- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
-
43000 - 42901
68448 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-30 16:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
Szarból nem lehet várat építeni. Veszel egy filléres dac-ot, filléres Genius 5.1-et, semmi értelme az egésznek. Ha le is cseréled a frontot 1250-re, akkor a "hatalmas" javulás után még mindig ott a vacak szub, a vacak center, stb...
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Tovább lovagolok ezen az "olcsó 5.1-es házimozi" témán. Most azt gondoltam ki, hogy vennék pl. egy ilyen DAC-ot és erre kötném a Genius (vagy lehet, hogy Logi) 5.1-es analóg szettet. Viszont a két front sugárzó kimenetre meg a mostani SP-HF1250B-t kötném. Így tuningolva picit az eredeti 5.1-es szett hangzásán. Véleményetek szerint?
-
SirRasor
addikt
Köszi mindenkinek a segítséget, megrendeltem a JBL LSR305-öt

-
SirRasor
addikt
-
garage112
aktív tag
-
marquuard
veterán
-
Bodz
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
-
Ndruu
MODERÁTOR
-
marquuard
veterán
Hali, Solo 6C-hez járó RCA-jack kábel kezd amortizálódni és be akarok szerezni egy újat. Viszont ha már ideje venni egy másikat, szerintetek érdemes drágábbért márkásabb kábelt venni? Egy 40e Ft-os hangfalnál kijönne a különbség gyári kábel <-> minőségi kábel közt vagy jó lesz az olcsó névtelen is?
-
SirRasor
addikt
Prioritások. Eladtam a videókártyám és abból kifutja
Vagy nem ilyen forrásra gondoltál? Van X-fi platinum hangkari és 320-mp3-ban és flac-ben gyűjtöm a zenéket.
Egyébként érdekel még milyet kaphatok ennyiért. Nagyrészt rockot hallgatok, de nem szeretem a nagyon dübörgő basszust. Inkább az elektromos gitár és ének az, amit szeretek kihallani. -
Bodz
nagyúr
-
Matyee21
csendes tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni öregedő Logitech x230-asom, és szeretnék ennek a tudásától egy minőségibb vonal fele elindulni. Ami sajnos fontos megkötés, hogy méretben sokkal nagyobb nem fér el az asztalon. Árban kb. 30-35k-t szánnék rá, de ha 40ért ajánlotok olyat ami fasza, annyi még beleférhet.
Köszi a segítséget!
-
SirRasor
addikt
Köszi, megnéztem reggel. Időm van és nem akarom elkapkodni most már a vásárlást

Közben azon kapom magam, hogy csapongok; ahhoz képest, hogy 50k fölé nem akartam menni, már a JBL LSR305-öt céloztam meg minimumnak (amik kábelekkel együtt már 90k). Vagy ami hasonló árban van és jobb.
Például az Audioengine A5+ nagyon megtetszett.
Akkor átfogalmazom a kérdést: 100k-ig bezárólag van jobb vétel?
-
Lizard0828
tag
Sziasztok!
Maximum 35ezer forint értékben keresnék 2.1-es rendszert PC-hez.
Ez a kiszemelt példány: Edifier C2XD
Van ami ár/értékben jobb ennél a hang keltőnél?Válaszotok előre köszönöm!
Üdv
-
cstom
aktív tag
-
2v
csendes tag
Sziasztok,
Modecom eclipse 180 hangfalam távirányítását az okostelommal szeretném megoldani. Az app gyárto listáján nem szerepel a modecom.
Tudnátok egy olyan appot ajánlani ami visza a hangfalat, vagy azt megmondani hogy a modecom melyik nyárto kódolását használja?
Köszönöm. -
garage112
aktív tag
Mindenkinek más szól szépen igazából, nincs két egyforma fül. Én nem szeretem az ilyen tesztféléket, freddyt pedig pláne sokszor nem értem. MPW online workshop csatornán van egy jó kis videó Silkkel és Flamemakers Danival. Eléggé hosszú, de érdemes végighallgatni, ha van rá időd.
Egyébként, legjobb az, ha van lehetőséged akkor sétálj be egyik ilyen boltba, és hallgasd meg őket élőben, több zenei stílussal, és megtalálod a neked megfelelőt.
-
Bodz
nagyúr
-
cstom
aktív tag
-
garage112
aktív tag
-
SirRasor
addikt
Köszi, nézegetem őket.
A túl magasakat sajnos ki kellett zárnom, mert számítógépasztalra kerülnek. (hogy majd a leendőbeli TV-vel hogyan fogom összekötni, az legyen a jövő problémája (mert ha a számítógéphez pont jó az elrendezés, akkor a TV-hez biztosan nem lesz az
))A Fluid C5-öt szétalázta egy hangmérnökféle youtuben, szóval az is ugrott.
Fültesztre ki vállalkozik? Szerintetek melyik hangzik szebben?
https://www.youtube.com/watch?v=DgnuuHGjzj4Más: nekem 2 bemenet kell. A JBL LSR305-nek csak 1 bemenete van, de 1-1db aktív hangfalról van szó, tehát technikailag bedughatok 2 külön bemenetet a 2 hangfalra? Jó hát valahol csak meg kell kérdeznem a hülye kérdéseimet

-
Bodz
nagyúr
-
Giannihun
csendes tag
-
cstom
aktív tag
Ugyanez volt a gondom nekem is a 1250B-vel. Aztán vettem hozzá egy Sound Blaster X-Fi HD USB hangkártyát és az EQ-ján húztam a mélyen. Ég és föld a különbség, nem is gondoltam volna hogy így is tud szólni ez kis hangfal. (és kevesebb mint 35-ből kijött az egész újonnan) Ha van a környezetedben ilyen vagy ehhez hasonló kari, tegyél vele egy próbát. (az alaplapival meg sem tudtam közelíteni ezt a hangzást)
-
Bodz
nagyúr
-
Giannihun
csendes tag
-
Bodz
nagyúr
Monitoroknál legtöbbször darabár van. Azért normálisabb webshopokban kiírják, biztos ami biztos alapon. Többi helyen meg úgy vannak vele, hogy úgyis tudod.

A Modecom árából az említetteken kívül még ott a Fluid C5, Edifier R2000DB, Microlab Solo 7C, T&V Hoch, Pioneer DM-40, M-Audio BX5 D3 (valamivel drágább, igen). -
PuMbA
titán
-
SirRasor
addikt
-
Bodz
nagyúr
-
SirRasor
addikt
Na mit találtam

Alesis Elevate 5 MKII vs JBL LSR305
JBL LSR305 - 80k-s ára miatt meg se néztem...basszus most 43k, már rendelem is megfelé.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Giannihun
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásárolt Genius SP-HF1250B hangfalszettemnek szeretnék valamilyen mély támogatást adni. Tudom, hogy belépő szintű hangcuccról van szó, de őszintén szólva én nagyon elégedett vagyok a hangzással(hangerőben is bőven elég, amit nyújtani tud). Viszont gyakran előfordul, hogy elektronikus zene(neadjisten drum&bass
) közelébe keveredek, ebben az esetben viszont már nagyon kevés az a mélytartomány, amit ez a cucc nyújtani tud. Van valamilyen lehetőség, hogy basszus oldalról kicsit kisegítsem a Genius szettet? Vagy csere? -
SirRasor
addikt
A válaszodból arra jutottam, hogy még annyira se értek hozzá, mint amennyire gondoltam

Ok, T40 kuka. Hely van bőven.
A mélyközép mérete mit befolyásol? A basszus erejét, vagy a minőségét is? Szóval maga a hangkép is szebb lesz? Ha igen, akkor viszont hogy lehet, hogy mégis a kisebb szól összességében szebben? Gondolom elvesznek részletek...bár lehet, hogy itt már az ár szól bele ennyire.A flat hangzásra pályázom, szóval a mélykiemelés nem téma.
Ja picit más: összességében jobban járok, ha passzívat építek magam? Azaz adott pénzért jobbat ki lehet így hozni?
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Gigaworks T40-et felejtsd el, eleve a T20-nak sincs túl jó hangja (rosszabb, mint a Genius 1250), de ha mindenképp kompakt kell, akkor (csakis akkor) ajánlott.
Fluid F4 az ajánlott, benne van az összefoglalóban is, bár valaki panaszkodott a zajosságára, de bizonyára valami hibás darabot kapott. Budget stúdióból még az Alesis Elevate 5 MK2 lehet befutó, ha olcsóbban meg akarod úszni. Arra figyelj, hogy a Microlab és a Modecom 6.5" mélyközepet használnak, míg az Alesis 5"-t a Fluid 4"-t, szóval komoly szubfrekikre ne számíts (főleg a Fluidnál), cserébe viszont összességben jobb a hangjuk.
-
SirRasor
addikt
Üdv ismét mindenkinek.
A Modecom Eclipse 180 úgy elhalálozott, hogy javíthatatlan..levásárolharom.
2 dolog érdekel most nagyon:
1. Microlab Solo 6C és a Modecom Eclipse 180 között hangminőségben vajon mennyi van? Esetleg van itt olyan, aki hallotta élőben mindkettőt?2. Creative GigaWorks T40-ről van valakinek tapasztalata? Annyit tudok róla, hogy jobban szól, mint a T20-as

Jah, most már nem feltétel az optika vagy a bluetooth, csak szépen szóljon...
Ja még1: Fluid Audio F4 - ez kisebb méretű stúdió monitor..ennek a hangját kb. hova lehet tenni a fentiekhez képest? Általános zenehallgatásra ez verné a többit?
Köszönöm!
-
alphamooncam
őstag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Nincs, egyelőre még képlékeny a dolog.

-
alphamooncam
őstag
-
garage112
aktív tag
-
Frogged
aktív tag
-
garage112
aktív tag
Olyan emberkét tudtok aki beméréssel foglalkozik és vidékre is eljönne? Budapesten belül találtam, de az nekem nem okés annyira

-
lezso6
HÁZIGAZDA
Ja, hát ki kell mérni a szobát, a rezonátorokat méretezni kell, de házilag összerakható. De ilyen szobánál a basszust másképp nem nagyon tudod javítani.
-
alphamooncam
őstag
-
alphamooncam
őstag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Sima csillapítással ilyen pici. szinte kocka alakú szobánál nem sokra megy.
Legfeljebb a közép és magas hangokat tudja rendbetenni. 300 Hz alatt a megfelelő frekvenciákra méretezett rezonátor jellegű basszuscsapdák kellenek, úgy talán kivitelezhető. -
garage112
aktív tag
És működne szemben vele, vagy inkább csak rontana a helyzeten?
Érdekes lesz ezt összehozni. Én egyébként fa keretbe raktam volna eredetileg a gyapotot, de ha gipszkartonnal is jó akkor az lesz.Illetve amit elfelejtettem, vastagságra milyen kőzetgyapotot érdemes venni? Én a 15centiset néztem.
-
alphamooncam
őstag
-
garage112
aktív tag
Köszönöm szépen a segítséged! Akkor nagyjából nem lőttem mellé a kőzetgyapottal. A hurkapálcákat hova is kellene szúrogatni? Teljesen bele,vagy a hátára? Közeltéri monitorokat vettem, alapból a szoba miatt

Mondjuk elkell gondolkodnom azon, hogy az Xbox és a PS hova kerül majd, de az a legkevesebb

Érmes lenne ezt a a "multimédiás szekrényt" a szemben lévő oldalra átrakni? Tele van rekeszekkel, könyvek simán bele tudnának menni, azt hallottam, hogy az is csillapít valamennyit. -
alphamooncam
őstag
Gondolkadtam egy kicsit.
Egy falad van ahol nincs nyílászáró, én odatenném a hangsugárzókat, és lehetőleg minél közelebb a falhoz ( nem mindegy hogy ~50 vagy ~300Hz-et kell csillapítani mögötte.
Csillapítás. Én valszeg a plafont venném célba. Tartószerkezetnek a gipszkarton négyzetrácsos szerkezetet tenném föl, bele meg kőzetgyapot táblákat vágnék. Merevítésnek 6mm-es fa "hurkapálcát" szúrnék ilyen elrendezésben #, a végén pedig varrnék rá microfrazer huzatot tetszőleges színben. Ja és persze a palfont így telibe, ill. a hsz mögötti részt csillapítanám.
Kiemelésed, és koltásod(!) így is lesz, de legelább
a lecsengést 1,5 mp ről leviheted sacc 0,6mp-re. A kiemelésket pedig eldöntöd, hogy akarod-e vágni, eq.-zni. Kb.ennyi jutott most az eszembe. Remélem közeltéri hsz.-id vannak!💰 -
Eugene Roe
őstag
-
garage112
aktív tag
Belmagasság 2,80, azt kifelejtettem valóban. Sajnos mozdulni nem nagyon tudok most innen, ebből kellene kihozni valamit

-
alphamooncam
őstag
Ennél szerencsétlenebb már csak akkor lehetnél, ha mondjuk a belmagasságod pl. 3,11 és 3,26 méter között lenne, szóval részvétem.
Az egy méretek alapján 52-nél, és 55,3Hz nél lesz két módusod, ( a harmadikat nem tudom mert nem írtál belmagasságot) , illetve ezek felharmónikusain[link] Szal ezek nagyon közel vannak, úgyhogy extra kiemelésed lesz sacc. 20dB ( csaka a hasmra ütöttem de 10 biztos )
Lehet kísérletezni, én is azt teszem, csak hát ez nagyon nem egyszerű... Sok sikert és majd számolj be róla ha elértél valamit.
-
alphamooncam
őstag
Csak egy ötlet...
Sosem volt beltérim, de ezeken van pl. digitális kimenet
-
ricsi0307
senior tag
-
Bodz
nagyúr
Esetleg hdmi-ről csinálsz optikát, vagy próbálkozhatsz az analóg kimenetével is, hátha jobb, mint a hangfalban lévő dac... SMSL SH-1. 36 euró német Amazonról.
Muziker akciók pár óráig. Rokit 6 és 8, Studio 50 érdekes pl.
-
ricsi0307
senior tag
Na sikerült letesztelni egy Panasonic Viera TV-vel, hát volt meglepetés. Egyrészt nincs sistergés de van egy alap zaj mint nálam rca-n és baromi halk a cucc max hangerőn olyan mint nálam 1/4-en. Akkor most jön a kérdés. Van egy olyan opció, hogy veszek új TV-t ami nem most lesz mert annyi az ára mint egy használt autó (azért elgondolkodnék, hogy a TV-t vagy a kocsit vegyem meg
), vagy van valami más megoldás erre? Az a gond, hogy minden esetben a TV a forrás ezen nem tudok változtatni Spotify, YouTube, HBOGo minden onnan megy. Valami közbeiktatott eszközzel nem lehet ezt kiszűrni? -
garage112
aktív tag
Akkor a kérdésem a következő lenne: Hova lenne érdemes betelepülnöm ebben a szobában a motyómmal? A hangfalak asztalon lennének rezgéscsillapító szivacsokon. Sajnos váltani nem tudok most, gyakorlatig bármit átmozgatok szívesen, csak a TV-t nem venném le a helyéről. Miket lenne érdemes betenni? Arra gondoltam, hogy a 3 ablak elé, és az ablakok elé csinálnék kőzetgyapotból csillapítót.
Tudom, hogy be kellene méretni, de most csak az érdekelne, hogy valahogy megoldható-e egyáltalán, hogy kicsit rendben legyen ez a szoba.
Köszönöm a segítségetek előre is!

-
pulutodurumo
őstag
-
garage112
aktív tag
Akusztikai kérdéssel fordulhatok hozzátok srácok?

-
Ébri
senior tag
Én először azt hittem, a bass boost alapból be van kapcsolva

(Nem megy mélyebbre, mint a hifim, de a hangképe mélyebb kicsit, szerintem mélyebb hangokon alapból emel valamennyit.)
-
Laca19 (a)
aktív tag
Egyáltalán nem sértődtem meg. Sőt priviben pár szót váltottunk. Simán felajánlottam neki, mivel 20 km-es távolságra vagyunk egymástól, hogy majd egyszer ha akarja, meghallgathatja.

Kár vitatkozni itt úgy, hogy nem hallotta senki, egyszer már régebben belefutottam itt ebbe, hogy engem támadt másik 10 ember...semmi értelme. Meg kell hallgatni azt kész
-
PuMbA
titán
"na itt kezdett el egyre jobban szólni."
A szám miatt szólt jobban, nem az FLAC miatt

-
kristof123
őstag
Megérkezett az Alesis Elevate 5 MKII és szeretném pár sorban leírni a véleményemet.
Azért esett rá a választásztásom, mert a méretei ellenére 5"-os mélyközép található benne (5" alá nem szerettem volna menni), és az előző hibámat nem szerettem volna elkövetni mégegyszer.
Külsőleg nagyon egyben van, nem találtam rajta illesztési/ragasztási problémát.
Összeszerelés után egyből hallgatóztam, hogy ez is zajos-e, de szerencsére semmilyen alaphangja nincs.Az első szám (320 mp3) meghallgatása után nem igazán nyerte el a tetszésemet, próbáltam a Bass Boots-ot bekapcsolni, elsőre jó ötletnek tűnt, de hamar elvette a kedvem, így kikapcsoltam.
Utána próbáltam jobb minőségű anyagokat megszólaltatni rajta (~1k FLAC), na itt kezdett el egyre jobban szólni. Pár óra zenélés után megszoktam a hangját és nagyon megkedveltem, megérte az árát.Köszönöm a segítséget!
-
TheZukker
tag
Nem személyeskedésnek szánta a füled bejáratásával kapcsolatos megjegyzését, ne vedd magadra. Biztos remek állapotban van a füled, ez nem is kétség.
Szerintem a kolléga arra gondolhatott inkább, hogy ha a fülünk hozzászokik valamihez, akkor minden mást (így akár a jobbat is) rosszabbnak/sértőnek/furának hallunk. Ezt egy olyan ember, aki ezen a "fül bejáratáson" már sokszor túl van, sok mindent hallott az egészen förtelmestől az egészen fenomenálisig, már könnyebben tudja helyén kezelni ezt a helyzetet.
-
varmi2
nagyúr
Olvasd el az összefoglalót, ott vannak konkrét típusok is ajánlva. De ezek nem kapcsolódnak hálózathoz, opticai bemenet, rca, vagy trs bemenetük van.
-
tejeskifly
aktív tag
Erre valakinek valami tipp?
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Akkor az LG jó nagy erősít a jelen.
De ez nem azt jelenti, hogy a Microlab gyenge lenne, csak erősebb bemeneti jelet igényel. Ám azt is vedd figyelembe, hogy a torzítástól hangosabbnak tűnik egy hangfal. Míg ha dinamikus, akkor halkabbnak. Utóbbi esetben egyszerűen nem érzed annyira zavarónak a nagy hangerőt, csak azt veszed észre hogy a saját hangodat sem hallod.Azért nehéz elhinnem, hogy az az LG összességében jobb lenne, mert komoly elvi hibák vannak a tervezésében.
Szokásos bögreszett sebek: a szatelitek ránézésre kb 2.5" középsugárzóval vannak szerelve, ami nagyobb hangerőn sajnos fizikailag kevés a basszus 100-300 Hz körüli tartományának megfelelő reprezentálására. Ezért magasra szokták állítani a mélyláda vágási frekvenciáját, azaz a mélyládából hallatszik akár az 500 Hz is, ami szörnyű, mert pl az énekhangnak nem kéne onnan jönnie.
Bónusz elvi hiba: Oldalanként kettő középsugárzó is van, ami fázis-kioltást okoz. De ha a mérnököknek volt egy kis eszük, akkor csak az egyik tolja a középtartományt, a másik csak 4-500 Hz alatt segít be, így nincs fáziskioltás (a Microlab 7C, 9C illetve a T&V Hoch így működik), továbbá a mélyláda crossover kicsit lejjebb vihető.
Ami felüdülés: Van magassugárzó. A bögreszettekben ez nem szokott lenni. Lehetséges, hogy hatásvadász magasba húzó hangja van vagy esetleg tényleg jobb a magassugárzója, mint a Microlabé, ezért hallod összességében jobbnak.
A design-termék mivoltát már nem akarom feszegetni.
Annyi biztos, hogy van egy nagyon egyedi karaktere, amitől ütős a hangja. -
Laca19 (a)
aktív tag
" egyszerűen csak halk volt a forrásod, amire a Microlab Solo 9C-t rákötötted."
Ugyanarról a forrásról az LG mégis sokkal hangosabb, dinamikusabb, részletgazdagabb.
Szerintem ne a 40 ezres 5.1 szettekből indulj ki, voltak annál sokkal jobb/drágább dolgai is."A hang meg azért nem tetszett, mert nagyon hozzászoktál az előző, jóval szerényebb hangminőségű szettedhez." . Remélem ezt viccnek szántad, az LG-m porig alázza a Microlabot. Hidd el, jó pár szetthez volt szerencsém, nem baromságokat beszélek. Azért maradjunk annyiban, hogy én hallottam egymás mellett, és bizony a Microlab vérzett el, de nagyon, amin magam is meglepődtem...anno írtam is, hisz jóval nagyobb darab a Microlab.
"Be kell járatni a füled, ez van. " - Hidd el, jó fülem van

Egyébként itt vagy a közelbe, ha jó az adatlapod, szóval mondanám, hogy gyere, hallgassuk meg együtt, de annyira kitartasz ennyire ez mellett a Microlab mellett, hogy úgysem ismernéd el, hogy jobb az LG-m (nem sértésnek szánom, de így érzem, hogy sosem ismernéd el), és úgyis próbálnád megmagyarázni, hogy de miért jobb a Microlab.Nem akartam ebbe újra belemenni, mert nem fogok újból 100 emberrel szembe menni, akik nem is hallották, és úgy mondanak véleményt. Hisz úgysem tudom bebizonyítani az igazamat. Csak azért olvasgatom néha ezt is, láttam, hogy van egy friss 9C tulaj, mondom megkérdem mi a véleménye a hangerőről.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Korábban is írtam neked, a filmeknél hatalmas a dinamika, ezért kell sokkal nagyobb hangerő. Nálam potméter állásilag a normál hangerejű zenehallgatás 9 óránál, filmnézés meg 12-13 óránál szokott lenni. Utóbbi zenehallgatásra már nagyon party mód. Ja meg az is simán meglehet, hogy egyszerűen csak halk volt a forrásod, amire a Microlab Solo 9C-t rákötötted.
A hang meg azért nem tetszett, mert nagyon hozzászoktál az előző, jóval szerényebb hangminőségű szettedhez. Ez ilyen sajnos, anno én is tapasztaltam, hogy bögreszett után a 2.0 furán szólt, kb szédültem a hangjától, nem volt középfrekvencia. Pedig volt, csak be kellett járatni az agyamat. Jóval később a belépő stúdió monitorról az Adam A7X-re váltás szintén nagyon hasonló élmény volt, elsőre oltári csalódás (igaz ott volt más is). Be kell járatni a füled, ez van.

-
ricsi0307
senior tag
-
Laca19 (a)
aktív tag
Hangerősségben mennyire vagy elégedett a cuccal? Nekem volt ilyenem rövid időre (szerencsére), de kisebbik bajom a hangerő volt. Ha jól emlékszem a 60-as hangerőből kb 10-nél kezdtem valamit hallani, sorozatot-filmet lazán 40-50 hangerő között hallgattam úgy, hogy nem is volt durván hangos. Nem éreztem azt, hogy van benne tartalék. És ahhoz képest, hogy ugye mekkora darab és milyen súlyú önmagában ez is nagy koppanás volt.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
ricsi0307
senior tag
Utána olvastam ez azt jelenti, hogy "zavar van az erőben"
Szóval tudok vele kezdeni valamit? Mivel TV a forrás és ezen kívül csak a 3.5mm jack van amire meg azt mondtátok elég vérszegény egy ilyen kütyün így most meg vagyok lőve. A hangminőség javítása lett volna a cél de így nehezen fog menni
Mondanám, hogy csak csendesebb/klasszikus zenénél jelentkezik igazán amit ritkábban hallgatok, de egy D'n'B-ben is meghallom. -
lezso6
HÁZIGAZDA
-
ricsi0307
senior tag
Na eddig tartott az öröm. Munka után nekiálltam összedugdosni rendesen, és ha optikai kábelen hallgatom rajta a zenét, akkor van egy recsegés/sistergés a magas hangban, megpróbáltam felvenni remélem hallatszik. Az érdekes az, hogy csak zene közben és csak optikán hallani rca-3.5mm jacken csak egy minimális alapzaj van, nem hallani semmi más rendellenes dolgot. Próbáltam másik kábellel de ugyan úgy fent áll a probléma. Van valami ötletetek ésetleg, hogy mi okozhatja? Nincs másik otikai kimenetes eszköz nálam így nem tudom kiszűrni, hogy a TV vagy a hangszóró a hiba forrása.
-
pulutodurumo
őstag
-
varmi2
nagyúr
-
ricsi0307
senior tag
Sziasztok. Nagyjából 2 éve kértem a segítségeteket, egy Genius 6000-et akartam lecserélni valami komolyabbra. Azóta húzodott a dolog, a Genius azóta is megy de múlthéten sikerült elcsípnem egy utolsó darab Microlab Solo9C-t az Emagon 55000-ért. Kicsit vaciláltam mert az Edifier R2730DB is akciós volt az 50-ért ment, de végül a Microlab lett. Ma megjött, összedugtam és az állam a padlón pedig még nincs bejáratva. Féltem, hogy kevés lesz a basszus de nagy meglepetésre nem csak hogy elég de több is mint ami az 5.1-ben volt. Egységesebb a hangkép, és mélyebbre is megy, olyan teltebb, gazdagabb a hangzása. Szóval köszönöm a segítséget, ez egy nagyon jó döntés volt.
-
sz_abika
addikt
Edifier 1280DB vélemény:
Segítségért cserébe segítség, ha valaki ilyenben gondolkodik. Fontos info hogy hála az itteni tippnek én 30ért vettem promoban, az eredeti 43ezres ára már azért elgondolkodtató.
Külsöségek
+
RCA, Optical és egy Bluetooth bemenet. Több mint elég.
Méret és design - könnyen eldughatod szószerint a könyvekközé a polcon és nem egy hivalkodó darab.
-
Távirányító nagyon kicsi, könnyen elhagyós kategória. Egy BT mobilapp igazán lehetne még mellé.Belsőség (az összehasonlítási alapnak nálam egy Mission hangfal és erősítő, valamint Sony CD lejátszórl egy eredeti Rolling Stones Bridges to Babylon album szerepel, így lehet nem egy alma vs alma az összehasonlítás, de az összes hangszín a fülemben van már
)+
42Wos hangerő a TV állványon levő dolgokat egészen megmozgatta
Nem sikerült torzításra bírnom, elég jól lehet belőve az erősítő határértékei.
Nagyon jó az alsó és közép frekvencia...-
...a teteje viszont hiányos.
Inkább pop és elektromos felé hajló hangolás, a cintányérok egy dobszettről pl nagyon súlytalanok.
Maga az erősítő benne egy bluetooth forrásról jóval halkabb mint egy line-inból, de nem vagyok benne biztos hogy ez nem a telefon hibája.Összességében köszönöm a tippet Bodz, mert nagyon kellemes csalódás.

-
tejeskifly
aktív tag
Sziasztok!
Házimozi topikból irányítottak ide.
Egy irodába szeretnénk zenehallgatásra valami stereo vagy 2.1 hangrendszert. Fontos lenne a minnél több féle csatlakoztatási lehetőség, minimum bluethoot de ha lehetséges wifi/utp, spotify connect esetleg air play.
A keret 100e forint. Tudtok valamit ajánlani?Nekünk már felvetődött pioneer x-hm36d, logitech z625 logitech bluethoot vevővel párosítva vagy harman/kardon go+play, szóval minden megoldás számításba jöhet.
-
Bodz
nagyúr
Persze, sőt már vissza is küldtem azóta. Tisztább, megfogottabb, részletezőbb, térábrázolásban pontosabb hangja van, mint az Alpha 65-nek, de én nem éreztem annyi pluszt (ami még véletlenül sem azt jelenti, hogy tényleg nincs), hogy ~300k-t pumpáljak a cserébe. Mondhatjuk úgy is, hogy nagyon tetszett, de annyira nem, hogy ennyit költsek rá. Mondjuk egy százassal olcsóbban maradhatott volna.
(#42916) depzoo: B77 pár hete még kapható volt, Kürbis most is. Nem jobb a B73, mint a 1250.
-
zolij
tag
-
depzoo
tag
sziasztok.
az ajanlottak kozul a 30ezer es az alatti modelleket nem igazan talalom hol lehet beszerezni? microlab B77 pl nincs sehol, tv kubris szinten nincs. Van ezeknek alternativaja? modecom modellek esetleg hasonlo arban?
microlab b73 jobb mint a genius 1250b?
koszi.
-
AMDFan
addikt
-
Bodz
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
Üdv.
Van egy Asus dsx hangkártyám, és az a kérdésem, hogy vettem egy új alaplapot: Fatal1ty X370 Gaming X. Valyon mennyivel jobb a dsx, mint az ezen a lapon integrált kártya. Jelenleg egy Genius 1250b-t hajt. Van értelme beletenni a dsx-t a lapba? -
Bodz
nagyúr
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Nem, szó szerint tüskére gondoltam, de amúgy az ilyen talp sem rossz.
Állványból pl ilyen bőven elég, ez összvissz 17k, s adnak hozzá tüskéket is az állvány alá, nekem is ilyen van. Annyi probléma lehet vele, hogy ekkora a hangfalakhoz talán kicsit magas, meg csúnya ipari a design.

-
zolij
tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
A Microlab 9C jó választás lehet TV mellé. Az ekkora méretű hangfalakat legalább 2 méterről érdemes hallgatni, de a távolság TV-nél megvan. Van rajta HDMI, coax, optika, szóval könnyen rácsatlakoztatható.
Földre tenni nem túl bölcs dolog, mert azért mégse egy álló hangfal, túl alacsonyan lesznek a hangszórók, hacsaknem kis sámlin ülve hallgatod. Na de ha nincs más választás, akkor érdemes elszigetelni a padlótól, pl szivaccsal vagy tüskéket ragasztasz az aljukra, így nem adják át a rezgést. Az ilyen szigetelés egyébként mindig ajánlott, pl asztalon is.
-
zolij
tag
Sziasztok!
TV-hez keresek hangfalat 70k-ig bezárólag (mármint kompletten, nem darabjáért annyit), fölé csak nagyon indokolt esetben mennék. Nappaliba menne, ~20 nm, a tv és a kanapé között kb. 3,5 méter van. Filmezéshez és zenehallgatásra lenne használva.
A Microlab Solo 9C-t (64k) nézegettem a sokféle bemenet miatt (jó lenne nem jack kábellel a tv-re kötni), de átnyálazva a topicot nem vagyok róla száz százalékig meggyőzve róla (volt pár ellenvélemény). Akinek esetleg van ilyenje, mint gondol róla? Valamint mi jöhet még szóba?Megjegyzés: a géphez jelenleg egy Microlab Solo 6C-t használok.
Picit off kérdés, de ezek a hangfalak mennyire szólnak lefele? Szóval ha panelban lerakom a földre, mennyire fog neki örülni az alsó szomszéd?
-
Bodz
nagyúr
-
garage112
aktív tag
-
Bodz
nagyúr
Szia!
Pont akciós az Aktiv 05, pont belefér így a keretbe, inkább ezt.
-
garage112
aktív tag
Sziasztok!
50-60 ezer forint között keresek stúdió monitor párt.
Zene írogatásra, masterre. Legfőképp rap zenék, de minden műfaj érdekel, próbálkoznék mással is. Elég kis szobában lenne használva. Edirol ua-101 hangkártyával használnám.
Én ezt a Presonust találtam, de hátha tudtok jobbat ajánlani.
-
Bodz
nagyúr
-
Domestos
tag
Innen vettem az infót a kábel hosszára.
A hangfalakat egy szoba két rövidebb él menti felső sarkába tenném fel fali konzollal teljesen nem hifi módon (adottság, hogy egyszerűen nem lehet sehova lent elhelyezni). Már kezdtem azon is gondolkodni, hogy ha nem találok normális erősítős hangfalat, akkor veszek front reflexes passzív shelf párt, és felszerelek mögé egy egyszerű kínai class-D erősítőt. Az asztalomon évek óta pont egy ilyen megoldás szól Magnat hangfalakkal, amik véletlenül szinte pont akkorák is fizikailag, mint az Edifier.
-
Zoley3
tag
Szívesen

#42900 Domestos: Nem tudom honnan az infó a 274cm-ről, de biztosíthatlak hogy kb 4.8m az összekötő kábel.

Nem tudom a pontos indokát, hogy miért rakod ilyen messzire egymástól, de nem lesz az kicsit távol ? Ennyire nagy térben lesz használva, és legalább ilyen távolról is fogod hallgatni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
43000 - 42901
68448 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- VGA kibeszélő offtopik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Metal topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP Zbook 15u G3 - 15,6" FHD kijelző, i7 6500U, 16GB RAM, 256GB SSD, FirePro W4190M 2GB, számla
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11,ÚJ AKKU
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy nem ilyen forrásra gondoltál? Van X-fi platinum hangkari és 320-mp3-ban és flac-ben gyűjtöm a zenéket.
))

Legfeljebb a közép és magas hangokat tudja rendbetenni. 300 Hz alatt a megfelelő frekvenciákra méretezett rezonátor jellegű basszuscsapdák kellenek, úgy talán kivitelezhető.

Mondanám, hogy csak csendesebb/klasszikus zenénél jelentkezik igazán amit ritkábban hallgatok, de egy D'n'B-ben is meghallom.
)