Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Windows XP kérdések és válaszok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1851) snowboarder


snowboarder
csendes tag

Sziasztok!
Valaki ke tudná írni nekem, hogy ha az xp kiírja nekem hogy nem jogtiszta a winom akkor mit tudok csinálni? Újratelepíteni nem szeretném, mert az lehetne egy megoldás, de hallottam egy programról ami megoldja a problémát, Vagy a cdkeykicserélés is elég? De azt se tudom megcsinálni, szóval légyszi segítsetek!!!
És ha valaki letudná írni hogy honnan lehetne ezeket letölteni azt is megköszönném.
előre is köszönöm

(#1852) hruodnand válasza snowboarder (#1851) üzenetére


hruodnand
senior tag

Kilehet kapcsolni, hogy ne figyelmeztessen, ha jól tudom. Egy kis ikon fog maradni a tálcán, de a gépet továbbra is tudod használni. Egyik ismerősnél is ez volt, aztán feltelepített egy legális verziót.

(#1853) Boci_83


Boci_83
őstag

Üdv ! :R
Szeretném a segítségeteket kérni a köv. dologban.
Tegnap tettem újra a rendszerem, mert elég gatya állapotban volt már, de legjobban az idegesített hogy amikor felállt a rendszer, win be is zenélt szépen... de az autamitus alkalmazásoknak csak egy része indult el, majd kb 30-40 mp szünet, de lehet hogy 1 perc is lehetett, nem csinállt semmit sem, lehetne üresjáratnak is mondani.... majd folytatódtak az alkalmazások betöltése, és onnan ment minden tovább. Nem fagyott le, mappákat lehette nyitni, startmenü működött, de mégsem történt semmi töltés, vagy alkalmazás indítás.
Nah most újratettem a rendszert, egy zsír új vinyóra ráadásul, és ugyan ezt tapasztalom.
Amikor bezenél, indítom az Everestet és a '' Meghajó Betöltése'' szövegnél áll meg állandóan....!
Mi lehet a probléma? Segítsetek légyszives, mert szétvet az ideg!!!

**********

(#1854) wiggen123


wiggen123
aktív tag

Ha magára hagyom a gépet az op rsz kijelentkezik a felhasználói fiókomból rövid időn belül. Ezt le lehet tiltani?

Sometimes you win, sometimes you learn.

(#1855) Thrawn válasza Boci_83 (#1853) üzenetére


Thrawn
félisten

nForce chipsettel nekem is csinálta anno, de nem tudtam rájönni miért. Viszont volt amikor normális sebességgel állt fel a Win, de ez olyan 100-ból 1-szer...

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#1856) demars


demars
addikt

Hello!
Már többször is előfordult , h office alatt (word), kifagy a rendszerem! :W Ez office hibára vagy xp hibára utal??? :F Más alkalmazás alatt stabil az xp-m, de word nél, amikor ment szinte tuti h kilép, kifagy... Be kell valamit állítani, vagy csak simán sz@r az office -om??? office 2003 van fenn, xp meg sp2 (hun integrated sp2)
Válaszokat köszi!
Üdv: demars

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!

(#1857) hruodnand válasza wiggen123 (#1854) üzenetére


hruodnand
senior tag

Nem lehet, hogy a Képernyőkímélőnél a Bejelentkezési képernyő bevan pipálva?

(#1858) snowboarder válasza hruodnand (#1852) üzenetére


snowboarder
csendes tag

köszi
csak nekem egy olyan megoldás kellene, amivel utána frissíteni is tudom tovább a wint :D

(#1859) hruodnand válasza snowboarder (#1858) üzenetére


hruodnand
senior tag

Olyat nem hiszem, hogy fogsz találni. :)

(#1860) direwolf válasza Boci_83 (#1853) üzenetére


direwolf
őstag

Hi!

Konkrétat nem tudok mandani, de előfordult már nálam is. Pl. legutóbb a tabletem driverét telepítettem, és utána. De tuti nem az okozta, mert egy korábbi ghost mentésben jól működött. De olyan is volt már, hogy a NOD32 install után kezdte.
Egyedül annyit sikerült kiderítenem, hogy valami hálózati komponens okozza, de nem tudom pontosan mi, és megszűntetni is csak teljes reinstallal tudom :(

[Szerkesztve]

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#1861) Boci_83 válasza direwolf (#1860) üzenetére


Boci_83
őstag

Igen, erre a követkleztetésre jutottam, én is hogy a hálozati komponens lehet! De ennél sokkal egyszerűbb a válasz!! Ha az Adsl modemem be van dugva, akkor csinállja. Ha kihúzom, rendben feláll a rendszer..... De ez nem megoldás, hogy minden indításnál ki-be húzogatom! Ott van valahol a kutya elásva, hogy a modememnek nincs állandó Ip-je, és most is azt írja ki hogy nincs kapcsolat, vagy korlátozott, pedig netezek!!! Kiakaszt teljesen!!!

**********

(#1862) direwolf válasza Boci_83 (#1861) üzenetére


direwolf
őstag

Ha csak ez a baj, adj neki fix IP-t! pl.: 192.168.1.2 (csak ne az adsl modem IP-jét :D )

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#1863) Boci_83 válasza direwolf (#1862) üzenetére


Boci_83
őstag

Itt is köszönöm! Megoldódott!!

**********

(#1864) [HUN]Tyson


[HUN]Tyson
senior tag

Helló!

Adott egy irodai hálózat, XP-k és 98-ak vegyesen. Van egy központinak kinevezett gép, ami megy éjjel-nappal, ide pakolásszuk fel a közös dolgokat, a mentéseket, stb. Ezen 98 van.

Hogyan tudok ezen a gépen jelszóval védeni egy megosztott mappát úgy, hogy mindenki olvashassa, de módosítani csak a jelszó ismeretében lehessen a tartalmát? Hálózaton is és közvetlen erről a gépről is.

Thx!

(#1865) snowboarder


snowboarder
csendes tag

Senki nem tud segíteni :O :O :O

(#1866) Hequila


Hequila
őstag

Kérdésem az lenne, hogy ha van egy legális XP sorozatszám, és az 2 gépre lett feltelepítve, akkor azt Microsofték minősíthjetik illegálisnak, ezáltal pl. a windows update nem működik?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#1867) Füge007


Füge007
senior tag

Sziasztok!

Van egy problémám amit nem tudok orvosolni segítségeteket kérem. Explorer használata közben kékhalál, gondoltam uratelepítem a gépem, de sajna maradt a hiba ugyanaz.

Hibaüzenet IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL

Stop:0x0000001C, 0x00000002, 0x00000001, 0x806E4616


Lehet ez esetleg alaplap hiba?

Köszönöm előre is a segítségeteket!



Üdv

Füge

(#1868) snowboarder válasza snowboarder (#1865) üzenetére


snowboarder
csendes tag

megoldódott a probléma

(#1869) Kenny88


Kenny88
tag

Hello most vettem 2x2GB ramot a gepbe es a Win csak 2GB-ot lat es olvastam hogy 32bit rendszerbe meg lehet oldani hogy lassa mind a 4GB + 3GB kezeljen erre kernek segitseget.
Ha szmit valmit XP Home Edition van a gepemen.
Elore is koszonom a Helpet :R

UI: Hequila: Nem mert en is 2 gepen hasznalom ugyan azt a Wint es rendesen Updetel!

[Szerkesztve]

(#1870) hruodnand válasza Kenny88 (#1869) üzenetére


hruodnand
senior tag

Valószínű, hogy a Home Edition miatt lát csak 2 GB-ot. A Professional verzió az 4 GB-ot tud lekezelni. Nem hiszem, hogy meglehet oldani Home Edition alatt. :U

(#1871) Jamboo529


Jamboo529
senior tag

Sziasztok!

Mondom mi a gondom. :) Windows XP van egy gépre feltelepítve (sajnos ahogy elnézem egymás után többször is egymásra!) 3 vinyó van benne, 2X 80 as maxtor, meg egy 320 as SATA samsung. Namármost az op rendszer a 320 as elsődleges partíciójára van felhúzva. Újra szeretném rakni rá, de úgy, hogy teljesen tiszta területre, ezért a windows telepítés előtt formázni szeretném, csakhogy a Win XP tlepítőjében nincs olyan hogy formázás, csak törölni lehet a partíciót és utána újat tenni. Ettől viszont kissé tartok, mert már történt velem olyan, hogy mikor újratelepítettem az xp-t lekaptam az elsődleges partíciót, majd csináltam egy másikat, csak miután felment a windows összegabajodhatott az elsődleges és másodlagos partíció, mert eltünt nekem a másodlagos teljes egészben, és csak az elsődlegest látta az xp.

Tehát a kérdésem az volna, hogy hogyan tudok elsődleges parícióra teljes biztosággal XP t telepíteni (formázás vagy partíciótörlés segítségével), hogy ugyanazon vinyó másodlagos partícióján tutira ne sérüljenek az adatok?

A segítségeteket előre is köszi!

(#1872) Yooha válasza Jamboo529 (#1871) üzenetére


Yooha
aktív tag

Hát nekem is két partíció van a SATA vinyón, és a windows van az egyiken, de még sosem volt gond az újratelepítéssel. A telepítő CD-vel kiválasztom az elsődleges partíciót, amin a windows van; erre ő felajánlja, hogy formázza; mondom rendben, megformázza, települ, és a végén a windows-ban ott a két partíció. Az új a rendszerrel, meg a másodlagos érintetlenül.
Ehhez képest neked mi volt másként?

Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.

(#1873) Johnny Cage


Johnny Cage
addikt

Sziasztok, aki XP guru, attól kérdezném, hogy az energiagazdálkodási sémák az ott feltüntetteken (monitor kikapcsolás, készenléti üzemmód stb.) kívül mit változtat a háttérben?

Ugyanis az Intel szerint az EIST (Intel Enhanced SpeedStep) energiagazdálkodás funkciót nem elég a BIOS-ban bekapcsolni, a Windows-ban is át kell állítani a sémát Minimális energiagazdálkodásra, az SP2-es XP elvileg így kapcsolja be a funkciót. Ez működni is látszott (a Vezérlőpult/Rendszer-ben terheletlenül kisebb órajelet mutatott) egészen addig, amíg nem húztam feljebb a processzort. Most hiába állítom vissza, Minimális energiagazdálkodáson egyszerűen nem jön többé elő az EIST.

Ötlet?

(#1874) Yooha válasza Johnny Cage (#1873) üzenetére


Yooha
aktív tag

Ez nekem is így van AMD-vel (C'N'Q). Az energiagazdálkodás működött a tuning-ig, azóta nem. Lehet, ez ilyen?

Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.

(#1875) hruodnand válasza Yooha (#1874) üzenetére


hruodnand
senior tag

Nekem egy AMD 64 2800+ van a gépben és 2340 MHz-en üzemel, a gyári 1800 MHz-es órajel helyett. A C'n'Q nekem ugyanúgy működik. XP és Vista alatt is.

(#1876) wiggen123 válasza hruodnand (#1857) üzenetére


wiggen123
aktív tag

De :) közben rájöttem, hogy elfelejtettem még kikapcsolni a friss rendszerben :W

Be lehet e állitani valahogy, hogy egy program automatikusan magas prioritással induljon? Nem a feladatkezelőben, hanem simán minden induláskor adott prioritásu legyen. Segédprogramot ismerek, de érdekelne, hogy lehetséges e magában a winben beállitani ezt. Registry turkálással biztos be lehet ezt le merem fogadni :))

[Szerkesztve]

Sometimes you win, sometimes you learn.

(#1877) MaciG


MaciG
addikt

Hali

Fel akarom teni a legújabb daemont( 4.09), de nem tudom, mert ezt a hibaüzenetet dobja ki.
[link]

Valaki PLZ help

[Szerkesztve]

BANZAII

(#1878) kraftxld válasza [HUN]Tyson (#1864) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Sehogy. XP-s gépet használjatok NTFS-el.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1879) [HUN]Tyson válasza kraftxld (#1878) üzenetére


[HUN]Tyson
senior tag

És abban az esetben mi a megvalósítás módja?

(#1880) kraftxld válasza [HUN]Tyson (#1879) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Arra a gépre amire másolni fogjátok a file-okat, felvesztek felhasználókat jelszavakkal (start, futtatás, lusrmgr.msc) majd az egyszerűsített filemegosztás kikapcsolása után a megfelelő mappát megosztod, és a mappa tulajdonságainál a biztonságnál lehet szabályozni a hozzáférést.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1881) kraftxld válasza Kenny88 (#1869) üzenetére


kraftxld
nagyúr

SP2 rajta van?
A Home-nak 4GB-ig kezelnie kellene.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1882) [HUN]Tyson válasza kraftxld (#1880) üzenetére


[HUN]Tyson
senior tag

Olyan usereket vegyek fel,ahogy a hálózat többi tagján bejelentkeznek a kollegák a saját XPjükbe?

(#1883) kraftxld válasza [HUN]Tyson (#1882) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Nem, ha nincs tartomány akkor gépre csatlakozáskor kérni fogja az usernevet, és a filemegosztós gépen lévőt kell majd megadni.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1884) [HUN]Tyson válasza kraftxld (#1883) üzenetére


[HUN]Tyson
senior tag

tehát ha jól értem, elég ha 2 usert létrehozok, egy aki módosítós jogokat kap, egy pedig aki csak olvasásit, és aki nem jogosult írni, az ez utóbbit használja? És 2 ilyen egyszerre be tud joinolni?
Vonatkozik ez arra az esetre, ha valaki odaül a központi elé, és közvetlenül onnan akarja elérni a kérdéses mappát?

(#1885) kraftxld válasza [HUN]Tyson (#1884) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Igen, pontosan úgy működik ahogy írod.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1886) [HUN]Tyson válasza kraftxld (#1885) üzenetére


[HUN]Tyson
senior tag

Oké, köszönöm a segítséget!

Akkor ezek szerint mégiscsak újra kell pakolnom a központit. Nemtudom mennyire szereti majd az xp, elég low-end masina. Internetmegosztásra (amíg nem volt router) és fájltárolásra jó volt a 98 alá.

Majd ha vmi nem működik, jelentkezem.

(#1887) Tosee


Tosee
őstag

Hello!

Adott egy 64bites proci, jelenleg 32bites XP+SP2-őt használok.
Mivel lenne jobb egy ha 64bites oprendszert telepítenék?
Programok, játékok stb... ugyan úgy futnának alatta?

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#1888) Kenny88 válasza kraftxld (#1881) üzenetére


Kenny88
tag

Igen rajta van. En is ugy tutam hogy maximum 4gb-ot lat de csak 2gb-ot haszanl az alkalmazasokra!
broblatam ezt is [link] de ezt irta ki a CMDbe:
`BCDEdit` is not recognized as an internal or external command, operable program or betch file.

(#1889) kutjaaa


kutjaaa
tag

(bocs hogy ide is beirom de surgos lenne es a masik topik nem tul gyors)

Sziasztok!

Az alabbi problemaval fordulok hozzatok:
egyik ismerosom gepen a jobb egergombos menuben valami
atallitotta az alapertelmezett megnyitas parancsot keresesre,
ezert ha ketszer kattint barmelyik mappara az asztalon nem megnyitja
azt hanem a kereso ablakot hozza elo.
Az lenne a kerdesem hol lehet a helyzeterzekeny menu alapertelmezeset
visszaallitani?

Elore is koszi!

Tisztelettel: kutjaaa

T450, XIAOMI Note 8T,

(#1890) chungee


chungee
addikt

HELP!!!
Amikot fel akarom rakni a Java-t ezt írja ki. Ha jól értettem nincs elég hely a vinyón. Hát pedig van vagy 3GB még. Mért van ez?
[kép]

(#1891) AlyArkhon


AlyArkhon
őstag

Azt szeretném megtudni , hogy mp4-es lejátszóhoz kellene nekem egy konvertáló progi , ami egy videóból amv formátumot csinál ..

Valaki tud ilyen progit ?? Amit adtak a készülékhez cd-ét , azon van minden , s ráadásul nem is angolul , hanem jappánul vagy mi ... :W

Előre is thx .. :P

Sierra Leone sokat szenvedett népének és mindazoknak , akik hiszik , hogy a pokolban is élhetnek Angyalok. UI .: Diabló él !!

(#1892) Patrick


Patrick
addikt

Srácok, a ''Lehetséges, hogy a számítógép veszélynek van kitéve'' nevü felbukkanó buborékot hogy a rákba lehet eltüntetni, hogy ne bukkanjon fel állandóan? Csak az automata frissités van kikapcsolva...nem lehet vhogyan kiszedni, mondjuk registry-ből? :B

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#1893) kraftxld válasza Patrick (#1892) üzenetére


kraftxld
nagyúr

start, futtatás, msconfig, szolgáltatásoknál biztonsági központ kikapcs.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1894) Patrick válasza kraftxld (#1893) üzenetére


Patrick
addikt

Hatalmas Köszönet :R

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#1895) [HUN]Zolee


[HUN]Zolee
senior tag

Bekötöttem egy netet ismerőshöz,majd ha elkezd msn-ezni vagy chatelni akkor random időpontokba kivág egy ilyen hibaüzenetet :
''a hibajéleéntés elküldésével hozzájárulhat az Generic Host Process for Win32 Services javításához.''
És ezután teljesen meghal a net. Még a kapcsolat bontás se lehetséges (hálókártya letiltás, modem áramtalanítás volt | mármint amikor ezt kiírta).
Valakinek ötlet hogy mi lehet ez?
Full rendszer újratelepítés megvolt.

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/

(#1896) dany27


dany27
őstag

hello

tegnap raktam újra a windózt de egy érdekes jelenség van a gépen még hozzá az h egy idő után nem adja ki a meghajtó a tálcáját csak akko ha újraindítom az mért van?? mert ahogy kilépek windózból egy kiköpi!!

(#1897) Tomitosz válasza dany27 (#1896) üzenetére


Tomitosz
aktív tag

Valami kontakt hiba lehet....mozgassad meg a csatikat a házban...

(#1898) dany27 válasza Tomitosz (#1897) üzenetére


dany27
őstag

lol de akkor mért akkor javul meg amiko leállítom a windózt?? már aiko kiírja h leáál má akkó jó! :F

(#1899) fogaskerek


fogaskerek
csendes tag

Sziasztok!
egy ideje szenvedek ezzel a hibával, miután windows-t teszek és egy-két progit, amiket használok, és miután újra indítom, a winem egyszerüen nem bootol be, hanem kidobja ezt a szöveget egy szép kis kék képernyőn :(

''STOP:c000021a {Helyrehozhatatlan Rendszerhiba}
A rendszerfolyamat (Windows Logon Process) váratlanul félbeszakadt. ]llapot: 0xc
0000139 (0x00000000 0x00000000).
A rendszer leállt.''

Eleinte azt hittem, hogy a NOD32 telepítése utáni újraindítás után jött elő, ezért legközelebb nem tettem fel. Mivel torrentezek, így hetekig nem kapcsolom ki a gépem, ami sosem volt probléma. Nos kb. 1 hét múlva Nero-t tettem --> restart, és újra ez a képernyő. Ekkor már gyanússá kezdett vállni.
Azóta már sokszor tettem win-t, mert nem tudom, hogy mi lehet. Melyik szoftver, ha egyáltalán szoftver okozza.
Vannak fontos doksijaim, amiket ezek után le kell mentsek, így a 3 partícióból álló SATA-s vinyómon lévő 3. partición lévő másik winxp-vel bootolok, hogy le mentsem a dolgokat. De már gondoltam hardver hibára is.
Egyszerüen tanácstalan vagyok!

TUDNA V.KI SEGÍTENI?????? :F
thx

(#1900) Tomitosz válasza dany27 (#1898) üzenetére


Tomitosz
aktív tag

Szinpla fesz ingadozás....más a géped fogyasztása abban a pillanatban.....
A gombnak semmi köze sincsen a rendszerhez...nincsen blokkoló kapcsolat közöttük...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.