- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- LOGOUT - ezmiez?
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Nos a következőkbe ütköztem bele:
A wifi nem akar működni a gépen.Itt valami súlyos bug van, de nem tudom mi. Lehetséges, hogy a MATE DE bugja lenne?
A jelenség a következő: firmware-iwlwifi fent van, intel wifi lévén.
Ha bekapcsolom a notin a hard buttonnal a wifit, akkor fullra nem tud vele mit kezdeni a rendszer, felismeri meg minden, viszont nincs kapcsolat.Ha újraindítom a Debiant, úgy, hogy LAN kihúzva, és wifi bekapcsolva, akkor a sudo-s terminal parancsok iszonyat lassan jönnek be, FF (iceweasel) zombiként indul.
Ha az /etc/network/interfaces -ben auto eth0 illetve wlan0 kapcsolók vannak, akkor bootoláskor teszteli a hálózatot a rendszer, és nagyon lassan indul.
Alapjáraton ha az iwlwifi fent van, működnie kéne a wifinek, nem? Amikor még xfce-szel raktam fel a Debiant akkor ment a wifi is, viszont akkor az xfce network managere kezelte a hálózatot.
Próbáltam a wicd-t is, de nem jártam sikerrel... Szóval lehet ez az egész a DE hibája? vagy mindenképp user error?
Valamit fel kéne tenni még az iwlwifi mellé? Network-manager-t is próbáltam (nem a gnomeosat) nem járt sikerrel. Fel kéne tenni a gnome-osat?
iwconfig kimenete a következő:
eth0 no wireless extensions.
lo no wireless extensions.
wlan0 IEEE 802.11abgn ESSID:off/any
Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=off
Retry short limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Leállítás, Alvó mód és Újraindítás: mit csinál a Windows?
- Plazma TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows 11
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Utolsó 4 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Xiaomi Redmi Pad Pro 256GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest