Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Windows XP kérdések és válaszok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1003) Adrian Mole


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

Bocsi, lehet, hogy hosszú lesz, illetve irányítsatok át másik topicba, ha nem idevaló.
Szóval. Lassú a gépem, főleg a bootolásnál (konfig az adatoknál, esetleg a logoutban, XP Pro SP2). Kitt kb 10-szer fut, aztán hosszú gondolkozás, bejelentkezés, majd ezután jön a még lassabb indulás, kb 5 perc alatt áll fel készre a rendszer (minden betöltődik, használható). A vicc az, hogy a processzor nincs leterhelve (feladatkezelő szerint), memóriából bőven van, a vinyó viszont kerreg, és nagyon lassan áll fel minden. A rendszervinyó a Windows szerint SATA2 sebességen megy, a teszt szerint burst érték 192,2, a sustained 76,4 mbps, tehát aránylag rendben van, mégis nagyon sokat kerreg. Hálózati beállításoknál meg van adva ip cím, egyebek, routeren keresztül lógok a net felé, és az nem is oszt dhcp-t.
Malware elvileg nincs (ad-aware és avg anti-spyware szerint - csökkentett módban és normál módban is). A hijackthis szerint (nekem) egy nem beazonosítható dolog van, valami x10 device network, amit viszont nem tudok törölni, de gyanum szerint ezt a Pinnacle Media Center rakta fel magának (a legbonyásabb MC, amit életemben láttam).
A történethez tartozik, hogy volt egy trójai fertőzés (Trojan Horse.LOP), amit remélem, sikeresen nyírtam ki (AVG normál és csökkentett módban sem jelez). Ezzel együtt egy normál user bejelentkezésekor hiányol egy dll-t (amiben anno a trójai volt és töröltem - nem rendszerkomponens volt!). Ami a fura, hogy nem találom a hivatkozást erre a dll-re semmiben (registry, ini fileok, stb). Rendszergazdaként belépve nincs hiánya (?). A trojan fertőzés egyébként újra és újra előjött (víruskereső megfogta), amíg le nem tiltottam a rendszervisszaállítást, azóta csöndben van. AVG három ''change'' dolgot jelez: ntoskrnl.exe, user32.dll és a partíciós tábla, utóbbi kivételével a windows ''kínai'' könyvtárai között böngészve arra jutottam, hogy windowsupdate frissíthette őket.
Szóval itt tartok, és nem szeretném újratelepíteni a teljes rendszert. Valakinek van valami ötlete?

42

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.