Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jano_77
nagyúr
-
-
válasz
jano_77
üzenetére
Sokat próbálkoztam rammolásra kifullozott Type59-cel (tier6-7 ellen), ami egész jól is nézett ki, de az utolsó kill(eke)t mindig lelopták, majd jött 5-6 nap, amikor csak minimális számú (~5%) csatában volt kisebb tierű. Akkor váltottam az IS-2S-re, amivel pár csata alatt meglett egy tier 6-7-es csatában. Ezért és a koalíciós top gunos küldi tapasztalatai miatt is inkább a "kis" tierű, gyors és nagy alfás tankokat ajánlom, kivétel a német top gun, amire egyértelműen az E-25-öt.
-
Dobi 562
addikt
válasz
jano_77
üzenetére
Hanyszor jartam ugy, hogy vesztes csataban lemaradtam a sraf szerzo helyrol... hiaba sebeztem 3k felett, elvitte a srafot az ugyanabba az osztalyba tartozo jatekos akinek volt 2-3 fragje 1500-1700 sebzes mellett. Ez rankedben tobb xp-t er.
Egyszeruen csak eszben kell tartani ezt es megprobalni lelopni a kill-t.

-
kchryss
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
Szerinted a killeket hova számolná ha nem a sebzéshez, a közreműködéshez vagy a szerephez?
Trehány a magyar fordítás, angolban bővebb:
A "sebzés okozásáért"-ban benne van a nyers sebzés, az hogy honnan lőttél, az hogy mennyi azzal a tankkal az elvárt, az hogy mennyi modult sebeztél és a killek is. De az egészet szerintem tök felesleges nézni. Túl sokat rugóztok a xp-n és a szerepkörökön. Csak játszani kell legjobb tudásod alapján ahogy randomban is csinálnád a saját játékstílusodban és nem kell törődni az ilyen dolgokkal amik elvonják a figyelmed. -
kchryss
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
Ha minden ilyenen felhúzod magad akkor a zárt osztályon fogsz kikötni. El kell fogadni hogy tökéletlen az xp rendszer és nem 1-1 csatáknál kell leragadni hanem átlagban nézni a dolgokat.
Egyébként a másik progetto többet sebzett mint te, több kill-je volt aztán mégis kevesebb xp-t kapott mint te.
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
Nem írtam el, ő írta az adatlapján. Hogy igaz-e azt nem tudom, annyira nem vagyok elvetemült hogy nézzem az adásait.

Volt egy vicces jelenet amikor iyouxin a haverja (miklos99_h4rd) acc-ján játszott. Állandóan jöttek fel az értesítések a toborzó programból. Aztán rájött, hogy lordsheen miatt van. Miklós toborozta eu szerverre sheent az meg tolta a szokásos taktikáját és amíg iyouxin lejátszott 1 csatát addig ő 5-6-ot.
[klip] -
kchryss
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
Jajj gyerekek lordsheen egy legenda már írtam róla korábban.
Direkt játszik így. Neki az a célja a játékban hogy minél több felderítő medált szerezzen. Ezért napi 10 órában yolo-zik a halálba.
A chieftaint pedig pont ennek köszönhetően szerezte. A felderítő medálért kapta a kötvényeket és 30 ezer kötvényes licittel elhozta a tankot tavaly.
A poén az hogy sokszor többen nézik mint a jó játékosokat és több feliratkozója is van.
Pár érdekesség amit "elért":
633 csatát játszott egy nap alatt
8250 csatát játszott 1 hónap alatt
40,5 millió kreditet keresett 1 nap alatt
Több mint 5000 felderítő medálnál jár -
hulp01
senior tag
válasz
jano_77
üzenetére
Ja, bocs, természetesen a Div3-ról van szó. Valóban nem mindegy
.
Tegnap valahogy szinte minden meccsen sikerült ellentéteset húznom a csapat elképzeléseivel. Lehet, hogy a WZ helyett is inkább az STB-1-et kellett volna megvennem. Azért nagyon kíváncsi lennék egy wg-s meetingre, hogy tényleg ők is így látják-e a saját játékukat, ahogy a játékosok nagy része, csak szarnak rá, vagy tényleg úgy gondolják, hogy tökéletes és csak egy újabb szet matrica hiányzik. -
kchryss
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
A kvalifikációval szerzett bónusz csatákat minden divízió előtt 1x kapod meg. Vagyis összesen 3x, a három divízió előtt.
Az adott divízióban elért teljesítményed alapján szintén kapsz bónusz csatákat a divízió befejezésekor.
Ezen kívül most hozták be új rendszerként hogy naponta vannak küldetések amiket ha teljesítesz akkor kapsz értük aznapra bónusz csatákat. Ezeket ha nem használod el akkor következő napra elvesznek, de minden nap újak szerezhetőek. Ezeket megtalálod a küldetések között hogy mit kell csinálni a megszerzésükhöz.Én még mindig nem kezdtem el ezt a szezont szóval ha valamit nem jól írtam az benne van a pakliban, majd kijavítanak a többiek. Jó lenne már nekem is elkezdenem főleg hogy 2 szerveren is meg akarom csinálni. A sok sírást olvasva nehezen állok neki.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
peterson79
őstag
-
vJokka
aktív tag
válasz
jano_77
üzenetére
Kb. az oldal felénél van, "Experience mechanics": https://worldoftanks.eu/en/content/guide/ranked_battles_guide/
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
Stílus - Festés - Matrica:
Sajnos jelenleg az előre elkészített stílusokra nem lehet matricákat, emblémákat, feliratokat rakni. Ez elég nagy hiányosság, szerintem ha lehetne rájuk rakni akkor sokkal többen vásárolnának matricákat, emblémákat és feliratokat is.
A jövőben szerintem megoldják majd hogy lehessen, de most nem ez a prioritás (fontosabb elcseszni a progetto-t és a felszerelés rendszert
).
Pedig például az évfordulós boltban egész jó matricákat lehet vásárolni. Mégis alig látni belőlük a csatákban, mert általában a kész stílusokat használják a játékosok és arra nem lehet feltenni.
Ez a troll fej például jól mutat a kukáskocsin: [kép]
Mailand mondja is, hogy illik a tankhoz: [2:58:58]
Na de hogy azt is megválaszoljam amire kíváncsi vagy vagyis hogy a fórumtárs hogyan rakta fel:
Van a wg fest 2018 stílus, erre nem lehet feltenni: [kép1] [kép2]
És a tankrewards csapata lekoppintotta ezt a stílust 9 db-os álcafestésként, na erre fel lehet tenni a dolgokat: [kép]
A kolléga nyilván ez utóbbira rakta fel a matricát.
Vannak egyébként az álcafestések között is már ilyen különlegességek
például a focisat is lekoppintották: [kép]
vagy nekem nagyon bejön a holdas is: [kép] -
Dobi 562
addikt
válasz
jano_77
üzenetére
Csolatassal nezte a T71 helyet, ahol be volt utoljara spottolodva. Mikor tudtam, hogy jonni fognak lentrol az ellenfel neheztankjai akkor direkt kertem tole uzenetben a segitseget meg pingeltem, hogy eszrevegye de meg csak arra sem fordult. Nem is vette eszre, hogy ott van az orra elott a Phase 1 meg a Comet csak amikor elkezdtek ot loni...
A nyilt mezon az orra elott zsiros celpontok es teljesen vakon van... Az egyik legjobb DPM-el rendelkezo TD-vel... sikerult neki kiosztania 1500 sebzest mikor mar mindegy volt. De ha nem laggol az agya, akkor nyerunk es neki meg konnyu 3-4k sebzese lehetett volna.
-
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
Uhh akkor nem volt messze a tankszerző hely. Kb 500 játékost kibannoltak csalás miatt, ebből olyan 180-190 lehetett előtted.
Sajnálom hogy nem volt sikeres az első kampányod. Ahogy nézem jó sok csatát mentél (170), szóval a melót beleraktad amit kellett. Tapasztalatom szerint az fc fontosabb mint a játékosok. Egy jó fc egy aránylag béna csapattal is simán hozni tudja a tankszerző helyet, elmennek csaták egyéni hibákon gyakran, de ha a taktika jó akkor összességében jönni szoktak az eredmények, sőt a béna játékosok egy jó fc mellett meg szoktak táltosodni, beleszoknak a taktikába és sokkal jobban játszanak mint random csatákban. Ha az fc rossz akkor viszont hiába a jó játékosok mégis sorozatban jönni fognak a bukták ráadásul a hangulat is sokkal rosszabb lesz, a játékosok elvesztik a bizalmukat az fc-ben és megy a veszekedés.
Licittel szerintem még simán elhozhatod a tankot. 1000 tankot osztanak még ki a legtöbbet licitálók között. Ez már a harmadik vagy negyedik kampány ahol a chieftaint el lehet hozni és nincs új cw tank vagyis a sok kötvényes játékosok már megszerezték régen. Nagyrészt olyan játékosokkal kell versenyezned mint amilyen te is vagy, elég sok fame pontod lett azokat átválthatod kötvényre, előnyről indulsz sokakkal szemben, júl. 30-ig lehet licitálni addig még rankeden is behúzhatsz kb 10 ezer kötvényt, szóval elég jók az esélyeid szerintem.
(#205675) dualface
"ha az elmúlt 5 évet nézem még mindig a legeredményesebb magyar klán."
Biztos hogy jó klánt nézel?
-
dualface
tag
válasz
jano_77
üzenetére
Szomorú, hogy így alakult ez a kampány. Már nem követem napi szinten a klán eredményeit, de azért néha szoktam fb csoportban követni a dolgokat, és ha az elmúlt 5 évet nézem még mindig a legeredményesebb magyar klán. Az utóbbi eventeken mindig nagyon sok reward tankot húztak be (magyar klánok között)
Sajnálatos, hogy most így jött össze, de benne van a pakliban. A konkrét részletek ismerete nélkül a magánélet itt mindig is előrébb volt mint a játék és bizony az FC-knek, klánvezéreknek is van belőle.
A játékon belüli legjobb élményeim jelentős hányada a klánhoz köthető, így biztosan elfogult vagyok, és remélem a színvonal/hangulat nem sokat változott.Csak annyit javasolnék, hogy egy kampány fricska miatt még ne írd le teljesen a klánt.
-
válasz
jano_77
üzenetére
Object 140 és társaival a leírás szerint spotolni is kell, illetve a szerepkörükkel jár, hogy spot után is kapnak XP-t.
Light attack vehicles:
Role actions:
- Dealing damage to vehicles in the view range (upon own spotting)
- Blocking damage and trading off HP
[link]ui.: továbbra sem rankedeztem (a legelső szezont leszámítva), szóval csak 10-15 perc stream és a leírások alapján írogatok a témában

-
DVlad
őstag
válasz
jano_77
üzenetére
Pontosan! Köszönöm!
A lényeg az, ami a régi nyűgje a "sorsoló motornak", hogy ha annyira rossz vagyok (ez egyébként így van), akkor miként fordulhat elő, hogy kb. 10 körből vannak ász köreim (nem 1), de többségében azért 2-15 körök, ahol rendszerint legtöbbet sebzőként végzem, a kukában.
Nyilván ezen csak a klán harc segíthet, ahol nem random agyhalottakkal van egy csapatban a játékos, de szerintem ideje volna megreformálni a varianciát, mert egészen lelombozó tud lenni, amikor nem csak nevet rajta az ember. Szerintem az újoncoknak sem tetszhet ez a rendszer. -
3
senior tag
válasz
jano_77
üzenetére
Nem hiszem. A Sturmtigert nem játék modként tették be, hanem játékmódként, továbbá játék modként már "bent" van.
-
hulp01
senior tag
válasz
jano_77
üzenetére
Nekem a legmagasabb winrate és wn8 is a KV-85-tel van: 64,11% és 3303,19 (1345,64 átlagsebzés t6-ban). Most meg a lengyel t8 heavyvel van 1153,36.
Emlékszem, anno a KV-85 brutálisan OP volt. 287 csatám van vele. De mondjuk az AMX 50 120-szal is 2901,86 wn8-am van, de ott már csak 55,26% a winrate. Ott már egy tank nem tudja olyan mértékben befolyásolni a csata kimenetelét. -
Greentea
senior tag
válasz
jano_77
üzenetére
Egy olyan "konteóra" gondoltam még, hogy régebben én úgy emlékszem sokkal kevesebb full tier 10-es csata volt.
Ha tegyük fel csak 5-7 tier 10-es tank van oldalanként, a többi tier 9-es, és tier 8-as, akkor nyilván a tier 10-esek dolga könnyebb - ergo könnyebb sebezni top tierként.
Viszont egy full tier 10-es csatában sokkal kevesebbet lehet hibázni, sokkal jobban megbosszulja magát egy-egy kisebb hiba. + vannak gyengébb és erősebb tier 10-es tankok, ahol egy-két hibával de a QB-s féle rangsor tavalyról kb helytálló. --> különbségek kiéleződnek. Hiába vagy te is tier 10-es tankkal, gyakorlatilag mintha tier 9,5-es lennél egy Progetto-hoz, Patton-hoz, UDES 15/16-hoz vagy akár 430U-hoz képest (279-et, meg a Chieftant direkt nem írtam, azzal azért nem találkozik senki sem minden csatában), főleg ha egy IS-4-el, E50M-el, Cent X-el, 30B-vel játszol. stb.Én egy átfogóbb rebalance-t várnék. Persze mindig voltak jobb és kevésbé domináló tankok, csak szerintem mértékében egy full tier 10-es csatában ez jobban kitűnik. (bár abban is van valami, hogy 4-5 évvel ezelőtt sokkal nehezebb volt egy t10-es tankot kigrindelni --> sokkal több kezdő játszik manapság high tierben)
-
Dobi 562
addikt
válasz
jano_77
üzenetére
En nem mentem bele nagyon a statjaimba, de ki tudok emelni 2 tankot amivel mostanaban jatszottam:
Amire buszke vagyok: E75TS 179 csata es 66% win rate. Nagyon a kezemre all, elmeny vele jatszani.
Amire nem: Super Conqueror 237 csata 50% win rate. Amikor el volt lopva az accountom, az a jatekos csinalt vele valami 42% win rate-et, onnan felhoztam 50%-ra + 2. gun mark meglett de nem tudom hasznalni jol a tankot. Hetvegen 4k kombinalt-al (3k damazs + 1k spot) csatankent es buktam 8-at zsinorban... Gyanitom az a baj, hogy belemegyek felesleges trade-ekbe 400 sebzesert beszedek 500-600-akat. Turelmesebbnek kene lennem. Vicces adalek: 9. csatamat 0 sebzessel zartam (beleneztem egy Halalcsillag lovedekebe) es azt megnyertuk.
-
Greentea
senior tag
válasz
jano_77
üzenetére
hmm érdekes. Hány csatát mentél vele?
Én is most Centnél abban bízok hogy 100 csatára nézve majd valahogy kiegyenlítődnek a dolgok..De amúgy tényleg nem tudom mi van, ezt pl hogy bukhattuk el? 2 perc alatt már 0:4 volt az állás.. És nem rossz játékosok végeztek 0 dmg-el.. Mai győzelmi arányom 37%
szerk: mondanom sem kell arty szedett ki

-
Greentea
senior tag
válasz
jano_77
üzenetére
Hogy-hogy? Mi nem tetszik benne?
Ha lesz majd Japán töredékes Battle Pass akkor ránézek én is a japán ágra, (legénységem nincs + japán prém tank nélkül nem kezdek neki a 0-ról) Ellenfélként most Centurion X-el játszva viszont többször kerültem 1v1 szituációba STB-1-el és az óriási előnynek tűnt, hogy kisebb a sziluettje jóval. Ő simán belőtt tornyon (kupolán) keresztül, én pedig rá sem láttam
-
-
e-newsee
addikt
válasz
jano_77
üzenetére
Én a Google felét használom. Ugyanaz a lényege. Generál egy kódot, amit meg kell adni belépés után. Persze csak a weboldalon, és első telepítés után a Game Centerben. Amire figyelni kell, hogy amit kapsz 10db backup kódot, azt mindenképpen mentsd le egy fájlba! Ha véletlenül letörlöd a telóról az appot (mint én egy frissítésnél), akkor ezekkel a backup kódokkal tudod kikapcsolni a két lépcsős azonosítást, hogy aztán újra beállítsd.
-
Jadro
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
Google authenticatorral is megy, nálam ez van. Simán ránézel éppen mi a futó kód, bepötyögöd és ennyi.
-
KISDUCK
addikt
válasz
jano_77
üzenetére
A telefonos appot. Nem bonyolult a használata. Gépen ritkán kéri mert el van mentve a jelszó és auto logint használok, szóval gépen csak akkor kéri ha kijelentkezek a kliensből, de olyan már jó ideje nem volt. Weboldalon heti egyszer-kétszer általában el szokta kérni a kódot belépéshez.
Tehát az authenticatort csak akkor kéri ha a jelszót be kell gépelned, autologinnál nem kéri, de nyilván azt az ember csak a saját gépén kapcsolja be. -
KISDUCK
addikt
válasz
jano_77
üzenetére
Én a telefonos authenticatort használom, kliens bejelentkezésnél ritkán kéri újra ugyan azon a gépen a kódot, weboldalon már gyakrabban. Aktiválásnál érdemes elmenteni a restore codoeokat, ha újra be kellene állítani az authenticatort. Amúgy egy 6 jegyű számot generál ami kb 1 percig aktív, utána érvényét veszti és újat generál. Ugye az a lényege hogy az aktiváló kód megadása nélkül más eszközről nem tudnak bejelentkezni a fiókodba a jelszó és email cím ismerete mellett sem.
-
Dobi 562
addikt
válasz
jano_77
üzenetére
En bekapcsoltam miutan visszakaptam az elloppot accountomat amit masvalaki hasznalt fel evig.
Ha jol emlekszem akkor tobb lehetoseged van, ki tudod valasztani mi legyen a masodik lepcso azonositasnal. En azt valasztottam, hogy a Wargaming Authenticator appot hasznalom a telefonomon. Igy belepeskor meg kell adnom egy szamsort amit az app general.
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
Mint múltkor írtam júniusban és júliusban várható 1 ranked és egy cw kampány. Akkor úgy gondoltam a ranked jön előbb aztán majd a kampány, de mint kiderült a kampány most jön, pont te linkelted. Szóval jún. 29. - júl. 13. kampány. Ranked 3 hét szokott lenni és várhatóan nem lesz egyszerre a kampánnyal. Én júl. 20. körülre tenném a ranked kezdés várható időpontját.
-
-
Barcelona95
tag
válasz
jano_77
üzenetére
Ha jönnek a győzelmek, akkor 4-5 nap alatt összejöhet a szükséges fame pont, rosszabb esetben a duplája. Elvileg elég időd lesz rá, a ponthatár egyébként nagyjából 3-4 nappal a vége előtt lesz többé-kevésbé fix, de olyan 20-25k famepont már tankszerzést szokott érni.
-
mormota79
tag
válasz
jano_77
üzenetére
Gondolom a kérdésed arra vonatkozik előreheladásban, hogy végig szeretnéd vinni max szintre.
Én ugyanúgy játszottam első szezonban ahogy szoktam és az alap 45 szint után azt hiszem 51ig jutottam a kötvényes részben. Ezért semmi extrát nem tettem. A tankjaim nem pontozódtak ki, de ennél többet nem játszanék a kötvényekért.
Szerintem ez az event innentől kezdve meg fog maradni.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen házat vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- KARÁCSONYI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

koszi azert! Megakadtam most minden tankkal, 9-es Conqueror-t kéne megvennem, Progetto 65-öt illetve majd a Skoda T50-et, bár oda még kell majd legénységet kukáznom, szóval az még nem aktuális, de azt várom a legjobban