Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#44224) King Unique válasza Rambi (#44222) üzenetére


King Unique
titán

A GPT és exFAT nyilván kiesik, mert azokat a legtöbb ilyen készülék alapból nem tudja kezelni. Viszont MBR | NTFS alapon ennek működni kéne, és ugye tisztán újra is lett partícionálva. Illetve a külső rack chipjének inkompatibilitása is kizárható, ha SSD-vel simán kezeli. Ez esetben jó volna tudni a HDD és SSD partíciójának paramétereit:
- Partíció típusa (elsődleges | aktív elsődleges | logikai)?
- Milyen szektormérettel lett formázva stb.?

Valamint, ha más 2,5" külső merevlemez is gond nélkül megy ugyanabból az USB portból, akkor az se sanszos, hogy alapból nem tudná rendesen meghajtani + felpörög, ahogy mondtad. Bár azért egy SSD-nek nyilván valamivel kevesebb kakaó kell, mint egy HDD-nek. Ezért lehet érdemes lenne megpróbálni a fentebb említett portban (ha van), vagy 2 db port esetén USB Y kábelt használni. Illetve a kábelhosszra is nem árt odafigyelni, mert az se jó, ha túl hosszú.
Az adatlapja alapján vannak olyan modellek, amelyeknél titkosítás van. Ha a tied olyan, akkor lehet, azt nem tudja kezelni a TV. Bár nem hiszem, csak egy tipp volt.

Más ötletem nekem nincs, talán majd valaki másnak. Illetve a TV topikjában is célszerű érdeklődni. Amúgy ilyen téren elég hulladékok ezek a cuccok és PC + desktop OS kombó alatt gondolom nincsen semmi probléma...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.