, hogy ez a Mac nincs fenn a hivatalos kompatibilitási listán, ám azt gondolom, ez nem indokolja az akksi merülést (és különben is, működik vele).
Elmondása szerint ritkán használta, amikor átvettem, akkor is csontra volt merülve.Kérdésem, hogy ezt az akku elhasználódáson kívül okozhatja bármi más?
-
blakey
titán
válasz
Alex91 #32802 üzenetére
Az lehet, hogy iMac hibavagy valamelyik program/beállítás okozza. Catalina alatt hibátlanul üzemelt hetekig a 2017-es iMac-em, hónapokig és remélem Mojave alatt is ilyen lesz illetve az említett hibák nem fognak visszaköszönni, egyelőre úgy tűnik, hogy nem, minden olyan amilyennek lennie kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged