Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74918) Teasüti válasza BBéci (#74915) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Mellesleg nem vagyok képes megérteni, miért kellene a hangot keresztül vezetni a tévén? Azért, hogy rontsunk a minőségén?

Felvázolom: PC hdmi kimenetén kiküldeni az 5.1 Ac3/dts-t a TV-nek, ami onnan tovább küldi az AVR-re. Kb ennyi. Apró technikai kellemetlenség, hogy a PC nem fog kiküldeni a TV-nek sztereón kívül semmi mást, amíg nincs Edid hack. Ez hdmi-vel nem rendelkező régebbi AVR-ekhez lenne kerülőút, ha a PC-n nem lenne SPDIF kimenet, mert egyébként csak egy technikai érdekesség. Nagyon nagyon réteg igény csak. Ki rendelkezik olyan PC-vel, amin van HDMI kimenet és nincs SPDIF kimenet ÉS régi 5.1-es AVR-re van? :))

Amúgy mitől is romlana a bitstream minősége egy bit-exact jelátvitel esetén függetlenül, hogy milyen úton jut el a jel a DAC-ig? Ebből úgy egy hónapja volt flame egy hifis Logout írás alatt és a konklúzió az volt, hogy a bitazonos átvitel, az bizony bitazonos és mint olyan, ez egy axióma miszerint ha minden bitre pontosan ugyanaz, akkor a minőség is éppen ugyanaz függetlenül az átvitel közegétől. Aztán az is kiderült, hogy a toslink átvitel is olyan ritkán hibázik a gyakorlatban, hogy kvázi hibamentesnek tekinthető, de főleg az a végkövetkeztetés, hogy ha hibázik is egy-egy bit erejéig, az nagyon maximum egy apró pillanatnyi hanghiba volna csupán, amit talán észre se vesz az ember, de a lényeg, hogy ki van zárva a hang minőségére gyakorolt hatása. És ez ugye a toslink, ahol nem kevés jelkonverzió zajlik. Na most ehhez képest mit hibázik vajon egy full elektromos közeg, ahol kettővel kevesebb jelkonverzió történik?

(#74917) BBéci
Interpoláció alatt most ugye a képkocka interpolációt értjük? :F Annak pedig nem mellékhatása, hanem fő célja a mozgás folyamatosabbá tétele. :U Vagy most mi van? :))

A "telecine juddert" alatt mit is értesz pontosan? Telecine az tudtommal NTSC-nél használatos, hogy a mozifilmből 29.97 fps-t csináljanak.
"And now here is NTSC, the American brother of PAL. NTSC is also used for DVD and DIVX material, and plays somewhere near 29.97 fps (to be exact it is 4.5 MHz/286/525). You see a bigger problem here. How can we play cinema movies on NTSC. Accelerate them? Sure no, because you would notice that the film plays much too fast (a 60mn movie would play in 48mn3s). So NTSC engineers came with a solution called “telecine” or “3:2 pulldown” which is quite complicated. To convert a film that runs at 24 fps to run at 29.97 fps, it is first necessary to slow down the video by 0.1% to 23.976 fps. Then approximately 6 frames are added to the video each second, bringing the frame rate to 29.97 fps. This is done by adding one extra frame to each group of 4 film frames. Although they could simply duplicate 1 out of every 4 frames to produce the extra frame, this method is not used. This is because the duplication of one frame would cause that frame to be displayed for twice as long as the other 3 frames, which leads to jerkier motion. Fortunately, film producers can make use of the field-based nature of video to more gradually introduce the extra frame. Instead of adding a whole new frame at once, 2 fields are introduced separately to each group of 4 film frames. Since 2 fields make up a frame, this method is equivalent to adding 1 new frame. However, since the 2 duplicated fields are not added at the same time, this reduces the jerkiness of the video.
"

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.