- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyi94
senior tag
Rég jártam itt
A jézuska által upgradeltem egy synology ds215j-re és ég és föld
Ha valakit érdekelne a my cloud hardvereit hdd nélkül (tehát ház, alaplap és táp) elviheti tőlem jelképes összegért.
Üdv. -
matyi94
senior tag
Sziasztok! Régóta nem olvastam ezt a topikot, mert pár hónapja sárga ledes lett a készülék a 4-es fwtől. Unbricket tervezek rajta csinálni, viszont nagyon fontos lenne, hogy az adatokat le tudjam előtte húzni róla.
Valaki esetleg tudna segíteni azzal kapcsolatban, hogy ezt hogyan lehetne megoldani? Én nem vagyok otthon linuxban, viszont egy barátom felajánlotta már a segítségét. Az unbrick folyamatával képben vagyok, viszont mint mondtam az adatmentésről semmi infót nem találtam.
Előre is köszi! -
matyi94
senior tag
Már csak ez hiányzott erre a hétre. 3 féle nyavaját szedtem össze és bebuktam egy rakat vizsgát, most meg zenét se tudok hallgatni
-
matyi94
senior tag
válasz
PistiSan #2267 üzenetére
Itthon muszáj bekapcsolva tartani a család többi tagja miatt. Albiban bekapcsoltam a portforwardingot és betonstabil volt, amíg az ünnepekre haza nem költöztem.
Egyébként csoda folytán ismét megy a seed. Szerintem valami nyűgje lehet a router fwjének, mert most néztem, hogy egy két éves beta verzió van rajta és elvileg csak rebootkor kellene a forwardokat törölnie.
Hagyom is már a fenébe az egészet. -
matyi94
senior tag
válasz
PistiSan #2264 üzenetére
Köszi a felajánlást! Most már amúgy sem vagyok itthon csak 3 napig, addig nem baj ha áll a seed. Itt szerintem a routerrel lesz a baj, mert néha kiüríti az upnp listát és akkor nem tud utána csatlakozni a tm. (szerintem)
Az albérletemben a Technicolor routerrel több, mint egy hétig hibátlan volt, miután rájöttem, hogy konfiguráljam szóval alapvetően amennyiért vettem én is elégedett vagyok vele, csak ez zavar, hogy néha bármiféle előjel nélkül makacsolja meg magát a "rencer". -
matyi94
senior tag
Már nekem is kezd betelni a pohár. Sikerült beállítanom a port forwardingot és a canyouseeme is nyitottnak látja, meg a ddwrt is, ettől függetlenül a tm is és a tracker is zártnak látja a peer listening portot és seedelni sem tudok egyáltalán. Router reboot volt és a tm-et is 3-szor újraindítottam. A Mycloud összesen 3 napja ment rendesen, mikor egyik pillanatról a másikra produkálta ezt.
Mi a fenét csináljak én ezzel?
Egy informatikus ismerős ajánlotta, hogy b.sszam ki az ablakon -
matyi94
senior tag
válasz
stickermajom #2248 üzenetére
UPC
Amiket irtatok mar kiprobaltam tegnap es semmi siker. -
matyi94
senior tag
Elvileg azt az rsa kodot, amit a hszbol kivettem azt kellene beirnom a known_hosts fileba, csakhogy a terminal azt a valaszt adja, hogy ilyen file nem letezik. Probaltam 3 fele programmal osx alatt es egyikkel sem megy. Windows alol tovabbrai is problemamentes.
Mas: valaki tudna segiteni a transmission peer listening portjanak beallitasaban? Az osszes interneten fellelheto modszert kiprobaltam es mindig zart portot kapok. Upnp-vel gyakorlatilag 10 fele portot probaltam mar, egyik sem mukodott, port forwardinggal probaltam 3 portot es azok sem, holott kizart, hogy barmelyik is foglalt lett volna.
Maradt meg valami lehetoseg vagy hivjam fel az ISPt ? -
matyi94
senior tag
4-es fwvel ha terminalbol akarok belepni sshba ilyet kapok:
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@ WARNING: REMOTE HOST IDENTIFICATION HAS CHANGED! @
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
IT IS POSSIBLE THAT SOMEONE IS DOING SOMETHING NASTY!
Someone could be eavesdropping on you right now (man-in-the-middle attack)!
It is also possible that a host key has just been changed.
The fingerprint for the RSA key sent by the remote host is
(ezt kiszedtem).
Please contact your system administrator.
Add correct host key in /Users/Matyi/.ssh/known_hosts to get rid of this message.Probaltam megnyitni a megadott known_hosts filet, de azt irja, hogy nem letezik. Puttyal viszont ugyanugy be tudok lepni, de nem szeretnek mindig oprendszert cserelni ha sshzni akarok.
Valakinek van otlete?
Koszi! -
matyi94
senior tag
Ha egyszer konfiguralod az auto importot, utana folyamatosan scanneli azokat a mappakat es kielemzi neked, legyen az audio, video vagy kep. Mindegyikhez keszit thumbnailt es album artot meg ha az neked nincs is letoltve (ez mondjuk nekem 90%-ban mukodik csak). A lejatszasnal rengeteg dolgot tudsz beallitani, tobbek kozott: mintavetelezes parameterei, driverek (nekem egy DAC-hoz 3 fele driver van felrakva es valtogathatom melyiket hasznalja lejatszasra), a gui termeszetesen valtoztathato joval egyszerubben, mint foobarban es az egesz felepites nekem nagyon is logikus. A lejatszas sorrendjet tok jol lehet parameterezni: beallithatsz 4 sorrendet pl.: az eloadokat nev szerint, az albumokat ev szerint, albumon belul a szamokat meg hossz szerint stb.
Nem beszelve arrol, hogy nekem minosegben mindent visz. Probaltam decibelt, audirvanat, foobart, stb.En most macen hasznalom az xbmct, windowson pedig a jrivert. Osszessegeben a Jrivert jobban szeretem mert kitolja az arcomba az osszes album artot es konnyebben megtalalom amit keresek na es persze minosegben is jobb. A mintavetelezest kezzel is allithatod, de nekem az van beallitva, hogy az eszkoz allitsa. Igy van egy kis szunet albumok valtasakor, de az max fel masodperces, amig xbmcnel csak az eszkozet tudod hasznalni es tart neki 2-3 masodpercig beallitani azt.
-
matyi94
senior tag
válasz
zolnagy #2210 üzenetére
Twonky nekem nagyon nem gyere be. A flimeim felelt egyaltalan nem talalta. Most az uj fwvel tegnap kb 3 ora alatt sikerult belaknom. At kellet pakolnom a filmeket es zeneket a Publicba, mert az upnp valamiert csak abban a mappaban mukodott. Azota minden stream tokeletes xbmcvel es Jriverrel. Mind a kettot csak ajanlani tudom, ha lejatszot kerestek.
-
matyi94
senior tag
válasz
BullZeye #2194 üzenetére
Kozben rajottem, hogy nem buffereli a zenet. Mivel en nagy felbontasu zeneket hallgatok foleg (2000kbps+) kulso hangkartyarol az tart neki sokaig, hogy a mintavetelezesi frekvenciat beallitsa a hangkartyan.
(Egy direkt erre szolgalo lejatszo ezt fel masodperc alatt megcsinalja, viszont az xbmctol, mint univerzalis media centertol ezt nyilvan nem fogom elvarni)
. Amugy mindenkinek tudom ajanlani, mert nekem eddig ez a lejatszo kezeli legjobban a MyCloudot. -
matyi94
senior tag
Minden maradt meg a port forwarding meg a szurok is. A szerelo azt mondta, hogy teljesen a hatterben csinalja a cucc, ezert eszre sem lehet venni vagy visszaallitani. Egyebkent halka megjegyezte, hogy szerinte hulladek a routere resze a tc7200u-nak es o kizarolag bridge modban hasznalna. Mindegy meg par honapot kibirok, utana otthonra jon uj router albiba meg felhozom az otthonit. Azon legalabb openwrt van es azt allitok be, amit akarok.
Mas: valaki hasznalja xbmcvel a mycloudot? Nekem meg az xunity cache tweak utan is bufferel meg mp3 lejatszas elott is. Lehet meg valahogy tovabb optimalizalni vagy szokjak hozza?
-
matyi94
senior tag
Sziasztok!
Ismet elkezdett bolondozni a MyCloudom. Ahhoz mar hozzaszoktam, hogy asztalrol baromi lassan erem csak el, viszont a TM eleg fura dolgokat csinal: random kivesz torrenteket seedbol es a letoltesi sebessegem brutalisan lassu. Ertsd: ugyanaz a torrent jon a mycloudon 5-10kbs-el a gepemen pedig 5 megaval. Haromszor inditottam ujra a tm-et es a legtobb forumokon fellelheto megoldast kiprobaltam, de ugyanilyen maradt.
Valaki tudna segiteni?
Elore is kosz! -
matyi94
senior tag
Sziasztok!
Hosszu ideje tavol maradtam a forumtol.
Raszantam magam, hogy frissitsem a fw-t (masfel ev utan). Mivel linuxhoz eleg hulye vagyok, szuksegem lenne egy szajbaragos leirasra, hogy hogyan tudnam menteni a torrentjeimet, frissiteni a fw-t, ujrarakni a tm-t es visszaallitani az osszes torrentet.
Visszaolvastam nehany oldalt, ott nem talaltam valaszt, ezert is tettem fel a kerdest.
Elore is koszi a segitseget! -
matyi94
senior tag
Ezt neked es mindenki masnak is a figyelmebe!
VIGYÁZAT! Csak 2013 előtti gyári állapotú WD MyBook LIVE-ra lehet így installálni, a legújabb szoftverrel frissítetteket az apt-get install transmission-daemon parancs tönkreteszi, mert olyan library-ket is frissít amiktől a MyBook elérhetetlenné válik. Új tutorial hamarosan..
-
matyi94
senior tag
Millió leírás van róla. Én életemben nem csináltam még ilyet, mégis egy félórás művelet volt, amiből 25 perc volt a terminalos szövegszerkesztő használatának megtanulása. Ha azt a lépést úgy csinálod, hogy filezillával leszeded a config.jsont és gépen szerkeszted, majd frissíted, akkor az egész kb 8-10 programsor copy-pastelése innen.
Más: azt merre tudom beállítani, hogy a transmission admin jogosultságú mappákhoz is hozzáférjen?
-
matyi94
senior tag
Valaki tudna azzal segíteni, hogy milyen címen tudom távolról elérni magát a tárhelyet és a transmissiont?
A másik pedig az, hogy nem enged az admin jogosultságú mappába letölteni, csak ha kikapcsolom a kódzárat. A transmision kidobja, hogy nincs hozzá jogosultsága. Erre tud valaki megoldást? -
matyi94
senior tag
Köszi! Ezeket azóta működésre bírtam, azonban lenne egy elég kellemetlen problémám: ha admin jogosultságú mappát állítok zárt megosztásúra, a torrent kliens nem tud oda letölteni, viszont seedelni tud. Most kényszerből úgy csináltam, hogy letöltöttem és utána zártam csak le, viszont mondanom sem kell, ezt nem mindig így szeretném használni.
Valaki esetleg tudna olyan megoldást mutatni távoli elérésre, ahol szintén be tudok állítani admin és read only fiókokat és egyszerűen meg tudok osztani mappákat másokkal? Gyakran van a suli miatt ilyenre szükségem és mondanom sem kell, mennyire hülyeség, hogy mindenki regisztráljon be a wd honlapján. -
matyi94
senior tag
Sziasztok!
Meghozta a jézuska az én MyCloudomat is. Feltettem rá a transmission torrent klienst. Viszont most egy olyan dologra lenne szükségem, amivel a dropboxhoz hasonlóan android, windows és mac alól is "drag and drop" módon tudjam használni a mappákat és ftp-re is be tudjak állítani egy-két mappát. Totál kezdő vagyok ilyen téren, szóval minden okítást szívesen fogadok. Ha valaki tud egy alapvető leírásról, annak is nagyon örülnék!
A segítséget előre is köszönöm!
Mindenkinek kellemes ünnepeket!
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Használt Számítógép!
- CHUWI Surpad Tablet 4G LTE Dual SIM 4/128GB - OUKITEL RT1 4/64GB 4G Dual SIM Android RUGGED Tablet
- Playseat Trophy fekete + Logitech G920 kormány eladó
- 10TB WD GOLD !!! WD102KRYZ (RECERTIFIED) eladó!!! Teljesen új, bontatlan, sok garral!!!!
- Funko Fantasztikus Négyes Láthatatlan Nő
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest