Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
persze, feltéve, ha felveszik a vallásukat... lehet, hogy az igazi keresztények nem rekesztenek ki, de akik csak vallják magukat kereszténynek... az más eset. és a világ nem a nagy átlag alapján ítéli meg az egyes népeket/vallásokat, hanem azok alapján, akiket lát, és akik vezetik a csoportokat.
-
tildy
nagyúr
Ha tényleg így lenne ahogy mondod, akkor a keresztények nem rekesztenének maguk közül ki senkit sem.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Noddy
senior tag
Nem tudom, honnan jött ez, hogy a kereszténynek minimumon kell élnie, csak pont az álszent , képmutató keresztények szerint kell úgy élni, ahogy te leírtad. Az igaz hogy mértékletességre tanít, de ez pont a boldogságra és a szeretetre nem igaz.
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
tildy
nagyúr
A Zen azt akarja, hogy bőségben élj, hogy teljességben élj, hogy intenzíven élj - nem a minimumon, ahogy a kereszténység akarja, hanem a maximumon, túláradón. Életednek másokat is meg kell érintenie. A boldogságodat, bőségedet, mámorodat nem szabad magadba zárnod, mint valami mag. Ki kell nyílnod, mint egy virág, és szét kell árasztanod illatodat minden irányba, kivétel nélkül mindenki felé - nem csak a barátok, hanem az idegenek felé is. Ez az igazi együttérzés, ez az igazi szeretet: saját megvilágosodásodat, saját túlvilági táncodat megosztani mindenkivel.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
kymco
veterán
válasz South Velen #2893 üzenetére
Én kreáltam már magamnak istent régen, de az teljesen más volt olyan, amilyet én szerettem volna, amit én irányitok, ami engem szolgál, de az Isten nem ilyen....
Tőle nem csak olyan dolgokat kapok, ami kedves nekem... de a gyermekem sem kap meg mindent, amit kér tőlem, és van, amikor olyat kap, amit nem szeretne, de azt szeretném megadni neki, hogy számíthat rám, és ahol tudok, segítek neki....[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
Igen az Istennek célja van az emberrel, és közelebb van hozzá, mint a saját keze, és a lába.De az ember már nem tud kapcsolatba lépni egy az egybe vele.
-
kymco
veterán
válasz South Velen #2891 üzenetére
Azért igen, hogy velem van...
Én úgy élem meg a nyomorúságokat anno a megtérésem előtt egyedül vagyok, most velem van, és ha kell, akkor velem hordozza a terheket...www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz fateless #2883 üzenetére
A vallás és a keresztény hit között pont ez a különbség....
A vallásos tudja, hogy mit vár istentől, és azt is tudja, hogy mit ad érte neki...
A keresztény hit pedig ott kezdődik, mikor elengedem azt, hogy Isten felé elvárásaim legyenek, és felfedezem, hogy Isten akar velem valamit kezdeni....
Persze ezzel nem azt mondom, hogy te vallásos vagy, csak ez a gondolat ezt juttatta eszembe....www.refujvaros.hu
-
válasz frame>24 #2886 üzenetére
Igen az igaz Isten létrehozta a világot, és a saját képmására megalkotta az Embert.Csakhogy akkor még nem volt káosz, és az az ember sem az volt, és úgy nézett ki, mint a mai elkorcsosult ember.De még erre a korcs emberiségre is szükség van, mert, az Istennek még mindig célja van az emberrel. Istennek mindig is megvoltak a maga küldöttei.Ilyen volt Jézus Krisztus is. "az emberiségnek egészen új feladatot hozott:megtanította arra, hogy a templomot saját magában építse fel, hogy az Istenhez vezető utat újra saját magában találja meg.A helyreállítás által megvalósuló ujjászületés útját, tehát az eredeti , isteni ember újrafelépítésével történő újjászületés útját tanította."
-
kymco
veterán
válasz South Velen #2877 üzenetére
Nem akarom elbagatelizálnia a dolgokat, szerintem ennyi emberi szenvedést nem lehet egy hozzászólásban feloldani...
Nem tudom a választ, hogy miért, de azt látom, hogy hogyan élhető meg ez Istennel....www.refujvaros.hu
-
válasz fastervótam #2885 üzenetére
miért? Szerinted pofon egyszerű minden? A föld sok milliárd embere mellett ott áll az Isten, és lesi az óhajukat minden pillanatban? És a galakszisok minden élőlénye mellett is ott van az Isten, és az ő óhajukat is lesi? Vagy a földön kívül nincs is élet talán? Mindenre van magyarázat, csak azt nem lehet két sorba leírni.És én egyáltalán nem állítom azt, hogy tudom a magyarázatot.Csak vannak dolgok, amit esetleg másképpen látok, esetleg más dolgokat tapasztaltam, hallottam, olvastam róla, és átéltem, mint az átlag ember.
-
frame>24
addikt
Csuhajja, akkor megint zárhatunk egy topikot!
Figyelj, csak:
ha hatalmadban állna létrehozni valamit, élőlényekkel együtt, te melyiket választanád:- ülni a babérokon, és csodálni a semmit (esetleg önmagadat)
- létrehozni egy világot, ahol tudatlan és boldog lila tintapacákként úszkálhatunk a kémcsőben/akváriumban, stb., (kinek mi tetszik)
- létrehozni egy világot, ami számodra átlátható, de a lényeidnek még mindig maga a totális végtelenség, ahol ugyanakkor kapcsolatba is akarsz lépni a teremtményeiddel
Tegyük fel, h szép az akvárium és aranyosak a halak, de az etetésen kívűl nem sok lövésük van arról kiféle/miféle, aki összehozta az egészet. De te szereted őket. Hogyan lehet teljes a szeretet? - Nem úgy, hogy van visszajelzés? (Csókolóztál már úgy, hogy nem csókoltak vissza? - jó volt? Volt már plátói szerelmed?)
Nem elfogadható-e és érthető-e az, hogy szerette volna, ha közvetlen kapcsolatban lehet az elővilággal, amit alkotott? Különben minek az egész?--> Így már mingyárt érthetőbb, hogy egy "entitás", melyben szeretet lakozik, és tudja, milyen jó az, szeretné ennek a tudatával és éléményével megajándékozni mindazokat, akiket kréált. ÉS, szeretene maga is közösségben lenni velük. És szerinted mekkora lehet ez a szeretet, mikor annak tudatában hozta létre az egészet, hogy lesz egy valaki, aki ellene fordul, és miatta maguk a teremtmények fellázadnak. És ezt csak a "saját fiú" elküldésével lehet majd feloldani... De mégis: még a sok nem hívő is, saját életében megtapasztalhatja a szeretet adok-kapok ízét! Nem éri-e e meg már ezért az egész?
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
válasz fastervótam #2879 üzenetére
Már miért lenne tilos itt bármiről is beszélni? Hisz azért vagyunk itt, hogy ezekről a dolgokról beszélgessünk. De hát tudjátok, hogy miről beszéltek? Hisz ezt próbáltam fejtegetni, hogy az emberi agy nem képes megfejteni a titkot.Persze azért beszélni lehet róla. Na a vallás, meg a hit, az már más téma. Azok sokkal kézenfoghatóbbak.Na azokról már érdemes beszélgetni.
-
veterán
Elgondolkodtam:
Azt tudom, hogy mit várok Istentől, de azt nem biztos, hogy tudom, mit vár tőlem Isten."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
South Velen
addikt
válasz fastervótam #2881 üzenetére
Én se, nyugi.
-
fastervótam
tag
válasz South Velen #2880 üzenetére
Én egyszer sem tapasztaltam a jelenlétét, a világképem pedig működik nélküle is.
-
South Velen
addikt
válasz fastervótam #2879 üzenetére
Ha van is, biztosan nem az, akinek gondoljuk, gondolják.
-
fastervótam
tag
És Isten pedig még mindezek fölött áll.
Épp erről van szó, hogy áll, vagy nem áll. Szerintem nincs is, csak odaképzeljük, mert ez megnyugvást ad. Ezen gondolat mentén egyáltalán nem értelmetlen a téma. Úgy mondod, mint ha ez valamiféle tabutéma lenne, amiről tilos beszélni.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Hogy akarnátok ti, hogy akarnánk mi, hogy akarnám én együgyű ember az Isten fogalmát megérteni, vagy megmagyarázni?Mi a Földi lét 3 dimenziójába bezárt lények, korlátozott agykapacításunkkal akarjuk megérteni azt, hogy mi az Isten? Na az Isten fogalmáról kár vitatkozni, mert földi ember azt meg nem értheti, és soha meg nem fejtheti. Az, hogy a föld létezik, talán mindenki elismeri. Az, hogy a csillagok léteznek, még ezt is mindenki elismeri, mert fizikai érzékszervvel látható. A tejútrendszer, a galakszisok már nem nagyon láthatóak szabad szemmel, pedig még ezek is a dialektikus világhoz tartoznak.De ezekben már biztosan vannak, akik kételkednek. És ez pedig még mindig csak a 3 dimenzióhoz tartoznak. És akkor ki hisz a 4., meg az 5., meg a 6., meg a többi dimenzióban? Hisz ezek a földi ember számára már megfoghatatlanok. És Isten pedig még mindezek fölött áll.Hogy akarná akkor bárki is megérteni az ő létezését, és megmagyarázni a megmagyarázhatatlant? -
South Velen
addikt
Az én véleményem: Ha van Isten miért ilyen? Miért halt meg egy tizenhét éves lány akit ismertem és nem cigizett nem drogozott, jószívű volt ... És miért él valaki 100 évig, és miért szenved egy olyan valaki, akinek az orvos azt mondta hogy max. fél éve van hátra és ez volt 4 éve!? Ezt én tapasztalom. Ha Isten olyan frankón bele tud nyúlni a dolgokba, ahogy mondjátok, miért?
-
fastervótam
tag
válasz kicsitomi88 #2863 üzenetére
Én így látom a dolgot: Isten a megszemélyesített végső magyarázat a dolgokra, a miértekre. A vallás az ebbe a modellbe vetett hit. Az egyház meg ennek a hitnek az intézménye.
[ Szerkesztve ]
-
kymco
veterán
válasz fastervótam #2872 üzenetére
Én, olvasva a hozzászólásokat azt látom, hogy van valami fogalmatok a hitről, de ennek sok esetben kevés köze van a valósághoz....
De ez önmagában nem baj.... ez pótolható még....
Elhiszem, hogy neked nincs az életedben szükséged Istenre, nekem sem volt 24 évig.....www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz South Velen #2870 üzenetére
Te nézed komplett hülyének a hívőket, mert nem érted őket.... Nem én minősítettelek téged.
Én meg pl azt látom, hogy hit a tudomány katalizátora lehet... pld hallottam egy hívő agysebész bizonyságtételét, aki elmondta, hogy a világon is elismert műtéti eljárása imádság közben "ugrott" be neki... de biztos ő is sík hülye...www.refujvaros.hu
-
AntMan
csendes tag
válasz fastervótam #2872 üzenetére
Dettó.
-
kymco
veterán
válasz South Velen #2866 üzenetére
Milyen logikát vársz?
Mennyivel logikusabb a mindennapi élet? Semmivel.... olyan, amilyen, reális, de nem logikus....www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz fastervótam #2867 üzenetére
És meg is alkotta a pld a görög isteneket, akik annyira emberivé sikeredtek, mint egy szappanopera...
De pont a Biblia Istene az, ami nem az emberi logiak mentén viselkedik, cselekszik...
Ő nem éri be áldozatok bemutatásával, nem éri be erkölcsös élettel, sőt Jézus nem az erkölcsös emberekhez ment, hanem a prostituáltakhoz, nemzetidegen pénzéshes vámszedőkhöz... Nem uralkodni jött, mint várták tőle, hanem meghalni az ellenségeiért... ezek annyira emberi dolgokwww.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz South Velen #2857 üzenetére
Isten számodra csak akkor fog létezni, ha nyilvánvalóvá teszi magát előtted. Ez nem a te és mások okosságán, tudásán múlik.... és a bölcsesség kezdete az, ahogy ezt a találkozást lereagáljuk....
www.refujvaros.hu
-
fastervótam
tag
válasz frame>24 #2864 üzenetére
Jellemző az emberi gondolkodás énközpontúságára, hogy a dolgok végső forrását nem az anyag és energia törvényszerűségében látják, hanem egy végtelen hatalmú, de emberi vonásokkal felruházott lényben. Amit, illetve akit ugye nem teremtett senki, az csak úgy van. Márpedig ezen logika mentén az anyag is lehet "csak úgy".
[ Szerkesztve ]
-
kymco
veterán
válasz South Velen #2860 üzenetére
Az egyik legjobb barátom egyetemi oktató, kutaó biológus és hívő ember... tényleg tök hülye a tudományhoz... anno az ELTE-n végzett, az is elég tré hely lehet...
Ne haragudj a minősítésért, de annak vannak felfogásbeli gondjai, akik ilyen ökörségeket írnak, mint te...www.refujvaros.hu
-
frame>24
addikt
válasz fastervótam #2862 üzenetére
...ahha, ha tudnád, hogy eme hozzászólásodon hogy röhög magában... (no offense meant)
de nembaj, már azért megéri vitázni, mert én is jól szórakozom...[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
kicsitomi88
őstag
válasz fastervótam #2862 üzenetére
A vallas az inkabb, persze ehhez kotodik isten is, de inkabb a vallas illetve az egyhaz.
90 87.5 87.8 87.5
-
frame>24
addikt
válasz South Velen #2860 üzenetére
...mint eme valóban szép terület (a tud.) mívelője, akkor is csak azt mondhatom:
igen, van egy alapvetően jó módszertana: megfigyelések alapján elméletek gyártása, erre kísérletek tervezése, majd ezek alapján az elméletek igazolása vagy elvetése. A tudomány dolga ennyi és nem több. Amíg ebben a mederben marad, addig nincs baj, addig ér el eredményeket. De így is csak a felszínt kapargatja, az eredő okot: hogy pl. mért van 1e- és 1p+ a Hidrogénben, hogy miért törekszik minden a minél kisebb energiaállapotra, stb., hogy miért viselkedik oly szabályosan minden, ami az anyag alapja, arra nem ad választ. Kellett valakinek lennie, aki a rendszert megtervezte. Más szóval, az információ sosincs önmagában, mindig kell hozzá egy informátor, akitől jön.[ Szerkesztve ]
-
fastervótam
tag
válasz frame>24 #2858 üzenetére
Einstein utólag ki is jelentette, hogy a kvantumfizikai dologgal kapcsolatos hozzáállása tévedés volt. Ő legalább beismerte. Ezt persze nem szokták idézni.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy Einstein egyáltalán nem vallásra célzott, egyszerűen hitt a determinizmusban.
Ha jól tudom, ez is tőle származik, pontosan azért, mert érvként használták fel eme szólását a vallásosak:
„Amit istenhitemről olvasni lehet, az természetesen hazugság, egy olyan hazugság, amit szisztematikusan ismételgetnek. Nem hiszek egy élő istenben, és ezt a tény soha nem titkoltam, ellenkezőleg egyértelművé tettem. Ha valamit egyáltalán csodálok, akkor az a természettudományok által feltárt világ.”
[ Szerkesztve ]
-
frame>24
addikt
(a tud.-ba kapaszkodásra írom): Az ateisták egy tekintélyes részének má' bocsánat, de fingja nincs a tudományról, ez általában megfigyelhető. (Még Einstein is azt mondta: "Isten nem kockajátékos!," mikor Niels Bohr-al vitázott a kvantumelméleten.)
american #2587: ezér van ez sok okos megállapítás: "a tudomány és a hit ellentétben áll..."
[ Szerkesztve ]
-
Noddy
senior tag
válasz South Velen #2852 üzenetére
A hitnek az ellentéte a hitetlenség és nem a tudomány, ezt bizonyítja sok-sok keresztény tudós. Sokan megpróbálják ellentétbe állítani a kettőt, csak nem tudom miért...
Talán ha az ateisták nem tudnának a tudományba kapaszklodni akkor...
Nem is tudom mi lenne.
Tény hogy a Biblia nem kémia és biológia könyv, nem arra készült. A Biblia útmutatás.[ Szerkesztve ]
-
fastervótam
tag
Nem ateistáknak való ez a topik, higgy nekem! Én már lefutottam ezeket a köröket, de rájöttem, semmi értelme. Kereszténytopik.
-
kymco
veterán
De meglepő, mert az üzenetét ma is megérthetik az emberek...
A fogalomrendszere ma is érthető, ma is vannak, akik hisznek a csillagjegyek konstellációiban, de itt szerepel feketén fehéren, hogy nem uralkodhatnak a csillagjegyek sem felettünk, mert ugyanolyan teremtések a csillagok, mint mi... nem istenek, nem sorsfordítók stb....
Ma is aktuális, hogy nem élhetünk önző módon a teremtett világ kincseivel, mert nem a miénk, és ma is aktuális, hogy felelősségünk van a teremtett világgal kapcsolatban...
Ha megnézed a zöld programokat, eről szólnak: felelősségről, nem tekinthető önző módon sajátunknak, és nem tehetjük vele azt, amit akarunk....
Több ezer éve ezeknek az alapjai le lettek már írva....[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
Dr.Anonymus
addikt
bizonyított?
az a baj, hogy még mindig rosszul nézitek a Bibliát...
nézd, meg ezt a hszm-et -
kymco
veterán
válasz kicsitomi88 #2850 üzenetére
Azzal, hogy belinkeled, bekopizod a bibliai verseket, még nem sorakoztattad fel érveidet.
Lásd meg, hogy a Biblia nem természetttudományos mű. Nem biológiai, nem földrajzkönyvnek készült. Az ókori emberek fogalomkészletét hasznája, és meglepő módon ma is aktuális a fogalomrendszere.
Arról szól, hogy Isten teremtménye a látható és láthatatlan világ. Az ember nem öncéllal él a földön, hanem Isten feladattal bízta meg, amit számon fog kérni rajta....[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
kicsitomi88
őstag
Teremtés könyve
Ter 1
Ter 1.1
Kezdetkor teremtette Isten az eget és a földet.
Ter 1.2
A föld puszta volt és üres, sötétség borította a mélységeket, és Isten lelke lebegett a vizek fölött.
Ter 1.3
Isten szólt: "Legyen világosság", és világos lett.
Ter 1.4
Isten látta, hogy a világosság jó. Isten elválasztotta a világosságot a sötétségtől.
Ter 1.5
A világosságot nappalnak nevezte Isten, a sötétséget pedig éjszakának. Azután este lett és reggel: az első nap.
Ter 1.6
Isten újra szólt: "A vizek közepén keletkezzék szilárd boltozat, és alkosson válaszfalat a vizek között." Úgy is lett.
Ter 1.7
Isten megalkotta a szilárd boltozatot, és elválasztotta vele a boltozat fölötti és a boltozat alatti vizeket.
Ter 1.8
Isten a boltozatot égnek nevezte. Erre este lett és reggel: a második nap.
Ter 1.9
Isten ismét szólt: "Gyűljenek össze az ég alatti vizek egy helyre és emelkedjék ki a száraz." Úgy is történt.
Ter 1.10
Isten a szárazat földnek nevezte, az összefolyt vizeket pedig elnevezte tengernek. Isten látta, hogy ez jó.
Ter 1.11
Akkor megint szólt Isten: "Teremjen a föld zöldellő növényeket, amelyek termést hoznak, és fákat, amelyek magot rejtő gyümölcsöt teremnek a földön." Úgy is lett.
Ter 1.12
A föld zöldellő növényeket termett, amelyek termést hoznak fajuk szerint, és fákat, amelyek gyümölcsöt érlelnek, amelyben magvak vannak, a fajtának megfelelően. Isten látta, hogy ez jó.
Ter 1.13
Este lett és reggel: a harmadik nap.
Ter 1.14
Akkor megint szólt Isten: "Legyenek világító testek az égbolton, s válasszák el a nappalt az éjszakától.
Ter 1.15
Ezek határozzák meg az ünnepeket, a napokat és az éveket. Fényeskedjenek az égbolton, s világítsák meg a földet." Úgy is lett.
Ter 1.16
Isten megteremtette a két nagy világítót. A nagyobbik világítót, hogy uralkodjék a nappalon és a kisebbik világítót, hogy uralkodjék az éjszakán, s hozzá még a csillagokat is.
Ter 1.17
Isten az égboltra helyezte őket, hogy világítsanak a földnek, uralkodjanak a nappal és az éjszaka fölött,
Ter 1.18
s válasszák el a világosságot meg a sötétséget.
Ter 1.19
Isten látta, hogy ez jó. Este lett és reggel: a negyedik nap.
Ter 1.20
Isten szólt: "A vizek teljenek meg élőlények sokaságával, az égen, a föld felett pedig röpködjenek madarak". Úgy is történt.És ennek folytatása.
90 87.5 87.8 87.5
-
kymco
veterán
válasz South Velen #2848 üzenetére
A kor embere azt látta, hogy világít a Hold. Mai napig használjuk ezt a kifejezést. Holdvilág pld eléggé elterjedt... ennél azért komolyabbra gondoltam
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
-
kicsitomi88
őstag
http://mek.oszk.hu/00100/00176/html/ter.htm
Én azért látok olyan állításokat melyeknek be van bizonyitva az ellenkezoje.
90 87.5 87.8 87.5
-
kymco
veterán
válasz South Velen #2843 üzenetére
Egy térbe és időbe bezárt emberi lény nem igen tudja leképezni magának a tértől és időtől független Teremtő Istent... ez szvsz természetes valahol... ezért jött Jézus közénk, hogy kézzelfoghatóvá váljon az elképzelhetetlen
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz kicsitomi88 #2842 üzenetére
A teremtéselmélet nincs benne a Bibliában. A teremtéselmélet (amire te gondolsz) a Biblia alapján emberi logika alapján létrejött valami. Ennek van tudományosabb és van kevésbé tudományos verziója. De tény, hogy a Biblia nem tartalmaz csak egy elemet bizonyíthatóan ebből az "elméletből", hogy a világ Isten műve...... ezt meg tudtommal még nem cáfolta senki hitelt érdemlően....
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz South Velen #2840 üzenetére
A Biblia első könyvének eleje arról szól, hogy Isten a teremtő, minden az ő műve, az égitestek nem istenségek, hanem ugyanabból az anyagból vannak gyúrva, mint maga az ember. Nem az ember teremtette az istent, hanem az Isten az embert, és célja volt a teremtésnek...
Ez olyan képi világgal és nyelvezettel van megírva, ami abban a korban és ma is érthető, felnőtt és gyewrmek is fel tudja fogni...
Célja nem az volt, hogy tudományosan levezesse a teremtés fizikáját, mikrobiológiáját...A Teremtőt nem teremtés, öröktől fogva létezik...
A vérfertőzés pedig logikátlan. Aki megalkotta a genetikai rendszerünket nem képes arra, hogy az esetlegesen fellépő genetikai zavarokat korrigálja, ha kell?
www.refujvaros.hu
-
South Velen
addikt
Én egyszer elkezdtem a Bibliát az objektív képalkotás reményében, számomra ott megállt a dolog, hogy valami technikai gixer volt már a Teremtés Könyv-énél, már nem emlékszem mi, és nem is érdekel, valami olyasmi, hogy előbb voltak növények, mint a Nap. Vagy Ádám és Éva hogy szaporodott, hm? A Biblia vérfertőzést hirdet vagy hogy? De ha ennyire biztos vagy a Biblia realitásában, akkor válaszolj már, hogy ki teremtette az "Egyetlen-t" ?
-
kymco
veterán
válasz kicsitomi88 #2826 üzenetére
Én azt gondolom, hogy legalább annyira hiteles egy olyan ember itt a fórumon, aki felvállalja, hogy kicsoda, mint azok, akik bebújnak az avatarjaik mögé...
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz South Velen #2812 üzenetére
hogy e mögött is üzleti érdek állna,
A lelkészünk heti 6-7 napon kb napi 10-14 órában dolgozik a gyülekezetünkben bruttó havi 105000 Ft-ért Ezt tartod te nagy biznisznek? És a lelkészünk még a jól fizetettek közé tartozik....
Egyeteni végzettséggel azt gondolom ennél nem nehezebb jobban fizető és kisebb megterhelést hozó hivatást találni....www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz kicsitomi88 #2809 üzenetére
A biblia tele van kitalalt dolgokkal melynek bizonyitott hamis volta.
Várom a felsorolásod éd érveid, mert ez eddig szimpla vádaskodás...www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz South Velen #2818 üzenetére
A karácsony szememben a szeretet ünnepe, ...
De jó! Akkor szeretsz engem is? Vagy megünnepled, hogy szereted magad? Vagy fürödsz abban, hogy mások szeretnek?
Mit jelent, hogy a szeretet ünnepe? Mert ez nekem eléggé üresnek tűnik...www.refujvaros.hu
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz South Velen #2834 üzenetére
hogy milyen az emberi szeretet Jézus nélkül???
elég körül nézni a világban és megkapod a választ...
így tudunk szeretni mi...
(nem mutogatok másra, én is benne vagyok a "mi"-ben)persze amikor azt emlegetem, hogy miért van ennyi háború, erőszak, durvaság
miért van pazarlás az egyik oldalon, a másik oldalon éhinség?
ekkor a válasz mindig ez:
ha Isten van, miért engedi, hogy mind ez így történjen?azért mert Isten demokratikus, nem kötelező úgy élni amint Ő javasolta
nem is élünk úgy (gyakran azok sem akik saját magukat hívőnek tartják/mondják)
ezért ilyen ez a világ amilyen...és még egy fontos megjegyzés:
az az ember, aki úgy érzi, hogy jó úgy ahogy van, és köszöni szépen ő nem kér segítséget, megoldja egyedül a problémáit, tud erkölcsösen élni, és erkölcsösen gondolkodni
annak szerintem nincsen szüksége hitre,
ezért nem is célom sosem senkire "rátukmálni" a hitet, vagy téríteni
egyszerűen csak leírtam, hogy én nem vagyok superman, rengeteg hibám van, és ezen én egyedül nem igazán tudok változtatni (és itt a legbelsőbb rossz tulajdonságokra, berögződésekre gondolok)
sajnálom, bevallom, én nekem szükségem van Isten segítségére, ahhoz, hogy ne pazaroljam el azt a pár évtizedet amit itt a Földön eltöltök
de örülök, hogy nektek ez hit nélkül is megy, ebben az esetben tényleg nincs szükségetek kereszténységre, majd ha életetek egy pontján lesz rá igényetek, akkor tudjátok mi a teendő... -
Bull Boss
őstag
válasz South Velen #2830 üzenetére
Én tudom mi a szeretet, és azt is tudom, hogy nem három napig tart! Én ezzel itt be is fejezem, mert látom, hogy nincs értelme konfrontálódásnak. Isten Áldjon benneteket!
-
Noddy
senior tag
válasz kicsitomi88 #2821 üzenetére
Egy kicsit reagálok a szeretet témára.
Én is szeretnék erkölcsös életet élni, és sok esetben nehéz eldönteni, hogy mi a helyes és mi nem. Nekem Jézus, és a Biblia segít eligazodni az élet mindennapi buktatói között, lehet hogy bennem van a hiba, de néha a saját értékítéletem nem mindig a leghelyesebb. És hogy persze hogy mi a helyes azt az élet mutatja meg, és eddigi tapasztalatom alapján a bibliai mindig helyes volt (Persze én nem úgy gondolok a Bibliára mint te, de ebben már megeggyeztünk).
-
Noddy
senior tag
válasz Bull Boss #2811 üzenetére
Keresztség szerint református, de én igazság szerint az ökomenizmus híve vagyok, ismerek evengelikusokat, nazarénusokat, jehova tanuit, katolikusokat. Mindnek az alapja Jézus és a Biblia, csak a történelem széttépázta az ősi egyházat. És úgy gondolom, hogy Jézushoz azok tartoznak akiket arról lehet felismerni, hogy szeretik egymást. Persze ez egy másik vitatéma...
-
Bull Boss
őstag
válasz South Velen #2827 üzenetére
szerintem ez nagyon is objektiv világszemlélet sajnos ez a tendecia 2008-ban is. mostmár megnyugodhatsz hiszen sérelmedet megtoroltad, egy megjegyzés: nem pap vagyok, hanem lelkipásztor.
-
South Velen
addikt
válasz kicsitomi88 #2826 üzenetére
Mondjuk nekem egyből lejött, hogy pap az illető, ennyire beszűkült valaki csak hivatalból lehet
anyway: papként is lehet valaki objektív[ Szerkesztve ]
-
Bull Boss
őstag
válasz kicsitomi88 #2824 üzenetére
csak idéztem a karácsonyi prédikációmból
de ha téged nem érint, természetesen nem kell magadra venni -
kicsitomi88
őstag
válasz Bull Boss #2822 üzenetére
Mivel ebben egyezik a nezetunk azzal akinek valaszoltal igy nekem is irtad. Es Veled ellentetben en nem tamadtam, kikertem magamnak valamit.
Az ebben a postodban talalhato szemelyeskedest meg surgosen fejezd be. Nem tudom mire gondoltal benne, de ez nem keresztényi viselkedés imho.
90 87.5 87.8 87.5
-
South Velen
addikt
-
Bull Boss
őstag
válasz kicsitomi88 #2821 üzenetére
kicsitom én nem a te postodra válaszoltam, bár úgy látszik a lelkiismeret belőled egy reflexiv támadást váltott ki, Uralkodj rajta!
-
kicsitomi88
őstag
válasz Bull Boss #2820 üzenetére
Az én szeretetemet ne hasonlitsuk mar egy talan nem is letezo szemelyhez. Nem kell nekem Jézus, hogy tiszta szivbol szeressek. Elhiszem es elfogadom h neked erre szukseged van, de kerlek az en meg minden nem kereszteny Jézust nélkulozo szeretetét ne csorbitsd. koszonom.
90 87.5 87.8 87.5
-
Bull Boss
őstag
válasz South Velen #2818 üzenetére
kimondtad a legjobban eladható szó kapcsolatot. " Szeretet ünnepe "
Az igazi szeretetet Krisztus nélkül nem is tapasztalhatod. könnyű kimondani szeretet ünnepe, hamar rájössz az a 3nap is ugyanolyan békétlenségben telt el mint az év többi napja.. Ha nem ismered fel az igazi szeretet ami közénk jött, szegénnyé lett, és vállalta a Te bűneidet is. akkor korántsem lehet beszélni szeretetről, sokkal inkább beidegződésről ami már már teher az embernek. -
kicsitomi88
őstag
válasz Dr.Anonymus #2814 üzenetére
Ez mind szép és jó és akár hiszed akár nem ugyanígy gondolom de !
Sokan hiszik, hogy ez tényleg igaz, ám ez nem is baj, ő dolguk.
Viszont én Isten és Biblia nélkül is ugyanígy gondolom.
90 87.5 87.8 87.5
-
Bull Boss
őstag
válasz South Velen #2815 üzenetére
Most karácsonykor te mit ünnepeltél? ajándékot, fát ?? vagy húsvétkor mit fogsz, nyulat?? Isten nélkül az életed, csak puszta biológiai lét...
-
Dr.Anonymus
addikt
kicsitomi88:
bár az előző, hsz-emre még nem reagáltál (pedig tényleg nagyon érdekelne, hogy mi ezekről a kérdésekről a véleményed, mert nekem tényleg sok gondot jelent a saját rossz természetem elleni harc)
de azért erre mindenképpen reagálok
ígértem korábban egy logoutos cikket ilyen témában, mivel lehet hogy nem a logout a legjobb hely arra, hogy erről írjak, ezért inkább ide írom le ami a témából idevág:"A biblia tele van kitalalt dolgokkal melynek bizonyitott hamis volta."
- ebben teljesen egyetértünk!
Tele van kitalált dolgokkal, amiket Isten talált ki
mint írtam a Biblia nem természet tudományos leírás, hanem egy fajta használati javaslat az emberi léthez:vegyünk egy közkedvelt példát (Károli fordítás):
"21. Bocsáta tehát az Úr Isten mély álmot az emberre, és ez elaluvék. Akkor kivőn egyet annak oldalbordái közűl, és hússal tölté be annak helyét.
22. És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, a melyet kivett vala az emberből, asszonynyá, és vivé az emberhez.
23. És monda az ember: Ez már csontomból való csont, és testemből való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberből vétetett.
24. Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté. "
-Mózes 1. könyve 2 rész 21-24.Milyen vicces történet nem?
Ki hiszi ezt el?
Milyen hülyék azok a keresztények hogy ezt beeszik?Pedig ez a történet nem a nemi evolúcióról szól, hanem van egy minden kor számára való üzenete, ez pedig a következő:
Hogyan kezeljük mi férfiak a női nemet, és hogyan tekintsünk nőként a szerepkörünkre?
Erről szól, ha hiszed, ha nem.
Miért?
Azért mert ez egy szimbólum, Isten nem a lábából vesz ki egy csontot a férfinak, azaz nem azt akarja, hogy alávetett legyen a férfinak, vagy a férfi szolgája legyen
nem az ágyék környékéről vesz ki egy csontot, azaz nem azt akarja, hogy csupán szexuális vágyak kielégítésének eszköze legyen
nem is a koponyájából vesz ki egy részt, azaz nem azt akarja, hogy a nő a férfi fejére nőjön, parancsolgasson neki
hanem honnan veszi ki?
az oldalbordájából.
Azaz Isten a nőt a férfi társának teremtette. Mellé teremtette, nem alá, és nem fölé. A társának teremtette, hogy egymás mellett álljanak, egymás társai legyenek.Bull Boss:
én is református vagyok[ Szerkesztve ]
-
Bull Boss
őstag
válasz South Velen #2812 üzenetére
Megkérdezném tőled, hogy a te életed boldog? Ki, vagy mi a te istened?
-
Bull Boss
őstag
És lenne egy kérdésem, ha nem vagyok vele indiszkrét. Kiváncsi vagyok rá, hogy ti milyen vallásúak vagytok? Én Református..
-
Bull Boss
őstag
egyébként a bibliában nagyon sok dolog van, ami valójában nem azt az értelmet kapja, amit az eredeti bibliai nyelvek akartak közölni. Ebből lehetnek félreértések. A Noé dolognak is utánna fogok nézni Ószöv egzegézisből. Például nem tudom hogy tudtátok-e, hogy a Tiz parancsolat az héberül valóban 10 parancsolatot jelent. nem úgy, mint ahogy azt akár az új forditású bibliánkban találjuk, mint 10kérés.. (ugye ne lopj, ne ölj stb..) A hebraicában igy olvashatjuk imperfectumban Nem ölsz!, Nem lopsz! stb...
-
Noddy
senior tag
válasz kicsitomi88 #2780 üzenetére
Köszi szépen.
Aki ismeri a Bibliát az tudja, hogy emberek írták, remélem ezt tudod te is, de azt elfelejtetted írni, hogy nem kevés ember és időben egész távol egymástó írtal, tehát kicsi a valószínűsége, hogy összesküvés elmélet álljon mögötte. A Bibliában nem tudom milyen kitalált történetekre gondolsz (Talán a benne szereplő egyiptomiak és babilóniaiak a kitaláltak, vagy a rómaiakra?)
Következőleg gondolt át egy kicsit hogy mit írsz, pedig már kezdtelek tisztelni, mert egész értelmes embernek ismertelek meg a hozzászólásaid alapján.Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz kicsitomi88 #2806 üzenetére
"Aki nem keresztény nem lehet erkölcsös."
ezzel én nem értek egyet, sokan törekednek a kereszténységen kívül is az erkölcsös életre"Ezek az elvek Jézus nélkül is ugyanolyanok és megvalósíthatóak számomra."
-igen, de
1. ezeket az elveket jelentős részben Jézus alkotta meg (persze ma már ezt legtöbben nem gondolják végig), pl. hiába volt a görögöknél nagy demokrácia, ott volt a rabszolgaság is, a rabszolgág meg nem részesültek a nagy demokrácia eszményéből, az csak a kiváltságosoknak jutott, Jézus volt pl. az első olyan személy aki senkit nem itélt el pl. amiatt mert nőnek született, és nem tartotta amiatt alsóbbrendűnek, vagy nem vetette meg a csalókat, és a társadalomból kiszorult rétegeket2. "és megvalósíthatóak számomra."
na ha ez igaz, akkor nagyon szerencsés vagy
mert én a saját életemben sorozatosan abba ütközök, hogy hiába próbálok csomó minden jót megvalósítani, még sem sikerül,
egyszerűen tudom, de gyakran nem teszem meg
tehát nekem pont a megvalósítással volt gondom, elméletben általában tudom mi a jó -
kicsitomi88
őstag
válasz Dr.Anonymus #2805 üzenetére
ok, ennyire voltam kiváncsi
mert ebből tényleg kiderült, hogy neked a hívőkkel van bajod, akik bemocskolták a szemedben az eredetileg jónak induló kereszténységet!
most már csak egy kérdés maradt, miért nem adsz neki egy esélyt, és próbálod meg magad megvalósítani a "keresztény eszményt" (ha már egyetértesz vele)?Itt van a köztünk lévő különbség. Hogy ravezzeselek erre itt egy szólás: Aki nem keresztény nem lehet erkölcsös. Én nem vagyok keresztény mégis próbálok erkölcsös lenni. Nem azert akarom követni Jézus elveit sok esetben mert jézus azt mondta hanem mert én úgy gondolom, hogy az a jó. Ezek az elvek Jézus nélkül is ugyanolyanok és megvalósíthatóak számomra.
Nekem nem kell egy lehet h fiktív ember, hogy ezeket gyakoroljam, nekem ezek biblia nelkul is mentek volna mert ezt gondolom normalisnak.
Sarkitott példa: Egy ember kitalalja holnap h minden MADUR hivo ember eszik egyszer egy nap. Nos, nem minden ember lesz MADUR meg ha eszik is egyszer egy nap, mert ezt hogy is mondjam csak: alap.
Remelem erted mire gondolok.
90 87.5 87.8 87.5
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz kicsitomi88 #2803 üzenetére
ok, ennyire voltam kiváncsi
mert ebből tényleg kiderült, hogy neked a hívőkkel van bajod, akik bemocskolták a szemedben az eredetileg jónak induló kereszténységet!
most már csak egy kérdés maradt, miért nem adsz neki egy esélyt, és próbálod meg magad megvalósítani a "keresztény eszményt" (ha már egyetértesz vele)?egyébként a Jézussal kapcsolatos történetek relatíve könnyen igazolhatóak, hiszen az első követői Jézusnak, akik ismerték őt, képesek voltak az életüket adni a hitükért, egy szélhámosért pedig senki nem adja önként az életét...
(arról nem is beszélve, hogy a korabeli zsidó vallási ideálnak egyáltalán nem felelt meg Jézus, (ezért sem ismerik el máig messisásként a zsidók) tehát ha valaki neki akart volna állni kitalálni egy képzeletbeli ideált, az teljesen nem ilyen lett volna, hanem valamilyen "hiperfarizeus" )vagy még egy példa, nézd végig az összes létező legenda, összes létező főhősét, tehát azokat a személyeket akiket valaha mint példás embert, kitaláltak/ vagy esetleg élt is
egyik sem közelíti meg a Jézusi tisztaságot, és letisztult végtelenül humánus eszmerendszert
sőt még az elképzelt istenek is olyan emberiek a vallásokban (elég csak pl. a görög mondavilágra gondolni)
tehát én úgy érzem, amikor olvasom az Újszövetséget, hogy itt valami olyasvalamibe ütközök, ami nem lehet emberi kitaláció, hiszen az ezen kívüli kitalált emberi hősök mind olyan gyengék, önzőek, igazságtalanok... egy szóval emberiek, Jézus meg maga a már már meghökkentően érthetetlen szeretet[ Szerkesztve ]
-
Bull Boss
őstag
válasz kicsitomi88 #2803 üzenetére
gondolod, hogy nem lett volna egyszerűbb az Istennek kijelenteni, teljesen egyértelművé tenni, hogy minden hatalom az övé. meg is tette sokszor, de az embernek ez sem volt elég. Istennek célja az is, hogy megrostálja az embereket és elkülönitse a hitetleneket a hivőktől. "Boldogok, akik nem látnak és hisznek,,
-
kicsitomi88
őstag
válasz Dr.Anonymus #2802 üzenetére
A véleményem? Hogy mit gondolok ezekről?
Nem véletlenül írtam, hogy írd le mikre gondolsz a Jézusi elvek alatt. Ebben a hszben nem tudok neked kielegito valaszt adni.
Ha létezett és tényleg úgy volt minden ahogy a bibliában áll akkor ő a messiás és valószínűleg követném és hinnék benne. Teljesen egyetertenek ezesetben vele es dicsoitenem.
90 87.5 87.8 87.5
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz kicsitomi88 #2801 üzenetére
"Mindenkinek vmilyen szinten mast jelentenek a Jézusi elvek, így arra lennek kivancsi neked pontosan mit."
valamilyen szinten mást??? ezt nem értem, hiszen én pontosan arra kérdeztem rá, hogy neked mit jelentenek ezek...
de akkor fogjuk meg máshonnan a kérdést
adott egy Jézus nevü személy akit Te a Biblia egyszeri végigolvasása után valamennyire ismersz (sokkal jobban mint az átlag magyar)
mi a véleményed erről az emberről? (és most az teljesen mindegy, hogy nem hiszed el, hogy ami le van írva az Újszövetségben az igaz, tehát tegyed fel magadban, hogy igaz, és az alapján válaszolj) -
kicsitomi88
őstag
válasz Dr.Anonymus #2799 üzenetére
Mindenkinek vmilyen szinten mast jelentenek a Jézusi elvek, így arra lennek kivancsi neked pontosan mit.
Sajnos nem ismerem annyira a bibliat amennyire szeretnem. Egyszer kiolvastam még régebben meg van egy gyönyörű képes bibliám azt a történetek felidézése miatt szoktam. Mint irodalmi mű nagyon szeretem.
90 87.5 87.8 87.5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest