Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Miklós315

senior tag

válasz BE4GLE #28246 üzenetére

"Ha nem lenne ellentét, akkor nem lenne nehéz elfogadnod, hogy bizonyos Bibliában említett bűnök nem örök érvényűek."
    Dehát te is bűnnek ítéled meg a konkrét felsorolt (csak azokat, mást nem kértem számon) tételeket, meg én is.
    Itt nincs ellentét.

A következő lépésben keltettél ellentétet, amikor az abc-lobbi propagálását kezdted el ("bizonyos bűnök" = homoszexualitás).

De innen levezetem, mi a gond.
    Fogalommagyarázat: "szerinted" = a progresszívek; "szerintem" = konzervatívok.
    1. Szerinted a melegek nem bántanak senkit, hadd szeressék egymást (hadd legyenek boldogok). (Felőlem legyenek boldogok.)
    2. Szerintem nem teljesedhetnek ki (nem lehetnek boldogok, bár kívánom nekik).
    3. Szerinted a meleg párok is akarhatnak és nevelhetnek gyerekeket.
    4. Szerintem egy meleg párnak sosem lesz gyereke (biológiai tény, hogy két fiú vagy két lány nem tudja megfogantatni a szerelem gyümölcsét). Tehát boldogtalan-reménytelen zsákutca.
    5. Szerinted a sok árva jobban jár, ha "egy boldog meleg pár" fogadja örökbe, mintha nem fogadnák örökbe vagy egy rossz hetero párhoz kerülne a gyerek.
    7. Szerintem egy gyereknek joga van egy anyához és egy apához (a természetes férfi és női szerepmodell megismeréséhez), és mivel sok hetero pár is örökbe akar fogadni, az ő negligálásukat a progresszív érvrendszerben, továbbá a heterók következetesen negatív, a meleg párok következetesen pozitív ábrázolását e képletben (érvben) öncélú csúsztatásnak tekintem (nettó lobbi). Ugyanezzel párhuzamosan a releváns kutatások igazolták már, hogy a meleg kapcsolatok instabilabbak (veszekedések, félrelépések, stb.), a meleg egyének között nagyobb arányú a depresszió, az önpusztító életmód, és végül a meleg párok által nevelt gyerekek körében nagyobb arányú a depresszió és az önpusztító életmód.
    8. Szerinted a jelen kor technikai lehetőségei megoldanak egy sor problémát (pl. mesterséges megtermékenyítés).
    9. Szerintem a technikai lehetőségek nem megoldanak problémákat, hanem megoldhatnak problémákat, miközben számos más problémát vetnek föl (pl. bioetika, gyermekjogok, stb.).
    10. Szerinted a moráletika relatív: konszenzuális (bár ez szelektív, hiszen épp az előbb egyetemesen és értékállóan neveztél bizonyos tételeket elévülhetetlen bűnnek).
    11. Szerintem a moráletika egyetemes értékeken alapul, ezért sosem relatív (nem aktuális), hanem örökérvényű.
    12. Szerinted a személyes jogokból fakad minden ("jogom van") = szabadság.
    13. Szerintem a te álláspontod egy relatív tulajdonságú pozitív jogi vívmány, amely "éppen amikor amilyen" tartalommal és érvényességgel tud csupán bírni, míg ezzel szemben a természetjog stabilitása rendezi a "bűn", valamint a "jogok" és "kötelességek", "felelősségek" kérdéseit.
    A kettő közötti elvi-gyakorlati ellentétének konkrét példája: a meleg egyén/pár megköveteli a jogot (tehát követeli, hogy kívülről biztosítsák), hogy boldog lehessen (pl. áldozhasson, megesküdhessen, gyereket nevelhessen, stb., minden, ami őszerinte a boldogságához kell), az Egyház viszont nem őhozzá igazodó szolgáltató intézmény, hanem egy egyetemes tanítást hirdető közösség, melynek tagságához a leendő tagnak kell idomulnia a tanításhoz (ergo áldozáshoz, esküvőhöz, stb. akkor járulhat a tag, ha megfelel a kritériumoknak).
    14. Szerinted a külső világ szűkíti az egyén boldogsághoz való jogát (lehetőségeit).
    15. Szerintem az egyén belső boldogság-keresése, belső útja szükséges a boldogsághoz. Ha ez egy hedonista öncélú magányhoz vezet (és ettől lesz boldog), vagy a kereszténységhez vezető megtérés (és ettől lesz boldog), akkor legyen úgy.
    16. Szerinted a Biblia és a hit és az Egyházak támadják, elnyomják, kirekesztik a szegény áldozat homoszexuálisokat, ellehetlenítő támadás alatt állnak.
    17. Szerintem az abc-lobbi agresszív terrorkommunikációval támad mindent, ami a hatalmaskodás kiteljesíthetőségének útjában áll.
    Konklúzió: más világszemléleti alapok, más antropológia, más jogforrások, más érvrendszerek, más álláspontok, tehát feloldhatatlan árok-ellentétek.
    Miközben az egyén döntése kulcsmozzanat mindenkor, felelőssége terhe alatt.
    Ja igen: önmagukat bántják és bánthatják a környezetüket (a világot: abc-lobbi=bolsevik forradalom új gúnyában újratöltve).

Új hozzászólás Aktív témák