- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
f012345 #30596 üzenetére
Most nem értem, miről szeretnéd telepíteni a rendszert? Van egy pendrive-od vagy bármi amiről telepíthető? Én egy pendrive-ot használok erre a célra, arról bootol a gép és ott adom meg, hogy hova telepítse a rendszert, ennyi az egész. Nem tudom, hogy pontosan mit szeretnél látni.
-
Digital
addikt
Tudnátok ajánlani video konverter programot? Egy dvd-t kellene átalakítani valami más formátumra. Ingyenes kellene, csak párszor használnám.
-
válasz
f012345 #30592 üzenetére
Nagyjából úgy. Arra figyelj, hogy uasp-t támogató házat válassz. Ez a sebesség miatt fontos, gyorsabb lesz mintha egy mezei USB3.0 házba raknád.
-
f012345
csendes tag
Sziasztok!
2014-es MAc Mini gépem van és szeretném külső SSD-re rakni a rendszert és az alkalmazásokat. Találtam itt a fórumon egy videót https://www.youtube.com/watch?v=EyGAJ9gAQVo&feature=youtu.be, az lenne a kérdése, hogy ez még mindíg így kell csinálni, illetve a gépben lévő vinyón minden adat megmarad?
-
Macika_MC
tag
válasz
amulet #30571 üzenetére
A Carbon Copy Cloner progival clonozd át a külső SSD-ről a belső Hdd-re a rendszert ahogy van.
Amúgy a GUID particiós térkép, úgy van elformázva? -
moleculez
veterán
Ha lecsukom a laptopot, vagy nem nyúlok a hozzá, akkor gondolom valami alvósba megy, mert leáll a háttérben a qbittorrent, lecsatlakozik a külső vinyó. Ezt milyen beállításokkal tudom elkerülni?
-
-
-
Benaj
újonc
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ransomware fertőzéssel kapcsolatban OSX-en?
Van esetleg valami biztonsági program, amivel át lehet nézni a gépet, hogy fertőzött-e?Előre is köszönöm!
-
r4z
nagyúr
Hasznal valaki Radeon 4000-rel szerelt iMacet Mojaveval? Az 5-6000 szeriarol tudom, hogy nem jo hozza, de a 4000 elvileg igen. A konkret kerdes az lenne, hogy mukodik-e a rajta a hardveres gyorsitas, pl Cinebenchben lehet tesztelni a GPU renderrel.
-
amulet
senior tag
válasz
Ear001 #30574 üzenetére
Ugyan az sajna, nem hozott eredményt. A sárga felkijáltós üzenetet irja 🙁
Viszont olvasgattam és az apfs particiót kellett vissza változtatni OSX kitrjesztett particióra. Ennek a menete nem volt egyszerű, még össze is kellett fűzni a fusion drive particiót, de sikerült, szóval ez volt a hiba, Azért köszönöm -
amulet
senior tag
-
amulet
senior tag
egy imac mentést (time machine) rátehetek egy macbook pro-ra? vagy ajánlatos újra rakni?
-
máyköl
veterán
válasz
Black Dragon #30560 üzenetére
nincs.
így néz ki az enyém is: -
máyköl
veterán
Sziasztok,
Egy 2012 -es Macbook Pro kijelzőjét szeretném tükrözni egy Samsung Smart tv -re. Milyen kábelre lenne szükségem egész pontosan? Azon belül milyen ajánlott?
Köszönöm
-
moleculez
veterán
Sziasztok!
USB hub kérdés tőlem is.
Szóval MBA2018on van most egy TypeC HUB, ami rácuppan az oldalára szépen. Ennek az egyik csatijába csatlakoztatnék egy sima USB3 hubot, amire menne 2SSD, meg egy HDD. Semmi prog, vagy rendszer nem futna, csak adat.
A lényeg, hogy egy hubra felfűzve az összes külső tároló, be a fiókba, és cdak egy kábel menne a laptopba. Működhet, vagy ez így már sok lenne? -
kkp900
senior tag
válasz
Elektrosokk #30554 üzenetére
Köszi mindenre gondoltam csak erre a régebbi próra nem!
Így már értem ,hogy megvetted és beleraktad a videokártyát.
-
Elektrosokk
veterán
-
kkp900
senior tag
válasz
Elektrosokk #30552 üzenetére
És a video kártyát(melyik gyártó) , mert látom sok féle van ezzel a tipus megjelöléssel.És külön házba raktad? Ha igen akkor milyet vettél?Milyen géphez csatlakoztattad?Érdekelne a dolog a tapasztalatod.
-
Elektrosokk
veterán
sziasztok
úgy döntöttem lépek Mojave-re. egyetlen dolog tartott vissza, az Nvidia kártyám. Tegnap vettem egy RX580 8GB nitro+ kártyát. meglepődtem hogy mennyivel gyorsabb lett az alkalmazások megnyitása. kötegelt file konverzió export stb. (Mac Pro 5.1)
Most az új rendszert egy nvme ssd-re szánom. terveztem egy másik ssd scratch disket is sata csatolón. a kérdésem az lenne hogy az nvme ssd-t érdemes lenne e 2 részre osztanom? mert akkor a duplikált anyagokkal azon tudnék a leggyorsabban dolgozni. Ha nem osztom ketté és onnan dolgozok az jár bármilyen biztonsági kockázattal ? Minden adatom szinkronban van a felhővel, nem az adatvesztés miatt félek, tavaly volt egy olyan szitu hogy premier alatt vágás közben elszállt az egyik meghajtóm. Nem szeretek túl gyakran telepítgetni, ezért kérdezem, vagy inkább ne dolgozzak a rendszer ssd-ről ?
(#30510) madgie 40 semmire sem elég!
-
kkp900
senior tag
Akinek 2018 Mac Minije van annak jelezném, hogy a használtalma.hu árulnak most applecare protection plant hozzá azaz plusz 2 év garit.Most vettem meg és beregisztráltattam az appleval.Tökéletes 2022 ig meg van hosszabbítva így a gari rajta.És a lényeg ,hogy 19990 ft volt.Szerintem van még nekik ha érdekel valakit még itt a link: https://hasznaltalma.hu/aprohirdetesek/kiegeszitok/mac-kiegeszitok/egyeb-mac-kiegeszitok/applecare-protection-plan-mac-mini-szamitogepekhez-83829 jó vásárlást akinek kell.
ui:laptophoz való is van nekik persze az többe kerül.
-
kkp900
senior tag
Szióka!Tudom,hogy te otthon vagy ebben ezért,hozzád fordulok a kérdésemmel ha nem baj.
Szeretném telefonról XS Max és Ipad Pro 12,9-es 2017-es ről elérni az Infuse Pro 5 segítségével a gépemhez (csatlakoztatott SSD-t külső házban).Filmeket amikor nyaralok pld.Ezért nem szeretnék egy NAS venni ,mert egyszer kétszer utazok csak el hosszabb távra.Hol és mit kell beállítani hozzá Mac Mini 2018-ason?Szerintem a wifin is kell valamit majd annyit tudok.De erre a Telekomos szerelő se tudott segítséget nyújtani amikor itt volt.1000 nethez kapott Sagecom Router van hozzá.Plusz gondolom a Mac Minin is be kell állítani valamit,hogy működjön a dolog.Előre is kös
zönöm a választ ,és ha esetleg más is tudja mit kell akkor annak is a válaszát.
-
kkp900
senior tag
válasz
general #30547 üzenetére
Én voltam !
És nekem is az a 7+2 -es van.Szerintem megéri azt a pár ezressel többet.És most is használom tökéletesen működik.Bátran vedd meg.Bár egyszer valaki azt mondta itt ,hogy nem szereti a TP Linkeket a Mac de eddig semmi problémám nem volt vele.Sőt most vettem egy ilyet : https://www.ewent-online.com/connectivity/dockingstation/ew7014-dual-docking-station-usb-3-1-gen1-usb3-0-voor-2-5-en-3-5-inch-sata-hddssd.html és ezzel is tökéletesen működik és nálam is van ,hogy kb 4 winyó van plusz rajta és akkor is jó.
-
madgie
titán
válasz
general #30534 üzenetére
Nekem is ilyen nyikinyaki hub volt, aztán párszor leválasztotta a meghajtót Final Cut projekt másolás közben és azt mondtam, a francokat fogok én ezen spórolni. Ilyet használok most, a két töltőkimenet nélküli változata olcsóbb, de nekem mindig ezen tölt a telefon is (meg hat meghajtó bele is van dugva, amelyik kell, bekapcsolom, frankón, megbízhatóan működik).
-
blakey
titán
válasz
Black Dragon #30543 üzenetére
Na jó, de miből gondolod, hogy 27"-osról van szó (amúgy 4K-t írt, nem 5K-t)? Szerintem meg se kérdezte volna ha arról lenne szó, hiszen egyértelmű.
-
blakey
titán
Köszi, igen, az van, be is állítottam illetve mellette egy ingyenes FTP szervert is, de vajon elég a beépített? Jól működik? Hosszabb távon nem használtam, viszont most szükségem lenne a folyamatos használatára és olyan kéne ami megbízható és minden külső eszközön elérhető. Természetesen ha a beépített is elegendő akkor nincs értelme másikat keresnem.
-
blakey
titán
FTP szervert szeretnék futtatni macOS alatt, van aki használja valamelyiket? Pl. az FTP Server a Store-ból jó, elindul bekapcsolás után és stabilan tartja a kapcsolatot?
-
válasz
Black Dragon #30536 üzenetére
Ez nekem több mint 5 percnek tűnik, és én se állnék neki otthon.
-
amulet
senior tag
Memüria bővítéssel kapcsolatban tud valaki megbízható szervízt?
Granciális (applecare) imac 4K (2017) 8 mb-ról 16-ra kellene bővíteni. -
r4z
nagyúr
válasz
Digital #30531 üzenetére
sudo diskutil apfs deleteContainer disk0s3
sudo diskutil eraseVolume "Free Space" %noformat% /dev/disk0s3
sudo diskutil apfs resizeContainer disk0s2 0A disk0s3 a torlendo tarolo, a disk0s2 pedig elvileg az a tarolo, amin a Macintosh HD van (a disk0s1 az EFI). Elvileg ezek a helyes utvonalak, de a biztonsag kedveert nezz ra a
diskutil list
paranccsal. -
válasz
general #30529 üzenetére
n+1 oka lehet:
- már eleve a kábele úgy néz ki mint aki nem vezeti az áramot, hanem ellenáll neki. (feszültség esik rajta, ezért a kártyaolvasót már nem tudja megtáplálni)
- azok a kapcsolók rosszul kapcsolnak (oké ég a lámpa, de a csatlakozóta is megérkezik a feszültség?) -» mindegyik csatlakozóban kipróbáltad?
- lehet a lámpát(feszültséget a csatlakozón) jól kapcsolja, de mi van ha az adatbuszt is kapcsolja, és az nem megy neki?
- ami épp nem jutott eszembe -
válasz
general #30521 üzenetére
Nem hát. A levegőből szedi az energiát a működéséhez.
Nem akarlak megbántani, de ez a tipikus pár százas ajánlat kínából. Játéknak jó, de mint a példád is mutatja munkára nem. Ha merevlemezt is köstsz rá, az a minimum, hogy külsőtápos legyen. 5-10k-ért már 4-8 portos eszközöket kapsz, amik nem csak a mostani ahanem a következő gépedet is kiszolgálja.
-
tuki2200
senior tag
Nincs valakinek ötlete, Power PC régi programot, hogy lehet futtatni Inteles gépen?
-
general
addikt
válasz
twinee1337 #30520 üzenetére
köszi! rákeresek!
blakey, na de kártyaolvasót sem lát?
annak nem kell táp.
-
general
addikt
tudnátok ajánlani usb 3-as hub-ot, amit a mac is kezel? kaptam kölcsön egyet, egér műxik vele, de se kártyaolvasó, se külső hdd nem látható... fene megette a kompatibilitásukat.
-
Lazika
senior tag
Tegnap frissítettem az új bétára.. már nem az első alkalom, hogy frissítés után nem mutatja a tv képernyő a rendszert. Ilyenkor mindig ki kell nyomnom a gépet. Hiába kapcsolom ki-be a tv-t. Ti tapasztaltatok ilyent?
-
törölt tag
válasz
WhiteWalker #30515 üzenetére
Bluetooth, genius 9005bt.
-
törölt tag
Kezd mininél előjönni a bluetooth para, bár egyelőre nem biztos, hogy a mini hibája. Naponta egyszer-kétszer pár percre elveszíti az egeret (Genius), Magic Keybord viszont megmarad. Sajnos a lakás tele van upc wee-free adókkal, amik minden 2.4 ghz-es csatornát beszennyeznek, lehet attól van...
-
India
aktív tag
Sziasztok!
iMac-ben cserelem az SSD-re ,hogy kell csinalnom bootolhato pendrajvot?
Koszonom valaszotokat -
válasz
moleculez #30506 üzenetére
Persze ez relatív. Én arra gondoltam, hogy otthonra felesleg egy ilyen konfig, de még a 32GB RAM sem nagyon indokolható. A munka, és ha a program igényli, akkor persze hogy kell vagy akár kevés is lehet.
Mondom ezt úgy hogy a céges gépbe ma duplázták meg a RAM-ot, így lett 8GB. (Pedig videót vágok, és most van tervbe véve, hogy az AE-t is ezen kell kitanulnom) -
moleculez
veterán
32gb RAM sztem még nem extrém, én 64-től felfelé gondolom úgy, hogy az már inkább ipari eszköz.
De szó se róla, pont ezért, ha ez kell, akkor megvenném. Ahogy mondod, vissza hozza az árát, valamint mint munkagép megbízható és stabil, és ott ez nagyon fontos.
Felkértek engem is a napokban egy induló cégnél, mint content maker. Video, audio, grafikai munkákról lett volna szó, megkérdezték mit kérek hozzá, milyen eszközpark kellene, hát dobtam nekik egy imac konfigot, volt majd 2 misi, mondom kb ennyi, plusz szoftverek, 3-4 évig nem hallotok felőlem.
Osztottak szoroztak, nem tudtak belekötni... (Remélem lesz belőle valami) -
moleculez
veterán
Van egy külső SSD-m, amit média tárolásra használnék.( Film letölt->rádugom a TV-re, enjoy) Hogyan formázzam, hogy univerzális legyen Mert most csak macOS ismeri fel, de kéne, hogy a TV, vagy akár Win gép is lássa. Program, rendszer nem lenne rá telepítve.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged