Hirdetés
- Bambanő háza tája
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fagyi
aktív tag
válasz Geresics #2397 üzenetére
Ez alapján 36-38 oldal Port mapping port triggering ha az UPNP nem működik.
39. oldal UPNP.Jelszónak:
Login: telecomadmin
Password: admintelecom
vagy
Huawei HG8245H Usernames root
Hawei HG8245H Passwords adminEgyébként a router/modemen fut FTP szerver/kliens kiszolgálás!
https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
Fagyi
aktív tag
-
galaxys80
veterán
Nem gyári tartozék az utp kábel ugye?
-
galaxys80
veterán
Megrendeltem a nas-t. Amilyen az én formám, hogy tegnap még 29 volt az ediginél, ma meg 37.
Végül alza lett 32-ért. Nem akartam már várni az újabb akcióra. -
galaxys80
veterán
Ma érkezik a NAS.
Készülök az esti telepítésre.
Szeretnék kérdezni egy dolgot.Itt olvasgatok: [link]
A hálózati beállításoknál nem teljesen világos számomra egy dolog.A routerünkben osszunk fix IP-t a NAS-nak. Ha nem lehet, akkor itt állítsuk be. Általában 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1, esetleg 192.168.2.1 az alapértelmezett router címe. Ha nem tudjuk, nézzük meg a routerben. Ezután az utolsó számjegy is egyezzen! Nálam (UPC router) 192.168.0.1. A netmask általában 255.255.255.0.
Itt most, akkor a kiosztott fix IP címet kell beírni vagy a router alapértelmezett címét? (192.168.0.1 stb)
Illetve ez: Elérkeztünk az egyik legfontosabb beállításhoz, az UPnP port mappinghoz.....
Itt akkor külön-külön mindegyiknek portot kell nyitni a routerben?
-
Fagyi
aktív tag
válasz galaxys80 #2408 üzenetére
Be kell állítani, ahogy a kép is mutatja (ha jól emlékszem) az alapértelmezett átjárót! Alapértelmezett átjáró a router.
Ez lehet automatikus,de ajánlott a kézi beállítás. [link]Be kell állítani a NAS IP címét is, ezt is ajánlott kézzel! [link]
Érdemes a router oldalon is kézzel beállítani, mivel kívülről így
könnyebb leszlehet elérni!Upnp rész router-nas összeférhetőség függő. A mostani routerek UPNP-ok, de azért összeakadnak a nas-sal.
Ha nem látja UPNP-nak, akkor kézi portnyitással megoldható.https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
Fagyi
aktív tag
https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
galaxys80
veterán
Bocsánat, de én egyelőre ebben a témában elég homály vagyok.
Szóval, akkor az - általános beállításokba - kell a router ip címe (nálam 0.1 végződés) ?
A hálózati interfész részhez meg kell a NAS fix ip címe? (Ezt előtte a routeren fixálni)Vagy rosszul gondolom?
A Routeren nem gyári firm van és tiltva van az upnp. Kézzel szoktam portot nyitni mindennek.
Szóval az upnp port mapping részhez be kell írnom mindennek egy port számot és ezeket a portokat ki kell nyitnom a routeren? -
Fagyi
aktív tag
-
törölt tag
válasz galaxys80 #2411 üzenetére
Az általános beállításokban nagyon nem az kell ami előzőleg linkelve volt. Ott ugyanis a DNS-hez volt beírva a netmask.
DNS-nek szinte mindegy, hogy milyen DNS-t állítasz be. De legyen mondjuk 1.1.1.1, ez manapság az egyik leggyorsabb.
A fix IP-hez pedig valami hasonló kell [kép], ahol az IP cím lesz a NAS IP címe. Egy olyan IP-t állíts be amit nem használ semmi más, esetleg kívül esik a DHCP tartományán. Csak ugyanazon a subneten legyen mint a routered is van. Ha a routered 192.168.0.1 akkor a NAS IP-je is 192.168.0.valami legyen.
A mask az 255.255.255.0.
A gateway pedig ez az IP amin eléred a routered. Az esetedben 192.168.0.1. -
-
placi61
újonc
sziasztok
Én tegnap vettem egy zyxel nas326-ot és nekem már azzal problémám van hogy nem tudom megszólítani.
https://findme.zyxel.com/discover_nas keresésre nem válaszol, nem jelentkezik be.
Két (független) internethálóztom van (UPC és thome) mindkettő ruterére rákötöttem már rezeteltem routert NAS-t) , próbáltam több számítógépről, telefonról csatlakozni. csak nem. Amúgy a windowsból látom a hálón a NAS-tArra gondolok hogy talán rossz
-
galaxys80
veterán
Első gyors kérdésem az lenne, amit nem ártott volna előtte tisztáznom azt hiszem. Belső HDD nélkül nem tudok semmilyen alkalmazást letölteni? Kötet hiányol amit meg nem enged a külső HDD-re.
A másik, hogy egyelőre nem működik az upnp, mert azt mondja nincsen erre alkalmas router. Mint mondtam a router firmjében ez tiltva van. Gondolom valahogy portot kellene nyitnom neki.
[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
válasz #53667584 #2424 üzenetére
Hogy működjön az upnp. Vagy mit kellene tennem, hozzá? Nincs UPnP használatára alkalmas router
Illetve szerettem volna tesztelni, hogy a TV-k látják-e DLNA-n keresztül, de ugye így semmi.
Twonky media ezt írja:System will direct to package page, please press ok to confirm action
Erre meg a http://192.168.1.251:9001/ hibát dob.Jól gondolom, hogy belső HDD nélkül torrent sem menni?
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
Vezérlőpult - Jogok és megosztás fül alatt valahol?
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
törölt tag
Nekem nem világos, hogy mire gondolsz. Milyen media servert?
Szerk.: Közben rájöttem, hogy talán a twonky media player-re gondolsz. Sima felhasználóként nincs kint az ikon, de be sem kell jelentkezni, hogy elérhesd. Csak írd a NAS IP-je mögé a 9001-es portszámot, pl. 192.168.1.123:9001
[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
Van valaki esetleg tudja, hogy lehet-e belső HDD nélkül is használni azokat a funkciókat amelyeket szerettem volna?
-
Fagyi
aktív tag
Ezzel már kerestek meg korábban is.
Elvben van lehetőség a Twonkyban admin account-ot létrehzoni, e defaultba nem kellene létrejönnie, ez valamilyen bug lehet.
De Én nem találok olyat, hogy lehetne jelszóval védeni.
Lépj be a twonkyba nasip/9001.
Találsz füleket a legszélső a settings a jobb felső sarokban.
Security-admin account nál mit látsz?https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
galaxys80
veterán
Most valami rejtélyes módon a routerben nem is látom a nas-t a kapcsolódó szervereknél. Elérem mindenhonnan, szóval ilyen gond nincs. De nem értem, miért nem látom most a routerben.
-
galaxys80
veterán
Szereztem egy HDD-t. Holnap bele is teszem. Első behelyezés után formázza magától?
Mekkora kötet méretet kell megadni? 500 db a hdd. -
lucky00
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen nast. Működik (búg b@szik ciripel), de nem hajlandó elmenteni a beállításokat.
Újraindítás leállítás után újra kezd mindent, még a telepített alkalmazásokat is.
Olvasgattam itt, de nem találtam ilyen leírást.Üdv Néktek
-
galaxys80
veterán
válasz galaxys80 #2442 üzenetére
Nos ma reggel még meló előtt nekiestem újra.
Betettem a belső HDD-t és nem akarom elkiabálni, de minden működik.
Mindenhonnan, mindent elérek smb-n, afp-n és dlna-an is. Torrent is működik szépen.
Elsőre ezek voltak a legfontosabbak számomra. Később biztos felfedezek, majd még hasznos dolgokat. (Esetleg van valami ami még ajánlott?)Egy kérdésem, azért még felmerült. A Transmission remote gui használható? Nem rossz a webes felület, de a gui valahogy jobban bejön.
Illetve van arra valahogy lehetőség, hogy mondjuk a melóhelyről elindítsak egy torrent letöltést a nas-ra? -
galaxys80
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- SSD többféle, sata 2,5"
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest