- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
épp egy gateway-t építgetek Centi minimalból. Minden kész van, iptables maradt.
Írtam egy scriptet, ami többek közt megnézi a pppoe kapcsolatom IP-jét, majd egy változóval végigvezettem ezt az iptables szabályaimon.
IP_PUB=`ip addr show dev $IF_PUB | grep "inet " | awk '{print $2}' | cut -d"/" -f1`
Hasonlóképp néznek ki a rule-k:
iptables -t nat -A PREROUTING -i $IF_PUB -d $IP_PUB -p tcp --dport http -j DNAT --to 192.168.1.5
iptables -A FORWARD -m state --state NEW,ESTABLISHED,RELATED -i $IF_PUB -p tcp --dport http -j ACCEPTMiután már megírtam a Scriptet, leesett, hogy az $IP_PUB változóm nem csak nevében, hanem tulajdonságában is változó lesz.. Ha én elindítom egyszer az iptables scriptemet, az szépen beír mindent ahová kell, majd nem fogja magával vinni a változásokat, ami esetleg közbe jöhet egy IP cím váltásnál.
Hogy tudom ezt megoldani? Ebben a rule set-ben legalábbis.
Ha megfogom és kiveszem simán az IP_PUB változót, akkor itt menni fog gondolom, mert a DNAT így is menni fog.
SNAT esetén ezt a Rule-t raktam össze:
iptables -t nat -A POSTROUTING -s $NET_PRV -o $IF_PUB -j SNAT --to $IP_PUBAkkor ha jól értelmezem, itt MASQUERADE-t kéne helyette használnom és akkor jó is lenne, ezzel ki is tudnám iktatni a változót.
iptables -t nat -A POSTROUTING -o $IF_PUB -j MASQUERADEJól látom a helyzetet, vagy nem? Kéne egy kis megerősítés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest