- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
sd11
csendes tag
-
stickermajom
addikt
-
PistiSan
addikt
Azóta több filmet is megnéztem, ami közvetlen a nasról játszva többször megakadt, ilyenkor mindig áttértem a raspberry megosztásra és megszűnt a probléma! Kis bitrátánál nincs vele gond, nagyobbnál viszont kevésnek bizonyul.
Most fordítok egy samba-t a nasra is, letörlöm a gyárit, aztán felrakok egy normális, alap samba-t. Nyilván így el fogom veszíteni a webes konfigurálás lehetőségét, de nem igazán érdkel ha megszűnik ez a hiba. -
Kroni1
veterán
Ez igaz, de a pi azért jó mert annál eleve 100mbites a lan, tehát az megy rendesen a mycloudrol, nem akad. Nekem egy evig nem volt gond pi b+-al. Amugy is megéri azt a 10-15k-t, csak a képminöség miatt is sokkal jobb a kodival filmezni mint a tv-n a beépitett dlna lejátszoval, az extrákról meg a különböző pluginekről nem is beszélve..
-
stickermajom
addikt
-
gonorrea
senior tag
-
Asztee
aktív tag
Oké, legközelebb majd kipróbálom. A statikus DHCP egyébként be van állítva a routeren. Köszi.
Amúgy meg egy nagy középső újj a WD-nek !
Vagy fél éve nem frissítettem fw-t a TM miatt, de végül tegnap rászántam magam - és egyébként nem is volt olyan nagy kaland
- ,erre ma reggelre kiadtak egy frissebb fw-t.

-
Asztee
aktív tag
-
Asztee
aktív tag
-
BullZeye
veterán
-
FrezeR
senior tag
-
PistiSan
addikt
-
Kroni1
veterán
-
Padisha
tag
-
Kroni1
veterán
nem tudod a routeren korlátozni az egyik portot 100Mbitre? Nem ismerem azt a tipust azért kérdem, bár gondolom már próbáltál mindent.. Még egy 100Mbites switchet kipróbálhatnál a NAS elé, ha az nem okoz gondot, de én inkább a 4-es FW-hez keresnék megoldást.
Edgeri: érdekes, pedig nemrég frissult a twonky, korábban az LG TV-kkel volt csak baja kizárólag, de elvileg már minden TV-n kell lennie feliratnak dlna-n.. Nem tom mi lehet nálad.
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
WDTV Live, TP-Link WDR3600.
Mindegyiken lett FW frissítve + custom FW-vel is próbáltam őket, de semmi javulás. Azt vettem észre, hogy a combosabb filmeknél csinálja, egy sima 720p/1080p sorozat pl. nem akasztja meg, de pl. egy Blu-Ray iso már igen. Ezért már épp új médialejátszót nézegettem magamnak, mert gyanús volt, hogy miért csak a durvábbakkal csinálja. Bár USB-ről soha semmi gond nem volt, de gondoltam nem elég a 100Mbites port. Elindul, pár perc múlva megakad, pause után talán jó, talán nem..
Transmission ugyan fut, jelenleg 4 torrent nincs leállítva, de ezek sem aktívak. Magában a programban is összesen 16 van jelen, szóval azt sem lehet mondani, hogy kihajtom a vasat. -
stickermajom
addikt
-
Poki79
tag
-
PistiSan
addikt
-
PistiSan
addikt
Kicsit tovább keresve meg is találtam a hivatalos oldalon.
v3 fw letöltések -
stickermajom
addikt
-
Iga007
tag
-
FrezeR
senior tag
-
FrezeR
senior tag
-
Iga007
tag
-
Poki79
tag
-
vwThamas
csendes tag
-
vwThamas
csendes tag
-
Asztee
aktív tag
-
matyi94
senior tag
Itthon muszáj bekapcsolva tartani a család többi tagja miatt. Albiban bekapcsoltam a portforwardingot és betonstabil volt, amíg az ünnepekre haza nem költöztem.
Egyébként csoda folytán ismét megy a seed. Szerintem valami nyűgje lehet a router fwjének, mert most néztem, hogy egy két éves beta verzió van rajta és elvileg csak rebootkor kellene a forwardokat törölnie.
Hagyom is már a fenébe az egészet.
-
matyi94
senior tag
Köszi a felajánlást! Most már amúgy sem vagyok itthon csak 3 napig, addig nem baj ha áll a seed. Itt szerintem a routerrel lesz a baj, mert néha kiüríti az upnp listát és akkor nem tud utána csatlakozni a tm. (szerintem)
Az albérletemben a Technicolor routerrel több, mint egy hétig hibátlan volt, miután rájöttem, hogy konfiguráljam szóval alapvetően amennyiért vettem én is elégedett vagyok vele, csak ez zavar, hogy néha bármiféle előjel nélkül makacsolja meg magát a "rencer". -
Kroni1
veterán
Lekopogom, eddig nálam is kibirt minden frissitést, TM és egyéb felrakást és egyszer sem kellett ujrainditani vagy ilyesmi. A legnagyobb gondom az volt vele, hogy egy restart után sokáig inicializált, kb 5-10 percig asszem, de én egyenlőre (főleg ezért az árért) nagyon meg vagyok elégedve a My Cloud-al.
-
Poki79
tag
-
stickermajom
addikt
-
black.eagle
csendes tag
Az eszköz a Hálózati eszközöknél látható, igaz csak egy Photos mappa és az almappái láthatók...
A LED az elején folyamatos kék fénnyel világít, ha jól látom hátul pedig zölden villog...
Beállítottam a javasolt statikus DHCP címet az eszköznek az Address Reservítion-nál, de sajna most sem jó...
Nincs szerencsém a NAS-okkal... :-( -
BullZeye
veterán
sokat nem árul el, nekem spec jelenleg kéken világít, az IP címével semmi baj, mert 5 perce még ment, aztán XBMCn movie setteket akartam beállítani, aztán most hallom ahogy dolgozik a vinyó, de se hálózatról, se SSHról, se böngészőből nem érem el. Ilyenkor szoktam kihúzni, de már a faszom tele van, hogy ki kell állandóan

mivel SSH is elérhetetlen, ezért fogalmam sincs mit csinál, twonky ki van lőve, és a HTPC-t kikapcsoltam már.
-
Kroni1
veterán
Én is nagyon szeretem egyenlőre, és remélem ez igy is marad, de a sok rémtörténet miatt is folyamatosan mentem a tartalmát.. Nálam csak a tm ment fel, és kész, de igy az én céljaimra tökéletes.
Poki79: Én amugy most már nem biztos h lecserélném a twonky-t, persze jobb a minidlna, de fw frissités órta már nem sokkal tud többet. Amiatt meg megint kockáztatsz egy brick-et, főleg ugy h voltak már gondok vele.
-
matyi94
senior tag
-
Poki79
tag
Ezt én is olvastam pont tegnap este, de nem mertem belefogni. Mi az az újítás, amivel jobb lett a cloud frissítés után? Látom az angol leírást, de nem tudom igazán értelmezni.
A MiniDLNA telepítést nem merem bevállalni, mert az előző cseszte gajra a cloudom. Most már elég sok minden van rajta, nem szórakoznék vele, amíg többen nem erősítik meg tőletek is a működését. -
Kroni1
veterán
Én is igy telepítettem még multhéten, és azóta is megy hibátlanul a TM nálam is.. Irtam is róla magamnak egy kis emlékeztetőt logouton, hogy egy esetleges ujabb WD FW frissités utánra is meglegyen.
-
ricso002
csendes tag
-
envagyok
veterán
Azért hozott...
Nagyon begyorsult a file másolás...
100MB/s-el másol lefelé, 70-el meg felfelé most hogy kipróbáltam.
Szinte úgy érzi az ember hogy a gépre van kötve direktben a hdd.
Nagyon durvaSikerült visszaállítani a gyári szoftot.. és beigazolódott a gyanú.
Most egyáltalán nem szaggat a lejátszás.
Vagy a transmission vagy a minidlna miatt szagattot.
Majd lehet a transmissiont megint felteszem kipróbálni, hogy minidlna nélkül is csinálja-e -
envagyok
veterán
Azt hogyan kell?
Nem találom a menüben.
Vagy töltsem le a legújabb fw-t, és kézzel frissítsem?Amúgy érdekes, mert ugyanazt a filmet xbmc-s htpc-m ugyanúgy sambaról simán lejátsza.
A wdtv live usb-ről simán, neten keresztül samban akadozva játsza a 3. perctől.
Ami még érdekes, hogy elkezdtem játszani a kérdéses filmet a htpc-ről, közben wdtv live-on elkezdtem játszani egy sokkal nagyobb bitrátájú 25GB/2óra filmet, és mindkettő folyamatosan ment.
Kezdem úgy érezni, hogy mégsem a nas a ludas. -
Poki79
tag
-
Kroni1
veterán
-
ToxLee
őstag
-
bravedwarf
csendes tag
-
bravedwarf
csendes tag
-
bravedwarf
csendes tag
-
bravedwarf
csendes tag
-
bravedwarf
csendes tag
-
Poki79
tag
-
FrezeR
senior tag
-
Poki79
tag
-
Poki79
tag
-
Poki79
tag
-
zolnagy
őstag
Semmi hiba.

És tegnap is ugyanez a konfig volt, akkor ment a letöltés vele. több torrent is lefutott, pillanatok alatt.
Most meg órák óta 0%-on áll. Semmit nem változtattam tegnaphoz képest, nem is nyúltam hozzá, csak le akartam tölteni 3 torrentet.
A Public alatt hoztam létre mappákat, tudott oda írniMegvan
Az alternatív sávszélesség korlát volt beállítva
Most már müxik
-
Iga007
tag
Mivel SSH-hoz eléggé kezdő vagyok mi lenne a pontos utasítás amivel vissza tudom állítani?
iPad-ről lehet SSH-val elérni a NAS-t?
Tegnap sikerült a legújabb fw-frissítést elindítani most azóta megint teker a HDD...
Ezek szerint szerint kezdi előről a miniatűrök építését
?DLNA-n nem érem el még mindig iPadról a filmeimet

-
Iga007
tag
-
HARholio
csendes tag
-
Iga007
tag
-
Ra3
őstag
-
Iga007
tag
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
-
Asztee
aktív tag
-
Asztee
aktív tag
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
-
Poki79
tag
Kösz a választ. Az túlzás, hogy probléma mentesen működik, ugyanis azt vettem észre most reggel, hogy a gyerek nézi a filmet róla, én meg a tablettel nézném és ledobja mindkettőnket, kapcsolatot bont.
Ez a FW frissítés nekem is eszembe jutott, egyedül úgyis a TM kell, az MC-t nem igazán használtam.Tegnap megnéztem összehasonlítás gyanánt, hogy mit telepített fel nfs-common és nfs-kernel fájloknak, de ami telepítve van, az más méretű, így gondolom nem történt meg a telepítés. Minidlna sincs rajta.
Na majd estére fw frissítek, ha addig valaki nem mond még valami biztatót, hogy reboot megoldja-e a problémát.
-
ToxLee
őstag
-
gonorrea
senior tag
-
ToxLee
őstag
-
Süvi
őstag
-
Süvi
őstag
-
Ra3
őstag
-
Kroni1
veterán
-
stickermajom
addikt
Szerintem abszolút nem mutat túl rajtuk amúgy. Ahogy BullZeye is említette meló mellett nem sok kedve van az embernek még ezzel is foglalkozni. Ráadásul számítógéppel dolgozom, így otthon lehetőleg a közelébe se megyek. Ezért próbálok én is mindent automatikusan megoldani, a kényelem mindent megér

-
BullZeye
veterán
Ezért írtam szó szerint, hogy aki nem ért hozzá, vagy aki nem használja ki.

Ha az ember napi 9 órát dolgozik, 1 órát utazik, bevásárol, főz, mos, annak nem sok ideje marad kézzel hozzáadni a dolgokat, legalábbis nem azzal tölteném a napi pár óra szabadidőmet, hogy egyenként végignézzek minden sorozatot, hanem inkább benyomom a TV-t és a HTPC-t, és nézem XBMC-vel az aktuális részt.
Ezért is használom pl trakt.tv-t, hogy azt se kelljen senkinek fejben tartania, hogy mit mikor nézett meg. Melyik rész volt az utolsó és a többi. Napi fél órát simán elvenne az ember idejéből, ha még azon is gondolkodnom kéne melyik részt láttuk utoljára.
-
threebit
csendes tag
Ez rendben van hogy más portot forwardolok át a nas 21 es portjára de attól még nem lesz biztonságos. jelszó felhasználónevet egy sima plain textben küldi át. Jó lenne tudni hogy tudom az sftp t bekapcsolni a NAS on hogy ne tegyem tönkre. linuxban meg tudom oldani csak nem tudom ha elkezdem konfigolni akkor mire kell odafigyelni a NASnál
-
stickermajom
addikt
-
ToxLee
őstag
-
ToxLee
őstag
Gépről NAS-ra. Egyszerűen eldobja a kapcsolatot. Látom a nevét a network fül alatt TC-ben, de azt írja, hogy "Windows cannot access \\MYCLOUD". Pingelésre meg válaszol... Ilyenkor az szokta megoldani, hogy átírom a nevét a GUI-ba pl. MYcloud-ról Cloudra és ilyenkor újra eltudom érni.
Ha kihúzom a LAN kábelt várok egy kicsit és visszadugom akkor se műkődik. Nem értem!Ui.: Ezt MINDIG eljátsza ha nagy adatállományt mozgatnék a NAS-ra.
Másik probléma a jelszóval védett mappák elérése. Vagyis nem elérése. Ez mitől lehet?
-
ToxLee
őstag
-
ToxLee
őstag
-
Poki79
tag
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
-
Poki79
tag
-
gaga1981
csendes tag
-
PistiSan
addikt
Lehet én szúrtam el valamit, de a nas újra indulása után nem indul el alapból a torrent kliens.
A leírást követve az utolsó sorral bekerült a crontab ütemezőben a parancs.
@reboot transmission-daemon
Sajnos csak az után tudom használni a klienst ha kiadom manuálisan konzolban a "transmission-daemon" parancsot.
Próbálkoztam már sok mindennel.
Ha külső scriptbe rakom, simán indul, ha meghívom a sriptet cronból akkor pedig command not found hibát kapok.Nem igazán zavar a dolog, de a héten valami eszméleten rossz az áram szolgáltatás, napi 3-4 áramszünet is van

-
itg
tag
apt-get install -al vigyázni kell, én anno így nyírtam ki a live-ot.
valamelyik php modult akartam telepíteni, de nem figyeltem, hogy milyen függőségei vannak, illetve a telepítés érdekében mit kell cserélnie.
Yes-t nyomtam, lecserélte apache-ot, az egész php-t és én hülye még újra is indítottam, egy gyári beállítások visszaállítása után. (így se ssh, se UI)
Még jó, hogy gariban kicserélték...szedhettem volna szét.
Azóta elolvasom, mit akar cserélni/telepíteni. -
Kroni1
veterán
Azért kérdeztem hogy ezek a szemetelők le voltak-e tiltva, mert az általad linkelt képen nagyon lassunak tűnik a régebbi FW-vel elért másolási sebesség. Kiváncsiságból én is lefuttattam a nastester 1.7-et és nálam sokkal gyorsabb a régi FW alatt is, igaz még mindig nem éri el az új FW-vel általad elért sebességet, szóval az tűnik a leggyorsabbnak..
Az új FW-nál gondolom pont ugyanúgy kell letiltani őket igaz?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy az a projekt majdnem kész, ssd, memória, lap megvan, már csak egy normálisabb házra vadászok. 1-2 hét max és be tudok számolni.

- ,erre ma reggelre kiadtak egy frissebb fw-t.

A led ugyanúgy kék ,mint előtte ,de sehogy sem tudok hozzáférni. Sehogy !
Egyszer már azt is kipróbáltam, hogy vártam fél órát hátha átmegy sleep-be, de nem. 

lehet, akkor érdemes lenne kikapcsolni az alvás funkciót.
Köszönöm !