Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1851) SANKADI válasza MaCS_70 (#1849) üzenetére


SANKADI
aktív tag

Én javasoltam az Acces Pointot. Tudom hogy kellene menjen a Rooternek Acces Pointként is, de nekem még ahányat szerettem volna így használni, nem működött. Meggyőződésem, hogy gyártói sumák van benne. Egyszerűen ha nem került kábel a WAN portra, csak a LAN portokra, nem továbbította a netet. De van egy szájbarágós leírásom (fórumból) , ha már előkerestem mellékelem:

Lepesrol lepesre a sorba kotott (LAN-WAN) router-ek atallitasa AP / switch modba.
- Eloszor meg kell szuntetni a kapcsolatot a 2 router kozott.
- Az elso ("fo", nevezzuk R1-nek) router-re kapcsolodva a LAN IP cim tartomanyban keresni +kell egy szabad, mas altal nem hasznalt IP cimet.
Pelda:
R1 LAN IP-je 192.168.0.1 mask 255.255.255.0
A DHCP szerver pool kezdete: 192.168.0.100
A DHCP szerver pool vege: 192.168.0.200
Ekkor a 192.168.0.2 - 99 es a 192.168.0.201 - 254 -ig IP cimek nem kerulnek kiosztasra, ezek kozul valaszthatunk egyet a masodik router (legyen R2) reszere.
Az egyszeruseg kedveert legyen ez most 192.168.0.2
- Most az R2-re csatlakozva allitsuk at a LAN IP-t az elobb megallapitott 192.168.0.2 -re.
- Az IP bellitas ervenyrejutasahoz el kell menteni a valtozast R2-n (Save vagy Apply gomb), majd ujra kell inditani.
- Ha ujraindult R2, ellenorizzuk, hogy az uj, 192.168.0.2 -es IP cimen elerheto R2.
- Ezutan R2 DHCP szerveret kapcsoljuk ki (ne feledjuk menteni a valtoztatast), ezutan ujabb ujrainditas szukseges R2-n.
- Ujrainditas utan, a DHCP szerver hianyaban, a szamitogep valoszinuleg hibat fog jelezni, hogy nem mukodik a halozat, de ez nyugodtan figyelmen kivul hagyhato.
- MOST kossuk ossze R1-et es R2-t egy UTP kabellel egy-egy LAN porton. R2-n a WAN port maradjon uresen!!!
- Rovidesen a szamitogep jelezni fogja, hogy a halozat rendbejott, hiszen R1-tol ezek utan mar kapni fog IP cimet a DHCP pool-bol es az R2 adminisztracios felulete is elerheto a beallitott 192.168.0.2 -es IP cimen.

Nyugis, próbáld ki, ha működik nem kell AP-t venni ! :C

-- LENOVO T500 / Xiaomi Redmi Note 4 --

(#1852) numera007


numera007
tag

Nekem jelenleg 5 router van bekötve a házban. Egy routerként , 2db AP-ként, illetve 2db NAS-ként. Asus RT-AC66U a router, a wifi le van tiltva, mellette egy Xiaomi router adja az AC-t (ne kérdezzétek, de stabilabb mint az asus), a ház másik végében szintén egy xiaomi router az AP. (meg van rajtuk kívül még 2 AP, de azok célhardverek és az udvarra sugarároznak). A másik két router csak tárként és switchként vannak a hálóban (két WD My Net n900 2TB-os HDD-vel)
Az érdekesség, ha a NAS326-t nem közvetlenül az ASUS-ra dugom, hanem bármelyik router/switch-re akkor sikítozik, vagyis nem látható kintről rendesen. Ezért be kellett iktatnom egy gigabites sima switch-et is, így már távolább is lehet a routertől a NAS. Ezért azért volt fontos nálam, mert a garázsban vannak a zörgő csörgő NAS-ok, bent csak a router és az AP-k vannak a lakásban (kussolnak).
Nálam minden gigabites belső hálón fut, a telefonok és az IP kamerák vannak csak wifin.
A lényeg, a NAS most már a világ bármely részéről menedzselhető, torrentezhető a telefonos android app segítségével.

[ Szerkesztve ]

(#1853) MaCS_70 válasza Nyugis (#1850) üzenetére


MaCS_70
félisten

Igen, amit írsz, az a cél: hogy ne legyen kettős NAT.

Amint SANKADI kolléga is írta, lehet gyártói sumákolás: azzaz nem tudom, hogy a 842-esed gyári szoftverrel ismeri-e az AP-üzemmódot. Ez lehet verziófüggő is, de jó eséllyel menni fog: lásd lentedbb. (Sok, főleg olcsóbb készülékből ezt kihagyják.)

Kérdés, hogy magát a rádióját használod-e, azaz ténylegesen AP-ként üzemel-e. Ha nem, tehát csak switchként, akkor egyszerű a megoldás: a négy LAN portja egymás között switchként szuperál, tehát egyszerűen kihagyod a WAN-lyukat. Ez persze nem egy elegáns megoldás, és ugye nem lesz az eszközön wifi-sugárzás.

Ha kell rajta a wifi, tehát az AP-mód, akkor ki kell deríteni, hogy hogyan mehet AP-ként. A gyári szoftverével ezzel a leírással jó eséllyel meg tudod oldani. A lényegi pont a DHCP-szerver kikapcsolása, azaz, hogy az eszköz ne osszon új IP-címeket. Így a "fő" routered által használt IP-címet fogja csak szépen átengedni magán, tehát a router a rá csatlakoztatott NAS-t is a saját maga által kiadott IP-címen fogja látni -> öröm, boldogság!

Ez önmagában megteremti a külső elérés lehetőségét is, mivel otthon már nincs felesleges címfordításod. De a Zyxel távoli elérését én nem a saját szolgáltatásával, hanem VPN-en oldom meg, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni. Mások viszont már írtak róna, legutóbb nem is régen -- érdemes visszakeresni.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1854) MaCS_70 válasza numera007 (#1852) üzenetére


MaCS_70
félisten

"Az érdekesség, ha a NAS326-t nem közvetlenül az ASUS-ra dugom, hanem bármelyik router/switch-re akkor sikítozik, vagyis nem látható kintről rendesen. "

Valamelyik eszközöd mégiscsak feleslegesen NAT-ol, tehát nem switchként/AP-ként, hanem routerként működik. Kövesd végig az IP-címeket, hogy kiderüljön, hol a turpisság!

Ezt bizonyítja, hogy dedikált switchcsel nem áll fenn a probléma. Egy switch a hoszt számára ilyen alaphálózat esetén láthatatlan, mivel nem csinál semmit az IP-címekkel.

MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1855) Nyugis válasza MaCS_70 (#1853) üzenetére


Nyugis
senior tag

igen használom a wifi részét az adja a lakásba a teljes wi fi lefedetséget. ha elkezdem azt a mókolást amit linkeltél: akkor megmarad a wifi is? vagy arra venni kell külön egységet?

gondolom magyar leirásba nincs meg ez a "How to Configure TP-Link N router as a wireless Access Point?"

(#1856) SANKADI válasza MaCS_70 (#1853) üzenetére


SANKADI
aktív tag

A VPN-es megoldás érdekelne, leírnád röviden (ha lehet röviden :) ) hogy kell csinálni? Igaz én szinte nem használom távolról, de a megoldás érdekelne. :)

-- LENOVO T500 / Xiaomi Redmi Note 4 --

(#1857) MaCS_70 válasza Nyugis (#1855) üzenetére


MaCS_70
félisten

Én ezt találtam, de keresni biztosan érdemes, illetve itt is van otthoni hálózatos és wifis lista is. Mindkettőben fölöttébb segítőkész a társaság!

Az Acces Point definíció szerint wifis üzemet takar, tehát ha így állítod be, a wifit továbbra is használhatod.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1858) SANKADI válasza numera007 (#1852) üzenetére


SANKADI
aktív tag

Van egy használaton kívüli Xioami Mi Router 3-am , kipróbáltam, tényleg gyönyörűen működik AP-ként. Sőt Repeater módban is szuper. Sőt egyben client módot is tud, így azután feleslegesen vettem a TP-Link TL-WA901ND Acces Pointot. :W A tanulság:egy - két sikertelenség után nem szabad általánosítani.

-- LENOVO T500 / Xiaomi Redmi Note 4 --

(#1859) MaCS_70 válasza SANKADI (#1856) üzenetére


MaCS_70
félisten

VPN, ahogy én használom:

Asus routereim vannak, és az AsusVRT alapból biztosít VPN-lehetőséget. OpenVPN-t használok, mivel az még nem kompromittálódott, és sokak állításával ellentétben nem horror a beállítása.

Két üzemmódban megy a rendszer: mindkét "családi" routerben megy egy-egy VPN kliens és szerver is, eezek egymáshoz kölcsönösen kapcsolódnak, tehát mindkét helyről helyi hálózatként látom a másik hely hálózatát, NAS-sal, mindennel.
Ezen felül a hoddozható eszközeimen is fut VPN-kliens, amivel bármelyik hálózatot el tudom érni, és értelemszerűen azt is meg tudom oldani, hogy az othhoni hálózatokon keresztül, biztonságosan csatlakozzak a netre.

Ha a router szoftverében nincs VPN-szolgáltatás, akkor akár egy Raspberry-n is futtatható, sőt, eszerint a leírás szerint még a Zyxel NAS-okra is telepíthető.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1860) SANKADI válasza MaCS_70 (#1859) üzenetére


SANKADI
aktív tag

Köszi szépen, nagyjából értem. Szolgáltatói kábelmodemes router , telekomos SagemCom FAST3686, tud VPN-t. Azért ennek a témának alaposan utána kell olvasni.

-- LENOVO T500 / Xiaomi Redmi Note 4 --

(#1861) MaCS_70 válasza SANKADI (#1860) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ezért nem olyan nagy ördöngösség. Ellenben roppant hasznos!

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1862) Nyugis válasza MaCS_70 (#1857) üzenetére


Nyugis
senior tag

szia!

na most megcsináltam mindent amit a AP oldalon irtak.

az a kérdésem, hogy akkor most hogy / honnan tudom, hogy egy hálózaton van az egész?

(#1863) MaCS_70 válasza Nyugis (#1862) üzenetére


MaCS_70
félisten

Nézd meg az IP-címeket, ha az első három oktet azonos, akkor egy a hálózat. Ezt legegyszerűbben a tényleges routered adminfelületén tudod megnézni (ha engedi), ha nem, akkor mondjuk mobiltelefonról egy Finggel, vagy PC-ről.

A NAS-nak mindenképpen legyen stabil IP-címe! EZt magán a NAS adminfelületén is beállíthatod, vagy a routeren, ha engedi.

MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1864) Nyugis válasza MaCS_70 (#1863) üzenetére


Nyugis
senior tag

megnéztem egy telefonos androidos programmal, és most az IP cimek 192.168.1 1 -TŐL 1.11 ig vanak az IP cimek a hálozaton, és azt irja, hogy a fix IP cím amit ugye a TP routernek adtam az jelenleg: WPS Access Point.
akkor igy ez most jo lett?

(#1865) SANKADI válasza Nyugis (#1864) üzenetére


SANKADI
aktív tag

Ez jó lehet, de minden cím 11 alatt van? Az első routerben be kellene állítani hogy monfjuk 192.168.1.50 legyen a DHCP kezdőcím. 50 alatt pedig az általad adott fix címek lennének.

-- LENOVO T500 / Xiaomi Redmi Note 4 --

(#1866) SANKADI


SANKADI
aktív tag

Beüzemeltem a transmissiont. Hát, ezt nem vártam volna tőle. :

25 MByte/sec azaz 200 Mbit/s, nem rossz. A gépen qBittorent van , az sem tud többet.

-- LENOVO T500 / Xiaomi Redmi Note 4 --

(#1867) wolruf válasza SANKADI (#1866) üzenetére


wolruf
őstag

:N Te illegális tartalmakat töltesz le?! :U

(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#1868) SyMbioTe válasza SANKADI (#1866) üzenetére

Az ilyen képeket óvatosan, a warez erősen tiltott a fórumon. Én lehet ikább töröltetném a hsz.-t.

[ Szerkesztve ]

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#1869) Nyugis válasza MaCS_70 (#1863) üzenetére


Nyugis
senior tag

nos, most hogy megvan az egy körös hálózat router át avanzsálta magát AP-re, most már bekapcsoltam a NAS-t. az a kérdésem, hogy találtam egy ilyen telepítési útmutatót viszont ha ez alapján kell ezt a NAS-t telepíteni akkor hozzá sem kezdek, eladom és elfejtem a projektet úgy ahogy van! :K

(#1870) Nyugis


Nyugis
senior tag

elindítottam az összefoglalóban levő módon a párosítást simán megtalálta.

viszont most azt irja ki hogy lemezek és raid tipus kiválasztása.
egy teljesen uj szüz ironwolf van benne. nem tudom most mire nyomjak nem ad ki semmit.

(#1871) iszaboty


iszaboty
csendes tag

Sziasztok!

Valaki tudja, hogy MetaRepository-ból telepített Plex-et, hogy lehet parancssorból indítani?

(#1872) MaCS_70 válasza Nyugis (#1869) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ez a leírás már a Metarepository-t is tartalmazza, ami ahhoz kell, hogy a szűkös gyári készletben nem szereplő, "külsős" programokat is telepíteni lehessen. Valóban nem egy kezdőfeladat, és akad vele szívás bőven. De a NAS normál üzemeltetéséhez nem szükséges.

Olvass csak vissza, én is elég sokat vesződtem vele tél végén.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1873) Nyugis válasza MaCS_70 (#1872) üzenetére


Nyugis
senior tag

valamiért ki volt csúszva a winyo vagy nem illeszkedett rendesen a megfelelö alá huzandó..
a lényeg ki hutam a winyot vissza toltam csavarokat meghuztam és lön most már tökéletesen látja felismeri meg is fornmázta!

lenne egy kérdésem.
szeretnék beállítani FIX IP címet NAS-nak a routeren belül.
honnan illetve Hogyan tudom meg hogy mi a NAS Mac cime?

[ Szerkesztve ]

(#1874) MaCS_70 válasza Nyugis (#1873) üzenetére


MaCS_70
félisten

MAC:

Valahol rá is van írva, de a router listájában, illetve a Fingen is megjelenik az IP-címmel együtt.

Arról nem is beszélve, hogy a NAS adminfelülete a Státuszközpont kocekában is kiírja.

MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1875) numera007 válasza MaCS_70 (#1854) üzenetére


numera007
tag

Végignéztem, nem NAT-ol egyik sem, csak a fő router.

(#1876) terra052


terra052
őstag

Üdv a topiknak, megérkezett tegnap a nas, sikeresen be is üzemeltem. Köszi a sok infót, sokat segítettetek :R

Pár dolog, ami előjött, hátha másnak segít:
A findme... nekem nem talált semmit, nyomkodhattam a copy gombot. Beléptem a routerbe, ott volt a kapcsolódott eszközök között NAS326 néven, kimásoltam az ip-t, és böngészőből simán meg is nyitotta a login oldalt, onnan ment minden mint a karikacsapás :)

A Meta repo telepítésnél lehet, hogy csak én nem értettem elsőre, de a linken a legalsó szövegfájlt kell bemásolni a mappába, amit létrehoztál, utána frissítés és ott is a repo, onnan megint minden egyszerű lett.

Google Drive sync is működik, két account-ot szinkronizál párhuzamosan.

Transmission nekem is meglepő sebességet produkál, 12-16 Mbps lefelé, több mint elég.

Plex szerver beüzemelés is egyszerű volt, "unclaimed" még, de működik így is csak mobilon nyafog miatta.

Ezzel kapcsolatban egy gyakorlati kérdés: ti milyen beállításokat használtok a meta adatokhoz, nekem a feléhez leszedi, a másik feléhez nem...?

werkmania.hu

(#1877) Nyugis


Nyugis
senior tag

jó reggelt mindnkinek!

uj reggel uj lehetőségek! ;)
feltelpitettem a telefonomra a zyxeldrive-ot gyönyörűen leszinkronizálta a telefonos képeket videokat.
most ugye ezt szeretném az asszony teloján is beállítani.
letöltöttem az alkalmazást be regisztráltam és amikor belépek írja hogy párosítsam. de nem enged "keresni" kézi vezérlés van még amit fel dob.
jelenleg igy néz ki:

hogyan mi módon tudom valahogy hozzáadni az asszony telojához is a NAS-t?

(#1878) MaCS_70 válasza numera007 (#1875) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ez így érdekes... Az IP-címek rendben vannak? Tehát a router DHCP-táblájában megjelenik a NAS?

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1879) Nyugis válasza MaCS_70 (#1878) üzenetére


Nyugis
senior tag

igen fix IP cime van a NAS-nak ma reggel is simán bejött az admin oldal. láthato elérhetö. viszont az asszonynak nem tudom beállitani.

(#1880) Nyugis


Nyugis
senior tag

még egy kérdésem lenne:
hogy tudok komplett mappákat feltölteni a nas-ba?
a "fájl böngésző" -ben én csak egyenként fájlokat tudok feltolni.
van erre valami gyorsabb egyszerűbb módszer?

(#1881) odrif válasza Nyugis (#1880) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Csatolt fel hálózati meghajtóként a számítógépre a NAS-t és tudsz létrehozni könyvtárakat.

20 éve a Prohardveren

(#1882) Nyugis válasza odrif (#1881) üzenetére


Nyugis
senior tag

szuper! köszönöm!
és azt hogy kell?

(#1883) numera007 válasza MaCS_70 (#1878) üzenetére


numera007
tag

Tudom, hogy érdekes, de minden a helyén van (IP-k, stb). Amire gyanakszom, hogy amcsi fórumokon nagyon szidják a WD-t. Ha ahelyett sima switch van akkor nincs gondom. De már túl vagyok rajta. Most szépen műkszik minden, kivéve ha a NAS konnektorába bármilyen nagy fogyasztót bekötök (mosógép, sterimob, stb ...ugye a garázsban vagyunk...) akkor azt nagyon nem tolerálja a NAS, konkrétan meghülyül. Beszéltem informatikusokkal, azt mondták tökre lehet, hogy az áram impulzusokra érzékeny a tápegysége. Na nálam ennyi van, de minden ok.

(#1884) SANKADI válasza Nyugis (#1882) üzenetére


SANKADI
aktív tag

Valamelyik módszerrel. A mappa neve értelemszerűen változhat.

-- LENOVO T500 / Xiaomi Redmi Note 4 --

(#1885) Nyugis válasza SANKADI (#1884) üzenetére


Nyugis
senior tag

igen igy már tökéletesen működik köszönöm!!

(#1886) MaCS_70 válasza numera007 (#1883) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ha az ember ismeri egy jelenség okát, az már több mint fél siker! :K

A konnektoros problémára a megoldás szerintem egy UPS, ami NAS-ok esetén még egyébként zavartalan üzem esetén is felettébb ajánlott. Kicsit sarkosan fogalmazva: bűn nélküle NAS-olni. ;]

MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1887) Nyugis


Nyugis
senior tag

Szép estét!

Bellitottam a NAS-t hogy este 22 kor kapcsoljon ki és reggel 7kor meg be.
A kikapcsolás meg is történt csak reggel nem kapcsolt be.
Most akkor ez a bekapcsolas funkció nem működik vagy ..?

(#1888) SyMbioTe válasza Nyugis (#1887) üzenetére

Beállíátsokban a nap(ok) mezőhöz mennyit írtál?

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#1889) Nyugis válasza SyMbioTe (#1888) üzenetére


Nyugis
senior tag

30 at..

(#1890) SyMbioTe válasza Nyugis (#1889) üzenetére

Ott a probléma. 30 naponta fog kibe kapcsolni.
Állítsd át 1 napra, és menni fog. Ugyan ezt szívtam be én is ezzel :DDD

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#1891) Nyugis válasza SyMbioTe (#1890) üzenetére


Nyugis
senior tag

pff :)) sose gondoltam volna! :D aszittem a periodusra vonatkozik.
köszönöm az infót!!

(#1892) odrif válasza Nyugis (#1891) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Azért azt hozzátenném, hogy a NAS-t folyamatos üzemre tervezték.
Nekem január eleje óta van meg és még soha nem kapcsoltam ki.
Újraindítás is azt hiszem csak egyszer volt.

20 éve a Prohardveren

(#1893) Nyugis válasza odrif (#1892) üzenetére


Nyugis
senior tag

Jó reggelt!

Az hogy a számomra holt idoszakban pihentetem ezzel rosszat teszek a nas- nak? Jó az ha folyamatosan pörög a winyo? Értem én, hogy folyamatos igénybe vételre tervezték de ha nem hasznalom akoor minek menjen?
Laikusan állok a kérdéshez.
Szivesen veszek minden pro és kontra véleményt! :K

(#1894) wolruf válasza Nyugis (#1893) üzenetére


wolruf
őstag

Állítsd be, hogy a HDD álljon le, ha nincs dolga, onnantól maga a NAS ketyeghet. Nekem is így van (minden NASom így volt). Nem borzasztó a fogyasztása, de legalább ha kell, akkor nem kell megvárni a bootidőt :) Lustaság fél egészség, hiszen ezért vettünk NAS-t is :D

(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#1895) Nyugis válasza wolruf (#1894) üzenetére


Nyugis
senior tag

A hdd ugy állítottam be hogy 10 perc után pihenjen.
Ettől kisebb értek nekem nem volt.
Tehát azt mondod hogy ha a winyo leáll mert eppen nincs adatforgalom akkor tulajdonképpen a nas - nak nem osz nem szoroz hogy be van kapcsolva?

(#1896) wolruf válasza Nyugis (#1895) üzenetére


wolruf
őstag

Nagyon durván fogalmazva így van, de természetesen a NAS ilyenkor is fogyaszt áramot, fel/letölt (ha van aktív fájl), nézegeti a hálózati forgalmat, hátha jön FTP vagy akármi, pörög a venti benne. De annyira keveset fogyaszt ez a kütyü, hogy szerintem nem zavaró. Nekem többet ér, hogy mindig elérem, elvégre erre vettem :)

(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#1897) greenie


greenie
csendes tag

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van egy NAS 326-om, ami eddig tökéletesen működött. Eddig egy Apple Airport Extreme routerrel használtam, ami sajnos 10 év után megadta magát. A hétvégén egy TP Link Archer AC1200 routert üzemeltem be. A NAS a belső hálózaton tökéletesen működik, azonban valahogy sehogy sem sikerült megoldanom, hogy kivlről is el tudjam érni. Pedig elvileg ez a router UPnP-s, be is kapcsolatm minden szükséges portot, amit a router beállításaiban is láttam. De nem látom kivülről. Tudnátok abban segíteni, hogy mit kell beállítanom? Web-es felület kéne elvileg csak, ahol esetlegesen a file-okat elérném, meg mondjuk letöltést tudok elindítani.

Köszi szépen előre is a segítséget!

(#1898) odrif válasza greenie (#1897) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Hozz létre egy DDNS címet mondjuk itt: [link]
Ha ez megvan akkor a NAS-ban állítsd be a fentebb létrehozott címet.
ezt követően eléred kívülről a nas-t így pelda.ddns.net:80
Az UPNP használata biztonsági okokból nem ajánlott, ki kell kapcsolni és helyette a routerben NAT Forwarding-->Virtual Server menüben a megfelelő portot ki kell nyitni.
Semmiképpen ne a 80-as port látszódjon kívülről!

[ Szerkesztve ]

20 éve a Prohardveren

(#1899) SyMbioTe válasza odrif (#1898) üzenetére

Hali!

Mivel a myzyxel cloud nekem sem akar működni, bepróbáltam a te megoldásodat.
Addig eljutottam, hogy NAS-ba beállítottam a ddns címet, ezt el is fogadta. De külső hálózatról továbbra sem érem el a nas-t.
Elvileg a 80-as port forwardolva van. Hol sikerült elszúrnom? Asus N18U a router.

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#1900) odrif válasza SyMbioTe (#1899) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

biztosan jók a routerben a beállítások?

20 éve a Prohardveren

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.