Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
phoenix1989
üzenetére
az igen
-
po1son
addikt
válasz
phoenix1989
üzenetére
Gratulálok hozzá!
Én még jó messze vagyok tőle, de annyira nem vonz engem ez a tank.
Dravec is egy hatalmas nagy csalódás számomra, mindenki írja mennyire jó, de nekem folyamatosan másik univerzumban köt ki a skuló, de lehet csak "user error" a részemről.
A gunmark kérdésre jó sokan válaszoltak már neked, így azt hiszem már teljes képet kaptál róla.
-
Taragas
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
GRAT!
chris0321: Garázsban sehol. Nyomsz egy spacet, és ott mutatja innentől. Meg itt lehet ki be kapcsolni innentől a statokkal együtt.
Kérdés: kaptunk egy csomó gyorsbillentyűt. Mivel lehet a legénységet előhozni? Tudja ezt valaki?
-
h1mpi
félisten
válasz
phoenix1989
üzenetére
Az komoly!
-
Dobi 562
addikt
válasz
phoenix1989
üzenetére
Gratulalok!
Mentel mar vele?
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Ne, holnap játsz vele, hanem két hét múlva! Addira menni fog le.
Holnapra persze, hogy emelkedni fog mert a mai meccsek még nincsenek beleszámolva.Egyébként én láttam már olyat, hogy egyik magyar streamert nekiállt, hogy befejezi az asszem t44 markot mert régóta 92% on állt. Belépett meccsbe aztán akkor lája, hogy 96% on van.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Nekem pont az ellenkezője volt. Legutóbb IS7 el gurultam 10 kört.
Az első körnél néztem gunmark modot csata elején és úgy indult, hogy +5%
Csata végére met lett belőle +7%. -
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
"és? rajtad kívül meg vagy 100 ember ment vele 0 kört. "
Ez az amit nem tudhatsz. Lehet, hogy rajtam kívül 100 másik játékos ment hasonló kört mint én.
-
tboj
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
"igaz nem néztem hogy áll a gmo elvárás"
Hát ez a probléma. Hiába vársz vele, ha akkor kezdesz neki újra, amikor még magasabb a követelmény...

Én pedig több tankot is így markoltam le, legutóbb épp a Stug IV-et pár hete, szóval a módszer működik, csak egy kis odafigyelést igényel.
-
tboj
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Akkor nem vártál vele eleget, vagy mások húzták tovább felfelé a követelményt, vagy a két eset együtt. Nincs más opció.
Itt a várást ne úgy értsd, hogy 2-3 napot vársz, mert nem azonnal fogja lekövetni a követelmény azt, hogy nem játszol vele csatákat és természetesen a többi játékos csatáitól is függ. Lehet kell 2-3 hét, akár több mint 1 hónap, de előbb utóbb vissza fog menni ugyanarra a szintre (ha csak közben nem kap buffot a tank, de ez jelen állás szerint nem fenyegeti).
A SU-122-2-vel idén eddig lejátszott csataszámok EU szerveren heti bontásban:
Ezen láthatod, hogy február és május közepe, illetve szeptember közepe és november eleje között heti néhány száz csatát mentek vele, a két időszak között pedig heti néhány ezerre felment vele a lejátszott csaták száma. Július közepén van egy nagy kiugrás, a naptárat visszanézve éppen akkor ment a dupla battle pass extra fejezet a TS-6-ért meg az IMT-ért. Valószínűleg ennek teljesítése miatt vehették elő ekkor a legtöbben az extra 15 pontokért.Ha belenagyítunk a közelmúltba, akkor ez látszik:
Számszerűleg az okt. 19-ei héttel indul 350 csatával, nov. 2-ei héten 467, nov. 9-ei 1911, nov. 16-ai 1749 és a nov. 23-ai (jelenlegi csonka héten eddig) 649 csatával. Te nov. 12-én kezdtél el naponta aktívan játszani a tankkal, de annyi csatát azért nem játszottál vele, ami a majdnem 1500 csatás ugrást magyarázná az előtte való héthez képest, szóval mások is elkezdtek épp köröket menni vele az elmúlt hetekben.Eközben a követelmények így alakultak vele:
Látszik, hogy okt. 23-tól kezdve 1 hétig csökkent a követelmény 1340 környékéről egészen 1300 környékére, majd gyakorlatilag stabilan ott is maradt abban a 2 hétben, amikor csak 3-400 csatákat toltak vele a szerveren. Aztán jöttél te és még ezek szerint néhányan, akik elkezdtek ennél átlagban jobb köröket tolni és felvinni a követelményt, ezt pedig azóta is folytatjátok az aktív játékotokkal. Ha abbahagyjátok egy időre és lecsökken a csataszám, akkor a követelmény is vissza fog süllyedni arra a szintre. Ha megnézed október eleje-közepén is volt egy pár ezer csatás kiugrás vele a lejátszott meccsek számában és ez magával hozta a magasabb követelményt, majd ez lecsökkent erre a 3-400 lejátszott meccsre és vele együtt a követelmény is elkezdte követni.Szóval légy türelmes, várj vele néhány hetet és figyelgesd napi szinten, ahogy írtam az előző hozzászólás végén.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Pár hónapja mentem 1 kört a 9 es amcsi nehéz tankkal. M VI Y vagy mi a neve.
6900 körüli sebzés meg vagy 4-5 kill (pontosan nem emlékszem, pedig képernyő mentést is csináltam de nem találom) konkrétan 14 ezer! WN8 értéket adott arra az egy meccsre. -
h1mpi
félisten
válasz
phoenix1989
üzenetére
Tipikus ráfeszülés, lazulj el sikerülni fog nem sokára.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
"Nehezen hiszem el hogy annyian játszanának egy egy csatát"
Ha te nem hiszed el, akkor az biztos úgy is van!
-
tboj
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
A gunmarkok leírása valóban félrevezető a játékban, nem az utolsó 100 csata átlagát nézi, hanem egy 100 csatára súlyozott exponenciális mozgóátlagot, amit ezzel a képlettel lehet kiszámolni:
EMA = pEMA + k * (CD - pEMA)
ahol
EMA: Exponential Moving Average (exponenciális mozgóátlag) - az aktuális csatád utáni átlagos kombinált sebzésértéked, amit a szerver átlaghoz viszonyít
pEMA: previous Exponential Moving Average (előző exponenciális mozgóátlagod)
k: súlyfaktor, aminek értéke fixen 2/101 (ebbe van belekódolva a 100 csatára való súlyozás)
CD: Combined Damage (kombinált sebzés) - az aktuális csatában elért kombinált sebzés, ami a kiosztott sebzés + felderítésből vagy láncolásból származó közreműködés (amelyik értéke éppen nagyobb)Itt egy részletes leírás róla: [link] (természetesen angol nyelvű, de chatgpt szépen lefordítja, ha szeretnéd)
Ha elkezdesz egy tankkal játszani, akkor 0-ról indulsz (EMA = 0).
Ha pl. első csatában összeszedsz 2000 kombinált sebzést, akkor utána a képlet szerint 0 + 2/101 * (2000-0) = 40
Ha a második csatádban ismét 2000-et szedsz össze, akkor utána 40 + 2/101 * (2000-40) = 79 -re fog változni az EMA-d, tehát kevesebbet nőtt mint az első csatád után.
És így tovább... Ebből látszik az is, hogy minél magasabban van a mozgóátlagod annál kevesebbel fog nőni ugyanolyan csatákat játszva és ezért lassul be a gunmark %-os növekedése is minél magasabban vagy vele.Az aktuális EMA értékednek kell elérnie az aktuálisan "elvárt" értéket a gunmarkhoz. Az elvárt értéket viszont senki nem tudja, hogy pontosan hogyan számolja ki a WG, mert nincs róla hivatalos információ, de az biztos, hogy naponta egyszer frissül, reggelente a szerver újraindulásakor. A legvalószínűbb, hogy az adott tankra való követelményt az adott tankkal az elmúlt 2 hétben legalább 1 csatát lejátszott játékosok csatái alapján számolják ki valamilyen módon.
Az is valószínű, hogy egymagad is tudod befolyásolni a követelményeket, főleg olyan tankok esetében, amikkel kevés csatát játszanak a szerveren. Ezt már én is (és más fórumokon is többen) megfigyeltem több, hasonlóan keveset játszott tank esetében, amikor markoltam őket. Minél feljebb mentem %-ban, arányosan növekedett másnapra a követelmény, de ha abbahagytam utána vele a játékot, akkor egy idő után elkezdett visszacsökkenni ugyanarra a szintre. Ezzel egyébként ki is lehet ilyen formában játszani a rendszert úgy, hogy ha felviszed az EMA-dat arra a szintre, ami akkor volt a követelmény, amikor elkezdett miattad növekedni a követelmény, majd utána nem játszol többet a tankkal és megvárod míg az eredeti értékre visszacsökken (előbb utóbb vissza fog, érdemes naponta ránézni pl. tomato.gg-n). Ekkor ha mész vele 1 csatát, amiben eléred az aktuális követelményt, akkor kész is, meg fogja adni. A másik lehetőség, hogy ha nekiállsz egy nap és felmész 94% fölé, akkor még aznap érd el a 95%-ot mielőtt másnap reggel befrissülne a követelmény és ismét feljebb menne.

Ahogy nézem, jelenleg 1337-en áll az EMA-d a SU-val és 1318 volt a követelmény 2 hete, amikor elkezdtél vele játszani, tehát a mostani eredményeddel már az akkori 95%-os küszöbérték felett lennél. Szóval annyit tudok tanácsolni, hogy ne játssz a tankkal egyelőre többet és napi 1x nézz rá az aktuális követelményre, aztán ha látod, hogy lement 1337 alá, akkor aznap játssz 1 csatát vele, amiben legalább 1337-et összelövöldözöl és akkor megadja. Ha türelmes vagy és megvárod, hogy visszamenjen az eredeti 1318-ra és akkor tolsz vele 1 csatát, akkor a képlet alapján már 378 sebzés is elég lesz, hogy megadja a markot. Ha pedig biztosra akarsz menni, akkor megvárod, hogy lemenjen 1310-ig és akkor mész vele egy csatát, mert abban az esetben már 0 kombinálttal is, tehát eredménytől függetlenül meg fogod kapni az első csata után.

-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Még mindig nem veszed számításba a "láthatalan" csatákat.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Igaz. Az is lehet, hogy 500 an játszottak fejenként 3 csatát. Az meg már 1500!!!!
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Az is csak 5 csatán felül jelzni
Ha 300 an mennek fejenként 3 csatát akkor az máris 900 csata amit nem látsz.És ezek ugyanúgy beleszámítanak MoE be.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Elvileg az utolsó 14 napot veszi figyelembe a számításnál.
És ham indenigaz a leaderboardra csak az kerül fel aki minimum 25 meccset játszott adott tankkal.
Szóval valószínűleg van pár jobb játékos akik mentek pl 25 allatti számú nagyon jó csatát ezáltal fentebb nyomva a követelményeket de nem látod őket mert nincse elég csata számuk, hogy felkerülenek a listára. Ez csak egy tipp. -
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Az utolsó 100 csatát veszi figyelembe az adott tanknál. Minden játékosnál akik játszottak adott tankkal.
Szóval játszol 1-100 csatát. Tegyük fel, hogy "A" játékos első 1 csatája a 100 ból rettentő szarul sikerült. Nulla sebzést oszt ki. A játék kiszámolja, hogy 95% hoz kell 2000 átlag sebzés.
Ezután "A" játszik egy 101 edik csatát (2k sebzéssel) így a legelső játék kiesik a számításból mert az utolsó 100 at számolja. Szóval kiesik a 0 sebzéses csata így menni fog feljebb a követelmény és így 95% hoz kelleni fog 2099 sebzés.A számok nem pontosak csak random beírtam valamit, hogy érthető legyen.
Szóval ratad kívül hiába játszik más kevesebb csatát az ő szar/kevésbé jo meccsei kiesnek a számításbol (ezért menni fog feljebb a követelmény) mert mindig tolódik arrébb az utolsó 100 csatára.Legalábbis ha jól tudom így működik.
-
po1son
addikt
válasz
phoenix1989
üzenetére
Szerintem FV TD a legjobb opció erre a 3 kill és minimum 1500 sebzés tankonként.
5x annyi sebzés mint a járműved életereje mivel lett meg? -
po1son
addikt
válasz
phoenix1989
üzenetére
Köszi!
"A jedi visszatért"?!
Aki halálcsillagot markol le annak ne legyen nagy falat egy tier 5ös szintű tank.
Black Rock meglett, ha igen van értelme megszerezni azt a tankot? -
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
"bocs de nem mindenki beszél angolul és mielött még ezzel kapcsolatban is tennél valami megjegyzést pont leszarom az idegennyelvet mert itthon vagyok a saját hazámban ahol a saját nyelvemen szóljanak hozzám"
Témától függetlenül ez nagyon buta hozzáállás. És ez a legenyhébb jelző amit találtam.
-
Hangfalképű
tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Légyszi vedd már a fáradtságot és a menüben, ahol a kistérképen lehet ki/bekapcsolgatni a kis köröket, nézd meg, hogy mik azok és mit jelentenek, mert oda van írva mi micsoda. Látótáv (view range), max felderítési távolság (spotting range), kirajzolási távolság... amíg ezek nincsnek meg, írhatok én bármit, nem fogod érteni. Jelezz ha tudod mi micsoda.
A diminishing returnsre nem tudok magyar kifejezést, ezért írtam így. Azt jelenti, hogy minél többet halmozol fel valamiből, annál kevesebbet ad.
-
Hangfalképű
tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Anyám borogass... ha azt sem érted, akkor ezt [link] végképp nem fogod.
Azért olvasni érdekes dolgokat és feltételezéseket. Utóbbin van a hangsúly, hogy ahelyett, hogy utánanézne valaki valaminek, inkább csak feltételez valamit, mert az úgy könnyebb. Egyáltalán tudjátok, hogy a max látótáv 445 méter? Hogy afölött hogyan működik az extra látótáv? Mit csökkent mennyivel? Diminishing returns? CVS vagy optika? Hogy CVS-nél összeadódik e a kétfajta camo csökkentés ha mozog az ellenfél a bokor mögött vagy nem? A Manticore camoja nem lehet annyival jobb... de, annyival jobb. Mi az összeadódó és mi az összeszorzódó camo érték? Hogy 20% camo az nem 20%-kal csökkenti a view ranget?
Igen, biztos defektes a az összes bokor, amiből kispotolnak, szar a spot rendszer, totál random és azért tűnik el a tank a nyílt mezőn bokrok nélkül, mert shit system és nem azért, mert egészen véletlenül a tankot a camoja és a saját view ranged miatt csak 360 méterről látod meg, ezért azon túl leesik a spot? Nem változott a topic sokat 10+ év alatt
-
Baltazár123
őstag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Az a gond az elmélettel, hogy tele a játék defektes bokorral és ezért általában a hajára kenheti az ember az elméletet. Sík, bokor nélküli terepen működik az elmélet. A leghíresebb talán a Karélia jobb felső sarokban van és az amióta van a játék szerintem így van benne. Az nagyon gáz amúgy, mintha ott se lenne. Igaz, most már nincs támadás-védés mód, így már értelmét vesztette az a pozíció gyakorlatilag. Szinte soha nincs ott harc normál csatában.
Ami vicces ellenpélda, hogy Empire's borderen szint jobb fent van egy kis fa, ha azt kidöntöm, tökéletesen takar, pedig voltak már szemben 100-150m-re vélhetően jó látótávú medek is. Lightal (commander vision felszeréssel) még nem találkoztam ott, az talán kispotolna. Egy kis semmi, szemmel nézve alig valamit takaró fácska pedig és mégis, csak akkor látnak meg kb 2 kocka, azaz 100-150m távolságból, ha lövök.
Számtalan ilyen bokor van, ha jól tudom van is mod erre, de illegálisnak minősítette a WG, úgyhogy aslain is kiszedte már régen.
A másik, hogy sok tanknak szintén defektes kissé a spot modellje, nem pont ott vannak az észlelési pontok, ahol az ember számítana rá.
egy példa: a német light-al toltam, Karélián és mivel manticore volt az ellennél felraktam a binot. Ki is tudtam spotolni egyszer, amikor ment be a középen levő kövekhez. Természetesen a többiek nem bírták meglőni, pedig végig az egész csatában ugattak nekem, hogy spotoljak. Utána a manti úgy spotolt ki bokor mögül, hogy én nem spotoltam ki őt. A hegyet természetesen elvesztettük az első percben, szitává lőttek a spot után azonnal. Ez tényleg furcsa egyébként 560m látótáv, commander vision és 32-es álca. Kipufogó nincs rajta, hanem optika a harmadik, mert sokat próbálok futkosni, ha lehet. Természetesen a mantinak jobb az álcája, de bokorban volt a német light és ennyivel nem lehet jobb. Valószínűleg az én bokrom kissé defektes, kisebb az álca értéke és a manti valahogy közelebb tudott jönni.
-
vJokka
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
-
Hangfalképű
tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Felőlem abban hiszel, amiben akarsz, nekünk csak jobb, ha olyasvalaki játszik spotterrel, aki nem ismeri az ahhoz kapcsolódó mechanikát
Nehogy utána nézz! -
Hangfalképű
tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Hú, ezek alapján nem sok fogalmad van a spot rendszer működéséről
Na mindegy, mindennek utána lehet járni, csak akarat kérdése. -
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Simán lehet, hogy így van.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Valószínűleg valami bug. Sokszor látok olyat, hogy kint van a tank a semmi közepén aztán egyszer csak eltűnik indokolatlanul.
-
vJokka
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Ma leszek Wotban, ha gondolod megnézhetjük gyakorlóban. Egyébként szerintem is az lesz amit Hangfal írt, mindkét tank lapos, simán lebújhatott a gödörbe, hiába van 570-es látótávod, nagyon sok ott a bokor. Nekem alap felszerelésekkel 50% fölött van picivel a camo-m.
-
jano_77
nagyúr
válasz
phoenix1989
üzenetére
elég sok küldi bug-os, legalábbis Scheff mikor tolta, erre jött rá. Sokszor nem jelezte a játék csata közben, hogy halad a mission, de csata után meg várta az üzenet, hogy kész.
-
Hangfalképű
tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Mi a felszerelés a tankon? Meg amúgy is ki a frász használ binot T10 lighton?... Igaza lesz erikkének, hogy azért láttad meg csak akkor, mert egészen addig, amíg a gödörben volt, fizikailag nem láttál rá. Az meg, hogy kétkedve tudod elfogadni, még semmin nem fog változtatni.
Továbbá lehet, hogy összerakta az 50% feletti camot, ami 80%-os zöldség adta camo-nál csak proxíból enged spotolódni. -
tboj
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Ezen az útvonalon a bokorsor takarásában tudott jönni, a gödörbe pedig nem láttál le, mert nem elég magas a tankod és ő sem látszott ki ugyanúgy emiatt, így tudott spot nélkül átkelni a szélére. -
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Fartyval ez könnyebbnek tűnik. Vakon elkezded lövöldözni a tipikus td bokrokat.
-
jano_77
nagyúr
válasz
phoenix1989
üzenetére
replay-t nem néztem, de mozdulatlan voltál, mert anélkül a periszkóp ugyebár nem müxik.
-
Chris0321
veterán
válasz
phoenix1989
üzenetére
Tank felszerelése és a legénységnek milyen képességei vannak?
-
Thrawn
félisten
válasz
phoenix1989
üzenetére
Periszkóp Mantin?

szerk: érdekes replay, lehet mire beálltál a bokorba már átjött a 'te oldaladra' a Manti, onnan meg megvoltál proxyból. -
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
A light tankod nem látja az ellenséges tankokat te meg nem láttad ezt a hiba üzenetet jönni!
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Replay nincs véletlenül?
-
ddt500hu
veterán
válasz
phoenix1989
üzenetére
Előbb átjött. Másképp nem lehet.
-
joergie
őstag
válasz
phoenix1989
üzenetére
persze dob 1-2 jót(nekem is meglett végre a tank sniper medál, a komment után), amikor "véletlen" jófele mennek elegen, de általában elbillen a map, és persze tudsz benne párat lőni, akár védesz, akár a hullámmal mész, de nagyon messze van a játékélmény az ideálistól, amit hétközben meg lehet tapasztalni.
-
phoenix1989
addikt
válasz
phoenix1989
üzenetére
visszavonom . elkezdődött a nyomorékok háborúja. a vereség nem zavarna de az hogy fél perc alatt ledarálnak és nekem sincs már lehetőségem semmire már igen.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Sehogy. Type 4 el próbálom az obj 260 T55 HT 15 öt megcsinálni másodlagossal együtt. Egyszer majdnem sikerült (az elsődleges megvolt) másodlagosból meg kb 46 sebzés hiányzott hogy meglegyen az össz sebzés 25% a.
-
Gyuri27
félisten
válasz
phoenix1989
üzenetére
Grat.
Akinek sikerült az obj 260 TD sebezz 5x annyit mint a hp-d az mondja már meg mivel csinálta. Egy két tanács is jöhet.
-
Dobi 562
addikt
válasz
phoenix1989
üzenetére
Nekem soha semmi problemam nem volt vele, csak a gunmark mod es a battle hits van felrakva a listabol.
-
tboj
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Ahhoz képest amúgy csak nem egészen 2,5x több csatát ment az elmúlt 3 napban hozzád képest.
-
tboj
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Le vagy maradva, Dakillzornak az imént lett meg a Black Rock
Grat! -
Dobi 562
addikt
válasz
phoenix1989
üzenetére
Asalin`s modpack-ban levo gunmark mod mukodik.
-
po1son
addikt
válasz
phoenix1989
üzenetére
Replay nélkül nehéz bármilyen okosságot írnom, de azt aláírom, hogy néha bugos a spot rendszer.
-
po1son
addikt
válasz
phoenix1989
üzenetére
Piszok nagy mázlim volt mai nap, mert többször sikerült gyújtani. Lila távcsővel, fullos legénységgel nem nagy kihívás spotolni az ellenfelet.
ddt500hu - Tegnap óta nagyon felmentek a követelmények t11 tankoknal, nekem nem sikerült egy tankász sem mai nap, pedig brutális meccseket mentem néha.
-
Baltazár123
őstag
válasz
phoenix1989
üzenetére
530? az szép, annyi cuccot én nem raktam rá. A kétágúval 480m, mert utoljára spotolni próbáltam vele, de reménytelen, mert teljesen kiszámíthatatlan, hogy lövik-e a spotot.
A sima elc szerintem jobb, mert annyi buffot nem kapott a elc 901, hogy egy tierrel feljebb játsszon. A fejlesztett kredit meg tier6-ban nem igazán érdekel. Most még nem működik a tartalékolás mod a garázsban, de ha lesz, már vágom is be újra oda és használom a kis elc-t inkább fun célokra.
-
h1mpi
félisten
válasz
phoenix1989
üzenetére
Nekem az összes örökkévalóságig szűkűlő tank egy rakás kaki, egyszerűen nem bírok várni.
Főleg ezért játszok olyan tankokkal, ami gyorsan szűkűl vagy ráteszek mindent, hogy gyorsabban szűküljön. -
válasz
phoenix1989
üzenetére
Pedig ez pont egy nem is rossz darab, a hiba az ön készülékében lesz...

-
manu75
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
16 nap van rá a küldik 60 pontot adnak, hogy végig érj 750 pont kell. Akár 3 nap is kimaradhat, de még a csatákért is ad pontot szóval kényelmesen meg lehet csinálni. Ami a lényeg, hogy nem kell nyerni anélkül is összejönnek a tekintélypontok meg a sebzésért járó előrehaladás.
Most adta meg nálam a játék a 3d kiegészítőket a műveleti központos cuccért.
-
h1mpi
félisten
válasz
phoenix1989
üzenetére
Nincs meg, nem tudtam, köszi
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Most mutatja a nyerhető cuccokkat. Tegnap nem mutatta hiába vittem rá az egeret.
Mint kiderült tegnap is már a legnehezebb fokozaton indítottam el véletlenül. Most 3ik nekifutásra meglett minden feltétel teljesítése mellett a nehéz fokozaton.
-
Derron
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Melyik ágyúval vagy lőszerrel kell használni? Nekem nincs meg sajnos, de lehet akkor a Type-5 öt veszem ki ingyenes ágnak.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Type 4 el hasonlóan jártam. 85% on voltam vele mentem pár igen jó kört. Na mondom biztos már legalább 87-88% on vagyok közben meg ugyanúgy 85% volt
Type 4 ről a gold lőszerek is pattognak szépen.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Akkor lehet, hogy nehéz fokozaton indítottam el véletlenül?
Mert csak 3 ikon volt lent. -
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Eddig is be voltak kapcsolva nem? Most annyi történt, hogy új pályákon is előfordulnak.
-
h1mpi
félisten
válasz
phoenix1989
üzenetére
Az hogy kilőnek és meghalok nem túlgondolás, hanem bénaság

-
h1mpi
félisten
válasz
phoenix1989
üzenetére
Jó én bénább vagyok
-
zodo
nagyúr
válasz
phoenix1989
üzenetére
Tényleg értem de van egy csapatom elvileg.
Ne kelljen már közepes tankkal, mindig megváltanom a csatájukat.
Tegnapról csak a szokásos de volt ilyen is.
Jobban figyelek majd!
-
zodo
nagyúr
válasz
phoenix1989
üzenetére
és El Rey
Értem mit mondasz de tudjuk hogy képtelenség mindig elől lenni, mindent átlátni és még túl is élni a csapattársaidra számítva. Felesleges ezen rágódni!
Tudok én is hozni jó wr vs foss túlélési mintát több 100 vagy 1k+ tankkal is.
Lényeg hogy nagy átlag, el kell fogadni hogy a 40% wr már jónak (elfogadhatónak) számít míg a 60% már már extrán kiemelkedő amit akár sima zöld wn8-al is lehet hozni.
Arányokkal van a gond nem a túléléssel, lila wn8 ne legyen már 43% wr.
Mit kéne még hoznom hogy jobb wr legyen.
pl. mikor tier X light-al, nem egyszer vagyok top sebző.
"Tetszik érteni?" mert akkor a 10+ éves reges botnak hogy van ennyi wr vagy több.
Engedjük el!Arra reflektáltam ezzel hogy anno mikor még piros/narancs wn8-am volt mindig azt mondák "mit vársz majd ha jobb lesz a wn8 jobb lesz a wr"
7k csatával volt 51% wr-em
17k csatával 51,33% azóta 38k csata az ~1500 zöld wn8-al 51 és 51,2% közt ingázok.csaabz
Szerintem ez user error.
Legtöbb tank újra lett egyensúlyozva ami érintette a löveget is, ilyen fejlesztésnél alapból is újra kellett tölteni őket.
Depóban pedig ott voltak a lőszerek.
Nem néztem át az összes tankom de jó pár típus az biztos.Más:
Vannak a bérelhető tankok amik meg is vásárolhatók.
Tegnap még láttam a vásárlási lehetőséget ma sehol nem találom.
Van ötlet vagy bug? -
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Ne aggódj, majd egyszer megérted, hogyan működik.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Ezzel megint csak bebizonyítottad, hogy igazam van.
type 19% túlélés és annak van a legalacsonyabb win rateje.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
A 158 csata is ugyanúgy semmi.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Ilyen kis mennyiségű meccsnél ez nem érdekes még. Hosszabb távon változni fog abba az irányba amit mondtam.
Én is tudnék linkelni az ellentettjét BZ 176 al mentem 9 kört 78% túlélés és 89% winrate. Tesség ez meg engem igazol.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Ezzel még nem cáfolod meg azt, hogy ha túlélsz többet tudsz sebezni, spotolni, akármi.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Cromwellnél 33% a túlélési aránya azért 38% csak a winrate.
Amelyik tankjánál 40% + a túlélési aránya ott egyből több a winrate is. -
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Az a baj, hogy olyan ami nincs 6ostól kifejlesztve csak a japán, kínai, swéd, lengyel, francia TD ágak. Francia arty, meg az angol közepes kerekes szarok. Ha csak ezek közül kell/lehet választani akkor vagy a kínai vagy a japán td-k lesznek.
Japán heavy ágból kettő van ott melyiket mondod?
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Olyankor mi van ha a T6-7 ki van fejlesztve de nincs m egvéve és az utána jövő tankok nincsenek kifejlesztve. Ezekre el lehet nyomni szerinted?
-
tboj
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Pár napja ezt is meg lehetett szerezni ismét a 15 győzelmes napi küldivel. Lehet akkor húztad be és nem vetted észre.
-
zodo
nagyúr
válasz
phoenix1989
üzenetére
2023-as évfordulós tank volt, 8 küldetés teljesítésével adták.
Más:
Lehet, előtölteni a frissítést.
Jutalom érte a Műveleti szobában.
Hirdető tábla, bal oldalt pipát be a "készen áll a frissítésre" aztán lent letöltés.
Telepítő .exe-t leszedtem és ennyi.
Helyi idő szerint 17:00 ugyanitt nyitható a titkos boríték.
-
gainwardgs
veterán
válasz
phoenix1989
üzenetére
Nem, akkor hogyan is érné meg nekik
-
phoenix1989
addikt
válasz
phoenix1989
üzenetére
SU-2-122
csata
27/44
CMD: 1 202 MoE: 91.77% (+0.27%)
hatalmas előre haladás volt a mai nap. az utolsó csata elött még - 23 ban voltam.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Én szeretek győzni, mert akkor jön az xp meg a credit.
Ettől függetlenül rohadtul nem akarok 80% os winratet, de 14% osat sem. Egyátalán ezt a 80-14 et mégis mivel lehet magyarázni? Egyik nap én vagyok a top 3 játékosok egyike és ledarálok minden ellenfelet a másik nap meg csodák, csodájára elmegy az eszem és elfelejtem minden wotos tudásom és folyton bukta?
Álljon már meg a menet... -
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Tegnap 80% os winratem volt ma 16% ahogy ez lenni szokott...
Mentem még egy kört kár volt 14% win rate. B@szódjon meg a wg meg ez a fos rendszerük. Ki is léptem mert fontosabb az egészségem. -
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Progetto 54 el 92% on álltam. Na mondom hadd szoljon. Kaptam 4 tier 10 es meccset.
Most 87% on állok. Ojan 10 es tankok jöttek szembe, hogy meg sem tudtam őket sebezni full gold lőszerrel ami állítólag átlő mindent célzás nélkül ugye... 242 es a gold penje ennek a fosnak.Emil 2 vel 89% on álltam. Játszottam 1db meccset. Elindul a meccs én indulok jobbra a szokásos heavy helyre. Ránéztek térképre MINDEKI elindult balra. Hátra arc. Nagynehezen odaértem a többiekhez. Tudtam sebezni 500 at és vége lett a meccsnek
--->88% -
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Tegnap nekem is voltak érdekességek pl lepattant a HE lövedék a light tank seggéről.
-
po1son
addikt
válasz
phoenix1989
üzenetére
Pont egy tier5 fog ki rajtad, amikor halálcsillagot és v4-et is gunmarkoltal regebben.

Lehet következőnek nekem is egy alacsony tier-t kéne választani, amióta bejelentették a 2.0 verziót még nagyobb őrület van meccseken l.

-
po1son
addikt
válasz
phoenix1989
üzenetére
Ez a 13105 nekem sem volt most egyszerű, persze light tankot segítség nélkül soha sem volt könnyű.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
"type 5 mért kell szétcseszni?"
Ugye ez csak vicc akart lenni? Ugy értetted, hogy helyrehozni!
Egy kupac szar az a tank. Meccsekben nem látni mert senki sem játszik vele. A sima nehéz tankok küzül erre a tankra a legkevesebb a követelmény a gunmarkra! -
kchryss
veterán
válasz
phoenix1989
üzenetére
-
tboj
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
A main kívül a Valiant volt még ebből megszerezhető tier 5-ös eddig.
-
válasz
phoenix1989
üzenetére
Értelek,mindenkinek meg van vesszőparipàja a jatékba,tied ez
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
"miért is kellene goldal gondolkodni?"
Nem lehet lőni vele kerítés, fal mögött álló tankokat mert a fal kerítés stb felfogja a lövedéket. Láncalpat hiába lövöd vele nem fogod sebezni mert a lánctalp felfogja a sebzést. De persze nem kell gondolkodni csak betöltöd és átlősz vele mindent hogyne...
"másfelől pedig még midnig egy medet hasonlitgatsz egy heawyhez"
Olyan tankokat vetek össze akik össze kerülhetnek ellenfélként. Szóval nem értem a mondatod lényegét."vegyük a vk b-t és a t69 esetét." Látszik, hogy nem játszottál a T69 el. Olyan fos a célzási ideje meg a pontossága mint a VK B nek. Sok sikert eltalálni a VK kupoláját vele

-
válasz
phoenix1989
üzenetére
Nem akarok vitatkozni,de te nagyon csodaszernek hiszed a prém lőszert. Be is fejeztem,csak véleményt írtam,béke
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
"jössz egy olyan tankkal aminek alapból nem viszed be a tornyát goldalsem még magasabb szinten se. "
A tornyát nem de a többi részét már be lehet lőni golddal jó eséllyel, míg alap lőszerrel azt sem. Most még mindig a T69 vs 705 ről beszélek.
"kényelmesebb fossá lőni mindent mert így legalább nem kell gondolkodni"
Nagyot tévedsz ha azt hiszed, hogy gold lőszert csak úgy lőni kell és nem kell hozzá gondolkodni."akkor most ha van ellened egy 705 fel is adod?és mivan akkor ha éppen úgy jött ki hogy nem tudtál elbánni az ellennel? vereség, és? mivan akkor vége a világnak?"
Akkor az lesz, hogy mindenki 705 el meg VK B vel stb fog játszani mert mással nem lesz érdemes. (Bár már most sem játszik a kutya sem T69 el mert akkora egy rakás szar tank. Nem is tudom megmondani, hogy az elmúlt egy évben hány db ot láttam a csatákban szerintem 5 alatti a szám). Most képeld el, hogy törlik a gold lőszerét is
Akkor annyit fog érni mintha egy talicskával mennél csatába. -
válasz
phoenix1989
üzenetére
Nem adom az FV TD-k prém repesz lőszerét
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Ok a 705 ön melyik kupolát lövöd be pl? Biztosan nem fordult elő még olyan sohasem, hogy úgy alakult a játék, hogy az ellenféltől csak x db heavy tank marat életben és azokat kellett eltakarítani. Olyankor megbäszhatod a tudományod az alap lőszereddel ha csak egy kicsit is kompetens az ellenfél.
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Remek 5let a gold lőszer eltörlése. Megnézném, hogy egy T69 el mihez kezdenél kizárólag alap lőszerrel (200 as pen) ha jönne szembe egy Mauschen, 50TP, VK B, 705, stb stb és a 10 es tankokat meg sem említem.
-
válasz
phoenix1989
üzenetére
Én is így látom,csak bízok benne,h lesz még valami a tarsolyukban. Amúgy egy sima nem op X szop.i fog
El Rey: Köszi: stabi,venti, fejlesztett célzás+pótkaja+ szellőzés direktíva. Probàltam az ágyút maximàlni
-
válasz
phoenix1989
üzenetére
Elvileg sok régi tankot átvariálnak,majd a gyakorlat megmutatja,h mennyire veszik fel a versenyt a X a XI
Meg mint írtam,nem kell itt bonyolítani a dolgokat,nem vagyunk mi a tudományos akadémia akadémikusai
-
El Rey
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Igen az USA tank magasabb kb ebből a szögből lát rá.
Nekem többször is eredményesen belőtték azt a részt amikor a 703 al játszottam."a másik pedig hogy erre maximum a heat képes az öszes többi nem"
A "kérdés" az volt, hogy belőhető e a torony teteje. Igen, be. (Egyébként T30 nagy ágyúja alap lőszerrel is beveri 100% ra azt a részt. Szóval még ez az állításod sem igaz.)
-
kisharsany
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Most kb. 2300 dmg vele az átlagom úgy, hogy még csak ~30 csatám van vele és én f*s játékos vagyok. Szóval nem kell elfelejteni a 2k sebzést, sőt, ha jobb felszerelésekkel és pótkajával is nyomnám, még több benne lenne...
-
kisharsany
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Nem így van, de ne is várd el, hogy konkrét szituációkat elemezzek. Minden csata más, mindig máskor kell időzíteni, máshová kell helyezkedni, de ettől még a Cobrának a lényege, hogy közel vagy az ellenfelekhez és miután a csapattársaid lövést vesznek fel, a Cobrával berontasz és pár másodperc alatt kitárazol ~2000 sebzést, majd visszamész a csapattársaid fedezetébe.
-
kisharsany
aktív tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Gondoltam azt nem kell leírni, hogy nem 3-4 full HP-s nehéztank közé kell bemenni, de úgy lásztik mégis le kellett volna...
-
h1mpi
félisten
válasz
phoenix1989
üzenetére
Legalább nézné kinek mi van meg, de ez így egy nagy nulla
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- OLED monitor topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Villanyszerelés
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- További aktív témák...
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- BenQ Zowie XL2586X+ Profi eSport, 600 Hz-en!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Nehogy utána nézz!