Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
Üdv !
A másik "anyatopikba", Hifiről általánosságban írtam, ezt a beszámolót - semmi reakció. Talán ti tudtok belőle vmit hasznosítani.
Hangfal vásárlás előtt állok, avagy beszámoló egy átlagos, zenéhez nem értő ember hangfal -szubjektív, gyors- tesztjéről.
Szereplők:
Heco Celan GT polc 269.000.-
Heco Celan GT 602 álló 569.000.-TEAC UD 501B 289.990.-
TEAC PD 501 HR 289.000.-
TEAC AI 501 DA 289.990.-Mackie MR5 mk3 84.000.-
Focal Alpha 50 162.000.-
Tannoy Reveal 502 98.000.-
Yamaha HS7 130.000.-
JBL308 140.000.-
Dynaudio BM5A 300.000.-
JBL 305 98.000.-
Genelec M030AM 258.000.-MCBook laptop
Saját rendszerem (volt): kb.400.000.-
Dynavoice Definition DX5
Wharfedale Powercube10
NAD D3020
Fiio E10K Olympus
SUPRA USB, SinusLive kábel
SZTG- DaphileTeszt zenék:
Jiddis Blues-Jávori Ferenc CD
Magical Love-Kate Ryan CD
Groove In the Bits 2013 pendrive-Wav
Touch Yello -FlacElőzmény.: Mindíg vágytam egy jó hangra, ezért évek alatt beszereztem a fenti konfigot.
Dynavoice zárt dobozos, szalagos magassugárzós hangsugárzóm jó vétel volt annak idején és szépen is muzsikált.
Szubbal volt mély is, meg alapból magas is, és még megjött a fantom center is, ha kb fele olyan távolságra ültem, mint amilyen messze voltak egymástól a hangfalak.
Elég részletező közepe, és fényes magasa volt. Közel járt, de mégsem. Jó volt, szép volt, de nem voltam megelégedve a hangjával, így végül mennie kellett.
Jó-jó de mi legyen helyette. Olvastam, olvastam és olvastam. Sokat olvastam. Mindenfélét olvastam... És eljött a mai nap, a hallgatózásom napja.
Lurdy Házban, egy meg nem nevezett céghez bekukkantottam. Hirdettek minden szép és jót, Heco-t.
Vittem egy teszt CD-t, és annak ellenére, hogy éppen átalakítás volt a boltban készségesen kiszolgáltak.
Mondtam 300 lenne a hangfalakra, és 300 az elektronikára.
Korábban kinéztem egy TEAC UD501-et, így ez lett az alap, meg a fent írt két másik TEAC. Hangfalnak meg rá lett kötve az állványos HECO ( 270e ).
Elég volt a CD első pár traktusa, hogy halljam, itt vmi nem stimmel. Fedett volt, se közép, se magas, se mély...
Kértem, hogy az optikai kábelt cserüljük le egy digitális koaxra. Ez hozott egy kicsit a dinamikán, de még így sem éreztem azt, hogy ezt kéne hazavinnem. (1.140e vs.400e).Nem mondtam semmit, csak kértem, hogy cseréljünk egy "nagyobb" hangfalra. Az eladó egy állványos Hecot választott ( 569e ), na ez erős túlzással úgy szólt mint az én otthonim.
Sokan azt gondolhatjátok, hogy most a sajátomat dícsérem, és elfogult vagyok. Döntsétek el Ti annak a fényében, hogy a sajátommal sem voltam megelégedve, és mire ez a mai meghallgatás létrejött, azelőtt legalább egy hónappal már eladtam a hangfalaimat, szóval minek dícsérném a sajátomat, ha az sem volt jó.
Összefoglalva, a zenészek nem voltak jelen, valahol egy dobozban bújkáltak az elektronok között.
Próbáltam objektív maradni, de már közel másfél millónál jártunk és még mindíg nem tetszett az amit hallottam.Oké, gondoltam akkor jöhet egy másik megközelítés.
NEKEM EGY JÓ HANG KELL !!!
Lóra pattantam, irány a VII. Kerületi Péterffy Sándor u. Nyitás után érkeztem öt perccel, senki sem volt vásárló rajtam kívül.
Nosza, elmondtam mit szeretnék. Bekísértek egy stúdióba, és leültettek egy asztalhoz, egy irodai székbe.
Megjegyzem az előző helyen guggolnom kellett, hogy fülmagasságban legyen a hangfal.
Előttem volt egy MCBook vagy micsoda. Teszt CD nálam volt ugyan, de az eladó, azt mondta, hogy nem működik az olvasó. Pendrive be, felmásolta a Groov in the Bits 2013-at, meg a többit a laptopra, majd feltett az állványra egy JBL 305-öt, és egy általa ajánlott Mackie MR5-öt.
A laptopból kilógott valami vezeték, a végén egy vezérlővel, egy "paddal", amivel menet közben tudtam váltogatni melyik monitor szóljon éppen. ;-)
Elkezdődött az első meghallgatás, és a JBL nyert.
Ilyen széles színpadképet én még előtte nem hallottam!!!
Rendben volt a közép, a magas és a mély is. Elég részletezőnek tűnt. Kiemelném a Yello egyik számát, ahol trombitán játszottak. Nos a trombita tényleg trombitának hallatszott.
Más számok következtek. A zongora leütései is rendben voltak, és az énekes meg nekem énekelt, ott volt előttem. (Lurdy Házas meghallgatásról ugyanez nem volt meg.)
Mi kell még? Hujjé !
Mackie ment, Focal jött, majd ment. Tannoy gyengébbnek tűnt az előzőeknél. Yamah HS7 nem volt rossz, de a színpad itt sem volt elég széles.
Dynaudiót jóval tovább hallgattam, mint a többit. Közvetlenebb, részletezőbb volt, mint a JBL, de nem ment le elég mélyre, és a színpada sem volt széles, egyáltalán nem volt széles. Itt vaciláltam egy kicsit, de újra győzött a JBL.
Elgondolkodtam, mihez is tudnám hasonlítani a JBL-t. Anno volt egy barátom, aki hivatászerűen hangosítással foglalkozott, és aki kb. 15 évvel ezelőtt azt mondta, hogy vegyek egy Pioneer CS7070-et - mert hogy akkor is vásárlás előtt álltam.
Azt is mondta, hogy a hivatásos zenészek nem vennék meg, mert kicsit brummogós, de jó. Végül CS5070-et vettem, mert nem volt több pénzem. Házimozihoz bevált, még most is van négy darab belőle.
Erről jutott az eszembe, hogyha most itt lenne biztos ugyanezt mondaná a kis JBL-ről, hivatásos zenészek nem vennék meg, kicsit brummogós, de jó.
Nem vagyok zenész, nem akarok zenét csinálni, csak szeretnék egy jó hangot, megfizethető áron.
Direkt a végére hagytam a Genelecet, mert vele volt már korábban tapasztalatom. Nem pontosan ezzel a típussal, de azt olvastam közel azonosan jó a minőségük.
Hasonló helyzet állt elő mint, amikor a JBL a Dynaudióval csatázott. Genelec részletezőbb, pontosabb és... és sokkal drágább.
Már készülődtem volna kifelé, amikor észrevettem, hogy a sarokban ott bújkál egy JBL 308-as. Feltetettem a 305-ös mellé.
Mit gondoltok melyik nyert?
Nos a 305-ös. No nem az ára miatt, hanem mert a 308-asnak nem volt közepe, pontosabban a 305.-ösnek szebb volt, illetve az összhang nagyon rendben volt, míg a 308-asnál azt hallottam, hogy "lyukas" középen.
A 305-ösnél vannak részletezőbbek pl.Dynaudió és Genelec, de kiemelném a széles színpadot, ezt még a jóval drágább közeltéri monitorok sem tudták, még megközelíteni sem, egyszóval ár-érték arányban verhetetlen.
Szerintem.
Köszönöm, hogy elolvastátok.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz Mukucs #34539 üzenetére
Szia !
A napokban ezeket hallgattam a Hitspace-nél, csillapított, diffúzorral kezelt, kb. 15nm-es stúdióban, egy 800.000 Ft-os hangkártyán keresztül. A forrás egy Macbook volt.
Mackie MR5 mk3 84.000.-
Focal Alpha 50 162.000.-
Tannoy Reveal 502 98.000.-
Yamaha HS7 130.000.-
JBL308 140.000.-
Dynaudio BM5A 300.000.-
JBL 305 98.000.-
Genelec M030AM 258.000.-Nálam erősségi ( csökkenő minőségi ) sorrendben Genelec, Dynaudio, és JBL305 következett.
Az első kettőnek nagyobb volt a felbontása, viszont a JBL meg vert mindent színpad terén.
Véleményem szerint a JBL felbontásban nincs annyival lemaradva, ha az árát is figyelembe vesszük, mint a Genelec, meg a Dynaudio.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz Mukucs #34543 üzenetére
Szia !
Olyan zenéket hallgatok, amiben különböző hangszerek és/vagy vokál vannak.pl. zongora, gitár, hegedű, trombita, stb. tisztán elektronikus zenét nem hallgatok.
Utóbbi kevésbé összetett, sokkal egyszerűbb megjeleníteni, egy gyengébb képességű, felbontású hangfalon is jól szólhat.
A stúdió monitorok nem zúzásra valók, illetve ha kiemelést szeretnél mondjuk a mély tartományban, lehet kevés lesz.
Azt javaslom minden képpen hallgasd meg amit kiválasztasz, mielőtt megveszed azzal a zenével, amit majd legtöbbet fogsz hallgatni.
SZVSZ a kis JBL jó választásnak tűnik.
-
alphamooncam
őstag
válasz nonozoom #34544 üzenetére
Szia !
Meghallgatás előtt az a hangkártya volt bekötve, nem én kértem, hogy ilyen drága hangkártyán szeretnék próbálni, és igen, a lánc minden elemének így a hangkártyának is jelentős szerepe van a megszólalásban.
Ez a hangkártya pedig speciális volt abból a szempontból, hogy a kezelő padjával menet közben lehetett váltogatni A-B monitorok között, meg még ki tudja mi minden egyéb extrákkal rendelkezett. Gondolom ezért is kerül ennyibe.
Ilyenre nekem nincs szükségem, gondolom, ha nem foglalkozol hivatásszerűen olyasmivel, hogy "in the fly" kelljen hangsugárzót váltanod, neked sem.
Az az alapzaj amiről beszélsz szerintem inkább az Erisből jön.
Úgy tudod ellenőrizni, hogy a monitorodon lévő hangerő potit felcsavarod, miközben ugye nem szól a zene, ha erősödik az alapzaj, akkor a monitorodból jön.
Nem tudom, milyen zenét hallgatsz, mik az igényeid, és mennyit lennél hajlandó költeni egy minőség ugrásra.
Mégha ismerném is, sem hiszem hogy tudnék Neked tanácsot adni, mert nem érzem magam elég tapasztaltnak ehhez.
Mindezek ellenére azt mondom, hogy egy külső DAC, meg egy komolyabb stúdió monitor sokat dobna az élményen.
-
alphamooncam
őstag
válasz lezso6 #34553 üzenetére
Köszönöm az újabb kiegészítést. Én spec Vivaldi Négy Évszakjára gondoltam, mint etalon. Ennél nehezebben megjeleníthető műfajt legyél olyan kedves a tisztán elektronikus zenei irányzatból példának felhozni szíveskedj.
Az sem ártana, hogy mondjuk dobnál egy youtube linket, hogy én tudatlan is megismerhessem.
Ezt a fajta moderálást kukacoskodásnak gondolom, ha Te nem akarod érteni az a te bajod.
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #34557 üzenetére
Csak úgy általánosságban...
Nehéz úgy választ írni bármilyen kérdésre hogy - mint a példa mutatja - ne szedjék szét darabjaira, idézzenek, kiragadjanak belőle részleteket Önjelölt moderátorok...
Semmi baj azzal, ha valami nyilvánvaló tévedés van egy hozzászólásban, és azt kell kijavítani, de amikor valaki azt tagadja, hogy keleten kel a nap, és nyugaton nyugszik, akkor úgy érzem baj van.
-
alphamooncam
őstag
válasz lezso6 #34560 üzenetére
Semmi személyes, de mint írtam egy műfajra hoztam példát.
Ott van a hozzászólásomban hogy műfaj.
Azt gondolom, hogy nem érdemes egy Bösendorfer, vagy egy Stradivari egyedi, összetett hangját összehasonlítanom egy szintetizátor "összetett" hangjával... de ahogy gondolod.
Szerintem hagyjuk ezt abba...
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz PpenoO #34564 üzenetére
Huhhh !
"Tényleg felesleges mert még a legnagyobb mestereknek sem sikerül megkülönböztetni egy Stradivarit egy mesterhegedűtől, sőt..., de te biztos megtudod "
Ez az állítás nyilvánvaló tévedés - ne adj isten szándékos csúsztatás. Én valóban elolvastam, és értelmeztem a cikket. Címe: "Létezik jobb hegedű a Stradivarinál?"
SZVSZ a cikk arról szól, hogy képzett zenészek felismerik-e a Stradivarit vagy sem, nem pedig arról, hogy meg tudnak-e különböztetni két mesterhegedű hangját.
Én a saját tapasztalásomra, füleimre hallgatok.
Két változatban is megvan Vivaldi Négy Évszakja ( Boston Symphony Orchestra- vezető hegedűs Joseph Silvestri , és I Musici - vezető hegedűs Felix Ayo ) és két egészen más hangú vezető hegedű szól a műben, és nem jelent különösebb problémát megkülönböztetni őket, pedig nincs high-end rendszerem, és még zenész sem vagyok.
Másrészt meg ki beszélt itt két akusztikus hangszer összehasonlításáról
( újabb csúsztatás )? Emlékeim szerint a téma az volt hogy ( nem lebecsülve az igényes elektronikus zenét készítők munkáját ) hogy egy akusztikus hangszereket használó zeneművet, magas hűséggel megjeleníteni sokkal nehezebb mint egy tisztán elektronikusét."Ezek után eléggé hiteltelen az a feltételezésed, hogy egy elektronikus hang kevésbé összetett mint egy hagyományos hangszerből származó hang."
Bocsi, de Te ezt komolyan gondolod??? Azt hiszem ez válaszra sem méltó...
Ja, és továbbra is várok olyan linket, ahol olyan tisztán elektronikus művet, ami összevethető egy nagyzenekari művel, meghallgatható. Tényleg meg fogom hallgatni, mert felkeltetted a kiváncsiságom.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
-
alphamooncam
őstag
válasz Mukucs #34648 üzenetére
Idáig szó sem esett veszteségmentesen tömörített (flac) vélhetően, és alapvetően jó minőségű zenéről, csak mp3-ról, vagy én vagyok hülye...
Ami hivatkozást meg megadtál, az nem mutat sehova.
-
alphamooncam
őstag
válasz Mukucs #34650 üzenetére
Kérlek ellenőrizd újból ! [ Itt a linked !]
-
alphamooncam
őstag
válasz krichd1 #34667 üzenetére
Talán (!) pont azért lehet megfelelőbb mint a többi, mert jobban "szórja" a hangot, és nem kizárólag a sweetpointban élvezhető - persze ott a legjobb.
Tudomásom szerint ezt a technológiát csak a JBL alkalmazza.
Próba során leginkább sweetpointban ültem, de egy rövid időre sétálgattam is stúdióban, és tényleg nem marketing duma amivel hirdetik.
-
alphamooncam
őstag
válasz Mukucs #34648 üzenetére
Szal elárulod nekünk, hogy végülis mire esett a választásod? Mert tőled nem látom.
Na mindegy.Vélelmezem nem az amit többség ajánlott...
Nem ismétlem meg, amiket priviben írtam, de (!) olyan aktív hangfalszettet nem vennék - hacsak a konyhába nem - amin nincs XLR bemenet, ÉS nincs mindkét hangsugárzóban külön erősítő. Amennyiben nem felelnek meg legalább e két kitételnek, úgy SZVSZ komolytalanok, és ha jól sejtem te éppen ilyen mellett döntöttél.
Én kérek bocsánatot, ha tévedek.
Az anyagi korlátaidról még nem esett szó. További vélelmem, hogy ez a döntésedet nagyban befolyásolta.
Lenne ugye 100.000.Ft-od arra, hogy megvásárold a cuccot, de nincs 10.000 Ft-od, hogy az utazásra elköltsd, hogy előtte meghallgasd!!!
A menthetetlen jelzőt pedig azért érdemelted ki, mert szerintem elhamarkodottan, meghallgatás nélkül döntöttél, bármi is legyen a választottad. Ez a tény pedig további kérdés nélkül megalapozza a jelzőt.
Persze, hozzá teszem szándékaim szerint segíteni akartalak nem bántani.
-
alphamooncam
őstag
válasz Mukucs #34696 üzenetére
Nem, bocsi én férfiből vagyok, és szóból értek, nem sugallatokból.
Sosem értettem a nőket. Te nem nő vagy véletlenül?Egyébként meg ha így van, akkor vissza az egész és megkövetlek, mert megfogadtad a tanácsomat.
Gyüjtögess még egy kicsit, és meglesz... én drukkolok Neked.
-
alphamooncam
őstag
Külföld ??? Thomann.de ?
Mi a franc az a "B" stock?
Hogy járok jobban? Szállítás, gari ilyesmi.
E-bay. Láttam itt pár eladó JBL-t, de még nem vásároltam külföldről. Milyen hátulütői lehetnek, ha innen vásárolok ?
Meg ami az eszetekbe jut...
Köszi. P
-
alphamooncam
őstag
válasz vinczepeter2 #34815 üzenetére
Megtörtént.
( #70264 ) Hifiről általánosságban
A kiválasztáson már túl vagyok...
P.S.: Most jön a beszerzési szakasz.
-
alphamooncam
őstag
válasz Jimy83 #35448 üzenetére
Én spec parafadugót használok elcsatolásra, dőlési szög beállítására. ( diy )
1 pár hangfalhoz szükséges 4db dugó és 2db hurkapálca.
Egy-egy dugó egy oldalát lecsapod ( hogy ne guruljon ) majd beléjük dugod a hurkapálcát ( kb. a hangszóró szélesség 3/4 hossza elég ) és kész.
Ha előre akarod dönteni hátra teszed, ha meg hátra akkor előre....
-
alphamooncam
őstag
válasz Shingen #36704 üzenetére
Szvsz ebben a kategóriában egy UTP kábel bőven kiszolgálja egy "hangfal kábel" szerepét, csak le kell "fejezni". Úgy vélem ez szinte minden háztartásban van egy-kettő...
-
alphamooncam
őstag
válasz oliwwer #36939 üzenetére
Amennyiben megelégszel 2.0-val, úgy én [ezt ajánlom] .
Nekem kb. egy éve van meg, és teljesen meg vagyok vele elégedve.
-
alphamooncam
őstag
válasz Hooper #36999 üzenetére
Javaslom meghallgatni a JBL LSR305-öt is, nekem az vált be MR5-tel történő együtthallgatást követően. Egyébként pedig a Hitspace-ben van mindkettő, sőt több...
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Donnhel #37143 üzenetére
Nekem JBL LSR 305-ösök vannak így bekötve a 310S-be.
Tehát TRS-en megy be a jel a szubba, onnan XLR-en megy a bal és a jobb dobozokba. A szub vágja a 305-ök alját.
-
alphamooncam
őstag
válasz Satyricon #37319 üzenetére
Meghallgatást követően úgy találtam, hogy a 308-as "közepe" a 305-öshöz képest kevésbé jó, plasztikusan fogalmazva lyukas, de lehet Neked éppen ez jönne be. Ki tudja... Egyébként írtam privit.
#37257[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Nem is azt írtam, hogy az alap problémát oldja meg. A mikro akadásokat lehet vele simítani. A prioritások szintjeinek a beállításával is játszik, meg még mással is, így nem szorosan, de kapcsolódik a problémához.
-
-
alphamooncam
őstag
válasz newmoonlight #37634 üzenetére
Néztem ezt a Steinberget, de nem igazán látom, hogy hova kötötted sub-ot, mert azt gondolnám, hogy a két TRS kimenet mono.
Ha jól gondolom, a fejhallgatónak fenntartott kimenetre, mert más megoldást nem igen látok.
-
alphamooncam
őstag
válasz s_roland #37645 üzenetére
Olyan mélyládát keress, ami képes fogadni az erősítőből - hangszóró kábelen futó - már erősített jelet.
Ebben az esetben az két hangszóró közé kell illeszteni a szubot. Mondjuk egy ilyet, vagy ehhez hasonlót.
-
alphamooncam
őstag
válasz Gabe123 #37656 üzenetére
Hááát ! Ha vmi profi cuccot akarsz akkor ez tascam vl-s3. Kiegészítve egy tetszőleges mélynyomóval.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Szia !
Nekem JBL LSR 305-310s rendszerem van. Harmonikusan kiegészítik egymást, 305-ösök dinamikusak, stúdiósak, énekes elöl van, 310.-es pedig gyors, pontos nem röfög, nem böfög.
Hifihez szokottaknak kevesebbnek nem tűnhet a mély, mert nem zengeti be az egész szobát, csak akkor akkor szól amikor kell, és addig amíg kell.
Ha úgy kívánja a zene, hallani lehet a csendet, aztán a következő pillanatban meg beüt a lábdob...
-
alphamooncam
őstag
Először is menj el hallgatózni mondjuk a Hitspace-ba, vagy a Friendlyhosuse-ba. Aztán beszéljünk, mert így nem jó irányba haladsz, csak minden alap nélküli találgatással fogsz választani.
-
alphamooncam
őstag
Amennyi pénzt szánsz rá szvsz. célszerű lenne előtte legalább a karakterrel tisztában lenni.
Hallgattam HIFI szetteket Heco, Dali, Kef. stb. márkás erősítőkkel, profin beállítva akusztikailag kezelt helyiségben, és hát azt kell hogy mondjam, hogy egy 1 millás Sonus Faber Venere S hangfalpártól kezdett el úgy szólni, ahogy azt én elképzeltem. És akkor még csak a hangdobozokról beszélek erősítő, DAC kábelek, még egyszer ennyi. Olcsó, pár százezres Hifi-k szineznek, függöny effektus, dinamikátlan stb.
Más. Próbáltam LSR 308-ast. A 305 elverte, mert a 308-as közepe lyukas volt.
Ezért vettem a kisebb 5"-ost. 8" osok mélyebbre lemennek, de ez nem mindíg előny. Létezik egy ideális méret én úgy gondolom, hogy ez 13-16cm között van. Persze nyilván nem ismerem az összes elérhető áru szóba jöhető monitorokat, de én nem hagynám ki, mint ahogy nem is hagytam ki a személyes meghallgatást. Ezt semmilyen vélemény nem pótolja.
-
alphamooncam
őstag
válasz Dexar007 #37724 üzenetére
Pontosan ezt mondom, mert már próbáltam.
Csak abba gondolj bele, hogy a hangmérnökök, miért nem csili-vili HIFI-nek csúfolt bútordarabokkal dolgoznak, amikor a zenét készítik. Hifinél a dizájnt fizeted meg, de jó borsosan, és csak másodlagos a hang.
Vedd meg 100.000-ért a Hifi hangfalakat erősítővel, ha fedett, szinezett, dinamikátlan hangzást akarsz hallgatni függöny mögött ülő zenészektől.
Ha valóban érdekel a tudomány ami mögötte van, és szeretnéd megismerni, hogyan mivel dolgoznak a hangmérnökök, akkor olvass utána pl.itt !
Ja, és ne várd egy hifistől, aki belefeccölt több százezer jó magyar forintot, hogy ezt alátámassza, mert ezzel pont azt ismerné be hogy annak idején rosszul döntött, arról nem is beszélve hogy talán nem is hallgatott meg egy stúdiómonitort a helyén installálva.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #37727 üzenetére
Azt azért még hozzátenném, hogy a stúdió monitor, amit már annak lehet nevezni az minimum képes szimmetrikus, nagy szintű jelet fogadni, és minden hangszóróját saját, hozzá illesztett erősítő hajtja.
Aztán még itt vannak azok a fránya szabványok is amiknek meg kell felelni
Hifi berkekben nincs ilyen szabvány, és hát amit meg is adnak műszaki adatként, azt is saját értelmezésük szerint adják meg a gyártók, sokszor megtévesztően, egyértelműen arra törekedve, hogy ne is lehessen érdemben összehasonlítani a terméküket mással.
Stúdió célra készült eszközöknél, ami műszaki adatként meg van adva, azt teljesítik is.
Nem tudom a fentiek mondanak-e bármit bárkinek...
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz krichd1 #37734 üzenetére
Persze ! Igazad van, abszolút egyetértek, és nem is erről van szó, hanem az arányokkal. De mindegy is, csak a helyére kéne tenni dolgokat. Vegyétek úgy hogy nem szóltam.
Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy egyes stúdiókban a valódi munka stúdió monitorokon történik, és maguk visszaellenőrzése érdekében tartanak "kommersz" hifi sugárzókat, de mindegy is mert nem jártam az általad említett stúdiókban.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz krichd1 #37739 üzenetére
Remélem nem sértődsz meg ha más véleményen vagyok.
Nem lettem Elac fan, amikor a legjobb, legdrágább állványos sugárzójukat hallgattam az Audophile szalonban Primare erősítővel.
Amit meg említettél Debut ( belépő ) széria, meg nyilvánvalóan nem éri el ezt a szintet, mint amit akkor hallottam.
Félre ne értsd, nem azt mondom, hogy a JBL305-310s kombó a legjobb a világon, mert természetesen nem, viszont nekem megfelel.
Miután túl voltam pár hallgatózáson - a pénztárcámhoz igazítva - úgy kezdtem építkeztem, hogy a vége zenéhez 2.1 mozihoz 5.1 lesz.
Ezt követően jutottam el a JBL-khez.
Jelenleg úgy áll, hogy 120Hz fölött dolgozik a két 305-ös, alatta a 310s. A lehető legkisebb hangerőn, háttérzenélés közben sem veszik el semmilyen részlet, nem csökken a dinamika (!) ami, ugye igen gyakran előfordul más összeállításoknál.
A szett kb.230e Ft. Szerintem simán felveszi a versenyt 3x-os áron kapható állókkal, és akkor még nem szólalt meg az az álló mert ahhoz még erősítő is kellene.
Hozzáteszem ez csak egy vélemény, nyilván másnak más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 6
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Elektromos autók - motorok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest