- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
57300 - 57201
88737 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 59901 59900 - 59801 59800 - 59701 59700 - 59601 59600 - 59501 59500 - 59401 59400 - 59301 59300 - 59201 59200 - 59101 59100 - 59001 59000 - 58901 58900 - 58801 58800 - 58701 58700 - 58601 58600 - 58501 58500 - 58401 58400 - 58301 58300 - 58201 58200 - 58101 58100 - 58001 58000 - 57901 57900 - 57801 57800 - 57701 57700 - 57601 57600 - 57501 57500 - 57401 57400 - 57301 57300 - 57201 57200 - 57101 57100 - 57001 57000 - 56901 56900 - 56801 56800 - 56701 56700 - 56601 56600 - 56501 56500 - 56401 56400 - 56301 56300 - 56201 56200 - 56101 56100 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 18:48 Téma összefoglaló
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
-
tomcat78
őstag
Hááát,ez annyiban nem mérvadó,hogy ebből max az áramlásjelző kéne még egy....Randa egy betegség ez a vízhűtés...2 gép megy itthon vele,de mégegyhez minimum van cucc, max vga blokk kéne
Gyűjtögetek ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A ház meg....Na igen,fogalmazzunk úgy,hogy amit leírtam bele fog férni kényelmesen
Amúgy nem piszkálná a csőrömet a kérdés.Bár első nekifutásra asszem elengedem inkább a dolgot,mert rájöttem,hogy kb semmit nem tudok az aquaeroról
Első nekifutásra jó lesz az egy kör is sztem... -
jones965
Modder
-
Jim Tonic
nagyúr
-
tom_tol
addikt
-
Jim Tonic
nagyúr
-
tom_tol
addikt
-
MPowerPH
félisten
Hol?
E melle szvsz felesleges lenne barmi, csak egy szigetelt haz kell. Vagy hogy akarod huteni? Ugy, ahogy eddig, ezt a folyadekot fagyasztod, es keringteted, vagy ugyan igy beleallitod a PC-d?K. jol nez ki a kopasztott alaplap egyebkent, nekem is bejon az egesz rendszer. Nem tudom, hogy a radi mivel van hutve fent, gondolom peltier -el?!
tomcat78: Penztarca fuggo. Ha ket koroset akarsz, akkor oda par dologbol duplan kell vasarolj. 2db pumpa, 2db top, 2db tartaly, homeroket parban, tobb csatlakozo. Ha lesz benne aramlasmero, akkor abbol is 2db kell. A vegosszeg teren nagyon nem mind1.
Es persze ott a haz kerdese, mert van olyan kucko, amibe nem raknek 2 kort.Mit nyersz? A ket alkatresz nem melegiti egymast, igy valszeg az egyik korod(amelyik a kisebb terhelest kapja) passzivan meglesz. Pl. jatek kozben a cpu biztos lehetsz benne, hogy meglesz passzivan, csak a tavozo melegnek kell rasegiteni egy case fan -al, ami egyebkent is uzemelne.
-
tom_tol
addikt
-
MPowerPH
félisten
-
tom_tol
addikt
-
tomcat78
őstag
-
tomcat78
őstag
-
MPowerPH
félisten
-
Tikakukac
titán
-
MPowerPH
félisten
-
Tikakukac
titán
-
MPowerPH
félisten
-
Tikakukac
titán
Hajaj

Első körben az Aquaerot töviről hegyire nyald be, mi micsoda, hogyan működik, áramköri szinten is. Ha megvan és fejből megy az egész, na akkor kezdjünk kapcsolgatni 230V-okat 12V-al, mert különben az a sokba került fénykép hamar füst lesz. Tapasztaltam ifjú koromban én is sajnos.
-
MPowerPH
félisten
Akkor mar megvan, hogy a Power Connect mire valo. Es akkor ez a relay jon hozza? Es akkor hogy mukodik? Elvben tudom, de nem ertem, mi alapjan, minek adja az Aquaero a jelet. Melyik ajzatara dugod ra azt a 2 pin -es csatit? Es akkor ebbe hogy iktatod be a relay-t?

tomcat78: Most min filozol pontosan?
-
F e Z o
veterán
-
tomcat78
őstag
Na most aztán teljesen összezavarodtam,hogy mi lenne a jó.Mindkettő mellett és ellen vannak érvek,amik elfogadhatóak

-
Tikakukac
titán
-
MPowerPH
félisten
-
Tikakukac
titán
-
MPowerPH
félisten
Vagy van egy vezerlod(jo az alaplap is), ami figyeli a pumpat, es ha az meghibasodik, akkor azonnal lelovi a gepet.
Az 1 kor 2 pumpaval is tud meglepit okozni, konkretan en nem tudtam rola, hogy az egyik pumpam molex csatija kicsuszott, es igy a pumpa allt. Mivel nem volt RPM jelem sem, igy nem is tudhattam. De neked PWM -es, tehat tudod azt, ha megallnak. Innen mar csak egy lepes, hogy auto shut down legyen. -
abridabri
veterán
-
MPowerPH
félisten
-
abridabri
veterán
Mivel TV is van kotve a VGA ra a monitor mellett ,igy idle-ben sem veszi vissza az orajeleket (thx nvidia) . Mikor leallt a pumpam a VGA koron , 10sec alatt 80 fok folott volt a GPU vizmozgas nelkul ,siman win asztalon ,nem terhelve .Szerencse ,hogy idoben eszrevettem. De egyebkent szerintem meg egy kis fogyasztasu VGA se menne el viz aramlas nelkul ,probald ki huzd ki a pumpadat

-
MPowerPH
félisten
Akkor nem pont a jo megoldast valasztottad.
2db korben tovabbi jo dolog, hogy alt. vagy a cpu, vagy a vga nincs csucson jaratva. Meg ha nem is olyan utos a rendszered, idle, es 50% -os terhelesen elmegy a rendszer passzivan. Game -ek alatt a cpu kor nem melegszik, ha meg csinalsz valami cpu intenziv dolgot, akkor a gpu kor pihen, es passziv maradhat. Ez mar egy elony, ha nincs tulmeretezve a rendszer.
Es ha csak 1db pumpad van, akkor 2 koros felallasnal jarathatod alacsonyabb fokozaton is, mert nincs akkora ellenallasa az 1 blokk+1 radinak, mintha 2x ennyin kellene atnyomnia a vizet.
A ket kor egyetlen hatranya, hogy dragabb... -
Tikakukac
titán
-
abridabri
veterán
En 2 korrol valtottam vissza 1 nagy korre , de a 2 pumpa megmaradt . Igy nem kell folyton figyelnem ,hogy mozog -e a viz a tartalyban. 3 szr pumpa utan allandoan rettegtem mikor hal meg a kovetkezo. Most 2pumpa sorba kotve dolgozik, ha be is hal az egyik nem fog leegni a VGA-m ,mert 1pumpa is csinal valami minimalis aramlast .
-
tomcat78
őstag
A dolog csak felvetődött bennem...Ezen a részén én is agyaltam.Bár az érem másik oldala,hogy a nagyobb mennyiségü víz lassabban hül vissza is.Az igazság az,hogy inkább a 2 lehetséges szín miatt agyalok rajta,de ugyanakkor egy használható és csendes gépet akarok.
A másik ami adja magát,hogy csendben elég e az egy puma,ha egy körös a rendszer?Vagy,ha már van,jobb a kettő
-
abridabri
veterán
1 koron is ugyanugy mehetnek passzivan a radik, sot 1koron (sorba kotott radik ) nagyobb a viztomeg ,talan egy picit kesobb is melegszik fel mint kulonbontott radikkal . A VGA meg a CPU is kb azonos fogyasztassal rendelkezik idle (40-40W).
2 koron
40W > 360+240
40W 360+ 140?
1koron
80W > 360+360+240+140? -
tomcat78
őstag
Elkezdte piszkálni a csőröm,hogy 2 körös rendszert kéne gyártsak...Kérdés:egy Aquaero 5 pro alkalmas lehet a vezérlésére?A problémám,hogy az egyik pumpám egy sima vpp655solo.Se pwm,se rpm nincs rajta.Bár ez nem feltétlenül gond,mert eddig sem állítgattam soha...Igazából ami inkább érdekel,hogy két körnél meg tudom e oldani a ventik külön vezérlését az eltérő vízhőmérsékletek függvényében egymástól függetlenül.Meg esetleg legalább monitorozni az átfolyást...Illetve,hogy eleve érdemes e kínlódni vele....Bár elég nagy lesz a rendszer radi téren(2x360/45,1x240/45 és lehet betuszkolok még egy 140-es slimet is...
)A cél az lenne,hogy idle,vagy amíg a vízhőmérséklet nem indokolja kb álló ventik legyenek a rendszerben a házventiken kívül. -
törölt tag
A posta és vidéke dologra meg: amíg nagynak nevezett cégek kilopják a szemed azzal, hogy a kínai cuccokat egy matrica felragasztása után 5-10x áron adják, addig nem érdekel. Szerinted az Enermax vagy a Lian Li mekkora értéket adott hozzá ezekhez a ventilátorokhoz? Nézd meg a hozzájuk adott vezérlőt. És akár csak hasonlítsd össze a számodra a Bykski által küldöttel. Mindent elárul. Ezt a 6 tűs FAN+RGB csatlakozót gyakorlatilag csak a kínaiak használják eredetiként. Aki más ezt használja, az mind a kínaiakkal gyártatja fillérekért a túlárazott szarját. (Nézd csak meg, a Lian Li-től kapsz 30€-ért egy ventilátort és egy vezérlőt, az eredeti termékből ennyiért kapsz öt ventilátort, egy vezérlő társaságában. De ha szétnézel Ali-n, találsz olyan készleteket is, ahol még pár RGB szalgot is mellédobnak ennyiért. A Bykski ezt a vezérlőt a pár sallangjával kb grátisz adja mindenhez. Én is sima blokkot rendeltem, de az RGB-st kaptam meg.) Szóval majd ha alávágnak a nagy cégeknek az ilyen látványos és gátlástalan lenyúlásért, akkor fog érdekelni.
-
Apollo_21
addikt
-
törölt tag
Nem foglalkozok vele. Van választék, kenhetik a hajukra. Eleve az egész UI-ja egy okádék.
Sajnos ma már nem létezik a MBM5. A mai monitorok a lába nyomába sem érnek semmiben sem.
-
MPowerPH
félisten
Persze, csak itt joval tobbel chargoltak meg, mint amennyit valojaban kellett volna fizetni.
Ebben az esetben Ok 'loptak' meg Teged. Igazabol ezt ha osszeadod, mar egy EU shopbol is szepen bevasarolhattal volna, es 3 nap utan a kezedben a cucc. -
Plasticbomb
addikt
Kuldtel reportot errol? Csak mert nekem minden megvan, ami a gepben van.
Posta meg, annyira nem erdekel, hogy ezen ragodjak, mar reg mashol jar a fejem. Persze, ha makom van, meguszhatom a vamot, de oszinten, ez a meguszhatom dolog nekem visszas. Elvi kerdes. Ugyanaz, mint a bringa kerdes hollandiaban. Elloptak a bringam, s most gyalog jarok munkaba. Ezektol meg mast sem hallok, hogy ok tudnak segiteni szerezni nekem egy masikat, 5-10 euroert. Az nem jut eszukbe, hogy azt ugyanugy elloptak, vagyis ezzel tulajdonkeppen osztonzik a bringalopast mint viragzo uzletagat... (Tolvajok nekem az egyik legrosszabb bunozok...) Az, hogy ez oda vezet, ahol magyarorszag is van, hogy vegul a legtobben lopnak, mert ugy egesziti ki a fizut, vagy mert a rendes kereset nem eleg kajara sem, na az ilyen dolgokat meg nem is latjak at. A legorjitobb, mikor azt a nekik kedves mondast hozzak elo, hogy ha elloptak a bringad, lopj egy masikat....
-
MPowerPH
félisten
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok,
ha esetleg döntögetéssel nemtudok kihozni bubikat és bekapcsoláskor látni is a középső radi csatalkozása elött, azt a rendszer kitudja dolgozni magából idővel?
-
törölt tag
Kettő egész szenzort jelez a beállítások között. Szóvan nem is tudok mást engedélyezni.
A legviccesebb, hogy CPU és a CPU_OPT sincs közöttük. A SYS_FAN2-n vannak a radi ventilátorai, a SYS_FAN3_PUMP-on a pumpa. Viszont a SYS_FAN1-en és a CPU_OPT-on is van egy-egy ventilátor (a házzal jött 140-esek), de ezekkel egyáltalán nem foglalkozik. De ami még jó, hogy frissítésenként változik, hogy melyeket jeleníti meg. Megbízhatóság mindenek felett. A Giga saját programja és a HWmonitor is mutatja mindet.
A Giga programjáról nem rakok be képet. Az alap, hogy mutat mindent, meg ráadásul szabályozhatok is belőle mindent. Sajnos nem tudja onnan a BIOS-ba menteni a beállításokat, szóval csak Win induláskor lépnek érvénybe.
Más: aki szereti a minden egybe dolgokat: [link]
Plasticbomb: Na látod, ezért nem éri meg a nagy cégekkel szállttatni. Van saját vámraktáruk, és mindent vámeljárás alá vesznek. Más cégeknél (China Post, PostNL, Singapore Post) ez csak esetleges dolog. Ha kikötöd, hogy ne EMS-sel küldjék, akkor jó eséllyel elkerülőd a vámoltatást. Persze csak ha a feladó foglalkozik a kéréseddel. Az én esetemben a FormulaMod leszarta.
-
MPowerPH
félisten
-
Pakmara
őstag
-
MPowerPH
félisten
2 ora Witcher 3 utan, radikon nincs venti ahogy mar irtam, a compartment 2 -ben van 2db, ami szivja kifele a meleget, 7v -ra leszabalyozva. Oda a radikon keresztul jut be a levego, nincs mas nyilas, szoval gondolom ezert mukodhet ez igy, valahol at kell szivni azt a legtomeget.
CPU korben a vizhofok 24.7, VGA korben a vizhofok pedig 44.6. Amit irtam, hogy a VGA alapon van, TDP limithez sem nyultam. -
Plasticbomb
addikt
Pumpa tartaly kombo felfogatas? Ti hova tennetek? Radira kerettel? Milyen keret illeszkedik ehhez?A furat tavolsag 5 es 5,5 centi koze esik, viszont baromira nem talalok semmi infot furattavolsagokrol, ha valaki ki tudna segiteni, szuper lenne.
Csak irnom kellett, s aztan megint lesni a kepeket. Az Ek weboldalan az egyik kepen ott vannak az infok ahhoz, s van olyan furat/felfogatas, ahova illeszkedik.
-
MPowerPH
félisten
Nalam itt lent a teremben 19 fok van jelenleg. Annyira nem lehet magia, mert ideiglenesen leszedtem a radikrol a ventiket, es csak a ket felso szellozteto az, ami kifele szippanthatja a meleget, lassu fordulaton. A cpu agon a viz egyaltalan nem melegszik, de a VGA is megall 46 fokos vizhonel, bar az alapon ketyeg, nem toltam ki a TDP limitet.

varmi2: Szerintem siman.

-
abridabri
veterán
-
varmi2
nagyúr
-
F e Z o
veterán
-
ViZion
félisten
-
MPowerPH
félisten
A pumpa 60-ig birja. De a vizhofokot 50 fole ne nagyon engedd. Ismerek olyat, aki addig engedi, de nem csinalnam. Nem is tudom hogy sikerul. Nekem a radi passzivan is 30 korul tartja, vagy alatta.
mod: Nincs valakinek veletlenul elfekvoben tartalek atlatszo EK DuraClear 9,5/15,9, vagy Mayhems Ultra Clear 16/10 csove?

-
varmi2
nagyúr
Ha csak cpu-t hűtök, meddig engedhetem a víz hőfokot, ami a pompának még nem árt?
-
varmi2
nagyúr
-
abridabri
veterán
-
F e Z o
veterán
-
MPowerPH
félisten
Igen, ez copper. Legalabbis mar feltunt a kerdes par helyen, es tobbszor meg lett erositve.

-
varmi2
nagyúr
-
LLKobe
veterán
-
varmi2
nagyúr
-
Apollo_21
addikt
Nekem is "lett" egy ilyen jószágom a 2db ek 240pe mellé, nagyjából 2.hónapja futnak együtt, eddig nincs gond..ha nem réz lenne gondolom már "kijött" volna a problem.
Ami holnap engem vár az egy der8auer delid koppintás Coffee/Skylake verzió és egy Coffee naked kit
Vagy meghal a 8700k vagy túléli
Kicsit félek is a cuccoktól megmondom az őszintét
-
Plasticbomb
addikt
Elso radim, szoval lehet csak en vagyok tapasztalatlan s ebbol adodoan bizonytalan. Elvileg ez egy rez radi, ha oldalasan bevilagitok a lamellak koze, akkor ott is rezes szinu, hiaba "festett" normal szogekbol. Sot, ha bevilagitok a g1/4 csatlakozok helyen ott latom a lamellak kozott futo csovek kezdetet, ami szinten rezes szinu, illetve latok valami szurke por szint is az uregben. Azt hiszem, okosabb leszek, ha majd kimostam. De, ahogy igy nezegetem, kezdek azert "megnyugodni", hogy ez is rendben van.
Backplate, ugye ehhez a blokkhoz nem talaltam hozza valot, de kozben nezegetem mar az aquatuningot, s erre akadtam. Namost ez szabadon hagyja a GPUTachot, a ksi atkapcsolot, viszont a felszerelesi utmutaton a kondenzatorokra pakolja a thermal padokat. Ami nekem fura. Az EK blokkon a doublerekre rakja, ahogy szerintem is kene, a kerdes, Sajnos nem talaltam meg kepet a backplate pcb feloli oldalarol, vagyis nincs elkepzelesem, hogy milyen a megmunkalas azon az oldalon, van-e rendesbemelyedes az alkatreszeknek, vagy csak egy szimpla femlap, s csokolom? Ha utobbi, akkor EKzok inkabb.
Illetve a GPU blokkon van harom fet, ami nincs hutve, ha oda rakok valami vastagabb gap padot, azzal at tudom hidalni ezt a jelenseget?
(Ez azert erdekes, mert az adott harom fet a vizes vegan rendesen le van takarva hutovel, mig az utangyartott blokkokon a kepek tanusaga szerint mindenhol kihagytak oket, illetve a manualokban sem tesznek oda legalabb egy egy padot. Viszont A HotSpot elleni harcom reszekent is en szeretnem oket is hutve tudni.)
A folyadekokkal nincs bajom, csak en egyertelmuen viztitszta iranyban allok. Egyszeruen inkab taszitanak a szinezett lotyik. Maximum eper szorp szintu szinezest lennek hajlando elfogadni, de nekem teljesen jo lesz a "viztiszta" is.
-
MPowerPH
félisten
Pedig a radik ismeretlen anyaghasznalata miatt lehet jobb lenne a specko folyadek. Lehet atlatszo is.
A szines sem rossz, sot, igazabol a Mayhems Pastel lotyik eleg jol birjak. Nekem is a 3 eve pucolt blokk alig volt lerakodasos, pedig eloszor sokallottam, aztan lattam desztviz+alkohol kombos rendszereket 1 ev utan, es csak pillaztam, hogy nezett ki. -
Plasticbomb
addikt
GPU Blokk: Kezbe fogva, ranezesre, megvizslatva szimpatikus erzest kelt, nem merul fel az erzes, hogy szar. Akinek van VEGA viz alatt backplattel, marmint ek backplattel, hogy van a felfogatasa az ek backplatenek? Mondjuk azt nem vartam, de a ledhez van a csomagban sajat kontroller is, plusz ventiket is tud kezelni, de azt majd meg kivesezem.
CPU Blokk. Hatalmas. Elvileg AM4 kompatibilis (Asus Crosshair VIIrel van demozva), de ahogy kezbe vettem, egybol az fordult meg a fejemben, hogy ez Threadripper meret. Ez igaz is, ez a blokk AM3+-AM4 es TR4 foglalatokra egyarant mehet.
Radik. Itt kicsit felemas erzesem van, de leginkabb csak azert, mert sulyban valahogy nehezebbre szamitottam. Elvileg rez es bronz, de az elso radik a kezemben, s olyan pehelykonnyunek erzem oket. Furcsa. Ahogy belenezek rez szinu, de ugye az ugy nez ki meg nem jelenti azt, hogy az is.
Pump+Res kombo. Tetszik, ahogy most megvizslattam nincs tores repedes nyom, kellemes a tapintasa az anyagoknak, nincs muanyag erzesem. Tobb ki/be menet an rajta, mint szamitottam, 2 pumpa magassagban oldalt alul, 2 a felso reszen oldalt 1 a tetejen. Kulon molex tapcsatija van, alaplap pwm jel es rpm dugo kulon.
fitting: tomito gyuru a helyen, nem lotyog, nem erzek semmi kiallo eles fem darabkat ahogy forgatom oket a kezemben, szepen van megmunkalva, ez ismegkapja a tetszik plecsnit.
Kovetkezo, hogy akkor megrendelem a maradek hozzavalokat, kitisztitom( ahogy elneztem a jetplateket van ott nemi megmunkalasbol hatramaradt reszelek) osszerakom, jaratom kicsit magaban, s aztan megy a GPUra elso korben, aztan megjon az alaplap processzor ram trio, s brutalisan jol fog kinezni. Az egyetlen, amin most agyalok, hogy ha Ek backplatet rakok akkor az elrejti a GPUTachot, amit en pl szeretek oda oda pillantva leolvasni, hogy megis a hardware szerint milyen terheles van rajta.
Ezen most agyalok, mert elfeledtem. Ami biztos, hogy nalam desztillalt viz lesz, en nem akarok semmilyen szinezett vackot a korben, atlatszo csovekkel szeretnem megvalositani. Amit elfeledtem, hogy mit kell a vizbe rakni, isopropyl? Teljesen elfeledtem. Illetve melyik csovek ajanlottak? Ezt a par maradekot aquatuningrol szandekozom megrendelni.
-
Goblin12
őstag
-
Plasticbomb
addikt
-
MPowerPH
félisten
Kozben jol beszivattam magam, most realizalodott bennem, hogy nincs mar atlatszos EK csovem. Alzaba erkezik hetfon 10/16 -os, legalabbis remelem. Kemeny, hogy sehol nincs raktaron, es egyebkent is csak 2 helyen rendelheto... Ugye Merlin kizarva, maradt az Alza.
-
MPowerPH
félisten
Igazabol ahhoz semmi nem kellett volna, csak a Aquabus kabel.
Vagy a D5 next, vagy az Aquaero eleg a teljes vezerleshez. Igazabol az volt a vegso terv, hogy veszek 2db VPP755 -ot, mert azokat mar tudom Aquaeroval vezerelni, es a mellett minden egyebet is. De ugye ki lett targyalva, hogy selejtesek, nem szabad venni oket. Aquaero mellett majd felesleges a D5 Next. Viszont, mivel nekem potis pumpaim vannak, igy egyebkent is vennem kellett volna pwm -es verziot. Ugy voltam, hogy az a +100 euro mar nem a vilag vege. Es igy van 2+ homero szenzorom is. A D5 -e, ami a blokk elott van ugye, es vettem egy masikat, ami a blokk utan, radi elott. Ha azokat kulon veszem meg, akkor az meg 18 euro lett volna.
Az a sok dolog az Aquaero -hoz kell. Heatsink, real time clock, es a kabelek a flow sensors -hoz meg ugye az Aquabus extension -ok bol vettem 2db Y -t, mert ki tudja. Real time clock igy is duplazza a portot, ami pont eleg a 2db D5 -hoz.Jah, meg ugye RGB -s a pumpa haza, szepen vilagit majd, lesz tobb FPS.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mod: Ezt csak azert irtam le, mert TESCO-Zsömle mar par hete lehurrogott, hogy a D5 next melle folosleges az Aquaero, vagy forditva.
-
ULPIUS
őstag
-
MPowerPH
félisten
-
Weareus
addikt
-
MPowerPH
félisten
-
rup1u5
nagyúr
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Egy D5 Next mennyire térhet el a valós flow-tól?
Ez a sensor pontosabban mér? Aquacomputer Durchflusssensor "high flow USB" G1/4
-
MPowerPH
félisten
Az EU az kulfold. Angolra forditva international, nemzetkozi, ugyan az.
rup1u5: en ertettem, de lehet mas nem. Sokan hiszik azt, hogy barmely kulfoldi rendeles vam ala tartozik, ha hiszed, ha nem.

Egyebkent elegge gusztustalan a DHL arszabasa. Ezt pl. en sem tudtam, pedig eddig ha lehetett, azzal kertem a csomagomat kinabol, USA -bol. Csak ugye mindig a limit alatt voltam.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
rup1u5
nagyúr
-
TESCO-Zsömle
titán
Én 2x rendeltem velük kínávól. Első alkalommal 2 hetes ügyintézésbe és ~15k-ba fájt. Második alkalommal az 50$-nyi vizes cucc után fizettem ki a 3500Ft áfát, meg még kb 7-8k ügyintézési díjat...
Azóta inkább várok, de csak a ChinaMail... (Ha meg is fogják a csomagot, a Posta nem tesz rá 3 raklap vámügyintézést, csak feladja a csomagodat az ÁFA+PK értékével utánvétezve)
-
MPowerPH
félisten
-
Jim Tonic
nagyúr
Maximálisan egyetértek. Engem 2x-3x szívattak meg pont így. Többet soha.
-
agentJ
tag
A megbízhatósága valóban kétséges,de legrosszabb esetben kikapcsol a gép

Pár kérdés a későbbi véglegesítéshez:
-pumpát mire érdemes kötni?alaplapi kimenetre vagy menjen mindig fix 12V-on.jelenleg még külső tápról megy
-érdemes a ventiket alaplapra kötni?jelenleg 2db Pure Wing2 és 1db Artic F14 megy a CPU1 csatiról elosztva
-milyen hővezető kétoldalú ragasztót érdemes használni,ami biztos elbír egy nagyobb VRM hűtő bordát?most 80 fokra hitelesített szerszámboltos 2 oldalú fogja
-mennyi katasztrófa ha marad egy kis levegő valahol elbújva a rendszerbe?Illetve nekem a leeresztési lehetőség a pumpa utáni elosztóból leágazó 10 centis cső végén van a csap.Namármost ebben a csőben egy 8centis légdugó van.Ez nagy gond?
-mennyire cinkes az alu radiátort 50%-os töménységű -40es ALU fagyállóval nyomatni ?
-érdemes beiktatni hőmérséklet meg áramlásmonitorozó bigyókat?
-meddig szabad feltölteni a tartályt?van benne egy pofás led világítás,de sajnos ahol nincs vízszint,ott eléggé vakít.mehet akár 90%-ig?
-milyen anyaggal szabad megszínezni a folyadékot,ami nem rakódik le a rendszerben? -
rup1u5
nagyúr
Ezért nem rendelsz külföldről SOHA a DHL-lel.

-
TESCO-Zsömle
titán
Úgy, hogy ha DHL hozza a csomagot, akkor az ÁFA felett fizeted a DHL-es vámeljárás költségét is, ami minimum 5k, plusz még terhelődik méret, összeg, súly és tételszám alapján valamennyivel.
Ezért nem rendelsz külföldről SOHA a DHL-lel.
Enyémet GLS hozta amerikából, rendeléskor előre megmondták mennyi lesz, nem a határon derült ki, hogy a mennyit kell majd ráfizetni.
Ma meg is jött a kis Koolance HD-57-esem.

-
Jim Tonic
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
-
Pakmara
őstag
Ja, hogy te honkongból rendeltél hollandiába? Jól értem? Akkor a magyar vámszabályokkal nem vagy kisegítve

-
MPowerPH
félisten
Pont ezert kerdeztem, itt valami nem kerek. Vagy a DHL beker maganak egy csomo lovet a kezelesert, mast nem tudok elkepzelni.
Jim Tonic : Hollandiaba rendelte a csomagot.
-
Jim Tonic
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
Kérj majd valami részletes papírt is erről, mert lehet valamit "benéztek".
-
Plasticbomb
addikt
No, pont annyit tudok, mint te.
Majd, ha lesz kedvem utana olvasok jobban, de megszokta mar, ha valami DHLel jon, az tuti hogy szep osszeget fizetek meg erre ra.
Reszletezo:
Egyebkent itt van, hpogy kb mi van benne: Holland adohivatal
-
Ribi
nagyúr
Hogy jön ki 355 eurora 150 vám?
Amiben gondolom benne van az áfa is, de úgy sem jön ki a matek. -
Pakmara
őstag
-
MPowerPH
félisten
Akkor azert elgondolkodtato, hogy megeri e.
Bar a Barrow jobb minoseget kepvisel, mint egy EK, sajnos, szoval meg igy is jol jartal. -
Tikakukac
titán
Huha, az elég vagány.
-
MPowerPH
félisten
Az kemeny. Mekkora erteku rendeles utan, ha szabad tudni?
-
Plasticbomb
addikt
-
MPowerPH
félisten
VPP655 az egy mezei atmatricazott Laing D5, Alphacool -tol. Eros, csondes, megbizhato. Sok valtozatban es markanev alatt kaphato. Amit linkeltem, az is pont ugyan ez a Laing D5. Van az Aquacomputer -nek, a Watercool -nak, es az EK is ugyan ezt adja el. azt vedd meg, amelyik olcso, es ha vezerelni akarod pwm -en keresztul, akkor olyat vegyel. Ha nem, akkor eleg egy sima potis verzio, mert nem latom ertelmet sokat allitgatni, csak feltolteskor kell, hogy 5 -oson jarjon, utana mehet 2-3 koze.
VPP775 -ot mindenkeppen hagyagoljad.
Új hozzászólás Aktív témák
-
57300 - 57201
88737 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 59901 59900 - 59801 59800 - 59701 59700 - 59601 59600 - 59501 59500 - 59401 59400 - 59301 59300 - 59201 59200 - 59101 59100 - 59001 59000 - 58901 58900 - 58801 58800 - 58701 58700 - 58601 58600 - 58501 58500 - 58401 58400 - 58301 58300 - 58201 58200 - 58101 58100 - 58001 58000 - 57901 57900 - 57801 57800 - 57701 57700 - 57601 57600 - 57501 57500 - 57401 57400 - 57301 57300 - 57201 57200 - 57101 57100 - 57001 57000 - 56901 56900 - 56801 56800 - 56701 56700 - 56601 56600 - 56501 56500 - 56401 56400 - 56301 56300 - 56201 56200 - 56101 56100 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Kuponkunyeráló
- Milyen videókártyát?
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Formula-1
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5310 2-in-1,13.3",FHD,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE KÁRTYA,TOUCH
- Xbox One / Xbox Series játékok
- 27% - Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm White vízhűtés!
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GAR
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900 / RTX 3090 24GB / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Gyűjtögetek ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy nem piszkálná a csőrömet a kérdés.Bár első nekifutásra asszem elengedem inkább a dolgot,mert rájöttem,hogy kb semmit nem tudok az aquaeroról
Első nekifutásra jó lesz az egy kör is sztem...
Azt hiszem olyan 80k korul van 1l.

Kemeny. Az arra szolgal, hogy ha esetleg leak van, es elkezd fogyni a viz, akkor ugyan ugy riaszt?

Grózi