- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
zolee0307 #44638 üzenetére
Gyakorlatilag semmi fontos. Olvasnivaló
-
Bodor
veterán
válasz
premete #44489 üzenetére
Ezen itt kár vitatkozni, mondom ezt én bevezetőként, de azért nem árt ha tisztában vagy 1-2 dologgal.
Az SSD-n elég 10%-ot is szabadon hagyni, sőt a sok típuson semennyit nem kell, részeletekbe most nem mennék bele.
Dokumentumokat, fényképeket, meg videókat nem rendszermeghajtón ( és itt teljesen mindegy, hogy az SSD vagy HDD) tárol egy user, ha csak nem kezdő.
Az itt kitárgyalt esetben 1 rendszerről volt szó, elenyésző azok száma, akik huzamosabb ideig 2 rendszert használnak, de még akkor is el lehet férni egy 64 GB-os SSD-n, csak hát ugye tudni kell okosan konfigurálni a rendszert. -
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #44464 üzenetére
Jó, persze! Kissé túlbecsültem, de nem tudom,hogy mennyi RAM van a gépében, és frissítésekkel, meg 1-2 nélkülözhetetlen alap programmal tényleg 20 GB körül van, a 80-as HDD-re biztos felfér.
-
Bodor
veterán
válasz
micafighter #43854 üzenetére
akkor nem szemeteli neked a Windowst
Ilyen problémám nincsen, mert már évek óta Your Uninstaller-t használok a programok eltávolítására, és az aztán tényleg alapos és biztonságos, persze ha jól van beállítva.
Nem vettem észre lassulást a gépemen az Acronis miatt (mondjuk elég erős szerintem i5 2500K 4.2 Ghz, 8 GB 1600-as RAM ) , még azt sem szoktam észrevenni, amikor naponta a rendszer mentést végzi éppen a háttérben.
Viszont ha jól tudom, már ütemezést sem lehet csinálni rendszerkép mentésére
Sajnos jól tudod.
Egyébként Acronisnak sok máson kívül, még az a nagy előnye is megvan a Windows programjával szemben, hogy sokkal jobb mértékben tömörít, ezért jóval kisebb helyet foglalnak el a mentések...
Particionálásra a szintén ingyenes EaseUS Partition Master Free-t használom, számomra tökéletesen kielégítőek a funkciói.
Üdv
-
Bodor
veterán
válasz
micafighter #43848 üzenetére
Nonstop backup-ot nem használtam még, mert nincs rá szükségem. Amit használok, az a napi egyszeri, különbözeti mentés, a rendszerről és külön az outlook-ról, ezzel még nem volt problémám. Egyébként tényleg nagyon jó a program, nagyon sokoldalú, és hihetetlen részletességgel testre lehet szabni a mentéseket.
Try&Decide programot nem használom, mert általában nem szoktam hülyeségeket csinálni, és rosszindulatú oldalakra látogatni, ha valami gond van, akkor ott a rendszer visszaállítás, no meg az előző napi mentés.Viszont aki egyszerű, ingyenes lemezképmentő, vagy ghostoló programot keres W8-hoz, annak szerintem a beépített tökéletesen megfelelő.
Macrium Reflect Free is kompatibilis a W8-al, csak nekem azért nem volt megfelelő, mert nem tud, csak teljes lemezképet menteni.
Helyreállítási meghajtóval kapcsolatban elég sajnálatos, hogy a W8-ból kivették azt a lehetőséget, hogy CD-t vagy DVD-t lehessen írni, nem hiszem, hogy mindenkinek van egy felesleges pendrive-ja erre... -
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
puma72 #40820 üzenetére
Nem tudom, hogy honnan szerezted a 8.1-es WMC-s telepítőt, de valószínű, hogy azt már használta valaki, tehát nem lehet még egyszer aktiválni. Kért kulcsot a telepítés elején? Ha nem akkor nem tudom milyen verzió lehet, de valószínű, hogy nem eredeti. Van egyáltalán olyan eredeti telepítő média, hogy Windows 8.1 with media center?
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
8GadgetPack Ezen belül is System Monitor II.
Így néz ki, és ezen belül még jobban testre szabható, Win 8.1-el és 8.0-val használom már jó ideje, nem csinált még semmi zűrt. -
Bodor
veterán
XBMC-t javaslom, szinte mindennel elboldogul mountolás nélkül is.
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
Windows 8 Pro with Media Center fut a gépemen. Hogyan tudok WMC-s tiszta, új 8.1-et telepíteni,( mert ugye csak ilyet tudok telepíteni, mert a kulcsommal csak ilyet tudok aktiválni) ha nincs ilyen telepítő, csak sima 8.1 pro ?
-
Bodor
veterán
válasz
puma72 #39365 üzenetére
Megpróbáltam. Kiiktattam a routert, és a modem után egyenesen a gépbe kötöttem a kapcsolatot, de sajnos nekem sem sikerült az automatikus kapcsolódás, és nem találtam én sem beállítást rá. Ha nagyon fontos a dolog,akkor egy olcsóbb router megoldja a problémát, illetve kikerüli.
-
Bodor
veterán
válasz
razorka777 #39362 üzenetére
Egyelőre nincsen Monoron DIGI, csak UPC, tudom, mert én is ott lakom, és ha lenne is, nem ez segítene most a kérdező problémáján.
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
Lemaradt az üzenet:
Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some
of them. Details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For
example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. Note that logging is currently not
supported in offline servicing scenarios. -
Bodor
veterán
Ezzel a problémával kapcsolatban van már valakinek megoldása?
Nem szeretném újratelepíteni a rendszert, mert rengeteg programot kellene feltennem, és főleg testre szabnom, ami elég időigényes.
sfc/scannow után az alábbi üzenetet kaptam, szóval biztos, hogy vannak hibás és/vagy hiányzó fájlok, de vajon hogyan lehetne ezeket pótolni vagy javítani anélkül, hogy frissítsem a rendszert? -
Bodor
veterán
Nálam is jelentkezett ez a hiba, és már minden ajánlott megoldást végigpróbáltam, de nincs változás, a probléma továbbra is fennáll. Van valakinek megoldása? Még jó hogy csináltam 8.1 frissítés előtt lemezkép mentést 8.0-ról, mert valószínű, hogy megy is vissza...
-
Bodor
veterán
válasz
turbulencia8 #37980 üzenetére
Ha találnál 8.1-re egy desktop klienst, ami offline is működik, annak én is örülnék, mert én is helyi fiókkal használom a W8-at, de azért szeretném ha működne a skydrive szinkronizálás, olyan jó volt, hogy csak bedobtam pár fájlt a skydrive mappámba, és tudtam, hogy máshol is elérem.
-
Bodor
veterán
Ha sikeres volt 8-ról 8.1-re a frissítés, akkor törölhetem a "C"-ről a Windows.old mappát, vagy bízzam a lemezkarbantartóra, és ha ott a rendszerfájlokat is kérem, akkor törli az old mappát is, ahogy a windows update hátramaradt fájljait is szokta?
-
Bodor
veterán
Rendben, béke van! Téma lezárva!
-
Bodor
veterán
Már én kérek elnézést uraim, mert mertem ajánlani egy nálam is jól bevált ingyenes szoftvert, amely kiválóan megfelel arra célra, amire a kérdezőnek kell! Minek fizetni 50 dollárt, ha az ingyenes program ugyanolyan jó a célra. Azért mert nem annyira ismert, ( vagy egyesek nem ismerik) mint az Acronis, vagy más nagynevű régi mentős programok, attól még lehet jó...
Ti az Acronisnál dolgoztok, vagy mi? -
Bodor
veterán
válasz
< CyberBob > #37247 üzenetére
$49.99
-
Bodor
veterán
válasz
Blue Eagle #36875 üzenetére
-
Bodor
veterán
válasz
Blue Eagle #36872 üzenetére
Karbantart !
-
Bodor
veterán
Egyetértek a véleményeddel. Backupra nekem is szükségem van, és a teljes lemezkép mentést nem pótolja sem a FH, sem a kis kapacitású SkyDrive.
És nem veszek 3rd party backup progikat.
Macrium Reflect Free nem lenne jó ?
Én úgy tudom, hogy ha felül a download gombra kattintasz, akkor tényleg csak a 30 napos triál változatot tudod letölteni, de ha a download gombon tartod az egeret, akkor előbújik egy " free edition " gomb, és ha azt töltöd le, akkor az nem a próbaidős változat.
-
Bodor
veterán
válasz
vigyori78 #33850 üzenetére
Mindenki azt fogja ajánlani, amit használ, és jól bevált neki. Én évek óta a KM Playert használom, illetve TV-hez , videólejátszáshoz XBMC-t, ami szinte mindent visz. Mindkettőnek saját beépített codec-jei vannak, megférnek egymás mellett, jól paraméterezhetőek, és nem nyúl bele egyik sem a rendszerbe.
-
Bodor
veterán
válasz
Fail3D! #33821 üzenetére
Windows 8 esetén
# WIN gomb + R, írd be, hogy regedit és enter
# Navigálj el az alábbi kulcsig
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\storahci
# A jobb oldali panelon található Start nevű elemen duplaklikk és módosíts az értékét 0-ra
# A bal oldali panelon található StartOverride mappát töröld (jobb egér rajta/Törlés) storahci/Start kulcs és StartOverride mappa
# Indítsd újra a gépet, azonnal be kell lépni a BIOS-ba, megfelelő menüpontban állítsd át a SATA üzemmódot AHCI-re és lépj ki a BIOS-ból a módosítások mentésével.
# Ezt követően hagyd, hogy a Windows 8 elinduljon, fel fogja ismerni újra az eszközöket(ODD/HDD/SSD), ez percekig is eltarthat, várd ki türelmesen, majd újraindítást fog kérni a rendszert, amit tegyél meg## Forrás ##
-
Bodor
veterán
válasz
#96630784 #32256 üzenetére
Használj lastpass-t !
-
Bodor
veterán
válasz
Vasinger! #31632 üzenetére
A beállításokhoz segítség: Windows 7 és 8 SSD-vel! Hogyan is?
Nyugodtan használhatod a W8-at SSD-vel, én már jó ideje így teszek, és természetesen semmi gond.
-
Bodor
veterán
válasz
Partyface007 #31383 üzenetére
Te olvasol is vagy csak írsz?
-
Bodor
veterán
válasz
SG3rg0 #31372 üzenetére
Nagyon nem kell hozzá, mert ha elindítod a "lemezkép létrehozását, akkor teljesen egyértelműen végigvezet a folyamaton. Csak annyit kell kijelölni, hogy melyik meghajtókat ( értelemszerűen a 350 MB-os rendszer indító partíciót, és a "C" partíciót együtt) szeretnéd elmenteni, és hogy hova. Ha végzett, akkor meg kéri a CD-t az íráshoz.
LINK -
Bodor
veterán
válasz
SG3rg0 #31367 üzenetére
Van neki sajátja. Vezérlőpult/Windows 7 rendszerű fájlok visszaállítása / Bal oldalon felül / Lemezkép létrehozása.
Tulajdonképpen csinál egy teljes lemezkép mentést egy másik meghajtóra, és utána felkínálja , hogy készíts egy bootolható cd-t, a hideg visszaállításhoz. Ugyanúgy működik a dolog, mint a Notron-nal, mióta az nem kompatibilis a W8-al, én is ezt a megoldást használom, és gyakorlatból mondhatom, hogy működik, mert volt már rá szükségem. -
Bodor
veterán
válasz
newyorkcity #31322 üzenetére
Igen, ahogy olvastad és mondod. Laptopra másik Windows kell.
-
Bodor
veterán
válasz
newyorkcity #31314 üzenetére
Csak 5 hozzászólást kellett volna visszaolvasnod....
-
Bodor
veterán
válasz
bajnokpityu #31249 üzenetére
HDD lassulás témában: Érdemes lenne belenézni a "meghajtók optimalizálása" beállításaiba!
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
Logicman86 #30413 üzenetére
Lehet, hogy a router miatt volt, de az a lényeg, hogy most már rendben van.
-
Bodor
veterán
válasz
Logicman86 #30409 üzenetére
Hát én sem..
Hálókártyát már ellenőrizted? -
Bodor
veterán
válasz
Logicman86 #30406 üzenetére
Rendszergazda jogosultsággal indítsd a parancssort és add ki ezeket a parancsokat
POWERCFG /DEVICEQUERY WAKE_ARMED
(ez kilistázza azokat az eszközöket, amelyek felébreszthetik a gépet)POWERCFG /LASTWAKE
(ez meg azt listázza ki, ami utoljára felébresztette a gépet) -
Bodor
veterán
Erre valaki valamilyen megoldást tudna mondani?
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan tudnám eltüntetni a tálcámról az érintőképernyő ikonját végelegesen?
Eszköztáraknál kiveszem a pipát akkor persze eltűnik, de minden újraindítás után visszateszi valami... -
Bodor
veterán
Majdnem minden... Temp-et én visszatenném a "C"-re, minek lassítani a rendszert..
Innen feltenném az AMD Chipset Drivers-ből Custom telepítéssel a legújabb AHCI drivert, tehát mást nem , csak azt a csomagból.A CrystalDiskMark programot feltettem,de tesztet nem találtam benne.
Pedig az maga a tesztelő program, amit Fájl/Test Data/ All 0x00 (0Fill) módban kell indítani, mert az SSD-d sandforce vezérlős. Szerintem tévedésből a CrytalDiskInfo-t töltötted le.
De ez az egész már nem ide, hanem a Flash SSD topikba tartozik.
Partíciók összevonásához én is az EaseUS® Partition Master 9.2.1 Home Edition - Free-t ajánlom.
-
Bodor
veterán
1-es kérdés nem világos számomra, mert ha át szeretnél költözni, vagyis klónozni a jelenlegi HDD-n lévő rendszeredet SSD-re,akkor az ugye nem friss telepítés. Aktiváláshoz használd a mediacenter kódot, de lehet nem is lesz rá szükség, mivel klónozott a rendszer, vagy ha a tároló csere miatt mégis, akkor telefonosan.
Klónozáshoz ezt ajánlom. Alignálást is jó megcsinálja, és sokkal egyszerűbb, mint a linkelt cikkben látható dolgok, beállításokhoz pedig elég, ha az itt leírtakat betartod.
-
Bodor
veterán
válasz
spiritex #28258 üzenetére
W8 installációnál természetesen ki tudod majd választani, hogy melyik meghajtóra , és azon belül melyik partícióra települjön az OS.
Ha csak az egyik oprendszert szeretnéd megtartani a későbbiekben, akkor az alább információk helytállóak szerintem:
"A Windows 8 eltávolítása:
* törlés előtt a hibák elkerülése végett, érdemes már a Win 8 dual boot menüben kiválasztani alapértelmezettnek a Windows 7 rendszert!
Eltávolítás:
- Számítógépet a Windows 7 -el. indítsd el.
- Futtatás ablakba írd: msconfig
- Majd kattints az Ok - gombra.
- Megjelenik a rendszer konfigurálása ablak.
- Kattints a Rendszerindítás ’’Boot”- gombra.
Ott két op. rendszer lesz bejegyezve.
- Jelöld ki a Windows 8 bejegyzést.
- Kattints a Törlés - gombra.
- Majd az Alkalmaz - gombra, utána meg a mellette levő Ok - gombra.
Indítsd újra a gépet!
Újraindítás után, ha vannak adatok a feleslegessé vált op rendszer meghajtóján azokat mentsd le.
- Majd a ''Sajátgépet" elindítva gyorsformázást kiválasztva formázd meg a felesleges rendszer meghajtóját !
Minden adat törlődni fog arról a partícióról !- Windows 7 eltávolítása esetén ugyan ez az eljárás értelemszerűen a másik rendszerrel.
- Fontos előtte a Win 8 partíció aktivá és elsődlegesé tétele! Mert a Win 7 partícióját csak utána enged törölni.* Újraindítás után esetleg fellépő indítási hibákat a telepítő lemez Bootolásával (futtatásával) – indítás javítása menü alatt lehet javítani.
Törlés után megmaradt üres partíciót adatvesztés nélkül csatolhatjuk egy másik meghajtóhoz.
Lemezkezelés > kiválasztott meghajtó> kötet kiterjesztése."Természetesen ez a leírás arra vonatkozik, ha egy meghajtón, de két partíción van a rendszer.
Nálad annyiban bonyolódik a helyzet, hogy a W8-as indítófájlokat a telepítő a jelenlegi W7-es SSD rejtett partíciójára fogja helyezni, ezért ha azt az SSD-t eltávolítod a gépből, akkor a W8 értelemszerűen nem fog elindulni a másik SSD-ről, mert nem lesznek rajta indítófájlok.
Ekkor segíthet a már leírt módszer.
* Újraindítás után esetleg fellépő indítási hibákat a telepítő lemez Bootolásával (futtatásával) – indítás javítása menü alatt lehet javítani.
(#28259) rgeorge: Nekem most is duál rendszerem van, és nem tapasztaltam hibernáláskor semmi problémát, vagy adatvesztést, pedig a gyors rendszerindítás is aktív.
-
Bodor
veterán
válasz
hunboy1974 #28183 üzenetére
Keresőbe írd be, hogy : Meghajtók optimalizálása
-
Bodor
veterán
válasz
grunge #26497 üzenetére
Pagefile-t állítsd be mondjuk fix. 400 MB-ra, de nyugodtan hagyd az SSD-n, a "C" meghajtón, ugyanígy hagyhatod a Firefox cache-t is a "C"-n. Minek lassítod le a rendszeredet, ha van egy gyors SSD-d? Nem kell ennyire kímélni, semmi értelme ezeket áthelyezni lassú HDD-re.
-
Bodor
veterán
válasz
zsírsámán #25548 üzenetére
Ha átköltözni szeretnél, akkor migráláshoz ezt javaslom, így rendben lesz a partícióeltolás is.
Telepítéshez: Windows 7 és 8 SSD-vel! Hogyan is? -
Bodor
veterán
Nekem nem ugyanaz a kártyám van, de szerintem a hozzá való béta.
File Name : SBXF_PCDRV_WIN8_BETA_US_2_18_0015A.exe
-
Bodor
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- DOOM - The Dark Ages
- Parfüm topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel