Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Doner

aktív tag

válasz svgyula #141742 üzenetére

De te most b ről beszélsz amikor a-ról volt szó...
    Én ezt allitom(pontosabban nem csak én hanem a hardver gyártók is) : az akkumulátorok kB 50-80%toltottség közötti tartományban érzik jól magukat ez azt jelenti hogy nem szeretik ha pl 0-ra le vannak merítve és azt sem ha állandóan 100 toltottségen vannak miközben hálózati adapterrel üzemel a gép.

Mit tudom én hogy egy maga alá fosott akksit hogyan kell visszahozni az életbe, de nem is ez volt a téma.

Ezért léteznek ezek a segéd programok amiket szintén a gyártók adnak a gépekhez, ha valakinek lenne kedve ezzel pöcsölni. Szóval nem értem ezt a "toltoelektronikázást hagyjuk dolgozni" ha limitet szabok meddig töltse fel az akksit azt talán nem a töltő elektronika vezérli azon paraméterek alapján amivel ellenőrzi "hol tart" éppen az akksi? Dehogynem.

De ez egyformán igaz egy elektromos autó akkumulátorára, a telefonéra és mindenre amiben lítium akkumulátor cellák vannak. Úgy is lehet használni nyilván hogy folyamatosan 100 rá tölti fel az akksit és tartja ott csak a tesztek szerint hamarabb fog csökkenni a kapacitása. És ezt nem én állítom hanem nálam okosabb emberek.

Új hozzászólás Aktív témák