Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prosectura2
tag
Most egyelőre a bezárásán ügyködök, egyelőre kevés sikerrel.
Ezt van benne a sudo crontabban:
27 10 x x x /bin/sh /home/username/pkill.sh
A scriptet futtathatóvá tettem (a biztonság kedvéért bárki által, a 777 kapcsolóval, hogy ne lehessen jogosultsági probléma). Ha parancssorból futtatom, hiba nélkül lefut és bezárja a processt.
Viszont a crontabban megadott időpontban nem zárult be az alkalmazás. Ha lekérdezem a crontab logjából, hogy mi történt, azt kapom, hogy óránként (minden óra 17 perckor) szerepel egy-egy bejegyzés, ilyesmi:
Mar 29 07:17:01 hostnév CRON[14386]: (root) CMD ( cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly)
Arról van esetleg szó, hogy óránként vizsgálja meg a rendszer, van-e valamilyen végrehajtandó művelet, és csak akkor futtatja le a scriptet?
Mondjuk az olvastam, hogy ez percenként lefut, vagy esetleg módosítani kell a gyakoriságát?
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Dell Latitude E7440 - i5, 8GB RAM, HDMI, eu bill - számla, 6 hó garancia
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest