Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Windows XP kérdések és válaszok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1301) misx válasza gergo84 (#1299) üzenetére


misx
senior tag

Ez egy SP2 integrated. Viszont az lehet, hogy a frissítés közbeszól. És annak lehet köze hozzá, hogy geniune törés is van, hogy a frissítés menjen? De az is igaz, hogy a frissítéseket utólag kézi módon is fel lehet rakni, lehet, ezt teszem.

(#1302) ssolitude válasza misx (#1301) üzenetére


ssolitude
őstag

Gondoltam, hogy nem legális:) Az Installer frissítéséhez be kell azonosítani az Xp-t.
Az sem kizárt, hogy a törés szól bele.

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#1303) misx válasza ssolitude (#1302) üzenetére


misx
senior tag

Lehet benne vmi, úgyanis egy ms-os leírá alapján megnéztem az msi.dll-t és az v2-es (2345 alverzió asszem), míg az msiexec.exe v1-es!!! Tehát nem egyezik. Hmm, az szopacs lenne, ha anno szépen fölment a frissítés, mostmeg csak részben. Pedig műxik a törés, mert frissít. Persze akkor nagyobb szopacs, ha a legfrissebbek kellenek a programhoz (egyébként a 3.1 installer frissítést a tdu lemeze tartalmazza).

(#1304) Korcsii válasza misx (#1303) üzenetére


Korcsii
őstag

khm a fórum alapelvei és a törés....

könyörgöm legalább az oprendszer legyen tiszta

(#1305) ssolitude válasza misx (#1303) üzenetére


ssolitude
őstag

Ne használd a genuin-t. Felesleges.És persze az alapelvek is, nna.

[Szerkesztve]

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#1306) Padisha válasza kraftxld (#1291) üzenetére


Padisha
tag

lusrmgr.msc ezzel a paranccsal kitöröltem mindent, márcsak a nevem, rendszergazda és vendég fiók van, de még így se jó :(

Még vmi tipp esetleg :F

(#1307) misx válasza ssolitude (#1305) üzenetére


misx
senior tag

Jó jó igazatok van. :) Egyékbént csak ezt a két progi csinálta (más nem, és a többi is ezt használja elvileg), úgyhogy sztem valóban hibásak a fájlok. Azért köszi. ÉS elnézést a warezért.

(#1308) BemAnyó válasza Interceptor (#1277) üzenetére


BemAnyó
senior tag

:R


[Szerkesztve]

(#1309) kraftxld válasza Padisha (#1306) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Újraindítás után is?

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1310) Májsztró


Májsztró
addikt

Hi ! Hogy lehet beállítani Xp-be egy progit , hogy XP induláskor magától induljon ?

(#1311) hruodnand válasza Májsztró (#1310) üzenetére


hruodnand
senior tag

Ütemezett feladatok-ban például. Start-->Minden Program-->Kellékek-->Rendszereszközök. Ha jól tudom, akkor ez az elérése. Most éppen Vista alatt vagyok. :U

(#1312) misx


misx
senior tag

Huhh, letöltöttem a LP demót még1x és felment hiba nélkül!!! Viszont hogy mitől sérülhetett meg a fájl az rejtély. A TDU-t meg inkább megveszem eredetiben (legalább online módban is játszhatok). :)

(#1313) Májsztró válasza hruodnand (#1311) üzenetére


Májsztró
addikt

jaja , XP-be is ott van ! Köszi ! :R

(#1314) paramparya


paramparya
őstag

Az mitől lehet, hogy megosztott netnél, bizonyos dolgok együttállásánál (egyikünk bal lábon áll, a fal felé néz, és... :) ) a megosztó gép újraindul.

A lényeg:
először azt hittem (persze lehet, hogy valamilyen szinten benne van a dologban), hogy az audigy driverről kx driverre cserétől lett a dolog: feltelepítettem ugye a drivert, és utána elkezdett újraindulgatni a gép. Anyáztam sokat, drivercleanerrel leszedtem a maradékait is a creative drivernek, amik fent maradtak ( :B ), és mintha megoldódott vna. Aztán megint újraindulgatás... Lassan észrevettük, hogy sokszor akkor történik, amikor a másik gépen elindul a thebat!, vagy/és live messenger. A thebat! -et többet elindítva pár hétig nem jött elő, ma megint, de most a live messengertől.

Azért gondolhatom, hogy általános windows-para lehet, mert januárban, egy másik albiban a megosztó gép még az volt, ami most a másik gép, és akkor úgy indult újra az (akkor megosztóként), hogy az ott lévő másik gépen (a történetünkben 3. :) ) elindították a live messengert...

Más is találkozott már ilyennel, vagy csak hardverek szerencsétlen együttállásáról van szó? :F

(#1315) Padisha válasza kraftxld (#1309) üzenetére


Padisha
tag

igen, akkor is.

(#1316) Pietrosz válasza Johnny Cage (#1261) üzenetére


Pietrosz
addikt

Pagefilera visszatérve:
Irtátok, hogy azt kell kimérni, mi a max, amit használ. Ezen a képen a commit charge résznél lévő peak értéket kell nézni?

[kép]

A többi érték mit jelent?

Ez alapján úgy tippelem, hogy hagynom kell 2 gigán.
Ezt a 2 gigás peaket mondjuk úgy sikerült elérni, hogy egyszerre ment a filmmachine cce kódolás és CS:Source

[Szerkesztve]

(#1317) Tigi


Tigi
őstag

Sziasztok

Az lenne a kérdésem, hogy XP Blade Edition-nt is buherálni kell, hogy lekezeljen 3 giga ramot?

Előre is köszi. :R

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#1318) kraftxld válasza Tigi (#1317) üzenetére


kraftxld
nagyúr

boot.ini-be /pae és /3gb

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1319) Tigi válasza kraftxld (#1318) üzenetére


Tigi
őstag

Köszi.
Sajna nem vagyok nagy mágus.
Akkor, hogy is van ez?
Boot.ini-t megnyitom és csak simán legalulra beírom, hogy /pae és alá meg, hogy /3gb aztán restart?
Vagy egymás mellé írom?


[Szerkesztve]

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#1320) kraftxld válasza Tigi (#1319) üzenetére


kraftxld
nagyúr

[link]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1321) Tigi válasza kraftxld (#1320) üzenetére


Tigi
őstag

Köszi :)

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#1322) ragazzo


ragazzo
őstag

Egy kissé off a kérdés:mennyire ''normális'' az, ha néha a winyó csak úgy felpörög max sebességre, és úgy megy kb 5-10 percig. Közben semmilyen alkalmazás nem fut, ami ezt indokolná.Ez már a közelgő vég jele? XP prof van rajta egyébként.

Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com

(#1323) DasH_001


DasH_001
tag

Hali!

Van nekem egy XP SP2 telepítésem ami már majd' 2 éve üzemelt teljesen korrekten, egészen két héttel ezelőttig, amikor is indításkor a következő hibaüzenetet kaptam, bootolás közben, kék háttérrel díszítve:

STOP: c000021a {Helyrehozhatatlan Rendszerhiba}
A rendszerfolyamat {SessionManager Initialization} váratlanul félbeszakadt. Állapot: 0xc0000034 (0x00000000 0x00000000).
A rendszer leállt.

(SessionManager: itt egybe van írva, de úgy a registry nem talált semmit, külön írva pedig a current control set-en belül tanyázik, feltételezem, hogy a programok indításáért felelős - sajnos pontosan nem tudom.)

Nagy örömöm közepette nyomtam egy bizakodó resetet, és a menüből kiválasztottam a csökkentett mód parancssorral nevezetű pontot. Az enter megnyomása után, és a betöltések listázásának végeztével a gép nekiállt valamit dolgozni, bár ezt csak a villogó dos kurzor és a hdd lámpa mutatta, főként utóbibból gondolom, illetve a hdd hangjából (250 GB Hitachi -> két partíció + 160 GB Samsung -> szintén 2 part.).
Ezután se szó se beszéd magától újraindult és utána már bejött rendesen a rendszer. (Talán chkdisk-elt?)

Néhány nap múlva ugyanez a probléma jelentkezett, de sajnos most nem oldotta meg a csökkentett parancssoros móka, ott is megkaptam a kék képernyőmet a szerelmeslevéllel. Az ntbtlog-ból kiderült, hogy az első esetnél nem töltötte be a rendszer erőforrásainak illesztőprogramjait, hanem a mup.vxd után kiakadt és csak bizonyos dolgokat töltött be, viszont a másodiknál már mindent betöltve dobta be a törülközőt, és utoljára a cdfs.vxd-t töltötte be.

A rendszerről egyébként annyit kell tudni, hogy kb fél éve alaplap+proci cserén(Abit AN8 Ultra, AMD Athlon 64 3700+) esett át és az okos google-nek köszönhetően találtam olyan leírást amivel xp újratelepítés nélkül ezt sikerült kivitelezni. Ez valószínűleg sikeres volt, legalábbis a teljesítmény szempontjából mindenképp (és az ntbtlog sem tartalmaz az előző rendszerből ismerhető eszközöket, így vszínűleg ott is stimmel minden).

Az említett hibajelenség után egy régebbi winchesterre raktam egy xp-t (erről írok most).
A nem működő win vinyójára ráereszettem egy scan disk-et (semmit nem talált), majd nekiálltam google-özni, hátha találok valami hasznosat (bár az első eset után is google-ztam egyet, de akkor se akadt semmi használható).
Sajnos semmi használható. Van olyan ami Norton GoBack problémáról ír (nem is volt); olyan, amelyik a winlogon és a csrss problémájáról; illetve ami NT4-hez ajánlja h csináljak egy párhuzamos installt és a hibás win registry-jét betöltve registry editorral nézzem át ezt a szekciót (current control set-ben van a session manager). Gondolom erre XP-ben nincs lehetőség.
Futott még egy olyan is, ami azt állította, hogy egy elég régi update (talán 2005-ös) okozza ezeket a tüneteket, a külföldi fórumok is főleg ezzel foglalkoztak, általában pl. előretelepített xp-s dell gépek/laptopok hibájaként felhozva. Illetve volt egy, ami egy memory dump-ra(memory.dmp) hivatkozott (xp csinálja leállításkor, azt írta), ami szép megoldásnak igérkezett, csak nem volt sehol egy ilyen file.

Megpróbáltam a nagy crash előtt egy nappal fiatalabb registry dolgokat(system,sam és társai továbbá ntuser.dat-ot a megfelelő helyre) berakni a jelenlegi helyére, de nem változott semmi, mint ahogy a 3 nappal fagyás előtti sem. (Bár igazából mind2 lehetett előszele egy szép kis fagyinak, hiszen 3 nap alatt kétszer halt be, ebből egyszer nagyon.)
Így ezek alapján vszínű h fájl hiba, mivel mint először is írtam, az első crash utáni csökkenetett módos indításnál vmit nagyot munkálkodott. Úgyhogy a dolog kérdéses. :(

Lényegében ennyi a problémám, igyekeztem pontosan leírni. Ha valaki tud valami használhatót/használhatatlant mondani az esettel kapcsolatban az legyen olyan kedves és tegye meg! :)

Minden segítséget köszönök: DasH

(#1324) hruodnand válasza DasH_001 (#1323) üzenetére


hruodnand
senior tag

hi!
vírus keresés? spyware? utoljára milyen programot telepítettél (mikor még ment minden a gépen rendesen)? :U

(#1325) vert!g0


vert!g0
csendes tag

Üdv!

Egy érdekes problémám lenne. Adva van egy ATI x300SE VGA PCI. Új rendszer windows telepítés lefut, minden ok. Elindul a windows, de a Catalyst driver nem akar felmenni rá, ugyanis a vga tulajdonságoknál semmit sem ír a kártyához a windows. Még alapértelmezett drivert sem rakott fel, legalábbis a Catalyst ezzel a hibával dob ki. Mi lehet a megoldás, esetleg honnan lehetne valami univerzális alap drivert leszedni ? Egy windows reinstall már megvolt, de nem segített... :(

Válaszotok előre is köszönöm :R

ACER Aspire 5101AWLMi // Asus M2N-E, AMD Athlon 64 X2 4200+ , AC Freezer 64 Pro, 2G RAM 2*1G/800 (Kingmax), Ati X300 :S (De már nem sokáig)

(#1326) hruodnand válasza vert!g0 (#1325) üzenetére


hruodnand
senior tag

nem lehet, hogy azért nem települ fel, mert nincs a gépeden net framework 2.0? :U

(#1327) Boci_83


Boci_83
őstag

Üdv minden nagykóopénak!! :R Csinálnék egy reg tisztítást, Ccleaner-rel, van egy csomó Windows xp biztonsági frissités a CCleaner eszközök menüpontban, ezeket törölhetem? Illetve a programok eltávolításához berakott egy csomó olyan progit amit szeretnék megtartani,. Ha futtatom, akkor csak a reg fájlokat törli, vagy a listázott programokat is!???
Bocs, lehet hogy teljesen egyszerűt kérdeztem, de nincs kedvem a rendszert újrarakni, ha valami hülyeséget csinálnék....!
Várom válaszotokat! Köszi!!

**********

(#1328) hruodnand válasza Boci_83 (#1327) üzenetére


hruodnand
senior tag

szerintem csak a registry fájlokat törli és az egyéb cache, temporary fájlokat. programokat meg egyenként tudod kitörölni, a frissítéseket meg minek akarod letörölni? :)

(#1329) vert!g0 válasza hruodnand (#1326) üzenetére


vert!g0
csendes tag

Azt felraktam, de nem az a gond. Kiír egy hiba üzit: ''INF error, Video driver not found.'' Majd a következőben miután ezt leokéztam: ''Setup was unable to complete the installation. Try to setup your display adapter with a standard VGA driver before setup.'' Nah igen... De honnan vegyek standard VGA drivert ha az XP nem hajlandó ilyet feltelepíteni... :F

ACER Aspire 5101AWLMi // Asus M2N-E, AMD Athlon 64 X2 4200+ , AC Freezer 64 Pro, 2G RAM 2*1G/800 (Kingmax), Ati X300 :S (De már nem sokáig)

(#1330) paramparya válasza paramparya (#1314) üzenetére


paramparya
őstag

Tapasztalt már más is ilyet? :U

(#1331) hruodnand válasza vert!g0 (#1329) üzenetére


hruodnand
senior tag

érdekes... próbálj meg egy(-kettő) régebbi catalyst drivert. :U

(#1332) vert!g0 válasza hruodnand (#1331) üzenetére


vert!g0
csendes tag

Megpróbáltam már, de probléma azzal van hogy eggyáltalán nincs vga driver windwos alatt... Magyarul a tulajdonságokban az Adapter fül alatt az összes adat ''<nem érhető el>'' 'állapotban' van és nem is jelenik meg más semmi.... :U Én se láttam még ilyet... De a poén az h közben a windows fut rajta. Lehet kivágom a karit mindjárt.. :))

ACER Aspire 5101AWLMi // Asus M2N-E, AMD Athlon 64 X2 4200+ , AC Freezer 64 Pro, 2G RAM 2*1G/800 (Kingmax), Ati X300 :S (De már nem sokáig)

(#1333) ALI_G


ALI_G
veterán

hali!

rendszergazdiban nem vagyok túl okos és kéne pár tipp.
adott egy gép, egy béna nő. Hogyan akadályozzam meg, hogy sec perc alatt szétszedje, és ezzel időt spóroljak meg magamnak, hogy ne kelljen XP-t telepíteni pár hetente?
A tudásom a korlátozott felhasználó létrehozásáig terjed nagyjából. Ez volt eddig is, de most szeretném még jobban korlátozni. Ne tudjon telepíteni semmit, csak a rendszergazda, etc.
Miket állítsak? Vagy ha van vmi tömör cikk, akkor az is jó.

(#1334) hruodnand válasza ALI_G (#1333) üzenetére


hruodnand
senior tag

a Csoportházirendben tudod ezeket megvalósítani. Start/Futtatás/'gpedit.msc'

(#1335) Jarod1 válasza ALI_G (#1333) üzenetére


Jarod1
addikt

vagy csinálj neki Vendég fiókot vond meg a rendigazdi jogokat. Tiltsd le awin könyvtárról stb.. ;]

(#1336) 00Káté válasza Jarod1 (#1294) üzenetére


00Káté
csendes tag

No de az IRQ sharing csak dísznek van? :)

(#1337) 00Káté válasza ssolitude (#1296) üzenetére


00Káté
csendes tag

Ha jól emlékszem volt egyszer egy ntfs.sys-es üzenet.

(#1338) Zso2


Zso2
őstag

''P5b-m van , az lenne a kérdésem , hogy mi okozhatja azt hogy minden bekapcsolásnál újra kell telepítenem az alaplapi ethernet vezérlő drivert, mert nem tud kapcsolatot létesíteni(ADSL). Modem után D-LinkWireless Router van, habár ez nem hiszem hogy számít( nekem kábelen jön az adat. a laptop miatt van Wireless

Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#1339) ALI_G válasza hruodnand (#1334) üzenetére


ALI_G
veterán

na ezt nem ismerem tüzetesen, de megnézem majd. Gondolom csak rendszergizda piszkálhatja ezt a fájlt. Időt kéne rá fordítani, hogy végignézzem mindet.

Jarod1: ezek megvannak már :) Mégis szétb@ssza.

[Szerkesztve]

(#1340) Surda


Surda
tag

Helló...
Hogy lehet kikapcsolni a speakert? Idegesít, mert mindig csipog ha pl. levelem jön.

[Szerkesztve]

A garancia meg... ha a címke meg...

(#1341) Kommy


Kommy
veterán


Sziasztok!
Lenne egy kis problépám, a windows (64-bites sp2-vel) látja a cd-romot, de az eszközkezeőben van egy sárga felkiáltójel elötte és ezt írja: Windows successfully loaded the device driver for this hardware but cannot find the hardware device. (Code 41).
Ha valaki tudna erre megoldást, az jó lenne.
Előre is köszönöm.

(#1342) szandisas válasza Surda (#1340) üzenetére


szandisas
senior tag

lehúzod az alaplapról, de a biosban sztem ki lehet kapcsolni :)

aláírás

(#1343) Oly


Oly
senior tag

Hi!

Jaws progi telepítése után a systray ikonok csúnya nagyok lettek... Hogy lehet ezt a program megtartása mellett vissza kicsinyíteni?

Jaws menüjében nem találtam ilyet!

SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S

(#1344) Kommy válasza Kommy (#1341) üzenetére


Kommy
veterán

Sikerült megoldanom a problémát. Ha valaki ugyan így járna itt a megoldás: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;320553

(#1345) zszszs


zszszs
tag

Sziasztok!
Eddig gond nélkül működő Xp Home a betőltő képernyőnél újraindul minden másra (F8 után) azt írja ki d347bus.sys betöltése vagy ESC, de bármelyik válaszra sötét képernyő és semmi sem történik. :F
Mit tegyek?

(#1346) Darkness


Darkness
aktív tag

Udv,

azon kerdesem lenne, hogy mikent tudnam eltuntetni az ikon alatt levo szoveg hatteret. azaz ne jelenjen meg egy teglalpban a szoveg. a my computer es dolog nem mukodik nalam. minden valtozatban kiprobaltam. valahol meg nagyon regen volt egy registry modositas, de azt nem talalom. valakinek meglenne?

Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.

(#1347) yoogie


yoogie
aktív tag

Nem indul a windows, nem lett érvényesítve, hogy tudom megnézni melyik xp lett feltelepítve rá?

(#1348) kraftxld válasza zszszs (#1345) üzenetére


kraftxld
nagyúr

csökkentett mód, daemon tools leszed, normál módban indít, új daemon telepít, örül.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1349) REDeath válasza Darkness (#1346) üzenetére


REDeath
őstag

szóval azt mondod hogy a sajátgép -> jobb klikk -> tulajdonságok -> speciális -> teljesítmény -> ''a kijelölési négyszög áttetsző megjelenítése'' megoldás nem műkszik? :F

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#1350) zszszs válasza kraftxld (#1348) üzenetére


zszszs
tag

Köszi, de talán nem voltam egyértelmű...
Nincs csökkentett mód sem, semmi, mindenre fekete képernyő F8 után :(
Azóta próbáltam javítókonzolon is, de fixboot és fixmbr is hatástalan volt, mindegy új telepítés lett...
Tehát ezt a fájlt (d347bus.sys) a Daemon teszi fel, vagy ahhoz kell? De miért szállt el az egész rendszer ettől? Nem hiszem, hogy hardver, mert már fenn van gond nélkül az új xp.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.