- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
H A M M E R #93826 üzenetére
Ahogy többen írták, UEFI módban van feltelepítve a rendszered, mert
- le tudod ellenőrizni
- tudtommal a Windows legacy módban nem tud GPT-ről bootolni hekk nélkül, neked meg GPT van
- Windows Boot Managerlegacyban nincs ilyen
A beállításra a tippem az, hogy attól mert UEFI módban van a rendszer, nem zárja ki, hogy egyes eszközök az újabb UEFI OpROM helyett a legacy OpROM-ot töltsék be (ha rendelkeznek ilyennel).
Szerintem Nálad ez a beállítás csak annyit csinál, hogy a storage vezérlő a legacy OpROM-ot tölti be (amellett, hogy amúgy UEFI módban bootol a gép).
Mivel kicsi az esély arra, hogy ne tartalmazná az UEFI változatot is (főleg hogy gondolom az integráltat használod), ezt könnyen letesztelheted, egyszerűen átállítodHa mégsem bootolna, akkor csak visszarakod.
Ha kalandozó kedved van:
Ha jól megnézed, ezek a beállítások mind a CSM alá vannak rendezve. Ha a CSM-et (a teljes legacy mode-ot) kikapcsolod, ezek az opciók mind UEFI-re állnak be (még ha ez nem is látszik).
CSM-et csak akkor tiltsd le, ha meggyőződtél róla, hogy a GPU is UEFI kompatibilis! Ellenkező esetben fekete képernyőt kapsz, amíg a Windows be nem bootol, visszaállítani pedig valószínűleg csak jó öreg "BIOS" resettel tudod majd.
Az integrált és nem integrált GPU-k is ma már mind tudják az UEFI módot (tartalmaznak GOP-ot), de a régebbiek nem biztos, nekem pl. az RX380-on egy kis pöcökkel lehet állítani a kártyán, a GTX560-ban egyáltalán nincs GOP (de attól még mehet UEFI módban a rendszer, csak a CSM-et nem kapcsolhatom ki)
Kikapcsolt CSM-mel apróságokat nyerhetsz csak (amellett, hogy elveszted a legacy bootolás lehetőségét), pl. Ultra Fast Boot, meg talán a Secure Boot csak ekkor érhető el. -
válasz
Szerintem a géped UEFI-vel bootol.
A bios-ban megjelölt sor nem tudom mit szabályoz. -
vlevi
nagyúr
válasz
Nem ismerem ezt a gépet, de a felirat szerint az a "Legacy only" csak arra vonatkozik, hogy az egyéb boot lehetőségek között mit kínáljon fel. Vagyis akkor, amikor nem az legelső "Windows Boot Manager" indul el, hanem te akarsz választani a boot eszközök közül.
És szerintem a Windows Boot Manager UEFI-vel bootol. -
H A M M E R
csendes tag
válasz
Doky586 #93760 üzenetére
Na lehet én nem értek valamit, azért kérdezek
Tehát azt olvastam itt a fórumon, hogy vagy UEFI - GPT vagy BIOS (Legacy) - MBR párosok működnek. Eddig stimmel?
Viszont én azt látom, hogy nálam Legacy - GPT páros van:
Szóval az első kérdés, hogy jól értelmezem-e a képen látható információt, valóban nálam Legacy - GPT páros van, ami ellent mond a forumon írtaknak, vagy én értelmezem rosszul a látottakat?
A másik kérdés, hogy jól van ez így? , vagy kéne ezen változtatni? (Amúgy jól működik a gép, szóval ha nem muszáj, nem akarom újra telepíteni, de ha mégsem jó valami, akkor inkább még most derüljön ki, még mielőtt belaknám..)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- AliExpress tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Robogó, kismotor
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest