Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#6301) cOxeR válasza biker (#6300) üzenetére


cOxeR
Ármester

Ezért kell mindig a legfrissebbet használni... már amíg meg nem törik azt is...

(#6302) Sk8erPeter válasza biker (#6300) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ez mondjuk teljesen jogos szempont. :)

Sk8erPeter

(#6303) Coyot válasza biker (#6300) üzenetére


Coyot
őstag

Ezért nem ajánlom soha a joomla-t meg a wp-t meg semmilyen előre elkészített szutykot senkinek (meg persze nem rontom a saját bizniszemet sem :DDD ). Publikus forráskód = folyamatos szopás a robotokkal. És mindig lesz új exploit, minden új verzióval.

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#6304) biker válasza Coyot (#6303) üzenetére


biker
nagyúr

Kifizetik neked a kezzel irt portalt a kesz helyett? :)
Mert egy wp rendszert irni nem egyszemelyes jatek

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#6305) Coyot válasza biker (#6304) üzenetére


Coyot
őstag

Mivel alapban is egy portál rendszert fejlesztek főműsoridőben, annak egy egyszerűbb verzióját elkészítettem otthon is. Igaz egy év volt kb ez is :D de nagyja megvan ha meg egy-egy melóhoz speckó dolgok kellenek azt belerakom plus költség nélkül is, így azzal is bővül a tudása.

Má' nem

(#6306) Speeedfire válasza Coyot (#6303) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

+1 a robotok miatt. :)

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#6307) Lacces válasza Coyot (#6293) üzenetére


Lacces
őstag

Ez zsír jó. És melyik eseményre / függvényre hívsz meg backend folyamatokat, hogy ha időpontot raknak be, vagy törölnek róla? (Adatbázisba mentés miatt kérdem)

(#6308) Coyot válasza Lacces (#6307) üzenetére


Coyot
őstag

Frontenden használom csak.
De beleolvasva a doksiba, van lehetőséged: egyszer ugye átméretezés, és drop kor is van callbackje, ez módosításra már okés, törlésre meg raknék ki egy ikont mellé, de még szebb lenne, mondjuk hoverre egy kis menü, valami tooltip szerűen, de ez már rád van bízva :)

Má' nem

(#6309) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Valaki csinált már e-üdvözlőlapot?

Egyik ügyfelem ilyet szeretne kérni és nem tudom hogy kezdjek neki. Egyszer csináltam egy html-es hírlevelet, itt is valami olyasmiről lenne szó? Valami leírást nem tudok, vagy megfelelő angol kulcsszavakat amik alapján értelmes találatokat kaphatok a googlen? :S

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#6310) ponyvatakaro


ponyvatakaro
csendes tag

Sziasztok, designban, funkcióban ehhez hasonló, más profilu oldalt / webáruházat mennyiből lehet kihozni? 500.000 elég rá vagy karcsú? Tudtok ajánlani valakit aki tényleg profi vannak referenciái?

(#6311) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Na ilyenkor érzem úgy hogy tényleg olcsón dolgozom :D Bár profinak nem nevezném magamnak, attól még tudnék ilyet csinálni.

[ Szerkesztve ]

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#6312) Coyot válasza Inv1sus (#6311) üzenetére


Coyot
őstag

Míg nincs letisztázva mit akar, addig nem szabad ilyet mondani, mert kiderül, hogy mögé amúgy komplett vállalatirányítási rendszert akar, csak erről még nem tud :) de az 500k az igen korrek rááldozható tőkének tűnik :)

Má' nem

(#6313) Sk8erPeter válasza Coyot (#6303) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Bocsi, de sokkal több az esély rá, hogy a Te "portálrendszered" lesz egy szutyok, mint egy több(tíz)ezer ember által felügyelt CMS-nél. :)

Azzal a résszel viszont egyetértek, hogy a Joomla valóban egy szutyok. :D WordPress-ről nem tudok érdemben nyilatkozni, azt viszont tudom, hogy a Drupal nem nevezhető "szutyoknak".

Sk8erPeter

(#6314) biker válasza Coyot (#6305) üzenetére


biker
nagyúr

és nem használsz textarean se tinymce vagy hasonló kész editrt, mindent te írtál , egy éved ráment
ez munkaidőben havi 100.000-es nettó bérnél lenne 2,5mFt egy évre bruttó önköltségben
ha ezt 100.000/db áron haszonnal (20%) adod el, akkor 30db-ot kell eladj, hogy megérje, lehetőleg egy éven belül, mert utna nehezebben térül meg+ magad debugolod és fejleszted és updateled

nem tudom, hogy éri meg, de ha te mondod...

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#6315) Coyot válasza biker (#6314) üzenetére


Coyot
őstag

Nem offolom ki, mert akár ON téma is lehet

De használok, miért ne használnék, ha egyszer ingyé van és bármikor cserélhetem, akár sajátra is (mondjuk tinyMCE hez hasonló editort írása egyáltalán nem érdekel)? jQuery-s képnézegetőt sem fogok írni, ha egyszer odanyomnak 30at készen az arcomba, csak használd már felkiáltással.

Nagy árazási rész, meg a belefeccölt munka meg nem érdekel. Elsősorban magamnak csinálom, és azért hogy legyen tapasztalatom. Hogy mikor térül meg? Majd egyszer biztos, addig pedig tanulok és fejlődök, próbálom minél több helyre elpasszolni a rendszert, aztán csekkolom a visszajelzéseket.

Sk8erPeter
Nem akarok én a lelkedbe gázolni, tudom hogy sokan esküsznek a Drupalra, biztosan nagyon jó. :R

A WP forráskódja tényleg elég nagy gányadék, full struktúrált a legjobb fajtából, ott figyel a 400Kbyteos php fájl :D de van a WP nek jó oldala is, hogy semmi dolgod a forráskódban, a templateken mindent meg tudsz oldani.

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#6316) Soak válasza ponyvatakaro (#6310) üzenetére


Soak
veterán

A komplett oldalt? Mármint design + fronted + backend ?

Szerk : Design alatt is a nulláról designt értem.

[ Szerkesztve ]

(#6317) ponyvatakaro válasza Soak (#6316) üzenetére


ponyvatakaro
csendes tag

Igen, minicrm integráció kéne még (többen is ajánlották, nem tudom, hogy webshopnál tényleg érdemes e). Az 500e alatt a maximális keretet értem. Az a baj, hogy nem vagyok otthon a témában és nem szeretném ha lehúznának mint egy barátomat, aki ennél rosszabb oldalért, egy utólag kiderült 200e érő webshoprendszerért (modulokkal együtt) fizetett 1.000.000 forintot templatemonsteres sablonnal!

[ Szerkesztve ]

(#6318) Speeedfire válasza Sk8erPeter (#6313) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Már miért lenne szutyok amit ő ír?
A legtöbb cms több sebből vérzik és mivel nyílt is a forrás, meg is találják a profik a gyenge pontokat.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#6319) Soak válasza ponyvatakaro (#6317) üzenetére


Soak
veterán

Ha csak nem jut még eszedbe 5 dolog akkor szerintem az 500k reális egy 0ról épített oldalért.

(#6320) biker válasza Coyot (#6315) üzenetére


biker
nagyúr

ha már ezeket használod, miért írod meg a többit? na mindegy, nem teljesen értem.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#6321) Coyot válasza biker (#6320) üzenetére


Coyot
őstag

Szerintem nyugodtan mehet ON-ba, a beszélgetés végül is arról szól milyen előnye/hátránya van egy publikus
forráskódú rendszernek egy saját fejlesztéssel szemben.

Több oka is van:
- érdekel, ezért is vágtam bele, pedig kezdetben nem is akartam php-s ember lenni :)
- nem szenved az ingyenes rendszerek sebezhetőségeitől (persze ettől lehet benne hiba és biztos hogy van is, de erre a kutya nem fog rájönni sem)
- gyorsan tudok minden egyedi igényt kielégíteni, és szerintem sokkal hatékonyabb vagy ha a saját rendszeredben dolgozol, minth egy joomla vagy wp vagy akármicsoda modult hekkelni
- sok cég eleve kizárja bármilyen publikus rendszer használatát (igen, mert nem bízzák egy nyílt rendszerre az esetlegesen védett adataikat), így én ezekhez is eséllyel pályázhatok

Amúgy összességében egy wp vagy joomla szerintem biztonság szempontból a legveszélyesebb. Régebben mindenkinek hostoltunk oldalakat - sajnos a frissítést nem tudjuk kényszeríteni a userekre - aztán egyszer valami robot betalált és kész is volt a baj.

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#6322) biker válasza Coyot (#6321) üzenetére


biker
nagyúr

sok cég eleve kizárja bármilyen publikus rendszer használatát (igen, mert nem bízzák egy nyílt rendszerre az esetlegesen védett adataikat), így én ezekhez is eséllyel pályázhatok

Hát ez pl egyike a bullshitoknak, amit a megrendelőktől hallok én is.
Ilyenkor szoktam fa arccal visszakérdezni, hogy publikus webserveren, ahol azért tárolok infót, hogy megkapja a user, milyen szupertitkos datokat tárolok? És néznek visza halszemekkel, hogy de a rendszergazda barátom testvére azt mondta, hogy majd onnan feltörik a gépemet, és..
És mit talál? ha van feliratkozás, akkor egy userlistát, mondjuk, meg azokat a publikus adatokat lopja el, amit egy html downloaderrel elérne.

Mert gondolom egyértelmű, hogy a WP jellegű oldalak a userek 90%-át kielégítik, és kb 10% akik olyan hiperszuper dolgokat szeretnének az oldalukon, hogy bizonyos oldalak titkosak, akár, illetve pénzes fizetős rendszerek, ezekre NEM is alkalmas.

De most az átlag megrendelőkről beszélünk, nem egy inetgrált VIR-ről, remélem, csak hogy egyről beszéljünk.

gyorsan tudok minden egyedi igényt kielégíteni, és szerintem sokkal hatékonyabb vagy ha a saját rendszeredben dolgozol, minth egy joomla vagy wp vagy akármicsoda modult hekkelni

jaja, ezt csinálom én a rendszereimmel, ennek egy hátránya, ami az előnye
mindenkinek tudok egyénre szabva moddolni a saját rendszereimben, ellenben egységes frissítést nem tudok rátenni, mert mondjuk az eladott 8 azonos rendszer csak ránézésre azonos, működésileg, de mondjuk 60%-a átírt tagonként, mert neki úgy kényelmes

Igen, megkapja tőlem azt, hogy az csak neki kénye kedvére szép és jó, de ha találok valami hibát, és végig kell menni mind a 8 rendszeren, akkor kézzel kell betennem az updateket

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#6323) Sk8erPeter válasza Coyot (#6315) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Majd egyszer biztos, addig pedig tanulok és fejlődök, próbálom minél több helyre elpasszolni a rendszert, aztán csekkolom a visszajelzéseket."
Ezt csinálják egy CMS-nél akár soktízezren, aztán küldik a feedback-et. Nyilván ezzel együtt látják a sebezhetőségeket is, akik akarják, mert célzottan keresik, és mert publikus a rendszer. De sok bevett kódolási technikát alkalmaznak, rengeteg feature-rel bővítik a rendszert, eloszlik a bugok javításának és a biztonsági rések befoltozásának, felderítésének időigénye, így sokkal hamarabb várhatók ezekhez javítások, mint esetleg egy saját rendszernél, ahol a debuggolás maga is sok-sok órát vehet el, és egy egyedileg fejlesztett rendszernél megvan az az igen nagy hátrány, hogy a fejlesztőnek úgysem lesz mindig ideje javítgatni, vagy az is lehet, hogy egyszerűen abbahagyta, és már többé nem foglalkozik vele, mert más lett a profil, más munkakörbe került, vagy egyszerűen nincs ideje fejlesztgetni. Akkor ki jön majd, hogy javítsa a hibákat?
Egy egyedileg fejlesztett rendszernél ugyanúgy megvan az esély, hogy végigzongorázzák a gonosz vérpistikék a szokásos sebezhetőségi lehetőségeket, nyilván automatizáltan, amiből sokezer is lehet. Nyilvános rendszernél megvan a vérpistikéknek az az igen nagy előnyük, hogy pontosan tudják, mihez nyúljanak. Ez ilyen szempontból tényleg hátrány, de a biztonsági frissítés is nagy eséllyel várható rövid időn belül, legalábbis a core-nál biztosan, contrib moduloknál lehet, hogy nem is érkezik róluk jelentés, pedig ott is van biztonsági rés - és egyetlen nyilvános kódú, fos modul elegendő lehet ahhoz, hogy biztonsági rést nyisson a rendszeren.

Egyébként félre ne értsd, nem gázoltál a lelkembe. :DDD De gondoltam megvilágítom néhány előnyét a sokak által felügyelt rendszereknek, mert úgy tűnt, ezt az oldalát annyira nem látod (vagy nem akarod látni). :)
Hátrányuk is lehet bőven, például az, hogy sok CMS a PHP 4-es korszakból ráragadt örökségek miatt még csomó elavult kódot nem vedlett le, így sok területén nagyon nehézkesen megy a teljes megújulás, a modernebb elvárásoknak megfelelő kód kialakítása.

Az egyedi rendszerekkel viszont az a másik baj, hogy számtalan felesleges munkaórát kell beleölni, amit érdemi fejlesztésre is lehetne fordítani, nem a spanyolviasz feltalálására.

"A WP forráskódja tényleg elég nagy gányadék, full struktúrált a legjobb fajtából"
Mit értesz "strukturált" alatt?

=========

(#6318) Speeedfire :
a lényeget fentebb leírtam. :) Azért arra is gondolj, hogy nem biztos, hogy a core-ban van a hiba, hanem valami szarul összetákolt contrib modulban, vagy elég, ha csak annak egy kis része rosszul van megírva. Igaz lehet ez a te Drupalodra is, amire panaszkodtál, hogy spamelik.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#6324) Sk8erPeter válasza Coyot (#6321) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"- nem szenved az ingyenes rendszerek sebezhetőségeitől (persze ettől lehet benne hiba és biztos hogy van is, de erre a kutya nem fog rájönni sem)"
Látom, elég nagy az önbizalmad. :) Már miért ne jönnének rá, ha akarnak?

"- gyorsan tudok minden egyedi igényt kielégíteni, és szerintem sokkal hatékonyabb vagy ha a saját rendszeredben dolgozol, minth egy joomla vagy wp vagy akármicsoda modult hekkelni"
Nem biztos, hogy sokkal hatékonyabb vagy. Lehet, hogy arra, amit csinálsz, már van egy kész modul a CMS hivatalos oldalán, míg Te több napot elcseszel azzal, hogy fejlessz egy ugyanilyet.
Joomlával vagy WP-modulokkal nincs tapasztalatom. Drupallal van. Logikusan van kialakítva, szinte minden folyamatba be tudsz kapcsolódni egy úgynevezett "hookkal". Nagyon gyorsan megy innentől a fejlesztés, a feltétele az, hogy ismerd meg a rendszert, és az megtérül. Azért mondod, hogy hatékonyabb a saját rendszer, mert azt már eleve ismered, egy jó CMS megismerésére meg ezek szerint nem szántál elég időt.

Sk8erPeter

(#6325) Coyot válasza biker (#6322) üzenetére


Coyot
őstag

Én elmondom neked mire használják, tartalmat szolgáltatnak a leendő ügyfeleiknek, személyre szabott ajánlatokat adnak, csak így a teljesség igénye nélkül.

Amúgy már érzem én is hogy nem egy a célcsoport. :)
Akinek egy bármilyen CMS kell az valóban tegye fel a WP-t és legyen vele boldog. Na én nem nekik akarok webshopot írni meg tartalomkezelőt sem. Azt hiszem ez a különbség abban amiről beszélünk, minden a felhasználási cél kérdése :R

Az update dolog amit mondasz ismerős! Marha időigényes tud lenni, ha mondjuk az alaprendszerben történik módosítás, és egymás után 10 oldalon vagy kénytelen így módosítani. Ezen könnyíteni (vagy akár megszüntetni) a rendszer tervezésekor kell, én is törekedtem erre, de mindig jön valami olyan amire nem gondoltam :D de ahogy jön a tapasztalat úgy fog ez is megoldódni.

(#6324) Sk8erPeter
Csak addig lesz ekkora önbizalmam míg valamelyik rendszeremet fel nem törik nyugi :DDD
indenben valami sebezhetőséget.

Valóban Drupallal nem foglalkoztam még, csak WP és Joomla modulokat írtam eddig. Lehet igazad abban, hogy emiatt látom a nyílt kód hátrányát ennyire kiemelkedően, mert nem dolgoztam drupallal, de ezek után rohadjon meg azt is meg fogom nézni :D

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#6326) Coyot válasza Coyot (#6325) üzenetére


Coyot
őstag

Na sikerült törölnöm fél hsz-t bocsánat.

Lényeg annyi volt, hogy mindent feltörnek ha nagyon akarnak, ha évek kérdése akkor is, viszont a nem publikus rendszer ad bizonyos fokú védelmet a netet pásztázó robotok ellen - hozzáteszem ezek a szervert sebezhetőségeit keresik inkább.

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#6327) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Én egy hónapot használtam a drupalt, próbáltam egy oldalt összetenni vele, de végül letöröltem és saját kódot írtam. Rengeteg fölösleges dolog benne van, amit lehet nem is fogok soha használni és ami meg mondjuk kellene, ahhoz le kell töltenem 2-3 modult pluszba, amikre szintén nem lenne kimondottan szükségem.

Illetve egyszer vezettünk egy nagyobb gameres hírportált szintén drupal alapon és volt, hogy egyszer csak megadta magát. Mi meg találjuk ki, hogy vajon mi a hiba. Ez vagy 3x előfordult és csak biztonsági mentéssel lehetett orvosolni. Az utolsónál meg le is álltunk a honlappal.

Ha saját kódoddal csinálsz egy honlapot, nagyobb valószínűséggel jössz rá, hogy mi a hiba, mert azt mindet te írtad, saját logikával.

Joomlát csak ideiglenesen használtam egy napos munka erejéig, de elég is volt. Olcsó kínai cucc feelingje van.

[ Szerkesztve ]

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#6328) Sk8erPeter válasza Coyot (#6325) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A Drupal egyelőre örökségi és kompatibilitási okok miatt többnyire procedurális kódból áll, csak kevés része OOP-s. Itt egyébként hosszan el van magyarázva: Drupal programming from an object-oriented perspective.
Én egyébként így, hogy aktív felhasználója vagyok, meg szoktam benne programozgatni, látok számtalan nekem nem tetsző dolgot is benne, de nincs olyan rendszer, aminél ez ne lenne így. Elsőre nagyon nehézkes a kódja, nehéz ráállni aggyal, nekem legalábbis eltartott egy darabig, de kell hozzá valami jó könyv, hogy nagyjából elkezdd kapiskálni, miről is szól az egész. Aztán szép lassan elkezd tetszeni.
Még egy, ami eszembe jutott: mivel nagyjából minden folyamatba be lehet kapcsolódni saját modullal, így ennek megfelelően kellően erőforrás-igényes is a rendszer, nem spórol a memóriával, az adatbázis-használattal, stb. Egy saját rendszert nyilván könnyebb ilyesmire optimalizálni. Viszont az előbbi ad egyfajta rugalmasságot is. Pl. egy formnál minden egyes nyomorult field lehetséges értékeinek adatbázisból való betöltésébe, megjelenítésébe, elmentésébe, módosításába be lehet kapcsolódni, az oldalt különböző régiókba osztva oda pakolni tartalmat, blokkokat, ahova tetszik, a cikkek megjelenítésébe, szerkesztésébe, feltöltésébe beleszólni, plusz mezőket hozzá lehet már rendelni a fájlokhoz is (pl. feltöltesz egy képet, amihez tartozik egy térkép, csak hogy valami vadabb esetet mondjak), meg mindenféle egyéb entitásokhoz, és így tovább.
A 7-es már elég okos, persze sok-sok modullal kell kiegészíteni azért ahhoz, hogy igazán jól használható legyen. A többnyelvűség is nagyon jól van megoldva szerintem. Na, de abbahagyom a papolást. :DDD

A lényeg, hogy választani kell, melyik az aktuális célra a legmegfelelőbb:
1. egy CMS, ami nagyon nagy rugalmasságot kínál, van hozzá rengeteg kiegészítő modul, könnyen továbbfejleszthető, sokak által felügyelt a kódja, viszont egyben publikus is, és így benne van egyfajta sebezhetőség is, meg esetleg a kiegészítő modulokban lehet olyan hiba, amit csak nagyon későn sikerül felfedezni, de esetleg egy ügyes vérpistike rátalál, és ki is használja;
2. egy jó framework, ami mentes a CMS-ek sallangjaitól, erőforrás-takarékosabb is, de esetleg picit hosszabb időt igényel a plusz szolgáltatások implementálása, mert nem lehet összekattintgatni grafikus felületen;
3. egy saját rendszer, ami viszont rengeteg munkaórát igényel, és esélyes, hogy tele van fel nem fedezett hibákkal.

=========

(#6327) Inv1sus :

Ja, hát kiegészítő modulok nélkül nem fogod megúszni, az már biztos. De 2-3 plusz modultól nem tudom, miért dől össze a világ. :)

"egyszer csak megadta magát. Mi meg találjuk ki, hogy vajon mi a hiba"
Hát most ezzel nem sok információt közöltél. :) Szerinted ez nem fordulhat elő bármelyik CMS-sel, ha elcsesztek valamit? És szerinted saját rendszerrel nem fordul elő pontosan ugyanez? Dehogynem... :U :N

"Joomlát csak ideiglenesen használtam egy napos munka erejéig, de elég is volt. Olcsó kínai cucc feelingje van."
Ezzel egyetértek, ez jó megfogalmazás. :D

Sk8erPeter

(#6329) cOxeR


cOxeR
Ármester

Mint kiderült, nem csak nálam volt támadás... és biztonsági rést találtak meg...

"A hétvégén egy nagyobb hullámban támadták hackerek a világszerte - így a nálunk is tárolt - üzemeltetett WordPress és Joomla rendszereket és azok hibáit kihasználva a hackerek saját üzenetüket írták a weboldalra. (pl.: Hacked by hacker)"

(#6330) Coyot válasza Sk8erPeter (#6328) üzenetére


Coyot
őstag

Jaja el kell dönteni kinek melyik, nagyjából hasonlóan látom a dolgot. Én örülök a saját kis rendszeremnek gyorsan tudok benne dolgozni, kényelmes is, ha meg egyszerű oldalt akarok építeni akkor a sitebuild idő alatt megvan, és örül a user is :D

Drupalt meg fogom nézni (ennek még adok esélyt :D ), csak kíváncsiságból is.

Inv1sus szerintem arra gondol, hogy a saját rendszerében azonnal tudja hova kell nyúlni ha baj van.

Má' nem

(#6331) biker válasza cOxeR (#6329) üzenetére


biker
nagyúr

ééén szóltam :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#6332) mobal


mobal
MODERÁTOR

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem! Van a következő oldal: [link], ami egy képfeltöltőként funkcionálna. Viszont előtte készítek preview thumbnailt. A következő generált listát milyen módon tudnám elpostonlni ($_FILE tömböt szeretnék postolni)?

Köszi!

mobal,

[ Szerkesztve ]

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#6333) Sk8erPeter válasza mobal (#6332) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"következő generált listát milyen módon tudnám elpostonlni"
Milyen generált listát?

Sk8erPeter

(#6334) mobal válasza Sk8erPeter (#6333) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Bedobsz pár képet és csinál thumbnaileket, arra gondoltam :B

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#6335) Sk8erPeter válasza mobal (#6334) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

És a thumbnailek src-jét szeretnéd elpostolni? Az ilyen base64-kódolású cuccos, nem tudom, arra gondoltál-e.

Mindenesetre ezeket ki tudod gyűjteni egy tömbbe, legegyszerűbben így:

var thumbnailsBase64Array = [];
$('ul.thumbnails img').each( function(index, Element){
thumbnailsBase64Array[index] = $(Element).attr('src');
});

Aztán a thumbnailsBase64Array tartalmát elpostolhatod szintén jQuery-vel.

Sk8erPeter

(#6336) mobal válasza Sk8erPeter (#6335) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Nem erre a megoldásra gondoltam, de tökéletesen működik köszi! Még egy kérdés, hogyan tudom ellenőrizni, hogy a postolás működik?

(Van rá valami metodika?)

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#6337) Sk8erPeter válasza mobal (#6336) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Szívesen, de amúgy mire gondoltál, ha nem erre? :)

"hogyan tudom ellenőrizni, hogy a postolás működik?"
Itt sajna csak kérdésre kérdéssel tudok válaszolni - nem értem, mire gondolsz? Ha elmegy a szerveroldalra, látod pl. PHP-vel, a $_POST tömbbel, meg fájlok esetén van tartalom a $_FILES tömbben, akkor elment, ha nem, nem... na meg ajánlom a developer toolbarok (F12, Ctrl+Shift+I) Network fülét, ahol lehet figyelgetni a HTTP-forgalmat, fejléceket, státuszkódokat, XHR-t, stb.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#6338) mobal válasza Sk8erPeter (#6337) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Igen, akkor viszont valami nem ok a postázással. Vissza szeretném postázni az oldalnak a cuccokat, majd ellenőrizni, hogy érkezett-e postázás és feldolgozni. Viszont a tömböm üres marad.

if(thumbnailsBase64Array.length != 0) {
$.ajax({
type : "POST",
url : window.location.pathname,
data : thumbnailsBase64Array,
success : function() {
window.location.reload();
//window.location.href = window.location.pathname.substring(0, window.location.pathname.lastIndexOf('/') + 1);
}
});
}

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#6339) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

A Drupal, mint Halálcsillag :))
Palócz István: Drupal

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#6340) Sk8erPeter válasza mobal (#6338) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ezt nem értem, a success callbackben minek frissítesz? :F
Most AJAX-ozni szeretnél, vagy mást? :)

Sk8erPeter

(#6341) Sk8erPeter válasza Speeedfire (#6339) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Köszi a linket, mindenképp megnézem :K Még nem volt rá időm, de már érdekesen is kezdődik, szinte alig tudok még valamit a Drupal 8-ról. Az már eleve nem semmi, amiről valami 3:40 körül beszél, hogy a Symfony-ból átültettek elemeket (legalábbis a koncepciót biztos), meg Dependency Injectiont, és még sok mást, magyarul amint fejleszteni szeretnék majd esetleg a 8-ashoz, kezdhetem elölről a tanulást. :DDD

Sk8erPeter

(#6342) Speeedfire válasza Sk8erPeter (#6341) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Valóban érdekes volt az előadás. Engem igazából ez a drupal, mint framework dolog csigázott fel egy kicsit, hogy hogy is van ez.
De szerintem olvasgatok utána egy kicsit. Mert kisebb dolgokhoz lehet inkább hozzányúlnék a drupalhoz. :K

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#6343) mobal válasza Sk8erPeter (#6340) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Vissza akarom küldeni a felhasználót a galériára. Megnézem máshogy... :)

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#6344) Sk8erPeter válasza mobal (#6343) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

De igazából nem értem a célt. Miért az elkészített thumbnaileket akarod feltöltögetni? :F Miért nem PHP-vel készítesz thumbnaileket, MIUTÁN a felhasználó úgy döntött, hogy TÉNYLEG fel akarja tölteni ezeket a képeket? Gondolj bele, mi van, ha egy felhasználó vicces kedvében mondjuk 1 GB-nyi képet kijelöl, és ezeket elkezded felküldözgetni szépen a szerveredre... :)
Jó, beleütközöl PHP-korlátokba, meg ilyesmi, de gondolom érted, mire akarok kilyukadni.

Sk8erPeter

(#6345) Sk8erPeter válasza Speeedfire (#6342) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Jaja, nagyon ígéretesnek néz ki ez a 8-as Drupal is, nagyon kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle.
Igazából még a 7-esben is rengeteg számomra totál ismeretlen terület van, szóval van még abban is mit felfedezni. De a 8-asnál biztos, hogy csomó mindenből először egy kukkot nem fogok érteni. :) Viszont úgyis rá akartam feküdni a Symfony-ra, ha sok mindent átvettek belőle, akkor az csak jót tehet ilyen szempontból is... :)

Sk8erPeter

(#6346) Speeedfire válasza Sk8erPeter (#6345) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Majd kiderül valami hírből, hogy mik azok amiket átvett és mik az új funkciók. :D

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#6347) mobal válasza Sk8erPeter (#6344) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Beadandó, megajánlott jegyért csak ezért! :) Nem lesz hosszú életű a cucc így. Amúgy kicsit pofoztam, most működik, viszont miért kétszer postázik?

function doUpload() {
var thumbnailsBase64Array = [];

$('ul.thumbnails img').each( function(index, Element) {
thumbnailsBase64Array[index] = $(Element).attr('src');
});

if(thumbnailsBase64Array.length != 0) {
$('.row-fluid:nth-child(2)').after('<div class="status-message"></div>');

$('.status-message').html('<div class="alert alert-warning">Uploading files...</div>');

$.post(window.location.pathname, function() {
$('.status-message').html('<div class="alert alert-success">Upload successfull!</div>');
});
}
}

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#6348) DeltaPower válasza mobal (#6347) üzenetére


DeltaPower
őstag

Ha submit típusú gombra vagy form onsubmitra tetted a doUpload függvényt, akkor return false kell a végére, hogy az alapértelmezett funkciója szerint ne postoljon még egyszer, ha már js-ből postoltad a dolgokat :)

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#6349) mobal


mobal
MODERÁTOR

Sima button-on van.

<button class="btn btn-success" type="button" onclick="doUpload()"><i class="icon-upload-alt"></i> Start upload</button>

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#6350) Sk8erPeter válasza mobal (#6349) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Sztem nem olyan jó ötlet eleve, hogy "önmagára" postolod, bár elvileg nem kéne, hogy problémát jelentsen. A return false-t tényleg betehetnéd, meg adhatnál egy id-t a buttonnek, és aszerint hivatkozhatnál.
Mondjuk #upload-button, és akkor kicsit szebb, csak JS-be kerül JS-kód:

<button id="upload-button" class="btn btn-success" type="button"><i class="icon-upload-alt"></i> Start upload</button>

$('#upload-button').click(doUpload);

Sk8erPeter

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.