Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Ez a kártya jó a 100mbites 4k-hoz? Talán a 200-hoz is?
Tudom, hogy a leírás alapján igen, de a hosszútávú tapasztalatokra vagyok kiváncsi, mennyire stabil a write speed, nem szeretném ha munka közben mégis megállna a felvétel. Vagy akkor PRO? Csak az már nem ennyibe kerül ugye...Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Márton #17552 üzenetére
Ez alapján a teszt alapján akár a 400Mbps-hez is elég
Milyen gépet veszel? -
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #17553 üzenetére
Még nem tudom, mert nem jelent meg, csak időtálló kártyát akarok
Meg a high speed sorozatfotó utáni holtidőt szeretném minimalizálni. Oda mondjuk lehet jobb lenne a Pro.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
t72killer
titán
válasz Márton #17554 üzenetére
Az se 100%, hogy marad egyeduralkodó az SD szabvány. Pár hét múlva az évek óta kvázi sony-only xqd kinövi magát és dőlni fognak a piacra a sandik és egyéb CFExpress karik. (Jelenleg a nikonon kívül más nemigen gyárt ilyen foglalattal a konzumer világban)
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
vond
MODERÁTOR
válasz Márton #17552 üzenetére
Ilyenem van nekem is. A 100 mbps 4K-t meg sem érzi, és elég gyors a RAW+JPG sorozat mentése, és utána a videó indítása is. Persze attól is függ, hogy milyen hosszú sorozatot lövünk, meg gondolom a gép sem mindegy.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Márton
nagyúr
Aha, köszi! Ami fura, hogy a 95 megát olvasni tudó (nem v30-as) Sandisk Pro még gyorsabban is ír, mint a 175 megás. (random write 55 vs 83!) Persze drágább is...
Na ott pikk-pakk megvan a raw sorozat rögzítéseEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Márton #17557 üzenetére
Egy kamerában ritkán releváns a random írási sebesség, pufferből írja ki a váz a kártyára az aránylag nagy méretű fájlokat, ebben a szekvenciális írási sebesség lesz sokkal inkább mérvadó és az, hogy tudja-e tartani a sebességet folyamatos gyötrés alatt.
Nekem a Sandisk Extreme Pro kártyákkal még sosem volt bajom, mindig sokkal gyorsabbak, mint amilyen buszsebességet maguk a vázak tudnak. Van a linkelt sima Sandisk Extreme-ből is egy ugyanilyenem, de az sem gagyi. Mondjuk a Pana G80-at nem nehéz kiszolgálni (4K 100mbps). Az Extreme Pro változat annyival jobb, hogy a szekvenciális írásban is hozza közel az olvasási tempót, de 4K 100mbps mellé nem indokolt az a sebesség.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Márton #17557 üzenetére
Én Sandisk Extreme Plust kaptam még a Hero 7-hez
A teszt alapján is pazar a sebessége.Nekem egyébként csak ez a kártya győzte a BMPCC-vel a RAW videót 1920x1080 30 fps-el, aminek viszont kell a 60-70 MB közötti stabil írás
Én egyébként ebből akarnék 128 GBs verziót néhányat aminek ráadásul még a sebessége is jobb
Igen én is tudom hogy ördögtől való az adapterezés, egyszer már kibeszéltük
Csak egy leheletnyivel drágább mint amit linkeltél viszont belemegy telefonba / goproba. -
MrChris
nagyúr
Furcsa lenne, ha bármelyik mai kártyának gond lenne a 100mbps, 2012-ben a GH2 nem túl nívós Adata nevű 16gb-os kártyával ment a 100megabites Flowmotion2 hack. Csak 12.5megabájt/s-ről beszélünk, ha ez már kritikus határ lenne akkor 2-3 másodpercig írná a raw fájlt.
-
Márton
nagyúr
köszi a tippeket
az én tapasztalatom az, hogy hiába írják egy kártyára, hogy pl. 20MB/sec írás (ami 160mbps lenne), mégis elhasal egy 80mbites rögzítésnél, mert a kamera 32kbyte-os blokkméretre formázza, ahol már nem tudja a feltüntetett sebességet. Ha meg PC-n nagyobb blokkmérettel formázom, nem látja a kam. Asszem 64gigától van exfat, ott már talán nincs ilyen korlát.
És abban sem vagyok biztos hogy a több hónapnyi használat, írás, törlések után nem a random write érték lesz-e a mérvadó a szekvenciális helyett.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
t72killer
titán
válasz Márton #17563 üzenetére
Ezért szeretjük a sandisk extreme sorozatot.
Amikor a hero4-et vettem, fórumok teltek meg azzal, hogy nem megy zökkenésmentesen a munka pl a "márkás" samsung karikkal, és miért csak a sandisk extreme és lexar karik vannak a gyártó ajánlásában.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
_q
addikt
-
hibavissza
veterán
válasz narumon #17566 üzenetére
A GH5 400Mbit-et viszont az sem tudja
A 400 Mbps csak 50 MBps. Az valami hibás cucc lehet. 50 MBps-t minden ma kapható (korszerű, normális) kártya tudja. Nincs az a régi microSD kártyám amelyik ne tudná röhögve a 100 Mbps-t. Csodálkozom és egyéb hibát gyanítok, mikor valakinek nem visz egy kártya valamit.
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
válasz hibavissza #17570 üzenetére
Nem a kártya nem tud annyit, hanem a GH5 nem tud rá írni annyival. Tudott dolog ez, a GH5 kényes a kártyákra.
colorizer.net
-
Márton
nagyúr
De nem mindegy a blokkméret..
A linkelt kártyáim 80-90%-a nem tudja a 100mbps-t.
A Samsung is U3-as és 70-80mbps az, ami nem áll meg egy firefly kamerában.
Ott a nagy Sonym, aszongya 10MB/s, ami ugye 80mbit, és az 50-es XAVCS formátumot nem engedi vele a Sony kamerám, amihez kaptam. ViccEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
Topikgazda
Interjú a félisten Alister Chapman-el a LOG-ról. Erősen ajánlom.
-
narumon
őstag
Nem csak a samsung evo-val volt gond, hanem a sandisk extreme-el is? Nem emlékszek már pontosan a részletekre.
Mindegyikkel, eddig még nem találtam olcsón olyan kártyát ami a GH5-ben tudná folyamatosan a 400Mbit ALL-i-t. Se Evo, se a sandisk se a Kingston nem tudja, pedig MB/sec sebességük alapján tudni kéne.https://www.facebook.com/Naruvideo
-
narumon
őstag
Van itthon vagy 10 kártya, 3-4 féle gyártó különböző típusa. Egyikkel sem tudja. Vagyis egész pontosan mindegyikkel tudja kb 8-12mp-ig. Aztán leáll a felvétel.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
hibavissza
veterán
válasz Márton #17572 üzenetére
Erre inkább az a magyarázatot adnám, hogy tele a piac hamisítvánnyal vagy gyárilag hibás, de mégis piacra került darabokkal. Class4-es kártyával is simán nyomom a 100 Mbps-t....
(#17577) narumon ahogy taranis írja, ezek szerint a GH5-ben valami nem jól van összerakva szoftveresen vagy hardveresen. Már amennyiben a működő és nem működő kártyák azonos szabványt támogatnak és a GH5 specifikációinak megfelelnek.
Vagy az SD szabvánnyal van valami globális gond és én szerencsés vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz hibavissza #17579 üzenetére
A 100Mbit és a 150Mbit is megy akármilyen kártyával egyébként.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
taranis
addikt
válasz hibavissza #17579 üzenetére
Alapvetően a gond nem kimondottan GH5 specifikus. Nézd meg pl. az X-T3 esetén a táblázatot: [link]
Az USB3-as íróval írás és a vázban történő írás között elég nagy szakadék van a sebességet illetően. A vázakban lévő SD kontrolleren kívül ott van még a memóriavezérlő és a CPU is szűk keresztmetszetnek, a végeredmény mindig az, hogy jócskán lemarad a váz írási sebességben.colorizer.net
-
MrChris
nagyúr
válasz tirszin #17575 üzenetére
Bocs ezt jól elnéztem, nem azt a kártyát linkeltem, nem találok róla képet, az egy sima olcsó Adata SDHC volt 2012-ből, aszem cl4-es, mert tényleg az egyik legolcsóbb volt az Aquában. Azután szintén olcsó
32GB Samsung SDHC UHS-I amit 4 évig használtam.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz narumon #17577 üzenetére
Az a 8 másodperc kb olyan mint az átmeneti tároló mérete. GX80-ba próbáltam egy régi 512MB miniSD-t, azzal is megy kb eddig aztán leáll a felvétel és utána hosszasan teleírja.
Tényleg, ha 8s után leállítod a felvételt még meddig jelzi, hogy dolgozik a kártyára? Így akkor szinte használhatatlan a 400mbps, erről nincs teszt? -
_q
addikt
válasz Márton #17584 üzenetére
Várj kuponra és használj transferwise-t vagy revolute-ot. Akkor talán ismét 2000 lesz a különbség
(#17574) Tuninger
Miért félisten? Amúgy engem nagyon irritálnak a britek ahogy beszélnek, még szerencse hogy Alister nem az, de ez a riporter, kicsit túl artikulálja meg mimikálja az egészet. Eddig a trónok harca volt egyedül, ahol semmi zavarót nem éreztem.[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
Hali!
Van valamelyikőtöknek tapasztalata viltrox féle ef-m2 speedboosterrel? Csak 40k, a metabones meg 200k , ér 5x annyit a mb? Van ami nem működik viltroxon?
Más: rendeltem poénból gh5-höz sony e -> mft adaptert, baromi kivancsi leszek, mi fog kisülni belőle
[ Szerkesztve ]
•
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #17588 üzenetére
Azért a videó minőségére figyelhettek volna, elég darabos lett az első videó bevezetője.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Hmm, rolling shutter nagyon jó!
De az AFEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
Topikgazda
A Sonys háttértudásom nagy részét Mr. Chapman cikkeinek és videóinak köszönhetem. Nagyon összeszedetten és lényegre törően magyaráz hihetetlen háttér tudással.
Egyébként ő Sony Veniceel forog és HDR-ben lő, de most nem találom az áll leejtős példa videóját.
(#17587) syC
F2 alatti tartományban lágyabb mint a Metabones illetve rekesz függetlenül vignettál(t a régi verzió) 5-öd áron tudja kb a metabones szintjének 90%-át.
A metabones csak akkor kell ha maximalista vagy, de ha meg maximalista vagy nem használsz adaptertKomoly cucc lesz a Sigma FP és az ára is jó. Kiváncsi leszek a majdani összehasonlító videókra
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Tuninger #17592 üzenetére
Erről jut eszembe. Nem gondolkoztál még teljes állásban valami videós munkakörrel
foglalkozni? Elég sok tudást felszedtél.
Ha meglesz a videó linkeld be, kíváncsi vagyok.(#17588) Stauffenberg
Elég profin indult pedig. Tetszik a szín és a megvalósítás, de az, hogy elég látványosan rosszul választotta meg az elején az fps és lassítás mértékét, kár érte.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Nagyon nehéz az ügyfél / munka szerzés és még sokkal nehezebb az árazás.
Pont a mai napon volt két alkudozásom két projectre mindkettőre szerintem borzalmasan alacsony árat mondtam:
50k szalagavató elejétől végéig, abból egy vágott 5 perces anyag +30k-ért
50k egy haszonszerzési céllal lőtt hangulatvideóért 4 óra filmezés 1 perces pörgős vágott anyag, a végső anyagot pedig ügyfélszerzéshez használná egy stylist.Mindkettőnél sokallták az összeget pedig:
A szalagavatót fizethetné vagy a 90 diák vagy az iskola. 100 rongy lenne sztem az alja reálisan
Haszonszerzési videónál ahol bizniszt futtatunk fel 150-re gondolnék indulónak reálisnak.. Fotós haverom 500k+-ról beszélt...Mások hogy tudják rendesen beárazni a munkájukat?! Én úgy tettem hogy "ennyiért szívesen lövök funból"
------------------------------------------------------
Nem csináltam ma meg az oktató videót, elcsesztem az időt a Takstar mikit akartam használni de a tesztelgetéssel annyi idő ment el hogy nem vettem fel a "Basic" tutorialt.
-
_q
addikt
válasz Tuninger #17594 üzenetére
Gondolom akkor ez inkább külföldön megy jobban, mint sok más is. Itthon minden nehezebb. Amúgy nagyon sokan telefonnal készült videót meg képet osztanak meg egymással, ezért lehet az, hogy sokallják egy minőségibb anyag árát, hiszen a telefonoknak is szép a képe. 50k nagyon kevés egyébként szerintem is úgy, hogy nem 1 embert videózól, mint Teasüti, illetve a stylist meg ugyebár egy jó videóval sokkal több bevételt szerezhet és jobb esetben évente 1x kell csak kiadnia.
Aki hivatásból csinálja, ilyenekre nem ugrik, így ezek maradnak azoknak, akik hobbiból és/vagy szórakozásból megcsinálják, ahogy te is írod.
Egyébként ezt a vágott anyagot nem értettem az esküvői videónál se egészen. Felveszed az egész eseményt és mindenféle zenei aláfestés nélkül a környezeti hangokkal készül a videó, az egyes snitteket pedig csak sorrendbe egymás után pakolod. Tehát mondhatni egy tök alap vágást csinálsz, így képzeljem el?
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Igen, az a "vágatlan" videó vágottja mikor a nyers fileokat egymás után rakom és kirenderelem 1 órás blokkokban, így megnézheti a feleség minden karácsonykor, míg a férj végig unatkozza.
Meg ugye a zenés verzió ritmusra vágva amiket szoktam linkelni.(#17595) Márton
Persze, mindenkiről szól és senkiről se
Táncok és szalagtűzés. -
-
Kukcaman
senior tag
Jó képet ad. Az első gondolatom a külsejével kapcsolatban, hogy ez egy nagy akciókamera. Egy ketrec a minimum ehhez a géphez azok a pattintós gombok tisztítása macera lehet, bár most nem ez volt a lényeg.
A múltkori Nikonnak a képével sem volt bajom, csak a divatos sétálós videóktól rázott ki a hideg.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest