Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CsodaPOK

senior tag

válasz Betty1980 #1097 üzenetére

VMware Server-rel nem tudom, hogy menni fog-e, de 7.1-es Workstation-nel biztos. A virtuális gép létrehozásakor VMware ESX 4-est választod a virtuális oprendszer típusának és csont nélkül elindul benne az ESXi (és az abba telepített virtuális gépek is).
    VMware Server-nél elvileg mókolni kell a virtuális gép konfigurációs fájljaiban, de elvileg ott is működhet. (Én még ezt nem teszteltem.)

Az ESXi-nek (és valószínűleg az ESX-nek) is kell minimum 2GB RAM, az alatt nem indul el. Se a telepítés, se utána. Tehát a 4GB RAM-mal, 1 db ESXi-t tudsz futtatni.

ESX/ESXi röviden: az ESX-szel együtt települ egy virtuális gép, úgynevezett Service Console. Ebbe lehet akár programokat telepíteni, meg sok mindent csinálni vele. Az ESXi-nél ez nincs, ott szimplán csak a hypervisor települ. Ha most kezded tanulni, ESXi-t válassz, mert az ESX rövid időn belül ki lesz vezetve a termékpalettáról.

vSphere Client kis ingyenes programocska, netről letölthető (pl vmware oldaláról). Simán feltelepíted egy windows-s gépre (ami hálózaton keresztül eléri az ESXi-t), majd csatlakozásnál megadod az ESXi IP-jét vagy nevét és a beállított felhasználót/jelszót.

Új hozzászólás Aktív témák