Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#9001) Tele von Zsinór válasza trisztan94 (#8998) üzenetére


Tele von Zsinór
őstag

Symfony, f-el. A symphony egy CMS :)

Nagy keretrendszer, ennek megfelelően elég sokat kell olvasni, tanulni, mire tényleg hatékonyan tudsz vele dolgozni. Nálam még csak a második nagy rendszer készül benne, de a micro-változattal, a silex-szel lassan két éve dolgozom folyamatosan, így legalább néhány komponensével van már bőven tapasztalatom.

Az eddigiek alapján tetszik, annak ellenére, hogy itt-ott elsőre fura, vagy macerás. Konkrétan például az assetic-kel voltak gondjaim, illetve a Doctrine annotációs mappelése olyan, hogy még most is folyamatosan puskázok a doksiból (sf1-ben ez már a második projektnél sem nagyon kellett).

(#9002) trisztan94 válasza Tele von Zsinór (#9001) üzenetére


trisztan94
őstag

ja hogy CMS :D Nem nagyon néztem utána, azt hittem ez is egy framework.

Akkor másképp kérdezem: Miben jobb, mint egy Drupal pl? (Joomla!-t, Wordpress-t nem mondom, mert azok nem a legideálisabb választások egy nagyobb alkalmazásra, max egy helyesen konfigurált Joomla! e-commerce-re)

Drupallal többször is volt dolgom, nagyon meggyőző. (az is igaz, hogy annyira nem mentem bele, egy kisebb webshop készült vele amit azóta sem használ senki :D )

https://heureka-kreativ.hu

(#9003) Sk8erPeter válasza trisztan94 (#9002) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"ja hogy CMS :D Nem nagyon néztem utána, azt hittem ez is egy framework."
Még mindig félreérted.
A Symfony, amiről a többiek beszélnek, az egy elég komplex PHP-s keretrendszer:
http://symfony.com/
Tele von Zsinór pont azt írta, hogy f-fel kell írni, nem ph-val, mert a Symphony az tök más, az valóban egy CMS: http://www.getsymphony.com/ (XSLT-alapokon).

Ha érdekel, a Drupal 8 alapmotorja épp a Symfony keretrendszer lesz ([link]).
Elég nagy váltás a korábbiakról, bár amit kicsit sajnálok, hogy a visszafelé kompatibilitás miatt benne maradnak a procedurális örökségek, keveredve az új, full objektumorientált kóddal (igaz, már korábban is elég sok objektumorientált kód volt, szép lassan terjedt el az OOP a Drupalban a PHP 4-es időszaktól, cikk), pedig valamikor ki kellene herélni ezeket is, hogy ne legyen katyvasz a forráskódban.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#9004) Speeedfire válasza Sk8erPeter (#9003) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Elég nagy váltás a korábbiakról, bár amit kicsit sajnálok, hogy a visszafelé kompatibilitás miatt benne maradnak a procedurális örökségek, pedig valamikor ki kellene herélni ezeket is.
Viszont, akkor a drupalnak egy nagy mínusz pont.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#9005) Tele von Zsinór válasza Sk8erPeter (#9003) üzenetére


Tele von Zsinór
őstag

Picit korrigálnék: a D8 alapja nem az Sf keretrendszer lesz, hanem átvesznek egyes Sf komponenseket.

Az Sf kétféleképp fogható fel: egy nagy keretrendszer vagy kicsi komponensek összessége. A drupalosok az utóbbi felfogásból vesznek át pár komponenst, a teljesség igénye nélkül ez a httpfoundation, a form és a validator, valamint az event dispatcher (szerintem ezek a legfontosabbak).

Hogy konkrétan idézzel Fabien Potenciertől, a Sf alkotójától:

First, Symfony2 is a reusable set of standalone, decoupled, and cohesive PHP components that solve common web development problems.

Then, based on these components, Symfony2 is also a full-stack web framework.

What is Symfony2?

(#9006) Sk8erPeter válasza Speeedfire (#9004) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Meglátjuk, milyen lesz. Ha az új szemléletben fejleszted a modulokat, akkor nem fog zavarni.
Azért nagy érvágás lenne a sok éve több változatra migrálgatott, igen komplex moduloknál a teljes törés, így egyszerűbbé teszik a váltást.
De egyelőre én sem tudok sokat róla, mostanság nem nagyon olvasgattam a kapcsolódó híreket, de az biztos, hogy egyelőre sokkal több a biztató jel, mint a "mínusz pont"... :) (Ennyi alapján ne ítélkezz. :P) Pl. a Views modul már bekerült a 8-as core-ba (bár ez már szinte kötelező volt, annyira elengedhetetlen modullá érett), a többnyelvűséget még kifinomultabbá tették (tudtommal CMS-ek között ebben is a legerősebb), az entitások kapcsolatait, adatbázis-felépítését jóval logikusabbá és egységesebbé tették (lásd taxonómiánál és annak többnyelvűségénél voltak azért kavarodások), és még sok pozitív változás történt.

Sk8erPeter

(#9007) Sk8erPeter válasza Tele von Zsinór (#9005) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Teljesen igazad van, így a pontos, köszi a korrekciót! :K

Sk8erPeter

(#9008) Joci93


Joci93
senior tag

Hali!

Bocsi, ha rossz helyre írok, de ide kapcsolódik leginkább a problémám. Adott egy WordPress oldal, ami már teljesen kész van, de localhoston lett elkészítve. A localhostos adatbázist exportáltam, majd importáltam a az online phpmyadmin-on keresztül, de előtte az összes "localhost" és "http://www.localhost/oldalcime" mezőt átírtam a netes honlap címére. Az importlás sikeresen zajlott, majd a Wp_options táblában a "siteurl" és a "home" cellákhoz tartozó options value-t átírtam az online oldal nevére. (http://www.papaivisual.webuda.com).
Ezek után felmásoltam az FTP-re a localhostos wordpress fájljait. Miután befejezte a wp-config.php-t átírtam úgy, hogy az oldal adatbázisára mutasson (db_name, db_user, db_password, db_host).
Gondoltam magamban, hogy na ennyi készen is vagyunk. Amikor belépnék az oldalra ez a kép fogad:

Látszódik, hogy az oldal címét kétszer rakja be egymás után, de nem tudom, hogy miért.
A .htacces-t is próbáltam szerkeszteni, de az sem volt hatásos.

.htacces:
# Do not remove this line, otherwise mod_rewrite rules will stop working
RewriteBase /


# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
php_value post_max_size 10M
php_value upload_max_filesize 20M
php_value max_execution_time 6000000
php_value memory_limit 128M

<IfModule mod_security.c>
<Files async-upload.php>
SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
</Files>


</IfModule>

# END WordPress

sql:

Esetleg valakinek van valami ötlete? :F

[ Szerkesztve ]

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

(#9009) Sk8erPeter válasza trisztan94 (#9000) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Amúgy jó a sublime, html-re én is azt használom, de mégis visszatérek mindig a np++-hoz. Igaz,az auto zárójeleket szeressük, de npphez is vannak ugyanezek pluginek formájában, meg az valahogy "mature"-ebb, több mögötte a háttér, csak hát csúnyácska egy picit :)"
Szerintem semmivel sem szebb a Sublime Text. :DDD
A hosszabb távú kódolás során egyébként a Sublime Text jóval praktikusabb, mint a Notepad++. Lásd kódkiegészítések, szénné konfigurálható billentyűparancsok (legalábbis emlékeim szerint ebben is jóval többre képes, mint a NP++), apró feature-ök, amiket felfedezni nem két perc, de vannak róla oktató videók, sok hasznos kis dolog. Mondom ezt úgy, hogy még nem szoktam meg a Sublime-ot (ritkán használom, komolyabb kódolásra inkább tényleg NetBeans), és szeretem a Notepad++-t, de látom a másik előnyeit. :)

Sk8erPeter

(#9010) Sk8erPeter válasza Joci93 (#9008) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Biztos, hogy ez a teljes .htaccess?
Csak mert az egyik <IfModule> blokk nincs lezárva </IfModule>-lal, az ilyen problémák simán vezethetnek 5xx HTTP-kódú szerverhibákhoz.

Sk8erPeter

(#9011) Joci93 válasza Sk8erPeter (#9010) üzenetére


Joci93
senior tag

:Y Tényleg nem volt lezárva, de így sem jó. :( Próbáltam úgy is, hogy az egész .htaccess fájlt kitörlöm, de akkor is ezt a hibát kapom. :(

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

(#9012) Sk8erPeter válasza Joci93 (#9011) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Hát azt ne csináld, hogy kitörlöd a .htaccess-t, mert akkor az alapvető működését rontod el. :D Sőt, én azt javasolnám, másold le egy szűz WordPress .htaccess-fájlját, amibe még nem szerkesztgettél bele (gondolom így fordulhatott elő az IfModule blokk lezáratlansága), és használd fel azt. Csekkold, hogy biztosan feltöltődik-e, FTP-n átmegy-e egyáltalán, vannak degenerált szolgáltatók, akik tiltják a fájl használatát.
Tudsz mutatni egy sima phpinfo()-t a szolgáltató oldalán? Hátha abból kiderül valami.
Most hirtelen más nem ugrik be, hátha majd később, vagy másnak eszébe jut valami.

Sk8erPeter

(#9013) Joci93 válasza Sk8erPeter (#9012) üzenetére


Joci93
senior tag

Az alap .htaccess-el "Fatal error: Allowed memory size" hibát ír ki. (Ha beleírom, hogy többet használjon fel, akkor meg az 500-as hibakódot dobálja. :U )
FTP-re 100%, hogy felmegy.

phpinfo()

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

(#9014) Sk8erPeter válasza Joci93 (#9013) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

php_value post_max_size 10M
php_value upload_max_filesize 20M
php_value max_execution_time 6000000
php_value memory_limit 128M

Ezeket a sorokat Te írtad be?
Lehetséges, hogy ennek átállítása nem engedélyezett a szerveren, és emiatt dob hibát. Most letöltöttem egy WordPress-t, és abban nem látom, hogy ilyeneket beleírna (igaz, legfrissebb WordPress, nem tudom, Te hányast használsz).
Szóval továbbra is azt javasolom, hogy rakd vissza az eredetit, és a fentihez hasonló sorokat kommentezd ki, ami azt jelenti, hogy eléteszel egy hashmarkot (#).

Sk8erPeter

(#9015) Phvhun válasza Joci93 (#9008) üzenetére


Phvhun
őstag

Olvasd el [ezt], és legközelebb nem futsz bele ugyanebbe a problémába.

(#9016) Sk8erPeter válasza Phvhun (#9015) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

De hogyan oldja ez meg az ő 500-as Internal Server Error problémáját? :)

Sk8erPeter

(#9017) Joci93 válasza Sk8erPeter (#9014) üzenetére


Joci93
senior tag

Igen azokat a sorokat én írtam bele, mert anélkül Fatal Errort dob az oldal.

Phvhun: Így van megcsinálva, de az 500-as hibakód még így is marad.

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

(#9018) Phvhun válasza Sk8erPeter (#9016) üzenetére


Phvhun
őstag

Szerk: most látom csak hogy ilyen ingyenes tárhelyről van szó, nem igazán tudom mi lehet erre a megoldás

[ Szerkesztve ]

(#9019) Joci93 válasza Phvhun (#9018) üzenetére


Joci93
senior tag

Megtaláltam. A témával van a baj. A phpmyadmin-ban a témát átírtam egy másikra és működik az oldal. Az összes írás megvan, csak a dizájn más. xD Újra felrakom a nem működő témát hátha. :U

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

(#9020) Speeedfire válasza Sk8erPeter (#9006) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Majd kiderül. Csak a visszafelé kompatibilitás így elég gáz szerintem. :U

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#9021) Phvhun


Phvhun
őstag

Lenne egy jquery-s kérdésem:

Vannak ezen az oldalon a lenyíló accordionok: [link]
Na tételezzük fel, hogy egy másik javascriptben meghívódik egy funkció, ami le kéne nyissa az egyik accordiont. Ez hogyan oldható meg?

(#9023) Tele von Zsinór válasza Speeedfire (#9020) üzenetére


Tele von Zsinór
őstag

A drupal eddig is elég szabadon kezelte a főverzió-ugrások közti BC kérdését, és ez így van jól. Szerintem. Nem vitát indítani szeretnék.

(#9024) Speeedfire válasza Tele von Zsinór (#9023) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Ezt kifejtenéd?

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#9025) Tele von Zsinór válasza Speeedfire (#9024) üzenetére


Tele von Zsinór
őstag

Itt a drupal írása erről. Szerintem jól csinálják: mire kijön egy új főverzió (1-2 év) addigra annyit halad a technológia, a best practices, hogy érdemesebb bevállalni a BC törést, mint (sokszor) kínszenvedéssel megőrizni a kompatibilitást.

A php is nagyrészt a BC megtartása miatt olyan, amilyen. Inkonzisztens elnevezési koncepció, random paramétersorrend - javítható, de csak komoly töréssel, és ettől nagyon ódzkodnak.

(#9026) Speeedfire válasza Tele von Zsinór (#9025) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Halad a technológia, de ha már valaki megírt egy plugint, akkor ne kelljen már átírnia. A legtöbb framework is kompatibilis visszafelé. Nem lenne szerencsés egy egész oldalt újraírni, mert frissebb lett a framework.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#9027) Sk8erPeter válasza Speeedfire (#9026) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Pedig ez így működik, és a főverzió-váltások során történő nagyobb váltás sokkal előnyösebb az innovációk érdekében, mivel így nem kell minden téren ragaszkodni elavult szerkezetekhez, csak azért, hogy szegény modulfejlesztőknek ne legyen belőle problémája - épp erről szól lényegében a cikk, csak diplomatikusabban -, miközben ezek a lépések sokszor nagyon is indokoltak, szükségesek. (Pl. adatbázis-kezelés, entitások (ez fontos újítás volt annak idején a 7-esben, hogy konzisztenssé tegyék a szerkezeteket, és ezt még tovább fejlesztik a 8-asban), taxonomy, node-ok, és így tovább).
Amúgy az érvelésedet nem teljesen értem, nemrég még azért adtál nagy mínuszpontot a Drupalnak, mert nem történik radikális váltás a kódban, most pedig épp az ellenkezője verte ki a biztosítékot - most akkor melyik is zavar? :)
De egyébként sincs ebben semmi újdonság (tulajdonképpen nem tudom, miért lep meg, pedig használtál Drupalt :) ), a Drupal-főverziók eddig is így működtek, valamilyen szinten mindig megtörték a korábbi vonalat (szerencsére; ezekről mindig készül lista is, meg vannak migrálásra eszközök), erről beszélt Tele von Zsinór is.
Valamilyen szintű backward compatibility így is van, amiről meg én beszéltem korábban, mert a kódolási módszertant nem alakítják át radikálisan OOP-sre, az API-ban sok függvényhívás változatlan (vagy "csak" paramétersorrend változott, csökkent az átadandó paraméterek száma egyetlen $options asszociatív tömbbé, és hasonlók), és ezért maga a core forráskódja nem kicsit kutyulmány-feeling, és ez mondjuk zavaró is. Nekem a teljesen objektumorientált szemléletű modulfejlesztés személy szerint sokkal jobban tetszene, mint az, hogy egyszer procedurális kódot alkalmazok, egyszer pedig OOP-s kóddal játszom. Már a Views is ugye a core része, és annak a forráskódja korábban is elég jól megtestesítette az össze-vissza kódot, egyik helyen full OOP-s kód, másik helyen teljesen procedurális kód, aztán harmadik helyen a kettő furcsa keveréke... szeretem a Drupalt, de az ilyenek meglehetősen bénává teszik a kódot.

Az adatok migrálására egyébként többnyire biztosítanak eszközöket, így túlélhető a váltás, csak utána kell olvasni, és megtanulni, mit kell az új verzióban másként csinálni. Még ha nehézkes is az átállás, az esetek többségében akkor is megéri, és idővel belátja az ember, mennyire jó, hogy éles váltások történtek a kódban (a 6-os ocsmány dolgai után nekem a 7-es Drupal például felüdülés volt, még ha így is tartalmaz csúnyaságokat - persze összességében messze felülmúlja például a Joomlát a kódja, már amennyit eddig a Joomlából láttam).

Sk8erPeter

(#9028) Speeedfire válasza Sk8erPeter (#9027) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Használni használtam, de csak a 6-ost.
Én a mínuszt a visszafelé kompatibilitásra adtam és nem a fejlesztésekre. A fejlesztésekre nagy piros pont neki.
Ezt a tömbös módszert használják a frameworkök is, ami igaz valamivel lassabb lehet, mint direktve átadni a paramétereket viszont nem kell a sorrenddel bajlódni.

A migrálás az egy dolog a felhasználók részére és szerintem alap, ha már ekkora ugrások vannak a kiadott rilízek között. Ellenben a fejlesztők lehet egy idő után ráunnak arra, hogy változnak a paraméterek és "alapjairól" kell átírni egy modult. Mondom ezt úgy, hogy nem fejlesztettem még drupal modult.
Yii-hez írtam már saját használatra, de morcos lennék ha egy verzióugrásnál át kellene írni teljesen.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#9029) Sk8erPeter válasza Speeedfire (#9028) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Itt a kompatibilitási témára írtad, hogy "Viszont, akkor a drupalnak egy nagy mínusz pont.", meg itt, hogy "a visszafelé kompatibilitás így elég gáz szerintem. :U", utána viszont már ezt írtad:
"Halad a technológia, de ha már valaki megírt egy plugint, akkor ne kelljen már átírnia. A legtöbb framework is kompatibilis visszafelé. Nem lenne szerencsés egy egész oldalt újraírni, mert frissebb lett a framework."
Szóval ebből nehéz eldönteni, most akkor tetszik-e neked a visszafelé kompatibilitás, vagy sem... :)

"Ezt a tömbös módszert használják a frameworkök is, ami igaz valamivel lassabb lehet, mint direktve átadni a paramétereket viszont nem kell a sorrenddel bajlódni."
Igen, a lassúság meg kétlem, hogy problémás lenne, legalábbis rég jó, ha valakinek az a legnagyobb gondja, hogy ilyenekkel foglalkozzon, tipikusan ez cseppet sem jelent szűk keresztmetszetet, mert a különbség észrevehetetlen.

"A migrálás az egy dolog a felhasználók részére és szerintem alap, ha már ekkora ugrások vannak a kiadott rilízek között. Ellenben a fejlesztők lehet egy idő után ráunnak arra, hogy változnak a paraméterek és "alapjairól" kell átírni egy modult. Mondom ezt úgy, hogy nem fejlesztettem még drupal modult."
Sokszor megtörtént már egy-egy nagyobb mértékű változtatás, és eddig a népszerűség ezek után sem csökkent (vagy átalakult).
Mérlegelni kell, hogy melyik előnyösebb hosszú távon, ha éveken keresztül hurcolhatod a modulodat, vagy pedig ha kiküszöbölik a régóta idegesítő hiányosságokat, javítják a következetlenségeket, és egyértelműen az utóbbi jön ki győztesen. Például ha előbbit választották volna a fejlesztők, akkor még mindig nem léteznének a sokkal egységesebb, általánosabb és testreszabhatóbb fejlesztést lehetővé tévő entitások (amiknek így például a többnyelvűsítése is jóval egyszerűbbé és konzisztensebbé válik, amiben például vannak eltérések node-ok és taxonómiaelemek között még a 7-esben is).

Sk8erPeter

(#9030) Speeedfire válasza Sk8erPeter (#9029) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Akkor én olvastam félre. Sry. Én a kompatibilitásra gondoltam. Nem tom mi van velem mostanában kezdek meggajdulni. :Y

Igen, a lassúság meg kétlem, hogy problémás lenne, legalábbis rég jó, ha valakinek az a legnagyobb gondja, hogy ilyenekkel foglalkozzon, tipikusan ez cseppet sem jelent szűk keresztmetszetet, mert a különbség észrevehetetlen.
Ezé' írtam, hogy valamivel. A tömb műveletek lassabbak, szerintem ez tény. De ezt egy apróbb funkciónál lehet, hogy mérni sem lehet. :N

Sokszor megtörtént már egy-egy nagyobb mértékű változtatás, és eddig a népszerűség ezek után sem csökkent (vagy átalakult).
Elhivatott egy banda. ;]
Én lehet, hogy kaparnám a falat.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#9031) Phvhun


Phvhun
őstag

Symfony vagy a webszerver vicceskedik velem?
Van egy "küldés" gomb egy oldalon, és az ékezetes betűk a gombban random nem jók.
Több böngészőből is néztem, a karakterkódolással nincs gond, egyszerűen csak frissítés után véletlenszerűen vagy jók az ékezetes betűk, vagy négyzetek vannak helyettük. Aztán van hogy 10 frissítésig így marad, vagy úgy, és aztán megint random.

[ Szerkesztve ]

(#9032) Sk8erPeter válasza Phvhun (#9031) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Akkor valahol mégis rossz a karakterkódolás, ha az ékezetek helyett négyzetek jelennek meg. :DDD
Ebből így elég nehéz lenne megmondani, mi a rossz.

Sk8erPeter

(#9033) Sk8erPeter válasza Speeedfire (#9030) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Akkor én olvastam félre. Sry. Én a kompatibilitásra gondoltam. Nem tom mi van velem mostanában kezdek meggajdulni. :Y"
Hát ez vagy a nyár, vagy a kor. :DDD

Amúgy őszintén szólva most még mindig nem tudom, végül is melyik is a gázos a szempontodból. :D

"Én lehet, hogy kaparnám a falat."
Attól függ. Ha jóval egyszerűbbé vagy logikusabbá tesznek bizonyos dolgokat, akkor az lehet, hogy ellensúlyozza az idegeskedésedet. :D De mondom, szokott lenni migrálási útmutató, hogy mire kell odafigyelni, meg a Drupalnak speciel szerintem a dokumentáció is az erőssége (nyilván egy-két kivételtől eltekintve).

Sk8erPeter

(#9034) PumpkinSeed


PumpkinSeed
addikt

Ha a style.less-ben használok normál css-t akkor azt is figyelembe veszi?

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#9035) trisztan94 válasza PumpkinSeed (#9034) üzenetére


trisztan94
őstag

Sztem igen de igy szebb lenne:
http://codetools.net/online-tools/css-to-less-converters

[ Szerkesztve ]

https://heureka-kreativ.hu

(#9036) Phvhun


Phvhun
őstag

(#9037) trisztan94 válasza Phvhun (#9036) üzenetére


trisztan94
őstag

"Hoppá! A Google Chrome nem találta meg a coffitivity.com webhelyet"

:DDD

https://heureka-kreativ.hu

(#9038) spammer válasza Phvhun (#9036) üzenetére


spammer
veterán

Nálam megy. Hát nem tudom, inkább maradok csak simán valami zenénél :DDD De azért nem rossz móka egy rövid ideig :)

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#9039) randras válasza Phvhun (#9036) üzenetére


randras
veterán

Jaja, ez nagyon jó cucc. És működik. :)

(#9040) Speeedfire válasza randras (#9039) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Tényleg működik nálad? Eddig nekem csak a zene jött be kódoláshoz. :)

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#9041) randras válasza Speeedfire (#9040) üzenetére


randras
veterán

Tényleg. Volt egy gázos időszakom itthon, akkor a közelben lévő mekibe jártam le dolgozni, mert az alapzaj dobott a produktivitáson. Talán még a kávé szaga is benne volt, nem tudom. :D

A gondok ott kezdődtek mikor bejöttek a morék családdal étkezni, és közben társalogni kezdtek az élet dolgairól. :U

(#9042) Phvhun válasza randras (#9041) üzenetére


Phvhun
őstag

Ezen már énis gondolkoztam, hogy milyen jó lenne minden nap máshol dolgozni, csak én kicsit parázok tőle, hogy kiszedik a kezemből a laptopot, és túl sok üzleti titok forog kockán, hogy kockáztathassak.

(#9043) randras válasza Phvhun (#9042) üzenetére


randras
veterán

(#9044) Phvhun válasza randras (#9043) üzenetére


Phvhun
őstag

Levelezéseimben vannak a dolgok, és munka közben folyamatosan leveleket turkálok, és nem sok esély van ilyenkor arra hogy ki lehessen jelentkezni.
Truecript lokál fájlokra még nagyjából jó is, de milyen világban élünk már, hogy külön ilyen dolgokra oda kell figyelni, mert bármikor meglophatnak..

(#9045) randras válasza Phvhun (#9044) üzenetére


randras
veterán

Ki hol és hogy él, én nem vagyok szívbajos de (lekopogom) soha nem volt semmilyen ilyesmi ügyem.

(#9046) kissjani754


kissjani754
csendes tag

sziasztok!
régen programoztam,sajnos már teljesen elfelejtettem.
egy olyan oldalt szeretnék létrehozni, hogy csak "regisztráció" az egész weblap, és az email és jelszó amit beírnak az odalátogatók az én látni szeretném. nem titkoltan jelszó lopó oldal lenne. mennyi idő egy ilyet összedobni, létezik ilyen egyáltalán? ha igen,akkor felfrissítem tudásom és belevágok.

(#9047) trisztan94 válasza kissjani754 (#9046) üzenetére


trisztan94
őstag

Komolyra fordítva:

Szerintem ez az egyik legetikátlanabb dolog amit csinálhatsz az interneten. Undorító, hogy valaki más fiókjának feltörésével akar pénzt keresni, ráadásul egy ilyen egyszerű módon.

Ne nagyon várj segítséget ezzel kapcsolatban szerintem egyik fórumon sem, mindenhol csak savazni fognak.

De látom friss reg, gondolom van egy másik fiókod melyen "ténykedsz" itt. Csak gratulálni tudok :((

[ Szerkesztve ]

https://heureka-kreativ.hu

(#9048) kissjani754 válasza trisztan94 (#9047) üzenetére


kissjani754
csendes tag

honnan veszed hogy pénzt akarok keresni? egy fiókot szeretnék feltörni, és etikátlannak tűnik, de a körülményeket ismerve nem az

(#9049) kissjani754 válasza trisztan94 (#9047) üzenetére


kissjani754
csendes tag

meg az utolsót is honnan veszed?:D nem szoktam fórumozni

(#9050) trisztan94 válasza kissjani754 (#9048) üzenetére


trisztan94
őstag

Miért higgyem el, hogy nem? Miért higgyem el a körülményeket?

Ha még van az emberekben becsület, akkor szerintem ne számíts segítségre ezzel kapcsolatban.

Bár ki tudja, valaki párezer forintért még az anyját is eladná

[ Szerkesztve ]

https://heureka-kreativ.hu

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.