Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31901) TomiLi


TomiLi
addikt

Sziasztok!

Vettem egy TP-Link Extendert, jól is működik, sikerült összekapcsolnom a szintén TP-Link router-rel.
Viszont nem tudok belépni a beállítás oldalra (www.tplinkextender.net), mert ez a kép fogad, a bejelentkező oldal helyett (felhaszáló név/jelszó)

Nagy nehezen találtam egy leírást, de nem klappol:

If the above screen does not prompt, it means that your web-browser has been set to a proxy. Go to Tools menu>Internet Options>Connections>LAN Settings, in the screen that appears, cancel the Using Proxy checkbox, and click OK to finish it.

Nekem nincs ilyen beállítási lehetőségem (win8/explorer10)

Tud valaki segíteni?

Köszi, üdv: Tamás

Bogyóka

(#31902) Vasinger! válasza kali (#31900) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Miért feleződne? Jelenleg úgy van most, hogy kábellel van elvezetve a ház másik felébe egy routerbe a net, ami wifis switchként működik, kábelen simán átjön 100 Megabit. (Router portjai csak 100-at bírnak)

(#31903) kali válasza Vasinger! (#31902) üzenetére


kali
legenda

a jelismétlés miatt feleződik a sebesség.
kábelen ilyen probléma nincs, de te azt írtad korábban, hogy ap, vagy ap módban módban működő wifi router segítségével továbbítanád a jelet, úgy pedig adott a dolog.
amennyiben kábelen viszed át a netet, és azt úgy kapja meg az eszköz, wifi útján pedig csak "szórnia" kell, úgy marad a teljes kapott sebesség, a többi már csak a beállítások, ellenoldali eszközök és környezeti tényezők függvénye.

(#31904) Vasinger! válasza kali (#31903) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Ezek szerint lehet rosszul fogalmaztam, leírom még egyszer.

Bejön az internet Coaxon a szolgáltatós routerbe, onnan senki sem netezne, csak az AP-ből. Az AP és a router a következőképpen lenne összekötve. A router Gigabites portja lenne beledugva az AP gigabites Internet portjába egy CAT 5E kábellel és az AP/Wifis rotuer ami jobb, onnan az szórná a netet. Mindkettő eszköz ugyanott lenne, tehát a ház másik felébe kéne áttolnia az internetet, ne kelljen kábelezéssel szórakozni.

Akkor erre már így tudnál ajánlani eszközt?

[ Szerkesztve ]

(#31905) gkozak


gkozak
tag

Sziasztok!

Kérlek segítsetek a beállításokban. A szomszédommal közösen használjuk a netet, és mindkettőnknek van wifi routere. Jelenleg a laptop beépített vezeték nélküli hálókártyáján keresztül kapcsolódok a szomszéd wifi routere által megosztott internetéhez. Sajnos így elég gyenge az internet, valószínűleg a laptop a gyenge láncszem. Kérdésem: ha az én TP-Link 1043ND típusú wifi routeremet hozzákötöm a (mondjuk az is kérdés melyik csatlakozáson (WAN vagy a számozottak) keresztül kéne) laptophoz, akkor milyen beállítások szükségesek ahhoz, hogy csatlakozzon a másik wifi routerhez.

Kérlek Titeket, hogy nagyon szájbarágósan, a lehető legkevesebb tudást és hozzáértést feltételezve próbáljátok elmagyarázni.

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Gábor

(#31906) #33253120 válasza Vasinger! (#31904) üzenetére


#33253120
törölt tag

(#31907) Citroware


Citroware
addikt

Pár hónapja kezdődött egy nagyon fura probléma: 10Mbites netem van, és ha maximális, vagy ahhoz közeli sebességgel töltök le, akkor megszakad fél percekre. Eközben talán az IP címem is megváltozik, mert hirtelen elfelejti az oldal, hogy be voltam jelentkezve. Na szóval minél közelebb vagyok ehhez a szolgáltató által megadott max letöltési sebességhez, annál gyakrabban szakad meg, maxon gyakorlatilag fél percenként megszakad fél percre. Ezt leginkább akkor észlelem, ha torrenten töltök valamit, de ha beállítok egy letöltési felső korlátot sokkal kevesebbre, akkor nem nagyon szakad meg. Csak hát lassabban tölt...
Általában csak torrentezéskor szakad meg, de arra lettem figyelmes, hogy ha leviszem a felső korlátot annyira, amitől nem szokott megszakadni, és mellette még csinálok valamit, mint pl Youtube videó nézés, akkor szintén mintha gyakrabbak szakadna meg, szóval nem biztos, hogy a torrentezésben van a probléma. Hónapok óta ez a helyzet, előtte semmi ilyen gond nem volt. Gondolkodtam, hogy a szolgáltatónál van-e a gond, vagy a router szar, esetleg a modem... vagy netán valami szoftveres probléma.
Valaki tudna ebben segíteni nekem?

[ Szerkesztve ]

(#31908) Vasinger! válasza #33253120 (#31906) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Köszi, ez valóban nem néz ki rossznak.

AP-nek mit ajánlanál? Gigaethernet porttal rendelkező kéne, ha lehet.

(#31909) Gubek-Einste válasza Citroware (#31907) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Jó lenne tudni néhány lényeges dolgot:
Milyen szolgáltató?
Milyen technológiás netelérés (xDSL, kábel, optika, mikro)?
Milyen a szolgáltatói eszköz?
Milyen router?
Kábelt vagy wifit használsz?
Közvetlenül a szolgáltatói eszközből is ez van?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#31910) gkozak válasza gkozak (#31905) üzenetére


gkozak
tag

Sziasztok!

Erre [31905] esetleg valaki tudna választ adni?

Előre is köszönöm, :R

G.

[ Szerkesztve ]

(#31911) sebijani1982


sebijani1982
senior tag

Üdv!

Szeretném ha megerősítenétek, vagy cáfolnátok egy kérdésben:
Szóval van egy wifi router (RP-SMA csatlakozós), amiből egy antenna hosszabbító-kábel jön annak a végén egy doboz antennával. Nekem ezen a helyen mindenképpen szükségem van erre, de felmerült, hogy tovább kellene vinni az épületen belül a hálózatot. Ha egy RP-SMA antenna "T" elosztóval tovább viszem egy hosszabbító-kábellel, akkor az nem fog rontani a helyzeten, és az új kábel végére helyezett antenna is megfelelően fogja elküldeni az adatokat a routernek, maximum úgy érzékeli, mintha többen csatlakoznának egy antennára.

A válaszokat előre is köszönöm!

"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."

(#31912) krealon válasza sebijani1982 (#31911) üzenetére


krealon
Topikgazda

"Ha egy RP-SMA antenna "T" elosztóval tovább viszem egy hosszabbító-kábellel, akkor az nem fog rontani a helyzeten,"

Mivel a T csatlakozo impedancia illesztest nem vegez, igy az elosztasi pont minden iranyba reflexiokat fog okozni, igy valoszuleg nagymertekben le fog romlani a vetel, sot valoszinuleg semmifele ertelmes adas-vetel sem fog osszejonni, csupan zaj generatorra alakul at a rendszer.

(#31913) sebijani1982 válasza krealon (#31912) üzenetére


sebijani1982
senior tag

Köszönöm a választ.

Akkor amit ennél a boltnál írnak az nem teljesül?
"RP-SMA - 2xRP-SMA T-elosztó adapter WiFi hálózatokhoz. Ezzel az adapterrel 2db antennát köthet RP-SMA csatlakozóval rendelkező hálózati eszközélre, mellyel növelheti a vezeték nélküli hálózat lefedettségi területét."
itt találtam

[ Szerkesztve ]

"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."

(#31914) And válasza sebijani1982 (#31913) üzenetére


And
veterán

Sajnos attól, hogy odaírják, hogy ezzel két antennát köthetsz a wifi-eszközödre, még nem lesz igaz. Fizikailag ugyan össze tudod csatlakoztatni, de mint említették, ez nem igazán járható út. Egyetlen antenna a működési frekvenciasávján közelítőleg egy konkrét valós impedanciát képvisel, ami a rádiótechnikában és a wifi esetén is 50Ω körüli érték. Ha két antennát egy ilyen T-elágazóval közösítesz, akkor gyakorlatilag párhuzamosan kapcsolod az antennákat, tehát a helyes illesztés elvész, az SWR megnő. Amúgy ha az illesztés meg is lenne, mint mondjuk a közönséges TV-splitterek esetén, akkor is számolni kellene a teljesítmény feleződésével, hiszen az egy antennára szánt teljesítményt kétfelé kellene osztani, illetve a vételkor generált antennajel (szintén teljesítmény) is megsínylené a dolgot. Ilyesmit (külön területek ellátását) wifi-n sem szokás így megoldani, hanem inkább két külön AP-vel.

(#31915) sebijani1982 válasza And (#31914) üzenetére


sebijani1982
senior tag

Köszi Neked is!

"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."

(#31916) And válasza sebijani1982 (#31915) üzenetére


And
veterán

(Egyébként bármennyire igénytelen megoldás ez műszakilag, bizonyos körülmények között akár működhet is :U. Ha például igen vastag belső falak / födémek vannak a házban, amelyek annyira árnyékolnak, hogy már 1-2 fallal odébb is használhatatlan a router / AP jele. Nos, ha egy ilyen házban 'kettéosztjuk' a jelet egy ehhez hasonló vacakkal, majd az egyik ágat kábellel odavezetjük egy antennához a falakon túl /persze a másik ágra is teszünk egy helyi antennát/, akkor annak ellenére, hogy illesztetlen lesz a rendszer, meg oda-vissza gyengül a két antenna jele, még mindig nagyobb térerőt kaphatunk azon a bizonyos 1-2 falon túl is. Ennek az lehet a magyarázata, hogy bár az antennáink képessége is leromlik, ez még mindig jóval kisebb jelveszteséget okoz, mint a fal és/vagy födém esetleg óriási csillapítása. Ennek ellenére nem biztatnék erre a megoldásra senkit, mert valóban inkorrekt módszer, és szélsőséges esetben - nagyobb teljesítmények esetén, ami egy SOHO-eszköznél szerencsére nem jön szóba - akár a wifi-eszköz károsodásával is járhat.)

(#31917) mezis válasza gkozak (#31905) üzenetére


mezis
nagyúr

LAN-hoz (számozott) és repeater üzemmódot állíts be (ha van olyan neki....).

mezis

(#31918) santiago7


santiago7
csendes tag

Sziasztok tudnátok esetleg segíteni?
Az egyik pillanatról a másikra történt ez a otthoni hálózatommal, vettem új routert ez sem megoldotta meg a problémát ahogy a régi router restartja sem próbáltam másik géppel is azzal sem sikerül a wifi hálózat megy, de nem lehet csatlakozni, ebben kérném segítségetek.
Előre is köszönöm.
(Router nélkül müködik az internet.. :((( )

[link]

(#31919) #33253120 válasza Vasinger! (#31908) üzenetére


#33253120
törölt tag

Passzolok, én csak ötletadó vagyok, AP-hoz nem értek.
Viszont ilyesmit üzemeltek be általunk épített erősáramú hálózatra. Korrektül működik.

(#31920) mezis válasza santiago7 (#31918) üzenetére


mezis
nagyúr

Ha WiFi kapcsolattal próbálod csak és UTP-vel nem, akkor először is InSSIDer-r a PC-kre.

mezis

(#31921) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Valaki nem tudna mondani egy N-es 300-as Wifivel rendelkező AP/Router-t, ami nagy hatótávolsággal szórja a Wifit? 15 méteres sugárban közel 100%-ban tolja el a jelet. Akár lehet irányított antennával is.

Vagy esetleg egy sima Wifi-s routert vegyek és ahhoz vegyek valami erős antennát ami átlövi a ház tulsó felébe a netet?

T_chris:

Köszi, ezen még kicsit gondolkozok, de nem rossz ötlet.

(#31922) santiago7 válasza mezis (#31920) üzenetére


santiago7
csendes tag

UTP-vel próbálom PC-n de úgy dobja ki ezt a gép.

(#31923) gkozak válasza mezis (#31917) üzenetére


gkozak
tag

Szia! A másik router egy Tp-link wr340gd, ami csatlakozik a modemhez a szomszédnál.

Láttam rajta enable bridge beállítási lehetőséget, de repeater funkciót sehol sem találtam.

Az én routeremet beállítottam 192.168.1.2-es IP címre. Reseteltem, de utána beállítottam a szükséges ssid és jelszó beállításokat. Egyébként előfordulhat, hogy a laptoppal és a wifi routerrel is ugyanezt a jelerősséget kapjak?

Köszi előre is.

(#31924) mezis válasza santiago7 (#31922) üzenetére


mezis
nagyúr

Az a "restart" csak egyszerű kikapcs/bekapcs volt, vagy a 10 mp-es reset ?

mezis

(#31925) santiago7 válasza mezis (#31924) üzenetére


santiago7
csendes tag

Hát volt hogy egész éjszakára kihúztam az áramból mindent..
De a hátulján vagy egy kis gomb amit tűvel lehet benyomni és azt is megtettem de most még a router belső oldalát sem érem el, hálókártya reinstall volt

(#31926) mezis válasza santiago7 (#31925) üzenetére


mezis
nagyúr

És a reset után beállítottad a WAN kapcsolat paramétereit ? (Dynamic, PPPoE,....)

mezis

(#31927) santiago7 válasza mezis (#31926) üzenetére


santiago7
csendes tag

Nem mivel nem tudok belépni 192.168.1.1-be..

(#31928) mezis válasza santiago7 (#31927) üzenetére


mezis
nagyúr

Routered típusa alapján keresd meg, mi a LAN gyári IP címe, Login Name, Password.
(tippek az IP-re: 192.168.1.254 vagy 192.168.0.1)

mezis

(#31929) santiago7 válasza mezis (#31928) üzenetére


santiago7
csendes tag

Tudom hogy mi az 192.168.1.1 és admin jelszó pedig admin de beírom a böngészőbe ahol eddig jó volt és nem nyitja meg..

(#31930) mezis válasza santiago7 (#31929) üzenetére


mezis
nagyúr

Lehet, hogy a router gyári beállításban DHCP=Off ? (Adj fix IP címet a PC-dnek, pl 192.168.1.111)

mezis

(#31931) santiago7 válasza mezis (#31930) üzenetére


santiago7
csendes tag

Most valamit csináltam és működik jó kérdés mit..

KÉP

(#31932) santiago7 válasza santiago7 (#31931) üzenetére


santiago7
csendes tag

Letiltom v6-os IP-t majd a windows még mindig azt jelezte nincs kapcsolat megpróbáltam belépni router belső oldalba beengedett..és ott DHCP=ON + Dynamic IP (bár UPC-m van..) és most megy hálókártyán nem írtam be saját IP-t

(#31933) McSzaby


McSzaby
őstag

Sziasztok,

Vettem egy új laptopot, amiben folyamatosan ingadozik a wifi sebessége, sávszélessége. Sajnos 52 mbps körül mozog a sávszélessége és ezért kb. csak 2-4 mega között tudok másolni. Tudtok valami megoldást, amivel maximumra emelhetem a sebességét. Amikor Lan Speed Testtel megküldtem, akkor értelmes értékeket mutatott, de csak ott. Sehogy máshogy nem tudtam kihúzni belőle 72 mbps-nél többet... Gondolom az energiatakarékosság az oka.

[ Szerkesztve ]

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#31934) kali válasza McSzaby (#31933) üzenetére


kali
legenda

szia,

milyen típusú a wifi modul és a router?
érdemes kipróbálni a wifi kapcsolatot más/miden csatornán.

[ Szerkesztve ]

(#31935) McSzaby válasza kali (#31934) üzenetére


McSzaby
őstag

Broadcom wifi adapter és a router tökéletes állapotban van. A valamiért linux és win alatt is folyamatosan fel-le ugrál a beépített adapterem sebessége.. :F Érdekes, már bármit csinálok, nem megy 72 mbps fölé..

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#31936) kali válasza McSzaby (#31935) üzenetére


kali
legenda

pontos típus nélkül nem nagyon lehet többet segíteni, mivel nem tudni, hogy milyen sebességet tud maximum.
az illesztés és a beállítás legyen megfelelő, és ha a csatorna is rendben van - a környezetnek megfelelően -, akkor elvileg nem lehet gond.
okozhatja még a hibát, hogy nincs rendesen rányomva az antenna a wifi modulra, legalábbis találkoztam már ilyen (dell) notival, gyárilag így kerül a tulajdonoshoz, de ez ugye elég szélsőséges eset.

[ Szerkesztve ]

(#31937) McSzaby válasza kali (#31936) üzenetére


McSzaby
őstag

Szia,

Pontos típusa: Broadcom BCM4313. Elég olcsó kis ratyiság ahogy nézem. :F [link]

Nem értem miért váltogatja a sebességét, ez furcsa számomra. Miért nem marad meg egy sebességen...

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#31938) TAKÍÍ


TAKÍÍ
tag

Megpróbálok tömör lenni:

Adva van 2 db régi gép meg egy Laptop. Régen mindegyik simán kábellal volt Routerhoz kötve. Router tönkre ment vettünk Új TP Link Wifis routert és lett wifi. Rájöttünk a laptopn van Wifi. Örültünk, de a wifi sajnos nem mindig jó . Néha megszakad azt újra vissza jön. pici a lakás 60 négyzet méter és a boltos szerint simán elég lesz ide ez , De nem. Az én szobámba még jó de a mellettem lévőben nem. A gond, hogy a lakás két legtávolabbi pontja ez tulajdonképpen, aminek az egyik végén a router majd betonfal, majd 1 méter széles beépített szekrény és végül a laptop. Ja ez kb olyan 10--15 méret távolság lehet.
Aztán most jött a nagy ötletem vegyünk valami Repeatert.

Valami ilyesmire gondoltam: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=989931

A szobában úgyis ott fekszik parlagon az utp net kábel.. Gondoltam egyik végét be kötöm a routerba és a másikat ebbe a kis eszközbe és voálá lett net a szobában. Az egyedüli ami nem tetszik az a horribilis ár: több mint kétszerese az eredeti Routernak. :W :O .Úgy hogy ez bukó
láttam még más "extendereket" de azok is 10 ezrek. Hát akkor már egyszerűbb lenne még egy ilyen routert venni a szobába és a probléma megoldva. (csak be lehet kötni a hálózatba)

Más ötlet USB adapter. Na ez az ami nem kéne mert tudtommal ez egyben egy "vevő egység is". Na de nekem van már ugye a Laptopba egy "beépített wifi vevőegységem" . Tehát egy ilyet venni 4-5000 ért megint fölöslegesnek találom. DE

És itt jött az én nagy ötletem(ami valszeg nem nagy ötlet max a spanyolviaszt találom fel): az "USb s antenna". Kéne egy olyan kütyü aminek az egyik vége USb s a másik végére meg antennát rakhatok. és ne legyen benne vevőegység. a cél az lenne Usb be bedugom és rácsatlakozna a belső wifi egységre. A végén pedig az antenna erősítené a jelet.

Az elv az lenne ha nem tudok venni erősebb Routert és nem éri meg venni extendert meg Repeateret.
Akkora a belső wifi "wifis jelfogó képességét" javítsam egy picit a a Laptopnak egy antennával..
Ez csak nem lenne olyan drága, hiszen a vevő egységet kihagynám belőle. Túl nagy antenna se kéne hozzá..Ráadásula net 2-3 méterrel arrébb már totál jó. Szerintem csak lenne értelme annak az antennának.

Létezik ilyen??? Van értelme???

[ Szerkesztve ]

(#31939) dancsuri


dancsuri
veterán

szevasztok ezzel a wifi erositessel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

költekezz, hogy más is költekezhessen!

(#31940) krealon válasza TAKÍÍ (#31938) üzenetére


krealon
Topikgazda

A leggazdasagosabb egy olcso WiFi routert kabelen csatlakoztatni a "fo" routerhez, AP / switch uzemmodban, ha mar egyszer a kabel adott.

(#31941) parkasz


parkasz
senior tag

Sziasztok!

Az alábbi bajom lenne egy router laptop viszonylatban.
Ezt a hibaüzenetet kapom a laptopn időnként: a vezeték nélküli hálózeti kapcsolat 2 nem rendelkezik érvényes ip konfigurációval
Amit nem értek, hogy ugyanabban az időben 2 másik laptop gond nélkül csatlakozik a routerhez.
Mi lehet a baj? Wifi kártya halt be? A drivere? Esetleg a Windows?
Előre is köszi a segítséget!

(#31942) mezis válasza parkasz (#31941) üzenetére


mezis
nagyúr

TAKÍÍ-nak is: InSSIDer ?

mezis

(#31943) dethroner


dethroner
veterán

Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem.
Az otthoni hálózatban routerre dróton asztali gép és wifin egy laptop osztozik. Mostanában néha a laptopon egyik böngésző sem tud semmit betölteni. A másik gépen gond nélkül van hálózat, sőt a laptop látja az asztali gép megosztott mappáit, és a laptop pingeléskor látja a routert is. Csak a böngészők nem mennek, is, ff, és chrome is egyszerre döglik meg. Ilyen esetben csak a laptop újraindítása segít. Mit lehetne ezzel csinálni?

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#31944) CrAck69


CrAck69
senior tag

Hali srácok, szeretném a gépem áthelyezni.
És nem szeretnék kábelekkel bajlódni.
Ezért kell vennem valamit amivel tudok a netre kapcsolódni.
Mit ajánlotok inkább? USB-s vagy PCI-ost?
És azokból milyet?
Hamarosan szeretnék venni majd egy routert is
egy TL-WDR4300-at és ahhoz kellene valami jó de nem túl drága :)
Köszi előre is. :R

Egyszer fenn....

(#31945) proradeon válasza CrAck69 (#31944) üzenetére


proradeon
őstag

Szia!

Ez attól függ, hogy hány falon keresztül szeretnéd elérni a WiFi hálózatot.
Amennyiben max. 1-2 db átlagos falon keresztül, akkor az alábbi modellek ajánlottak:
TP-Link TL-WDN3200 (max. 300 Mbit/s-os linksebesség)
Asus USB-N53 (max. 300 Mbit/s-os linksebesség)
Esetleg: Asus USB-N66 (max. 450 Mbit/s-os linksebesség)

Ha több falról van szó, akkor már inkább egy PCI-express-es 3 antennás kártya az ajánlott: TP-Link TL-WDN4800 (max. 450 Mbit/s-os linksebesség)

Viszont egyik esetben sem garantált, hogy megfelelő jelerősség lesz. Ez függ a helyi viszonyoktól, router és kliens közti falak számától, közelben lévő többi AP számától... stb.

:R

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#31946) CrAck69 válasza proradeon (#31945) üzenetére


CrAck69
senior tag

Tehát akkor elég egy USB-s eszköz?
A gép Max 2 falra lenne.
nem lesz nagyobb a pingem általa?
Köszi a választ

Egyszer fenn....

(#31947) proradeon válasza CrAck69 (#31946) üzenetére


proradeon
őstag

Nem tudom biztosra mondani, hogy elég az USB-s eszköz, mivel mint írtam, ez sok mindentől függ. Ha 5 GHz-es kapcsolatot fogsz használni 2 falon keresztül, akkor mindenképp csak az említett PCI-E foglalatos kártyát ajánlom. 2.4 GHz-es kapcsolat esetén elég lehet bármely említett USB-s eszköz. (Nekem egy régebbi 2.4 GHz-es, külső antenna nélküli USB stick modellel 2 db 10 cm-es falon keresztül, és 10 méteres távolságból 2-3-as jelerősségem volt.)

Ping szempontjából nincs különbség az említett modellek között.

Én a helyedben (a 2 fal miatt) biztosra mennék, és ha van PCI-E foglalatod, akkor a PCI-E kártyát választanám. :K

:R

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#31948) mezis válasza CrAck69 (#31944) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

Az USB-s eszközökkel könnyebb optimális helyet keresni az antennának. A PC háza általában erősen árnyékol, egyetlen antenna hosszabbító kábel majdnem annyiba kerülhet mint egy USB-s WiFi eszköz.

mezis

(#31949) czgabi76


czgabi76
tag

http://www.wireless-bolt.hu/9478ntipus/9659-n-dugo-n-dugo-toldo

Egy ilyen toldónak mekkora a vesztesége?

A felhasználó nevem csak kitaláció!

(#31950) Agostino


Agostino
addikt

üdv

az teljesen jó vagy azért cinkes, hogy egy tp-link wr642g 62mbit-es nagyjából 17-et tud csak átlőni? hálón fullos a sebesség de wifin nem annyira erős. esetleg milyet vegyek megbízhatót, hogy bírja a tempót vezetéknélkül

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.