- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Tóth Olivér: Tudtátok hogy ez ma már RETRO?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
Samba-val kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni. Szeretnék megosztani egy könyvtárat, ami egy külön hdd-n van. Felcsatoltam a hdd-n lévő fájlrendszert (XFS) a /mnt/megosztas1 alá. A /mnt/megosztas1-en létrehoztam egy könyvtárat adatok néven és ennek a könyvtárnak a tulajdonosát és csoportját megváltoztattam root-ról user1-re. Tehát a /mnt/megosztas1/adatok könyvtárat szeretném megosztani a samba-val.
Az smb.conf lényegi tartalma:
[megosztas1]
comment = megosztas1
path = /mnt/megosztas1/adatok
valid users = user1
browseable = yes
writeable = yes
printable = noA smbpasswd -a user1 paranccsal a felhasználót létrehoztam és a linux-ban is létezik ugyanilyen néven a felhasználó.
A samba szolgáltatást természetesen elindítottam.
A windows látja a megosztást és ki is írja a szabad hely méretét, viszont semmit nem tudok másolni a megosztásba és nem is látom a megosztásban lévő fájlokat, amiket linux alol másoltam a /mnt/megosztas1/adatok könyvtárba. Lehet, hogy nem root-ként kellene mount-olnom ezt a hdd-t? Amúgy nem értem, hogyha az adatok könyvtárra teljes jogosultságot adtam (777) és a tulajdonos és csoport is a user1, akkor miért nem működik a hozzáférés megfelelően?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4201
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest