- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
42900 - 42801
68457 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-30 16:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domestos
tag
Sziasztok!
Jól olvastam, hogy az Edifier R2730DB-nek az összekötő kábele csak 274cm? Valaki leellenőrizné nekem, akinek ilyen hangfalja van?
Egybként tökéletes lenne nekem, most akciós is, de messzebbre kéne tegyem, kb 3.5m-re, amihez kéne bő 4m kábel, ennek meg beépített a kábele, és ha lehet, nem egyből azzal kezdeném egy új, garis hangfalnál, hogy szétszedem, és új kábelt szerelek rá.
Más, hasonló méretű, kategóriájú hangfal mi jöhet szóba? Sajnos az elöl lévő reflexnyílás is eléggé fontos lenne. -
fdsfds
csendes tag
-
sz_abika
addikt
-
Bodz
nagyúr
-
olymind1
senior tag
Jelenleg egy Edifier R1900 TII -m van, erről tervezek majd vagy Microlab Solo 6c -re vagy Alesis Elevate 5 MK II -ra váltani.
Rendelés - próba - visszaküldés kicsit macerásabb és drágább is lenne sajnos, így azt mellőzném, viszont akkor lehet érdemes lenne egyből QED-et venni.
Köszi egyébként a segítséget.
-
sz_abika
addikt
Nem azért nem mindegy
Eredetileg egy Denon SC35 és Magnat Supreme volt a kiindulási ár és alap (~30k)De a kényelemért hajlandó vagyok áldozni, hogy ne úgy nézzen ki a felállás hogy TV optikai out - DAC converter - erősítő - passzív hangfal, hanem egy kábel ki, aztán jöjjön is a hang. Szóval azt mondom hogy egy 40-45ig érdekelne a kínálat.
A döntöttről pedig annyit, hogy a lakás designer-supervisora azt mondta, hogy ez nem tetszik és cseresznye vagy matt fekete színben találjak magamnak játékszert

-
Bodz
nagyúr
Elevate? Akkor megfelelő a Cordial. De én a QED mellett szavaznék, ha már úgyis csak 2k a különbség. Ki kell próbálni, ott a 14 nap elállás, semmi kockázat.
Aztán Roland Black, ami árban a kettő közt van.
(#42893) sz_abika: Szia! Ár mindegy? Amúgy a döntött kialakítás praktikus, ha előtte ülsz.
-
sz_abika
addikt
Sziasztok,
próbálok vadászni, de alig 1-2 darabon van optikai bemenet az összefoglalóban. Egy minimalista, szögletes, alapvetően polcsugárzót keresnék, legfeljebb 17 centis szélességgel. Akad valami tipp? Trevi lenne a legközelebb az igényekhez, de ezzel az idétlen döntött designnal nem tudok megbarátközni.
Köszi

-
olymind1
senior tag
-
Zoley3
tag
Hali, Gondoltam ha érdekel, az R2730DB pár napig 50eFt
Ennyiért sztem jó vétel. -
kristof123
őstag
-
Ébri
senior tag
Én konkrétan nem hallom elevate II-nél az alapzajt, pedig bőven karnyújtásnyi távon belül van, bár biztos van szórása. (Az alaplapi hangkártyámra azt írták, hogy szigetelt (vagy vmi hasonló
), szóval annak se nagyon van zaja, zajosabb hangkártyánál annak a zaja is bejátszhat.)IC kábelt én is lecseréltem (Klotzot találtam).
-
Bodz
nagyúr
Szia!
Azt úgy képzeld el, hogy csak nagyon nagyon közelről hallható. Ilyen téren odavág sok drágább hangfalnak is. Én cserélném a gyári interkonnekteket, mondjuk Cordialra.
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
Régebben írtam már, és akkor sajnos nem tudtam olyan hangfalszettet választani/venni, ami megfelelő lett volna. Így kicsi bővítettem a keretet, ami most maximum 45000 Ft lehet mindennel együtt.
Az Alesis - Elevate 5 MKII-vel kezdtem el szemezgetni. Hely problémáim vannak leginkább, de az Elevate kényelmesen elférne és a reflex nyílás is elől van.
Van egy két kérdésem vele kapcsolatban:
- Összefoglalóban "Nagyon minimális alapzaj...", ezt hogy képzeljem el?
- Kábeleket amik hozzá járnak milyen minőséget képviselnek, kell-e őket cserélni?
- Melyik boltból érdemes megrendeli?Esetleg ebben az ársávban ami elkerülte a figyelmem van-e más ami még szóba jöhet?
Üdv,
K. -
lezso6
HÁZIGAZDA
Meg lehet hallani, de most meg is néztem.
Mélység és dinamikatesztre szerintem leginkább ez a drogos sötét szám jó. A DAW-om spektrométere és a fülem sem igazán tudja felfogni, hogy mi történik odalent, egy misztikum. De időnként két oktávval feljebb játssza ugyanazt, na az már érthetőbb, így lehet következteni, hogy mi megy odalent. Valami ilyesmi lehet a dallam:
173 bpm, nyolcad sűrőséggel, tizenhatod hangok, de azok kb fél hanggal is hajlítva (ez utóbbi nem látszik a képen). Legjobb inkább azt mondtani, hogy szar ez a szám.

-
fdsfds
csendes tag
-
mekker
őstag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Áhá, ez volt az a zene, amit az aggya méjjet™ 2.0 jelenségnél lehetett hallani.
Ez egyébként kifoghat már a 8" monitorokon is, mert szám legmélyebb hangja a D#1 (~39 Hz), s erre már nem minden 8" képes, de az E1 (~41 Hz) az megfelelő körülmények között általában menni szokott. Szubnak meg gyerekjáték az ilyen. 
-
Ferdzsoo
addikt
Basszus teszteléshez zene. (persze nem a youtube-os minőséggel) ma voltam egy rendezvényen, ez is szólt, olyan ládákat raktak ott össze (meg annyit
) és hihetetlenül kiegyensúlyozottan szólt az egész, a mélybe beleremegtem szó szerint.
Bocs az offért.
Alig várom hogy az otthoni cuccomon is meghallgathassam.
-
Bodz
nagyúr
Pl. Overclockers UK. Ez tűnik a legolcsóbbnak.
(#42880) AMDFan: Köszi! Muziker.
-
AMDFan
addikt
-
fdsfds
csendes tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Bodz
nagyúr
Egy életem, egy halálom, megrendelve a Shape 65.
(#42874) SunMount3r: És miért tennél ilyet?

(#42875) fdsfds: Be lehet, csak nem itthonról.
-
fdsfds
csendes tag
-
SunMount3r
nagyúr
Bár előre sejtem a választ, de azért bepróbálkozok a kérdéssel:
Egy olyan 5.1-es szettre, mint pl. az SW-5.1 4500, vagy az SW-HF 5.1 6000, nem "ollózható" rá egy olyan "komolyabb" sztereó szett, mint pl. a SP-HF1250B? Tudom az egyik aktív, a másik passzív, de technikailag lehetséges lenne, vagy ez már nagyon sci-fi kategória?

-
JamalXY
csendes tag
Rendelkezik itt esetleg valaki Edifier R1800III-vel, ha igen mi a vélemény róla?

-
Kölönte
csendes tag
A weblap az semmi. Nézd meg a youtube-on!

-
pulutodurumo
őstag
-
Kölönte
csendes tag
-
alphamooncam
őstag
Ok ! Az említett Klotz egy árnyékolt, érzékeny mikrofonkábel, jó hanggal.
Felhasználás szerint pedig közeltérre lesz szubbal. Kábelhossz kb. 1-1m.Belső kábelezés megegyezik a hsz. kábellal, és nem hiszem hogy valaha 10W-nál nagyobb teljesítmény fog átfolyni rajta.
Szörnyülködni, fejet falba verni könnyű!
Mit ajánlasz helyette?
-
alphamooncam
őstag
-
Rover623
félisten
2x0.22 négyzetmillis kábel teljesítménykábelnek?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hajrá!
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
-
Ndruu
MODERÁTOR
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
Lenne egy problémám, a Modecom SHF-120U hangfalammal kapcsolatban. A hangfalat 2014 nyarán vettem. Semmi probléma nem volt vele, egy Musiland Monitor 02 US Dragon-ról volt megszólaltatva. Sosem volt túl hangosra véve és döngetve a 120UPénteken elmentem otthonról, szombat este mentem haza, majd mikor bekapcsolom a laptopot és zenét hallgatnék, csak a hangfal aktív fele szól... A passzív felén csak a magassugárzó működik, a közép-mély sugárzó gatya... Mint kiderült, amíg nem voltam otthon, öcsém rákötötte a a telefonját a távvezérlő AUX bemenetén keresztül, majd ami a csövön kifér....

Próbáltam szoftveresen megnézni, ott minden rendben, más hangfalra rákötve megy mindkét oldali hangsugárzó.
Ami most érdekesség, hogy az RCA bemeneten, és Bluetooth-on megszólaltatva csak a passzív része szól a hangfalnak, a távvezérlő AUX bemenetére rákötve mindkét fele szól a hangfalnak...A fő kérdésem:
Tudtok-e olyan embert, aki ezt megtudja csinálni, és reális árakon dolgozik? Valamint megtudja mondani, hogy mi is ment ki benne? Akár innen a topikból, akár mást
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Bodz
nagyúr
-
Clickbait
aktív tag
Ajánlom a Kácsát.
Minden kábelük van, ami kellhet. Készítenek is, de van készre szerelt is. -
alphamooncam
őstag
Ez engem is érdekelne !
Mondjuk én egy Klotz mikrofonkábelt néztem ki a Tascam VLS-3 belső kábel cseréjére.
Valami tapasztalat erre a kábelre vonatkozóan?
-
Kirir
tag
Nemrég olvastam a topicban, hogy érdemes a hangfalak gyári kábeleit lecserélni minőségibbre. Ezen okból arra gondoltam, hogy élnék a lehetőséggel, csakhogy nem tudom hogy milyenre, milyen márkát nézzek, mi lenne jó? Jelenleg egy Genius SP-HF 2000X hangfalpárt használok, melyet tervezek lecserélni ezen topicban ajánlott termékek valamelyikére, a későbbiekben akár ott is fel tudom használni. Amikor olvastam róla, akkor a Cordial termék volt ajánlva. Érdeklődöm, hogy milyen más kábelmárkák jöhetnének számításba?
-
Clickbait
aktív tag
Meglett az Audioengine A2+, igazából ez azoknak szól majd, akik a jövőben beszereznének egyet és már eldöntötték, hogy ilyet akarnak. Szóval szó sincs arról, hogy érdemesebb lenne ezt venni egy Presonus Eris helyett, nem egy liga.
Szóval konstrukcióban valami eszméletlenek a dobozok, gyönyörűek, nulla illesztés, semmi hézag. Nálam a fehér van, meseszép tényleg. És a mérethez képest viszonylag nehezek is, tényleg masszív.
Van hozzá DS1 szilikon talpam is, jól mutat meg van némi plusz funkciója is, hogy a fülemhez irányítja a hangszórókat.
A gyártó által mellékelt kábelek nagyon rendben vannak, biztos ez is csak valami kommersz kínai, de a jobb fajta. Nekem kevés az USB hossz, és ráadásul a bal oldali az aktív darab, szóval oda kell a hosszabb kábel, majd beszerzek valami Kácsát.
Aki még nem hallotta őket, és nem hiszi el, hogy hogyan szólnak annak érdemes kipróbálni valahol, durva. Teljesen átlag, hobbi felhasználó szemszögből írom ezt. Hangban sokkal jobban bejön, mint a Presonus Eris 4.5. Ott az elhelyezés a Presonus ellen játszott, mivel falhoz voltak préselve. És ott nem szólt "középről" a hang, simán elvált a hang jobb és bal oldalra azt annyi. Az A2+ egy teljesen új teret nyitott előttem. A Fluid Audio F4 mellé sorolnám. erőteljesen és nagyon tisztán szólnak, nagyon alacsony hangerőn is tökéletesen élvezhetőek és még így is nagy erő van bennük egész páratlan élmény. Mélyről sokat nem lehet írni, valami azért van, full élvezhető.
Viszont hatalmas szívfájdalmamra van egy két nyűgje, egyrészt, hogy sistereg azért ez is elég keményen. Presonusnál halkabban valamivel. Illetve hang trigger után 5-7 másodpercig lehet hallani egy kis sípolást az aktív dobozból. Nem vészes de ott van ha fülel az ember, átlag felhasználásban nem kéne, hogy zavarjon. A legnagyobb érvágás egyelőre, hogy Windows indulásnál, USB-vel pöffen hármat. Nem durran szerencsére, szóval csak egész mély puffanásból van 3. Leállásnál egy gyengébb "pop" van. Szóval ez egyelőre elég gáz.
Az eredeti át töredékéért jutottam hozzá, de teljesen áron én nem venném meg. De minőségben, hangban, és sistergés ügyileg az eddigi legjobb! Itt egészen pontosan a Presonus Eris 4.5-höz, a Fluid F4-hez és BX5 D3-hoz hasonlítok. Sajnos nincsenek egymás mellett, tehát memóriából dolgozom.

Illetve még kis "érdekesség", bár ez már messze nem egy liga. Hogy a T&V Kürbis mennyire egy összemosott moslék ehhez/ ezekhez képest.
De mint mondtam, eredeti áron szerintem rossz vétel egyszerűen, nagy tiszteletnek örvend ez a hangfal de az ár/érték aránya meg a kis mérete sokakban rossz szájízt idéz elő, de tele vannak meglepetésekkel ezek a dobozkák.

-
Clickbait
aktív tag
-
kvio1
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy hangfalat, 10-15 ezer környékén melyik érné meg? Genius SP-HF1800A, Genius SP-HF1250B, Logitech Z333 2.1, ezek közül esetleg melyik a jobb?
-
Ndruu
MODERÁTOR
Ha a távirányítóval nem enged bemenetet váltani, akkor sehogy, mert valószínűleg a bemeneti jack csatlakozóban van egy kapcsoló, ami a többi bemenetet letiltja.
Egy ehhez (vagy ehhez) hasonló eszközzel meg lehet oldani, hogy az line-in RCA bemenetére rákötöd ezt a dobozt, arra pedig akár négy forrást is csatlakoztathatsz. A minősége viszont kérdéses. -
Gaboren
tag
Sziasztok!
Adott egy Taga InTone 2.1.[link]
Kérdésem, hogy meg lehet e oldani valahogy, hogy amikor be van dugva az aux bemenetbe egy jack dugó (Ps4-be megy analóg digital átalakítóval) akkor ha azt nem használom, szóljon az rca bemeneten a számítógép.
Most állandóan be kell mászni az asztal alá a mélynyomó mögé, vagy nőgyógyászati pontossággal kitapogatni az auxot, ha PS-ezni akarok.Köszi és bocsesz, ha láma kérdés.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Aztabüdös &%@#! Jó, végülis spanyolviasz, de érdekes.
Akusztikailag ami az ádámnak jó volt, az a krk-nak nem feltétlenül. Ugye eléggé házitákolt agyoncsillapított a szobám legfőképp magatartományban, amire az A7X-eknek elég nagy szüksége volt. Az oldalfalakrról kicsit felgyűrtem a plédeket így több visszaverődést kapok. A Rokitoknak megnyílt a tere, levegősebb harapósabb lett a magas, harapósab a közép teteje, szóval mindent egybevetve izgalmasabb lett a hang. Nekem kifejezetten tetszik, a legradikálasabb változást értem el ezzel. De pontosság az nem tűnik annyira jónak. Még van mit megismerni ezeken a dögökön...
Ami objektív, szakmai szempontból érdekes lehet az a dóm vs ribbon (AMT) és a belépő vs középkategória. A ribbon elég harsány, ideges hangú sokak szerint, s szerintem ez abból adódik, hogy akusztikailag más igénye van, a agyoncsillapított szobát szereti, míg a finomabb dómok nagyobb lecsengésű szobát igényelnek. A belépő kategória meg ugye abban más, nem profi munkára tervezik, szóval a csillapítás nem biztos, hogy jót tesz a hangjának, nem való egy unalmas hangú szobába.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Bodz
nagyúr
Akkor nagyobb teljesítmény kell neki. Kapja meg, nem lesz halkabb.
Vagy nagyon elbeszélünk egymás mellett. 
Ez most kb olyan, mint amikor a fejes topikban minél hangosabb fejhallgatót keresnek. Önmagában szegénynek nincs hangereje, az előtte lévő elektronikán múlik, hogy mennyire lesz hangos. -
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Bodz
nagyúr
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Eleve a -3 dB is jól érezhetően vékonyka már mélyátvitelben, az ilyen 1-2 dB ami elmegy. Legalábbis ha zenét hallgatsz, nem csak szinusz hullámokat magukban.
Mondjuk ez is leginkább elektronikusra igaz, ahol az adott hangnak (legalábbis a basszusoknál mindenképp) az alapharmonikusa szokott lenni a leghangosabb így legfontosabb is. Akusztikusnál nagyon más a helyzet, az alapharmonikus megléte relatíve nem annyira kritikus, pl egy zongora kontra és szubkontra hangjainál az a 28-65 Hz közötti rész alapból is elég halk lenne, a felharmonikusok megfelelő megléte sokkal-sokkal fontosabb. Persze jó ha megvan pontosan az alaphang is, realisztikusabb.Nem mondom azt, hogy a zárttal probléma lenne, sőt, azok a legjobbak, csak reflexest sokkal könnyebb, olcsóbb csinálni, illetve újabban már azok is egész jók.
-
AMDFan
addikt
Érdekes kérdés. Az ATC SCM19 az zárt volt amit a hitspaceben hallottam, és olyan pincemély hangokat produkált, hogy nem teljesen értettem
A zártaknak megvan az az előnyük a refivel szemben, hogy a mélyben jóval lankásabban esik be a frekimenetük, tehát lehet, hogy -6dB-val csak mondjuk 45 Hzig megy le, de lehet, hogy -10-zel még tudja a 32-t is. Ami azért nagyon ott tud lenni. Ehhez persze nagyon jó driver kell és nagyon masszív doboz. -
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Bodz
nagyúr
Elméletben ideális, de a gyártók szerint minden ideális, ha el akarják adni... Az kevés olvasgatás után is egyértelmű, hogy viszonylag tisztes távolságot kell hagyni mellettük a passzív membránok miatt, erről több tulaj beszámolt.
(#42842) lezso6: Ó, a zárt nem feltétlen mélyhiányos.

Zárt, passzív membrános szubot egyet hallottam ugyan, a TS112-t, de az valami kegyetlen minden téren.
-
alphamooncam
őstag
-
Zoley3
tag
Ja igen azt kihagytam az előző írásomból, hogy persze függ Sub-tól is hogy alapból mit tud.
Igen többek között van R2730DB-m, a profilomban a "cuccok"-nál le van írva
(amúgy Yamaha YST-SW315)
A Yamaha megvolt már, csak mikor megvettem a Edifier-t utána gondoltam összerakom őket...de nem kell feltétlen mindenre a sub, legalább is nekem sokszor nincs használva, közeltérben nekem nagyon is bejövős a Edifier. -
lezso6
HÁZIGAZDA
A passzív membrán szerintem pont jó, elvileg egy kellemes átmenet a huppogós reflex és a mélyhiányos zárt között. Valamelyik hasonló árú Mackie-nél is ezt használják.
3 utas az mid-fieldnek való. Közeltérre nem jó, legfeljebb ha olyan vagy mint én, aki mindig valami lehetetlent koncepciót akar.
Megjártam a 2.1 rögös útját és elbuktam, most a legolcsóbb 3 utas 10" böhöm van, de attól tartok hogy előbb-utóbb egy pár 2½ utas doboznál fogok kilukadni. 
-
fdsfds
csendes tag
-
AMDFan
addikt
Na igen, a Shape sorozatot régebben nézegettem én is, csak ki is ment a fejemből, mert itthon sehol sem láttam. Érdekes konstrukció, nem tudom, hogy ez a dupla passzív membrános konstrukció mennyire ideális.
Ha meg tudják oldani a közepek kérdését ilyen mélyek mellett, akkor ez ígéretes. De hát ez minden 2 utas doboznál kardinális kérdés ugye
3 utasból meg nagyon drága a jó. Bár azt az olcsóbb 3 utas M-Audiot is nagyon meghallgattam volna, de gyanítom, hogy annál a driverek minősége nem az igazi, nem véletlenül kerül annyiba amennyibe. -
Bodz
nagyúr
-
Zoley3
tag
Hali.
Az Edifier R2730DB-nél a "halk sub kiment"-hez egy szösszenetem lenne... persze hogy halk, mert a hangerő növelésével emeli a jelet a sub kimeneten is
Legalább is nálam így műxik 
Lehet persze elé is kötni, de akkor meg állandóan utána kellene állítani a sub-ot ha növeled vagy csökkented a hangerőt

-
fdsfds
csendes tag
Sziasztok, tudtok ajánlani sztereo aktív hangfalakat pre out sub kimenettel, ami olcsóbban kijön mint egy erősítő + passzív hangfal kombó?
Eddig ezeket találtam:
MODECOM MC-HF50.2 [link]
Ez állítólag egész jó lenne de szériahibás.
Edifier R2730DB [link]
Ennél egy tesztben azt írták, olyan halk a sub kimenet hogy inkább csak elé kötve jó a mélyláda. Ez lehet, hogy csak egyedi hiba.
Edifier R1850DB [link]
Ez a legszimpatikusabb, de nem tudom, hol lehetne beszerezni -
RM1
aktív tag
Opal-t én is ki akartam próbálni, Pest környékén meg is lehet hallgatni a hivatalos forgalmazónál. Én amiatt álltam el az ötlettől, hogy fórumokon gyakran említenek minőségi problémákat, ami egy ilyen árkategóriájú eszköznél szerintem nem fér bele.
Az előzőekhez annyit tennék hozzá (mint 8040 tulajdonos), hogy alapvetően egyetértek a leírtakkal. Én A/B tesztben egy Dynaudio LYD 48-cal hasonlítottam össze a 8040-t, ott viszont nekem a Dynaudio magasa egyáltalán nem tetszett. Mélyebbre ment, de egy 3 utas hangfaltól, ami 1,5x annyiba kerül, ez elvárható. Több hangfalat is összehasonlítottam, a Genelec hangképe leginkább a Neumann modelljeihez volt hasonló. (KH120-nál mélyebbre megy, a KH310 pedig egyel magasabb kategória már.)
ATC-ből kisebb modelleket nem hallgattam (talán majd idén). -
AMDFan
addikt
-
Bodz
nagyúr
-
AMDFan
addikt
Öööö az én tapasztalatom szerint a Genelecen nem dominál a közép (8030-8040-8050-ről beszélek), nagyon kiegyenlített hangkaraktere van. Talán emiatt is szeretik sokan, egyik tartományt sem tolja túl, mégis minden ott van. Hallgass meg egyszer egyet, könnyen lehet, hogy nagyon megtetszik. Én a 8040 alá nem mennék.
-
AMDFan
addikt
Igen, ez volt a terv, de sajnos kb a Genelecen kívül nem volt hangfal amivel árban és nagyjából méretben egy kategória. Azért elég nagy a szórás az ár/teljesítmény értékben. Pl. ott a Dyno BM5 ami szerintem a hibái ellenére túlmutat az árán, az ATC pedig már jóval komolyabb hangot képvisel. Mackie HR824 sajnos nem volt, 8050 nem volt (bár árban az is jóval drágább). Te mivel mérted volna össze egyébként?
-
Bodz
nagyúr
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Az A7X nagyon részletes, de van egyfajta "ideges" karaktere, ami sokakat elrettent, mások meg szeretik, pl én.
A közép eléggé dominál (úgy tudom a Genelec-ek is ilyenek), a ribbonok miatt pedig elég száraz hangja van (bejáratatlanul pedig már harsány), de eközben kicsit levegős is. Mindenképp egy agyoncsillapított szoba kell neki és nagyon fontos a megfelelő vertikális pozicionálás, mert különben sok a magas illetve magasközép tartomány lyukas lesz. Szóval hisztis picsa, be kell törni. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AMDFan
addikt
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Az a kérdés ugye, hogy milyen környezetben mérték azokat a számokat, melyek papíron vannak. Mindenesetre, ha a Genelec 8040 mélyben olyan, mint az A7X, akkor semmi értelme. Utóbbinál a 42 Hz az kamu, akkor is ha berakom a sarokba, inkább amolyan 48 Hz körül kezd elfogyni. Az A77X-re 38 Hz-et írnak, de a legtöbb előadóm ilyet használ, szóval csak elegendő lehet a zenéikhez.

Egyébként a Rokit 10-3 nem egy rossz cumó, csak a karaktere nem igazán tetszik. Még. Az A7X-szel ugyanígy voltam. Valószínűleg csak kondicionálnom kell a fülemet a KRK-ra.

-
AMDFan
addikt
Ez jó kérdés, hogy kalibrálva mit tudhatnak. Az biztos, hogy a jó akusztika nagyon kell hogy a mélyek egyenletesek maradjanak, ne legyenek ilyen +-10dB kiemelések meg kioltások. Papíron a 8040 sem megy mélyebbre mint az Adam, de ugye ki tudja hogy milyen módszerrel mérték. Az APS Aeon manualjaban az van benne, hogy 30Hz-et tud +-2dB-vel. Ezt nagyon nem tudja, érzésre ugyanannyira, vagy kicsivel mélyebbre tud menni mint a 8040, viszont ezt nyíltabb középtartománnyal teszi. Az APS Klasiknál ugyanezt 35Hz-re írják, megintcsak nem tudom hogyan mérhették, mert 45-50Hz alá nem nagyon megy be. Sajna az A7X-et életemben nem hallottam még, de ott is lehet hogy a 42Hz az valami kamu. Az elmondásod alapján hasonló lehet az APS Klasikhoz, mélyszegény de nagyon pontos hangzás.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Ja a gyári értékeket én is tudom, csak az a kérdés, hogy ha nem a szoba közepére teszem, akkor mélyebbre megy-e, pl az itt kihozott kalibrált eredmény vajon igaz-e, vagy a szobaakusztika hazudik. Mert az A7X az stimmel, sajnos egy fos basszus terén, nekem közel két évig ugye ilyenem volt, értelemszerűen mélynyomóval. Azóta viszont meguntam a mélyládás szívózást, így bruteforce módon egy relatíve olcsó, de böhöm 3 utas KRK-ra downgradeltem. De még egyelőre nem vagyok teljesen kibékülve a Rokit 10-3-mal az A7X után. Ha nyárig nem szokunk össze, akkor új monitorok után kell néznem, bár valószínűleg az A77X lenne, de mást sem vetnék el.
-
AMDFan
addikt
A 8040 is nagyon mélyre megy (41Hz a -6dB pontja), de sajnos ez hallatszik is a középtartomány hangján pl az APS Klasikkal szemben. A Dyno BM5-nek is hallatszik a hangján hogy túl mélyre van hangolva, de ott inkább a pontatlanabb mélyeken vehető ez észre. Az ATC-nél írtó jó lehet az a saját driverük amivel az SCM19-et ilyen mélyre levitték, ilyen hangtisztaság mellett. Az tényleg egy egyedülálló tervezés. Mondjuk a Genelecnél meg a doboz, és a kiegyenlített hangzás az ami igen profi. A 8050 például valami beteg dolog amit mélyben művel (32Hz a -6dB pontja), olyat én még azóta sem hallottam ilyen méretben. Viszont sajnos ott is ráül a középtartományra ez kissé, mások szerint nagyon
Lehet, hogy nagyon
De az idő megszépíti a dolgokat.
Végül is mindegy, mert az Aeon egy nagyon jó kompromisszum 8"-osok között. -
lezso6
HÁZIGAZDA
-
AMDFan
addikt
Az alábbiakat a hifis topikba írtam, de szerintem itt is releváns, szóval bemásolom ide is, remélem ez nem tilos a fórumszabályzat szerint, amit nem olvastam el

Megosztanám a legújabb tapasztalataimat veletek, hátha valakinek érdemi infóval tudok szolgálni aki hasonló rendszert szeretne összehozni. Az utóbbi két hétben egy nagyon korrekt eladónak köszönhetően 2 hétig nálam vendégeskedett egy APS Aeon aktív monitor, ez idő alatt volt alkalmam otthon is, és máshol is letesztelni a motyót, elég sok tapasztalattal gazdagodtam. Amit tudni kell róla, hogy ez is egy két utas bass reflex hangfal, 8” mélyközéppel és 1” lágy dóm magassal.
Első körben otthoni körülmények között teszteltem az APS-t, a jelenlegi Mackie MR8 Mk3 mellett. Igazából érdekességnek jó volt az összehasonlítás, de alapvetően az APS más kategóriában játszik, így nem is tudtam túlságosan belemenni az összehasonlításba, és szerettem volna keresni egy referenciát, hogy hogyan is kellene szólnia a hangfalnak. Ebben szerencsémre jó partner volt a hitspace, ezúton is köszönet nekik, mert kérdés nélkül azt mondták, hogy nyugodtan vigyem be a hangfalakat, bármivel össze tudom hallgatni ami náluk van, aztán döntök belátásom szerint. Ez szerintem nagyon korrekt, miközben semmit sem próbáltak meg eladni nekem, vagy befolyásolni.Tehát bevittem az APS-eket a hitspacebe, elsőre egyből felraktuk mellé az ATC SCM19-es modelljét és ezzel a lendülettel el is múlt a kezdeti lelkesedésem
Ez egy zárt kétutas 6”+1” passzív monitor (a hitspace saját készítésű erősítőjével lehet meghallgatni), elképesztően masszív, 18kg/db, és amin igazán meg voltam lepődve az az, hogy az adatlapján azt lehet olvasni, hogy 54Hz-ig megy le -6dB-vel, ennek ellenére olyan pincemély hangokat hallottam belőle, hogy nem akartam hinni a fülemnek. Később utána is néztem, független oldalak mérése szerint 40Hz-ig megy le -6dB-vel. Nem tudom, hogy a gyártó hogyan specifikálja a hangfalait, de az biztos, hogy nem kellett szégyenkeznie a 8”-os APS mellett a mélyekben. És hát semmi másban sem, valójában nem tudok olyan momentumot felhozni amiben ne lett volna jobb az ATC hangfala. Teljesen megvett, ha csak egyetlen ilyen szintű hangot hallottam volna a tavalyi hifi show-n, akkor jobb szájízzel távozom. Véleményem szerint, aki megteheti, 1 millió alatt biztosan nem kap ennél jobb hangot.Kissé elbizonytalanodtam ekkor, és másodjára a Focal Alpha 80-at raktuk fel az APS mellé. Itt hasonlóan egyértelműen az APS felé billent a mérleg nyelve, igazából nem volt olyan részlet amiben ne lett volna jobb az APS. Ajánlották, hogy rakjuk fel az Alpha 65-öt inkább, mert az jobban sikerült mint a 80as, így felraktuk azt is. Valóban egy kissé összeszedettebb hangot produkált mint a 80as, viszont nem tudott elég mélyre menni, amivel nálam elvágta magát, illetve a hangja kissé kásás volt szinte minden tartományban, hasonlóan a 80ashoz. Összességében szerintem kissé túl van árazva az Alpha sorozat.
A következő alany a Dynaudio BM5 Mk3 volt, ami összességében kellemes meglepetés volt, bár kissé sok volt a magastartománya, szerintem itt a default beállítás az erősen csillapított stúdiókhoz volt belőve. A hitspace akusztikailag kezelt szobájában is picit soknak éreztem a magasát, de az otthoni rosszabb akusztika mellett szinte biztosan eltolódott volna a hangképe a bántóan magas irányba. Amúgy a kis Dyno hangképe méretéhez képest egészen meglepően egyben volt, mélyebbre ment mint a Focal 65-öse pedig méretben egy kategória. Ennek ellenére lényegesen tisztább közepeket mutatott meg mint a Focal, sőt voltak zenék amiken nyíltabbnak, tisztábbnak tűnt az APS-nél is. Sajnos a kevés hangszeres zenéken domborított, egy sokhangszeres rockzenénél amikor a gitár, basszusgitár mellett a dobok is szóltak, akkor elfogyott a Dyno, nem tudott már a dob olyat ütni mint kellett volna. Ez talán az erősítő, talán a nagyon megerőszakolt konstrukció (kis méret, nagy hang) miatt volt így, nem tudom. Mindenesetre nekem tetszett, de mindent egybevéve az APS kisebb kompromisszumot jelent, a Dyno elég válogatósnak tűnt zeneileg.
A következő hangfal a Genelec 8040-es volt, ami azért is érdekes, mert a Genelecek hangját mindig is etalonnak tartottam, kíváncsi voltam, hogy mit fog majd mutatni az APS mellett. Itt ért a következő meglepetés, a Genelecnek ugyan nagyon kiegyenlített hangja volt, de az APS mind mélyben, mind középben pontosabb, tisztább, részletesebb volt. Érdekes lett volna a Genelec összevetése a Dynaudioval, de erre nem került sor idő hiányában. Az mondjuk tény, hogy a Genelec egy nagyon stabil kiegyenlített hangot produkál, viszont a Dyno a mély kivételével minden tartományban tisztább.
Az utolsó összehasonlítás az APS Klasik-al történt, ez a 7”-os kistesója az Aeonnak, kb fele akkora reflex dobozban. A hangja iszonyatosan pontos, részletes, kiemelésektől mentes, de sajnos nem tud elég mélyre menni (szándékosan így tervezték), ezért bizonyos stílusokra csak szubbal ajánlható. Ellenben a mélyközép, közép és magastartomány már már ATC szintű minőség. Profi cucc, nem is túl drágán.
A meghallgatások során az egyik legfontosabb dolog ami világossá vált számomra az az akusztika fontossága. Az eladónál, nálam és a hitspaceben is teljesen máshogy szólt az APS. Egy akusztikailag megfelelően kezelt szobában azon kapja magát az ember, hogy akár szabályzásig is tekeri a hangerőt, mert a hangerő növelésével a hangkép nem tolódik el annyira a közép-magas irányba mint egy rosszul csillapított szobában, ahol bizonyos hangerő fölött bántóvá tud válni a hang. Az én otthoni nappalimra ráférne még némi csillapítás, így nálam pl. az APS hangkaraktere nagy hangerőn el tud tolódni a bántó irányba. Valószínűleg a Genelec jobban viseli a rosszabb akusztikai körülményeket. Korábban a 8050est hallgattam elég mostoha akusztikában és nagyon jól helyt állt, viszont kevesebb részletet mutat meg mint pl az APS, vagy akár a Dynaudio. A Dyno valószínűleg nagyon hisztis az akusztikai körülményekre, ha valakinek van ezzel tapasztalata, akkor kíváncsi lennék, hogy otthoni körülmények között mit mutat.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha még valami eszembe jut akkor lehet, hogy kiegészítem. Mellesleg ha valaki hasonló összehasonlítást végez, én szívesen olvasnám a beszámolóját.
-
Pszicho
tag
KIcsi sistergést én is hallok, de úgy vagyok vele, hogy ez mindegyiknél így lesz.
Nyugi, nálam is elég közel van hozzám, ami nem a legjobb, mert az arcomba tolja a zenét.
A kábelek is igen rövidkék.
Nem szívesen adnék ki 400-500 ezret egy nagyon komoly hangfal párra, így beletörődöm, hogy ez az árkategória az ilyen.Ami nálam még annó az Eris- el kihozta a zenéből a szép hangokat az a zenelejátszón belül a Jazz hangzás volt.
Egyébként a többi neves és/vagy kevésbé ismert márkánál mi a helyzet?
Néhányról nem is hallani. Bár ezek egy része nem a stúdió monitor kategória.Boston Acoustics, Magnat, Focal, Yamaha, Pioneer
-
Bodz
nagyúr
Nem vészes az A2+, csak brutálisan túl van árazva.
(#42820) AMDFan: Jah, nagy hang.
Természetesen egy jó adag mély kiemeléssel éri el, így próbál meg átverni. Nyilván igazán mélyre nem tud menni, de ez nem is igen várható el tőle. -
AMDFan
addikt
-
Clickbait
aktív tag
Igazából egyelőre úgy jövök ki a lehető legjobban, hogy veszek valami 'PC hangfalat' ami kielégíti az igényeimet, ami 99%ban tényleg csak mindenféle zaj hallgatása a neten, zenére pedig szerzek egy Beyerdynamic DT-770 Prot. Meg van oldva a sistergés, és ha csak natúrba akarok zenét vagy bármit hallgatni akkor arra jó lesz az A2+. Hozzáteszem a bolti ár 65%áért, rezgéselnyelővel.

-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
AMDFan
addikt
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Bodz
nagyúr
-
Clickbait
aktív tag
Nekem csak az az egy bajom van a JBL-lel, hogy sokáig tart amíg bekapcsol. Barbár módon én YouTube videókhoz meg hangüzikhez is a hangfalakat használom, és egyszerűen marhára zavar az a 5-7másodperces késés. Kényelmetlen bekapcsolni is, és közelről nekem túl zajosak.
De hát nyilván nem ilyen napi feladatokra meg undoritó youtube videókra lett kitalálva. 
Hiába van nagy asztalom, direktbe a falnál van, nem tudom elég távol rakni őket a fülemtől, hogy ne halljam a sistergést, ezért nagyon sajnálom, hogy jelenleg nem békélek ki egyetlen studio monitorral sem. Audioengine A2+ várom, beváltja -e a reményeket a nem kicsi kompromisszumok ellenére.
Fluid Audio F4 volt jó ilyen téren, hogy automatikusan ki-be kapcsol viszont volt egy elég nagy késés a bekapcsolásban, nem azonnal kapcsolt be, és jó nagyot kattant valami az aktív darabban. Na meg zúgott a trafó mint az állat de az egyedi eset volt szerintem. Az egy nagyon jó hangfal volt, imádtam. Bár billegett ha meztelenül volt tappancsok nélkül az asztalra rakva, meg a hézagokba is bele lehet kötni.
De nem véletlenül van ott az ajánlóban. -
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Pszicho
tag
Eris- nél az alapzaj is igen hangos és a mélyen nem jönnek ki jól. Olyan mintha lecsonkította volna a számokból a basszust tartalmazó részeket. Kár érte pedig gyönyörűszép tiszta hangja van és filmeknél is szépen kihozza az effekteket. Bizonyos tartományokban jobb mint a drágább JBL LSR 305, de sok helyen nekem túl üres és csonka. A JBL -nél a legtöbb hang a helyén van és minden stílust szépen szólaltat meg.
Sajnos én hiába is nézem meg a szétszerelős videókat, laikusként nem konyítok az anyaghasználathoz.
Néztem gyári munka részfolyamatokat a youtube csatornán.
Ami nagyon tetszett az az Adam és Focal stúdió monitorok összeszerelő üzeme.Adam Audio factory visit
https://www.youtube.com/watch?v=frt1kudMc_MFocal Factory Tour
https://www.youtube.com/watch?v=EpIqGrrXcj8microlab speaker factory - Driver Unit
https://www.youtube.com/watch?v=_8RbPaFbwDY&t=575sVan egy kis különbség a gyár tisztaságát, felszereltségét és az összeszerelés, technológia korszerűségét illetően.
-
oliwwer
aktív tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Ha van egy jól megszokott fejhallgatód, akkor karakter összehasonlításra jók lehetnek. Minőségi fejhallgatóval vagy stúdió monitorokkal pedig akár az egymáshoz képesti relatív hangminőségükre is következtethetsz, de ugye alapszabály, hogy a te rendszernek jobbnak kell lennie, mint a felvételen hallhatóaknak. Szóval csínján kell bánni az ilyesmivel.
-
Bodz
nagyúr
A két oldalt össze kell kötni kábellel. A vezeték nélküliség = bt. Ilyen kis hangfalakat bűn sok méterre rakni egymástól, semmi értelme.
Amúgy filléres SAL kacatot biztosan nem akarsz, tényleg nem, hidd el!
(#42806) Bogyó78: A hifis topikot keresed.
(#42801) Pszicho: Computer out esetedben, esetleg line out. Igazából sok jelentősége nincs.
-
afoyem
tag
Sziasztok.
Megoldható ez a hangszóró elrendezés?
Akarok venni egy ilyet:
https://www.somogyi.hu/product/vezetek-nelkuli-hangdobozpar-sal-10bt-15546
Vezeték nélküli hangdobozpár
A SAL 10BT vezeték nélküli hangdobozpár rendkívül praktikus, hiszen nem kell már fölösleges vezetékekkel bajlódnunk.Tehát ezekkel a hangszórókkal megoldható lenne hogy az egyik hangszórót a szoba bal oldalán helyezem el a hatás érdekében a másikat meg a jobb oldalon több méter távolsággal?
-
Bogyó78
tag
Sziasztok!
Van egy kenwood krf 5050D tipusú erősítőm. szeretnék hozzá egy használt hangfal párt. 30k lenne rá +- 10k.
mik jöhetnek szóba?
régen volt egy jamo studio 180 am, én szerettem de ahogy olvasgatok elég sokan fikázzák.
szerintetek meg állhatja a helyét?köszi a válaszokat
-
PuMbA
titán
-
olymind1
senior tag
Az ilyen összehasonlító videóknak van értelmük, mint pl ez is: Alesis Elevate 5 MKII vs JBL LSR305?
Csak azért kérdezem mert az Alesis mintha eltüntetne jó pár részletet (a középtartományból) a JBL-hez képest és azt még a kis Edifier-eimen is kihallani.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Ha 60%-ban komolyzene, akkor csakis 2.0, azzal sokkal jobban jársz. Az általad kijelölt árkategóriában a Microlab Solo 6C a legjobb, de valamivel többért még ott az Alesis Elevate 5 MK2 is, ami minőségben még jobb, viszont nem megy olyan mélyre, de utóbbi leginkább elektronikus zenéhet kell. Esetleg ha túl nagy a Microlab, akkor kisebbnek még a Thonet & Vander Kürbis jöhet szóba, de ez csak minimálisan olcsóbb a Microlabnál, tehát csak akkor ajánlott, ha a Solo 6C túl nagy.
-
zppp34ut
csendes tag
Kedves fórum társak!
Laikusként szeretném a segítségeteket kérni hangfal választásának (2.1 vagy 2.1) ügyében. Legfőképpen zenehallgatásra - kb. 60% komoly zene , többi pedig nem "tucc-ducc" zene- kellene a rendszer. A költségvetés max. 35 ezer HUF. Ezek alapján szeretném összegyűjteni a piacon kapható legjobb megoldásokat. A Logitech z623 2.1 rendszert vizsgáltam meg alaposan eddig, de véleményen szerint túlságosan "mélyorientált" . Esetemben ez nem feltétlen jó..

köszönöm szépen a segítségeteket!

-
Pszicho
tag
"Ha a hangkártyán, fizikailag, akkor nagyon alacsony állásnál normális, hogy a két sztereo csatorna más hangerővel szól."
Akkor megnyugodtam.
A Dac- on veszem a hangerőt feljebb, de igazából nem zavaró.
Van egy pont, amin ha túlmegy, akkor teljesen ugyanúgy szól mindkét hangfal és szerencsére annyira halkan nem is nagyon fogom hallgatni, hogy probléma legyen, de az is jó, amit mondtál.Sajnos még ott vagyok elakadva, hogy a Tascam programjában, amit telepítettem a Line Out 1-2 beállításnál Monitor Mix, vagy Computer Out 1-2 legyen?
Ha lesz egy kis időm majd tanulmányozom a használati útmutatáját, már amennyire megértem az angol miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
42900 - 42801
68457 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Elemlámpa, zseblámpa
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- World of Warships
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-64
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Leszűkítetted a kört az Eclipse 60-ra vagy
Vagy csinálsz helyet (ha tudsz) és akkor mondjuk

Ennyiért sztem jó vétel.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De hát nyilván nem ilyen napi feladatokra meg undoritó youtube videókra lett kitalálva.