Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Eredeti játékok OFF topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-02-27 09:59:50

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#132451) cyberkind válasza gyimger (#132450) üzenetére


cyberkind
félisten

Van egy tuti tipped, ahonnan ha letöltök valamit nem ajándékoz meg valami kis vírussal? :D

#132449)ayo
Engem sajnos ez taszít ebben a szériában, sajnos későn, de rájött a Capcom a 4. résznél, hogy ez egy hülyeség, és kolbászolgatni a világban. :D

Paranormal Cocktivity

(#132452) ayo válasza cyberkind (#132451) üzenetére


ayo
addikt

ja, abban nincs ellenben kegyetlen rossz :D több napig kellett feldolgoznom, amikor a végéhez értem, hogy ez ennyi. anno néztem is egy videót erről, hogy miként született ez a rész és hogy miért nem lett 5. rész. sajnálom, mert én pár évente azért el tudtam ezekkel szórakozni.

http://jateknaplo.blog.hu

(#132453) gyimger válasza cyberkind (#132451) üzenetére


gyimger
őstag

Az sajnos nincs és nem is vagyok gépnél, csak az időmegállításról rögtön az ugrott be. Fejbôl talán megagames.com.

"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."

(#132454) cyberkind válasza ayo (#132452) üzenetére


cyberkind
félisten

Na itt meg a közel 100GB riaszt el, mert talán tetszene, csak ezt leszedni, meg ha megunom akkor letörlöm és ismét leszedni egy művészet, mert annyira nem jó a játék, hogy nonstop ezt tolja az ember. :D

(#132453) gyimger
Köszi, később ránézek. :)

Paranormal Cocktivity

(#132455) ayo válasza ayo (#132452) üzenetére


ayo
addikt

közben meg is találtam a videót. a negyedik részt jobb is ha nem töltöd le, nagyon összecsapták.

http://jateknaplo.blog.hu

(#132456) cyberkind


cyberkind
félisten

Elvileg ez a Mafia DE gépigénye, szinte mint a 3. résznél:

Minimum requirements
OS: Windows 10 64-bit
Intel CPU: i5-2500K
AMD CPU: AMD FX-8120
RAM: 6GB
AMD GPU: Radeon R9 280X
Nvidia GPU: GeForce GTX 770
Video Memory: 2GB
HDD: 50GB (Free space)

Recommended requirements
OS: Windows 10 64-bit
Intel CPU: i7-3770
AMD CPU: AMD FX-8350 4.0GHZ
RAM: 16GB
AMD GPU: Radeon RX 5700
Nvidia GPU: GeForce GTX 1080
Video Memory: 4GB
HDD: 50GB (Free space)

Paranormal Cocktivity

(#132457) cskamacska


cskamacska
addikt

Beárazta az új generációs Xboxokat a Microsoft

Az előrendelés szeptember 22-én kezdődik meg, míg a hivatalos start november 10-ére van időzítve. A magyarországi forgalmazással kapcsolatban az Xbox Series S és X verzió is érkezik, ezek hazai ajánlott fogyasztói ára rendre 113 999 és 184 999 forint lesz.

Közreadta az új Xbox konzolok specifikációit a Microsoft

alt="" title=""
Úgy néz ki az olcsóbb Series S erősen gyengébb lesz mint az X. :Y

Pláne ha a Series S tényleg fix 1440 pixelben renderel, és ez megy downsample-ben 1080-ra is. Itt megy némi mosdatás, hogy az X 4K-ra van (ami igaz lehet az 5700XT-nél erősebb GPU-val), de az S akkor is 5300 kategóriás GPU-t kapott, ez még fHD-hoz is erősen vágott, nem WQHD-re. :F Illetve hogy oldják meg a skálázást. Épp minap hordtam össze egy csokor videót, hogy az új játékok nem javulnak látványosan magasabb részletességi szinten. De ha a harmad teljesítményhez kell igazodni, abból nem lesz mégnextebbgen, ha csak nem verik el mind sugárkövetésre.. de 4K-ban? :F

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#132458) FunPro válasza cskamacska (#132457) üzenetére


FunPro
senior tag

Az a kis vakarék nem streamelésre lett kitalálva?

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#132459) gyimger válasza FunPro (#132458) üzenetére


gyimger
őstag

Épp ezt akartam írni, nemcsak hogy lemezmeghajtó nélkül jön, de elvileg a streamet célozzák meg vele.

"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."

(#132460) i2k válasza FunPro (#132458) üzenetére


i2k
senior tag

Arra lett kitalálva. Ők a stream-ben (is) hisznek... de minek?! :N

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#132461) echterion válasza cskamacska (#132457) üzenetére


echterion
nagyúr

És persze nincs lemezmeghajtó, de a háttértár is csak fele akkora, mint az X...jó vicc volt MS...

**********

(#132462) FunPro válasza i2k (#132460) üzenetére


FunPro
senior tag

Biztos van aki bekajálja. :K

Amúgy nem azt mondom, hogy lehetetlen dolog, de még sem a technológiát nem érzem elég kiforrottnak, meg elég bizonytalannak tűnik a dolog.

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#132463) NyMRooD válasza FunPro (#132458) üzenetére


NyMRooD
őstag

Az csak pletyka volt, minden is menni fog rajta ami XSX-en, csak nem 4k-ban hanem 1440p-ben (Gears5-öt demóztak rajta 120FPS-el).

(#132461) echterion: hátulján ott egy port amibe tudsz ssd-t dugni (igaz spéci xs ssd-t), egyébként spórolás céljából maradt ki, így lett az ára 299$.

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#132464) Źşë' válasza NyMRooD (#132463) üzenetére


Źşë'
addikt

így van, gondolom nem olyan hülyék h szarabbat adjanak ki mint előtte :DDD más architechtura, más felépítés, nyilván van fejlődés is és nem csak a számok a mérvadóak - streamelés meg most már olyan mint a hétköznapi tv nézés, fejlődik a világ, mások az igények és ezeket most már más generációknak is gyártják azt se felejtsük el

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#132465) ZsZso


ZsZso
Közösségépítő

Bocs, tudom volt már téma, de most belőlem is kitört, eddig visszafogtam magam. Egy kis ranting...

Tell Me Why -t tolom épp. 2. chapter végefelé járok és már komolyan minden felől jön a hányinger, pedig végtelenül toleráns ember vagyok és pont magasról teszek arra ki kivel szeretne mit csinálni, mert úgy gondolom, hogy ez messze nem határoz meg egy embert.

De az amit itt művelnek az tényleg vicc ... az egyik főszereplő transzgender lány-fiú, aki később úgy dönt fiú lesz. kb. 8 ember közül aki feltűnik a sztoriban 2 meleg. De még mondjuk el is viselném, ha nem lennének olyan non-sense, abszurd jelenetek, amikben folyton ezeket a dolgokat nyomnák az orromba. Egyszer csak hopp a semmiből kiderül, hogy ki milyen elnyomott emberek jogaiért harcol, hogy ki mit gondol a másikról és így tovább. Csak kaparod az arcodról a bőrt, annyira szürreális.
Ahol ledobta a láncot az agyam: egy nagyon komoly indulatokkal teli beszélgetés végén is a semmiből rántja elő a srác a dolgot, mert akkor jut eszébe megkérdezni, hogy mit gondol arról a szemben lévő, hogy Ő fiú lett (a beszélgetésnek az ég világon semmi köze sem volt ahhoz, hogy transzgender). Az megbántja őt, majd orrát felhúzva megsértődve távozik, holott a diskurzus éppen arról szólt előtte, hogy mennyire szégyellnie kell magát az illetőnek. De nem ... feljön ez a piszlicsáré ügy és minden megváltozik. Máris feledhető az előző BÁRMILYEN téma, mert ugye ez mindennél fontosabb. Besz@rás, komolyan. Mindent ez alá rendelnek: nem gáz, ha valószerűtlen a sztori, nem baj ha nem bírod beleképzelni magad az eseményekbe a bántóan rossz dialógusok és irreális személyiségek miatt, a lényeg az, hogy a gender téma mindenhol előkerüljön.

Life is Strange 2 ehhez képest lazán tolta a mexikói vonallal ehhez képest, pedig már ott is néha túltolták.

13 reasons why utolsó évadát ajánlom még nagyon a téma kedvelőinek. Ott már kb. azt szégyelli az ember ha hetero. A szalagavató bált egy fiú pár nyeri, mert olyan cukik meg egyébként is ...Még a nagy amerikai focis tenyészbika is kislányos örömmel veszi tudomásul a focis társáról, hogy homoszexuális amikor bejelentik. Már-már az arcán kívehető az írigység is, hisz Ő a *francba is, de a* lányokat szereti. Sőt. Egy ürge csak addig a világ legnagyobb tirpákja, amíg ki nem derül róla, hogy meleg. Utána kenyérre lehet kenni annyira kedves. Érted?!
Szánalom komolyan amit ezzel a témával művelnek. Őszintén kíváncsi lennék arra, hogy valaki aki érintett az mit gondol erről. Nekem a szőr feláll a hátamon attól a végtelenül debill gondolattól, hogy egy embert az definiál, hogy melyik nemhez vonzódik vagy melyik nemhez érzi közelebb magát ezek a gyökér scriptírók pedig kb. ezt közvetítik. Persze, számít, de nem ettől lesz jó vagy rossz, nem ettől lesz kedvelhető ember vagy éppen az ellenkezője.

Sztálin hüvelykujja legyek ha ez az aggresszív fogadjuk-el-a-másikat akció hosszú távon nem éppen az ellenkezőjét váltja majd ki az emberekből. Annyira sajnálom, hogy ahogy mostanában mindent, ezt is ennyire túl kell tolni.

armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::

(#132466) sto1911 válasza ZsZso (#132465) üzenetére


sto1911
veterán

Pedig már ez van a való világban is.

(#132467) gyimger válasza ZsZso (#132465) üzenetére


gyimger
őstag

Akartam írni egy nagyon egyetértő választ, de nem tudtam volna ilyen jól megfogalmazni és szavakba önteni azt a csalódottságot, amit érzek. Az, hogy mindent feláldoznak a másság kihangsúlyozására és hogy megveregetik a saját vállukat, hogy igen, mi milyen jót teszünk nekik. És itt nem is az a kabaré, hogy pöcse van a menyasszonynak, hanem hogy ezt az arcodba is lóbálja és bigott senkiházi vagy, ha nem állva tapsolod meg a bátorságát. De még csak azt se mondhatod, hogy vastagon leszarod, mert vagy mellette vagy, vagy ellene.

"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."

(#132468) CactuS válasza sto1911 (#132466) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Sajnos. Dolgozó, nem kisebbségi heteronak lenni lassan már nagyon ciki...

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#132469) MrTwister válasza ZsZso (#132465) üzenetére


MrTwister
őstag

Én azon ájultam be legutóbb, hogy a Mátrix mit is akar közvetíteni, sugallni valójában az azóta már nőként élő Wachowski "bratyók" szerint... :Y

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966

(#132470) gyimger válasza MrTwister (#132469) üzenetére


gyimger
őstag

De hát minden a transzneműség allegóriája, vagy ha nem, azzá tesszük.

"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."

(#132471) FunPro válasza ZsZso (#132465) üzenetére


FunPro
senior tag

Én legutóbb ps4 topikban "vitatkoztam" pár oldalt, mert "genderkatyvasznak" merten nevezni a Tell Me Why-t, meg azt mertem mondani, hogy számomra a téma most már idegesítően "túl van tolva". :K

Ott aztán kaptam mindent. Valaki még burkoltan le is *uzizott, ami külön vicces "visszavágás" egy ilyen témával kapcsolatban.

Igazából ez is egy az olyan témák közül, amiről nyíltan nem lehet beszélni, értelmes vitát lefuttatni pedig végkép nem. :(
Pedig én a jó vitákat kifejezetten élvezem és különösen jó lenne értelmes érvekkel vitába szállni, mindkét oldalról.

Egyébként ha már a sorozatokat szóba hoztad:

Biztos említettem már itt is, de még egyszer bebiggyesztem a számomra legártalmasabbnak vélt tv műsort:
Tip és Oh kalandjai, ami egy genderokító rajzfilm gyerekeknek.

Még ha nem is kifejezetten erre van kihegyezve, de szépen burkoltan küldik az áldást. Pedig azért a kölköket tényleg ki lehetne hagyni ebből a hülyeségből, mert ők aztán tényleg nem értik, mi ez az egész.

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#132472) gyimger válasza FunPro (#132471) üzenetére


gyimger
őstag

Pedig a gyerekek tudják, mit akarnak, mesékben is ki vannak emelve a szexualitások, HA normálistól eltérő az. Pedig fontos ez? Érdekli a gyereket? A cégek ezt leírhatják az adóból, vagy mi?

"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."

(#132473) ZsZso válasza gyimger (#132467) üzenetére


ZsZso
Közösségépítő

Az nem nagyon érdekel továbbra sem, hogy mások szerint én hol szerepelek ebben az egészben - úgy érzem sehol. Engem max. dühít, hogy sokan csak élősködnek egy ilyen témán vagy már-már viccet csinálnak belőle és ezzel kvázi azt reszkírozzák, hogy elérhetetlen lesz az eredeti cél. De még mindig én vagyok a legkevésbé fontos ebben az ügyben. Csinálhatnak körülöttem amit csak akarnak, az én gondolkozásom nem fog megváltozni és továbbra is az ember fog érdekelni, nem a nemi hovatartozása, bőr színe vagy szexuális orientáltsága.

Az én empatikus képességem kevés ahhoz, hogy beleképzeljem magam egy olyan ember életébe, akit ez valóban érint, de van egy olyan erős érzésem, hogy ez már nem előnyös számukra és kicsit kezd olyan lenni ez is mint minden más mostanában:
1. végy egy kényes témát
2. állj ki mellette
3. ha már 100% -on nyomod, akkor tégy még rá 10-szer ennyit, majd monetizáld
A 3. pont miatt pedig karikírozva lesz minden, olyannyira, hogy nehéz eldönteni, hogy az ügy mellett vagy épp ellene harcol az illető, bár lehet ez itt már nem is számít. :U

armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::

(#132474) maross válasza ZsZso (#132465) üzenetére


maross
veterán

En jol elvoltam vele, tegnap vegigtoltam a 3. chaptert is. Kicsit sajnaltam az iranyt amerre elment, az elso vegen levo jelenet utan remeltem, hogy erosen elkanyarodik supernatural iranyba, de sajnos nem :(. Akinek a tema nem szivugye, az inkabb vegye barmelyik masik visual novelt, kevesbe ismert de jo pl a Blacksad.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#132475) Golden9 válasza maross (#132474) üzenetére


Golden9
addikt

Nem ismerem a Blacksad.et, ez olyan mint a Fifty Shades of Grey, csak Zoofíl beütéssel? :F

:DDD

[ Szeretkezve ]

(#132476) ZsZso válasza maross (#132474) üzenetére


ZsZso
Közösségépítő

Oh, én is reméltem, hogy olyan irányt vesz, de akkor most abbahagyom a reménykedést :U .

armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::

(#132477) FunPro válasza gyimger (#132472) üzenetére


FunPro
senior tag

Hogy őszinte legyek, nem tudom rendesen kifejezni magam, pedig most egy jó ideje próbálom. :D

Igazából nekem a problémám ezzel kapcsolatban, hogy a gyerek előbb kerül kontaktba az "ostobasággal" (ezalatt a genderfilozófiát értem), mint magával a "normális" rendel. Azt sem tudja mit lát. Igazából ahogy írod, nem is érdekli a gyereket, tudatosan fel sem fogja a dolgokat, de hosszútávon betud piszkálni a dolog tudat alatt.

És azért nehéz a témával kapcsolatban értelmesen vitatkozni, mert az emberek egyből támadásnak/bántásnak veszik a normális szót, pedig az egy tagadhatatlan tényállás és semmi köze az elfogadáshoz.

Ráadásul itt megint előjön egy számomra érthetetlen mérce.

Ott van, amit te linkeltél: 10+-os korhatár.
Ott van, amiről én beszélek: 3+-os korhatár.
Valamelyik filmben cicit villantanak: 16+-os korhatár.

Hát ki a tököm találta ezt ki?

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#132478) FunPro válasza ZsZso (#132473) üzenetére


FunPro
senior tag

Igazából maga a mozgalom csinál viccet magából.

Továbbá lehet csak én vagyok így beprogramozva, de minél jobban sulykolnak nekem valamit, annál jobban megutálom azt a dolgot.

Olyan mint egy zene a rádióban. Egyszer lejátsszák rendben. Napi tízszer lejátsszák, már a halálba kívánom a műsorvezetőt, a műsorigazgatót, a rádiótulajdonost, meg aki a zenét csinálta. :K

Én ezzel a témával is így voltam:

Igazából semmi bajom nem volt vele, nem is érdekelt. Mostanra eljutottunk oda, hogy utálok mindent és mindenkit a témával kapcsolatban. :U

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#132479) i2k válasza ZsZso (#132465) üzenetére


i2k
senior tag

Ne haragudj, de ezt az egész írást muszáj* voltam SG.hu-n offba betolni - mert ott én szoktam erről a témáról rantelni.
:R

[ Szerkesztve ]

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#132480) i2k válasza FunPro (#132478) üzenetére


i2k
senior tag

Hálás vagyok, hogy helyettem (is) leírtad ezt - én is így működöm!

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#132481) Urguru válasza i2k (#132480) üzenetére


Urguru
tag

Vagyunk még páran akik Zsiráf fanok :) el kell fogadni mert amúgy ejnye bejnye ... :DD

(#132482) i2k válasza ZsZso (#132473) üzenetére


i2k
senior tag

Ott a monetizáció:

"Beyoncé, Blue Ivy, SAINt JHN, WizKid - BROWN SKIN GIRL (Official Video)"

//szerk.: ez most a 'másik' aktuális téma monetizálása... lehet, hogy nem kell sokat várnunk az LMBQT című dalra sem valakitől...

[ Szerkesztve ]

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#132483) FunPro válasza i2k (#132482) üzenetére


FunPro
senior tag

Ha már amúgy is offoljuk az offot és szóbahoztad a zenét, kiírom magamból a másik szívfájdalmamat is.

Én kifejezetten szeretem a punk zenét. Sokaknak nem veszi be a füle, de én imádom azt a hangzásvilágot. Amit viszont még annál is jobban szeretek benne, az a szöveg. Igazából az egy olyan objektív világnézetet közvetít, amivel tudok azonosulni.

Legalább is, néhány évvel ezelőttig ezt hittem. Aztán előtérbe nyomult az lgbtq meg a blm, és bumm...már nem tudok azonosulni azokkal az együttesekkel, akikkel edig azt hittem mindenben egyetértek.

Azt hozzá kell tenni, hogy ezek az együttesek a stílusból kifolyólag sem mai darabok, ráadásul amerikaiak, így a téma még erőteljesebben rájuk nyomja a bélyegét.

Olyan egyoldalúan beálltak a mozgalmak mögé, hogy csak pislogtam. Semmi objektivítás, semmi pártatlanság (ahogy elvárnám), egyszerűen undorító. :(

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#132484) cyberkind válasza FunPro (#132483) üzenetére


cyberkind
félisten

Itt Londonban a polgimester a pride élén=első buszon lötyögteti a seggét amikor indul a buli, szerinted neki nem biznisz, ahogy a többieknek? Le vagyunk mi szarva, hiába nem zavar ez minket, ők elérik, hogy zavarjanak, és ez mindenre igaz szép lassan.

Paranormal Cocktivity

(#132485) FunPro válasza cyberkind (#132484) üzenetére


FunPro
senior tag

Ott legalább (egyelőre úgy tűnik), hogy az EU féle miniamerikanizálódási kísérletet megússzátok. :K

Itt az a legfőbb probléma, hogy a "fejlett országokban" az emberek már nem tudnak mit kezdeni magukkal jó dolgukban, mások pedig még asszisztálnak is a hülyeségükhöz.

Mondjuk a római birodalomnak is a jólét okozta a vesztét...

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#132486) Crus válasza ZsZso (#132465) üzenetére


Crus
őstag

PS4-en tolom a Spider-Man-t. Egy tök jópofa játék, pont olyan játszani vele, mint gyerekkoromban cirka 30(!) éve olvasgatni a Pókember füzeteket. Ha így nézem, akkor ez egy csoda.

A története, hangulata, minden jellemzője vérbeli Pókemberes és egyszer csak New York utcáin látok egy zászlót, majd még egyet és még egyet... és már nem is tudom hányat számoltam. Nem horogkeresztes, hanem pride-os, pedig a valami neonáci brigád leverése az akár Pókemberes is lehetne és boldogan gyepálnám őket halomra.

Aztán azon kezdtem el gondolkodni, hogy mit ad hozzá a történethez, a VALÓDI Pókember hangulathoz a pride téma? Hát a nagy büdös semmit. Akkor miért van ott, ahol IRL New York utcáin sincs? Mert muszáj.

Aztán jön a sztoriban Miles Morales, a fekete srác. Aki 2011 előtt nem is létezett. Aki - nem spoilerezek -, de xy spider (képregény) univerzumban, konkrétan Peter Parker helyébe lép és akiről PS5-ön már saját fekete Pókember játék KELL, hogy megjelenjen. Konkrétan a PS5 egyik húzócímének szánják, mintha Peter Parker cirka 60 éves pályafutása során már nem lenne miről mesélni! Miles Moreles érdekesebb? NEM. Csak fekete és tolni kell ezerrel... nem mintha maszk mögött látszana, hogy milyen a bőre színe, ellenben jóval sótlanabb kari, mint Peter Parker, aki a legdurvább helyzetben is állandóan ökörködik és hát izé... az ember popkultúra szerves része, aki millió fekete gyerkőc is kedvel.

Szóval, eljutottunk ide. Muszáj. Annak idején a náci Németországban, ha jót akartál kitetted a zászlót, most ha jót akarsz kiállsz a pride, az LMBTQ és a BLM mellett.
Holott éppen ezek a kényszeres megkülönböztetések a probléma valódi gyökere, mert minden élet számít és mindenki számít, nem kell a megkülönböztetés, se semmilyen diszkrimináció. Emberek vannak és a szexuális identitása mindenki magánügye, amire a lőtéri kutya se kíváncsi.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#132487) TheNewDawn válasza FunPro (#132485) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Ez ugyan nagyon offtopic, de történelemre nagyon érzékeny vagyok szakmámból adódóan mindenfajta hülyeségre, szóval 100 ával sorolhatnám napestig, mik okozták a római birodalom vesztét, deeee a jólét special nem tartozik ezek közé.

(#132488) Golden9 válasza TheNewDawn (#132487) üzenetére


Golden9
addikt

A hibás játékmechanika.

:DDD

[ Szeretkezve ]

(#132489) TheNewDawn válasza Golden9 (#132488) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Természetesen. Csak annyit akkor, hogyha pusztán a jólét következtében bekövetkező elpuhulás okozta volna a vesztét, akkor már megtörtént volna mindez az 1. században, mégis ekkoriban még elég hatékonyan vertek vissza minden inváziót, ahogy később is, még a 3. század vége felé is, volt ott minden, számtalan külső támadás, folyamatos válságok, kb évente váltották egymást a császárok.

Ja meg a lázadás meg a trónbitorlók fellépése kb gyakoribb volt, mint manapság a hírek a covid 19 kapcsán, emellett még frankó kis járványok is tizedelték a lakosságot időnként + ott volt ugye a kereszténység kérdése is, mégis a birodalom nyugati fele is bizony történelmi léptékben is elég szép kort megélt, a teljes birodalom pedig még ha csak a fénykort is vesszük ahol ténylegesen birodalomnak volt tekinthető nem kevesebb mint 1400 évet.

Számomra a 2. pun háború lezárásától bizony már birodalmi státusznak tekinthető ami ugye BC 201, ami egészen AD 1204 ig fennmaradt, amíg a negyedik keresztes hadjárat el nem foglalta Konstantinápolyt.És nem, a bukásban nem játszott szerepet a jólét sohasem :)
(Jó, ezen lehet vitatkozni, egyesek azt mondják, hogy 1071 től fogva a manzikerti csatától fogva már nem volt birodalom, szerintem meg igen, mert még a 12. század vége felé is Manuel bizony úgy verte el az akkoriban gyengének éppen nem tekinthető Magyar Királyságot is, mint jég a határt. )

[ Szerkesztve ]

(#132490) i2k válasza Crus (#132486) üzenetére


i2k
senior tag

Múlt héten egy szőke-fehér nőt megvertek a BLM-esek, mert nem kiáltotta ki a bűvős kántálást...

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#132491) FunPro válasza Crus (#132486) üzenetére


FunPro
senior tag

Személy szerint engem ezek a dolgok annyira nem zavarnak.

Mármint, számomra inkább az lenne meglepő, ha nem lenne pride zászló New York-ban. Már csak abból kiindulva, hogyha még idehaza is van botrány a zászlóval kapcsolatban, akkor pont New York utcáin ne lennének olyan zászlók?

Engem a néger pókember sem zavar, mert ott legalább kreáltak egy külön karaktert, külön történettel.

A filmek már más tészta. Indiai flash, roma mj, ázsiai legjobb haver, néger bombanő, akinek nem mellesleg egy megáltalkodottan gonosz fehér férfi az apja...

A második film egyébként már kicsit szolidabb volt, ott csak a sajtótájékoztatón volt nagyobb diverzitás, mint az egész usában. :U

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#132492) FunPro válasza TheNewDawn (#132487) üzenetére


FunPro
senior tag

Nem szeretnék történelmi vitákba bonyolódni, igazából nincs is akkora tudásom, hogy érdemi vitát lebonyolítsak.

Viszont abban biztos vagyok, hogy a jólét valamilyen formában közrejátszott a bukásban.

Ugyanúgy ahogy ma is van. A jóléti országok gyengébbek, mint azok a helyek, ahol a túlélés mindennapos probléma. Persze, hadsereget tekintve ez nem 100%. De elméletben ha megindulnának az arabok meg az afrikaiak Európa ellen, a hadsereg pedig valamilyen oknál fogva elesne...

Nem hiszem, hogy azok lennének esélyesebbek, akiknek a legnagyobb problémájuk az, hogy nincs gendersemleges mosdó.

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#132493) i2k válasza FunPro (#132491) üzenetére


i2k
senior tag

Ez az egész olyan, mint az "átkosban" viccelők (Hofi, Nagy-Bandó és társaik) akkoriban (70-80-as ével, egészen a 90-es közepig) előadott viccei, írásai: ütöttek, mert tiltott volt a rendszer nyílt kritizálása a médiában (is).
A "felszabadulás" (rendszerváltás) utáni időszakban, és így mostanában is: ezek a poénok már nem ütnek, unalmasak.

Amíg a nők, feketék, LMBQT jogairól (stb.) nem szólt szinte a Világ minden médiuma, addig az "insider" poénok ütöttek velük kapcsolatban a viccekben, filmekben (is).
Most, hogy már - lassan - minden ki van harcolva a számukra (és ugye még zajlanak is a folyamatok): egyenesen kötelező kerülni a velük valő viccre utaló magatartást mindenhol...

A kettő közti út lenne valahol a jó - csak ilyen meg nem létezik.
S ennél csak rosszabb jön!

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#132494) CactuS válasza i2k (#132490) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Nem véletlen, az sem volt hír, hogy a nagy BLMes tüntetők közül egy fehér példány lelőtt egy fekete rendőrt, aki belehalt a sérüléseibe. Nem illik a nagy képbe, így eltitkolják. Én valahol azt érzem, hogy megérdemli Amerika Trumpot.

De ez a része kevésbé zavar az egésznek. Az már jobban, hogy a játékokban és a filmekben is jelen vannak ezek. Miért kell beleverni egy szerencsétlen gyerekbe ezeket a dolgokat? Ott van pl: az egyik új Disney film, az Onward, amit eleve azzal harangoztak be, hogy az első nyíltan homosexuális karaktere a Disneynek a küklopsz zsaru. 6 éves kortól ajánlott. Tényleg 6 évesen kéne elbeszélgetni erről egy gyerekkel? :F

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#132495) i2k válasza CactuS (#132494) üzenetére


i2k
senior tag

Hajlamos vagyok már elhinni magamról, hogy konzervatív vagyok, azaz bizonyos - elsősorban erkölcsi - dolgokban és a régen bevált, megszokott, sok-generációs szokáselv szerinti eljárást tartom bölcs megoldásnak...
Azaz, bizonyos akár gyerekkompatibilisnek is kikiáltott (tehát nyíltan sem aktuális trendnek megfelelő) tartalmakat sem engednék gyerekemnek/gyerekeknek nézni-fogyasztani, bizonyos kor alatt...
S ebbe néhanapján még a Tom & Jerry is belefutna - pedig vicces/idegesítő is tud lenni a macska-egér háború...

És akkor arról már nem is beszélek, hogy a modernkori animációs filmek mivé lettek...

[ Szerkesztve ]

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#132496) Crus válasza FunPro (#132491) üzenetére


Crus
őstag

Vannak filmek, játékok, sorozatok, ahol ennek a témának van helye, de egy totál más jellegű világba ezeket kényszeresen beleerőltetni, az undorító.

NY utcáin IRL is vannak ilyen zászlók, de nem ilyen frekventált épületeken, mint a játékban, hanem a pride-hoz köthető közösségek falain lengedeznek.

Miles Morales létrejötte elég bicskanyitogató! És nem azért, mert fekete, hanem azért, mert semmi szükség nem volt PP leváltására! Azért váltották le, mert 2011-ben a pc lobbi már szépen nyomult és ahol lehet a popkultúrába is jól beleszékelnek, nem törődve azzal, hogy fél évszázados ikonokat löknek a pocsolyába. Az 1966-os Black Panthert is gyönyörűen elfogadja mindenki, pedig fekete! De tudod mit, akkor Black Panther-t is le kéne váltani így 50+ év után, mondjuk egy kínaira. Lenne értelme? Nem. Black Panther az aki, ahogy Peter Parker is.

És a külön történet, meg a külön kreáció nem egészen úgy van, ahogy írod. Ha lenne spoiler tag leírnám... vagy csak én nem találom. A lényeg, hogy gyomorforgató húzás, milliók által által szeretett karaktereket a pc miatt lecserélni.

Ami a filmekben már alapvetés, az a játékokban is egyre gyakrabban és súlyosabban a képünkbe lesz tolva.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#132497) Crus válasza i2k (#132490) üzenetére


Crus
őstag

Engem mint mesztic indiánt, ez miért kellene, hogy zavarjon? Mert mindenki az aminek vallja magát nem? Én egy leszbi mesztic férfi vagyok :DDD .

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#132498) FunPro válasza Crus (#132496) üzenetére


FunPro
senior tag

Ok, de a marvel/dc előszeretettel használja a végtelen számú univerzumot.

Persze, valóban leváltotta a karaktert, de gyakorlatban bármikor visszalehet nyúlni az "eredeti" karakterhez. Nekem ezt még mindig jobban beveszi a gyomrom, mint amikor a karaktereket egyértelmű átszinezik.

Mellesleg a zászló szerintem random van kiválasztva a galériából.

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#132499) TheNewDawn válasza FunPro (#132492) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Az ellenkezőjét gondolom, de tényleg nem fogunk összeveszni ezen. De a példádnál maradva én nyugodtabb vagyok így azért, hogy mondjuk ha sor kerülne az invázióra, akkor köszönhetően a fejlettségi szintünknek vissza tudnánk verni, míg ha mondjuk ott állnánk életszínvonalban/technológiában mint mondjuk Szudán vagy Etiópia, akkor nem biztos.

Izrael se véletlenül nyerte meg az összes arab-izraeli háborút, vagy épp az általan felhozott Bizánc se véletlen védte ki 674 meg 717-718 ban se az arab ostromot hatalmas túlerő ellen sem, mivel övék volt a technológiai fölény, görögtűz ugye, meg ilyen nyalánkságok :)

(#132500) FunPro válasza TheNewDawn (#132499) üzenetére


FunPro
senior tag

Én azért egy pöppet aggódom.

Már csak Amerikából kiindulva is, ahol a blm mozgalom jelenleg belülről kicsinálja úgy az országot, hogy nem tudnak mit kezdeni velük.

Előbb vagy utóbb sajnos itt is vissza fog nyalni a fagyi. Lehet nem most, de egyszer tuti.

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Eredeti játékok OFF topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.