- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
Üdv.
Ehhez a kártyához létezik fc blokk?
[link] -
Toby888
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
ez nekemis eszembe jutott

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Dobrika
üzenetére
Akkor fogjuk fel úgy, hogy én hard módban tolom, hogy fájjon.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mind méretben, mind teljesítményben igyekszem a hűtést és a komplett rendszert kiegyensúlyozottra belőni. Ha lenne hely, akkor valszeg szétválasztott rendszer lenne. Talán majd legközelebb. Következő gép 2021.
Addig agyalok, hogy az milyen legyen. Komolyan csábít, hogy csináljak egy "kiterített" rendszert a falra. -
mackosajt
addikt
Varázsló milyen gyorsan válaszol rendeléssel kapcsolatosan általában?
12-én adtam le rendelést, 15-én visszaigazolta.
Egyik tétel 23-24-re lett írva beérkezésre, de azóta se változott.
Ma rákérdeztem weboldalon, de eddig semmi. -
varmi2
nagyúr
válasz
m0h0senator
üzenetére
Teljes rendszer a falból mérve 250W, silver minősítésű a táp.
-
varmi2
nagyúr
Lenne egy kérdésem. szerintetek, ha bevizezném a gpu-t is, akkor elég lenne a jelenlegi 240 60mm radi, hogy kordába tartsa a cpu és a vga hőfokot, , két apach black venti van rajta, jelenleg 30C a víz, és 40C a cpu.
27/7-ben van cpu és vga bánya is, tehát állandóan terhelve lenne. A vga: rx580 nitro+ . Allin láttam blockot rá.
Vagy max még befér egy 120-as radi max 45mm vastagságú. Jelenleg 800rmp-en mennek a ventik.
Kulturált, inkább csendes hangon? -
Dobrika
tag
-
MPowerPH
félisten
válasz
Dobrika
üzenetére
A homero szenzor a Ryzenekben teljesen jo. Azert tunik ugy, hogy a magok homerseklete szinkronban van, mert abba van, es mert jo a kontakt a die es az IHS kozott, es az IHS sem pupos egyik oldalrol sem... Intel ugye ezt nem tudta megoldani, mert az IHS is pupos, pasztazni es forrasztani meg nem tudnak rendesen.
A kazanrol meg annyit, hogy a 9900K -nal nagyobb kazanom meg nem igazan volt. Tan az 5960X -em melegedett ennyire, de ott is ahogy Te fogalmaztal, sokkal jobban szinkronban voltak a meghok, nem volt 8 fokos elteres a legmelegebb es leghidegebb kozott. -
MPowerPH
félisten
válasz
Dobrika
üzenetére
Nem erted, mi az, hogy hatratolas.... 5cm -t hatrebb kellett tolnom, a hatso fal fele, hogy elotte elferjen a cso. Ugyan ugy lathato....
Miert azokat nezzem meg?
Azokat nem Te csinaltad.Nekem a kozepso HDD -s dobozban van az Aquaero, pontosabban az aljan, mert magat a HDD -s dobozt lefalaztam. Oda konnyebb lett volna bekotni, mert kozelebb van. Az Aquaerohoz megy 7db thermal sensor, 1db molex, 1db USB, 2db Aquabus, 2db 4 pin fan. Nekem nagyon egyszeru volt ezeket a kabeleket bekotni, pedig nem 2-2db adat+tap kabelt kellett athuznom a hazon, hanem majd egy komplett kabelkorbacs. Csovek mennek a dobozon belul es kivul is, mindket oldalt. Gyarilag belul nem is tudod
Szoval meg mindig nem tudom, mirol beszelsz. -
Dobrika
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nézd meg a merlinhardver oldalán a tower gépeket.
Amúgy ha hátra tolod tartályt persze, hogy hozzáférsz, de, ha elöl van, mert a user látni akarja, akkor az oldalsó lemez rohadtul útban van. Ha a csövek a lemez alatt és felett is mennek, akkor nem tudod utólag belerakni. A középső HDD-s doboz a kedvencem, attól hülyét kaptam, amikor hátul kellett bedugdosni kábeleket már a végén. -
MPowerPH
félisten
válasz
Dobrika
üzenetére
Nekem ilyen problemam nem volt, pedig a tartalyok meg hatrebb is vannak tolva, igy kevesebb a hely a hatso fittingnek(1db). Szoval szerintem megis van meg ott mit gyakorolni.
Mondjuk kepeket rakhatnal be ezekrol. Nekem a legegyszerubb buildem eddig.Biztos beta verzios hazat kaptal. Nalad mar nem lepodok meg semmin sem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dobrika
tag
válasz
varmi2
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy a kazán, hanem, hogy a hőmérő szenzor elég nagy baromságokat mutat. Láttam több ryzenes gépet és úgy tűnik még mindíg minden mag hőmérséklete "szinkronban van".

Semmit sem kell gyakorlonom, azok rendesen meg lettek töltve és pont minden lemez úgy áll, hogy nem lehet hozzáférni semmihez, a fittingeket alig tudtam lehúzni, mert nem fért be a kezem a tartályok alá stb. SLI rendszernél túl közel van az alsó kártya az oldallaphoz, szar volt normálisan behajtani a csövet például. Nagy a ház, de annyira rosszak az arányai, hogy macerás szerelni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Dobrika
üzenetére
"Több merevvizet is csináltam már Tower900-ba, ami böhöm nagy hűtőszekrény, de egyszerűen abban sem lehetett elférni normálisan, mert az arányai és a belső elrendezése, kialakítása egyszerűen rossz"
Akkor valamit nagyon elrontottal, es meg gyakorolni kell, ha egy Tower900 -ba nem fertel be rendesen. Nekem amig nem volt okositva, addig tul sok volt a hely. Most, hogy megtortent, a dual loop -al, es a Monsta, UT60 parossal meg boven idealis, mindent szepen elrendeztem, pedig ugye nekem moddolt, igy nem huzhatom akarhol a csoveket. Na most ha ugyan ezt vekonyabb radikkal, es mondjuk mar csak 1 koros hutessel csinalod meg, ahogy az atlag, ugy ertelmet veszti ez a boszme haz, mert nem tudod feltolteni, es ures lesz.
-
DigitXT
félisten
válasz
Dobrika
üzenetére
Szerintem ha a helyhiány nem probléma, hasznosabb elgondolkodni egy külső
radiátoron, mint telepakolni egy böszme gépházat mindenféle monsztákkal, és
aztán vakargatni a fejet, hogy sehogy nem akar rendesen átszellőzni...
Nekem pl. évek óta egy Mo-Ra 3 van, s bár tudom, hogy nem átlagos a gépem,
de az is tény, hogy nem is kiállítási darab... Néz ki valahogy, Enthoo Primo, de
első a praktikum. (Ez fasza ház lenne belső radikhoz is, de én olyat sosenem.)Nem is olyan rég írtam, hogy nem játszom, felesleges az Aquaero.
De tegnap
hallottam duruzsolni a Silverstone-okat, az AC: Unity futtatása közben. Kíváncsi
lettem, hogy mennyi az annyi, szóval indítom is az Aquasuite-ot, és megnézem:
elég poros a Mo-Ra, és csak 46 lph-val csapatja a D5, szóval várható jó nagy dT.Szerk: de az tök jó, hogy nem kell vele foglalkoznom. Valamikor pár évvel ezelőtt
felprogramoztam, aztán elketyeg az magának: tudja, ha fel kell tekerni a ventiket.
Nekem szerintem eszembe sem jutott volna... Eléggé "röcög" is ez a játék, csak
azt nem tudom, hogy a retró hatmagost izzasztja annyira, vagy a 780Ti szenved?
Egyszer régen még félig léghűtésen elfelejtettem visszakapcsolni a GTX285 gyári
ventijét, hát az csúnya lagolást csinált 100 fokon - de legalább nem égett le, LOL. -
Dobrika
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ha elfér miért ne?
Ezt feldobom majd a falra, ott nem lesz útban, a mostani házam üveg oldallapját rárakom az előlapra, akkor a pucc is meglesz. 
Több merevvizet is csináltam már Tower900-ba, ami böhöm nagy hűtőszekrény, de egyszerűen abban sem lehetett elférni normálisan, mert az arányai és a belső elrendezése, kialakítása egyszerűen rossz, szóval átérzem a problémádat a mostanival.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Dobrika
üzenetére
Ekkora méretbe könnyű beleférni, én nem akartam báltermet. Szó szerint centik hiányoznak, de ha ezt nekem kéne megcsinálnom, a rendelkezésemre álló technológiák kifinomulatlansága miatt a végeredmény sokkal nagyobb lenne, mint szükséges.
Egyébként lassan gyűjtögetek a passzív projektre is, csak oda nem akarok sok pénzt beletenni, mert nem tudom mi lesz a vége. Valami régi, nagy TDP-s vas lesz, az már tuti. A többi majd még elválik. Hely kérdése is, meg klímáé, mert annak kell a 20°C-os szoba a működéshez.
-
Dobrika
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Jaa, hogy AMD gép, azoknál mindíg 50-60°C a processzor már phenom II óta tuningtól függetlenül..

Nekem rég elegem lett gyári házakból, aztán melóból kaptam egy használt kapcsolószekrényt... Már szinte minden rögzítő kész, fizetéskor veszem a radiátort felülre és faszaság.

Felülre egy 480-as pont jó lenne, de arra nincs keret, így marad a 360-as 60mm-es phobya, a maradék lukat mellette meg lezárom. Azon fog fújni három ventilátor felfelé, a jobb alsó sarokban lesz egy 120-as ugyanolyan dundi radiátor, amin egy szívó lesz és kész.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Dobrika
üzenetére
Pedig tök logikus. Terhelt állapotában a rendszerbe belepumpált hőnek kb a 10% adja a proci, vagy még annyit se.

sz: Ül a monoblokk alatt a 65W-os Ryzen 1700 és tipikusan játékok alatt alig pörög 50%-on se. Mellette meg ott a szájkosár nélküli Vega64 Liquid a ropogós 345W TDP-vel.
Ez a helyzet.
Emellett a rendszer is el lett cseszve, de arról már beszéltem korábban. Van egy szívott 280x45-ös radi a hát elejében, mer egy fél-passzív 420x30-as a tetőben, amire már nem fért venti, így a benti túlnyomásnak és a gravitációnak kéne szellőztetni. Ezzel csak az a baj, hogy a ház (Define R6) olyan ,mnit egy szita. Nincs benne túlnyomás...

Ha legközelebb szétszedem, az alapvető kötési hibákon túl (proci elé VGA) a rések tömködése lesz az egyik fő feladat, lehetőleg kulturált módon.
Anno amúgy meg is írtam a gyártónak, hogy ha már vízre terveznek házat, ugyan legyenek kedvesek a tetőt úgy megcsinálni, hogy a kapható legvékonyabb 30-as radin túl legalább még egy sor venti beférjen anélül, hogy rálóg az alaplapra, mert így ez a "watercool ready" eléggé neszesemmifogdmegjól. Kb ez az a banánhély, amin minden gyártó elhasal 80k alatt. Lehet szándékosan...
Persze tudom, én vagyok a hülye, hogy midi házba akarok komoly vizet, de na. Nem lehetetlen. Ez se rosz, teszi a dolgát és sokkal szebb látvány, mint az NH-d15 volt. De tényleg mindenhol az az 1-2 centi hiányzik, hogy igazán jól meg lehessen csinálni.
Talán majd a Define R7-ben...
-
Dobrika
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Miféle rendszer az, hogy 55°C-ig felmelegszik a víz, de emellett a processzor csak 5C°-al melegebb?
Ilyen nincs. -
F e Z o
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Lehet még a szerkesztés előtti állapotot látta, mikor vízhőfok 20-55C volt.
-
xyvalaki
aktív tag
Köszi a válaszokat. Nem meleg a víz, kb. 38 fok, de a proci 60-65. Lehet hogy a CPU blokk gyengus?
-
Dobrika
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ez hogy?
-
Demo07
aktív tag
Kinek milyen tapasztalata van az EK folyadékaival? Pro/Kontra?
Színes, nem pasztel színű hanem az átlátszóra gondolok... későbbi folyadék szín váltás esetén mennyire van vele dolog, a többszöri desztvizes átöblítésen kívül, merevcső, tartály mattult e?Vagy akár más átlátszóbb színes folyadékra, bármely gyártótól? Kinek mi vált be, és volt e különösebb gond amikor másik szín került a rendszerbe?
Amit még nézegettem: Nanoxia CoolForce, Aquatuning AT-Protect, és az Liquid.cool CFX Pre Mix Opaque bár ez már nem átlátszó -
Leon77
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nalam a tartály és a pumpa között van egy 40 cm es cső két kuplunggal, meg szűrővel. Nem egy leanyalom feltolteni.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
MPowerPH
félisten
válasz
mpierre
üzenetére
Azert nem mind1. Jo, ha a tartaly a pumpa elott van. Vagy tevedek?

Lanash: Az XRES 140 Revo D5 -ben csak maga a tartaly kicsi, az a plexi cso. A pumpa a normal D5 van, PWM -es, abbol nincs nagyobb. Ha kicsinyled a csovet, vegyel ra egy nagyobbat.
Olcson mar semmit nem kapsz meg. -
Lanash
senior tag
-
Lanash
senior tag
válasz
Tomoty
üzenetére
Nagyon király a kuckód

Abba a pici házba egy 2070-et gondoltam bepasszírozni, de így belegondolva lehet nem lenne elég szellőzése a háznak.
És itt követtem el a következő hibámat. Megnéztem, hogy a 2070-hez is már lehet venni blokkot. Ha elmondom az asszonynak akkor meg fog ölni.
Azt el tudjátok nekem még mondani, hogy a vizes kör hogy van bekötve? Mit mi után?
Van olyan kép amin látok "csapot"? Az lehet? Az mire jó? -
Tomoty
senior tag
válasz
Lanash
üzenetére
Szia!
Én is ITX házban gondolkodtam, de ott a radiátorok száma és mérete elég korlátozott.
Ezért választottam inkább Micro ATX házat (jonsbo C3 Plus).
Igaz nekem CPU + VGA is egy körön van hűtve. Ezért van egy 240-es és 2db 120-as radiátor a rendszerben.
Ha valamikor fejlesztesz, és egy komolyabb vga is fog kerülni a rendszerbe egy blokkal, akkor kevés lesz a hely egy plusz radinak ITX esetén
Néha azért MicroATX házban is elég érdekes kézmozdulatokat kell tennem egy bios reset vagy egy ram csere esetén
A képen a fronton a 120 az 240 akart lenni
-
holczy
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Jogos
-
holczy
aktív tag
Hááát. Szerintem a 2 db 120-as radi kevés lesz.
-
Lanash
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
-
holczy
aktív tag
válasz
Lanash
üzenetére
Tartály, pumpa (egybe vagy külön, ez csak hely kérdése), egy 360-as radi, vagy 2 240-es, egy cpu blokk, meg jópár fitting/adapter. Nézz körül google-on, hátha találsz vízhűtéses képeket a házadról, a jövőbeni házadról. Kiindulási alapnak tökéletes. Fel tudod mérni mire van szükség, és hogy kb hogyan fog kinézni.
-
Lanash
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Megértettem!

Még jó, hogy csak tervezési fázisban vagyok és nem vettem meg előre semmit
Viszont még 1 kérdés. Most Fractal Meshify C – Dark TG házam, van. Azért is gondoltam lecserélni, mert abszolút nem tudom elképzelni, hogy ebbe lehet vízhűtést tenni, vagy hogyan.
Meshify C-be jobban el lehetne helyezni? Illetve ha csak procit szeretnék vizezni, hogy kéne (lehetne) ezt a legpraktikusabban és legszebben? Illetve milyen alkatrészek kellenek?
U.i: bocs, hogy ennyi sok hülye és noob kérdésem van
-
holczy
aktív tag
válasz
abridabri
üzenetére
Az a 2 venti merevíti a házat. 5.25rekeszt teljesen kivágtam.fent az ssd-k mögé megy a hdd. Annak a szellőzését fogja biztosítani. A vga-tól lejövő fittingek alá megy a takaróplexi, ami szintén fekete fóliával lesz ellátva. Talán vmi mintát is kap. Az alsó ledcsík max azt fogja világítani. Még a jobb oldali ramblokk csövét kell valahogy szimetrikusra kihozni.
-
-
holczy
aktív tag
-
MPowerPH
félisten
válasz
Lanash
üzenetére
Most vizhutest akarsz, vagy ilyen semmire sem jo hazakat?
ENTHOO EVOLV SHIFT -nem fogsz belerakni epkezlab vizhutest. NZXT H200i -be is csak egy 280 -as fer elore, ami jol televeri a hazat meleggel. A 400i nem rossz, oda legalabb a tetore tudsz 280 -as radit rakni, ami kifele loki a meleget, es marad hely a pumpanak, tartalynak elol.
PHANTEKS Enthoo Evolv Micro ATX meg megint csak, 360-as radi befer elore, de ott megint a lap kapja a meleg levegot.
Ezek a hazak AIO -ra vannak tervezve, RGB aradattal. Amit meg kineztel, az nem tudom mire jo, mert meg egy epkezlab AIO sem fer bele.
Viszont ugye ezek ITX, Micro ATX -esek, szoval mast nem is nagyon varhatsz el. A CPU -ra eleg a 280 -as, szelesebb radi, az az alsobb linkeltekbe belemegy, en azok kozul valasztanek.
-
Lanash
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Elvileg lentről felfelé van 144mm, oldal irányba sajnos nem tudom. (Barátomnak van ilyen háza és Ő mérte)

Az elképzelés az alábbi volt:

Kék - radiátor
Lila - tartály/pumpaNem tudom, hogy így lehet-e, illetve van-e ilyen megoldás. Ha nincs vagy nem lehet akkor hagyom ezt a házat.
Alábbi házakat néztem még (bár ez tetszett a legjobban):
NZXT H200i
PHANTEKS Enthoo Evolv ITX edzett üveg RGB fehér
NZXT H400i
PHANTEKS Enthoo Evolv Micro ATX Tempered GlassEzek közül melyikbe fér el jobban egy csak procis vizes rendszer? Ezeket csak akkor venném számításba ha az Shiftbe teljesen kizárt az építés.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Lanash
üzenetére
Szia.
Shift nem épp vízbarát kecó. Sokkal több lehetőség rejlik a formában, mint amit a gyártó kihoz belőle. Ez előtt érthetetlenül állunk páran a Primo után...
Ami helyet nézel, az ott a tápegység és a lelógó VGA helye. Ha ezek bekerülte után marad még 144mm hely a ventit rögzítő lemez fölött, az azt jelenti, hogy slim radival is mindössze 9vm marad. Egy DDC lapján elfér, de a tartálynak már más helyet kell keríteni, és persze a slim radi erősen AIO kategória, ha teljesítményben fogni szeretnél rajta, akkor legalább 45-ös vagy 60-as kell, ami rendre 74 és 59mm. Utóbbi már DDC-nek is necces, de még beleférhet.
Viszont akkor tartályt valahova a felső rekeszbe kéne tenni. Mondjuk egy Swiftec Micro Res.
-
Lanash
senior tag
Sziasztok!
Új gépet tervezek építeni, és szeretném a procit vizezni. Soha nem építettem még vizes rendszert, ez lenne az első. Illetve merev csövekkel szeretném megcsinálni. (remélem jól írom)
Proci i5-9400F vagy i5-8500(8600) lenne.
Ház: PHANTEKS Enthoo Evolv Shift lenne.
Alsó részen a ventilátor felfogató és a közép rész között elvileg 144mm hely van.
A kérdés, hogy szerintetek megoldható ide egy radiátor valamint egy pumpa+tartály kombó?
-
ez mekkora

6 X swiftech 360mm radiators
18 X Flex Aluminum 360mm radiators
1 X UT60 alphacool 240mm radiator
1 X hardware labs 240mm radiator
44 X 120mm fans
9x D5 punp
Van meg rengeteg kep ha lapoztok.
Ennyi csatlakozoval ami ide kell en tuti nem aludnek nyugodtan, a nagy szamok torvenye alapjan havonta megadja magat legalabb egy 90 es fitting vagy O gyuru . -
holczy
aktív tag
-
Demo07
aktív tag
válasz
varmi2
üzenetére
Megjelent a héten a gyártónak a V2 szériája aztán most lehet azért van söprés, vagy mert régóta az ipon raktárban porosodott és ki kellett szórni, "picit" nyomottabb áron...
Meg ilyenkor rágja az ember a kefét, hogy 1 hónappal ezelőtt rendeltem és kaptam meg a radiátorokat... mert az új V2 szérián már alapból 5db G1/4 port van, (2-2 in/out +1refil) és tökmindegy milyen vastag... már a 120mm slim radijuk is 5 portos... és árban az új csak ilyen 5 euroval drágább az előző sorozathoz képest, úgyhogy lehet hamarosan fognak akciózni az előző sorozatra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- OLED monitor topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- 27% - MSI MAG Coreliquid I240 AIO Vízhűtés!
- HP ProBook 650 G5 512 GB / 12HÓ Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Addig agyalok, hogy az milyen legyen. Komolyan csábít, hogy csináljak egy "kiterített" rendszert a falra.

De tegnap
zsőmi is tud valamit 
Ilyen nincs.

Grózi