Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Windows XP kérdések és válaszok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47001) MasterDeeJay válasza Crias (#46999) üzenetére

Hát én azt a HVG-s cikket nem venném nagyon komolyan.

Rendszergazda fiók jelszavazása rendben. De alapból nem ér sokat, ha valaki fel akarja törni az amúgy is megteszi. Sokszor csináltam én is ilyet, neten rengeteg leírás van rá pár perc az egész. Inkább csak más átlagos felhasználó ellen véd.
Erős jelszó ugyan így, aki akarja megkerüli.
Elvileg a gépet be lehet távolról kapcsolni arra jó védelem a bios jelszó, de erre ott a router amin be kellene engedni hogy ilyet lehessen egyáltanán.
Na jó nem megyek végig, komolytalan az egész cikk.

Van jópár gépem ami nincs frissítve több éve, van pár amin 2006-os telepítésű XP van.
Tisztán felhasználói odafigyeléssel akár egy SP0-al is el lehet lenni vírusirtó nélkül rendszergazda jogokkal 6-os explorerrel de csak akkor ha tudja a felhasználó hogy mit csinál.
Tehát csak azon múlik hogy mit raksz a gépre és mit nyitsz meg. Ugyanígy emaileknél is. Meg kell válogatni a látogatott weboldalakat. Közösségieket kerülni. Addblock chrome-al vagy ff-al megfelelő.

Rendszergazdai részről kell egy jó vírusírtó (MSE is megfelel) valamint néha le kell ellenőrizni hogy nem-e mászott minden szar a gépre. A felhasználónak meg nem adni rendszergazda jogot, hiszen főként az ő interakciója kell hogy rámenjen valami a gépre. Csak a rendszergazda telepítsen a gépre, még az egyszerűbb dolgoknál is kerülhet szemét a gépre. Gondolok itt pl: a java frissítésre ami egyből dobná rá a toolbarokat ha nem vesszük ki a pipát. Ismeretlen gépről vagy otthonról hozott pendriveot is csak rendszergazda engedélyel használni, volt rá eset hogy onnan jött be vírus. Aztán ott vannak a tört programok, keygen-ek, crackek, ott már eleve bukó a gép, nem kell mondanom mekkora kár lehet belőle.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#47002) quailstorm válasza MasterDeeJay (#47001) üzenetére


quailstorm
nagyúr

XP jelszót csak akkor lehet törni ha preboot environmentben vagy.
Törj fel egy olyan gépet ami XP-s, az összes fiók jelszavas vagy korlátozott, és BIOS jelszavazva, csak HDD-ről bootol. No?

"Tisztán felhasználói odafigyeléssel akár egy SP0-al is el lehet lenni vírusirtó nélkül rendszergazda jogokkal 6-os explorerrel de csak akkor ha tudja a felhasználó hogy mit csinál."
Nettó baromság. Mydoom? Sasser? Bedugod a netkábelt és települt.

MSE nem vírusirtó. Lassítja a gépet és szemét. Nem véd semmitől. Inkább avira mint az.
Húha, keygen meg crack...
Igen, azért van vírusirtó hogy kiszűrje a fake warezt, ami 99%-ban már a weboldalon látszik, plusz munkahelyen nem szokás warezolni. De általában a minőségi warez az tiszta.

[ Szerkesztve ]

(#47003) MasterDeeJay válasza quailstorm (#47002) üzenetére

Én láttam már olyan vírust ami nagy ívbe lesz*ta hogy nincs rendszergazda joga futni és mégis sikerült neki jogokat szerezni. Innentől kezdve nem hiszem hogy olyan nagy feladat lenne ugyanezt megcsinálni.
MSE nekem bevált, a régi gépek elbírják. Alap vírusírtónak jó, ingyeneseknél én többre tartom. Cégnél egyébként SEP van de az sokat eszik. Avirát használtam sokáig az volt a legjobb, de zaklatott hogy vegyem meg.
Majdnem 100 gép tartozik rám, csak tapasztalatról beszélek. Lehet hogy csak szerencsém van, vagy csak nagyon bekorlátoztam a felhasználókat.
A legutolsó nagy fertőzés jópár éve is csak tizenpár gépet érintett (a ~200 ból) cornficker volt, az akkori vírusírtó (asszem sunbelt vipre volt) megoldotta csak a sérült windows fileokat kellett visszamásolni. Na azt valószínű pendrive-on hozták be. Kifele nem tudott kommunikálni, tűzfal megfogta a forgalmát. Nagy kárt nem okozott, viszont gépenként 10-20 perc munkát igen.
Minőségi zárt warez az oké, ott megkövetelik hogy tiszta legyen de mennyivel egyszerűbb a legelső google találattal letölteni a felhasználónak mint beregisztrálni,visszatölteni, stb. Cégesre nem jellemző szerencsére.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#47004) Crias


Crias
senior tag

Köszi mindkettőtöknek.
Avirát használunk, a zaklatától eltekintve szerintem megfelelő.

Akkor lényegében amit érdemes tenni, admin fiókot jelszavazni és esetleg átnevezni?
És ne telepítsen senki semmit.

+ Minden gépre adblocker és akkor olyan nagy gáz nem lehet?Az esetleges toolbarokat meg le kell írtani amit eddig feltelepítettek

Crias

(#47005) brd válasza quailstorm (#47002) üzenetére


brd
nagyúr

Nettó baromság. Mydoom? Sasser? Bedugod a netkábelt és települt.

Bekapcsolt (és működő) tűzfallal, vagy NAT mögött (port forward nélkül)? Hogyan? Kihagytad a lényeget a hozzászólásból: "ha tudja a felhasználó hogy mit csinál". Ez amúgy nem csak jelen helyzetre érvényes...

The only real valuable thing is intuition.

(#47006) quailstorm válasza brd (#47005) üzenetére


quailstorm
nagyúr

+(#47003) MasterDeeJay

Igen, egy jó kis linuxos tűzfal sokat tud segíteni. De persze nem tart soká kicsit frissebb rendszert használni. Mert akkor duplán biztos :DDD

Egyébként a felhasználó általában nem tudja mit csinál. Kattint.

MSE-t még nem eresztettem össze Avirával, de a NOD32 v6 éles helyzetben egyszer már elverte. Meg a statisztikák se élen hozzák ki. Ellenben az avira jobban áll.

(#47007) r3dsnake


r3dsnake
nagyúr

Ez amúgy nagyon durva, hogy az Essential leöli a gépeket a frissítés óta. Ennek (remélem) lesz azért visszhangja. :U

(#47008) brd válasza quailstorm (#47006) üzenetére


brd
nagyúr

Semmi különös tűzfalra nem gondoltam, egyszerűen a beépítettre, ami csak annyit csinál, hogy befelé csak azt engedi, amit külön engedélyezel. Ez pont elég olyan, kívülről jövő támadás ellen, ami egy adott porton figyelő szolgáltatás hibáját használná ki, de azt a szolgáltatást te nem használod, ezért nem kell engedélyezned az Internet felőli kommunikációját. De mondom, ha működik is, mert olyan kártevő is van, ami direkt a beépített tűzfalat nyírja ki. No' meg magától is el tud azért fáradni (mégiscsak Microsoft termék), mert egy sima szolgáltatás részeként fut.
A MSE meg mindig is fos volt, aki másképpen gondolja, az nem látott még vírus/spy/mal/egyébware kártevőt működni.

Crias: Elolvastam a cikket, a 3-as pontnál felröhögtem, a 11-es pont második mondatánál már fuldokoltam. Kb. ilyen komolyságú a cikk. Amúgy egy-két pont tényleg hasznos tanács, csak éppen semmi köze a cikk címéhez, eddig is javasolt volt megcsinálni, nem most lett szükséges.

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#47009) MasterDeeJay válasza r3dsnake (#47007) üzenetére

Elég sokan szívnak vele. Ha nem indulna el az XP-d...
Még szerencse hogy nem sok gépemen van cégnél.
De biztosan baromi sok fölös melóm lesz, rengeteg ismerősnek van XP+MSE kombója.
MSE egyébként egy igen alap védelmet ad nem illene összehasonlítani a fizetősekkel, de mint írtam a semminél több és nálam ha jól van beállítva akkor nem eszi a gépet. Azt hiszem 10 fős cégig ingyenes. Win8 alatti defender is egész jó a semmihez képest, és az viszont tényleg nem eszik semmit.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#47010) bigyo108 válasza MasterDeeJay (#47009) üzenetére


bigyo108
aktív tag

Sziasztok,

Én újrahúztam tegnap a gépet, ma ismét még az üdvözöljük előtt leállt a procihasználat .
Egér vagy kifagy, vagy nem .

NOD32 semmit sem mutat
Malware szintén semmi
Ad-ware semmi

(#46994) bigyo108

örlet ?

A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)

(#47011) Visormail válasza bigyo108 (#47010) üzenetére


Visormail
addikt

Hardverhiba.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#47012) bigyo108 válasza Visormail (#47011) üzenetére


bigyo108
aktív tag

tuti ?
mire gondolsz ?
Vinyó / ram ?

A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)

(#47013) MasterDeeJay

Elég sok helyen olvasni erről az XP+MSE hibás frissítésről.
Bár nem támogatott oprendszer de azért szerintem a PH is írhatna erről a hibáról pár sort. Elég sok rendszergazda életét megkönnyítené ha tudja egyből mit csináljon ilyen helyzetben.

Eléggé szerencsétlen időben jött ez a rossz frissítés, pont akkor amikor írják hogy megszűnt a támogatás. Így sokan gondolhatják hogy szándékosan teszik tönkre az XP-ket. Azért ennek lehet alapja.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#47014) Beethoven


Beethoven
tag

Sziasztok!

Ha a cd-n lévő xp-m komplett tartalmát átmásolom egy pendrive-ra, az Asus eee pc 4g típusú netbookom felismeri majd? Úgyanúgy fogom tudni feltelepíteni mint ha cd-ről ftelepíteném?
Jelenleg Xubuntu van rajta. Ezt nekem kell törölnöm róla? Ha igen hogyan? Vagy az xp telepítő megteszi a formatálást is?

Válaszokat előre is köszi

Üdv.
Beethoven

(#47015) Balathruin válasza Beethoven (#47014) üzenetére


Balathruin
veterán

A CD-t lemented ISO képfájlba, az ISO-t pedig Yumi-val a pendrivera rakod és kész a bootolható telepítő. A telepítőben van formázás, partíciózás is, ha kell, akkor leformázhatod az egészet, vagy akár teljesen újra tudod partíciózgatni. Ha formázásnál 2 fájlrendszert is felajánl, akkor NTFS-t kell választani.

(#47016) Visormail válasza bigyo108 (#47012) üzenetére


Visormail
addikt

Hát az eddigiekből eléggé úgy tűnik, hiszen többszöri újratelepítésnél is hibás. Vinyó/ram/alaplap/talán még táp is lehet/kábelek, el kell kezdeni a hardver hibakeresést.

MasterDeeJay: ez minden gépen előjött? Virtuális gépen nem sikerült reprodukálnom a hibát, felmegy minden frissítés, az új mse verzió, támogatás vége frissítés is. Utána az mse pirosra vált, írja hogy ő ugyan naprakész definícós adatbázissal rendelkezik, valamint az állandó védelem is aktív, viszont az op rendszer támogatása lejárt ezért veszélyben vagy. A lefagyásos, nagyon sokára indulással nem találkoztam.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#47017) MasterDeeJay válasza Visormail (#47016) üzenetére

Jelenleg úgy néz ki hogy aki aznap vagy másnap frissített azokat érinti. Azaz 16-17 napokon.
A mostani frissítésben szerintem észrevették hogy sok lesz és kiadtak másikat. De most hétvégén kapok egy gépet, majd megnézem pontosan a definíció verziókat.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#47018) Bigyo13


Bigyo13
őstag

Valaki tudja, hogyan lehet kikapcsolni az XP-ben vagy a DC++ 0.842 -es verzióban, hogy ne figyelmeztessen arra, hogy XP-t használok és idejétmúlt? :Y
Vagy milyen megoldást ajánotok?
Köszönöm. :U

Itt az üzenet ami mindig jön, de elég idegesítő:

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S3/S5

(#47019) bigyo108 válasza Visormail (#47016) üzenetére


bigyo108
aktív tag

Vinyót teszteltem , rendben .
Ma kapott egy teljes formázást NTFS ( nem gyors ) .
Órákig ment a gép, de újraindítás után üdvüzöljük elött kiadkadt .
Viszont félóra "pihentetés" után vajsimán indul a gép ..... majd kap egy restartot és visszatér a probléma .
BIOS elem nincs a gépben .
Van valami memóriadiagnisztikához ( win7 ) hasonló progi ...... ami nem órák alatt végez mint a memtest ..... és persze megbízható ?
Természetesen XP-re kell .

A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)

(#47020) ceia válasza MasterDeeJay (#46996) üzenetére


ceia
őstag

Szerintem a legjobb az Avira, nem eszi nagyon a gépet sem. Az Avast még kevesebbel beéri, viszont az sokkal gyengébb. A MSE szintjét talán hozza, ha nincs más megoldás..

        it's more fun to compute

(#47021) cigam


cigam
félisten

Be tudok jelentkezni egy távoli hálózatba Távoli asztallal. De most felmerült az igény, hogy innen egy olyan XPhome gépet kellene elérnem amin nem fut remote desktop.
Létezik vmi csuda program amit pl. pstools-al elindítok a másik gépen, és beröffenti a távoli elérést?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#47022) brd válasza cigam (#47021) üzenetére


brd
nagyúr

Nem csak úgy le van tiltva: olvasnivaló.

The only real valuable thing is intuition.

(#47023) cigam válasza brd (#47022) üzenetére


cigam
félisten

Hja kérem, ha fizikailag hozzáférnék, úgy menne egyedül is. Lehet rosszul fogalmaztam, de most csak egy olyan géphez férek hozzá, ami a célgéppel egy hálózaton van. Erről kellene távolról beröffenteni egy vnc-t, vagy bármit amivel hozzáférek.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#47024) brd válasza cigam (#47023) üzenetére


brd
nagyúr

Hja kérem, ha be van kapcsolva a tűzfal (és nincs rajta beengedve semmi), akkor szerencsére egyik ilyen bűvészkedés sem fog menni. Senki nincs, aki oda tudna menni a géphez?

The only real valuable thing is intuition.

(#47025) Visormail válasza bigyo108 (#47019) üzenetére


Visormail
addikt

Szerintem alaplap vagy táp. A biosban a feszültségértékek jók?

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#47026) cigam válasza brd (#47024) üzenetére


cigam
félisten

Sajna nincs.
Arra gondoltam hogy felmásolom a vncserver.exe-t, és beröffentem valahogy így:
psexec.exe \\box1 -c c:\Users\Public\Downloads\TigerVNC\winvnc4.exe

PsExec v2.1 - Execute processes remotely
Copyright (C) 2001-2013 Mark Russinovich
Sysinternals - www.sysinternals.com

Couldn't access box1:
Access is denied.

De nem akarja. :(

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#47027) brd válasza cigam (#47026) üzenetére


brd
nagyúr

A Home-ban a simple file sharing nem kapcsolható ki, így ami hálózatról próbálna a nem Guest/Vendég accal bejelentkezni, az le lesz pattintva (így a pstools jó része is).
Semmilyen szolgáltatás nem fut rajta admin/system joggal, ami elérhető a hálózatról (és hekkelhető :) )?

The only real valuable thing is intuition.

(#47028) bigyo108 válasza Visormail (#47025) üzenetére


bigyo108
aktív tag

köszi, ezt még ellenőrzöm .... elem nincs benne az akku 0 perces ez okozhat problémát?

A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)

(#47029) prolad


prolad
őstag

Üdv

Van itthon egy XP-s gép,ami bootolás után kb. másfél perc múlva lefagy,csak reset segít rajta (persze csak újabb másfél percig).Nem befolyásolja,hogy mit csinálok,ha nem nyúlok hozzá,akkor is ez történik.Valakinek ötlet?

(#47030) cigam válasza prolad (#47029) üzenetére


cigam
félisten

MSE víruskergető van rajt? Csökkentett módban is? Hűtéssel minden oké?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#47031) prolad válasza cigam (#47030) üzenetére


prolad
őstag

ESET van rajta,hűtés okés,csökkentett mód nem jutott eszembe,azt megnézem.

Szerk:
Megnéztem,úgy nem jön elő a probléma.

[ Szerkesztve ]

(#47032) cigam válasza prolad (#47031) üzenetére


cigam
félisten

Akkor nézd meg pl. ezzel, hogy mi indul el automatikusan, és nem odavaló.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#47033) Wolverine válasza prolad (#47029) üzenetére


Wolverine
félisten

Ugyanez a helyzet egy ismerősömnél. Hétfőn jelentkezett először, hogy indításkor lefagyott az egész. Csökkentett módban indul a rendszer; normál módban ma egyszer elindult (első indításra, amikor megnéztem a hétfői fagyás után), és azóta egy újraindítás óta már nem hajlandó megint bebootolni. Az egyik kísérletnél mondjuk egy kékhalált is dobott...

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#47034) prolad válasza cigam (#47032) üzenetére


prolad
őstag

Megoldódott,miután visszatettem a felbontást alapértékre (1680x1050-s a monitor,fx5200-as mellé sokalltam).A program viszont hasznos volt,sokat gyorsult a gép.Már csak a youtube 720p-t kéne megoldani,de ehhez már szerintem kevés a hardver (valamilyen celeron a p4-es időkből,fx 5200 és 1gb ram).

(#47035) Wolverine válasza Wolverine (#47033) üzenetére


Wolverine
félisten

Ellenőriztem, MSE nincs a gépen, az nem lehet a probléma.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#47036) quailstorm válasza prolad (#47034) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Minitube nevű appnak nézz utána, azzal lehetséges.

(#47037) Wolverine válasza Wolverine (#47035) üzenetére


Wolverine
félisten

Hmm, az Autoruns segítségével kipucoltam egy kicsit az automatikusan induló cuccokat, és most jónak tűnik... Csak el ne kiabáljam :DDD

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#47038) Wolverine válasza Wolverine (#47037) üzenetére


Wolverine
félisten

Elkiabáltam. Szóval, ötletek a brute force-on kívül?

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#47039) Heavyrain


Heavyrain
őstag

Pár héten keresztül kénytelen leszek egy XP-s kölcsönkapott laptopot használni.
Bekapcsolva rögtön ez fogadott:

Az E meghajtónál az ikon mit akar jelenteni? Esetleg,hogy a meghajtó tartalma meg lenne osztva? Amennyiben igen,akkor ezt hol lehet kikapcsolni?

Már évek óta nem használtam XP-t,kicsit elszoktam a rendszertől :B

[ Szerkesztve ]

(#47040) cigam válasza Heavyrain (#47039) üzenetére


cigam
félisten

Jobb klikk, megosztás...?!

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#47041) Heavyrain válasza cigam (#47040) üzenetére


Heavyrain
őstag

Olyankor csak egy figyelmeztetés jön be,hogy meghajtó gyökerét nem tudom megosztani. Ha azt fogyelmen kívül hagyom és továbbmegyek,akkor csak a fájlok megosztására van lehetőség. A "Saját használatúvá tétel"-re nem engedi,hogy kattintsak.

Megvan. Egy SMRTNTKY mappa volt benne,azért érzékelte lecsatlakoztatható hardverként azt a partíciót. Azt és az autorun fájlt töröltem és így már úgytűnik jó.

[ Szerkesztve ]

(#47042) mefistofeles

Skacok! Olyan problémám van, hogy az asszony netbookjára szeretnék windows XP-t telepíteni. Mivel ugye ezeken a gépeken nincs CD-DVD olvasó ezért csak a pendrive ról lehetne a dolgot megoldani. Több progival próbáltam létrehozni telepítőt de vagy a telepítés elején hibaüzivel kilépett, vagy más esetben egyszerűen nem látta a merevlemezt csak a pendrive-ot amiről cuccoltam.
Melyik progival érdemes próbálkozni? Én vok a láma vagy ez ennyire problémás dolog?
A saját asztalimra már sokszor telepítettem így win 7-8 rendszereket de sosem volt gond. (persze más progival)

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#47043) Balathruin válasza mefistofeles (#47042) üzenetére


Balathruin
veterán

Próbáld a Yumit, ha még nem volt. :)

(#47044) mefistofeles válasza Balathruin (#47043) üzenetére

Volt....
pont annál volt az a szitu, hogy egyszerűen nem látta a merevlemezt csak a pendriveot amiről ment......

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#47045) Balathruin válasza mefistofeles (#47044) üzenetére


Balathruin
veterán

Fura... Nálam XP-vel, Win7-tel is ment. A Microsoftos program nem jó hozzá, vagy már azt is próbáltad? Még a Rufust ismerem, nálam Win8 azzal ment fel.

(#47046) Visormail válasza mefistofeles (#47044) üzenetére


Visormail
addikt

Persze, nem ismeri fel a sata vezérlőt, az xpben nincs sata driver.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#47047) mefistofeles válasza Visormail (#47046) üzenetére

Ehhez én, hülye vok, de az biztos, hogy gyárilag is XP van rajta.......

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#47048) brd válasza mefistofeles (#47047) üzenetére


brd
nagyúr

Meg kell keresni a (S-ATA) vezérlő driverét, és integrálni kell a telepítőbe, pl. az nlite nevű program segítségével. Egy lelkes fórumtárs által készített leírás alapján viszonylag egyszerű megcsinálni.

The only real valuable thing is intuition.

(#47049) Tamy válasza brd (#47048) üzenetére


Tamy
senior tag

Vagy BIOS-ban átállítani a winyót IDE módra, ha van ilyen opció (többnyire van).

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#47050) ceia válasza Visormail (#47046) üzenetére


ceia
őstag

Nem lehet, hogy az SP3-ban van? Nekem az van, és települt sata vinyós gépre. Persze lehet, hogy akkor még a biosban ide módban volt, aztán később állítottam át auto-ra.. (3,5 éve telepítettem :P )

        it's more fun to compute

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.