- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
válasz
CoolBoy323 #60099 üzenetére
Ez a resze azert fura mert pl. Digi PPoE temaban nem egy ember tolja a gigabites letoltest windows alatt.
Ott szerintem halozatinhardver gond lesz. Valahol van egy eszkoz vagy kabel ami nem engedi a gigabitet.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
szabonagyur #60097 üzenetére
félre értettél: egyik program sem képes kihasználni...
"A" program: 120
"B" program: 120
stbstbegyszerre!!!
@MasterMark: helyi háló, valami zyxel switch (gigabites ofkorsz
) pár darab, meg egy core switch, azt most meg nem mondom milyen, de az is gigás, szóval a hálózat, hardver minden fasza, csak a SW-es rész nem (tenkjú winfos)
-
MasterMark
titán
válasz
CoolBoy323 #60094 üzenetére
Ne haragudj, csak nem mindenkinek egyértelmű, és elég nagy egybeesés volt a kb. 120.
De ahogy látom itt kicsit komolyabb dologról van szó.
Interneten is keresztülmegy, vagy csak helyi háló? Milyen switch-ről van szó?
Pityu.: Ez az alap dolog amit felrak AMD kártyához. Kapcsold ki addig az automatikus driver letöltést amíg megcsinálod a rendes drivert. Az AMD-s clean uninstall programmal szedd le az előző drivereket, és AMD oldaláról tedd fel a drivert.
-
szabonagyur
félisten
válasz
CoolBoy323 #60094 üzenetére
Tehat akkor tesztelve van a halozat. A program dolgot a program supporttal kellene leboxolnod, hiszen ha mas program tudja hasznalni akkor ez nagyon nem Windows hiba. Valoszinuleg a programot igy irtak meg.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
quailstorm #60095 üzenetére
Akkor ezt a programok törléséből töröljem?Mert ugye drivernél mindíg vigyázni kell,hogy ne maradjon utána semmi mert össze akadhat a driver a régebbi maradványával.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
szabonagyur #60091 üzenetére
A HW része tuti jó, nem soho termékek vannak alatta, mint amit pl említettél
mire nem elég? mondjuk kb 70db nagy felbontású IP kamerára
@MasterMark: ezt nyilván tudom, de a hálózati sebesség mutató is mbit-ben mér... és mint említettem, 2 különböző program is tudja... meg van valami %-os értéke is a hálózatnak (gondolom terhelés) és az nem 100% ennél a 120 körülinél
-
szabonagyur
félisten
válasz
CoolBoy323 #60087 üzenetére
Na itt a probléma, hogy sokszor ez csak névleges dolog. Sok router attól hogy gigabites porttal rendelkezik nem tudja a gigabitet. Pl. Tp-Link 1043 V1 ha megfeszülsz sem tudja csak kb 120 Mbit letöltésig kezelni a dolgokat. Szóval ezért mondtam, hogy konkretizálni kell mit is akarsz csinálni, milyen program, milyen hardver. A hardveres részét pedig a hálózatos témában kibeszélném a helyedben, lehet van ott valami gát ami miatt 120 jön ki max, bár nem tudom az mire nem elég?
-
Sonny C.
tag
Sziasztok!
A következőben szeretnék segítséget kérni: ma került hozzám egy rokonomtól egy Acer laptop, előtelepített Win 8.1-gyel. Azonban valószínűleg angol nyelvű volt a Win: a rendszer infóknál a licensz-szerződés angol nyelvű és az EULAID vége is ....en-us (eMag-ról rendelték).
Próbáltak hozzá letölteni a magyar nyelvi csomagot, ami sikerült is, de ennek a telepítése után is a csempék jó része angol nyelvű marad. Ezután hozták hozzám, de sajnos az előzményekből csak annyit tudok, amit elmondtak.
Én beállítottam itt a fórumon javasolt módon a magyar nyelvet elsődlegesnek, de ez sem segített (csak a kezdő és a kijelentkezési képernyőn), maradtak az angol csempék, ami azért probléma, mert pl. Skype-ot szokták használni, de angolul sajnos nem nagyon beszélnek. A Skype-on kívül pl. az időjárás, naptár, hírek, térképek is angol nyelvű maradt.
Szerintetek megoldhatja ezt a problémát, hogy a gépházból megcsinálom ezt az "alapállapotba való visszaállítást" a Windows újratelepítésével és ezután újra megpróbálom a nyelvi csomagot is újratelepíteni?
Ebben visszaállítós esetben az aktiválást is visszamásolja a Win?
Kell ehhez telepítőlemez? (ugye azt nem mellékeltek, de tudok letölteni a Microsoft-tól).
Ha nem angol, hanem magyar Win telepítőt használok ebben az esetben, ami valószínűleg a csempés dolgot megoldaná, akkor is működhet az aktiválás?
Bocsánat a sok kérdésért, de nem akarok nagyobb károkat okozni, ha már egyszer megvették a Windowst is a géppel együtt!
Nagyon köszönöm a segítséget és elnézést, hogy hosszú voltam! -
Pityu.
nagyúr
válasz
#41133696 #60086 üzenetére
Ja várj,teljesen meg bolondít már ez az egész meg a fáradság,azt hittem azt is automatikusan fel rakta de nem a chipset driver még nincs fent,csak kérdés az msi oldaláról rakjam e fel a legutóbbi chipset drivert ami windows 8 hoz való,vagy itt az intel oldalán van egy ilyen legfrisebb meg kereső oldal és le kell tölteni egy progit ami automatikusan frissíti állítólag [link]
-
MasterMark
titán
válasz
CoolBoy323 #60087 üzenetére
1000 megabit = 125 megabyte.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
szabonagyur #60085 üzenetére
IP kamera hálózatról van szó.
De igazából ez lényegtelen, mert pl ha két gépet összekötök gigabites lanokon, akkor ott is mennie kellene a gigabitnek... azért gigás, nem 100-as az aljzat
-
szabonagyur
félisten
válasz
CoolBoy323 #60083 üzenetére
Kicsit lehetne konkretizálni a dolgokat, hogy mi a program stb. Illetve gigabites hálózatnál jóval több követelemény van a teljes sebesség kihasználásához. Illetve mit akarsz vele helyi hálón küldözni fájlokat, vagy letöltés stb.
pl. Ha mondjuk letölteni akarsz akkor nem árt ha a router tudja a hardveres NAT-ot is, ez pl sokszor a custrom firmware esetében nem érhető el. -
-
CoolBoy323
nagyúr
Remélem jó helyen járok, és tudtok segíteni
Adott egy winfos 8.1, egy switch, egy gigabites LAN-os lap.
A probléma: a windóz nem engedi, hogy egy program többet használjon mint ~120 mega.
Ha mondjuk megy "A" program, használja a hálózatot a fent említett sebességen, és megnyitok egy másikat, akkor az is képes a fenti sebességre.De nekem az kellene, hogy 1 program is gigabites legyen.
Van erre valami megoldás? Tuti, hogy az OS "blokkol" valamit, de nem sikerült rájönni, hogy mit
-
törölt tag
válasz
Pityu. #60076 üzenetére
Akkor is felesleges volt, még dual-bootos rendszernél is az. Jól is néznék ki telepítés előtt az SSD melletti 3 HDD-t le kellene húzni mindig
Pl. nekem a másik gépen Windows 7 van az SSD-n és Vista a HDD-n, EasyBCD, vagy ha az nincs, akkor a javítás opció megoldja a gondot. Akármelyiket kell újratelepíteni, sosem húzom le sem az SSD-t sem a HDD-t.
-
Pityu.
nagyúr
Most kis gondban vagyok,telepítés előtt kihúztam az egyik hdd t és most mikor vissza dugtam a rendszer nem ismeri fel,ez miért van?
-
kispx
addikt
-
Ryder62
őstag
Köszi.
-
törölt tag
válasz
King Unique #60060 üzenetére
Rákészültem rendesen, reggel amikor írtam csináltam új képet róla, szóval ha gubacn van, maximum visszahúzom
(#60061) szabonagyur: Igen, annál meg főleg, amikor GB-os cuccok szoktak jönni hozzá
(#60064) kovy29 : Hát így indításnak többet vártam volna, kicsit olyan mint mától vagyis holnaptól a Windows 7, vagy régebbről a Vista, ami csak biztonsági frissítéseket kap.
Egyébként még jött ez is hozzá:
A felső nem mindenkinek, csak a WD használóknak, a szokásos Def. Update
-
Ryder62
őstag
Hogy lehet kihelyezni az asztalra a számítógépre irányító ikont? Mert csak "rögzítés kezdőképernyőre" van.
-
juhasz406
tag
Üdv! adott 2 számítógép és egy smart tv. Mindkét media playert látja a tv de az egyik gépen csak a mappákat látja a tartalmát nem. Mindent próbáltam engedélyeztem de semmi. Valaki tapasztalt hasonlót?
-
Drughi
addikt
A problémámra még most sem kaptam segítő választ, ezekszerint megoldhatatlan.
Mivel már érik az újra telepítés, ezért kellene nekem egy usb- s telepítő. Létezik olyan aminek a telepítéséhez nem kell admin jogosultság? Mert ugyebár nem tudok telepíteni semmit... -
tom_tol
addikt
válasz
King Unique #60051 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Pityu. #60037 üzenetére
A Microsoftttól töltődik le. A töredezettségemtesítője pedig pont megfelelő, főleg ha a rendszer SSD-n van, és csak az egyéb adatok tárhelyéül szolgáló HDD-k karbantartására akarod használni.
Más: Lehet nincs összefüggés, de a napokban volt, hogy a Google nyilvánosságra hozott egy sebezhetőséget, és talán az MS erre válaszul, hogy előre ne lehessen tudni az átlagfelhasználóknak, hogy azt javítja e vagy sem az aktuális keddi alkalommal.
-
Pityu.
nagyúr
Még annyit a windows 8.1 töredezettség mentesítője milyen,én eddig a win 7 esen a diskeeper 2011 et használtam.
-
Pityu.
nagyúr
A windows 8.1 professionalt ha angol a telepítő lehet magyarítani?A windows 7 ultimaténél anno úgy volt ,hogy frissítésben le lehetett tölteni a nyelvet ,itt is van ilyen lehetőség?
-
szabonagyur
félisten
válasz
F6nt0m #60032 üzenetére
Mert pl. hiányzik belőle a legtöbb média lejátszás vagy médiához kapcsolódó dolog. Amit ugyan fel tudsz rakni később de akkor mi értelme az egésznek? Illetve most a konkrét eset nem jut eszembe, de volt kolléga akinek több dolog is nem ment ezeken a kiadásokon a média cuccon kívül. Illetve ami mondhatni ki van véve egy sima 8-ból az kb bele is van rakva csak más jelleggel, amire neked ugyanúgy nincs szükséged.
Média dolgok: sok pendrive, telefon, fényképező és társai is ide tartozik amit nem ismert fel, tehát ne csak a Windows media playerre gondolj.
-
F6nt0m
csendes tag
válasz
szabonagyur #60026 üzenetére
A rendeltetési helyeiről tudok, hogy egészségügyi, banki , etc. szférának lett kitalálva, elsőre (mikor kiadták) én is elhessegettem a gondolatát, tudván, hogy nem pont én vagyok a célközönség, csak aztán elcsíptem róla pár számomra pozitívan ható tényt és véleményt, hogy mennyire kis könnyed és stabil jószág és nyugodtan mehet fel otthonra is, amik teszem hozzá ezek szerint nem biztos, hogy nem ilyen stupid firkászoktól való hallomásokon és véleményeken alapulhatnak.
Annyi baj legyen cserélem mezei 8.1-re, én a win reinstallal szívesen elpepecselgető fajta vagyok, főleg, hogy max 20 programon kívül úgysem kerül fel rá más, az important things backupjaiból meg a szoba minden sarkába jut egy.
(De azért érdekelne, hogy mondjuk mi az a fő ok (a nyilvánvaló: nem arra lett kitalálva, punktum!), vagy hátrány amiért otthonra inkább mégse kacérkodjunk a felrakásával?)
-
válasz
szabonagyur #60029 üzenetére
olvasd el a cikk egyetlen hozzászólását....
És a dátumot is nézd meg. -
törölt tag
Tanulván a tavalyi foltozó keddek malőrjeiből idén egy kicsit finomítok az Acronis True Image HD biztonsági mentéses technikán, csinálok egy képet előtte, meg egy utána, ha nincs vele baj, akkor az előbbit természetesen törlöm
(#60025) F6nt0m : Windows 8.1 alap verzió kellene neked, nem pedig ilyen speciális.
-
válasz
szabonagyur #60026 üzenetére
-
F6nt0m
csendes tag
Sziasztok!
Az után kutakodnék, hogy mely windows és "egyéb" helyi szolgáltatások kikapcsolását/tiltását lehet büntetlenül és/vagy negatív következmények nélkül megúszni, illetve érdemes-e belepiszkálgatni? Az is jó, ha linkeltek egy oldalt, ami megbízható ezzel kapcsolatban.
(Egy közel 4 éves samu laposra durtam fel egy win 8.1 embedded industry pro-t és próbálnék okosan gazdálkodni a szűkös körülményekkel, száműzni lehetőleg minden sallangot. Csak netezére és némi torrentezésre van/lesz használva.)
-
Pityu.
nagyúr
válasz
quailstorm #60022 üzenetére
Hotmailos címem van és windows live oldalon szoktam megnézni a leveleimet,de gondolom ha nem vagyok ilyen microsoft fiókkal bejelentkezve a böngészőből ugyan úgy meg tudom nézni az emaileket.
Ja egyébként köszi a segítséget itt is meg máshol is
-
Pityu.
nagyúr
-
Pityu.
nagyúr
Ez a microsoft fiók baromság kötelező a windows 8.1 ben?Maradi vagyok lehet de a windows 7 en nem tukmáltak ilyet az emberre.Mi van ha kijelentkezek a fiókból,úgy is normálisan használható a windows?
-
Typeter
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy új laptopot Win 8.1-el. Az a problémám, hogy amikor csatlakoztatom rá a Kindle-met, akkor megtalálja majd kb. 2-3 másodperc múlva eltűnik, miközben maga a Kindle tölti magát a gépről. Már az összes USB portról próbáltam, de ugyanaz. Esetleg létezik erre valamilyen megoldás?
Köszönöm
-
törölt tag
válasz
mttssz #60014 üzenetére
A Chrome nálam most csak háttérben futott 44%-on volt a RAM használat 8 GB RAM mellett, kilőttem a Chrome-ot lett belőle 36%. Egyébként is hanyagolom mostanában, mert Windows 7, és Windows 8.x-en is ugyanolyan buta - nincs Aero Peek vagy például, ha letűzőm a SuperBar felületére elfelejti, hogy nem a C:-re kellene gyorsítótáraznia stb, és ez évek óta így van. Szóval nálam már a Firefox vette át helyét, az első meg továbbra is az IE 11
-
zoltan6
addikt
válasz
ShadowX #60011 üzenetére
nekem is drasztikus mostanában a ram használatom 8.1 pro 64 bit alatt,még nem volt türelmem végigbogarászni mi zabálja ennyire,inkább raktam be mégegy 8gb-os modult a 8gb mellé
chrome-be megvan nyitva 3 fül.hirkereső,prohardver,facebook aztán elfogy a 8gb
semmi másra nincs használva a gép szinte csak böngészésre,át kell néznem alaposan,mert ez nem állapot. -
Micsurin
nagyúr
válasz
ShadowX #60011 üzenetére
(8gb detto) most a procit semmi nem eszi , mert kilettek lőve az alkalmazások , de 1-2 perc és az is 30% körülre meggy fel , a ram meg ezen a szinten stagnál
múlt héten lett felbővítve , amikor Szabo írt , lehet , hogy ram a hobás esetleg....(mivel gyárilag , grat sanya ...
2+4 volt , most lett 2x4gb corsair és nem nem hibásak a ramok)
-
Micsurin
nagyúr
válasz
szabonagyur #60009 üzenetére
1 meghajtó van , teljesen formázom , nagyon remélem helyre áll , mert előtte a Win8.1 ajánlottam ismerősöknek is most meg megtudnék szabadulni tőle
Amúgy fura , előtte 8-900mb rammal ment a win most 3,5GB eszik a semmi -
Micsurin
nagyúr
válasz
szabonagyur #59998 üzenetére
Míg a vírust bennem nyaltam tökéletes volt , azóta nagyon furcsa s instabil reinstall után is , nem tudom milyért , minden szerint tiszta
újabb reinstall tiszta win 8.1 lemezel remélem segitHET
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Szeretném kérni kicsit a segítségetek. Most raktam fel egy 8.1 x86 rendszert egy régebbi Intel gépre (c2d e4500, gigabyte G33 lap, 2 gb ram). Olyat produkál ez a drága, hogy időnként meg-meg áll gondolkodni. Ilyenkor az egér mozog és tök csönd., tehát a vinyó sem dolgozik. Aztán 30-50 mp múlva megy szépen tovább. Egy gyorsabb hardver teszten (30 p orthos) át ment, szóval valami más lehet. Főleg hogy a gépen eddig XP futott teljesen hibátlanul. Ami változott hardver szinten az csupán az AHCI bekapcsolása. Okozhat ez ilyet? Ha igen, akkor utólag ki lehet kapcsolni? Azt tudom, hogy fordítva működik, tehát az IDE módról át lehet kapcsolni AHCI -re...
-
törölt tag
válasz
King Unique #59976 üzenetére
Na meg ugye a Windows 7 is már a hatodik évét tapossa.Szóval ne sértődjenek már be, ha nem lesz ingyenes a váltás róla...
-
betyarr
veterán
válasz
szabonagyur #60004 üzenetére
magyar is van?adsz egy linket,hogy ne keresgéljek?
-
betyarr
veterán
válasz
szabonagyur #60002 üzenetére
hej,dánke!
közben meg eszembe jutott,hogy vajon a céges kms-en keresztül tudok-e pro-t is aktiválni,vagy csak enterprize-t
-
betyarr
veterán
válasz
szabonagyur #60000 üzenetére
egy ilyen generic key jól jönne,mert akkor csak lehúznám a ds-ről a win-t és nem kéne futni egy kört utána.hol lehet beszerezni?
mod.: ilyesmi lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!