Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Az utolsó vacsoráról mesélne nekem valaki? Hogy is van pontosan a Bibliában?
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Igen megnéztem. Ettől függetlenül kiváncsi vagyok rá, mert másra emlékszem pl. hogy kik voltak az utolsó vacsorán....
Én pl emlékszem iylenre , hogy igyátok , mert ez az én vérem... Ennek ellenére ha megnézem a da vinci féle képet, nem látom , miből innának, illetve Mária MAgdolnára sem emlékszem, holott aképen ott van...."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Nos én viszont úgy vagyok sok dologgal, hogy előre megérzem.
Lehet ezt mindenféle ördögi dolognak is tartani, de eddig rendszeresen bejött.
Pl. hívni akartam kedvesem minap este fel 7kor, hogy nem végez-e kicsit hamarabb, (úgy volt, hogy 8kor fog ), két percen belül csörög a telefon, ő hív, és mondja , hogymikor végzek.
Akkor előre láttam hogy csütörtökön fognak egy meló ügyben keresni (nem volt előre megbeszélt hívás) , és igen, bejött.
És még nagyon, nagyon sok ilyen dolog van. Ráadásul ha hallgatoka megérzéseimre, akkor az úgy jön be, hogy nekem azáltal jobb lesz."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Amit te úgy teszel, úgy döntesz hogy ''isteni'' sugallatra, azt teszem én is, csak egy belső hangra hallgatva.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Nemcsak erről van szó. Hanem pl. munkával kapcsolatban lévő megérzések (Hidd el ez is ki tud hatni az egész életre...). És ha jól alakulnak az ember dolgai, akkora mentális állapota is javul, ezáltal öngeneráló a folyamat.
Egyébként meg ez a '' párommikorvégezésjajeltaláltam'' kicsit nagyon leegyszerűsített példa, nem egyszer volt már olyan eset, hogy valakit el akartam érni, és hopp pont abban a pillanatban keresett meg engem. Szerinted ez véletlen, szerintem ez annál több."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Kaptam ma egy kis ''viccet'' remélem senki nem sértődik meg rajta. Valamennyire azért kötődika Biblia szószerint vételéhez
Laura Schessinger egy amerikai rádiós mûsorvezetõ, aki egy lelki
tanácsadó mûsort vezet. Nemrég, mint buzgó keresztyén azt mondta,
hogy a homoszexualitás megbocsáthatatlan bûn, ''MERT'' Mózes harmadik
könyve (A léviták egyházi szolgálatáról) [3 Móz. 18,22] szerint
utálatos az.
Ezen felbuzdulva ragadott tollat egy Jake nevû hallgatója:
''Kedves Laura doktor!
Nagyon köszönöm azt az önfeláldozó fáradozását, amit annak érdekében
tesz, hogy Isten törvényeit az emberekhez közelebb hozza. Sokat
tanultam a mûsoraiból, és megpróbálom ezt a tudást minél több
emberrel megosztani. Ha például valaki megpróbálja homoszexuális
életvitelét elõttem megvédeni, egyszerûen emlékeztetem [3 Móz. 18,22]-
re, ahol világosan le van írva, hogy ez bûn, és ezzel véget is vetek
a vitának. Mindazonáltal néhány törvény értelmezésében és
végrehajtásában szükségem lenne a tanácsára.
a) Ha az áldozóoltárnál bikát áldozok, tudom a [3 Móz. 1,9] illetve a
[3 Móz. 1,17]-ból, hogy az Úrnak kedves illatú az. A problémát a
szomszédaim jelentik, akiknek ez az illat egyáltalán nem kedves.
Leölhetem-e õket?
b) Szeretném a lányomat eladni rabszolgának, amint ezt [2 Móz. 21,7]
megengedi. Ön szerint mi lenne a méltányos ár érte manapság?
c) Tudom, hogy nem szabad olyan nõvel kapcsolatot teremtenem, aki a
havibaj tisztátalan állapotában van [3 Móz. 15,19-24]. A probléma
csak az, hogy mibõl lehet ezt tudni? Megpróbáltam megkérdezni, de a
legtöbb nõ nagyon pikírten reagált a kérdésre.
d) [3 Móz. 25,4 4] kijelenti, hogy szomszédos nemzetségek fiai és
lányai közül vehetek magamnak rabszolgákat. Az egyik barátom szerint
ez a törvény a mexikóiakra érvényes, de a kanadaiakra nem. Meg tudná
magyarázni, hogy miért ne lehetnének nekem kanadai rabszolgáim?
e) Az egyik szomszédom mindig szombaton dolgozik. [2 Móz. 35,2]
világosan kimondja, hogy az ilyet meg kell ölni. Erkölcsileg
kötelezhetõ vagyok rá, hogy saját kezûleg öljem meg?
f) Az egyik barátom szerint, az úszószárny és pikkely nélküli vízi
állatok (pl. kagylók vagy homár) fogyasztásának bûne [3 Móz. 11,10]
nem olyan utálatos, mint a homoszexualitás bûne. Én ezzel nem értek
egyet. Állást foglalna ebben a kérdésben?
g) [3 Móz. 21,2 0] szerint ha szembetegségem van, az Úr oltárát nem
közelíthetem meg. Be kell vallanom, hogy olvasószemüveget használok.
Teljesen élesnek kell lennie a látásomnak, vagy itt van azért egy kis
játéktér?
h) A legtöbb barátom vágatja a haját, illetve borotválja a szakállát,
beleértve a pajeszát is, holott ez [3 Móz. 19,27 szerint egyértelmûen
tilos. Milyen halálnemet javasol nekik?
i) [3 Móz. 11,8 ]-ból tudom, hogy ha döglött disznó bõrét illetem,
tisztátalan leszek. A kérdésem, hogy szabad-e futballoznom, ha
cérnakesztyût húzok?
j) A nagybátyámnak van egy kis háztájija. Megsérti [3 Móz. 19,19]-et,
mert földjébe kétféle magot vet. Ezenkívül a felesége olyan ruhát
hord, ami kétféle anyagból (pamut/poliészter) készült. Most tényleg
össze kell hívnom az egész gyülekezetet [3 Móz. 24,16], hogy
megkövezzük õket, vagy pedig elég, ha egy meghitt családi körben
lefolytatott ceremónia keretében megégetjük õket, amint ez azok
esetében megengedett, akik az anyósukkal hálnak [3 Móz. 20,14]?
Tudom, hogy Ön ezeknek a törvényeknek nagy ismerõje lévén biztosan
utat tud mutatni ezekben a kérdésekben. Még egyszer köszönöm, hogy Ön
a rádióban végzett munkájával folyamatosan emlékeztet minket arra,
hogy az Úr törvényei örökérvényûek és megváltoztathatatlanok.
Az Ön odaadó rajongója: Jake"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
A téma itt az volt, hogy szószerint kell-e vennia bibliát , vagy sem.
Főleg tetszik nekem a ''szembetegséges'' rész."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Magyarán a Biblia ószövetségi részét nem kell szó szerint venni? jól értem? Ki dönti el, hogy mikortól vehető szó szerint?
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Mi kamu? Viccként tüntetek fel egy sztorit, ami kamu? (direkt idézőjelbe raktam)
1. Nem sztori, ez csak amoylan ''poénos'' írás, ha jobban tetszik neked így
2. Azt hogy kamu-e , nem fogom eldönteni, de ez semmit nem oszt vagy szoroz
3. Nem kötekedési lehetőséget keresek, csupán nem szeretem az ilyen teféel megmondóembereket..."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Na erről az jutott eszembe: hogy ''nagyon akarásnak nyögés a vége'', illetve ''széllel szemben h*gy*zni''. Nem tudom, valahogy ez volt az első gondolatom rögtön.
Félreértés ne essék, nem kötekedni akarok.
Borosz: én nagyon kiáncsi voltam, mi sül ki lao ce hozzászólásának a végére. Nem igazán tudtam emgtippelni, kicsit meg is lepődtem.
Tipikusan az a helyzet, amikor mindkét oldalnak odaszól valaki, na nem sértően, de az viszont biztos, hogy gondolatokat ébreszt.
Pl. van-e értelme eszmét cserélni? Mennyire ássuk bele magunkat valamibe, megéri-e, hisz valószínű lesz olyan valaki, aki nálunk sokkal jobbann tisztában van a Bibliűval, satöbbi. Érdemes-e ezért vitáznunk, védenünk a magunk (vag yISten) igazát, és ha van ISten , számára kedves-e az ilyen viselkedés...
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Van olyan is. Nem akarásnak nyögés a vége, illetve a nagyon akarásnak is.. Bár hm. Lehet ez utóbbi csak az én fejemből pattant ki?
-
tildy
nagyúr
Ja kerek perec tisztába tennéd az embereket. Hát nem tulajdonságod a szerénység az már biztos.
Tudod veled az a baj, hogy azt hiszed csak neked lehet igazad.
Arészletes kifejtésre pedig illik részletesen reagálni, amire bocs, de nem midnenkinek van minden napszakkban ideje. (Tudom, hogy abszolút nem érdekel, hogy tegnap éppen vizsgáztam , illetve dolgoznom is kellett, és nem egész nap itt b.(ántotta).m a rezet a ph-n.)
Kedves sh4dow: igazán , bocs, de ő írta azt, hogy senki nem válaszolt neki (1 kivétellel) a részletesen kifejtett dologra. Bele sem gondolt , vajon miért nem, egyszerűbb volt azt mondani, hogy senki nem vette a fáradtságot. De szerinted ugye ő legalább szerény, mert nem mondja, hogy jaj mennyi dolga van sőt. Hát izé.. Szóval azért gondolkozz el azon amit leírtál...
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Sir Pocok #209 üzenetére
Amellett a kisgyerekek sokkal nyitottabbak a világra, sokkal több dolgot észrevesznek.
Nem látják, hanem érzik.
Nem tudom mennyire igaz, de elvileg látják az ember auráját is, de ez már más tészta...
-
-
tildy
nagyúr
Ez nem nekd hanem a hozzászólásod utolsó mondatának szól:
''Vagy nem''
Meglátjuk Én azt hsizem, hogy abszolúte nem lesz zavaró
AnTomySm: vicces ahogy ezt pont sir pocoknak mondod Nagyon nagyon vicces. (Másrészről elkeserítő ez az igyekezet, mivel úgysem sikerül meggyőznöd a magad igazáról)
-----------------------------------------------
''igenis jelen van az Isten utáni vágy''
Ha jól tudom ha nagy betűvel írod az IStent akkro az a keresztéynek istenét jelenti. A többi vallások jó részében is jelen van valami felsőbb rendű, szinte fel nem fogható lény létezése, ámez korántsem jelenti azt, hogy az csak és kizárólag a keresztények általi Isten lenne. Az már más tészta, hogy szvsz az összes vallás IStene egy és ugyanazon ''anyagból'' van, csak midnen vallás másképp nevezi, és más tulajdonságokkal ruházza fel a sajátja(i)t.
-
tildy
nagyúr
válasz Sir Pocok #256 üzenetére
Olvasd el ezt, szerintem valami ilyesmit akarna mondani: [link]
Magyarán: a választás joga a tiéd, de akkor annak meg vannak a maga következményei. Egyfajta ok-okozat viszony.
Egyébként is, nem mondtam hogy több lennél Csak más (no harag)
-
tildy
nagyúr
válasz cousin333 #261 üzenetére
És az őserdei indiánok a többistenhitükkel? Ha már mástól elvárjuk a korrekt fogalmazást, akkor magunkkal szemben is legyünk következetesek.
-
tildy
nagyúr
válasz cousin333 #276 üzenetére
Igazad van, tényleg nem írtak oda azt, hogy emberek fölött álló ''lény''( vagy lények) . Mindenesetre én így értettem .
Mindegy, tényleg nem lényeges dolog,csupán megjegyeztem."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
PEdig de.
Én emrtem annak idején leírni, hogy volt egy tapasztalásom, amit senki nem tanított nekem, hogy valamely vallásban pont hasonló tapasztalások szoktak előfordulni. Aztán elkezdtem nézelődni, hogy hm, ezek az élmények és gondolatok vajon mely vallásnál lehetnek meg. És akkor megtaláltam azt amit.
Szóval ezek oylan gondolatok voltak, amiket addig senkitől semmitől nem hallottam, max a szavakat hallottam korábban külön, külön más megfogalmazásban.
Azt , hogy egyekavagyunk a világmindenséggel, azt hogy egy vagyok mindennel, azt hiszed halottam valaha korábban? Nem, nem hallottam. Én kombináltam össze a dolgokat, majd kiderült, hogy voltak ezzel még mások is ugyanígy, anélkül , hogy olvastak volna bármiféle tanítást.
És ha egyek vagyunk mindennel, akkor abban minden bele tartozik .
Csak hogy példát is hozzak: (főleg , hogy most tanulom a digitet) :
Léteztek ellenállások ,tranzisztorok, kondenzátorok, stb-k. De ezekből csak úgy nem fogsz összerakni egy tévét.Ahhoz kell leírás is, hogyan kell összerakni, hogy működjön.(Szerinted így van ez a vallásoknál is, kvázi megtanítják neked , hogy rakd össze a tévét).
Viszont kérdem én, hogy készült akkor az első tv? (Lehet , sőt biztos voltak alapok, de ahhoz még valamit pluszban hozzá kellett tenni....)
-
tildy
nagyúr
Ekkora badarságot
Már hogyne lenne A pilóta, mert az kiszedi belőle
Kerültem már dugóhuzóba repülővel. Felejthetetlen élmény. Mindenkinek ajánlom egy kipróbálásra Ha képben van az ember, nem félelmetes az sőt, nagyon is élvezetes. Imádom.
''A valódi hit pedig ott jött meg, amikor imára meggyógyultam. '' pff. Én meg azt kívántam egyik betegségemnél , hogy ne haljak meg. Nem istenhez fohászkodtam, csupán csak élni akartam . Az emberi elme és akarat csodákra (is) képes. Ne feledjük, azt mondják , hogy agyi, gondolkodási kapacitásunknak mindössze 10%-át használjuk ki.
Ne hidd azt, hogy le akarom degradálni azt, hogy te erre tértél meg. Csupán annyit akartam vele mondani, hogy imádkozás nélkül is képes az ember arra, hogy nagy betegségből is felgyógyítsa magát.
-
tildy
nagyúr
igen dugóhúzóba. Na látod , ha még nem hallottál róla szépeket, az nem jelenti azt, hogy ne lehetné szép Amiről nem tudsz, az még lehetséges attól függetlenül
[link]
Alul nézegesd. Még oktatják is."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz AnTomySm #298 üzenetére
Nem. Soha nem tanultam agykontrollt, nem is ismerem, így igazán nem is tudom mi az. Azt viszotn tudom, hogy sokmindenre képes az emberi agy, olyan dolgokra is, amik ''csodának'' minősülhetnek.
'' Csak tudod akkor a gyülekezet nagy többsége is rendelkezik efféle képességekkel.''
ÉS? Az hogy imádkoztak, egyet jelent: hittek abban, ha nagyon akarák, akkro sikerülhet. Az , hogy pont imádjkoztak, az valószínűleg vallásosságukból fakad, én nem rendelném ezt alá annak, hogy jaj, mert imádkoztak.
''Meg ismerve az embereket, ha valaki ilyen képesség birtokába jutna, akkor már másnap pénzért gyógyítana.''
Ismerve ''álatalánosítva'' az embereket. Magyaránigazán nem is ismerni őket.. Lenne ilyen is, olyan is."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Hát ha érted, akkor nem írtad volna le ide ezt
Az ateista is hisz abban, hogy neki ez így jó. Szóval semmilyen istenben..."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
please ne írd már az IStent nagy betűvel. Ammellet az isteni tudomásom szerint nem tulajdonnév.... Sosem tudom, hogy most akkor kire érted.
Oké akkor fogalmazok úgy, hogy az ateista nem hisz ''maga fölött álló'' lényben. Ettől függetlenül még hihet abban, hogy pl. nincsenek istenek, az egész csak kitaláció (És még nagyon sokmidnen másban is hihet, ufoktól kezdve szinte akármiben .. Ez nem jelenti azt, hogy ennek ''alárendelné'' magát ). Ez is egyfajta hit.
Sőt hieht abban is, hogy nem hisz semmiben
-
tildy
nagyúr
Rosszul verte a fejetekbe. Írandó , illetve írható kicsivel is , nagy betűvel általában a bibliai Isten nevét írják..
Cousin: csak azért mondom, mert zavaró. Nagyon zavaró. Nem igazán érthető ugyanis így, hogy konkrétan általánosságban gondol rá, vagy egy konkrét ''személyre'' .
Egyébként hogy válaszoljak is: tökmindegy ki mire fogja. De tényleg.
Ha ettől úgy érzi, hogy neki jobb
-
tildy
nagyúr
válasz cousin333 #312 üzenetére
Azért mert az ő írására hivatkoztam. (a második véletlen lett nagy)
Azt hogy te mit gondolsz az iylen emberekről az más tészta, de wikipedia szerint :
''Az ateizmus egy vallási, filozófiai és egyéb csoportokat tömörítő gyűjtőfogalom, mely csoportok közös jellemzője az egy vagy több transzcendens lényhez (Isten, istenek, istenségek) tartozó hit hiányának elgondolása, esetleg kifejezetten tagadják a transzcendencia létezését.
A korai ógörög nyelvben az atheos (άθεος) melléknév (ami a theos, isten szóból jöt létre az a- fosztóképzővel) istennélküliséget vagy istenekben való hit nélküliséget jelentett. A szó az i.e. 5. század körül újabb jelentést kapott: istentagadó, istentelen. Cicero átvitte a szót a latin nyelvbe. A szó a korai keresztények és pogányok vitái során terjedt el, akik egymást kölcsönösen ateizmussal vádolták.
[szerkesztés]
Az ateizmus ágai
Az ateizmusnak két fő változata létezik:
A gyenge ateizmus (vagy negatív ateizmus) egyszerűen az isten(ek)ben való hit hiánya. A gyenge ateisták nem jelentik ki, hogy nem léteznek istenek, egy részük érvelése szerint azonban az istenekben való hit létezésük bizonyítatlansága miatt nem indokolt.
Az erős ateizmus az a meggyőződés, miszerint nem léteznek istenek. Az erős ateisták bizonyítottnak érzik az istenek nemlétét. (vagy pozitív ateizmus)
''
Ezzel csak azt akartam megmutatni, hogy az ateista is hihet valamiben. De az nem valamely isten(ek) , vagy Isten.
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
A horoszkópok.
Nem hiszek bennük, én a sorsomban hiszek. Abban, hogy semmi nincs ok nélkül.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Hát ha Isten ezt kimondja, akkor azt hiszem , hogy jobb is hogy másfele indultam el. Nem jósolgatok, nem horoszkópozom ,csupán megérzéseim vanank, amik általában be is jönnek.
-
tildy
nagyúr
válasz cousin333 #352 üzenetére
Minden összefügg mindennel. Hát innét Semmi nincs ok nélkül.
Milyen konkrétumot akarsz? Elkezdhetem onnét, hogy úgy gondolom megőrízzük ''felmenőink'' ''tudását, tapasztalait'', a kérdés az , hogy átadódnak dolgok, viszont tudom, hogy te ezt az elméletet úgysem fogadod el.
És hogy a fenti elméletet kicsit jobban kifejtsem. : úgy gondoloma világ alakulása egyfatjta egymásba átmenő spirál-toroidhoz hasonlatos, azaz bizonyos dolgok már korábban is megtörténtek, hasonlóan Így már nem annyira nehéz előre ''kitalálni'' dolgokat...
-
tildy
nagyúr
válasz Dare2Live #356 üzenetére
dare2live:szellemességedet tartogasd másnak, ha kérhetem. Bár így utólag belegondolva lehet nem ''szurkálni'' akartál, csak a múltkori topic után valahogy ez jött le. Ergo: ha tévedek, akkor elnézésed kérem.
Boszizsu: igen, valami hasonló .Nem olvasok Jungot, de van a környezetemben olyan aki igen, így elmondásai alapján valami hasonló. Én eleve azt mondom, hogy van egy közös tudat (bár lehet észre sem vesszük) , amelybe mindannyian beletartozunk. (sőt lehet, hogy nemcsak emberek, hanem fák, állatok, kövek,az univerzum stb..) Egyek vagyunk.
-
tildy
nagyúr
válasz Dalai Láma #379 üzenetére
megjegyzés 2: Meg nagyon gyakran családi , társadalmi okai gyógyszerekről: nem amiatt kezelhetők gyógyszerekkel ilyesmi, mert tényleges szervi okai vannak. Eleve maga egy adott helyzet, szorongás képes olyan folyamatokat kiváltani az emberben , amellyel felborul pl. a ''hormon'' és egyéb kémiai anyagok ''háztartása''. (pl. szerotoninszint , emg ilyenek
Nem értek hozzá, de én ezt nem nevezném szervi bajnak.
Ez kb olyan mitnha egy szorongásos gyomorfájdalomnál azt mondanád, hogy azért szorongsz, mert fáj a gyomrod.. Na érted... Vannak oylanok is , amit te mondasz, de a gyógyszeres témában szvsz az esetek többségében tévedsz.
-
tildy
nagyúr
''keretrendszerre'' csak azoknak van szükségük, akiknek nem belülről fakad az, hogy mi a jó ,a helyes . Azoknak kell ''útmutatás''. Akik tudják, azok tudják Biblia és egyebek nélkül is, akármelyik vallással is szimpatizálnak.
-
tildy
nagyúr
Az , hogy milliárdokat költ egy ország a megelőzésre, nem rettegés a szememben, hanem előrelátó ''gondoskodás''.
Amúgysem érzem ide megfelelő szónak ezt a ''retteg''-et."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
''sem a növények, sem az állatok nem egyenlőek az emberrel, mert az embernek van szelleme, ami az előbbieknek nincs.''.
Na erre inkább nem mondok semmit
Vagyis de: Te ezt honnét tudod? Honnét? Van rá bizonyítékod?"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Most megy vallási műsor a national geographicon:
pl. Mária evangéluma, Tamás evangéliuma. Ilyenekről van szó. Csak fél füllel hallom."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Egyáltalán mi az , hogy ''élet értéke''?
Mindenesetre pala hozzászólása azért igen távol áll attól, hogy akár egy tyúknak is lehet ''szelleme'' . (És nemcsak mikor visszajár kísérteni )
Én úgy gondolom, hogy mindannyian kellünk a teljességhez , és kihatással is vagyunk egymásra (nemkicsit)"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
'' Mindenki fontosabbnak találja a családtagjait''
Nem mindenki
Az ''Egoizmus'' (Hely de rossz kifejezés rá), szóval az éntudat az meg általánosan munkál midnenkiben. Vannak azért olyanok, akikben mondjuk kevésbé ...
''A tükör teljességgel ego és értelem nélküli. Ha virág van előtte, virágot tükröz vissza, ha madár jön, madarat. A szép tárgyat szépnek, a csúnyát csúnyának mutatja. Mindent olyannak láttat, amilyen. A tükör részéről nem nyilvánul meg semmilyen különbségtevő értelem vagy öntudat. Ha valami jön, a tükör visszatükrözi; ha eltűnik, a tükör hagyja eltűnni… semminek nem marad nyoma. Az ilyenfajta nem-tapadás, nem-értelem állapot vagy a tükör valóban szabad működésmódja az, ami Buddha tiszta és világos bölcsességéhez hasonlítható.'' (Zenkei Shibayama: On Zazen Wasan, Kyoto, 1967., p. 28.)
Ez nem jelent mást, mint hogy a zen tudat nem különbözteti meg vagy nem kategorizálja azt, amit lát társadalmi és kulturális normák szerint. Nem próbál meg dolgokat beilleszteni mesterséges, előre megalkotott struktúrákba. Nem a kanonizált ízlésszabályok szerint ítél valamit szépnek vagy csúnyának - jóllehet nagyon is lehet saját ízlése. Ha úgy tűnik, ítélkezik és különbséget tesz, ezt csak annyiban cselekszi, amennyiben túlmutat az ítéleten a tiszta üresség felé. Ítéleténél mint véglegesnél nem horgonyoz le. Itéletét nem emeli be valamilyen struktúrába, hogy megvédje minden újabbal szemben.
Ezen a ponton gyümölcsözőnek ígérkezik felidézni Jézus mély értelmű mondását: ''Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek''. A mindenki számára jól ismert erkölcsi vonatkozáson túl az evangélium eme igéjének van egy zen dimenziója is. Csak ha ezt a zen dimenziót megértjük, válik teljesen világossá az ige morális jelentősége!
.....
A probléma az, hogy mindaddig, amíg hajlamosak vagyunk a megkülönböztetésre, ítélkezésre, kategorizálásra és osztályozásra - vagy akár az elmélkedésre -, ráerőszakolunk valamit a tiszta tükörre. Rendszeren keresztül szűrjük meg a fényt, mintha meg lennénk győződve róla, hogy ettől jobb lesz.
Kulturális struktúrák és formák léteznek, semmi kétség. Képtelenség létezni nélkülük, vagy úgy kezelni őket, mintha nem lennének. De végül elérkezik az a pillanat, amikor Mózeshez hasonlóan hirtelen azt látjuk, a kulturális és vallási formák csipkebokra ég, és felszólíttatunk, hogy közelítsük meg cipő nélkül - sőt esetleg láb nélkül. Más a tűz, mint a Bokor? Több, mint a Bokor? Vagy inkább a Bokor, mint a Bokor
maga? Mózes második könyvének égő csipkebokra különös módon a Pradnyápáramitá-szútrát juttatja eszünkbe: ''A forma üresség, az üresség maga forma; a forma nem különbözik az ürességtől (a kitöltetlenségtől), az üresség nem különbözik a formától; bármi is a forma, az az üresség, bármi is az üresség, az a forma...'' És így hangzanak Mózes második könyvében is a lángról és bokorról szóló igék: ''Vagyok, aki vagyok''. Ezek a szavak túlmennek az állításon és a tagadáson, valójában senki nem tudja igazán, hogyan értendő a héber szöveg. A tudósok az idők szavának megfelelően más-másféleképpen vélekednek: hol esszencialisták (''Tiszta-önmagában létező-cselekvő''), hol egzisztencialisták (''Nem szándékozom megmondani-ezért foglalkozz a magad dolgával-amit nem tudni, hanem csinálni kell-amit legközelebb teszel, annál én is ott leszek'').
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Napelem
- PlayStation 4
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mazda topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Iphone 13 Pro Max 128gb Green 89% Független
- HP EliteDesk 800 G6 mini - Core i5 10500T - 16GB ram 256Gb NVMe SSD
- Iphone 13 mini black, 128 GB
- Új, bontatlan Einhell TC-RA 18 Li BT akkus műhely / garázs rádió - akku nélkül, 2 év bolti garival!
- 984 Eladó Hp 15-DA0035NH i3 7 gen laptop 128SSD 1TB HDD 8GB RAM Akku csrés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest