Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miklós315
senior tag
válasz
BE4GLE
üzenetére
"Ha nem lenne ellentét, akkor nem lenne nehéz elfogadnod, hogy bizonyos Bibliában említett bűnök nem örök érvényűek."
Dehát te is bűnnek ítéled meg a konkrét felsorolt (csak azokat, mást nem kértem számon) tételeket, meg én is.
Itt nincs ellentét.A következő lépésben keltettél ellentétet, amikor az abc-lobbi propagálását kezdted el ("bizonyos bűnök" = homoszexualitás).
De innen levezetem, mi a gond.
Fogalommagyarázat: "szerinted" = a progresszívek; "szerintem" = konzervatívok.
1. Szerinted a melegek nem bántanak senkit, hadd szeressék egymást (hadd legyenek boldogok). (Felőlem legyenek boldogok.)
2. Szerintem nem teljesedhetnek ki (nem lehetnek boldogok, bár kívánom nekik).
3. Szerinted a meleg párok is akarhatnak és nevelhetnek gyerekeket.
4. Szerintem egy meleg párnak sosem lesz gyereke (biológiai tény, hogy két fiú vagy két lány nem tudja megfogantatni a szerelem gyümölcsét). Tehát boldogtalan-reménytelen zsákutca.
5. Szerinted a sok árva jobban jár, ha "egy boldog meleg pár" fogadja örökbe, mintha nem fogadnák örökbe vagy egy rossz hetero párhoz kerülne a gyerek.
7. Szerintem egy gyereknek joga van egy anyához és egy apához (a természetes férfi és női szerepmodell megismeréséhez), és mivel sok hetero pár is örökbe akar fogadni, az ő negligálásukat a progresszív érvrendszerben, továbbá a heterók következetesen negatív, a meleg párok következetesen pozitív ábrázolását e képletben (érvben) öncélú csúsztatásnak tekintem (nettó lobbi). Ugyanezzel párhuzamosan a releváns kutatások igazolták már, hogy a meleg kapcsolatok instabilabbak (veszekedések, félrelépések, stb.), a meleg egyének között nagyobb arányú a depresszió, az önpusztító életmód, és végül a meleg párok által nevelt gyerekek körében nagyobb arányú a depresszió és az önpusztító életmód.
8. Szerinted a jelen kor technikai lehetőségei megoldanak egy sor problémát (pl. mesterséges megtermékenyítés).
9. Szerintem a technikai lehetőségek nem megoldanak problémákat, hanem megoldhatnak problémákat, miközben számos más problémát vetnek föl (pl. bioetika, gyermekjogok, stb.).
10. Szerinted a moráletika relatív: konszenzuális (bár ez szelektív, hiszen épp az előbb egyetemesen és értékállóan neveztél bizonyos tételeket elévülhetetlen bűnnek).
11. Szerintem a moráletika egyetemes értékeken alapul, ezért sosem relatív (nem aktuális), hanem örökérvényű.
12. Szerinted a személyes jogokból fakad minden ("jogom van") = szabadság.
13. Szerintem a te álláspontod egy relatív tulajdonságú pozitív jogi vívmány, amely "éppen amikor amilyen" tartalommal és érvényességgel tud csupán bírni, míg ezzel szemben a természetjog stabilitása rendezi a "bűn", valamint a "jogok" és "kötelességek", "felelősségek" kérdéseit.
A kettő közötti elvi-gyakorlati ellentétének konkrét példája: a meleg egyén/pár megköveteli a jogot (tehát követeli, hogy kívülről biztosítsák), hogy boldog lehessen (pl. áldozhasson, megesküdhessen, gyereket nevelhessen, stb., minden, ami őszerinte a boldogságához kell), az Egyház viszont nem őhozzá igazodó szolgáltató intézmény, hanem egy egyetemes tanítást hirdető közösség, melynek tagságához a leendő tagnak kell idomulnia a tanításhoz (ergo áldozáshoz, esküvőhöz, stb. akkor járulhat a tag, ha megfelel a kritériumoknak).
14. Szerinted a külső világ szűkíti az egyén boldogsághoz való jogát (lehetőségeit).
15. Szerintem az egyén belső boldogság-keresése, belső útja szükséges a boldogsághoz. Ha ez egy hedonista öncélú magányhoz vezet (és ettől lesz boldog), vagy a kereszténységhez vezető megtérés (és ettől lesz boldog), akkor legyen úgy.
16. Szerinted a Biblia és a hit és az Egyházak támadják, elnyomják, kirekesztik a szegény áldozat homoszexuálisokat, ellehetlenítő támadás alatt állnak.
17. Szerintem az abc-lobbi agresszív terrorkommunikációval támad mindent, ami a hatalmaskodás kiteljesíthetőségének útjában áll.
Konklúzió: más világszemléleti alapok, más antropológia, más jogforrások, más érvrendszerek, más álláspontok, tehát feloldhatatlan árok-ellentétek.
Miközben az egyén döntése kulcsmozzanat mindenkor, felelőssége terhe alatt.
Ja igen: önmagukat bántják és bánthatják a környezetüket (a világot: abc-lobbi=bolsevik forradalom új gúnyában újratöltve).
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- ASUS routerek
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- Legion Pro 5 16ARX8 16" QHD+ IPS Ryzen 7 7745HX RTX 4070 (140W) 32GB 1TB NVMe gar
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- Panasonic Lumix G DC-G97 kit (14-140mm f/3.5-5.6 ASPH Power OIS) + G 25mm f/1.7 obi
- G15 5530 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest