- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
40300 - 40201
68447 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-30 16:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
Sziasztok!
Jelenleg egy Genius SP-HF1250B hangszórópárt nyúzok már egy jó ideje, az adatlapomon lévő alaplapi hangkártyám van és elgondolkodtam azon, hogy ehhez az alaplapi cucchoz, teljesen "igénytelen" átlagos felhasználásra van-e értelme esetleg előrébb lépnem.
Láttam az összefoglalót, hogy ez a rész frissítésre szorul, ezért írok nektek, hogy ti egy ilyen alaplapi hangkártyához milyen a jelenleginél jobb 2.0-ás rendszert tudnátok ajánlani, ami méretben túl sokkal semmiképp sem nagyobb ennél a mostani Geniusnál?
Nyilván ha ehhez a hangkártyához, teljesen átlagos felhasználáshoz (zenehallgatás néha, meg alkalmanként játék, videók nézegetése... semmi extra) ez is bőven megfelel, akkor nem akarok feleslegesen upgrade-elni, de ha van erre is valamilyen olyan cucc, amivel jól járok, akkor szívesen fontolóra venném!

Előre is köszönöm, ha válaszoltok!
-
a2d2
addikt
Igazából 30 körül gondoltam max, de most találtam pl egy ilyent ami elég nagy áresésen ment át (talán nem véletlenül?) [link]
Black Friday-ban lehet még olcsóbban el lehetne hozni. Van esetleg ennél ajánlottabb ebben a 30-50e-es kategóriában?Ja és ez a bluetooth-os dolog sem rossz de nem feltétel mert filmezésre kellene elsősorban.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy olcsóbb 2.0-ás vagy 2.1-es aktív rendszert a következő kritériumokkal?
- legyen távirányítója
- optikai bemenetKöszi!
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Ezeket a frekvenciákat hívják szoba módusoknak (room mode). Alacsony frekvenciáknál (< 300 Hz) jelentkezik. Gyakorlatilag "mély visszhang", de a magasabb hangokhoz képest ez "visszahang" nagyon másképp viselkedik.
Pl ha 5 méteres a szobád egyik hossza, akkor 35 Hz-nél lesz az alapmódus (35 Hz hullámhossza * 2 = ~5 méter), a többi pedig ennek többszöröse (70, 105, 140 stb Hz). Az alapmódus szól bele legjobban a hangba, a következők pedig egyre kevésbé, 300 Hz felett gyakorlatilag már nincs gond.
A hangfalak és a te pozíciódtól függ, hogy az egyes frekvenciák a normálishoz képes erősebbek vagy gyengébbek lesznek. Pl lehet olyan, hogy 35 Hz nagyon kiemelt, de a 70 Hz meg nagyon halk. Vagy fordítva. A berendezési tárgyak, bútorok is befolyásolják persze az akusztikát, mivel elnyelik a mély hangokat.
Mivel a szobáknak 3 dimenziója van, három alapmódusod lesz. Pl egy 3x5x2 méteres szobánál 55 Hz, 35 Hz, 85 Hz lesz a három alapmódus, ezekből fog kikeveredni, hogy milyen mély hangok lesznek erősebbek vagy gyengébek. Vagy szélsőséges esetben melyik fog döngeni és melyiket nem fogod hallani egyáltalán, mert az akusztikai miatt szinte teljesen kioltódik.
A fentiek hatását legegyszerűbben úgy lehet kezelni, ha a hangfalakat távol teszed a faltól (50+ cm), illetve te sem a fal mellől hallgatod azokat. A leghatékonyabb megoldás persze az, ha basszuscsapdákat helyezel el a kritikus helyekre több tízezer vagy százezer forintért. Ingyenesen pedig a bútorok átrendezésével lehet próbálkozni, mert ezek basszuscsapdaként hatnak.
-
ULPIUS
őstag
Koszonom! En meg nem nezegettem semmit, csak nagyjabol tudom, h van az a fajta modern/szines design is a piacon es probaltam kizarni a szempontjaim kozul.
a pc es a mobilok ugyanazon a wifi halozaton vannak, ez esetben tudnal ajanlani egy remote appot androidra, mert akk szivesen kiprobalnam ezt a modszert, mielott hangfalat vennek. Most egyebkent egy nem rossz kenwood erositom van 2db aiwa hifi hangfallal meg a 90es evekbol
csak a taviranyito elveszett reg es gondoltam beujitok, de ha mobillal is megoldhato akkor, nem feltetlen 
-
dzsi23
addikt
+1 az olcsóbbra.

(#40289) lordjancso:
Nagyon ritka a távirányítós hangfal, a legolcsóbbakat ajánlottam (persze, ezek sem olcsók). A távirányítós konnektor tényleg jó megoldás lenne.(#40273) XDModesty:
Nem tudom, milyen akciók lesznek fekete pénteken, de a normális hangfalakat ritkán veszik be a "buliba". Bár az 1250B-t még el is tudom képzelni, hogy leakciózzák, mert sok helyen árulják, de ez akció nélkül is simán belefér a keretedbe (11-12k). A következő lépcső, ami megéri az árát, 36 ezerért a Microlab Solo 6C. A kettő között van még a Microlab B77, T&V Vertrag és Kürbis, de ezek erősen túlárazottak az 1250B-hez képest.(#40274) juliensorel:
"gamer/szines/vilagitos/fiatalos jellegu (fa gondolom dragabban kezdodik
)"Ezek alapján erős a gyanúm, hogy csak gagyi 2.1-eket nézegettél, mert a 2.0-k nagyrészt fadobozosak ebben a kategóriában, és a színes/világítós is ritka közöttük (vagy csak az én figyelmemet kerülték el, mert automatikusan átlapozom az ilyeneket
). Ami probléma lesz ennyiért, az a távirányító... épp most volt itt téma, fentebb olvashatod. 32-36 ezerért van normális. Egyébként, ha ágyból nézek filmet a monitoron, olyankor telefonról vezérlem a számítógépet, így a filmet is bármikor megállíthatom az ágyból, és a hangerőt is állíthatom. Ehhez persze ugyanarra a hálózatra kell csatlakoztatni a gépet és a telefont, de ha van otthon router, ez nem gond. Ha pedig nincs, 5 ezerért már lehet venni normálisat, és úgy elég hozzá egy 1250B, így megúszhatod 16 ezerből. -
Borzika
csendes tag
-
PuMbA
titán
-
bobalazs
nagyúr
Magyarázzátok el hogy miért van öngerjedés, bizonyos frekvenciáknál (hangtesztnél) egyre inkább erősödik ugyanaz a hang. Másképp nem tudom elmagyarázni.
-
Degeczi
nagyúr
Nincs, max használtan.
-
lordjancso
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
Ha a hangerő állítható telefonról ezért csak a ki-bekapcsolás a lényeges, azért fölösleges, h a hangszóró távvezérelhető legyen: elég egy kapcsolós konnektorba kötni (haladó verzióban távvezérlős konnektorba) bármilyen olcsó hangrendszert.
-
lordjancso
senior tag
Van egy kis kütyüm (rocki), amivel fel lehet okosítani bármilyen hangrendszert, így hálózati eszköz lesz belőle.
A terv az, hogy dlna-n keresztül streamelem a zenét a hangfalakra az asztali gépről.
Ezért lenne fontos a távirányító, mert nem akarok mindig felmászni a szekrény tetejére, hogy be tudjam kapcsolni a hangfalakat.
Solo 6C-t közvetlenül az asztali gépre tervezek kötni.
A fenti problémára ennél egy olcsóbb megoldásra gondoltam, tehát ez a ~30.000 forintos árkategória kicsit overkill lenne. Persze szívesen vennék 2 darab Solo 6C-t, de erre most nincs keret.
Más ötlet esetleg? -
bobalazs
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
Igen és nem. A belső hangkártyák hangkártyák. A stúdiós cuccok általában interfész néven futnak, az olcsóbb külső cuccok külső hangkártyák, ha van pl. miki bemenetük, DAC pedig ami csak digitalális-analóg átalakítást végez, ezek mindig külső eszközök. Persze vannak átfedések, érdekes elnevezések, de alapvetően erre a 4 csoportra bonhatóak.
Magic pl. Olcsó, jó hangja van. Valamivel drágábban mondjuk Spartan.
-
PuMbA
titán
-
AMDFan
addikt
Az én tapasztalataim ilyen mértékű különbséget nem mutattak. Mondjuk egy zajtalan DAC előfeltétele annak, hogy valaki egy belépő szintű aktív monitort vegyen, így igazából megveheti a Genius mellé is, maximum nem vesz hozzá másik hangfalat soha

(#40282) leigazoka91: grat
majd mesélj róla ha összehaverkodtatok 
-
leigazoka91
csendes tag
Sziasztok
Ma megjött az 305 - s jbl + vezérlő. Sok pakolgatas után egész jó mély hangja lett. Ami elsőre feltunt az a sokkal osszeszedettebb színpad, jobb felbontas. Sajnos a fő hallgatási zóna akusztikai szempontból nem a legjobb, de van állvány a másik szobához.
-
PuMbA
titán
-
AMDFan
addikt
Igen, hangkártyát. Alapvetően a DAC az a Digital to Analog Converter rövidítése, ami önmagában a DAC chipet jelenti, de a köznyelvben elterjedt a DAC kifejezés a külső hangkártyákra. De maga a DAC chip az csak egy része egy hangkártyának, legyen az alaplapi integrált, pci-os, USB-s, firewire-s, optikai, akármilyen.
-
Pityu.
nagyúr
A DAC most a hangkártyát jelentené?
Na most akkor milyen hangkártya ha esetleg később vennék,a creativ sound blastereket már leszólták,hogy nem olyan jó mint gondolnám csak neve van ,de olvastam asusok is vegyesek pedig néztem pár kártyát max 22EFt ért Asust is meg creativot is,én nem vagyok otthon a hangkártya témában csak már annyira leszólják az alaplapi kártyákat,hogy el gondolkodtam.Viszont a hangkártya topikban nem sok válasz van néztem pl ezt is de nem ismerem [link]
-
bobalazs
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
Nekem régebbi x-fi xtremegamer pci-os kártya emelte ki a hangokat. (109? dB ha mond valamit)
Egy szó mint száz, jó benne a jack erősítő, jobban kiemeli az integrálthoz képest, persze.Bánom hogy eladtam, kellett volna pci-os alaplapot szerezni valahonnan. Legolcsóbb upgrade lett volna hang technikában.
Adott egy xonar dgx, közel sem olyan jó, érezhető hogy jobban szól mint az integrált de nem sokkal.
Mélyekben hiányos. Nem mindegy hogy milyen hangkártyát használok.
Ez az én személyes véleményem. -
PuMbA
titán
Tapasztalatom alapján hangfalaknál is
Egy régi Videoton RA6363S erősítő és Akai hangfalaknál alaplapi hangkártyával nem volt dinamika nagy dinamikájú zenéknél. Rákötöttem egy 20k-s külső DAC-ot és máris lett erő a mélyekben, mintha a lábdobot rendesen megküldenék, nem csak megnyomják erőtlenül és emellett tisztább is lett a hangzás kicsit. Valamitől vannak ezek a dolgok. -
ULPIUS
őstag
Sziasztok,
Milyen hangfalat vegyek pc-hez?
Szempontok:
- 2.0 vagy 2.1 (inkabb 2.0)
- max. kb. 25k
- fa vagy fa hatasu, "komoly", letisztult design, tehat nem gamer/szines/vilagitos/fiatalos jellegu (fa gondolom dragabban kezdodik
)
- vezetek nelkuli taviranyito ; mivel nincs tv-m es az agybol monitoron nezunk filmeket, ez lenne az egyik legfontosabb szempont
-allithato mely es magas
Koszonom ha segitetek! -
XDModesty
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék hangfalat venni a PCmhez, főleg játékra illetve youtube-ra. Black friday akciókban bízom, sokat nem nagyon költenék rá (~20k). Van valakinek ötlete?
-
alphamooncam
őstag
Majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy az integrált és a dedikált hangkártya közötti különbséget az órajelgenerátor által diktált ütem adja. ( Jitter )
Nézzétek csak meg a legjobbnak ítélt, legdrágább DAC-okat.
Nem egynél felhívják a figyelmet arra, hogy ebben bizony "atomóra" van, arról nem is beszélve, hogy további lehetőséget biztosítanak külső, még pontosabb órajelgenerátor installálására.
Az hogy kinek mi és mikor fontos meg egyénfüggő, utóbb biztos jobbra cseréli a dobozokat is.
-
dzsi23
addikt
Távirányítós pl. az Edifier R1280T, bár ennek az ára már közelít a Solo 6C-hez (amihez szintén jár távirányító), de utóbbi sokszor akkora.
Amúgy mi lenne a forrás? Pl. ha telefonról megy a zene, akkor távirányító helyett a bluetooth is jó lehet, mert akkor telón is állítható a hangerő. -
Pityu.
nagyúr
Na lehet meg van a genius hangfal mellé az extrém basszus kiegészítő,találtam itthon egy philips shp 2500 fejhallgatót kb úgy dübörög mint a házimozi tette,majd néha ha rám jön a nagy basszus mánia felteszem

-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Konyhába/étkezőbe szeretnék egy 2.0-ás hangfalszettet vásárolni.
Főzéshez, társasjátékozáshoz lenne csak használva, hogy legyen egy kis "alapzaj".
Nagyon fontos, hogy távirányító legyen hozzá, mert egy szekrény tetején lenne.
Mit ajánlanátok?
Előre is köszi szépen! -
AMDFan
addikt
-
AMDFan
addikt
Hát ez részben szerintem egy hifis túlzás. Ha csak lejátszol zenét akkor bizonyos szint felett már csak esetleg másabban szól egy hangkártya mint jobban vagy szebben. És a különbség nem is a DAC chipben keresendő főleg, hanem a műveleti erősítőkben. Anno volt egy Prodigy HD2-es hangkártyám amin cserélhető műveleti erősítők voltak a füleserősítő részében. Azokkal érdekes volt játszani. Más hangkártya - más opamp. Szerintem inkább ide vezethető vissza a különbség. Két DAC chip kimenete nem igazán lehet nagyon más, azok standardizált módon kell hogy konvertáljanak digitálisról analógra. A körítés lehet más. De megmondom őszintén, egy 1250B alá én nem vennék semmi komolyat. Egy 30 ezres hangkártya közel sem fog akkorát dobni a hangzáson mintha eladná és venne 40-ért valami jobb 2.0-t. Fejhallgatónál más a helyzet, az sokkal kényesebb a forrásra.
-
Pityu.
nagyúr
-
thornadoj
aktív tag
a választ nem tudom. a kis geniusom most a konyhában van egy BT adapterre kötve, és a mélyen hallatszik a legjobban, h egy maszlag, ahhoz képest ami az x-fi hd-val volt. gondolom az analóg jel minősége ennyit számít. szóval az erősítő hiába hajtja meg a hanszórómotort, ha a mozgása esetlen, maszatolós.
-
PuMbA
titán
-
Pityu.
nagyúr
-
AMDFan
addikt
Ez azért kicsit fura. Ilyen változást két erősítő között lehet tapasztalni, ha az egyik kevésbé képes kontrollálni a mélyhangszórót, vagy ha fejhallgatóval használod a hangkártyádat, mert ott a hangkártya hatja meg a füles membránját. Egy hangkártya ugye alacsony jelszintet ad ki magából, és gyakorlatilag minden hangkártyának flat a frekimenete 20Hz-20Khz között, persze ha nincs effektezve vagy ekvalizálva. Ha EQ-zod a hangod akkor is előfordulhat ilyen természetesen.
-
Pityu.
nagyúr
-
thornadoj
aktív tag
-
PuMbA
titán
-
Pityu.
nagyúr
-
zuchy
őstag
-
Attila0
őstag
-
thornadoj
aktív tag
-
AMDFan
addikt
-
Bodz
nagyúr
Tesztelésre választhatok 2 hangfal közül. Behringer Studio 50USB (~55k/pár) és Behringer NEKKST K5 (~100k/pár). Nekem mindegy. Azért kérdezem, mert előbbi az ára miatt többeknek érdekes lehet, utóbbi pedig valószínűleg jobban szól. Melyik legyen?
-
fericske
addikt
Nem volt semmi baja a 6c-nek, simán elpasszoltam majdnem árában.
Elégedetlen voltam vele és kíváncsi voltam mit tud, és csak pislogtam maga a hangdoboz mit tud.
Nem hangerőn volt a lényeg az írásomban, bár lazán szól 2x akkorát torzítás nélkül, és teljesen "nagyfiúsan" tud szólni, másik ligában zenél jó erősítéssel.
Egy műszerész olcsón meg tudja ezt oldani, ha úgy van.
Viszont beépített erősítésnek van értelme, ha már olyan célzattal lett vásárolva.
Én nem értek az ilyen mókoláshoz, inkább eladtam. -
thornadoj
aktív tag
-
Pityu.
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
Minden PC-s hangszóró jobb lesz, ha erősítőre kötöd.
(amin nagyon nincs mit meglepődni, hiszen az erősítő önmagában drágább...)A 6C kimondottan a jobbak közé tartozik, pont az erősítő része is, valszeg egyedi hibáról lehetett szó, pl. a tápegység pufferkondijáról, mert magam is jártam már úgy épp egy Microlab típussal, h már gyárilag kifolyt, kapacitását vesztett kondival érkezett. Ez szerencsére egyszerűen, olcsón javítható.
-
Attila0
őstag
-
Pityu.
nagyúr
Én ezt tudom,de ugye hozzá szoktam a basszushoz míg volt házi mozim vagy a kis 10 wattos genius is ami 2.1 volt ugye ott se volt magas meg olyan részletesség.Egyébként értem amit írsz én is vagyok úgy más dologba,hogy mindig,hogy akkor úgy gondoltam és cselekedtem,most meg teljesen más,pl az is,hogy vannak dolgaim amivel elégedett vagyok és nem kéne másik,ugye régen meg ebből is abból is jobbnál is jobb....
#thornadoj
Fentebb írta valaki,hogy inkább erősítőre kötötte és sokkal jobb lett a solo 6c mint a gyári erősítővel
#Attila0
Semmit nem értettem félre azt írta a srác,hogy ő megcsinálta passzívra és erősítőre kötötte.
-
Attila0
őstag
-
thornadoj
aktív tag
-
AMDFan
addikt
Hallgass zenét, az 1250B-vel már el lehet kezdeni. Ne vedd sértésnek, de nem az fogja meghatározni egy hangrendszer minőségét, hogy remeg-e tőle az ablak vagy sem. Ha ez volna a cél, 2.1-et kellett volna venned. Amúgy hidd el, jól döntöttél az 1250B-vel, és ha van kedved fogadj meg egy tanácsot, és a bass potit vedd kicsit vissza rajta, és hallgass meg úgy pár zenét, hogy a finom részletekre figyelsz, nem arra, hogy rezeg az asztal meg az ablak. Sőt alapvetően kerülendő lenne, hogy az asztal rezegjen, ezért használnak stúdiókban is állványokat, amik elcsatolják a hangfalat a környezetétől, így nem adnak át "káros" rezonanciát a környezetüknek. De amúgy megértem hogy tetszik, én is anno imádtam, hogy remeg alattam a kanapé, de ma már nem ez az elsődleges. Hozzátesz az élményhez, de nem ez az elsődleges.
-
Pityu.
nagyúr
-
Pityu.
nagyúr
-
minek?:S
őstag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
őstag
-
Sonja
nagyúr
-
Attila0
őstag
-
scream
veterán
-
őstag
Üdv! Melyiket érdemesebb venni?
T&V Kürbis: 25k
T&V Kürbis BT: 30k
Edifier R1900 TII: 22k
T&V RatselÁltalános felhasználásra lenne.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
lezso6
HÁZIGAZDA
A modellek, nem ajánlások, csak példák, amiket itt használnak emberek. Pl Adam A7X-et én használok, de nem ajánlom senkinek, hallgassa meg és úgy döntsön.
Engem személy szerint nagyon zavar, ha hiányoznak a szubfrekik.
Az Adam 7" létére kb 50 Hz-ig megy le, mint egy 5". Sub így nélkül kínzás hallgatni, mert a legtöbb általam hallgatott számban hiányos vagy egyáltalán nincs mély. -
Attila0
őstag
-
Laby
őstag
-
duo
addikt
esetleg 80K körül prodipe pro5 v3. és még hozzá egy tascam US 2x2.
nincs hiányérzetem mélyek terén. elképesztő cucc. papíron nem is megy le addig min a kürbis pl. DE.
biztos hogy pl nem hallom a paimon and place2b -perfect host legalját de mégegyszer. nincs hiányérzetem.
és nem is akarok belemenni jobban mert ez a tascam is egy xonar u7-et váltott és ha elkap a gépszíj akkor prodipe pro8 lesz, aztán valamilyen line6 kártya vagy mittudomén. az asszony már erre is felvonta a szemöldökét. (oké a prodipe őt is lenyűgözte.) de a tascam... azt mondta h ott a gitárbemenet, akkor tanuljunk meg gitározni.(teljesen komolyan) de én nem akarok gitározni. én szovjet órákat akarok gyűjteni
szóval meg kell húzni férfiasan egy határt. különben nincs életed. -
lezso6
HÁZIGAZDA
Ja annyit azért hozzátennék, hogy van kiszállás, egy kategória felett egyszerűen már nem kapsz jobbat otthoni körülmények között. Valahogy ugye így vannak a kategóriák:
1. Genius 1250B (~12k)
2. T&V Vertrag / Kürbis (~25k)
3. Microlab Solo 6C (~35k)
4. budget stúdió (40-70k, de mélyhiányos)
5. alsókategóriás stúdió (~100-150k / pár)
6. középkategóriás stúdió (~2-300k / pár)Efelé nem igazán érdemes menni.
A budget stúdió nem ajánlott kategória, ha kell mély 60-70 Hz alatt, úgyhogy akkor már inkább a Microlab 6C. Meg ezek nem is igazán stúdió monitorok (pl Alesis Elevate 5, Presonus Eris E4.5), bár tény, hogy jobb hangjuk, mint a sima konzumer cuccoknak.
A belépő stúdiónál már választhatsz: vagy veszel egy jobb 5"-t (pl JBL LSR305), ami minőségre relatíve király, de szubfrekvencia terén nem nyerő, vagy egy olcsóbb 8"-t veszel (pl Mackie MR8, JBL LSR308, M-Audio BX8), ami mélyek terén kompromisszummentesnek tekinthető. Innentől már minimálisan figyelni kell az akusztikára.
A középkategóriás stúdió esetén már nagyon illene elmenni hallgatózni. Itt már jóféle 8"-okat is kaphatsz (pl M-Audio M3-8), vagy kifejezetten komoly 6-7"-t (pl Focal Alpha 65, Adam A7X), esetleg 5" + subwoofer (pl JBL LSR305 + LSR310s), de utóbbi ugye már akusztikailag kompromisszumos, ezért csak akkor ajánlott, ha tudod mit csinálsz.
Ettől felfelé már mindenképp stúdiót kell csinálnod a szobádból, tudatosan meg kell teremteni az akusztikai körülményeket, hogy jó legyen a hang. Szóval otthonra felejtős, kivéve ha őrült vagy, mint pl én.
-
fericske
addikt
Pár éve volt egy Solo 6c-ém, pár hónapig, fél évig.
Elég nagy doboz, ahhoz képest a hangja kicsi.
Dinamikátlan, kopogós mélyekkel, doboz hangzás. Hangerőben gyenge, hamar elkezd torzítani, nagyjából 70% körül.
Ez mind a beépített erősítő hibája, ami eléggé vacak.
Rákötöttem passzív hangfalként egy régi Aiwa erősítőre és szólt akkorát mint egy ágyú, ráadásul jó minőségben.
Telt, zengő mélyek, dinamikus, tiszta hangzás. Lehetett volna akár egy belépő szintű Mission hangszóró is, elhittem volna.
Maga a dobozolás és a hangszórói rendben vannak.
Nem vettem észre, hogy zörgött volna a konstrukció, miközben minden más, az ablakoktól kezdve zörgött a szobában.
Szóval a Solo 6c az akkor ér valamit, ha egy jobb erősítőt heggeszt hozzá az ember valamilyen formában, egyébként inkább a kis Genius.
Az jobban egyben van, úgy ahogy van. -
scream
veterán
Sziasztok!
Jelenlegi Genius 1250B-met szeretném leváltani kicsit komolyabbra.
PC-re lenne kötve, Presenter2 + kisDAC-al.
Amit néztem az vagy a
- Thonet&Vander Kürbis (nem a BT-s)
- Mackie CR3Melyik lenne a legjobb választás? Többnyire sorozat/film és zene (elektronikus műfajok).
Vagy van esetleg jobb ebben az árkategóriában? ~32-35e HUF
-
thornadoj
aktív tag
nem rossz a kürbis, lepipálja a kis geniust, de nem azért mert több a mélye (az 1250B is szépen kiemel), hanem mert érezhetően részletesebb a hangja és feszesebb a mélye.
akkora különbségek nem lesznek már, mint egy tejfölösdoboz és az 1250B között, szóval relatív hogy kinek mi, mit ér meg (hangminőségben). -
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Pityu.
nagyúr
-
Attila0
őstag
-
Pityu.
nagyúr
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Jobb, mint az 1250B vagy Kürbisnek. Persze a Solo 6C-nél egy 8" stúdió monitor mégjobb. Annál pedig egy jól beállított stúdió 2.1-nek vannak jobb mélyei. Dedikált mélyláda után nincs semmi, de ahogy mész felfelé a minőségben, annál nagyobb kihívás megfelelő akusztikát teremeteni hozzá.
-
Pityu.
nagyúr
Mert a solo 6c nek milyenek a mélyei?
#Attila0
Ma kicsit agyalgattam "igaz rossz napom volt" microlab solo 6c annyira dicsérik micsoda basszusa van mindent ráz,bár tesztet is olvastam róla de nem tartották nagy durranásnak.Ma találtam egy jó vételt de akkor genius vissza a boltba de ma zenét hallgattam igaz nem az ablakot rázta meg az egész szobát csak az asztalt a kis 1250b de elgondolkodtam,hogy bele menjek e a véget nem érő hangfal váltogatás körbe ,hogy ha jó van akkor még jobb kéne ha még jobb van akkor annál is jobb kéne... vagyonokat elköltve,vagy maradjak a kis geniusnál és maradja a szerényebb de nem olyan rossz basszus mellett,na meg gondolom minél többet hallgatom járódik is.Szóval a lényeg a sötét oldal csábítása a sok basszus vagy maradok a jedi oldalon

-
Attila0
őstag
-
dzsi23
addikt
"Van esetleg más alternatíva 10-20 ezer forintos kategóriában?"
Microlab B73 vagy B77 lehet alternatíva, de kb. ugyanaz a kategória, mint az 1250B. Viszont a B73 kicsit drágább, a B77 majdnem kétszer annyi, amennyit szvsz. nem ér.
"szeretem a hatásvadász mélyet"
Ez az, amit itt próbálunk kerülni, és lebeszélni róla az embereket. De ha neked nem kell tiszta hangzás, csak a mély, akkor mindegy, ha 2.1-et veszel... csak akkor feleslegesen néztél be ide.
Egy Solo 6C-t ajánlanék neked, de az már magasabb árkategória (36k)."a zene minőségi hallgatására nem ez az árkategória amit ajánlanátok"
De, minőségi zenehallgatásra ajánljuk a kategóriában az 1250B-t. Nyilván 30-50-100k-ért jobbat is kap az ember, de 10-20k-ért csak rosszabbak vannak (leszámítva a fent említetteket).
"higgyétek el (sajnos) totál bot fülem van"
Hidd el, te is hallanád a különbséget egy 1250B és egy szutyok 20k-s 2.1 között.

(#40212) MasterHUn:
90k-ért elég jó 2.0 rendszert lehet összerakni, de ennyiért már van 2.1 is, amikről jókat mondanak. De ha mindenképp 5.1 kell, és "leírhatatlan volt mennyire bejövős volt", akkor jó az.
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Elolvastam az ismertető cikket, de a sok ezer hozzászólásra azért nincs időm.

Olvastam, hogy a Genius SP-HF1250B 2.0-át ajánják sokan, és jókat is olvastam róla több helyen is.
Van esetleg más alternatíva 10-20 ezer forintos kategóriában?
Játékhoz (szeretem a hatásvadász mélyet), és zenehallgatásra lenne használva.Tudom, hogy a zene minőségi hallgatására nem ez az árkategória amit ajánlanátok, de higgyétek el (sajnos) totál bot fülem van, úgyhogy szerencsére nincs külön igényem a nagyon tiszta, és közel tökéletesen szóló hangrendszerre.
Bármilyen ötlet típust szívesen fogadok, és utána olvasnék jobban.
Köszönöm, Üdv,
Bence -
Degeczi
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
-
thornadoj
aktív tag
-
bobalazs
nagyúr
Csak úgy érdekességképpen, megmértem a Genius 1250B fogyasztását.
Bekapcsolt állapot, semmit sem játszik. : 2W
Hangerő fél állásban, filmnézés közben: 3W -
MasterHUn
senior tag
Sziasztok. 5.1 vásárlásán töröm a fejem egy ideje. Egy ismerősömnél volt szerencsém kipróbálni a Logitech z906.-ost ami egyszerűen leírhatatlan volt mennyire bejövős volt, szóval valami hasonszőrűt szeretnék venni vagy ha azt mondjátok a z906.-ost érdemes megvenni már rendelem is

Milyen hangkártyával rendelkezek?
-ASUS Z270G gaming lapon található "gyári" hangkártyát
Mire fogom használni?
- mindenre!
Mennyit szánsz rá?
-max 90.000
elvárás?
5.1
lehetőleg optikai bemenettel rendelkezzen.
Újat szeretnék venni!Ha valamit kihagytam volna elnézést!
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
MaXX81
tag
Ide írtam de utána rájöttem hogy itt aktuálisabb
Halo! Szemezgetek a Microlab Solo 7c hangfalakkal, talán karácsonyra meg is lepem magamat vele. A kérdés az lenne hogy miként szólna egy Asus Xonar U5-re kötve, ill. a mostani Sony MHC-RG60 hifihez képest lenne változás hangzásvilágilag (hangerő,minőség stb.) ?
-
newmoonlight
senior tag
-
bobalazs
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
Senki nem fogja ezt távolról megjósolni (eleve nem is egyformák a körülmények, a routerek térereje pl.), mindenesetre ennyire közel jó eséllyel bezavarhat a Geniusnak.
2.1 esetén annyiban más a helyzet, h ott a földön lévő dobozban van az elektronika, így általában kevésbé zavarérzékeny. -
Santi22
senior tag
Egy jó 1,5 évtizedig használtam én is és sokáig ki is tartottam a winamp mellett megszokásból meg szerettem is nagyon, de aztán, mivel ugye discontinued lett, végül mégis váltottam, mégpedig a foobar2000-re. Tudom ajánlani, ingyenes, tudja, amit tudnia kell, egyszerű, néhány havonta érkezik az új verzió, nem mellesleg az egykori winamp programozó, Peter Pawlowski fejleszti.
ON: Írjátok, hogy a 1250B-t zavarja a közeli wifis router. Mennyire közelről zavarja, mi az a távolság, ahol már nem? Csak mert saját részre tervezek egy ilyet, de nekem ittvan kb 30-40 centire a router a hangfalaktól és nem is nagyon tudom máshova tenni.
Jelenlegi hangfalam egy Logitech X-210 2.1, akit eddig semmi nem zavart, csak a SonyEricsson C510 ősmobilom, a router vagy az okostelefonok közelségével viszont nem volt baja. Ezt váltaná majd a Genius.
Routerem: TP-Link WR1043ND -
lezso6
HÁZIGAZDA
-
PuMbA
titán
-
alphamooncam
őstag
Háááát?! Attól függ mit akarsz.
Alap dolog, hogy lehetőleg nem nyúlunk bele lejátszási folyamatba, csak ha feltétlenül szükséges, mert ezzel "eltorzítjuk" a zenét, nem azt fogjuk, és úgy hallani, ahogy azt az alkotója megteremtette.
Ha problémáid vannak a lejátszás minőségével, úgy egyaránt fontos a hw.-s lánc, a forrás minősége ( lehetőleg veszteségmentes legyen, klasszikusan WAV és Flac ), és az akusztika.
Szerintem.
-
Pityu.
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
40300 - 40201
68447 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Gaming notebook topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Futás, futópályák
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Könyvajánló
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 250GB I 14" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R5 5 2600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)"
). Ami probléma lesz ennyiért, az a távirányító... épp most volt itt téma, fentebb olvashatod. 32-36 ezerért van normális. Egyébként, ha ágyból nézek filmet a monitoron, olyankor telefonról vezérlem a számítógépet, így a filmet is bármikor megállíthatom az ágyból, és a hangerőt is állíthatom. Ehhez persze ugyanarra a hálózatra kell csatlakoztatni a gépet és a telefont, de ha van otthon router, ez nem gond. Ha pedig nincs, 5 ezerért már lehet venni normálisat, és úgy elég hozzá egy 1250B, így megúszhatod 16 ezerből.

majd mesélj róla ha összehaverkodtatok
, határait. nem tudom jobban meghatározni.
én az ilyen leírásokban nem vagyok jó...