Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#21655) kymco válasza MageRG (#21653) üzenetére


kymco
veterán

Számtalanszor bebizonyosodott, hogy a vallás nem ad megfelelő képet a világról.
Ha konfliktusba kerül a valósággal mit tud felmutatni?
A tudomány kénytelen új elméleteket kidolgozni.
A vallásosak inkább megpróbálják kimagyarázni a védhetelent.

Ez bullshit... .

Az EMBEREK próbálják kimagyarázni a védhetetlent. A vallások képviselői önmagában nem azonosak Istennel. Mint ahogyan a tudósok sem azonosak a tudománnyal. A tudósok is sok esetben tesznek hülyeséget, védik a védhetetlent. Gyerekkoromban a dohányzás káros hatásait egy csomó tudós bizonygatta tudományos alapon. Kimagyarázni a védhetetlent... jól fogalmaztad.
De én nem tolom le a budin ezért a tudományt, nem tartom hiteltelennek.

Egy festő festménye hazugság, mert nem tűpontos a színekben és a kontúrokban? Egy fotó hazugság, mert a hangulatot is le akarta fotózni, nem csak a tényeket? Ezek mind a valóság leképeződései... És nem különb a tudományos leképezés a művészi leképezésnél. Est csak a fanatikusok gondolják másként.
A tudomány soha nem fog választ adni a "miértekre", csak max a "hogyanokra"... A "miért" kidobandó kérdés, mert megakad a tudomány torkán? Érzelmi töltet csupán? Hazugság lehet a válasz? Nem, szerintem a valóság egy szeletére ad választ. Mint ahogy a tudomány valójában nem is akar a miértekre válaszolni, a bibliai kijelentés sem akar minden kérdésre egzakt választ adni. Neki a "miért" a fontos, és nem a hogyan. Lehet, hogy néhány hogyanra választ kapunk, de itt nem ez a cél. A "miért'-re adott válasz fontos és lényeges.
Miért létezik a világ? Miért létezem én? Van-e célja, érelme az életemnek? Miért éljek holnap is? Miért legyen gyerekem? Miért nem fosszam ki a Föld erőforrásait? Miért legyek önzetlen és nem önző?

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.