Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
sanko7777
üzenetére
Nem biztos! Viszonylag ritkán ad impulzusokat, egy alaplap lehet, nem szeretné:
amúgy van rajta olyan bemenet is, ami dedikáltan áramlásmérőhöz való? Mert ha
csak venti-bemenet, az szinte biztosan nem lesz jó, egy venti sokkal gyorsabban
pörög, sokkal több jelet ad. Egy bizonyos fordulatszám alatt a lap tök nullát jelez. -
sanko7777
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek ez az áramlásmérő működne ha egy Asus maximus x alaplaphoz közvetlenül,aquaero nélkül csatlakoztatnám? [link] A válaszokat előre is köszönöm!
-
varmi2
nagyúr
Nem találok adatot arról, hogy a Alphacool VPP655 - Single Edition pumpának mekkora a max fordulatszáma ha feltekerném maxra. Jelenleg éppen 2000rpm felett jár de majdnem alapon van a poti rajta.
-
Dojcs
tag
válasz
abridabri
üzenetére
Ezeken a hardvereken én már nem akarok fejleszteni. Van egy nagy gépem, viszont azt necces cipelni a súlya miatt és a lanpartykra feleslegesen erős.
Esetleg, ha létezne jó, levegős 3. feles VGA hűtés arra vevő lennék. Sajnos zörög a ventilátor a kártyán plusz nekem kell a víz. AIO meg esélytelen. Az alkatrészek fele megvan. -
Szerintem
Mozgatas es viz nem jo baratok,kb minden mozgatas utan lehet ujra legteleniteni . Maradj egy zart AIO nal szerintem ,foleg egy olyan mini hazban. Amugy sem szorul vizezesre egy 4690k meg egy gtx970.
Amit megsporolsz full vizen meg elkoltheted CPU /VGA fejlesztesre -
Dojcs
tag
Sziasztok!
Mostanában valószínűleg gyakrabban fogok ide járni, hogy a kérdéseimmel az idegeitekre menjek

Motoszkál bennem egy kényszer, hogy építenem kell valamit. Vízhűtés persze lesz benne.
Szóval...
Kell nekem egy gép, ami kisméretű és könnyen mozgatható, nem egy mázsás dög.
i5 4690K és GTX970 a hűtendő alkatrész.
Jelenlegi elképzelésemben( folyton változik, amíg el nem készül) 240 UT60 vagy monstra jöhet szóba. Illetve van még egy lehetséges felállás, 240 25mm + 120 45mm.
Ventilátorok eloop-ok.
A ház egyébként egy evolv shift x.Vélemények?
-
mackosajt
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Simán jó az a citromsavas, legjobb vízkő oldó, és forrasztásokat nem bántja.
Egyébként 1 kg kristályos citromsav olyan 900 Ft. Kiadósabb, és a háztartás egyéb területein is bevethető.@daraaa: bealudtam az éjjeles meló után, így nem voltam pneu boltban. Nem tudok referálni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Ez a kialakitastol is fugg. Pl. eszrevettem, hogy az Alphacool UT60 -as es a Monsta radin sokkal ritkabb a lamellazas, mint az ST30 -on. Nalam a Monsta -n is egy sor venti maradt, pushban. 500-600rpm eleg neki igy is. ST30 hiaba vekonyabb, surubb, tan ezert teljesit olyan jol a vastagabbakkal szemben.
Ha most kellene radit venni, biztosan vekonyabb 560-asokat vennek a vastag 420 helyett.Ez a citromsav jo lehet akkor a radikat atmosni? Azt irja 1:1 aranyban mehet vizzel.
-
válasz
varmi2
üzenetére
Ez mind tiszta. Ezt eddig is tudtam. De azt írják a legtöbb helyen, hogy alacsony fordulatszámnál a 45-ös radi pont annyi hőt von el, mint a 30-as. Viszont úgy tűnik, hogy ez nem igaz. Vagy nem minden radiátorra igaz.
Nekem Alphacool radijaim vannak.szerk.: itt is fent a táblázat.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Az az ok, hogy a 45mm radit minimális ventifordulattal is még átfuja a venti. Így a nagyobb felület érvényesül, ezért hatékonyabb a 45mm a 30mm-hez képest. És még valami a 45mm radikra még nem kell dupla venti sor, mert elég 1db is a vastagság átszellőztetésére, 60-80mm radikra már kell a két ventisor.
-
Érdekes tapasztalataim vannak. Utánaolvastam anno, hogy mi a különbség a 30-as és 45-ös radiátorok között. Azt lehet olvasni, hogy alacsony ventilátor-fordulatszámon nincs különbség. Nekem pontosan 60 mm helyem van, szóval azon ment az agyalás, hogy 30 + 25 (radiátor + ventilátor) vagy 45 + 15 felállással fussak neki, úgy, hogy nekem minimális fordulaton (<600) mennek a ventik. Végül maradt a 45 mm-es radiátor, jól jöttek a plusz nyílások a radiátorokon. Ventilátorokból csak Prolimatech-et vettem, ami nagyon nem olcsó, de versenyképesek egy 25 mm-essel.
És innentől a tapasztalat: Prolimatech ventiket korábban is használtam, viszont 30-as radikon, ugyanúgy minimál fordulaton. Jelenleg viszont úgy fest, hogy a 45 mm-es radiátor előnye mindenképpen kijön, akkor is, ha minimális a fordulatszám, és akkor is, ha csak egyik oldalon van ventilátor rajta.Mi lehet ennek az oka?
-
Nekem felulre ( masik haz...) 240es radi ment egy 280as helyre, de se az elso 360as radi, se a hatso 120as nem fer el normalisan. Ugyhogy a 240et dobtam a kukaba, es 360 megy ra kivulrol. Igy majd elfer mindenki kenyelmesen XD
-
MPowerPH
félisten
Ezt Te latod a legjobban, hogy melyik modon a legegyszerubb szerelni, es idealis lesz. Most lesz 2db compartmented? Vagy hogy oldanad meg? Ha felul van radi, akkor egyebkent folosleges lesz a hatso venti. En pl. arra torekednek, hogy az alaplapra friss levego menjen. Mert a radirol tavozo meleg sokat ront, foleg, ha azt meg atkuldod egy 2. radin. Tapasztalatbol irom.
-
RazoR
veterán
Kéne egy kis segítség!
Matekozok a radikon a házba (Core V21) és van pár verzió de nem tudom eldönteni melyik lenne a legjobb.
Egy radi fix, 240/38 elölv1: felülre egy ugyan ilyen, nagyon neccesen fér el az első radihoz 90 fokos fitting és bukom a hátsó ventit
v2: oldalra elfér ugyanez vagy akár a 280/38 vagy a 280/45 is, így nincs útban és elfér a hátsó venti is
Mekkora a különbség egy 28 egy 38 és egy 45mm vastag radi között (a vastagságán kívül
)Melyik lenne jobb szerintetek?
-
tomcat78
őstag
válasz
Vartanus
üzenetére
Az alaplap direkt így lett választva,mert eldöntött volt a lötyi szine...Amúgy petg csövekkel van csinálva.XSPC 14/10-es ,alis fittingek,csap.Barrow blokk,240 slim alphacool radi,fehér ventik(radin aerocool,elöl enermax,mindegyik fehér LED-es),magicool dcp 450 pumpa.Ja,és egy Corsair 350D-ben lakik a rendszer.Még egy táp takarót bütykölök majd rá,meg kap fehérre harisnyázott kábeleket-vagy hosszabítókat,ezt még nem döntöttem el.
-
törölt tag
Honnan tudok rövid átfutással 13/10-es csövet venni? És milyet érdemes?
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Még egy vizes kérdés (ez inkább topic-komform mint az előző
). Belekezdtem a víz alaposabb tervezésébe. Radim már van használt, amit a házon kívül fogok elhelyezni, barrow fittingeket és CPU blokkot néztem ki Aliról. Szívattyúnak meg ezt: [link] Jól értelmezem, hogy csak ez [link] meg ez [link] kell hozzá (nomeg a fittingek) és mehet is a körbe? Jól gondolom, hogy mivel EU-n belülről jön a német 19%-os Áfát fizetem+ a szállítási ktg-et? Minden egyéb javaslatot szívesen fogadok. 
Köszi, Pakmara
-
varmi2
nagyúr
Milyen házat ajánlanátok, mert nem vagyok megelégedve a jelenelgivel, ami egy phanteks p400 temperedglass. Elvárások, atx méret, oldalt üveg, és felülre elvérjen egy 360-as 45mm vastag radi+ ventik. Megfizethető keretek között, tehát 40k alatt. Egyszerű, letisztult vonalvezetésü érdekel, mint a jelenlegi.
-
mpierre
veterán
válasz
tomcat78
üzenetére
Fotót!! A húgom megőrülne egy olyan masinériáért.

Amúgy a plexi csőben nálam is mayhems pastel van - sárga - de ez most petg csővel lenne szerelve. Mivel a fiamnak fog készülni, valamennyire bolondbiztosnak kéne lennie. Ugyan glikol nagyon max 30%-nyi fordul elő a lötyikben, de ha van olyan, amiben nincs, akkor azt választanám.
De lehet, hogy giga narancssárga mayhems pastel lesz a vége... Az úgyis passzol majd a giga b150 phoenix deszkához. Csak akkor a hosszabbítókat kell narancssárgává varázsolnom.
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Vízhűtés hajlékony csövet harisnyázott már be itt valaki? 16 mm-es külső átmérő esetén milyen harisnyát érdemes választani? Pont megegyező átmérőjűt vagy egy milivel kisebbet?
Köszi, Pakmara
-
tomcat78
őstag
válasz
mpierre
üzenetére
Egyiket sem használtam...Asszony gépébe Mayhems megy,de pastel.Azzal nincs gond.Az is merev csöves gép,nem szinezett el semmit,és el sem dugult.És még rózsaszín is

De ha már ilyen jellegü folyadékot keresel,akkor ránézhetsz a Nanoxia coolforce lötyikre.Nekem több,mint 2 éve az van a gépbe,és semmi gondom vele. -
DigitXT
félisten
Az offolást nem-e lehetne-e az arra dedikált topikban folytatni?

-
mpierre
veterán
Amíg meglesz a helyes válasz, addig is valaki? -> [link]
-
MPowerPH
félisten
Milyen szines folyadek volt? Nekem tobb, mint 2 ev utan a gpu blokkon is alig volt valami, a cpu blokk patyolat tiszta a Pastel lotyitol. Most boritom majd szet megint a rendszert, de at se mosom a radikat, mert anno megtettem, es semmi oda nem valo nem jott ki beloluk.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
abridabri
üzenetére
Akkor már ez se maradjon ki!

The vodka cooled PC -
válasz
tomcat78
üzenetére
Ha meg nem lattad volna oket

We Watercooled a Computer with BEER
WHISKEY COOLED PC -
tomcat78
őstag
Épített vzhűtés(nem kompakt)-avagy szesztestvérek egymás közt topic

-
MPowerPH
félisten
válasz
mpierre
üzenetére
Azt szoktuk mi is hasznalni, szepen kifenyesiti a rez feluletet. De a rozsliszt kihozza a belső oxid réteget és a grunspant is, ami ugye a rezelejevel tavozik.(pontosabban ezert kapta a nevet, hogy rezeleje) Persze ez a modszer nem mukodik a vizhutesre hasznalatos radiknal.
-
MPowerPH
félisten
válasz
mpierre
üzenetére
Erre nem is gondoltam. Pedig pont tegnap pucoltam a palinkafozot, rozslisztet hasznaltam.

Bar a citromsav jo mashoz is, ahogy tudom. A cefre PH beallitasahoz olvastam, hogy alkalmazzak, de felenk foszforsavat hasznaljak, meg egy kis tejsav melle.(foszforsav mennyisegenek az 5% -a helyett) -
MPowerPH
félisten
Van ra tobb megoldas is. Valakik eskusznek arra, hogy atmossak csapvizzel, majd egybol desztilalt vizzel kioblitik. Valakik eloszor csapviz, majd 5% -os ecet, es desztilalt viz. Es van, aki csak desztilalt viz.
Az elvetemultek epitenek egy ideiglenes kort, es azzal toljak keresztul a radin a vizet. De kapni radiba valo tisztito folyadekot is... -
RazoR
veterán
Használt cuccokat (radi, blokk) mivel érdemes kimosni ha színes folyadékkal használták?
-
MPowerPH
félisten
Hat, elvileg ezek ha nincs pwm signal, akkor automatikusan 100% -on tekernek. Tehat ne dugjad ra az alaplapra... Utana pedig az alaplappal tudod szabalyozni.
Es igen, normalis, hisz a pumpa molexrol kapja az aramot, igy csak a tacho es a pwm kabelt kell a lapra dugni.
mod: De ha figyelmesen olvasod a user manualt, akkor le is irjak:
"Operational regime:
- PWM duty cycle: ~ 20-100%
- Default behavior: Runs at 100% duty cycle when no PWM feedback signal is present" -
ÁdiBá
veterán
EK-XRES 140 Revo D5 PWM (incl. pump)
Sziasztok
Ezt a pumpát hogyan tudom maxon járatni, normalia dolog hogy a pwn szabályzó vezetéke csak két kábelből áll? -
mpierre
veterán
Mayhems X1 vagy, XSPC EC6 lötyi kerüljön a PETG csöves rendszerbe?
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Milyen vastag? 4 vagy 5 mm-es van...
Szerk: A méretet meg kell néznem, de az otthon van, én meg melóban.
-
TESCO-Zsömle
titán
Hola.
Valakinek nincs elfekvőbe 20x20, vagy inkább 25x25 cm méretű, centi vastag plexije?
Előre is köszönöm.

-
ULPIUS
őstag
Szerintetek ez összehozható valami ilyesmivel ?
Mégse: "A szivattyú folyamatos üzemeltetésre nem használható. Szakaszos üzemmódban használható. Maximum egyhuzamban 30 percig működhet." Shieeeet...
Vagy inkább nézzek valami combo-t kicsit drágábban aprón?
Egy low budget s775 vizezést tervezek, csak pumpa és tartály hiányzik. -
MPowerPH
félisten
Megjott a 6db eLoop. Eddig kerkedtem bennuk, hiaba csak jo dolgot irnak roluk, a spec annyira nem utos, sot, csak azt nezve az Apache Black jobb. Ismet megkovetem magam, mert tevedtem. Egymas melle raktam oket, azonos fordulaton(550rpm) jaratva az eLoop teljesen kussban van, es joval nagyobb legaramot produkal(erzetre), mint az Apache. Es ugye az Apache -nak kb. ez a minimuma, az eLoop 320RPM -et is tud, ha nagyon az kell. Bar nem egy arkategoriaba tartoznak, igy nem is illik a kettot osszehasonlitani.
Most mar tenyleg megjott minden, csak az a franya cso hianyzik.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bestbuy játékok
- weiss: Autó költségek
- Autós topik
- Arc Raiders
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Warhammer 40.000
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- HP Thunderbolt 4 kábel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- Xiaomi 11T 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Eddig nem hasznaltam semmit a tisztitasra, csak desztvizet, azert kerdezem.
)

aaz alaplap csaak nem egy B350M Mortar Arctic? Milyen Ryzen van benne?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)