Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Na, Mojave "bootpen" elkészítve, hétvégén teszek egy próbát, hogy milyen munkára, addig a szükséges dolgokat is összeszedem.

-
India
aktív tag
Sziasztok!
Lányok és fiúk egy nagy kérésem lenne.
Mennyit ér most egy ilyen?
Érdemes e 2009-es gépet venni 2019-ben?
Nagy segitségemre lennétek ha válaszolnátok
, ha megzavartam a forumozast azert elnezest.Gyönyörű Apple iMac 27-inch I7 2009-es verzió ? Core i7 (I7-860) processzor, 12GB memória ,ATI Mobility RADEON HD 4850 512MB , 128 GB SSD , 1TB Merevlemez, apple Keyboard , és egy Apple Magic Mouse 2.
-
dud998
őstag
Sziasztok!
Azt hol lehet beállítani a Safariban, hogy ha letöltök egy zip filet, akkor azt nem tömörítse ki automatikusan?
Mojave a rendszer, de emlékezetem szerint HS alatt is ezt csinálta. -
blakey
titán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Stuffit tud ilyet, régóta megvan, zip-be is lehet tömöríteni, jelszóval, bármivel.
-
blakey
titán
válasz
crissprivat
üzenetére
A Macbook-od LAN-on "aludt". iMac, eMac, Mac Mini mind így viselkedett LAN-on, Wifin nem tudom, nem ellenőríztem.
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Terminallal: [youtube]
-
blakey
titán
válasz
crissprivat
üzenetére
20 éve ilyen az "alvó" mód, legalábbis amióta MAC-et használok. Mi zavar ennyire? Routerben letílthatod a kommunikációt ha netán az zavarna. De mint írtam, minden eszköz ilyen alvó módban, a TV, a droidos box, a NAS, minden ilyen. Ez az "ára" a gyorsindításnak.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
BetterZip tud ilyet.
-
blakey
titán
válasz
crissprivat
üzenetére
Mert ez ilyen, a WOL és stb miatt, a NAS-om is hasonlóan viselkedik. Akkor nincs LAN kapcsolat ha kikapcsolod.
-
crissprivat
senior tag
Sziasztok.
Van egy 2018 mac mini-m. Csak annyit szeretnék kérdezni,hogy alvó módban miért jelzi a routerem,hogy a mini ethernet portja aktív,nem alszik. Az energiatakarékosság panelen nincs semmi beállítva,ami indokolná ezt.
Köszi a segítséget. -
WhiteWalker
nagyúr
Hogy tudok egy mappát jelszóval védve tömöríteni , zip , rar állományba?
-
kkp900
senior tag
A mostani macbook prom Retina 2015 Early 256 SSD meg ha jól tudom 2,7 ghz I5 ehez képest gyengének érzem a I5 1.4 ghz-es Max minit.Ja meg abba csak 4GB Ram van.A Macbookba 8GB Ram.Toorentezés filmnézés böngészés normál felhasználás semmi nagy munka.És egy 2560*1440 monitorra kötve.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
kkp900
üzenetére
Én csinálok ilyesmit, de az alap mini a hdd-vel annyira lassú, hogy meg fogsz őrülni, azt nem javaslom, inkább körülnéznék a Hardveraprón vagy tennék bele ssd-t minimum. Úgy se lesz gyors, de erre elég lesz. Plex szervert futtatok, az biztosan tudja azt, amit szeretnél. Az Infuse-t lakáson belül használom csak, nem tudok hozzászólni.
-
kkp900
senior tag
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy az megoldható-e,hogy XS Max telórmról vezéreljem a Macbook promat ?Torrent elindítása lenne a cél meg a fájlok elérése de pld azt ,hogy tudom majd lejátszani esetleg telón!?Ag Infuse Prot megvettem de azt nem tudom ,hogy ha nem egy wifin vagyok akkor ,hogy tudom elérni akár mobilnette is a filmeket a laptoppon.Van e erre lehetőség?Tudom vegyek Nast és kész de ha lehet akkor inkább vennék egy mac minit inkább ,hogy ne nyírjam ki a laptopomat azzal ,hogy állandóan megy rajta a torrent .Külső monitort használok meg apple billentyűzetet meg logitech egeret.Nem szeretnék sokat költeni rá szóval Imacket se szeretnék venni.Egy 2014 latte Mac minibe gondolkottam csak nem tudom mennyire gyors a gép.I5 de 1,4 ghz a proci benne plusz HDD van még benne az mennyire zajos ?Minden választ előre is köszönöm.Feltéve ha világos volt mit is szeretnék.
A torrent elindítása lenne a legfőbb cél és az ,hogy esetleg el tudjam érni a filmeket és lejátszam mondjuk egy tv-vel vagy a XS Maxomal.Ezt néztem ki erre a célra:http://www.220volt.hu/Apple+Mac+mini+i5+1.4GHz+4+GB+RAM+500GB -
cigam
titán
válasz
Digital
üzenetére
Hogy nem ír vissza mindent a fájlrendszerbe, van ami "lógva marad", mert egy kvázi hibernálást hajt végre, nem pedig szépen egyenként visszaírja az adatokat, és lezárja a fájlokat. 2013 környékén a bevezetése körül nagy sajtója volt, hogy adatvesztést okozhat vegyesen használt más (pl. linux) rendszerekkel használva.
Lehet a "piszkos állapot" miatt sem mutatja a boot menüben. Egy kört talán megér kipróbálni, ha nem segít kapcsold vissza, veszteni nem vesztesz vele semmit. Több Apple fórumon is felmerült a kikapcsolása, de sehol nem írták meg egyértelműen, hogy ez segített, vagy máshol kell keresni a hibát. (Vagy csak én nem találtam meg a megoldást) -
Digital
addikt
Az biztos!

Szóval a rendszerbeállítások-indítólemez alatt alapból nem látszik a Bootcamp.
Idáig ha felcsatoltam A Pragon NTFS-el a Bootcamp-et, akkor mindjárt fel is ugrott a rendszerbeállítások-indítólemez ablak, onnan már tudtam indítani a win-t.
Na mos te nem megy, a "bless eszköz nem tudta beállítani az aktuális rendszerindító lemezt" hibaüzenetet kapok.
Az már csak hab a tortán hogy a win 10 nem tud magától visszatérni a Mojave-ra, mindig el kell játszani indításkor az option gombos oprendszer kiválasztósdit. Na most ez sem működik, alapból az osx-et tölti be. -
blakey
titán
válasz
Digital
üzenetére
AppCleaner-t használok app-ok törlésére. Paragon cuccait annyira nem ismerem, Tuxera-t használok de nem hinném, hogy nagy eltérés lenne a kettő között.
Ha felcsatolom Paragon NTFS-el akkor még az írás-olvasás is engedélyezett, de ha rányomok az indításra akkor átvált csak olvasható módra. - pontosan mit is csinálsz, nem világos számomra. -
blakey
titán
válasz
Digital
üzenetére
A törlést miként hajtottad végbe? Ha nem értesz egy rendszer kezeléséhez akkor ne vaktában cselekedj. Gondolom olyasmi is törlésre került ami üsszefüggésben lehet a bootcamp-el. Tedd vissza amit tröröltél, hátha működik. Ha úgy jó akkor nézz utána, hogy a törlése milyen gondot okozhat. Egyébként a Popi vinyóját megpróbálhatod úgy is elérni, hogy csatlakoztatod a routerhez, ha van olyanod ami ismeri az ext3-at, hátha úgy működik a megosztás, de ahogy írtam, annak működnie kéne, mert én használtam hálózaton keresztül Dune és Popcorn esetében is. Telefonról, fálkezelővel eléred a Popit?
-
cigam
titán
válasz
Digital
üzenetére
Hogy néz ki a samba megosztásod? Lehet finomhangolni? Tipp: Az SMB1 nem tetszik neki. Tekerd át SMB3-ra.
A megosztott erőforrásokat mutatja, vagy addig sem jut el? Ha nem, akkor esetleg az smbutil parancs segít beazonosítani a hibát.
A gépben be van kapcsolva a tűzfal? Használsz külső gyártóhoz tartozó biztonsági, vagy "optimalizáló" programot?NFS vagy FTP nem megoldás?
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Popcorn A-410-es lejátszóm merevlemezét hogyan tudnám használni mac-en? A lejátszón a Samba engedélyezve van. a Finder-el nem tudok pelépni, azt írja a "nem támogatott annak a szervernek a verziója amelyhez csatlakozni próbál"

-
cigam
titán
válasz
HollyBoni
üzenetére
Kicsivel többért van megoldás, de még így is felfoghatatlanul drága.
Vagy átkonfigurálom Windows kiosztásra, vagy veszek billentyűzet matricát. A vakon gépelés évek óta nem sikerül, az nekem nem opció.
-
HollyBoni
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Kár, amúgy elég nagy leöntő művész vagyok, de szerintem ezt a billt még nem öntöttem le. De most is róla írok, éppen megint megjavult.

Tényleg nem lehet már venni a sima, vezetékes, nem Magic billentyűzetet ami ~17-20 ezer körül volt, vagy csak én vagyok béna és nem találok sehol?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Nem tudom jó topikban vagyok e, de jobbat nem igazán találtam, hátha tudtok segíteni.
Vezetékes Apple desktop billentyűzetet használok, még az előző generáció, nem a Magic széria. Ha jól emlékszem tavaly valamikor meghalt a 0,1,2 és a ctrl gomb. Vettem egy másik billentyűzetet amit használtam kb. fél évig, de persze nem szeretettem annyira mint az almát. Kb. 2 hónapja pakolgattam és megláttam a rossz Apple billentyűzetem, gondoltam kipróbálom hátha megjavult magától, és tényleg.
Minden működött, de most kb. 2 hónap után megint meghalt ugyanaz a 4 gomb.
Esetleg találkozott valaki hasonló problémával, vagy esetleg van ötlet hogy mit tudnék csinálni? Az biztos hogy nem öntöttem le semmivel. Gari már nincs sajnos. Az új Magic bill ára nekem már nagyon húzós.
-
-
-
cigam
titán
válasz
Digital
üzenetére
Tippem nincs, de a program készítőjének biztos van.
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Felraktam a napokban a night owl alkalmazást, de nem tetszett. Töröltem, de azóta nem működik rendesen a dark mode. A rendszerbeállítás-általános menüpontban kiválasztom a sötét módot, de csak az asztal lesz sötét, az alkalmazások nem. Hogyan tudnám rendesen működésre bírni a dark mode-ot?
-
Kasza08
őstag
Sziasztok!
Használ valaki BootCampet? Én egy rMBP 2016-on igen, de a bluetooth vacakol. Egyszer már sikerült elérnem, hogy a vezetéknélküli fejhallgatóm működjön. A billentyűzet, Magic Mouse, BT hangfal megtalalása nem megy neki. Valaki talált rá megoldást? Az is segítség, ha azt tudom, hogy más gépen ezt nem csinálja
-
cigam
titán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
DU "elsősegély" mit mond? Naplófájlok átbogarászása megvolt?
Nem melegszik? -
Wiz Khalifa
veterán
Új infó.
Ha a shift-et nyomom (hogy safe mode-ba bootoljon akkor érdekességkép bejön a rendszer. De csak úgy. Örlet?

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Valakinek valami infó?
-
istvan170
aktív tag
Jól gondolom, hogy kell egy ilyen vagy van más megoldás?
[link] -
istvan170
aktív tag
Megcsináltam az ssd upgrade-t a 2010 mid miniben. Azóta egyfolytában teljes fordulaton megy a venti benne. Érzékelőt meg a fekete burkolatot áttettem a hdd-ről. Mit lehet ezzel kezdeni?
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Na megcsináltam az El Capitan pendrive-ot. Beélesztettem a 2008-as 20”-os iMac-et, fel is tettem a rendszert. Aztán a telepítés után újraindult a gép (pendrive még benne) és a rendszert elkezdte betölteni (alma logó előjött gond nélkül) aztán eltűnt és egy fekete háttér van csak. De semmi más. És itt megállt a történet. Néha az egér feltűnik de ennyi.
Mit kéne csinálnom hogy jó legyen?

-
-
válasz
TigerCat
üzenetére
Vagy bemászok a monitor mögé és fülelek, megy-e a venti, vagy megnézem a gépre kötött usb3 hdd led-jét. Az az egyetlen ami kialszik sleep módban. Oké, tudom. Think different. De azért na

Egyébként a masina nagyon jól tűri a MBP-ról költözést. A fizetős programokat újra kellett aktiválni, a fizetős app-ok bekérték az apple id jelszavam (mindegyik külön-külön), a Launchpad-et újra kellett pakolnom, meg a fotók app dobott egyszer egy értelmezhetetlen hibaüzenetet - minden más tökéletesen megy.

-
-
istvan170
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan/honnan tudok egy original High Sierra telepítőt letölteni? Nekem állandóan csak egy 22 MB-os fájl jön le az Appstore-ból, és azt írja ki usb telepítő készítésekor hogy ez nem tűnik valósnak. 2 generációval ezelőtti mac miniben cserélnék hdd-t (ssd-re) de így nem tudok. Ez az utolsó oprendszer, ami fut rajta, most is azzal használom.
-
Akkor jöhet a “bezzeg a vindózos pécé”
-
Amikor a Mini sleep-ben van, nem kellene, hogy pulzáljon a power led? Mert lenyomtam a sleep gombot a billentyűzeten, a monitor kikapcsolt, de a gépen a led ugyanúgy világít, mint normál működés közben.
-
válasz
TigerCat
üzenetére
Alapban én is a tiszta telepítés híve vagyok. Csakhogy ez most nem egy hobbi gép, hanem a munkaeszközöm is egyben. A teljes belakás minimum egy napi meló lenne, ezért (meg mivel mérhetetlenül lusta ember vagyok
) először a TM verziót próbálom. Ha gond lesz vele, akkor marad a hétvégi szopoklész. -
-
Nem fogja magát összef*sni?
A MBP két éves, Sierra, HS, Mojave frissítésen esett át, Adobe és MS Office (legális licencek), plusz kismillió apró biszbasz. Elsősorban a gép stabilitása és az aktivált szoftverek státusza aggaszt. Oké, tudom, a húszon éves Windows beidegződés 
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- Belépőszintű gamer pc-t keresek 150.000Ft-ig Dunaújvárosi átvétellel!
- DDR5 Mini Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 Fe, 512 gb SSD
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Snazzy Labs új videója pont erről szól