- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon kezdőknek
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palafi
aktív tag
válasz
Csaby25 #31194 üzenetére
Én használom mindkettőt, de a hetest nem cserélném nyolcasra. Vista-t cseréltem Win8-ra, és ez ebben az esetben nagy javulást eredményezett. De jelenleg Win7 - Win8 csere elég sok problémát okozhat. Véleményem szerint még sok gyerekbetegsége van, mint megjelenés után szinte mindegyik rendszernek. Persze Te tudod, hogy mire használod a géped, és annak megfelelően dönts. A másik része a dolognak, hogy előbb-utóbb úgyis érdemes lesz cserélni, Te tudod mikor okozza a legkevesebb gondot.
-
Sziasztok!
Játék közben megnyomtam valamit, és azóta nem reagál a 3-as gomb. Biztos, hogy működik, mert ha plw word-ben gépelek és megnyomom akkor lejön a menü... Mitől lehet?
Köszi
-
apevia
aktív tag
Köszi a segítséget !
-
kukucika
csendes tag
válasz
Csaby25 #31194 üzenetére
Mikor tavaly feltettem a 8ast nem volt fél órát a gépemen - semmit nem találtam. Aztán a laptopomon most mégis ez van egy hete, az asztali gépemre is ez kerül pár nap múlva.
Az igazság az, hogy kipróbáltam mindenféle start gomb visszahozót meg egyéb 7-re hajazó programot, skint, de le is szedtem őket. Nem mondom, hogy hű de jók a csempék, de napról napra barátságosabb az egész.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Erdemes-e a 7-est levaltani erre, ha nincs touchscreen-em?
Mennyire zavaro (szokatlan) a kezelofelulet, nehez megszokni?
Koszi! -
lanw
aktív tag
Sziasztok, valahogy bele lehet a News csempéhez magyar híreket berakni?
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
bzoley #31185 üzenetére
A StartMenu8 is hasonlóan konzisztens, ha valaki ingyenesre vágyik.
-
TRob1
veterán
Sztem meg a legjobb Start menü pótló a Modern UI-s felület.
-
cigam
titán
A start menü szerelmeseinek figyelmébe ajánlok egy csak ma ingyenesen elérhető programot:
Start Menu X -
Lord Charles
csendes tag
válasz
Psychonaut #31182 üzenetére
Köszönöm, meg fogom próbálni. Majd jelzek hogy sikerült-e!
-
Psychonaut
veterán
válasz
Lord Charles #31181 üzenetére
Próbáld meg saját tulajdonba venni a teljes tartalmát a vinyónak.
-
Lord Charles
csendes tag
Tiszteletem az uraknak!
Átlag felhasználóként már egy ideje szenvedek ezzel a problémával és nem tudom hogy ki lehet-e küszöbölni.
Problémám a következő: Van egy külső vinyóm, ami már megvan jó ideje. Ludas vagyok abban, hogy nem takarítottam már x éve, de nem hiszem hogy ettől lenne. Mostanában futottam bele, hogy egyes mappákban nem tudok semmit csinálni, csak "adminisztrátori engedéllyel". TC-ben megoldja az ember simán, de ha mondjuk Worddel szeretnék elmenteni valamit, már nem menthetem oda, mert nincs engedélye. Ez egy nagyon egyszerű példa, van még kismillió eset amikor zavaró. Esténként átdugom laptopba a vinyót filmezéshez, ilyesmik. Vannak mappák amiket ott meg sem tudok nyitni...Ami számomra teljes mértékben logikátlan (lehet, sőt valószínű hogy bennem van a hiba), hogy mi a jó égnek hoz létre a win alapértelmezetten egy külön admin felhasználót. Ha admin telepíti a rendszert aki szeretné hogy legyen akkor majd ő létrehoz egyet nem? Mindegy is.
Amit el szeretnék érni, hogy egy az egyben ki legyen kapcsolva mindenféle fájlvédelem illetve korlátozás anélkül, hogy egyesével be kéne állítanom hogy ki férhet hozzá és mit csinálhat vele. Van erre valami módszer, vagy legalább egy "workaround"?
Válaszotok előre is köszönöm!
-
Taifa Díaz
őstag
Ha valaki megelégedik a Defender teljesen szerintem teljesen kielégítő védelmével, akkor nem. Persze ha fizetős licensszel rendelkezik az ember valamelyik "komolyabb" víruskergetőre, akkor érdemes azt feltelepíteni, ekkor a Defender automatikusan ki lesz kapcsolva (ha mégsem, neked kell kikapcsolni).
-
pomk
őstag
válasz
Psychonaut #31175 üzenetére
Akkor ezek szerint nem is kell feltenni vírus irtót?
-
apevia
aktív tag
Sziasztok ! nem tudom hogy jó helyen járok , de meg kérdezem ! :/
Windows 8 Prom van és próbáltam fel telepíteni a Microsoft Security Essentialst és nem engedi ! azt írja hogy nem szükséges fel telepíteni a progit !
. akkor ez bele van integrálva vagy mi ? jelenleg nincs vírus írtó a gépemen ! tudtok ajánlani valamit win8ra !
A Win 8 természetesen Eredeti ! tudom hogy csak jog tiszta redszere lehet fel rakni a Microsoft Security Essentialst.
Válaszotokat előre is Köszönöm !
-
Killing
addikt
A Modern UI-ban található e-mail kliens SMTP szerver beállításait hol lehet módosítani?
-
AtHoS
nagyúr
-
Bozso68
őstag
Szevasztok!
Tudjátok, mi az a IAStorDataSvc?
A feladatkezelőben látom, 840MB-ot zabál a memóriából.Köszi: Zsolt
-
tknof1871
őstag
"Csak Pro-on érhetők el fejlett titkosítási szolgáltatások. Ezek micsodák?"
Bitlocker és EFS. Ha így sem ismerős, akkor felesleges számodra.Ezek a Bitlocker és EFS is olyan titkosítási megoldások, amiket nem csak a titokgazda tud megfejteni, hanem a Microsoft is? A Microsoft-nak van hozzá Masterkey-e, vagy hagyott Backdoor-t? Ezeket a szakkifejezéseket nem bírom megkülönböztetni.
-
lujo10
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy már volt, csak én nem találom. Adott egy Win8 pro 32-bit/64-bit HU VUP, ami szeretném, hogy dobozos tulajdonságokkal rendelkezzen a későbbiekben is (gépfejlesztés miatt), ehhez van is egy dobozos 32-bites Win XP-m (ennek alapján). Kérdés, hogy erre fel bírom-e telepíteni a 64-bites Win8-at gond nélkül, vagy keressek egy 64-bites MSDN-es Vistat-Win7-et?
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Valaki mondja már meg nekem, hogy hogy a fészkes fenébe tudom rávenni a windows 8 at arra, hogy megengedje nekem,hogy akármit is letöröljek a nyamvadt gépről? Elvileg rendszergazda vagyok de a vezérlőpultban az alkalmazésok eltávolításánál még vééletlenül sincs olyan gomb hogy eltávolítás.... ha meg jobb gombbal kattintok rá és úgy eltávolítás nem csinál semmit...
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Grande Ale #31157 üzenetére
-
Grande Ale
őstag
Tudna valaki segíteni, hogy honnan tudok letölteni eredeti Windows 8 64 bites verziót? A laptopon le lett törölve a helyreállító partíció... Beégetett licensz van, tehát nem warez, a boltban azt mondták, hogy automatikusan aktiválni fogja magát. Nem találok sehol, csak pro verziót...
-
pomk
őstag
A neten található leírások alapján módosítottam a user passwords2 parancssorral előhívható ablakban azt, hogy ne kérjen jelszót. Kivettem a pipát 2x beírtam a jelszót, reboot. Első reboot után nem kérte a jelszót, de 2. alkalomtól újra kéri. Az opció azóta sincs bepipálva, mégis kéri a jelszót. Hogy tudom ezt végleg kikapcsolni?
-
Damato
csendes tag
Nekem is ilyen gépem van én is csodálkoztam de utána olvastam és ez teljesen normális.
Az alap órajele 2.6 de ha nincs rá szüksége visszaveszi 1,2 -1,4Ghz-re jelentősen csökkentve ezzel a az energia felhasználást és a hőtermelést is. De ott van benne még a "Turbo Boost" is amikor viszont ha az alkalmazás úgy kívánja hogy + erő kell akkor 3,2 Ghz-re emeli fel.
Amúgy én nagyon meg vagyok elégedve a win 8al amit telepítettek rá gyárilag. Eddig stabilan és jól működik.
Az egyetlen dolog ami nekem abszolút riasztólag hatott a "start menü" hiánya de ugye ez is orvosolható.
Miután Win7szerű felületet sikerült csiholni rá, sokkal jobban tetszik ,mert látványosan gyorsabb nála.
Tehát még negatívumot nem tudnék mondani... de ugye majd az idő biztos rávezet néhány rejtett okosságraüdv!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Egy kis furcsaságot tapasztalok a rendszeremmel kapcsolatosan. Egész pontosan azt, hogy ha játékot indítok, azok nem futnak tökéletesen, időnként akadások figyelhetők meg, még akkor is, ha rajtuk kívül nem fut semmi a feladatkezelő szerint sem. A hiba akkor sem múlik el, ha teljesen leveszem a grafikai beállításokat, és nem csak 1 játéknál tapasztalom. Viszont ha az indításuk előtt rebootolok egyet, akkor ez a hiba nincs jelen!
Konfig:
ASUS P8H77-Z, i5-3570, 8GB 1600MHz, HD4890 1GB, a rendszer SSD-nÉv eleji telepítés kb, egyéb hibát nem tapasztalok, talán néha kicsit lassan reagál, ha pl filmet indítok. Húzzam újra, vagy ez más lesz?
-
Palafi
aktív tag
-
Ha párosítok egy Bluetooth eszközt a Win8 rendszerhez, majd a PC-t újraindítom, hogyan tudok hozzá újból csatlakozni? Rákattintással semmi sem változik ( gépház / eszközök résznél ).
-
Palafi
aktív tag
válasz
Psychonaut #31147 üzenetére
Első nem jött be.
Valakinek más ötlete?
Kikapcsoló gombot csinálom. -
Palafi
aktív tag
Sziasztok!
Most frissítettem régi rendszerem Win8-ra. Frissítés közben létrehozott egy Windows.old mappát, amire nincs szükségem, viszont nem tudom letörölni.
Próbáltam több dolgot is, de nem működött. Hogyan tudnám törölni? Csempés felület nem zavar, mert indítás után egy "enter" az asztal, és le lehet tűzni minden programot. Viszont a "kikapcsolás" gomb egy kicsit hiányzik innen. Ez megoldható valahogy? Nem a "Start menü" visszahozására gondolok. Csak ne kelljen az oldalsávon kattintgatni.
-
kispx
addikt
válasz
tknof1871 #31143 üzenetére
"hogy csak a Pro tudja szabályozni a felhasználók hozzáférését bizonyos adatokhoz."
"Ez utóbbit vállalati környezetben is szükséges központi adminisztrációs lehetőségekkel is felvértezik, amelyekkel szabályozni lehet, hogy egyik vagy másik felhasználó milyen adatokhoz férhez hozzá, vagy milyen programokat futtathat"Ez enterprise környezetekben hasznos, átlag ember ilyet valószínűleg sosem látott.
"Én most olyan felhasználóval netezek, ami alatt nem lehet telepíteni és van egy másik, aminek adminisztrátor joga van. Windows 8-on ezt már nem lehet megcsinálni?"
Meglehet, ez az előbbitől független. Korlátozott jogú felhasználót kell létrehozni az admin mellett és kész,"Csak Pro-on érhetők el fejlett titkosítási szolgáltatások. Ezek micsodák?"
Bitlocker és EFS. Ha így sem ismerős, akkor felesleges számodra."WMC se fog hiányozni?"
Természetesen ha nem használtad, akkor nem fog."Van még különbség 8 és 8 Pro között?"
Szűkszavúan a táblázat. -
tknof1871
őstag
Üdv! origo-n olvastam, hogy a Windows 8 és a Windows 8 Pro között az egyik különbség, hogy csak a Pro tudja szabályozni a felhasználók hozzáférését bizonyos adatokhoz. Ez mit jelent? Én most olyan felhasználóval netezek, ami alatt nem lehet telepíteni és van egy másik, aminek adminisztrátor joga van. Windows 8-on ezt már nem lehet megcsinálni?
Csak Pro-on érhetők el fejlett titkosítási szolgáltatások. Ezek micsodák?
Csak Pro verzióhoz lehet telepíteni a Windows Media Center-t. Eddig sosem használtam a Windows Media Player-t. Akkor a WMC se fog hiányozni?
Van még különbség 8 és 8 Pro között? -
alienpapa
senior tag
válasz
Psychonaut #31136 üzenetére
Akkor sem engedi, ha átteszem rendszergazdáról felhasználóra a csoporttagságot.
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Olyan problémám lenne win 8 alatt, hogy ha kihúzom a az egeremet(usb) majd vissza dugom kékhalált kapok... Van erre valami megoldás?
-
gzbotii
nagyúr
Az egyetemek/iskolaknak adott licensz valoban 1 evre szol?
-
alienpapa
senior tag
Miért nem tudom rendszergazdaként megváltoztatni egy másik felhasználó jelszavát?
-
bb.bocs
őstag
válasz
Bjørgersson #31129 üzenetére
erről eddig nem is hallottam. de mi értelme van ennek?a kezdőképernyőt igy is letiltottam,start menüm meg így is van a win8ban
-
negyven2
veterán
válasz
Bjørgersson #31129 üzenetére
De szinte biztosan benne marad a "kikapcsolhatatlan" Modern UI. És nem lesz benne start menü se.
-
netpeti98
addikt
válasz
Bjørgersson #31127 üzenetére
Ha minden igaz június végén jöhet ki az első publikus tesztverzió.
Üdv netpeti98
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Van már valami hír, kb. mikor jön a 8.1 / Blue?
-
válasz
Mr. WolfDog #31125 üzenetére
WIN+P gomb.
-
Mr. WolfDog
tag
üdv mindenkinek!
Ha rádugom a notebookomat HDMI kábellel a tv-re, akkor hogyan tudom azt megoldani, hogy a monitor kikapcsoljon, de a TV ne ? Azaz csak a tévén lássam a képet.
Hp notebook. -
TBMC
addikt
sziasztok!
adott lenne egy hp pavilion g6 laptop, 3230M procival, 8giga rammal...+ win8.
oly kérdésem lenne, hogy gyárilag a proci órajele 2,6ghz, viszont a core temp és minden más program csak 1,2ghz-t ír. Valaki tudna segédkezni ez mitől lehet? illetve, hogyan lehetne 2,6ghzre állítani?
(BIOS-beállításban nem találtam opciót, mely korlátozná az órajelet) -
bb.bocs
őstag
mivel senki sem tud megoldást a problémámra ezért újrarakom a gépet. vagyis jó lenne úgy megcsinálni, hogy ne kelljen a programokat stb újratenni. valaki leírná részletesen hogy kell ezt csinálni? ssdm van...
-
klambi
addikt
válasz
CyberPunk666 #31112 üzenetére
hm érdekes, eszközkezelőből lehetett engedélyezni de a hálózati kapcsolatnál meg nem....
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
nem tudom, hogy rajtam kívül valaki találkozott-e mára következő hibajelenséggel:
használom a laptopom akksiről. elkezdek skypeon videótelefonálni. mivel használja rendesen az erőforrásokat (pörög a procc+videókártya), ezért kb fél óra múlva látom, hogy már merül az akksi. ekkor felrakom töltőre, mire szépen fekete képernyő és meghal a gépem. csak is és kizárólag Skype alatt csinálja ezt, semmi mással. mi lehet a gond? skype probléma lehet?
kicsit idegesítő már a dolog... -
zsírsámán
senior tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy egyszer csak meghülyült a rendszer? Egyik napról a másikra nem lehetett egy videót sem elindítani, majd a végére odáig jutott a helyzet, hogy a startképernyőn először elkezd laggolni az egér, majd befagy minden. Nem virágbolti, és még csak nem is volt rajta olyan sok egyéb dolog fölrakva, csak a legszükségesebbek. Szerencsére sikerült lementeni az adatokat és csak egy újratelepítés oldotta meg a gondot, de ha valakinek van valami tippe, hogy miért volt ez, azt szívesen meghalgatom, hátha a jövőben nem fordul elő többet ilyen. -
klambi
addikt
válasz
CyberPunk666 #31110 üzenetére
le van tiltva ugye, és hiába próbálom engedélyzni nem engedi, kapcsolódási hiba és ennyi...
törölni sem tudom, cmd-ben lehet mokolni valamit? -
klambi
addikt
szevasztok!
olyan gondom lenne, hogy 1-2 hálózati probléma miatt letiltottam a vmware hálókártyáját, és nem engedélyezi hogy újra használja, egyáltalán semmit nem tudok vele kezdeni, hogy tudom kitörölni, parancssor? -
pincehely
addikt
Sziasztok. Eltűnt az asztal parancsikonom a Modern UI-ból.
Tudom, hogy volt ez már probléma itt a fórumon, de nem találtam rá.Emlékszik valami, hogy hogyan lehet visszaállítani? A kereső nem találja meg.
-
klasszsrac
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #31099 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ.
Még utána járok kicsit ennek a történetnek. Aztán lehet csinálok egy mentést e recovery particiórol, driverekről és lerúgom az egészet a géprőlMajd a leírásod alapján telepítem.
Mert még az is jó lett volna, ha hyper-v -vel mükődne a dolog. Az meg, ha jól néztem win8 pro-ban van. Ezen meg sima win8 vanLényeg, hogy a drivereket lementsem a többi onnantól már menne.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Autós topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- Battlefield 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest