Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Windows XP kérdések és válaszok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1101) Ezekiel Ston


Ezekiel Ston
senior tag

Üdv!

Van egy hatalmas problémám, és emiatt hamarosan kórházba is viszek valakit... :DD
Na szóval a projekt amibe befulladtam a következő:

Vettem tegnap egy ASUS M2N-E SLI lapot, egy X2-es 3600-as AMD procit, és egy 512-es 800-as DDRII-es kingmax ramot!
összeraktam, gyönyörűen működik, és eszméletlen gyors, de

Az xp-t mikor megindítom telepítésre,(SP2-es xp) megformázza a samsung 400as winyó kiválasztott partícióját, és felmásolja a telepítésre szolgáló fájlokat!
Amikor újraindul azonnal a következő üzenetet dobja ki minden xp-s logo és miegymás nélkül:

''Hiba a rendszer betöltésekor''

De ha fogom és felrakok egy UHU linuxot az bezzeg fut és gyönyörűen feltelepül és ráadásul mind a másik 3 partícióm látja az adatokkal együtt!
És nem tudom most hogy mit tegyek hogy hogy tegyek fel xp-t hogy ne jöjjön nekem ilyen hibaüzenettel!
Egyébként van egy jópár éves tapasztalatom xp telepítéssel, és partícionálással, de ilyennel még nem ütköztem!
valaki aki tud segíteni kérem priviben küldje el nekem a lehetséges variációt!
Előre is köszönöm!

(#1102) Cicero


Cicero
őstag

[kép]

a négyzetben lévő elemeket valahogy ki kéne írtani a menükből. programoknál nézelődtem, de nem találtam csak a winrart tudtam kiszedni. ötlet?

(#1103) sgergi válasza Cicero (#1102) üzenetére


sgergi
veterán

Elvileg a tweakelős progik képesek rá.
Tweak Ui:[link]

(#1105) sgergi válasza molngab (#1104) üzenetére


sgergi
veterán

Ja, hogy a klasszikus nézetet használod. Ott, ha minden igaz nem létezik ilyen beállítás. :(

(#1106) t1


t1
addikt

Hali!
Bajom van az xp-vel...vmi DEP állandóan szivat és nem tudom mit lehetne ellene tenni mert kikapcsolni nem lehet és emiatt ha vmio filmet akarok megnézni egyszerűen kilép az xp majd visszatér

(#1107) Pet_i


Pet_i
senior tag

Sziasztok!

Egy szokatlan gondom támadt. Újratelepítettem a notimon az xp-t (nem első alkalommal) és az ablakok teljes képernyőssé váltásakor (jobb felső sarok, X melletti kis ikon) minden alkalommal eltakarja az ablak alja a Start menüt ill. annak teljes sorát (tehát a gyorsindítást, megnyitott programokat, stb.). Feltettem a legújabb Intel Extreme Graphics drivert, az sem orvosolja a hibát, próbáltam újraindítani a gépet az msconfig segítségével hibakereséséi üzemmódban, tehát csak az alapvető drivereket és szolgáltatásokat töltötte be, de a hiba ekkor is jelentkezett. Elég tanácstalan vagyok, sok-sok xp-t telepítettem már újra, de ilyen még nem fordult elő. :(

Valakinek lenne vmi megoldása?

(#1108) kovasz válasza hruodnand (#1091) üzenetére


kovasz
senior tag

svchost.exe...

itten van-e

[link]

(#1109) hruodnand válasza kovasz (#1108) üzenetére


hruodnand
senior tag

Próbáld meg azt, hogy egyenként letíltod ezeket a szolgáltatásokat, mondjuk kezdésnek az első 3-at és újraindítod a gépet, majd megnézed, hogy mi a helyzet, ha továbbra is 40-50%-on van, akkor letíltod a következő 3-at és engedélyezed az előző 3-at. Az a lényeg, hogy sorban haladjál vele és a végén meg lesz, hogy melyik szolgáltatás terheli le a gépet. :U

(#1110) Calibos


Calibos
addikt

Nem tudja valaki hogy ha Windows Xp telepítésnél (80GBmaxtor, 3éves winyora) amikkor Cd-ről akarok bootolni azt írja ki hogy „backup datas, replayes your Dard-disk-drive.

Mit jelent ez?

(#1111) ZX7 válasza kovasz (#1108) üzenetére


ZX7
tag

Microsoft Update nincs bekapcsolva? Ha igen kapcsold ki, és térj vissza a sima Windows Update-re.

alkalmaz,elhárít,improvizál

(#1112) kovasz válasza ZX7 (#1111) üzenetére


kovasz
senior tag

de ez volt. kilottem es 4% a prociterheles. kosz.

azert kivancsi lennek mit csinalt...

(#1113) JamesHolden


JamesHolden
aktív tag

bekapcsoltam ma a gépem, ez az ablak fogadott:

http://img20.imagevenue.com/img.php?image=23631_aktivalas_123_924lo.jpg

xp media center edition-ömvan, kiírta hogy ha nem regisztrálom akkor 2 nap múlva lejár...
lehet valamilyen módon még aktiválnom?
azon túl ugye hogy megvegyem a termékkulcsot :]

ui: a Windows.Genuine.Advantage.Validation... féle programokat is folyamatosan próbálgattam, köztük a legújabbat is de mindhiába... restart után ugyanazt írta ki...

(#1114) Dusted


Dusted
csendes tag

Üdv.

A felügyeleti eszközöket nem tudom megnyitni, a köv. üzenetet kapom egy Internet Explorer feliratú ablakban: ''A lap nem meghatározható biznsági hézagot tartalmaz.'' Választhatok, hogy folytatom-e, de akkor sem nyitja meg. Vki tudja a megoldást?
Ugyanez van az ütemezett feladatokra is.
Sűrgős lenne a dolog.

Előre is kössz!

[Szerkesztve]

(#1115) dany27


dany27
őstag

hello

egy kis help kéne van vmi windóz javítás ami azt a generic host32t vagy mi a fenét foltozza be h ne álljon mert megint elő jött h a generichots32 hibát észlelt ezért leállt és ezek után má nincs net csak ha restartolok egyik hawer mondta h van vmi javítás!!

(#1116) Dusted válasza dany27 (#1115) üzenetére


Dusted
csendes tag

hi,
nem tudom, hogy ez válasz-e a kérdésedre:

A 873333 (MS05-012) jelű biztonsági frissítés telepítése után az alább felsorolt problémák bármelyikét tapasztalhatja:
• A számítógép újraindítása után a következő hibaüzenetek jelenhetnek meg:
Generic Host Process for Win32 Services Error''

http://support.microsoft.com/kb/894391/hu

(#1117) Pet_i válasza Pet_i (#1107) üzenetére


Pet_i
senior tag

#1107-re valaki?

(#1118) Gabás válasza Pet_i (#1117) üzenetére


Gabás
addikt

a megoldás elég banálisnak tűnik: jobb klikk a tálcára, Tulajdonságok, A Tálca legyen mindig látható a többi ablak előtt opciót bejelölni :)

(#1119) dni válasza PazsitZ (#1068) üzenetére


dni
őstag

:R

(#1120) DasH_001


DasH_001
tag

Hali!

Van nekem egy XP SP2 telepítésem ami már majd' 2 éve üzemelt teljesen korrekten, egészen két héttel ezelőttig, amikor is indításkor a következő hibaüzenetet kaptam, bootolás közben, kék háttérrel díszítve:

STOP: c000021a {Helyrehozhatatlan Rendszerhiba}
A rendszerfolyamat {SessionManager Initialization} váratlanul félbeszakadt. Állapot: 0xc0000034 (0x00000000 0x00000000).
A rendszer leállt.

(SessionManager: itt egybe van írva, de úgy a registry nem talált semmit, külön írva pedig a current control set-en belül tanyázik, feltételezem, hogy a programok indításáért felelős - sajnos pontosan nem tudom.)

Nagy örömöm közepette nyomtam egy bizakodó resetet, és a menüből kiválasztottam a csökkentett mód parancssorral nevezetű pontot. Az enter megnyomása után, és a betöltések listázásának végeztével a gép nekiállt valamit dolgozni, bár ezt csak a villogó dos kurzor és a hdd lámpa mutatta, főként utóbibból gondolom, illetve a hdd hangjából (250 GB Hitachi -> két partíció + 160 GB Samsung -> szintén 2 part.).
Ezután se szó se beszéd magától újraindult és utána már bejött rendesen a rendszer. (Talán chkdisk-elt?)

Néhány nap múlva ugyanez a probléma jelentkezett, de sajnos most nem oldotta meg a csökkentett parancssoros móka, ott is megkaptam a kék képernyőmet a szerelmeslevéllel. Az ntbtlog-ból kiderült, hogy az első esetnél nem töltötte be a rendszer erőforrásainak illesztőprogramjait, hanem a mup.vxd után kiakadt és csak bizonyos dolgokat töltött be, viszont a másodiknál már mindent betöltve dobta be a törülközőt, és utoljára a cdfs.vxd-t töltötte be.

A rendszerről egyébként annyit kell tudni, hogy kb fél éve alaplap+proci cserén(Abit AN8 Ultra, AMD Athlon 64 3700+) esett át és az okos google-nek köszönhetően találtam olyan leírást amivel xp újratelepítés nélkül ezt sikerült kivitelezni. Ez valószínűleg sikeres volt, legalábbis a teljesítmény szempontjából mindenképp (és az ntbtlog sem tartalmaz az előző rendszerből ismerhető eszközöket, így vszínűleg ott is stimmel minden).

Az említett hibajelenség után egy régebbi winchesterre raktam egy xp-t (erről írok most).
A nem működő win vinyójára ráereszettem egy scan disk-et (semmit nem talált), majd nekiálltam google-özni, hátha találok valami hasznosat (bár az első eset után is google-ztam egyet, de akkor se akadt semmi használható).
Sajnos semmi használható. Van olyan ami Norton GoBack problémáról ír (nem is volt); olyan, amelyik a winlogon és a csrss problémájáról; illetve ami NT4-hez ajánlja h csináljak egy párhuzamos installt és a hibás win registry-jét betöltve registry editorral nézzem át ezt a szekciót (current control set-ben van a session manager). Gondolom erre XP-ben nincs lehetőség.
Futott még egy olyan is, ami azt állította, hogy egy elég régi update (talán 2005-ös) okozza ezeket a tüneteket, a külföldi fórumok is főleg ezzel foglalkoztak, általában pl. előretelepített xp-s dell gépek/laptopok hibájaként felhozva. Illetve volt egy, ami egy memory dump-ra(memory.dmp) hivatkozott (xp csinálja leállításkor, azt írta), ami szép megoldásnak igérkezett, csak nem volt sehol egy ilyen file. :(

Megpróbáltam a nagy crash előtt egy nappal fiatalabb registry dolgokat(system,sam és társai továbbá ntuser.dat-ot a megfelelő helyre) berakni a jelenlegi helyére, de nem változott semmi, mint ahogy a 3 nappal fagyás előtti sem. (Bár igazából mind2 lehetett előszele egy szép kis fagyinak, hiszen 3 nap alatt kétszer halt be, ebből egyszer nagyon.)
Így ezek alapján vszínű h fájl hiba, mivel mint először is írtam, az első crash utáni csökkenetett módos indításnál vmit nagyot munkálkodott. Úgyhogy a dolog kérdéses.

Lényegében ennyi a problémám, igyekeztem pontosan leírni. Ha valaki tud valami használhatót/használhatatlant mondani az esettel kapcsolatban az legyen olyan kedves és tegye meg! :)
Illetve ha nincs semmi használható info a birtokában akkor írjon már be legyenszíves olyan fórumokat, ahol nagyobb eséllyel kapok választ a dologra, mert hetek óta irkálom be és eddig senki sem méltatott még válaszra...

Minden segítséget köszönök: DasH

(#1121) dni


dni
őstag

Hali!

Win updatet követően létrehozott a rendszer egy mappát a ''D'' jelű partíciómon [link], amibe véletlenül belehúztam egy másik mappát, (mely egy halom fontos dolgot tartalmaz) és nem tudok vele semmilyen műveletet végezni, még totalcommanderben sem. [link] Van valami ötletetek, hogy hogyan tudám visszaállítani a mappa tartalmát?

Előre is köszi.

(#1122) sgergi válasza DasH_001 (#1120) üzenetére


sgergi
veterán

Helló! Nem lenne egyszerűbb, ha újratelepítenéd az egész rendszert? Tudom, hogy régóta próbálkozol, de pl én nem tudok semmi megoldást. Ennyi idő alatt már újrarakhattad volna a rendszert.

(#1123) t1 válasza t1 (#1106) üzenetére


t1
addikt

:F senki? :F

(#1124) hruodnand válasza dni (#1121) üzenetére


hruodnand
senior tag

Unlocker nevezetű programmal próbáld meg áthelyezni a mappát, ha jól tudom, akkor támogatja ezt a lehetőséget. :U

(#1125) hruodnand válasza t1 (#1123) üzenetére


hruodnand
senior tag

Itt van egy leírás a kikapcsolásához: [link]. Amúgy ez a puffer túlcsordulás megakadályozására van.

(#1126) sgergi válasza dni (#1121) üzenetére


sgergi
veterán

Nem lehet hogy írásvédett a fájl? Próbáld ki az Unlocker progit:[link] Megpróbálhatod vele feloldani a mappát

Mod: Látom már ajánlották előttem.

[Szerkesztve]

(#1127) Pet_i válasza Gabás (#1118) üzenetére


Pet_i
senior tag

Az a vicc, hogy be volt pipálva, ezekkel kezdem általában a start menü átszabását a telepítés után. Kiszedtem a pipát, majd újra visszaraktam...és lőn megoldotta a dolgot. :F Mindenesetre köszönöm! :)

(#1128) Vamp


Vamp
senior tag

Felmerült a gépemmel kapcsolatban egy olyan probléma az elmúlt napokban, ami miatt erősen károsodott a beviteli eszközök felülete, kinézetük átalakult. A billentyűzetből darabok hiányoznak, az egér jobb létre szenderült.
Tehát, amiben segítségeteket kérném:

Vételeztem egy db 160 gigás Samsung HDD-t, (HD160JJ), SATA2, NCQ, stb... Egy 80-as, IDE-s Maxtort váltana le, ha hagynák, azonban odafent rafináltak. Történt ugyanis, hogy megpróbálkoztam egy XP Pro telepítésével a kérdéses eszközre. A telepítő Cd-ről bootolt, betölötte a maga dolgait a memóriába, majd kis türelmet kért a partícionáló indításához... Ezen a ponton (bármilyen összeállításban) a vinyókat lekapcsolja a telepítő, majd egy bézs alapon édeskés alapú halálsikollyal megfűszerezve a kiváló pillanatot, lekapcsolja a gépet. Megpróbáltam az összes slotot az alaplapon, Sata-t és IDE-t is, semmilyen úton-módon nem hajlandó behozni a partíciókezelőt. Vinyók leállnak, gép ki. Nforce 4-es Foxconn lapom van. Azelőtt sosem történt ilyen. Bios reset meg hasonlók (pl. Sata letiltása, csak IDE vinyó próbája) megvolt. További érdekesség, hogy egy 7.04-es Ubuntu simán felmászik bármelyik lemezre, mind a Sata, mind az IDE vinyóra tud írni. Jelenleg a régi Windowst használom.

Valakinek bármilyen ötlete ezzel kapcsolatban? :U

(#1129) polip


polip
addikt

üdv!

meg tudná mondani nekem valaki, hogy az XP miért csak 3008 mega ramot lát a 4 gigából ami a gépben csücsül?

a bios és a CPUz is kiírja, hogy 4gb dual...a XP 3009mb-ot lát...ötlet :F

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#1130) Elrood válasza polip (#1129) üzenetére


Elrood
őstag

[link]
[link]

[Szerkesztve]

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#1131) polip válasza Elrood (#1130) üzenetére


polip
addikt

thx! közben rájöttem én is...azt hittem, hogy a 32bites memóriacímzés a rendszermemóriára vonatkozik és nem számít bele a többi

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#1132) Jarod1


Jarod1
addikt

Valaki megtudja mondani hogy kell az Xp-t lockolni ha el akaron menni a géptől..? :F

(#1133) szandisas válasza Jarod1 (#1132) üzenetére


szandisas
senior tag

amikor bejön a képernyőkímélő, és jelszót kér arra gondolsz? :)

aláírás

(#1134) Ramius válasza Jarod1 (#1132) üzenetére


Ramius
őstag

Állíts be jelszót a fiókodhoz, és ha otthagyod a gépedet csak nyomd meg a WinKey+L kombinációt.

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#1135) Vamp


Vamp
senior tag

Emberek, valaki legyen már szíves megoldani a problémámat, 2 napja szívok a rendszerrel... Fentebb olvasható.


Köszy:D

(#1136) hruodnand válasza Vamp (#1135) üzenetére


hruodnand
senior tag

Régi Windows alatt felismeri a SATA winchestert?

(#1137) Vamp válasza hruodnand (#1136) üzenetére


Vamp
senior tag

Felismerte, de regi windows mar nincsen. 2db szuz vinyo van a gepben. Se kep, se hang.

(#1138) t1 válasza hruodnand (#1125) üzenetére


t1
addikt

kösz :R

(#1139) Jarod1 válasza Ramius (#1134) üzenetére


Jarod1
addikt

Köszi,!!! :R

(#1140) hruodnand válasza Vamp (#1137) üzenetére


hruodnand
senior tag

Ezek szerint mind a kettő winchesterre nem tudod feltelepíteni az XP-t. Érdekes. Ha egyenként lekötöd őket és felváltva próbálod telepíteni? Szóval először a SATA-ra próbálod telepíteni (közben az ATA-s le van húzva), majd fordítva.

(#1141) Tybee21


Tybee21
aktív tag

Nem éppen ide tartozik, de úgy gondolom, itt biztos tudni fogja vki a válaszokat.
1. Milyen progival lehet feljegyzést írni az asztalra?
2. On-line TV-adást milyen progival lehet rögzíteni?

A pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)

(#1142) hruodnand válasza Tybee21 (#1141) üzenetére


hruodnand
senior tag

1. Post-It
2. WM Recorder (ha WMV shoutcast, de lehet, hogy más shoutcast-et is visz)

(#1143) Ramius válasza Tybee21 (#1141) üzenetére


Ramius
őstag

1. A rainlendar is megfelelő, naptár, todo, evets az asztalon. én ezt használom már régóta.

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#1144) mahatma válasza Tybee21 (#1141) üzenetére


mahatma
aktív tag

1. [link]
ez egy tök egyszerű kis cetliprogi, tud hálózatban is küldeni, nekem itt az irodában hasznos

2. valamilyen streamrecorder progit keress a gugliban, fejből most nem tudok, én nem használok, de nagyon sok van

gyorsan megelőztek :B

[Szerkesztve]

Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.

(#1145) <>jana<>


<>jana<>
senior tag

ide is beírom hátha tud segíteni valaki.[link]

(#1146) Vamp válasza hruodnand (#1140) üzenetére


Vamp
senior tag

Mindenféle sorrendben, variációban megpróbáltam. Sanszos, hogy a BIOS vacakol valamiért, a gond az, hogy csak linuxom van itthon ami bejön... Most azon vagyok, hogy összedobjak egy telepítőlemezt, és legyaluljam a régi biost.

(#1147) Tybee21


Tybee21
aktív tag

Köszi mindenkinek a válaszokat, majd próbálkozok:)

A pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)

(#1148) Gergello


Gergello
addikt

Autómatikus indításba hogyan tudok behelyezni + funkciókat , gyak ,hogy más is induljon el a win betöltődése után?

(#1149) dni válasza sgergi (#1126) üzenetére


dni
őstag

Megpróbáltam, sajnos semmilyen műveletet nem tudtam elvégezi vele. Hogyan tudnám kideríteni, h melyik hotfix csinálta ezt a mappát? (hátha akkor eltudom távolítani)

(#1150) Ramius válasza Gergello (#1148) üzenetére


Ramius
őstag

Pakolj parancsikonokat a Start -> Programok -> Indítópultba

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.