Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74913) Teasüti válasza BBéci (#74909) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Még mindig nagy a homály, ezzel most csak összezavartál. :B
Mi köze az interpolációnak az "elmosódás csökkentéshez"?
Az interpoláció az a "torzítás csökkentés", ahogy a TV hivatkozik rá.

Viszont feljebb PuMbA ezeket írta, amiket nem tudok megemészteni:
"mindkét csúszkánál köztes képkockákat szúr be a TV és mégis a dejudder nem növeli a mozgásfelbontást, a deblur pedig igen"
"A H szériás TV-knél tesztek szerint a Tiszta beállítással (ami 5/0-át jelent), már megvan az 1080 sor. Ha biztosra akarsz menni, akkor a 8/0 és LED Clear Motion együtt biztos meghozza az 1080 sort :) Ezekből pedig következik, hogy csak az elmosódás csökkentés és a LED Clear Motion beállítás növeli a mozgásfelbontást :) A torzítás csökkentés pedig csak a kép folyamatosságát növeli, ami tetszhet, de egyébként semmiféle pozitív hatása nincs a képminőségre vagy részletességre"

Honnan jött ez a "300 sor" elnevezés? Az "1080 sor" meg vmi gyenge utalás a fHD felbontásra? :F Ezek mérhető exakt dolgok aminek mértékegysége van (milyen mértékegység az a "sor"??), vagy a fantázia szülötte?
Elképzelésem sincs mire kell itt gondolni. Van köze ennek az egésznek az utánhúzáshoz?
Mert ahogy én tapasztaltam az "elmosódás csökkentés" főleg ezen segít: az utánhúzáson (akár fizikai, akár képi tartalomból származik - bemozdulás?). És ah igen, akkor talán ez az egész visszavezethető a képfrissítési időre, vagy vmilyen a panel fizikai tulajdonságára? G2G válaszidő? Na kezd melegedni, vagy jéghideg? :))

(#74912) dethroner
"Most tényleg, ezek azt gondolják hogy ha van a parasztnak egy BD lejátszója és egy erősítője akkor nincs annyi esze hogy a hdmi kábelt csak kép továbbítására használja, a hangnak meg ott az optika? Bravo, feltalálták a meleg vizet Koreában "

Ha a paraszt így tenne, akkor élből lemondhatna a lossless HD hanganyagról és a 7.1-ről, ha már Bluray-ről van szó. Az általad felvázolt rendszer a pre-Bluray korszakban volt használatos, ma már az a trendi, ha hdmi-n megy ki minden. A toslink már nem trendi. ;)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.