Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#45649) Amur


Amur
addikt

Teljesen véletlenszerüen, pár havonta, (néha gyakrabban) csinál olyat a win10 64bit-es rendszeren(adatlapon a részletes konfig) hogy az intel rapid leválasztotta a sata hdd-t, és persze ezek után nem látom azt a winchestert.
Korábbi winyóval is csinálta. Az meg is halt(legalábbis én is és a szervíz is azt hitte, ma kiváncsiságból rádugtam, ha már megbontottam a házat-mert benne hagytuk-simán ment az is), ez vadiúj, és ráadásul szándékosan egy WD Black-et vettem hogy ne legyen gond vele egy ideig.
Kábelt cseréltem, másik sata csatlakozóra raktam alaplapon, mégis újra előjön(ja biosban letiltottam a plug and play opciót, és az intel rapid technológia sincs engedélyezve ott.
Windows alatt is le kell tiltanom?
Ma pl. itthon sem voltam, csak bekapcsolva hagytam a gépet, mikor hazajöttem, benyomtam a monitort, az első volt ami fogadott hogy az intel rapid leválasztotta a hdd-t.
Lehet valami energiagazdálkodási beállítás is?(elméletileg ezeket alapból tiltom, max a monitort engedem kikapcsolni 15 perc után,de majd erre még ránézek, nem-e maradt egy ilyen opció benn hogy a hdd-t meg leszedheti..de nem hiszem!)

speciális energiagazdálkodási beállításokban találtam egy olyat eldugva hogy 100 perc tétlenség után kapcsolja ki a winchestert..ezt nem lehet átállítani soha-ra így beírtam egy 999999perces időt..
Remélem ennyi volt.

[ Szerkesztve ]

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.